Μετάβαση σε περιεχόμενο

✨Μωράκια Αυγούστου 2023 ✨

Recommended Posts

στις πριν 19 ώρες, ο/η Marika31 είπε:

Κορίτσια καλησπέρα, χριστος Ανέστη!! Ελπίζω το Άγιο Φως να γεννήσει αγάπη και ελπίδα στις ψυχές μας!! Εγώ σήμερα είχα τυπικο ραντεβού με τον γυναικολόγο μου!! Τις προηγούμενες μέρες είχα κάποια πονακια περιόδου κέντρο χαμηλά στην κοιλιά, μια μέρα κράτησαν μια ώρα, αλλά όχι επώδυνα πολύ, απλά σαν να έχω την αίσθηση ότι αδειαθετω, επίσης με έπιασε και η μέση μου και έκανα διάρροια, κάποιες στιγμές έχω και μουδιάσματα στην κοιλιά η αίσθημα βάρους, τα είδα όλα!του τα ανέφερα όλα αυτά και μου είπε ότι είναι πολύ σοβαρά αυτά που του λεω, εφόσον όμως όλα αυτά εκείνος δεν τα βλέπει στον υπερηχο και πως η κλινική μου εικόνα είναι άριστη δε μπορεί να πάρει κάτι πάνω του οπότε με ρωτούσε αν θέλω να μου κάνει 2 μέρες εισαγωγή να βάλουμε ωκυτοκινη. Εγώ όμως δεν είμαι σίγουρη αν όλα αυτά είναι κάτι ανησυχητικό διότι μπορεί απλά να είναι το έντερο μου, η κοιλιά μου δεν πετρωνει πάντως όταν τα νιώθω όλα αυτά,γιαυτο και του είπα το παίρνω πάνω μου δεν θέλω να το κάνω αφού θα σας δω πάλι σε 10 μέρες θα το παρακολουθώ και βλεπουμε,μου είπε ξάπλα! δεν ξέρω ρε κορίτσια μου είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό με τα πονακια και τις συσπασεις δε μπορώ να καταλάβω με τίποτα τι γινεται!! Επίσης μου φώναξε για ακόμη μια φορά για τα κιλά μου, με έχει πρήξει να φάω εγώ τρώω κανονικά έξι γεύματα την μέρα όμως ο μεταβολισμός μου έχει αλλάξει πια προφανώς γιαυτό και δεν παιρνω κιλα, εξάλλου ακολουθω την διατροφή για τον διαβήτη  και το ξέρει πως λοιπόν να παχύνω?? Αφού τα τρώω όλα light, τα έχω πάρει λίγο γενικά με όλη την κατάσταση του διαβήτη. Το Σάββατο έχω την καμπύλη σακχάρου ελπίζω να ξεκαθαρίσει το πράγμα.. Τεσπα συγνώμη για το μεγάλο κειμενο αλλά με έχουν τρελάνει όλοι τους μια φάε την άλλη μην τρως, εγώ ξέρω ότι κάνω ότι καλύτερο περνάει από το χέρι μου και νιώθω εντάξει, ούτε κοκαλιάρα είμαι, άσε που με την δική μου ζυγαριά για μένα έχω πάρει 2,5 κιλά!! Τελευταίο μου σχολίασε όχι και πολύ ικανοποιημένος τα γραμμάρια του μωρου, είναι πιο μικρό λίγο λέει, σήμερα είμαι 24η εβδομάδα και η μπέμπα 574+-54

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια!! @Marika31 μου το ίδιο με τους πόνους επαθα και εγώ χθες (χωρίς τη διάρροια αλλά υπήρχε πρήξιμο και ενόχληση στο έντερο). Ένιωθα να σφίγγει έντονα η κοιλιά και ταυτόχρονα εντονους πόνους περιόδου. Άλλαζα στάση τίποτα...τελικά ζήτησα στο γιατρό να με δει. Τα βρήκε όλα οκ και τράχηλο κλειστό (τον μέτρησε 3,5 αυτή τη φορά κολπικά). Με έβαλε και στον καρδιοτοκογραφο αλλα δεν είδε συσπάσεις. Κατέληξε ότι ο πόνος είναι μυοσκελετικος επειδή μεγαλώνει ο όγκος της μήτρας κ αλλάζει το κέντρο βάρους και πιέζουν τα όργανα ταυτόχρονα. Σήμερα δε νιώθω τίποτα για την ώρα ευτυχώς. Και εμένα με προβλημάτισε το βάρος 22+4 469γρ. και 3 μέρες πίσω την έβγαλε!!! Εντάξει έσκασα αλλά μου είπε ότι δεν σημαίνει κάτι και να μην ανησυχώ... Τέλος σχετικά με τον παρααπλακουντα μου τον χαρακτήρισε "αμνιακη μπάντα" και ότι στη θέση που είναι δεν δημιουργεί θέματα. Έκανα όμως το λάθος να μπω να διαβάσω σχετικα και έχω τρελαθεί για ακόμη μια φορά. Εντάξει δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 4.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και μιας και διαβάζω για φρούτα και λαχανικά...έκανα το λάθος και ήπια φρέσκο φυσικό χυμό ανάμεικτο πορτοκαλι- μήλο - μπανάνα (από Γρηγόρη)...και είχε μέσα μικρά κομματάκια φλούδας από κόκκινο μήλο. Έκανα λέτε μεγάλη χαζομάρα και να κόλλησα και κανένα τοξόπλασμα?

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Tonia40 είπε:

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια!! @Marika31 μου το ίδιο με τους πόνους επαθα και εγώ χθες (χωρίς τη διάρροια αλλά υπήρχε πρήξιμο και ενόχληση στο έντερο). Ένιωθα να σφίγγει έντονα η κοιλιά και ταυτόχρονα εντονους πόνους περιόδου. Άλλαζα στάση τίποτα...τελικά ζήτησα στο γιατρό να με δει. Τα βρήκε όλα οκ και τράχηλο κλειστό (τον μέτρησε 3,5 αυτή τη φορά κολπικά). Με έβαλε και στον καρδιοτοκογραφο αλλα δεν είδε συσπάσεις. Κατέληξε ότι ο πόνος είναι μυοσκελετικού επειδή μεγαλώνει ο όγκος της μήτρας κ αλλάζει το κέντρο βάρους και πιέζουν τα όργανα ταυτοχρονα. Σήμερα δε νιώθω τίποτα για την ώρα ευτυχώς. Και εμένα με προβλημάτισε το βάρος 22+4 469γρ. και 3 μέρες πίσω την έβγαλε!!! Εντάξει έσκασα αλλά μου είπε ότι δεν σημαίνει κάτι και να μην ανησυχώ... Τέλος σχετικά με τον παρααπλακουντα μου τον χαρακτήρισε "αμνιακη μπάντα" και ότι στη θέση που είναι δεν δημιουργεί θέματα. Έκανα όμως το λάθος να μπω να διαβάσω σχετικα και έχω τρελαθεί για ακόμη μια φορά. Εντάξει δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση...

Οπότε όλα καλά και εσυ, το μήκος σου πολύ καλό!! και γω έτσι πιστεύω ότι ίσως να ήταν και η μήτρα μου!!πάντως και γω ειμαι σε παρακολούθηση, έχω το νου μου μήπως το ξαναπάθω αλλα προσπαθώ να είμαι ήρεμη, σκέφτομαι πως δεν ήταν τίποτα και ότι όλα είναι φυσιολογικα. Εξάλλου ότι δεν είναι έντονο και με διάρκεια πιστεύω είναι και αθώο!! Νομίζω μπαίνουμε όλες σε αυτή την παγίδα με το ιντερνετ, ο γιατρός μου το απαγόρευσε, μόνο κακό κάνω στην ψυχολογία μου, ότι θέλεις μου λέει θα ρωτάς εμένα η τις μαιες

Και μιας και διαβάζω για φρούτα και λαχανικά...έκανα το λάθος και ήπια φρέσκο φυσικό χυμό ανάμεικτο πορτοκαλι- μήλο - μπανάνα (από Γρηγόρη)...και είχε μέσα μικρά κομματάκια φλούδας από κόκκινο μήλο. Έκανα λέτε μεγάλη χαζομάρα και να κόλλησα και κανένα τοξόπλασμα?

Όχι καλέ με μια φορά, μην το σκέφτεσε!! Αν ήταν έτσι όλες θα είχαμε κολλήσει από κάτι, και γω έχω πιει χυμούς απέξω!! Ότι σου δημιουργεί όμως ανασφάλεια μην το κανεις, γιατί μετά αγχώνεσε μόνη σου!! 

στις πριν 1 λεπτό, ο/η Marika31 είπε:

Οπότε όλα καλά και εσυ, το μήκος σου πολύ καλό!! και γω έτσι πιστεύω ότι ίσως να ήταν και η μήτρα μου!!πάντως και γω ειμαι σε παρακολούθηση, έχω το νου μου μήπως το ξαναπάθω αλλα προσπαθώ να είμαι ήρεμη, σκέφτομαι πως δεν ήταν τίποτα και ότι όλα είναι φυσιολογικα. Εξάλλου ότι δεν είναι έντονο και με διάρκεια πιστεύω είναι και αθώο!! Νομίζω μπαίνουμε όλες σε αυτή την παγίδα με το ιντερνετ, ο γιατρός μου το απαγόρευσε, μόνο κακό κάνω στην ψυχολογία μου, ότι θέλεις μου λέει θα ρωτάς εμένα η τις μαιες

Ναι στο μεταξυ ο καθένας (ακόμη και γιατροί δηλαδή) γράφουν τα δικά τους...και χιλιομπερδευομαστε. Μετά σκέφτομαι και γιατρός και εμβρυολογος δε θα μου έλεγαν κατι? Τι να πω στο τσακ είμαι από την άλλη να πάρω κ άλλη γνώμη και βασικά για την αμνιακη μπάντα και το βάρος της μπέμπας. Φοβάμαι όμως ότι θα πέσω σε άλλο αλγόριθμο και μηχάνημα πάλι και το κατακαψω το μυαλό μου.

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Πραγματικά το ίντερνετ είναι σαν να σκάβεις τον λάκκο σου και να μπαίνεις μέσα σιγά σιγά. Είναι ο,τι χειρότερο. Από την άλλη είναι μια εύκολη πηγή γνώσης. Δεν έχουμε βιβλία ιατρικής να τα ανοίξουμε. Αν είχαμε αυτά θα κοιταγαμε. Το σημαντικό είναι να διαβάζεις έγκυρα σάιτ. Ιατρών 'η επιστημονικά.  Όλα αυτά άλλα που λέγονται σε φόρουμ/ σε σάιτ που γράφει οποίος να ναι το άρθρο κλπ , μακριά!!!

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Όχι καλέ με μια φορά, μην το σκέφτεσε!! Αν ήταν έτσι όλες θα είχαμε κολλήσει από κάτι, και γω έχω πιει χυμούς απέξω!! Ότι σου δημιουργεί όμως ανασφάλεια μην το κανεις, γιατί μετά αγχώνεσε μόνη σου!! 

Πορτοκαλι χυμό σκετο κ εγώ πίνω απ' έξω ( πάλι με τύψεις βέβαια). Τώρα κ αυτοί το μήλο δεν το καθαρίζουν? Τι να πω? Και εγώ τι το θελα να τον πιω αφού τα είδα! Ice tea από εδώ και πέρα μου φαίνεται ( ή έχει καφεΐνη?? 🥴 ).

στις πριν 6 λεπτά, ο/η Tonia40 είπε:

Πορτοκαλι χυμό σκετο κ εγώ πίνω απ' έξω ( πάλι με τύψεις βέβαια). Τώρα κ αυτοί το μήλο δεν το καθαρίζουν? Τι να πω? Και εγώ τι το θελα να τον πιω αφού τα είδα! Ice tea από εδώ και πέρα μου φαίνεται ( ή έχει καφεΐνη?? 🥴 ).

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Πραγματικά το ίντερνετ είναι σαν να σκάβεις τον λάκκο σου και να μπαίνεις μέσα σιγά σιγά. Είναι ο,τι χειρότερο. Από την άλλη είναι μια εύκολη πηγή γνώσης. Δεν έχουμε βιβλία ιατρικής να τα ανοίξουμε. Αν είχαμε αυτά θα κοιταγαμε. Το σημαντικό είναι να διαβάζεις έγκυρα σάιτ. Ιατρών 'η επιστημονικά.  Όλα αυτά άλλα που λέγονται σε φόρουμ/ σε σάιτ που γράφει οποίος να ναι το άρθρο κλπ , μακριά!

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Tonia40 είπε:

Ναι στο μεταξυ ο καθένας (ακόμη και γιατροί δηλαδή) γράφουν τα δικά τους...και χιλιομπερδευομαστε. Μετά σκέφτομαι και γιατρός και εμβρυολογος δε θα μου έλεγαν κατι? Τι να πω στο τσακ είμαι από την άλλη να πάρω κ άλλη γνώμη και βασικά για την αμνιακη μπάντα και το βάρος της μπέμπας. Φοβάμαι όμως ότι θα πέσω σε άλλο αλγόριθμο και μηχάνημα πάλι και το κατακαψω το μυαλό μου.

Μία χαρά τα σκέφτεσαι τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας θεωρώ. Με μια άλλη γνώμη θα πέσεις σε τοίχο, δεν βλέπεις εγώ τι τραβάω με ενδοκρινολογο και γυναικολόγο, ο καθένας έχει τις γνώσεις του αλλά και την προσωπικότητα του οπότε είναι λογικό να υπάρχει αυτό το μπερδεμα!! Επίσης όπως ακριβώς τα λέει η @Watermelon, είναι πολύ σημαντικό που μπαίνεις και διαβάζεις. Ξέρω από γιατρό ότι όλα έχουν καφεΐνη εκτός από το τσάι βουνου γιαυτό πίνω μόνο αυτό!! 

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Πραγματικά το ίντερνετ είναι σαν να σκάβεις τον λάκκο σου και να μπαίνεις μέσα σιγά σιγά. Είναι ο,τι χειρότερο. Από την άλλη είναι μια εύκολη πηγή γνώσης. Δεν έχουμε βιβλία ιατρικής να τα ανοίξουμε. Αν είχαμε αυτά θα κοιταγαμε. Το σημαντικό είναι να διαβάζεις έγκυρα σάιτ. Ιατρών 'η επιστημονικά.  Όλα αυτά άλλα που λέγονται σε φόρουμ/ σε σάιτ που γράφει οποίος να ναι το άρθρο κλπ , μακριά!!!

Μέσα στο φόρουμ κάθε περίπτωση είναι μοναδική οπότε θεωρητικά ξέρουμε ότι δεν συγκρίνεται με τη δική μας αντίστοιχη αλλά έλα ντε που μας επηρεάζει γιατί κρατάμε το χειρότερο σενάριο. Σε σάιτ γυναικολόγων δε, γράφουν τα τέρατα για την αμνιακη μπάντα πχ. Άσε που το κάθε τέτοιο σάιτ έχει και άλλους πίνακες με το βάρος ανά εβδομάδα και χίλια δυο θέματα στα οποία οι γνώμες ειναι διαφορετικές...

στις πριν 12 λεπτά, ο/η Tonia40 είπε:

Καλά αυτό για τους γιατρούς δυστυχώς ισχύει σε. Πολλά θέματα υγείας που μπορεί να μας απασχολούν πόσο μάλλον και ιντερνετικά. Γι'αυτό πολλές φορές υπάρχει και ασυμφωνία συμβουλών σε αυτά που λένε. 

Κι εγώ εκεί αγχώθηκα τις προάλλες. Διαβάζω από πολλές γυναίκες που λέγανε ότι ένιωσαν το τάδε πόνο/ σύσπαση/ ενόχληση κλπ και ότι ο γιατρός τους , τους έδωσε το τάδε φάρμακο. Και εγώ νιώθω συσπάσεις Braxton Hicks και ο γιατρός μου, μου λέει είναι φυσιολογικό και δεν θέλω να εκθεσουμε το έμβρυο σε ορμόνες. Και λέω ρε γαμωτο τι γίνεται? Νιώθω 'ξεκρεμαστη '. Και εκεί άρχισα να διαβάζω σε ξένα σάιτ έρευνες 'η από κλινικές της Αμερικής για αυτό το θέμα και πράγματι ελεγαν αυτά που λέει ο γιατρός μου.

Ο οποίος μου έλεγε επίσης να προσέχω τι διαβάζω γιατί να ξέρεις ότι σε όλα αυτά τα 'ανωνυμα' φόρουμ ο καθένας λέει ότι λέει και να ξέρεις πως αν γνώριζες αυτόν τον άνθρωπο από κοντά να είσαι σίγουρη πως θα τον έκανες πέρα...

Και έχω διαπιστώσει μετά λύπης κάποιες φορές ότι πολλοί γιατροί είναι και ευθυνοφοβοι. Μου έχει πει πολλά παραδείγματα συναδέλφων του ο γιατρός μου. Όπως διαβάζω ασυστολα για τις ενέσεις τις αντιπηκτικες που τις δίνουν ανεξέλεγκτα χωρίς να έχει εξεταστεί η εκάστοτε γυναίκα απλά και μόνο επειδή είναι "της μόδας". Δεν ξέρω νευριάζω πολλές φορές γιατί σε ένα απλό πράγμα δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη γιατρών και σε τρελαίνουν. 

Οπότε η κάθε μία να εμπιστεύεται τον γιατρό της.  Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και δεν ξέρουμε το ιστορικό της γυναίκας. Το πραγματικό ιστορικό. Αυτό που βλέπει ο γιατρός και αυτό που γράφουν οι εξετάσεις. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Watermelon είπε:

Κι εγώ τα βράδια νιώθω το μωράκι μου πιο δραστήριο. Διάβαζα ότι όσο περπατάμε , κουνιομαστε κλπ είναι σαν να τα "νανουριζουμε". Είναι λέει πιο δραστήριο 8-11 το βράδυ. Και όντως ισχύει σε εμένα τουλάχιστον, προς το παρόν!! 

Αυτό με το ξύδι και εγώ το έχω με τα λαχανικά. Αυτό που κάνω βέβαια το τελευταίο διάστημα (δεν ξέρω αν είναι σωστό) πλένω π.χ την ντομάτα με σφουγγάρι νερό και σαπούνι, ξεπλενω και στεγνώνω καλά. Θέλω κάπως να τρίψω βασικά το εξωτερικό κομμάτι των λαχανικών αφού τα πιάνουν τόσα χέρια. Πω πω παραξενιές γέμισα. Αχαχαχα. 

Καλά κάνεις και πας ανά 3 εβδομάδες!!! Και αν κάποια μέρα κάτι σε τρώει πήγαινε να το δεις έστω για λίγο. Θα σε ηρεμήσει. 

Εγώ γενικά πάω ανά 2 εβδομάδες. Κάποιες φορές με κάτι τρελά πράγματα του νου μου, κανονίσαμε και για 1 μήνα πήγαινα κάθε βδομάδα. Χαχα. Τέλειο! :P

Γεια σας κορίτσια! Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη! 

Εγώ είμαι από το γκρουπάκι του Σεπτεμβρίου, σας είχα γράψει παλιότερα και μου έρχονται ειδοποιήσεις, οπότε σας διαβάζω και εσάς που και που.. 🤩 Ήθελα μόνο να επισημάνω, πως εμένα η γιατρός μού έχει απαγορεύσει να πλένω φρούτα και λαχανικά με σαπούνι! Περιέχουν βλέπεις πόρους στην εξωτερική τους επιφάνεια μέσω των οποίων μπορεί να εισέλθει μέρος χημικών στο εσωτερικό τους. Μου είπε να τα ξεπλένω καλά και να τα αφήνω περίπου 15 λεπτά σε νερό με ξύδι. Μπορεί να χάσουν λίγο απο την γεύση τους, αλλά τουλάχιστον είσαι πιο σίγουρη..

Καλές τελειόμηνες εγκυμοσύνες σε όλες μας!!! ❤️ 

στις πριν 2 λεπτά, ο/η Nassi είπε:

Γεια σας κορίτσια! Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη! 

Εγώ είμαι από το γκρουπάκι του Σεπτεμβρίου, σας είχα γράψει παλιότερα και μου έρχονται ειδοποιήσεις, οπότε σας διαβάζω και εσάς που και που.. 🤩 Ήθελα μόνο να επισημάνω, πως εμένα η γιατρός μού έχει απαγορεύσει να πλένω φρούτα και λαχανικά με σαπούνι! Περιέχουν βλέπεις πόρους στην εξωτερική τους επιφάνεια μέσω των οποίων μπορεί να εισέλθει μέρος χημικών στο εσωτερικό τους. Μου είπε να τα ξεπλένω καλά και να τα αφήνω περίπου 15 λεπτά σε νερό με ξύδι. Μπορεί να χάσουν λίγο απο την γεύση τους, αλλά τουλάχιστον είσαι πιο σίγουρη..

Καλές τελειόμηνες εγκυμοσύνες σε όλες μας!!! ❤️ 

Έχεις δίκιο!!! Σε ευχαριστώ!!!!!! 

στις πριν 7 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Καλά αυτό για τους γιατρούς δυστυχώς ισχύει σε. Πολλά θέματα υγείας που μπορεί να μας απασχολούν πόσο μάλλον και ιντερνετικά. Γι'αυτό πολλές φορές υπάρχει και ασυμφωνία συμβουλών σε αυτά που λένε. 

Κι εγώ εκεί αγχώθηκα τις προάλλες. Διαβάζω από πολλές γυναίκες που λέγανε ότι ένιωσαν το τάδε πόνο/ σύσπαση/ ενόχληση κλπ και ότι ο γιατρός τους , τους έδωσε το τάδε φάρμακο. Και εγώ νιώθω συσπάσεις Braxton Hicks και ο γιατρός μου, μου λέει είναι φυσιολογικό και δεν θέλω να εκθεσουμε το έμβρυο σε ορμόνες. Και λέω ρε γαμωτο τι γίνεται? Νιώθω 'ξεκρεμαστη '. Και εκεί άρχισα να διαβάζω σε ξένα σάιτ έρευνες 'η από κλινικές της Αμερικής για αυτό το θέμα και πράγματι ελεγαν αυτά που λέει ο γιατρός μου.

Ο οποίος μου έλεγε επίσης να προσέχω τι διαβάζω γιατί να ξέρεις ότι σε όλα αυτά τα 'ανωνυμα' φόρουμ ο καθένας λέει ότι λέει και να ξέρεις πως αν γνώριζες αυτόν τον άνθρωπο από κοντά να είσαι σίγουρη πως θα τον έκανες πέρα...

Και έχω διαπιστώσει μετά λύπης κάποιες φορές ότι πολλοί γιατροί είναι και ευθυνοφοβοι. Μου έχει πει πολλά παραδείγματα συναδέλφων του ο γιατρός μου. Όπως διαβάζω ασυστολα για τις ενέσεις τις αντιπηκτικες που τις δίνουν ανεξέλεγκτα χωρίς να έχει εξεταστεί η εκάστοτε γυναίκα απλά και μόνο επειδή είναι "της μόδας". Δεν ξέρω νευριάζω πολλές φορές γιατί σε ένα απλό πράγμα δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη γιατρών και σε τρελαίνουν. 

Οπότε η κάθε μία να εμπιστεύεται τον γιατρό της.  Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και δεν ξέρουμε το ιστορικό της γυναίκας. Το πραγματικό ιστορικό. Αυτό που βλέπει ο γιατρός και αυτό που γράφουν οι εξετάσεις. 

Νομίζω ότι ο συνδιασμός ορμονών και  διαδικτυακής μελέτης μπορεί να μας τρελάνει πραγματικά. Και αυτό γιατί ταυτόχρονα νιώθουμε πιο ευάλωτες σε οποιοδήποτε κίνδυνο. Και εγώ τσεκαρω τα ξένα site αλλά και εκεί υπάρχουν διχογνωμίες..Η λύση θα μου πεις είναι προφανής να μη διαβάζουμε. Από την άλλη το θέμα της εμπιστοσύνης στο γιατρό είναι κ αυτό με ερωτηματικό. Για παράδειγμα εμένα μου έδωσε αντιπηκτικες λόγω του ιστορικού μου, και utrogestan και μαγνήσιο. Να μην τα πάρω? Και αν κάτι πάει στραβά? εκεί θα κατηγορήσω τον εαυτό μου για την "προληπτική" αγωγή που δεν πήρα. Θα τα πάρω αναγκαστικά και θα κάνω το σταυρό μου. Δεν ξέρω όμως πόσες περιπτώσεις και τι εμπειρία έχει να διακρίνει σωστά το πρόβλημα. Εκεί ξεκινάει η αμφισβήτηση και ο φαύλος κύκλος φυσικά.

Νομίζω ότι ο συνδιασμός ορμονών και  διαδικτυακής μελέτης μπορεί να μας τρελάνει πραγματικά. Και αυτό γιατί ταυτόχρονα νιώθουμε πιο ευάλωτες σε οποιοδήποτε κίνδυνο. Και εγώ τσεκαρω τα ξένα site αλλά και εκεί υπάρχουν διχογνωμίες..Η λύση θα μου πεις είναι προφανής να μη διαβάζουμε. Από την άλλη το θέμα της εμπιστοσύνης στο γιατρό είναι κ αυτό με ερωτηματικό. Για παράδειγμα εμένα μου έδωσε αντιπηκτικες λόγω του ιστορικού μου, και utrogestan και μαγνήσιο. Να μην τα πάρω? Και αν κάτι πάει στραβά? εκεί θα κατηγορήσω τον εαυτό μου για την "προληπτική" αγωγή που δεν πήρα. Θα τα πάρω αναγκαστικά και θα κάνω το σταυρό μου. Δεν ξέρω όμως πόσες περιπτώσεις και τι εμπειρία έχει να διακρίνει σωστά το πρόβλημα. Εκεί ξεκινάει η αμφισβήτηση και ο φαύλος κύκλος φυσικά.

Εννοείται πως αν στα δώσει ο γιατρός σου εννοείται θα τα πάρεις. Δεν μπορείς να αμφισβητήσεις αυτά που σου λέει και να κάνεις διάγνωση μόνη σου και να πάρεις 'η να μην πάρεις αυτά που σου λέει. 

Σίγουρα η εμπειρία του γιατρού σε συνδιασμό με το ιστορικό της κάθε γυναίκας ειναι διαφορετικά. 

Πραγματικά φαύλος κύκλος. 

Το θέμα είναι όπως μερικοί πάνε να περάσουν την καισαρική σαν 'ευκολη λύση '-μοδα είτε λόγω χρημάτων είτε για να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς απρόοπτα , έτσι εύχομαι οι γιατροί να μην δίνουν κουτουρου φάρμακα έξτρα απλά και μόνο επειδή "δεν κάνει και κακό να το πάρεις" άρα να το δίνουν. 

Ας πούμε διάβαζα ότι την προγεστερόνη την δινουν στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Μετά την κόβουν. Άλλες κοπέλες έλεγαν ότι εγώ παίρνω κανονικά και στο δεύτερο τρίμηνο. Βέβαια πάλι εκεί πέφτεις στην παγίδα του ιστορικού της κάθε κοπέλας. 

Από την άλλη ο γιατρός όταν αποπειράθηκα να " κάνω τον γιατρό'  και να του προτείνω εγώ να πάρω προγεστερόνη για αυτά που ένιωθα μου λέει χαριτολογώντας "σταματά να κάνεις τον γιατρό. Τι διάβασες πάλι? Το ξέρεις ότι η προγεστερόνη δεν σταματά τις συσπάσεις? Ότι το μαγνήσιο αν και το δίνουμε για συσπάσεις έχει να κάνει πιο πολύ για την προεκλαμψία? κ.α "  

Άπειρες πληροφορίες και δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση εμείς να τα αξιολογήσουμε. 

στις πριν 6 λεπτά, ο/η Tonia40 είπε:

Φυσικά κ θα ακολουθήσεις το γιατρό, αλλά αντιπηκτικα γιατί παίρνεις; Εννοώ ποιο είναι το ιστορικό που λες. Εγώ πήρα σε όλη την εγκυμοσύνη γιατί είχα κάνει εξετάσεις (λόγω οικογενειακού ιστορικού) κ είχα ένα θεματακι. Γενικά καλό μου έκαναν, κρατήθηκε σε πολύ κατάσταση ο πλακούντας έως το τέλος αλλά όπως είπα είχα θέμα. Το μαγνήσιο το δίνουν όλοι σχεδόν μετά τον 6ο ώστε να μην γίνονται συσπάσεις. Εμένα μου το έκοψε όταν μπήκα στον 9ο γιατί εκεί πια τις θέλαμε. Τέλος πήρα κ γω κ προγεστερόνη αλλά επειδή ήμουν από εξωσωματική κ είναι στάνταρ σχεδόν σε όλες για τις πρώτες 10-12 εβδομάδες. 

Πάντως εγώ έχω την εξής άποψη, αν έχω επιλέξω ένα γιατρό τον εμπιστεύομαι γιατί στο κάτω κάτω δεν έχω την απαιτούμενη γνώση για να κρίνω. Είναι άπειρες οι πληροφορίες που αγνοούμε κ δεν μπορούμε να αξιολογησουμε. Αν όμως όντως για οποιοδήποτε λόγο δεν μου κολλάει κάτι, απλά αλλάζω. Το διάβασμα στο ίντερνετ μπορεί να σε τρελάνει γιατί βλέπεις να λέει ο καθένας μια προσωπική εμπειρία αλλά τι ακριβώς υπάρχει από πίσω δεν το ξέρουμε! Θα έλεγα άσε το ίντερνετ... Όσες φορές έπεσα στην παγίδα μόνο άγχος απέκτησα κ τπτ άλλο!

στις πριν 9 λεπτά, ο/η Tokyo είπε:

Φυσικά κ θα ακολουθήσεις το γιατρό, αλλά αντιπηκτικα γιατί παίρνεις; Εννοώ ποιο είναι το ιστορικό που λες. Εγώ πήρα σε όλη την εγκυμοσύνη γιατί είχα κάνει εξετάσεις (λόγω οικογενειακού ιστορικού) κ είχα ένα θεματακι. Γενικά καλό μου έκαναν, κρατήθηκε σε πολύ κατάσταση ο πλακούντας έως το τέλος αλλά όπως είπα είχα θέμα. Το μαγνήσιο το δίνουν όλοι σχεδόν μετά τον 6ο ώστε να μην γίνονται συσπάσεις. Εμένα μου το έκοψε όταν μπήκα στον 9ο γιατί εκεί πια τις θέλαμε. Τέλος πήρα κ γω κ προγεστερόνη αλλά επειδή ήμουν από εξωσωματική κ είναι στάνταρ σχεδόν σε όλες για τις πρώτες 10-12 εβδομάδες. 

Πάντως εγώ έχω την εξής άποψη, αν έχω επιλέξω ένα γιατρό τον εμπιστεύομαι γιατί στο κάτω κάτω δεν έχω την απαιτούμενη γνώση για να κρίνω. Είναι άπειρες οι πληροφορίες που αγνοούμε κ δεν μπορούμε να αξιολογησουμε. Αν όμως όντως για οποιοδήποτε λόγο δεν μου κολλάει κάτι, απλά αλλάζω. Το διάβασμα στο ίντερνετ μπορεί να σε τρελάνει γιατί βλέπεις να λέει ο καθένας μια προσωπική εμπειρία αλλά τι ακριβώς υπάρχει από πίσω δεν το ξέρουμε! Θα έλεγα άσε το ίντερνετ... Όσες φορές έπεσα στην παγίδα μόνο άγχος απέκτησα κ τπτ άλλο!

Utrogestan μου έδωσε γιατί είχα καφέ υγρά στο πρώτο τρίμηνο, μετά ήταν να τα κόψουμε αλλά συνέχισαν τα καφέ γιατί είχα επιχείλιο πλακούντα και συνεχίσαμε. Τώρα ο πλακούντας ανέβηκε αλλά μου τα συνεχίζει, δεν έχω βρει ευκαιρία να ρωτήσω γιατί όλο κάτι άλλο προκύπτει. Από ιστορικό έχω 3 παλινδρομες και 2 βιοχημικές. Αλλά και μια ηλικία που "δικαιολογεί" όλα αυτά δεδομένου ότι δε βρέθηκε κάτι παθολογικό  στις άπειρες εξετάσεις μου πέρα από μια ελαφριά αντίσταση στην ινσουλίνη (διορθώθηκε σε 3 μήνες) και ήπια θρομβοφιλια. Σύμφωνα με την αιματολογο δε θα χρειαζόταν προληπτική αγωγή με αντιπηκτικες. Αλλά αντιθετα με 2 γυναικολόγους που ρώτησα + τον δικό μου, με  ξεκίνησαν αντιπηκτικες και σαλοσπιρ από το θετικό τεστ. Δεν ξέρω αν τις χρειάζομαι αλλά πώς να το ρισκάρω? Τώρα το μαγνήσιο επειδή είχα πονακια και κράμπες μου το ξεκίνησε κ αυτό μετά την αυχενική.

στις πριν 4 λεπτά, ο/η Tonia40 είπε:

Utrogestan μου έδωσε γιατί είχα καφέ υγρά στο πρώτο τρίμηνο, μετά ήταν να τα κόψουμε αλλά συνέχισαν τα καφέ γιατί είχα επιχείλιο πλακούντα και συνεχίσαμε. Τώρα ο πλακούντας ανέβηκε αλλά μου τα συνεχίζει, δεν έχω βρει ευκαιρία να ρωτήσω γιατί όλο κάτι άλλο προκύπτει. Από ιστορικό έχω 3 παλινδρομες και 2 βιοχημικές. Αλλά και μια ηλικία που "δικαιολογεί" όλα αυτά δεδομένου ότι δε βρέθηκε κάτι παθολογικό  στις άπειρες εξετάσεις μου πέρα από μια ελαφριά αντίσταση στην ινσουλίνη (διορθώθηκε σε 3 μήνες) και ήπια θρομβοφιλια. Σύμφωνα με την αιματολογο δε θα χρειαζόταν προληπτική αγωγή με αντιπηκτικες. Αλλά αντιθετα με 2 γυναικολόγους που ρώτησα + τον δικό μου, με  ξεκίνησαν αντιπηκτικες και σαλοσπιρ από το θετικό τεστ. Δεν ξέρω αν τις χρειάζομαι αλλά πώς να το ρισκάρω? Τώρα το μαγνήσιο επειδή είχα πονακια και κράμπες μου το ξεκίνησε κ αυτό μετά την αυχενική.

Χωρίς να είμαι γιατρός λογικά μου ακούγονται όλα αυτά που σου δίνει! Κ μένα η αιματολογος είπε ότι δεν είναι απαραίτητη η αντιπηκτικη όμως όπως λες τόσο ο γυναικολόγος όσο κ ο έμβρυομητρικός είπαν ναι. Μάλιστα στο τέλος ο έμβρυομητρικός μου είπε ότι κ καλός μου πλακούντας (κ γω 38 γέννησα) οφείλονταν και σε αυτές τις ενέσεις. Εφόσον ο γυναικολόγος σου είναι υπεύθυνος για την κύηση να τον ακούς. Σου εύχομαι με το καλό να γεννήσεις κ να ηρεμισεις!

στις πριν 2 ώρες, ο/η Watermelon είπε:

Κι εγώ τα βράδια νιώθω το μωράκι μου πιο δραστήριο. Διάβαζα ότι όσο περπατάμε , κουνιομαστε κλπ είναι σαν να τα "νανουριζουμε". Είναι λέει πιο δραστήριο 8-11 το βράδυ. Και όντως ισχύει σε εμένα τουλάχιστον, προς το παρόν!! 

Αυτό με το ξύδι και εγώ το έχω με τα λαχανικά. Αυτό που κάνω βέβαια το τελευταίο διάστημα (δεν ξέρω αν είναι σωστό) πλένω π.χ την ντομάτα με σφουγγάρι νερό και σαπούνι, ξεπλενω και στεγνώνω καλά. Θέλω κάπως να τρίψω βασικά το εξωτερικό κομμάτι των λαχανικών αφού τα πιάνουν τόσα χέρια. Πω πω παραξενιές γέμισα. Αχαχαχα. 

Καλά κάνεις και πας ανά 3 εβδομάδες!!! Και αν κάποια μέρα κάτι σε τρώει πήγαινε να το δεις έστω για λίγο. Θα σε ηρεμήσει. 

Εγώ γενικά πάω ανά 2 εβδομάδες. Κάποιες φορές με κάτι τρελά πράγματα του νου μου, κανονίσαμε και για 1 μήνα πήγαινα κάθε βδομάδα. Χαχα. Τέλειο! :P

Θα σου ελεγα οχι σαπουνι. 

Θυμάμαι απο τον κοβιντ που ελεγαν οτι τα φρουτα και τα λαχανικα απορροφουν τα στοιχεια του σαπουνιου. Εκτος αν εχεις εκεινο το σαπουνι που ειναι καταλληλο για τροφιμα - Νομιζω εχει ένα η Planet.

Σε καθε περιπτωση ομως το σαπουνι που πλενουμε τα πιατα απαγορευεται. Δεν ξερω αν παρεις ενα νέο σφουγγάρι και δεν βάλεις τίποτα, έτσι ναι θεωρώ πως ουσιαστικα΄ γδέρνεις την εξωτερική επιφάνεια.

Προσωπικά, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, ο καθε΄νας κάνει ό,τι γουστάρει αλλά το θεωρώ υπερβολή. Καλό πλύσιμο με άφθονο νερό και ξύδι ή λεμόνι είναι αρκετό. Δεν θα ήθελα να αποστειρωθω΄ τόσο πολύ. Η κουμπάρα μου 3 χρόνια με τον κόβιντ έμεινε σπίτι - ειναι 2 ετών τώρα το μωρό οπότε καταλαβαίνεις πως περασε την εγκυμοσύνη της, πηγαίναμε βόλτα και δεν καθόταν ούτε στο παγκάκι. Τέτοια υπερβολή!

Το αποτέλεσμα? Φετος που γύρισε στη δουλειά έχει κολλήσει ό,τι κυκλοφόρησε. Μια εβδομάδα είναι καλά, την επόμενη με φάρμακα. Το ανοσοποιητικό της υπό του μηδενός. Μέχρι και ο παθολογος της ειπε "είπαμε προσοχή, αλλά το τερμάτησες". Έχει πιει ένα σωρο συμπληρώματα και αλλαγή καμία. Το ίδιο και το μωρό φυσικά, που χωρίς σταθμό, με γυναικα στο σπιτι και είναι συνέχεια άρρωστο. 

στις πριν 1 ώρα, ο/η Marika31 είπε:

Εγώ κορίτσια πηγαίνω ανά 15 μέρες λόγω της αναρρωτικής άδειας που γράφω οπότε με βλέπει κιόλας. Είχα χθες και τώρα θα ξαναπάω 28/4,οποτε είμαι πιο ήσυχη και γω, σε λίγο καιρό που θα σταματήσουν οι άδειες και θα με βλέπει κάθε μήνα μου κακοφαινεται 😄!!! Η μπέμπα πλέον σε μένα είναι τόσο υπερκινητικη που αμφιβάλλω το πότε κοιμάται αφού την αισθάνομαι όλη την ώρα, κι αυτή τη στιγμή ακόμα τη νιώθω εντονα, τα βράδια ακόμα περισσότερο δλδ μπορεί για ένα τέταρτο μισή ώρα να μην σταματάει και με ανυσηχει κάποιες φορές, φοβάμαι με τόσες κλωτσιές για τα ράμματα αλλά ο γιατρός με έχει καθυσυχασει ότι δεν πάνε πουθενά!! Τι να πω... Όταν δεν τα αισθανόμαστε ανησυχούμε και τώρα που τη νιώθω συνέχεια πάλι με ανυσυχει 😂!!! @Watermelonαυτό με το σαπούνι στην ντομάτα μην το κάνεις, επικίνδυνο μου ακούγεται, βαλτα όλα σε ξυδακι όπως λέει η @Mummy2be και εγώ έτσι κάνω, μόνο εμένα δεν έχω βάλει ακομα😄

Καταλαβαινεις τι έχεις να τραβήξεις μόλις γεννηθεί έτσι? χαχαχα!!! 🤣 Εκει που όλα τα βρεφάκια κοιμούνται εσένα θα έχει το μάτι γαρίδα!! Τα σημάδια αυτά δείχνουν!

Πέρα απο το αστειο ομως, μηπως και την ώρα που κοιμούνται κουνιούνται? Μηπως αλλάζουν πλευρό ή μετακινούνται για να νιώσουν άνετα? Μπορει να ειναι τελείως χαζό αυτο που ρω΄ταω, αλλά δεν ξερω. Δεν καταλαβαινω γτ μπορεί η μπέμπα να ειναι τοσο υπερκινητική. 

στις πριν 3 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Θα σου ελεγα οχι σαπουνι. 

Θυμάμαι απο τον κοβιντ που ελεγαν οτι τα φρουτα και τα λαχανικα απορροφουν τα στοιχεια του σαπουνιου. Εκτος αν εχεις εκεινο το σαπουνι που ειναι καταλληλο για τροφιμα - Νομιζω εχει ένα η Planet.

Σε καθε περιπτωση ομως το σαπουνι που πλενουμε τα πιατα απαγορευεται. Δεν ξερω αν παρεις ενα νέο σφουγγάρι και δεν βάλεις τίποτα, έτσι ναι θεωρώ πως ουσιαστικα΄ γδέρνεις την εξωτερική επιφάνεια.

Προσωπικά, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, ο καθε΄νας κάνει ό,τι γουστάρει αλλά το θεωρώ υπερβολή. Καλό πλύσιμο με άφθονο νερό και ξύδι ή λεμόνι είναι αρκετό. Δεν θα ήθελα να αποστειρωθω΄ τόσο πολύ. Η κουμπάρα μου 3 χρόνια με τον κόβιντ έμεινε σπίτι - ειναι 2 ετών τώρα το μωρό οπότε καταλαβαίνεις πως περασε την εγκυμοσύνη της, πηγαίναμε βόλτα και δεν καθόταν ούτε στο παγκάκι. Τέτοια υπερβολή!

Το αποτέλεσμα? Φετος που γύρισε στη δουλειά έχει κολλήσει ό,τι κυκλοφόρησε. Μια εβδομάδα είναι καλά, την επόμενη με φάρμακα. Το ανοσοποιητικό της υπό του μηδενός. Μέχρι και ο παθολογος της ειπε "είπαμε προσοχή, αλλά το τερμάτησες". Έχει πιει ένα σωρο συμπληρώματα και αλλαγή καμία. Το ίδιο και το μωρό φυσικά, που χωρίς σταθμό, με γυναικα στο σπιτι και είναι συνέχεια άρρωστο. 

Ναι ναι έχεις δίκιο και συμφωνώ. Σε τέτοια θέματα όχι δεν είμαι υπερβολική. Κυκλοφορώ με την μάσκα.μου και ως εκεί. 

Απλά και εγώ με το τοξόπλασμα εχω έναν φόβο.

Σας ευχαριστώ κορίτσια. 

Θα το κόψω το σαπούνι. Ξύδι και νερό από εδώ και πέρα! 

στις πριν 20 λεπτά, ο/η Tokyo είπε:

Γεια σου φιλη!!

Εγώ μαγνήσιο πάντως, επειδη ειδα οτι λες για τον 6ο, έχω ξεκινήσει ήδη ένα μήνα. Και σήμερα εκλεισε ο 5ος μηνας. Ειμαι 5 μηνών στρογγυλά, άρα πες οτι πίνω απο οταν ξεκίνησε ο 5ος χωρίς να της αναφέρω συσπάσεις ή κατι που να την κανει να μου το δωσει νωριτερα. 

στις πριν 1 λεπτό, ο/η Mummy2be είπε:

Καταλαβαινεις τι έχεις να τραβήξεις μόλις γεννηθεί έτσι? χαχαχα!!! 🤣 Εκει που όλα τα βρεφάκια κοιμούνται εσένα θα έχει το μάτι γαρίδα!! Τα σημάδια αυτά δείχνουν!

Πέρα απο το αστειο ομως, μηπως και την ώρα που κοιμούνται κουνιούνται? Μηπως αλλάζουν πλευρό ή μετακινούνται για να νιώσουν άνετα? Μπορει να ειναι τελείως χαζό αυτο που ρω΄ταω, αλλά δεν ξερω. Δεν καταλαβαινω γτ μπορεί η μπέμπα να ειναι τοσο υπερκινητική. 

Άσε και γω το χω σκεφτεί κι αυτο, λες λέω να μην ηρεμήσουμε καθόλου όταν έρθει με το καλό 🤣 πολυ ζωηρή την βλέπω δεν ξερω!! Έχει μια λογική αυτό που λες να κουνιούνται ενώ κοιμούνται τι να πω, και στον υπερηχο πάντα ξύπνια είναι και κάνει τις μαγκιές της!!! 

στις πριν 39 λεπτά, ο/η Watermelon είπε:

Ναι ναι έχεις δίκιο και συμφωνώ. Σε τέτοια θέματα όχι δεν είμαι υπερβολική. Κυκλοφορώ με την μάσκα.μου και ως εκεί. 

Απλά και εγώ με το τοξόπλασμα εχω έναν φόβο.

Σας ευχαριστώ κορίτσια. 

Θα το κόψω το σαπούνι. Ξύδι και νερό από εδώ και πέρα! 

Κι εμενα η εννοια μου το τοξοπλασμα ειναι, για αυτο δεν τρωω σαλάτες απεξω καθολου. 

Λαχταραω κι ενα σουβλακι ρε γαμωτοοοοο δεν εχετε ιδεα ποσο θελω να φαω ενα σουβλακι! Αλλά σκέφτομαι οτι ο γυρος ειναι οτι χειροτερο. Προχθες μου εφερε ο αντρας μου γυρο απο πτηνοπωλειο, τον εχω καταψυξη να τον φτιαξουμε καποιο βραδυ να ηρεμήσω λεει! χαχαχα! 

στις πριν 39 λεπτά, ο/η Marika31 είπε:

Άσε και γω το χω σκεφτεί κι αυτο, λες λέω να μην ηρεμήσουμε καθόλου όταν έρθει με το καλό 🤣 πολυ ζωηρή την βλέπω δεν ξερω!! Έχει μια λογική αυτό που λες να κουνιούνται ενώ κοιμούνται τι να πω, και στον υπερηχο πάντα ξύπνια είναι και κάνει τις μαγκιές της!!! 

Η δικια μου ηταν στην αρχη ετσι, βολτες, μια τη βλεπαμε απο εδω μια απο εκει. Στον τελευταιο υπερηχο ήταν μπρουμυτα και φουλ ηρεμη, με τα χιλια ζορια κουνηθηκε λιγακι και την ειδαμε κι αλλη μια φορα την ξυπνησαμε με σκουντήγματα με το πραγμα του υπερηχου!  :D :D 

στις πριν 12 λεπτά, ο/η Mummy2be είπε:

Η δικια μου ηταν στην αρχη ετσι, βολτες, μια τη βλεπαμε απο εδω μια απο εκει. Στον τελευταιο υπερηχο ήταν μπρουμυτα και φουλ ηρεμη, με τα χιλια ζορια κουνηθηκε λιγακι και την ειδαμε κι αλλη μια φορα την ξυπνησαμε με σκουντήγματα με το πραγμα του υπερηχου!  :D :D 

Τα γλυκούλια μας μωρέ!! Αυτό με το γύρο σουβλάκι και γω το λαχτάρησα αλλά δεν το ρισκάρω οπότε για να παρηγορηθώ φτιάχνω στο σπίτι μόνη μου πίτα κατεψυγμένη αλάδωτη πατάτες στο φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο σαν τηγανιτές μουστάρδα κέτσαπ και κοκκινο πιπέρι και μου φεύγει 😂

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...