Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ


Recommended Posts

Η πρώτη μέρα στο μαιευτήριο τόσο για εσάς όσο και για το νεογέννητο προβλέπεται λίγο… κουραστική. Μάθετε λοιπόν όσα συμβαίνουν μετά τον τοκετό αλλά και τις εξετάσεις που θα βεβαιώσουν ότι εσείς και το μωρό «χαίρετε άκρας υγείας»!

Το σπουδαιότερο κεφάλαιο της ζωής σας ξεκίνησε αμέσως μόλις ακούστηκε το κλάμα του μικρού σας θησαυρού! Αφού το καλωσορίσετε χαρίζοντάς του την πιο ζεστή σας αγκαλιά, το μωράκι σας θα υποβληθεί στον προκαθορισμένο έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί αν είναι γερό και υγιές, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο θάλαμο νεογνών. Όσο για εσάς, μετά τη μεγάλη στιγμή της γνωριμίας με το μωράκι σας, θα είστε υπό στενή παρακολούθηση από τον γυναικολόγο.

Ο απαραίτητος έλεγχος

Αφού η μαία φορέσει στο μικρούλι σας το πρώτο του βραχιόλι που φέρει το επώνυμό του, ο παιδίατρος του χορηγεί ενδομυϊκά συγκεκριμένη ποσότητα βιταμίνης Κ, απαραίτητης για τη φυσιολογική πήξη του αίματος, και προχωρά στον καθορισμένο νεογνικό έλεγχο: • Βάρος και ύψος: Τα περισσότερα φυσιολογικά νεογνά ζυγίζουν από 2,5 έως 3,5 κιλά, ενώ το ύψος τους κυμαίνεται από 40 μέχρι 50 εκατοστά. Έχετε κατά νουν πως τα δύο αυτά στοιχεία είναι προσωπικά, πράγμα που σημαίνει πως διαφέρουν σημαντικά από νεογέννητο σε νεογέννητο. Στην περίπτωση που το μωρό είναι λίγο παραπάνω στρουμπουλό ή, αντιθέτως, αρκετά αδύνατο, πρέπει να γίνουν πιο εξειδικευμένες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο νόσημα που πιθανότατα επηρέασε την ανάπτυξή του.

• Περιφέρεια κεφαλιού: Η μέτρηση της περιφέρειας του νεογνικού κεφαλιού είναι πολύ χρήσιμη, καθώς βοηθά στην παρακολούθηση της ανάπτυξης του κρανίου και φυσικά του εγκεφάλου του μωρού. Όσον αφορά το μέγεθός του, μπορεί κανείς να παρατηρήσει πως είναι δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα του, ενώ πρέπει να ξέρετε πως όσο πιο νωρίς γεννιέται ένα μωρό τόσο πιο μεγάλο είναι το κεφάλι του, συγκριτικά πάντα με το σώμα του. Μην αγχώνεστε όμως! Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι φυσιολογικό.

• Μέτρηση θερμοκρασίας: Στα πλαίσια του προκαθορισμένου ελέγχου της υγείας του μωρού εντάσσεται και η μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματός του. Στην περίπτωση που η θερμοκρασία του βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ο γιατρός θα το τυλίξει σε μια πετσέτα. Ασφαλώς αυτό δεν είναι δείγμα προβλήματος, γι’ αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως τόσο ο οργανισμός όσο και το σωματάκι του χρειάζονται λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν στις συνθήκες του νέου περιβάλλοντος.

• Αναπνοή: Όσο βρισκόταν στο πρώτο του σπίτι, τη μήτρα, το μωράκι σας δεν ανέπνεε. Έπαιρνε το οξυγόνο που χρειαζόταν για τη φυσιολογική του ανάπτυξη από τον ομφάλιο λώρο. Όπως καταλαβαίνετε, ο παιδίατρος τώρα πρέπει να διευκολύνει τη διαδικασία της αναπνοής. Χρησιμοποιώντας έναν ειδικό καθετήρα θα απομακρύνει από τη μύτη, το στόμα και το στομάχι του το αμνιακό υγρό που, στη διάρκεια της εννεάμηνης παραμονής του στην κοιλίτσα σας, είχε καταπιεί. Αφού το αναπνευστικό του σύστημα καθαρίσει, το μωρό πρέπει να αναπνέει κανονικά (αν δυσκολεύεται ακόμα, του χορηγείται οξυγόνο).

Το test που αποκαλύπτει

Στη διάρκεια των πρώτων λεπτών της ζωής του, το μικρούλι σας καλείται να αποδείξει πως είναι υγιές και μάλιστα βάσει βαθμολογίας! Το ειδικό τεστ (γνωστό ως τεστ Apgar) στο οποίο θα υποβληθεί δίνει στον παιδίατρο σημαντικές πληροφορίες για το πόσο καλά λειτουργεί ο οργανισμός του. Πραγματοποιείται το πρώτο και το πέμπτο λεπτό της ζωής και ουσιαστικά ελέγχει και αξιολογεί πέντε σημεία: τους καρδιακούς παλμούς, την αναπνοή, το μυϊκό τόνο, τα αντανακλαστικά και το χρώμα του δέρματός του. Καθένα από αυτά τα χαρακτηριστικά βαθμολογείται από 0 έως 2 βαθμούς και στο τέλος οι βαθμοί προστίθενται για να δώσουν το τελικό σκορ. Το «άριστα» (το 10 δηλαδή) είναι συνήθως άπιαστο από το πρώτο λεπτό, αφού τα περισσότερα νεογέννητα έχουν μελανά χεράκια ή/και ποδαράκια αλλά και γιατί η αναπνοή είναι ακόμα ακανόνιστη. Όταν επαναληφθεί στα πέντε λεπτά, η επιτυχία είναι πολύ πιο εύκολη! Υγιές είναι το μωρό του οποίου η βαθμολογία κυμαίνεται από 7 μέχρι 10 βαθμούς.

Η πρώτη του αιμοληψία

Τη δεύτερη ή τρίτη μέρα μετά τη γέννηση, το μικρό σας θα δώσει πρώτη φορά αιματάκι! Ο παιδίατρος θα πάρει λίγες σταγόνες αίματος από την πατούσα του προκειμένου να διαπιστωθεί αν πάσχει από σοβαρές παθήσεις οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές κατά τη γέννηση. Στόχος του προληπτικού ελέγχου δεν είναι άλλος από το να ανιχνεύσει τις εξής καταστάσεις: • Έλλειψη του ενζύμου G6PD: Τα παιδιά που παρουσιάζουν έλλειψη του συγκεκριμένου ενζύμου μπορεί να εμφανίσουν αιμολυτικό ίκτερο και αιμολυτική αναιμία όταν δοκιμάσουν συγκεκριμένα φαγητά (π.χ. κουκιά), όταν έρθουν σε επαφή με ορισμένες ουσίες (π.χ. ναφθαλίνη) ή πάρουν κάποια φάρμακα (π.χ. ασπιρίνη). Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο ωφέλιμο είναι να το γνωρίζετε και να μάθετε στο παιδί όσα πρέπει να αποφεύγει καθώς μεγαλώνει.

• Φαινυλκαιτονουρία: Η συγκεκριμένη πάθηση δεν επιτρέπει στον οργανισμό να μεταβολίσει τη φαινυλαλανίνη, ουσία που τη συναντούμε σε αρκετά φαγητά. Αν διαγνωστεί εγκαίρως, το παιδί πρέπει να μάθει να ακολουθεί ένα διαιτολόγιο από το οποίο εξαιρούνται τροφές που περιέχουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του.

• Συγγενής υποθυρεοειδισμός: Πρόκειται για ένα πρόβλημα του θυρεοειδή, του ενδοκρινούς δηλαδή αδένα που βρίσκεται στο λαιμό, ο οποίος δεν λειτουργεί καθόλου ή δεν λειτουργεί καλά. Το αποτέλεσμα είναι να μην παράγεται ή να παράγεται ελάχιστη ποσότητα θυροξίνης, ορμόνης αναγκαίας στον οργανισμό κυρίως για το μεταβολισμό. Ένα χάπι θυροξίνης καθημερινά είναι απαραίτητο για μια φυσιολογική ζωή.

• Μεσογειακή αναιμία: Στη χώρα μας, καθότι μεσογειακή, είναι αρκετά διαδεδομένη. Ενώ πιο παλιά εξετάζονταν μόνο τα μωρά που άνηκαν σε κάποια ομάδα υψηλού κινδύνου (π.χ. οικογενειακό ιστορικό), τώρα πια η προληπτική διάγνωση είναι υποχρεωτική σε όλα τα νεογέννητα. Αν το μωρό έχει μεσογειακή αναιμία, η αντιμετώπιση μέσω μεταγγίσεων αίματος ή άλλου τρόπου που θα σας προτείνουν οι ειδικοί είναι απολύτως αναγκαία.

Συλλογή βλαστικών κυττάρων

Αμέσως μετά τη συνάντηση με το μωράκι σας και αφού έχετε ενημερώσει τον μαιευτήρα σας πως θέλετε να φυλάξετε τα βλαστικά κύτταρά του, γίνεται η συλλογή του αίματος που βρίσκεται στον ομφάλιο λώρο. Όταν συγκεντρωθεί η απαραίτητη ποσότητα, το αίμα αποθηκεύεται σε ειδική σακούλα, σφραγίζεται και στη συνέχεια αποστέλλεται στην τράπεζα αίματος που έχετε επιλέξει. Εκεί το δείγμα καταχωρείται σε ηλεκτρονικό αρχείο με συγκεκριμένο κωδικό ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα αναγράφεται στο πιστοποιητικό φύλαξης που θα λάβετε μετά από λίγες μέρες. Οι ειδικοί προχωρούν στη διαδικασία διαχωρισμού και κρυοσυντήρησης των πολύτιμων κυττάρων τα οποία παραμένουν στην ειδική τράπεζα. Τα βλαστικά κύτταρα είναι ένα πραγματικό δώρο ζωής για το μωρό, αφού αποτελούν τους δομικούς λίθους του αιμοποιητικού και ανοσοποιητικού συστήματος και, με δεδομένο ότι είναι απόλυτα συμβατά με τον οργανισμό του, μπορεί να αποβούν σωτήρια για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Τα στοιχεία δείχνουν πως πάνω από 70 ασθένειες είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν με τη χρήση του ανεκτίμητου αυτού υλικού.

Παιδίατρος: ο φρουρός της υγείας του

Κατά την παραμονή σας στο μαιευτήριο, ο παιδίατρος παρακολουθεί στενά το μωράκι σας ώστε, αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, να επέμβει αμέσως. Κάθε μέρα λοιπόν που θα το επισκέπτεται μέχρι να πάρετε το πολυπόθητο εξιτήριο, θα ελέγχει:

το βάρος του,

αν παρουσίασε ίκτερο,

αν θηλάζει,

τη θερμοκρασία του,

αν ο αριθμός κενώσεων είναι ικανοποιητικός.

Νέα μαμά υπό παρακολούθηση

Εκτός όμως από τον ιατρικό έλεγχο στον οποίο υποβάλλει ο παιδίατρος τη νέα ζωούλα για να διαπιστώσει πως είναι καλά, σε ανάλογο έλεγχο θα υποβληθείτε κι εσείς. Ο γυναικολόγος, συνοδοιπόρος σας στο εννεάμηνο ταξίδι της εγκυμοσύνης, θα παρακολουθήσει προσεκτικά την κατάσταση της υγείας σας μετά από… την εμπειρία του τοκετού και θα σας επισκέπτεται κάθε μέρα για να είναι βέβαιος πως όλα πήγαν καλά. Σε αυτές τις καθημερινές επισκέψεις θα έχετε την ευκαιρία να ρωτάτε τις απορίες σας και να του εμπιστεύεστε πιθανούς προβληματισμούς σας. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι πρέπει να προσέξει ο γιατρός σας και τι είδους εξετάσεις θα σας κάνει.

• Φυσιολογικός τοκετός: Αν έχετε γεννήσει φυσιολογικά, θα ελέγξει αν τα λόχεια υγρά είναι φυσιολογικά σε χρώμα (στην αρχή έχουν πολύ αίμα, ενώ όσο περνά η ώρα μειώνεται), σε οσμή (να μη μυρίζουν άσχημα) και σε ποσότητα (να μην υπάρχει υπερβολική έκκριση). Στη συνέχεια θα σας κάνει μια κολπική εξέταση για να δει την κατάσταση της μήτρας –η οποία πρέπει να έχει επανέλθει σε μικρότερο μέγεθος, να έχει δηλαδή συσπασθεί– και δεν θα παραλείψει να σας ρωτήσει αν ουρείτε κανονικά.

• Καισαρική επέμβαση: Ο γυναικολόγος θα ελέγξει αν το τραύμα είναι καθαρό, θα παρατηρήσει αν τα ούρα σας περιέχουν αίμα και θα μετρήσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την εξέταση. Αν υπάρχει κάποια λοίμωξη θα αποκαλυφθεί από πιθανή υψηλή θερμοκρασία και θα αντιμετωπιστεί άμεσα από το προσωπικό του νοσοκομείου. Τόσο στην περίπτωση του κολπικού τοκετού όσο και σε αυτήν της καισαρικής γίνεται, συνήθως από τη μαία, έλεγχος στήθους. Οι μαστοί πρέπει να είναι αρκετά μαλακοί, να μην υπάρχει δηλαδή συμφόρηση, ή αλλιώς «πέτρωμα», που θα δυσκολέψει το θηλασμό.

Προσοχή! Αν ο γιατρός που σας παρακολουθεί παρατηρήσει αιμορραγία ή διαγνώσει κάποια λοίμωξη, θα ζητήσει να σας κάνουν εξετάσεις αίματος. Εννοείται πως στις περιπτώσεις αυτές η ιατρική παρακολούθηση είναι πιο στενή.

Μαθήματα θηλασμού

Λίγο μετά τον τοκετό και αφού ξεκουραστείτε λίγο, η μαία θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τη μοναδική εμπειρία του θηλασμού. Τα βήματα είναι τα εξής: Κάθεστε αναπαυτικά και κρατάτε το μωρό έτσι, ώστε το κεφαλάκι του να είναι στραμμένο προς το στήθος σας. Βάζετε το χεράκι που ακουμπά πάνω σας κάτω από τη μασχάλη σας και κρατάτε το μαστό με τα τέσσερα δάκτυλα από κάτω και τον αντίχειρα από πάνω. Στη συνέχεια ακουμπάτε το στόμα του στη θηλή και, μόλις αυτό ανοίξει, φέρνετε το βρέφος κοντά σας για να μπορέσει να «πιάσει» τη θηλή με τα χειλάκια του. Έχετε κατά νουν πως το μωρό πρέπει να θηλάζει τη θηλαία άλω και όχι τη θηλή. Όσο απλά όμως και αν φαίνονται τα παραπάνω βήματα, για πολλές μαμάδες είναι δύσκολο να τα καταφέρουν από την πρώτη φορά. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή από την πλευρά σας, αλλά και σωστή καθοδήγηση από την πλευρά του γιατρού ή της μαίας προκειμένου να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία. Ο θηλασμός αφενός προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο βρεφικός οργανισμός, αφετέρου σας βοηθά να αναπτύξετε μια δυνατή σχέση με το μωρό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ετσι ειναι!

Μπραβο για το αρθρο!

Τα περασαμε...

Κανενα αρθρο για δυσκοιλιοτητα στα βρεφη κοριτσια αν βρειτε.

Βρηκα κατι,ηρθε και η παιδιατρος μας ειδε και στο σπιτι αλλα ακομα δεν ενεργειται σωστα η μικρη μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιώ έγραψε:

Ετσι ειναι!

Μπραβο για το αρθρο!

Τα περασαμε...

Κανενα αρθρο για δυσκοιλιοτητα στα βρεφη κοριτσια αν βρειτε.

Βρηκα κατι,ηρθε και η παιδιατρος μας ειδε και στο σπιτι αλλα ακομα δεν ενεργειται σωστα η μικρη μου!

Τα παιδιά που θηλάζουν να ξέρεις ότι μπορεί να κάνουν και μια εβδομάδα για να ενεργηθούν, ειναι φυσιολογικό!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalimera koritsakia!

Xara mou na sas voithaw me tetoia themata ;)

Etsi mathainw k egw mesa apo auta gia otan tha erthei auti i omorfi

wra k gia mena :) :)

Na ste kala k me to kalo oles sas me enan pono k me polla omorfa k

ugeiestata mwrakia :woohoo: :woohoo:

Filakia polla :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Αχ συγνώμη δεν ήθελα να σε τρομάξω.. ήθελα να ξέρω αν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος που στο έδωσαν πχ κάτι από τις εξετάσεις σου που θεώρησαν ανάγκη να πάρεις ή αν σου είπαν κάτι διαφορετικό.. ναι ρώτησε τους να δούμε τι θα σου πουν.. με ενδιαφέρει και εμένα γιατί η ενέργεια μου είναι στο πάτωμα.. εχθές ήμουν να πέσω.. αν και στον προγεννητικό που έκανα γενική είχα 37.. κάνω υπομονή για την ώρα.. όπως και να έχει εσύ θα εμπιστεύεσαι και θα ακολουθείς τις οδηγίες των γιατρών που σε παρακολουθούν και ξέρουν το ιστορικό σου και τον οργανισμό σου!  Παρεπιπτόντως ρώτησε και για το ιώδιο.. θυμάμαι είχες γράψει ότι το αποφεύγεις εξαιτίας του θυρεοειδή.. δεν ξέρω τι ακριβώς θέμα αντιμετωπίζεις με το θυρεοειδή αν δηλαδή έχεις όζους ή κάτι άλλο σοβαρό.. εμένα μου είπε ο γιατρός ότι χρειάζεται στην εγκυμοσύνη για το έμβρυο και το φοβήθηκα να σου πω γιατί έχω θυροειδιτιδα hashimoto αλλά μίλησα με την ενδοκρινολόγο και μου είπε να πάρω εφόσον μου δίνει γιατί είναι σημαντικό στην εγκυμοσύνη και πως το θυρεοειδή θα τον παρακολουθούμε απλά πιο στενά και αν πάει να ξεφύγει θα το ρυθμίσουμε.. οπότε φρόντισα η πολυβιταμινη να έχει μέσα.. εσένα σου είπε κάποιος γιατρός να μην πάρεις;  @Elli13 Σε ευχαριστώ πολύ! Οπότε καταλαβαίνω κορίτσια ότι καμία σας δεν παίρνει γενικότερα βιταμίνες πέρα από μένα και την @Θέτις Κ. στο πρώτο τρίμηνο, πέρα δηλαδή από τα άκρως βασικά.. να είναι όντως περιττά άραγε..; Καλά εγώ θα ακολουθήσω τις οδηγίες των γιατρών μου αλλά απορώ.. νόμιζα ότι όλες λίγο πολύ τις "φορτώνουν" και ήθελα να κάνουμε μια σύγκριση οδηγιών για να δω και τις απόψεις των δικών σας γιατρών.. Και ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι vegan και σου έδωσαν σίδηρο αλλά μετά διάβασα αυτό!! 🤣🤣🤣  Και εγώ από βορρά είμαι κοριτσάκι μου αλλά την αγάπη αυτή για το καρπούζι φέτα ή σταφύλι φέτα δεν μπόρεσε ποτέ να τη δεχτεί ο ουρανίσκος μου!!! 😝😂😂😂 Ο άντρας μου πάλι δεν μπορεί να τα τρώει διαφορετικά..🤢 Από πού είσαι αν επιτρέπεται;  Αλλά έχει αλλάξει και εμένα η γεύση μου σε πολλά.. ξεκίνησε μετά την ξηροστομια (ρώτησα το γιατρό είναι μέσα στα συνήθη συμπτώματα).. στην αρχή ξεκίνησε με τα γλυκά.. που ούτε τρώω γλυκά γλυκά αλλά φάση το πρωί που έτρωγα δημητριακά ολικής με μαύρη σοκολάτα και γάλα.. πλέον δεν κατεβαίνει με τίποτα.. κάτι μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα της βιολαντα που παίρνω το ίδιο.. δυσκολεύομαι πολύ.. φρυγανιές ολικής με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι που έτρωγα.. το ίδιο... Τώρα έχει 3-4 μέρες που δεν κατεβαίνει με τίποτα η σαλάτα.. και όχι τίποτα άλλο, άντε τα γλυκά δεν με απασχολούν καθόλου, ποτέ δεν τα είχα σε αγάπη... Αλλά τη σαλάτα μου πάντα την είχα σε μεγάλη εκτίμηση!!! Την κάνω και περιποιημένη περιποιημένη με πάνω από 10 διαφορετικά λαχανικά και αβοκάντο μέσα , πολύ θρεπτική.. αλλά προχθές έφαγα μια πιρουνια και πήγα να κάνω εμετό..😱😱 δεν κατέβαινε!!! Πιέζω τον εαυτό μου να φάει όσο περισσότερο γίνεται πλέον γιατί ξέρω πόσες πολύτιμες θρεπτικές ουσίες περιέχει απαραίτητες για το μωράκι.. δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ διαφορετικά.. Καλημέρα κιόλας κορίτσια μου, καλή εβδομάδα να έχουμε..!
    • Το έχω ζήσει , ένιωθα κενή , ξέρω όλες σου τις σκέψεις. Ξέρω πως νιώθεις το ουράνιο τόξο όμως δεν θα αργήσει να έρθει . Πάρε οοοοολλλλοοο το χρόνο σου και ψυχολογικά αλλά και σωματικά θέλεις ηρεμία και χρόνο . Να θυμάσαι όμως ότι θα έρθει και θα σε γεμίσει όλο χαρά. Καλή δύναμη κοπέλα μου 
    • Έτσι είναι! Εμένα η μεγάλη τη βρώμη δεν την ήθελε. Δοκίμασα μια δυο τρεις, Ε μετά τα παράτησα 😂😂 ναι τραχανά λαχανικών! Η μεγάλη τον έτρωγε με κλειστά τα μάτια! Να δούμε η μικρή!
    • Πώς είστε γενικά κορίτσια;  Εγώ σήμερα είμαι σαν να με πατησε τρένο. Απίστευτος πονοκέφαλος όλη μέρα σχεδόν, δεν έχω καθόλου όρεξη, κοιμήθηκα 10 ώρες το βράδυ + 3 για μεσημέρι 🤣🤣 είμαι ένα ζόμπι πραγματικά, ούτε να περπατήσω δε βγήκα σήμερα και νιώθω λίγο τύψεις που είμαι σα τη χλαπατσα όλη μέρα...  Επίσης το άλλο το καινούργιο!!! Νομίζω έχω απέχθεια στη φέτα/μυζήθρα 😱😱😱 Το πρωί έφαγα μια μπουγάτσα με τυρί που είναι η αγαπημένη μου και μου φάνηκε τόσο απαίσια που νομίζα ότι έφταιγε που ήταν κατεψυγμένη. Τώρα το απόγευμα λιγουρευτηκα καρπούζι με τυρί (δε ξέρω αν το τρώτε κι εσείς, αλλά στη βόρεια Ελλάδα νομίζω είναι must συνδυασμός 😅) και η φέτα με αηδιασε άσχημα! Νόμιζα ότι ήταν ξινισμενη, ληγμένη, δε ξέρω. Ο σύζυγος ο καημένος έτρεξε να δει ημερομηνία και ήταν κομπλέ και μάλιστα μόλις την ανοίξαμε. Τι να πω, στεναχωρέθηκα, προσπάθησα να φάω 3-4 κομμάτια με το ζόρι μπας και, άλλα μου φαινόταν λες και έτρωγα κέρματα ένα πράγμα. Πολύ απαίσια γεύση 🥴
    • Η αλήθεια είναι ότι με έβαλες σε σκέψεις τώρα 😅 λοιπόν ο γυναικολόγος στην Ελλάδα όταν του έδειξα τα περιεχόμενα της πολυβιταμινης μου είπε συγκεκριμένα ότι το σίδηρο είναι σε χαμηλή περιεκτικότητα κι ίσως να κοιτάξω για κάποιο έξτρα συμπληρώματα. Μετά όταν πήγα στην αιματολογο στο εξωτερικό συμφώνησε και μου είπε να πάρω το σίδηρο όπως έπαιρνα και προ εγκυμοσύνης γιατί λέει οι ανάγκες σε σίδηρο πολλαπλασιάζονται στη εγκυμοσύνη. Έπειτα όταν είδα και τη γυναικολόγο μου την περασμένη εβδομάδα μου είπε κι αυτή ναι και μου έγραψε και το συμπλήρωμα. Να σημειωθεί ότι απ' τις τελευταίες μου εξετάσεις (7η εν) που της είδε η γυναικολόγος, ο αιματοκρίτης μου είναι μια χαρά (42.4). Δε ξέρω τι να πω, αφού 3 γιατροί είπαν να πάρω ξέρω γω... Θα τη ρωτήσω αύριο και θα πάρω και τον Έλληνα γυναικολόγο να διασταυρώσω πληροφορίες.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...