Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πιπιλα! Μπελας ή οχι?????


Recommended Posts

ΑΠΟΡΙΑ-

Τωρα που εχουμε παρει για τα καλα τον θηλασμο και δεν παιρνει συμπληρωμα, την παιρνει ο υπνος την ωρα που την εχω στο στηθος...

Μολις παω να την απομακρυνω ψαχνει για την θηλη μου αλλα εφ'οσον εχει ηδη θηλασει για 35 λεπτα περιπου ή και παραπανω...νιωθω οτι πρεπει να την βαλω στο κρεββατακι της...Με το που την αφηνω στο καλαθακι της ξυπναει...Οποτε φτου και απο την αρχη...Αποτελεσμα? Κλαψουριζει και κουραζεται κι οι ωρες περνανε και ξαναπλησιαζει η ωρα που θα πρεπει να ξαναφαει...

Της εδωσα πιπιλα την πηρε, κοιμαται αλλα οταν της πεφτει κλαιει...

Μηπως να μην της δωσω?

Πως θα την ξεγελαω? Εκλεισα με το βυζι στο χερι 2 ωρες...:(

ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

:laugh: χαχαχαχαχαχ Αννιω ετσι ειναι τα μωρα στην αρχη,τα πιο πολλα τουλαχιστον!Φυσιολογικοτατα μου ακουγονται αυτα που λες.Αν θελεις να δωσεις πιπιλα μπορεις να το κανεις,σε ολα παντως τους πεφτει και κλαινε και φτου ξανα κι απο την αρχη:laugh: Επισης οι γνωμες διχαζονται αλλες λενε πως στα παιδια που θηλαζουν δεν κανει η πιπιλα γιατι συγχεουν τις θηλες.Οσο για το β..ι που ειπες:laugh: μια χαρα τα πας,ετσι συνεχισε,στο θηλασμο ειμαστε με το β..ι στο χερι,διαθεσιμες ανα πασα στιγμη που θα θελει το μωρο!Ειναι αρχη ακομα,σιγα σιγα ολα θα γινουν πιο ευκολα!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιώ, έτσι είναι συνήθως στην αρχή, θηλάζουν πολύ, πιπιλίζουν πολύ, ειδικά όταν νυστάζουν. Το πιπίλισμα είναι ανάγκη για τα παιδιά, και ο λεγόμενος μη διατροφικός θηλασμός έχει μεγάλη σημασία για την ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού. Ο θηλασμός δεν είναι μόνο γάλα. Προσπάθησε να την αφήνεις πολύ-πολύ απαλά, (βάζεις δαχτυλάκι και βγάζεις τη θηλή), για να μην ξυπνάει όταν δεν αντέχεις άλλο, ή κάποιες φορές κράτα την αγκαλιά, βάλε καμιά ταινία, διάβασε κανένα βιβλίο...υπομονή.:P ΄Μπορείς ακόμη να ξαπλώνεις δίπλα της και να θηλάζεις μέχρι να κοιμηθεί βαθιά, μάλλον στο κρεβάτι σου θα γίνεται αυτό εύκολα, και μετά από λίγο, αν δεν θέλεις να μείνει εκεί, να δοκιμάσεις να την μεταφέρεις σιγά-σιγά στην κούνια της ή να κοιμηθείς και εσύ μαζί της!:).

Η πιπίλα είναι επικίνδυνη και αντενδείκνυται στον αποκλειστικό θηλασμό, μπορεί να μειώσει την παραγωγή γάλακτος, καθώς με το πιπίλισμα το μωρό στέλνει μηνύματα στον εγκέφαλό σου που ενεργοποιούν τον μηχανισμό της παραγωγής γάλατος, και είναι άλλωστε μια συνήθεια που κόβεται πολύ δύσκολα συνήθως, κοιτώντας γύρω σου έξω, παντού, (όταν κατορθώσεις να ξεμυτίσεις!!!). Πολλές μαμάδες, όπως και εγώ, δεν δώσαν ποτέ πιπίλα στα μωρά τους και ...επέζησαν!:)Αφιέρωσε το χρόνο σου στο μωρό σου, όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν, διανύεις μια περίοδο όπου τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το μωρό σου...

Οπλίσου με... ηρεμία και επιμονή, προσφέρεις το καλύτερο στο μωρό σου και τις ανταμοιβές θα τις βλέπεις και θα τις νιώθεις σιγά....:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Αννιω.Κι εμενα το εκανε αυτο ο γιος μου στην αρχη και οπως λες κι εσυ αποφασισα να του δωσω πιπιλα!Επειδη ειχε μικρο στοματακιτου επεφτε συνεχεια και ξυπνουσε και σηκωνομουν συνεχεια!Οταν μεγαλωσε λιγο ακομα σταματησε να ξυπναει οταν του επεφτε.πιστευω οτι πρεπει να κανεις υπομονη και μην την αφηνεις να κοιμαται στο στηθος σου γιατι θα συνηθισει την μυρωδια σου και δεν θα μπορει να κοιμαται μονη της!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

PALI KALA ESY ME TIS 2 WRES!!!

EGW EKLEINA 6 WRA!!!!! EKEI NA DEIS TI GINOTAN!!

KAI EMENA TO IDIO AKRIVWS EKANE.THS EDWSA PIPILA

KAI THN DEXTIKE.ALLA TO KALO HTAN PWS MOLIS THN EPAIRNE

O YPNOS THN EFTYNE MONH THS KAI DEN THN XANAHTHELE!

AKOMA KAI TWRA POU EINAI SXEDON 5 MHNWN TO IDIO KANEI.

SIGA SIGA THA THN SYNITHISEI PIO POLY KAI DEN THA THS

PEFTEI TOSO SYXNA.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

toulaxiston esena thn pernei!!! emena oute zografisth den thn thelei oute gia ligo.

mono 2 ores? exw klisei 4 wres kai bale panw sto stithos mou na ton exw.

to kserw tora sthn arxh apelpizese kai einai kai oi ormones sou pou se trelenoun mhn fobase se liges meres tha to pareis kai esy apofash kai tha eisai pio xalarh mayto .tora pia emena den me enoxlei ksaplonoume mazi egw psilokimame autos pipila kai otan kimithei baria metaferete me akra prosoxh sto port mpempe .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα Αννιώ, απ΄όσο ξέρω η πιπίλα δεν ενδείκνυται για παιδιά που θηλάζουν και κυρίως στην αρχή, όπως είσαι εσύ μέχρι δηλαδή να εδραιωθεί η γαλουχία.

Η κόρη μου είναι τώρα 6,5 μηνών και επειδή γκρινιάζει πάντα πριν κοιμηθεί αποφάσισα να της αγοράσω πιπίλα. Την έδωσα αλλά αυτή την έφτυσε!!:silly: η πιπίλα την ΚΡΑΤΑ ΞΥΠΝΙΑ!!!:ohmy: την κρατά για περίπου 1 λεπτό και μετά την φτύνει, ούτε να την δει δεν θέλει. Δεν επιμένω, όμως, γιατί προσωπικά είμαι κατά της πιπίλας!! το μόνο καλό που της έκανε είναι το ότι σταμάτησε να βάζει τον αντίχειρα στο στόμα της όπως συνήθιζε κατά τα άλλα, η πιπίλα είναι ένας μπελάς, όπως λες. Πέφτει σηκώνεσαι να την δώσεις, ξαναπέφτει κ.ο.κ!!!

Το μπουμπουκάκι μου το κρατάει ξύπνιο!!!:angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ την θηλάζω 4,5 μήνες τωρα και απο τον 2ο μηνα της έδωσα πιπιλα και δεν επαθε τιποτα.

Δεν πιστευω οτι υπαρχει συγχιση θηλων στα παιδια που θηλαζουν,τουλαχιστον η δικια μου δεν ειχε κανενα προβλημα.

Εμαθε οτι το στηθος μπορει να το εχει οποτε πεινασει αλλα για να νανουριστει της ειχα την πιπιλα(δεν μπορουσα να ειμαι καθηλωμενη σε ενα καναπε επι 2-3 ωρες για να φαει και να πιπιλαει το στηθος μεχρι να αποκοιμηθει).

Με την πιπιλα σωθηκα!!!

Και εμενα στην αρχη ειχε το προβλημα οταν της εφευγε η πιπιλα να κλαιει αλλα μεγαλωνοντας το εκοψε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω παλι του εδωσα πιπιλα απο τη τριτη μερα στο νοσοκομειο ηταν θυμαμαι μια τεραστια της chicco μας της ειχαν δωσει στο ιασω διαφημιστικες ειπα λοιπον σε μια κοπελα απο τη κουζινα την αποστειρωσαν και του τη κοτσαρα .Ηταν αρχοντας του πεφτε και την εψαχνε μόλις πηγαμε σπιτι μερικες μερες μετα και επειδη ολοι γελαγαν με τη πιπιλα γιγαντα πηραμε μια αλλη πιο μικρη που δεν του επεφτε .

Και κοιμομασταν απο της 12 το βραδυ εως της 6,30 το πρωι τελειο πραγμα , βεβαια εγω δεν θηλασα λογω προβληματος αλλα και η κολλητη μου που θηλασε ειχε και αυτη πιπιλα και δν ειχε κανενα προβλημα στο θηλασμο .Την θηλασε εως τα 2 περιπου αναγκαστηκε να της κοψει γιατι η κοπελα θα πηγαινε για δουλεια και η μικρη βρεφονηπιακο σταθμο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παντως στους κολικους μας εκανε χρυση δουλεια...

Εχουν ψιλοπληγωθει και οι θηλες μου και δεν αντεχοταν πια.

Ας ελπισω οτι δεν θα εχω προβλημα...

Παντως ηταν μια δυσκολη μερα σημερα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΝΙΩ ΜΟΥ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ! ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ... ΤΟΝ ΕΒΑΖΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΩΝΑ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΕΥΕΤΑΙ! ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ! ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ! ΠΑΝΤΩΣ ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΠΙΠΙΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΓΑΙΤΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ! 25 ΜΕΡΩΝ ΕΤΡΩΓΕ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ! ΑΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΥΠΝΟΣ! ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...