Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μελλοντικές Μανούλες Εξωσωματικής 2024 <3

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 13 ώρες, ο/η karpais είπε:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Ευτυχισμένο το 2025! Είμαι νέο μέλος έδω. Αύριο θα κάνω την εμβρυομεταφορά μου! Από εχθές το βράδυ ο άντρας μου ανέβασε δέκατα και ανησυχώ μήπως ανεβάσω κι εγώ. Επικοινώνησα με το κέντρο εξωσωματικής και μου είπαν πως η διαδικασία συνήθως δεν γίνεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει θετικό τεστ covid (τα τεστ μας ειναι αρνητικα). Ξέρει μήπως κάποια κάτι για αυτό? Υπάρχει κίνδυνος να αποτύχει η εγκυμσύνη λόγω αυτού? Είχε καμία πυρετό ή ηταν αρρωστούλα όταν έκανε την εμβρυομεταφορά της? Ευχαριστώ πολύ

Καλή χρονιά με υγεία.

Καλή επιτυχία για αύριο!! Θετική σκέψη και όλα θα πάνε καλά. 

• Απαντήσεις 3.7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα!

Ερώτηση αν κάποια γνωρίζει. Σήμερα το πρωί ξεκίνησα τις ενέσεις προγεστερόνης prolutex και έχω πόνο στο σημείο της ένεσης. Όχι εσωτερικά της κοιλίας ευτυχώς, αλλά στον υποδόριο ιστό. Έχει συμβεί σε κάποια; Είναι το φάρμακο έτσι ή παίζει να έκανα κάτι λάθος;

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια καλημέρα!

Ερώτηση αν κάποια γνωρίζει. Σήμερα το πρωί ξεκίνησα τις ενέσεις προγεστερόνης prolutex και έχω πόνο στο σημείο της ένεσης. Όχι εσωτερικά της κοιλίας ευτυχώς, αλλά στον υποδόριο ιστό. Έχει συμβεί σε κάποια; Είναι το φάρμακο έτσι ή παίζει να έκανα κάτι λάθος;

Tιποτα δεν έκανες λάθος, απλά συμβαίνει! ☺️

Δημοσίευση
στις πριν 7 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια καλημέρα!

Αυτές οι ενέσεις κι εμένα μου το έκαναν αυτό.

Δημοσίευση
στις πριν 6 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Εγώ!

Α ωραία!! Με το καλό να την κάνεις και να πάνε όλα καλά. Πόσα έμβρυα θα βάλεις? Κι εγώ στην επόμενη περίοδο θα ξεκινήσω προετοιμασία για εμβρυομεταφορά.

Δημοσίευση
στις πριν 16 ώρες, ο/η Melli είπε:

Α ωραία!! Με το καλό να την κάνεις και να πάνε όλα καλά. Πόσα έμβρυα θα βάλεις? Κι εγώ στην επόμενη περίοδο θα ξεκινήσω προετοιμασία για εμβρυομεταφορά.

Ευχαριστώ πολύ! Με το καλό εύχομαι και σε σένα, να πάνε όλα καλά. 
Εγώ ένα θα βάλω, ένα και καλό που λένε.. ☺️

Δημοσίευση
στις πριν 52 λεπτά, ο/η melitiniღ είπε:

Ευχαριστώ πολύ! Με το καλό εύχομαι και σε σένα, να πάνε όλα καλά. 
Εγώ ένα θα βάλω, ένα και καλό που λένε.. ☺️

Καλή επιτυχία σου εύχομαι κορίτσι μου κ εύχομαι να είναι ένα κ τυχερό!!! 🙏 Όταν νιώσεις έτοιμη θα ήθελα να μοιραστείς την εμπειρία σου να πάρω λίγο θάρρος που ξεκινάμε Φεβρουάριο - Μάρτιο με το καλό 😊

Δημοσίευση
στις πριν 18 λεπτά, ο/η Sia A είπε:

Καλή επιτυχία σου εύχομαι κορίτσι μου κ εύχομαι να είναι ένα κ τυχερό!!! 🙏 Όταν νιώσεις έτοιμη θα ήθελα να μοιραστείς την εμπειρία σου να πάρω λίγο θάρρος που ξεκινάμε Φεβρουάριο - Μάρτιο με το καλό 😊

Ευχαριστώ πολύ @Sia A κορίτσι μου! Μακάρι να πάνε όλα καλά, αν και νοιώθω ότι αρρωσταίνω.. πφ!
Έχω μια ελαφριά ενόχληση στο λαιμό και αυτό που δεν μ' αρέσει καθόλου είναι ότι πρέπει να έχει ερεθιστεί ο κόλπος μου από το gel προγεστερόνης που βάζω και σήμερα είδα αίμα στο σερβιετάκι μου.. 😪
Αυτό το πλαστικό τη βλακεία που πρέπει να βάζω νομίζω μου κάνει ζημιά αντί για καλό.

Δημοσίευση

στις On 7/1/2025 at 9:04 ΠΜ, ο/η melitiniღ είπε:

στις πριν 1 ώρα, ο/η melitiniღ είπε:

που λένε.. ☺️

Ευχαριστώ κι εγώ πολύ. Με το καλό!! Ένα και καλό!! Εγώ είχα αρρωστήσει πριν λίγες μέρες και από εχθές άρχισα να είμαι καλύτερα. Τώρα είπα θα προσέχω πολύ, θα φοράω μάσκα κτλ και όχι σε πολύ κόσμο μέσα. 

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Ευχαριστώ πολύ @Sia A κορίτσι μου! Μακάρι να πάνε όλα καλά, αν και νοιώθω ότι αρρωσταίνω.. πφ!
Έχω μια ελαφριά ενόχληση στο λαιμό και αυτό που δεν μ' αρέσει καθόλου είναι ότι πρέπει να έχει ερεθιστεί ο κόλπος μου από το gel προγεστερόνης που βάζω και σήμερα είδα αίμα στο σερβιετάκι μου.. 😪
Αυτό το πλαστικό τη βλακεία που πρέπει να βάζω νομίζω μου κάνει ζημιά αντί για καλό.

Για τον λαιμό δεν επιτρέπεται να πάρεις καμ΄΄ια καραμέλα κάτι να μην σε ενοχλεί?

Για το αίμα μίλησες με το γιατρό σου?Μήπως δεν είναι κάτι ή σου πει κάποιο τρόπο για να μην τραυματίζεσαι

Δημοσίευση
στις πριν 31 λεπτά, ο/η Sia A είπε:

Για τον λαιμό δεν επιτρέπεται να πάρεις καμ΄΄ια καραμέλα κάτι να μην σε ενοχλεί?

Για το αίμα μίλησες με το γιατρό σου?Μήπως δεν είναι κάτι ή σου πει κάποιο τρόπο για να μην τραυματίζεσαι

Κοίτα, θα κοιτάξω να κάνω κανένα χαμομηλάκι με μέλι και βασικά πήρα και ένα seractil.. νομίζω ότι δεν υπάρχει και τόσο θέμα.. εξάλλου και έγκυος να είσαι ξέρω ότι ντεπόν μπορείς να πάρεις. Τώρα το αιματάκι είναι σίγουρα από τραυματισμό γιατί τώρα που ξαναπήγα στο μπάνιο δεν είχα τπτ, οπότε παίζει αυτό να είναι.. είναι ξηρός ο κόλπος και τραυματίζεται κατά την εισαγωγή του πλαστικού, έχει προηγηθεί και μια ωοληψία όσο να πεις μια ευαισθησία την έχει. 🙃
Ελπίζω όλα τα συμπτώματα να είναι περαστικά και να μη με απασχολούν για τις επόμενες ημέρες. Είχα και την ατυχία να με τσιμπήσει και κάτι στο σπίτι το οποίο ακόμη δεν ξέρω τι μπορεί να ήταν με αποτέλεσμα να μου δημιουργήσει τρελή φαγούρα και κοκκινίλα, δύο βράδια δεν μπόρεσα να κοιμηθώ καλά, ώσπου αναγκάστηκα και πήρα xozal. Τεσπα, ελπίζω να μην πειράζουν πουθενά.. δεν είχα και άλλη επιλογή.. η κρέμα που πήρα δεν έκανε καμιά δουλειά. 😪 

Δημοσίευση
στις πριν 18 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

Κοίτα, θα κοιτάξω να κάνω κανένα χαμομηλάκι με μέλι και βασικά πήρα και ένα seractil.. νομίζω ότι δεν υπάρχει και τόσο θέμα.. εξάλλου και έγκυος να είσαι ξέρω ότι ντεπόν μπορείς να πάρεις. Τώρα το αιματάκι είναι σίγουρα από τραυματισμό γιατί τώρα που ξαναπήγα στο μπάνιο δεν είχα τπτ, οπότε παίζει αυτό να είναι.. είναι ξηρός ο κόλπος και τραυματίζεται κατά την εισαγωγή του πλαστικού, έχει προηγηθεί και μια ωοληψία όσο να πεις μια ευαισθησία την έχει. 🙃
Ελπίζω όλα τα συμπτώματα να είναι περαστικά και να μη με απασχολούν για τις επόμενες ημέρες. Είχα και την ατυχία να με τσιμπήσει και κάτι στο σπίτι το οποίο ακόμη δεν ξέρω τι μπορεί να ήταν με αποτέλεσμα να μου δημιουργήσει τρελή φαγούρα και κοκκινίλα, δύο βράδια δεν μπόρεσα να κοιμηθώ καλά, ώσπου αναγκάστηκα και πήρα xozal. Τεσπα, ελπίζω να μην πειράζουν πουθενά.. δεν είχα και άλλη επιλογή.. η κρέμα που πήρα δεν έκανε καμιά δουλειά. 😪 

Εγώ για τον λαιμό κάνω κ γαργάρες αλατονερό, ξέρω αηδία αλλά σε μένα πιάνει 😉 Μακάρι κορίτσι μου μην αρρωστήσεις κ να περάσουν όλα κοκκινίλες, λαιμός όλα 😊 Καλή επιτυχία κ περιμένουμε νέα σου 🙏

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η Sia A είπε:

Εγώ για τον λαιμό κάνω κ γαργάρες αλατονερό, ξέρω αηδία αλλά σε μένα πιάνει 😉 Μακάρι κορίτσι μου μην αρρωστήσεις κ να περάσουν όλα κοκκινίλες, λαιμός όλα 😊 Καλή επιτυχία κ περιμένουμε νέα σου 🙏

Αααα δεν ήξερα ότι οι γαργάρες με αλατόνερο κάνουν δουλειά.. θα το δοκιμάσω όμως.. όταν με πιάνει ο λαιμός πάντα είναι το χειρότερο μου. Προς το παρόν εχθές και σήμερα πήρα και panadol cold & flue για να προλάβω κανένα τυχόν κρύωμα.. όσο είναι νωρίς και δεν έχω μωράκι στην κοιλίτσα μου. Είδομεν! 🙏

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα! 
Ελπίζω να είστε όλες καλά! Εγώ είμαι στην 6η μέρα τις ετ με εμβρυάκι πέντε ημερών και θα ήθελα να μοιραστώ κάποια συμπτώματα που έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής και με έχουν μπερδέψει πάρα πολύ.
Έκανα ετ την Παρασκευή που μας πέρασε 10/01 και έχω χοριακή 20/01.
Εχθές ήταν η πρώτη φορά που είχα πόνο στο στήθος από το πρωί και γερά τραβήγματα χαμηλά στην κοιλιά, να πω την αλήθεια τα χρειάστηκα γιατί ενώ ξάπλωσα μετά τη δουλειά και γενικά ήμουν ξάπλα από το μεσημέρι που γύρισα μέχρι το βράδυ που πήγα για ύπνο δεν περνούσαν. Αναγκάστηκα να κοιμηθώ με μαξιλάρι στα πόδια για να τα έχω λίγο πιο ψηλά.
Σήμερα που σηκώθηκα για την ώρα είμαι καλά, τι λέτε να συμβαίνει, έχει κάποια παρόμοια εμπειρία;
Να σημειώσω ότι είχα και πολλά αέρια εχθές, δεν ξέρω αν ευθυνόταν το φαγητό, γιατί έφαγα όσπρια με μπρόκολο, και μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχω δει κάποιο αίμα, ότι αφορά θέμα αιμορραγίας δηλαδή.
Για εμφύτευσης δεν νομίζω ότι θα έβλεπα έτσι κι αλλιώς γιατί διάβασα ότι με τα φάρμακα, την προγεστερόνη και τα οιστρογόνα που παίρνω είναι δύσκολο να υπάρξει ή έστω να φανεί κάτι.

Δημοσίευση
στις On 15/1/2025 at 7:22 ΠΜ, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια καλημέρα! 
Ελπίζω να είστε όλες καλά! Εγώ είμαι στην 6η μέρα τις ετ με εμβρυάκι πέντε ημερών και θα ήθελα να μοιραστώ κάποια συμπτώματα που έχω παρατηρήσει μέχρι στιγμής και με έχουν μπερδέψει πάρα πολύ.
Εχθές ήταν η πρώτη φορά που είχα πόνο στο στήθος από το πρωί και γερά τραβήγματα χαμηλά στην κοιλιά, να πω την αλήθεια τα χρειάστηκα γιατί ενώ ξάπλωσα μετά τη δουλειά και γενικά ήμουν ξάπλα από το μεσημέρι που γύρισα μέχρι το βράδυ που πήγα για ύπνο δεν περνούσαν. Αναγκάστηκα να κοιμηθώ με μαξιλάρι στα πόδια για να τα έχω λίγο πιο ψηλά.
Σήμερα που σηκώθηκα για την ώρα είμαι καλά, τι λέτε να συμβαίνει, έχει κάποια παρόμοια εμπειρία;
Να σημειώσω ότι είχα και πολλά αέρια εχθές, δεν ξέρω αν ευθυνόταν το φαγητό, γιατί έφαγα όσπρια με μπρόκολο, και μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχω δει κάποιο αίμα, ότι αφορά θέμα αιμορραγίας δηλαδή.
Για εμφύτευσης δεν νομίζω ότι θα έβλεπα έτσι κι αλλιώς γιατί διάβασα ότι με τα φάρμακα, την προγεστερόνη και τα οιστρογόνα που παίρνω είναι δύσκολο να υπάρξει ή έστω να φανεί κάτι.

Τέτοιους πόνους είχα και εγώ κάτι σαν σφαχτι κάτω χαμηλά και μάλιστα γύρο στην 6η μέρα.. Δεν ξέρω τι ήταν.. Όταν ρώτησα μου είχαν πει ότι ήταν νωρίς για εμφύτευση αλλά είχα πάρει τον γιατρό τηλ και μου είχε πει ότι μπορεί και να είναι... Την κατάληξη την ξέρεις.. Ένα ζιζάνιο 4 χρονών😁

Δημοσίευση
στις πριν 52 λεπτά, ο/η sokola4 είπε:

Τέτοιους πόνους είχα και εγώ κάτι σαν σφαχτι κάτω χαμηλά και μάλιστα γύρο στην 6η μέρα.. Δεν ξέρω τι ήταν.. Όταν ρώτησα μου είχαν πει ότι ήταν νωρίς για εμφύτευση αλλά είχα πάρει τον γιατρό τηλ και μου είχε πει ότι μπορεί και να είναι... Την κατάληξη την ξέρεις.. Ένα ζιζάνιο 4 χρονών😁

Με τσάκωσες κουμπάρα.. 😅😝

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα,

Σε 20 μέρες περίπου θα περάσουμε επιτροπή κ μαζεύουμε τα δικαιολογητικά. Για την ταυτότητα, τη βεβαίωση κατοικίας κ την ασφαλιστική ικανότητα θ΄ελει μόνο από μένα ή κ από τον σύζυγο????

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Sia A είπε:

Κορίτσια καλημέρα,

Σε 20 μέρες περίπου θα περάσουμε επιτροπή κ μαζεύουμε τα δικαιολογητικά. Για την ταυτότητα, τη βεβαίωση κατοικίας κ την ασφαλιστική ικανότητα θ΄ελει μόνο από μένα ή κ από τον σύζυγο????

Καλημέρα κορίτσι μου, ναι χρειάζονται και από τους δύο συζύγους τα συγκεκριμένα.

Δημοσίευση
στις On 15/1/2025 at 7:22 ΠΜ, ο/η melitiniღ είπε:

Κορίτσια καλημέρα! 

Καλησπέρα κορίτσι μου και με το καλό να έχεις μια μεγάλη χοριακη σου εύχομαι!! Δεν υπάρχει πάντα αίμα εμφύτευσης πάντως. Λίγες μέρες μείνανε μόνο. Υπομονή!! Ξέρω δεν περνάνε με τίποτα. Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της εξωσωματικής να είναι αυτή η αναμονή. Προσπάθησε να κάνεις πράγματα για να ξεχνιέσαι. Τι βαθμολογία είχε η βλαστοκύστη σου ? Αν επιτρέπεται!

Δημοσίευση
στις On 18/1/2025 at 12:10 ΠΜ, ο/η Melli είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου και με το καλό να έχεις μια μεγάλη χοριακη σου εύχομαι!! Δεν υπάρχει πάντα αίμα εμφύτευσης πάντως. Λίγες μέρες μείνανε μόνο. Υπομονή!! Ξέρω δεν περνάνε με τίποτα. Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της εξωσωματικής να είναι αυτή η αναμονή. Προσπάθησε να κάνεις πράγματα για να ξεχνιέσαι. Τι βαθμολογία είχε η βλαστοκύστη σου ? Αν επιτρέπεται!

Ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου! Μακάρι αύριο όλα να είναι καλά και η χοριακή θετική. 

Έβαλα αρίστη βλαστοκύστη 5ης ημέρας ΑΑ.

Δεν ανεβαίνουν τα μνμτα σου αμέσως γιατί είσαι νέο μέλος και θα πρέπει να συμπληρώσεις τα 20 μνμτα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
    • Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...