Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η μέρα που ο θεός δημιούργησε την ελπίδα ήταν πιθανότατα η ίδια μέρα που δημιούργησε την Άνοιξη.. Μάρτη μου γλυκέ φέρε γερά ανοιξιάτικα σπορ΄άκια!!!

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 27 λεπτά, ο/η Eliza Kats είπε:

Εγώ σας υποσχέθηκα να κάνω τεστ μέχρι την περίοδο αλλά ξύπνησα αργά σήμερα και στο τρέξιμο το ξέχασα 😅 Εννοείται το θυμήθηκα όταν είχα ήδη κάνει πιπι στην τουαλέτα 🤣 Δεν πειράζει, καλύτερα έτσι. Αύριο θα είναι πιο έγκυρο.

Άλλη για τεστακια;;;

Δεν πειράζει θα περιμένουμε το αυριανό σου 🥰

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Πεταλουδιτσα94 είπε:

Κορίτσια μου καλημέρα..συγνώμη αν είναι άσχετο με τη δική σας ομάδα αλλά έγραψα και σε αντίστοιχη ομάδα αλλά απάντηση δε πήρα..θα ήθελα τη γνώμη σας αν είχε κάποια παρόμοια εμπειρία..είχα περίοδο 22/01 για 6 μέρες κανονικά..στις 07/02 μετά από 16 μέρες δηλαδή ξανά αδιαθέτησα για άλλες 6 μέρες με τη μόνη διαφορά πως αυτή τη φορά είχα πότε καφέ, πότε ροζ, πότε αίμα και πάει λέγοντας..πολύ ήπια περίοδο δηλαδή..ήθελα να κάνω χοριακή αλλά φοβήθηκα..τώρα περιμένω σε 3 μέρες πάλι περίοδο..λέτε να ήμουν έγκυος τον περασμένο μήνα και να απέβαλα; Δεν είχα όμως ούτε πόνους ούτε τίποτα και τώρα φοβάμαι και έχω απογοητευτεί κιόλας..

Καλημέρα κορίτσι μου αυτό το έπαθα εγώ τον Δεκέμβριο 3 φορές ανά 15 ημέρες είχα αίμα..

στη δική μου περίπτωση ήταν απλώς ανωμαλία του κύκλου.

κανονικά αν εχεις σταθερό κύκλο θα έπρεπε να αδιαθετήσεις γύρω στις 22/2..

ισως να αλλαξε ο κυκλος σου συμβαίνει καμια φορά..

ή μπορεί να ήταν ωορηξιας η αιμοραγια αλλα απ’ οτι μου εχει πει ο γιατρος δεν κραταει τοσες μερες.

αν θες να εισαι σιγουρη οτι δεν τρεχει κατι αλλο κανε μια χοριακη..

με τον γιατρο σου εχεις μιλησει.; Του το ανεφερες.;

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!! Συζητούσα με την υπεύθυνη- εργοδότρια μου πριν λίγο και ανέφερα ότι παρόλο που δικαιούμουν την τετράμηνη γονική άδεια, δεν την πήρα. Και πανικοβλήθηκε μήπως ξανά μείνω έγκυος. Μου είπε αν το σκεφτόμαστε ή όταν το αποφασίσουμε να της το πω!!! Έγινα έξαλλη κορίτσια…μιλάμε βέβαια για μια γυναίκα γύρω στα 60 που από επιλογή δεν μπήκε ποτέ σε διαδικασία απόκτησης παιδιού, αλλά και πάλι δεν έχει κανένα δικαίωμα να πει κάτι τέτοιο!  Και Μ έπιασε κ σκέφτομαι ότι τώρα θα είχα κάνει την αυχενική, αν προχωρούσε η εγκυμοσύνη μου και ας έσκαγε αυτή…

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Elk είπε:

Εεε ξέρεις ότι το περιμένουμε να το δούμε και εμείς 😂

Το χθεσινό ήταν early αλλά με ούρα μέσα στη διάρκεια της μέρας, αυτό είναι το express με πρωινά (μέσα στη νύχτα σηκώθηκα σίγουρα 4-5 φορές...)

IMG_7778.JPEG

Δημοσίευση
στις πριν 32 λεπτά, ο/η Rena92 είπε:

Καλημέρα κορίτσια!! Συζητούσα με την υπεύθυνη- εργοδότρια μου πριν λίγο και ανέφερα ότι παρόλο που δικαιούμουν την τετράμηνη γονική άδεια, δεν την πήρα. Και πανικοβλήθηκε μήπως ξανά μείνω έγκυος. Μου είπε αν το σκεφτόμαστε ή όταν το αποφασίσουμε να της το πω!!! Έγινα έξαλλη κορίτσια…μιλάμε βέβαια για μια γυναίκα γύρω στα 60 που από επιλογή δεν μπήκε ποτέ σε διαδικασία απόκτησης παιδιού, αλλά και πάλι δεν έχει κανένα δικαίωμα να πει κάτι τέτοιο!  Και Μ έπιασε κ σκέφτομαι ότι τώρα θα είχα κάνει την αυχενική, αν προχωρούσε η εγκυμοσύνη μου και ας έσκαγε αυτή…

Εμένα που ο προϊστάμενος μου δεν με πήρε καν να μου πει ένα συγχαρητήρια, με το καλό, κάτι ρε παιδί μου. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις γενικά, τον είχα στηρίξει επαγγελματικά πολύ και εκείνος εμένα. Προφανώς επειδή δεν γύρισα τον Δεκέμβριο που ήθελε για να καλύψει τις τρύπες και του έσκασα και δεύτερη εγκυμοσύνη χαλαστηκε. Αλλά λέω, ανθρώπινα και μονο, τυπικά ένα τηλ, ένα μήνυμα.. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα στον εργασιακό τομέα δυστυχώς. Πλήρης απογοήτευση, καμία ενσυναίσθηση, είμαστε απλά αναλώσιμοι. Όσο τους κάνουμε καλά τη δουλειά τους είμαστε καλοί και χρυσοί. Η εγκυμοσύνη για την πλειοψηφία των εργοδοτών - προϊσταμένων είναι απλά πρόβλημα και ας μην το παραδέχονται ευθέως. 

Θυμάμαι όταν ήμουν εγώ κοντά στην άδεια κύησης, είχε έρθει μια καινούρια κοπέλα σε μια καλή σχετικά θέση. Της άσκησε βέτο ο ίδιος προϊστάμενος, να μην μείνει έγκυος τουλάχιστον ένα χρόνο. Είχα γίνει έξαλλη!!! Ένα μήνα μετά η ίδια κοπέλα ανακοίνωσε ότι ήταν έγκυος και δεν γύρισε ποτέ. Παραιτήθηκε πριν λήξει το 9μηνο. Το πόσο το χάρηκα δεν λέγεται!!!

Δημοσίευση

@Elli13Πολύ τραγική αντιμετώπιση τι να πω κάποιοι δεν ξέρουν φέρονται

Απλά κορίτσια ας μην είμαστε απόλυτοι γτ κ εγώ τα ίδια με εσάς σκεφτόμουν ώσπου έγινε το εξής περιστατικό. Στη προηγούμενη μου δουλειά το αφεντικό ήταν πάρα πολύ καλός σε όλα δλδ κ για φαγητό βγαίναμε με όλους τους υπαλλήλους κ ήμασταν κ όλες γυναίκες κ κ΄άποιες είχαν μείνει κ έγκυες κ δεν είχε θέμα κ δείτε πως την έπαθε. Έψαχνε για άτομο πάλι γυναίκα κ προσέλαβε μια κοπέλα η οποία ήταν έγκυος κ το ήξερε κ έψαχνε δουλειά μόνο κ μόνο για να πάρει τα επιδόματα. Την προσέλαβε κ μετά από λίγο του λέει ότι είναι έγκυος κ πήγαινε στη δουλειά κ δεν δούλευε κ του είπε κατάμουτρα ότι δεν μπορείς να με διώξεις γτ είμαι έγκυος. Η κοπέλα ήταν τρελή, είχε κ άντρα δικηγόρο κ μην μπλέξεις. Κ την είχε εκεί πόσο καιρό κ δεν μπορούσε να την απολύσει

Δλδ όπως υπάρχουν αφεντικά που δεν θέλουν εγκυμοσύνες κ απολύουν κλπ έτσι υπάρχουν κ κοπέλες που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα εκμεταλλευτούν την εγκυμοσύνη

Δημοσίευση

@Rena92 @Elli13 κορίτσια στην ίδια κατάσταση είμαι και εγώ δυστυχώς.. και το χειρότερο σε μένα είναι ότι είμαι με συμβάσεις και ανα πάσα στιγμή λήγει η σύμβαση και με πετάνε σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα και το ωραίο είναι ότι πριν ένα χρόνο που έπιασα δουλειά η ατάκα του προέδρου ήταν ότι "είσαι και νιόπαντρη, εσείς οι γυναίκες έχετε και ένα κακό μένετε έγκυες"... προφανώς και δεν σχολίασα αλλά κατάλαβα.. βέβαια δεν θα μείνω χωρίς παιδί επειδή αυτοί το θέλουν.. γι' αυτό ότι κάνω με την εξωσωματική και με τις αναρρωτικές τα κάνω κρυφά, δεν θέλω να δώσω δικαίωμα κανένα για να διστάζουν κάθε φορά να μου ανανεώνουν τη σύμβαση, οπότε όταν θα ρθει εκείνη η άγια ώρα που θα ρθει το μωράκι και θα μείνει θα τους το σκάσω το παραμύθι μια και έξω.. και ότι βρέξει ας κατεβάσει.

Δημοσίευση
στις On 4/3/2025 at 12:45 ΜΜ, ο/η annie! είπε:

4 εβδομάδων είμαι. Εχω τρελό φούσκωμα, από εκεί μου μπήκαν ιδέες κ βαρύ στήθος. Αυτά προς το παρόν. Ισως κ μια ψιλό αναγούλα αλλά δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Θα φανεί.. Νωρίς είναι ακόμα.

Σ ευχαριστώ πολύ αγάπη!!! Πώς είστε εσείς;; Το μπεμπάκι τι κάνει; Ποσό είναι τώρα ; 

Σ ευχαριστώ κορίτσι μου γλυκό!! Εύχομαι σύντομα και στα δικά σου!!!🙏🏻🙏🏻🤰🏼

Σ ευχαριστώ πολυυυυυυ

Σ ευχαριστώ αγάπη!!!

Καλά είμαστε δόξα το θεό!! Ετοιμάζομαι να ξεκινήσω δουλειά από βδομάδα, ο μπέμπης είναι 9.5 μηνών!!! Ούτε ξέρω πως πέρασε έτσι ο καιρός😅 περάσαμε δύσκολα στην αρχή μέχρι να βρούμε τους ρυθμούς μας αλλά εντάξει πλέον μπορώ να πω ότι είμαστε καλύτερα!

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Πεταλουδιτσα94 είπε:

Κορίτσια μου καλημέρα..συγνώμη αν είναι άσχετο με τη δική σας ομάδα αλλά έγραψα και σε αντίστοιχη ομάδα αλλά απάντηση δε πήρα..θα ήθελα τη γνώμη σας αν είχε κάποια παρόμοια εμπειρία..είχα περίοδο 22/01 για 6 μέρες κανονικά..στις 07/02 μετά από 16 μέρες δηλαδή ξανά αδιαθέτησα για άλλες 6 μέρες με τη μόνη διαφορά πως αυτή τη φορά είχα πότε καφέ, πότε ροζ, πότε αίμα και πάει λέγοντας..πολύ ήπια περίοδο δηλαδή..ήθελα να κάνω χοριακή αλλά φοβήθηκα..τώρα περιμένω σε 3 μέρες πάλι περίοδο..λέτε να ήμουν έγκυος τον περασμένο μήνα και να απέβαλα; Δεν είχα όμως ούτε πόνους ούτε τίποτα και τώρα φοβάμαι και έχω απογοητευτεί κιόλας..

Έχεις πολυκυστικές; Μίλησες με το γιατρό σου; Η κολλητή μου όταν το έπαθε αυτό βρήκε έναν μικρό πολύποδα. Δε μου κάνει για αποβολή πάντως αυτή η περιγραφή.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Κατερίνα!!! είπε:

Καλά είμαστε δόξα το θεό!! Ετοιμάζομαι να ξεκινήσω δουλειά από βδομάδα, ο μπέμπης είναι 9.5 μηνών!!! Ούτε ξέρω πως πέρασε έτσι ο καιρός😅 περάσαμε δύσκολα στην αρχή μέχρι να βρούμε τους ρυθμούς μας αλλά εντάξει πλέον μπορώ να πω ότι είμαστε καλύτερα!

Πωωωωωω πότε πέρασε ο καιρός… Καλή αρχή κορίτσι μου!!

Δημοσίευση

Κορίτσια καλησπέρα.

Γνωρίζει κάποια να μου πεί πως αξιολογούμε τις τιμές των ορμονών tsh, fsh, lh, οιστρεδιολη

διπλα μου αναφέρει τιμές ανά φάση κύκλου και ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω τιποτα..

ο γιατρός ζητησε επαναληψη σε 2 μηνες αλλα δεν μου εξηγησε τιποτα..

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Σοφία21 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα.

Γνωρίζει κάποια να μου πεί πως αξιολογούμε τις τιμές των ορμονών tsh, fsh, lh, οιστρεδιολη

διπλα μου αναφέρει τιμές ανά φάση κύκλου και ομολογώ οτι δεν καταλαβαίνω τιποτα..

Θα δεις τις τιμές σου κ θα δεις δίπλα ανάλογα σε ποια φάση του κύκλου είσαι

Ωοθυλακική φάση-> Από την πρώτη μέρα του κύκλου μέχρι τη στιγμή της ωορρηξίας

Ωορρηξία-> Ημέρες ωορρηξία

Ωχρινική φάση-> Από την ωορρηξία και μέχρι την επόμενη περίοδο

Ως συνήθως αυτές τις εξετάσεις τις κάνουμε 2-3 μ΄έρα κύκλου οπότε κοιτάς την ωοθυλακική φάση.Η εμμηνόπαυση δεν σε απασχολεί προς το παρόν 😉

Η μπορείς κ να τον ρωτήσεις να σου εξηγήσει γτ δεν είναι μόνο α κοιτάω μια τιμή είναι κ ο συνδυασμός τους

Δημοσίευση
στις πριν 9 λεπτά, ο/η Sia A είπε:

Θα δεις τις τιμές σου κ θα δεις δίπλα ανάλογα σε ποια φάση του κύκλου είσαι

Ωοθυλακική φάση-> Από την πρώτη μέρα του κύκλου μέχρι τη στιγμή της ωορρηξίας

Ωορρηξία-> Ημέρες ωορρηξία

Ωχρινική φάση-> Από την ωορρηξία και μέχρι την επόμενη περίοδο

Ως συνήθως αυτές τις εξετάσεις τις κάνουμε 2-3 μ΄έρα κύκλου οπότε κοιτάς την ωοθυλακική φάση.Η εμμηνόπαυση δεν σε απασχολεί προς το παρόν 😉

Η μπορείς κ να τον ρωτήσεις να σου εξηγήσει γτ δεν είναι μόνο α κοιτάω μια τιμή είναι κ ο συνδυασμός τους

Τον ρωτησα και το μονο που μου απαντησε ειναι οτι δεν επιρεαζει την συλληψη αλλα να κανω επαναλλειπτικο σε ενα 2μηνο..

Η lh μου πχ ενω στη ωοθηλακικη φαση μου δίνει φυσιολογική τιμή μεχρι 12,6 εμενα 3 μερα του κύκλου ήταν 20,01 

Δημοσίευση
στις πριν 24 λεπτά, ο/η Σοφία21 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα.

Η tsh θέλουμε να είναι κάτω απο 2.5, κ για fsh, lh το μόνο που ξέρω είναι ότι ο λόγος τους πρέπει να βγάζει περίπου 1.

Δημοσίευση
στις πριν 3 λεπτά, ο/η Σοφία21 είπε:

Τον ρωτησα και το μονο που μου απαντησε ειναι οτι δεν επιρεαζει την συλληψη αλλα να κανω επαναλλειπτικο σε ενα 2μηνο..

Η lh μου πχ ενω στη ωοθηλακικη φαση μου δίνει φυσιολογική τιμή μεχρι 12,6 εμενα 3 μερα του κύκλου ήταν 20,01 

Γι αυτό σου είπα ότι τα βλέπουν κ συνδυαστικά κ κατά περίπτωση ειδικά lh με fsh. Πες του τον προβληματισμό σου κ θα σου εξηγήσει

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Elk είπε:

Το έχεις ξανά πάθει στις 16 μέρες να αδιαθετήσεις ; Δεν έκανες  καθόλου τεστ ; Ούτε και μετά από αυτό το αίμα που είδες στις 16 μέρες ; Γιατί υπάρχουν κοπέλες που είχαν αιματακι και τελικά ήταν έγκυες 🤷‍♀️

τώρα εάν ήταν βιοχημική αποβολη δεν θα το μάθεις και ποτέ ούτε γιατρός δεν θα μπορεί να στο απαντήσει αυτό οπότε μην ζαλίζεις το μυαλό σου με τέτοιες άσχημες σκέψεις κορίτσι μου 

Πάντως καλά θα είναι να μιλήσεις με γιατρό γιατί το 16 μέρες είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να σου έρχεται περίοδος ξανά ίσως είναι και αυτό που είπε η Eliza πιο πάνω να ήταν κάποια κύστη ή κάποια ανωμαλία στον κύκλο σου πάντως αν προσπαθείτε για μωράκι κάνε μια επίσκεψη να λύσεις τις απορίες σου 

ΥΓ δεν είναι καθόλου άσχετη η ερώτηση με το θεματακι εννοείται πως συζητάμε τα πάντα εδώ 🥰

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου..όχι δεν έκανα καθόλου τεστ γιατί να σου πω την αλήθεια μου φοβήθηκα μην είναι βιοχημική και απογοητευτώ..όχι δε μου έχει ξανά τύχει σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα με κύκλο 28-30 ημερών και κανονικά εκείνες τις μέρες έπρεπε να είχα γόνιμες..τώρα ξανά περιμένω σε τρεις μέρες και λέω να πάω να κάνω μια χοριακή γιατί είχαμε πιο εντατικά επαφές αυτό το μήνα αλλά νιώθω πως θα είναι αρνητικό γιατί δεν έχω κανένα σύμπτωμα..εν το μεταξύ στη πρώτη μου εγκυμοσύνη τόσο άγχος πραγματικά δε το είχα όπως τώρα..

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Katiana1987 είπε:

Έχεις πολυκυστικές; Μίλησες με το γιατρό σου; Η κολλητή μου όταν το έπαθε αυτό βρήκε έναν μικρό πολύποδα. Δε μου κάνει για αποβολή πάντως αυτή η περιγραφή.

Λες να ήταν εγκυμοσύνη και παρόλο τις 6 μέρες να προχωράει κανονικά; Βέβαια μέχρι και σήμερα δεν έχω κανένα σύμπτωμα και περιμένω υποτίθεται πάλι σε τρεις μέρες περίοδο βάση της πρώτης περιόδου βέβαια απλά δε μου φάνηκε περίεργο μόνο ότι ξανά αδιαθέτησα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα αλλά το ότι δε φάνηκε για κανονική περίοδο..μια ροζ, μια καφέ, μια αίμα καθαρό, μια καθόλου

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η Eliza Kats είπε:

Καλημέρα! Δεν νομίζω να ήσουν έγκυος... Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως είχες αίμα λόγο ωορρηξίας (το πάθαινε η αδερφή μου παλιά αυτό) , αλλά 6 μέρες μου φαίνεται πολύ! Ή μήπως είχες κάποια κύστη και έσπασε;

Σίγουρα μια εξέταση στον γυναικολόγο σου θα σου λύσει τις απορίες. Προσπαθείτε για παιδάκι;

Ναι προσπαθούμε για το 2ο και το άγχος είναι μεγαλύτερο για κάποιο λόγο απ' ότι είχα στη πρώτη μου εγκυμοσύνη και νιώθω πως για να έρθει το 2ο πρέπει να κάνω μεγαλύτερη προσπάθεια..

Δημοσίευση
στις πριν 23 λεπτά, ο/η Sia A είπε:

Κ κάτι ακόμη @Σοφία21  οι ορμόνες επηρεάζουν την σύλληψη αν ήταν δεν θα κάναμε εξετάσεις. Πάντως κ εγώ που είδα τ΄ώρα αυτές που έκανα για την επιτροπή η lh ήταν 7,3

Δεν ξέρω βρε κορίτσια πραγματικά @annie! 

Αισθανομαι σαν να με αφηνει στο σκοταδι.

ειμαι παραλογη / υπερβολικη που θελω να μου εξηγησει τι παιζει με αυτες τις ορμονες.; 

Δημοσίευση
στις πριν 21 λεπτά, ο/η Σοφία21 είπε:

Δεν ξέρω βρε κορίτσια πραγματικά @annie! 

Αισθανομαι σαν να με αφηνει στο σκοταδι.

ειμαι παραλογη / υπερβολικη που θελω να μου εξηγησει τι παιζει με αυτες τις ορμονες.; 

Κορίτσι μου δεν είσαι παράλογη για μένα ο γιατρός οφείλει να εξηγεί τις εξετάσεις εφόσον η ασθενής τον ρωτάει. Γιατί δεν τον ρωτάς γιατρέ η lh με βάση τις φυσιολογικές τιμές μου φαίνεται υψηλή τι παίζει? Για μένα δεν είναι κακό να ρωτήσεις. Εγώ την ρωτάω ότι χαζή ερώτηση μπορείς να φανταστείς. Κάποιες ερωτήσεις είναι κ βλακείες αλλά μέσα στο άγχος μου μου τα αναλύει όλα κ ηρεμώ.

Δημοσίευση

@Σοφία21  κορίτσι μου μάλλον δ σ ειπε οτι οι ορμονες δ παίζουν ρολο σρη συλληψη αλλα μάλλον ότι ειναι μέσα στα λογικα όρια κ δ σε επηρεάζουν στη σύλληψη. Τις ειδε, φαντάζομαι είναι καλές και αυτό σ ειπε. Αν ήταν κάτι θα στο ελεγε.

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η Sia A είπε:

Κορίτσι μου δεν είσαι παράλογη για μένα ο γιατρός οφείλει να εξηγεί τις εξετάσεις εφόσον η ασθενής τον ρωτάει. Γιατί δεν τον ρωτάς γιατρέ η lh με βάση τις φυσιολογικές τιμές μου φαίνεται υψηλή τι παίζει? Για μένα δεν είναι κακό να ρωτήσεις. Εγώ την ρωτάω ότι χαζή ερώτηση μπορείς να φανταστείς. Κάποιες ερωτήσεις είναι κ βλακείες αλλά μέσα στο άγχος μου μου τα αναλύει όλα κ ηρεμώ.

Αυτό ακριβώς επιζητώ κι εγώ..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...