Μετάβαση σε περιεχόμενο

Απίστευτο κι όμως μου συνέβη..


anast8677

Recommended Posts

Γεια σας. Είμαι η Αναστασία και είμαι 32 χρονων.

Γράφω για πρώτη φορά στο φόρουμ και καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ ο,τι καλύτερο στις κοπέλες που είναι ήδη μανούλες και καλή λευτεριά στις εγκυούλες!

Πρόσφατα έφερα στον κόσμο με καισαρική τομη τη δεύτερη κορούλα μου και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου μήπως με αυτή βοηθήσω κάποιες άλλες κοπέλες που πρόκειται να γεννήσουν - βασικά να αποφύγουν αυτό που έζησα εγώ.

Να λοιπον πώς εχουν τα πραγματα...

Λόγω προηγούμενης καισαρικής, με το γιατρο μου θεωρησαμε δεδομένο να την επαναλάβω και τη δευτερη φορά που έμεινα έγκυος. Την πρώτη φορά γέννησα με ολική νάρκωση στο Μαιευτήριο Τρικάλων - οι συνθήκες του συγκεκριμένου μαιευτηρίου ήταν από χάλια εώς άθλιες, αλλά αναγκαστικά πήγα εκεί λόγω του γιατρού μου στον οποίο είχα τυφλή εμπιστοσύνη.

Έχοντας εντονη την επιθυμία τη δεύτερη φορά να βιώσω το θαύμα του τοκετού έχοντας τις αισθήσεις μου, ζήτησα από το γιατρό μου να μου γίνει επισκληρίδιος ή ραχιαία αναισθησία. Σε περίπτωση που αυτο δεν ηταν δυνατον ήμουν διατεθειμένη να αναζητήσω άλλο μαιευτήριο και το ξεκαθαρισα πολύ νωρις. Εκείνος το δέχτηκε, συμφωνήσαμε για ραχιαία με έναν "εξαιρετικό αναισθησιολόγο" και μπήκα προγραμματισμένα για καισαρική ψύχραιμη και ανυπομονώντας να ζήσω το δεύτερο τοκετό μου.

Εκεί με περίμενε μια δυσαρεστη έκπληξη. Ενώ το ιατρικό ιστορικό μου ήταν πεντακάθαρο και υποτίθεται είχαν όλα κανονιστει για να γίνει η ραχιαία αναισθησία, ο αναισθησιολόγος που εμφανίστηκε άρχισε να μου απαριθμεί τις πιθανές επιπλοκές με τις πιο ζοφερές λέξεις, από ισχυρούς πονοκεφάλους που μπορεί να με κρατούσαν στο κρεβάτι για βδομάδες μέχρι ανακοπή καρδιάς! Και μετά από ολα αυτα κατεληγε οτι "για τη δική μου ασφάλεια" θα ήταν καλύτερα να κάνω ολική, η οποία γενικά "ειναι πολύ πιο εγγυημένη μέθοδος αναισθησίας". Επειτα ειχε την "καλοσύνη" να μου παραχωρήσει 5' πριν μπουμε στο χειρουργειο μέχρι να αποφασίσω τι ήθελα να κάνουμε.

Το στρες της συγκεκριμένης στιγμής απλά δεν μπορώ να το περιγράψω...

Παρολο τον εκφοβισμό που δέχτηκα, ηταν τοσο δυνατη η επιθυμία μου να δω το μωρο μου να γεννιεται που την ώρα που με τοποθετουσαν πανω στο τραπέζι του χειρουργειου έλεγα και ξαναλεγα "δε με νοιάζουν οι επιπλοκές, θέλω να κάνω ραχιαία!"

Όταν μάλιστα δήλωσα οτι αν ηξερα οτι θα βρεθω σε αυτη τη θέση θα διαλεγα άλλο μαιευτηριο, η απαντηση του εν λογω γιατρού ήταν "ΟΚ, δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα, άμα θες να πας αλλού είσαι ελεύθερη να το κάνεις!"

Αν είχα τα κότσια, θα το έκανα... Αλλά δεν τα είχα...

Αφού επέμεινα για ακομα μια φορά οτι θέλω να είμαι ξύπνια, εκεινοι μου είπαν οτι θα μου κάνουν μια ελαφρά μέθη μέχρι να ετοιμαστεί η ραχιαία, μου έριξαν κάτι στον ορό και το επόμενο που θυμάμαι ήταν τον εαυτό μου στο δωμάτιο ανάνηψης και φυσικά το μωρό να έχει φύγει από την κοιλιά μου...

Οι δικαιολογίες τους ήταν διάφορες, ότι κινδυνευα να πάθω υποταση αν έκανα ραχιαια (προβλημα που ποτέ δεν είχα στο παρελθον), ότι το έκαναν για την ασφαλεια μου κλπ κλπ

Η ουσία ειναι οτι πρώτα εκβιάστηκα ψυχολογικά κι επειτα μου επέβαλαν κάτι χωρίς τη συγκατάθεση μου...

Με μια λέξη ένιωσα εξαπατημένη.

Συγγνώμη για το μακροσκελές μου ποστ.

Ήθελα να δωσω κάποιες συμβουλές όπως έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό μου.

Προσοχή στους γιατρούς που δεν σε βλέπουν πανω από όλα σαν ανθρωπο και μάλιστα σαν καποιον που εκεινη τη στιγμή νιώθει ευάλωτος, που σε εξαπατούν χωρις δεύτερη σκέψη κι εχουν το θρασος να επιμένουν σε κάτι που ειναι ξεκάθαρα λάθος.

Προσοχή σε γιατρούς που το παιζουν μικροι θεοί και αποφασίζουν για σένα χωρίς εσένα.

Αν αποφασίσετε να κάνετε κάποια μέθοδο αναισθησίας προσπαθήστε πριν φτάσετε στο χειρουργικο τραπέζι να εξαντλήσετε κάθε επικοινωνία με τους γιατρούς που θα σας αναλάβουν, βρείτε τον αναισθησιολογο αν αυτο ειναι εφικτο, συζητηστε μαζί του. Δεν υπάρχει χειροτερο από ένα δίλημμα οπως αυτο που έζησα μέσα στο χειρουργειο.

Και φυσικά αν βρισκεστε στην περιοχη της Θεσσαλίας, μην περάσετε από το μαιευτηριο των Τρικάλων ούτε απ'εξω..

Να είστε όλες καλά κι εσείς και τα μωράκια σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ax kali m:(apisteuto opws les kai esi!eleos!oti theloun kanoun oi giatroi pleon xwris na lavoun upopsi tin gnwmi t astheni?an omws ta pragmata itan epikindina glikia m,tote den upirxe alli lusi,alla opws mas ta perigrafeis m fainetai pws den upirxe kanenas kindinos para mono i epimoni tous na se kanoun oliki anaisthisia para tis antirriseis sou!

ti na pw.....eutixws pou ola pigan kala kai esi kai to mwraki sou eisaste mia xara!DOXA TO THEO kai pote ma pote mi xanaperaseis oute exw ap tin perioxi pou vrisketai auto to maieutirio!

filakia

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.........ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ Μ........ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαλλον ο συγκεκριμενος αναισθησιολογος δεν θα ηξερε να στην κανει:angry: τι να πω,προσπαθησε να τα ξεχασεις και εσυ και τα μωρα σου να ειστε καλα!!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή Αναστ8677 καλώς ήρθες σε αυτή τη μεγάλη παρέα!

Καταρχήν να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου και να είναι πάντα υγειές και τυχερό.

Αυτό που περιγράφεις είναι απαράδεκτο και πολύ λυπάμαι που το πέρασες. Ένα όμως θα σου γράψω για "παρηγοριά": Σκέφτηκες το ενδεχόμενο ο αναισθησιολόγος να ήταν πολύ άπειρος στη ραχιαία αναισθησία ή επισκληρίδιο και να αισθανόταν ανασφάλεια να στην κάνει μήπως σου δημιουργήσει - Προκαλέσει ζημιά? Εάν συνέβει κάτι τέτοιο καλύτερα που σου κάνανε ολική εάν και θα έπρεπε να έχεις ενημερωθεί πολύ ενωρίτερα από το γιατρό σου και να πας σε άλλο μαιευτήριο να γεννήσεις.

Σημασία έχει ότι εσύ και το παιδάκι σου είστε καλά :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να ήταν δημοσιο νοσοκομείο μπορεί να να δικαιολογούσα εν μέρει αυτο το φιάσκο. Ελα ομως που ήταν ιδιωτικό μαιευτήριο...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ καλες μου φιλες το τι γινεται δεν λεγεται...οι γιατροι δε αστα να πανε!!!Λυπαμαι αυτο που περασες ηταν απιστευτο!!!Αναρωτιεμαι ηταν γιατροι???Ο αναισθησιολογος μαλλον δεν ειχε κανει αλλη απο ολικη ξανα....τι να πω!!!Τι περιμενεις...επαρχια....εγω φοβαμαι πολυ...στην πολη που μενω δεν παω στο νοσοκομειο ουτε με σφαιρες....θελει πολυ ψαξιμο η δουλεια και να ξεκαθαριζουμε την θεση μας απο την αρχη στον γιατρο!

Να σου ζησει το παιδακι να ναι παντα γερο!!!Και να σαι κι εσυ καλα και να χαιρεσαι και το πρωτο παιδακι και την οικογενεια σου!!!

Το ποσο θυμωνω δεν λεγεται...μες το χειρουργειο....μπορεις να φυγεις??Δεν το πιστευω τι αλλο θα ακουσω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εχεις δικιο απολυτο οτι και να πεις.στο κατω κατω επρεπε απο πολυ πριν να σε ενημερωσουν οτι δεν μπορουν να στην κανουν,και να αποφασιζες μετα εσυ,οχι να σε φερουν προ τετελεσμενου,απαραδεκτοι!αν δε,μιλας για το ενα κ μοναδικο ιδιωτικο μαιευτηριο που θυμαμαι εκει,δεν μου κανει εντυπωση αυτη τους η συμπεριφορα:angry: :angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΙ ΝΑ ΠΩ.. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ... ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ Κ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ! ΙΣΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΗ Κ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ ειλικρινά θα προσπαθούσα να δώ πως θα τους κυνηγήσω νομικά ... επιπλέον θα έβρισκα τον τρόπο να τους κάνω ξεφτίλα σε όλη την Πόλη.

Δεν είμαι κακός άνθρωπος αλλά κάτι τέτοιοι ... τέτοια θέλουν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία απαράδεκτοι!!!:angry: Δεν έχω να πω κάτι άλλο

Να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου ,και ευτυχώς που μας ενημέρωσες ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα:blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Όντως απαράδεκτοι!!! Όλοι!!! Από τον γυναικολόγο σου, τον αναισθησιολόγο μέχρι την τελευταία μαία!!! Όλοι ήταν συνένοχοι!! Σε εξαπάτησαν με τον χειρότερο τρόπο. Ο τοκετός είναι μια εμπειρία που κάθε γυναίκα θέλει να τη βιώσει με τα καλύτερα συναισθήματα, να τη θυμάται με χαρά όσα χρόνια κι αν περάσουν.. Οκ, όλα πήγανε καλά, κρατάς στην αγκαλιά σου ένα (ή μάλλον δύο) γερά παιδάκια -και να τα χαίρεσαι πάντα- αλλά όσο και να θες να ξεχάσεις την κοροϊδία δεν μπορείς.. Σε ενημέρωσαν για τις πιθανές επιπλοκές της ραχιαίας? Έκαναν το καθήκον τους! Από κει και πέρα η ευθύνη της επιλογής είναι δική σου! Ας σου δίνανε να υπογράψεις υπέυθυνη δήλωση, κάτι που γινόταν παλιά και γίνεται και τώρα σε ορισμένα μαιευτήρια..

Τελοσπάντων.. Ας είσαι πάντα καλά, εσύ και η υπόλοιπη οικογένειά σου και περιστατικά σαν αυτά να μην συμβούν ποτέ ξανά και σε καμία γυναίκα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αναστασία σε ευχαριστούμε!

Οι ελληνίδες πρέπει κάποτε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το μύθο του γιατρού - θεού. Γι'αυτό πρέπει να ενημερωνόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο (μεγάλο όπλο μας πια είναι και το διαδίκτυο)και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ό,τι δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Οι μαιευτήρες, οι μαίες (και οι παιδίατροι) υπάρχουν για να ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ τη γυναίκα, το παιδί ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΎΜΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ και όχι το αντίστροφο.

Είμαι και εγώ της άποψης ότι θα πρέπει να στραφείς νομικά εναντίον των προσώπων αυτών που δεν σεβάστηκαν τον τοκετό σου, την υγεία σου και τις επιλογές που κανονικά θα έπρεπε να έχεις στη διάθεσή σου, και σε υπέβαλαν σε περιττές και επικίνδυνες ιατρικές πράξεις.

(δεύτερη καισαρική, ολική αναισθησία, παραπληροφόρηση, και απαράδεκτη εν γένει συμπεριφορά σε γυναίκα που ετοιμάζεται να γεννήσει).

Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρεία σου και σου εύχομαι κάθε ευτυχία για την οικογένειά σου.:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anast8677 έγραψε:

Αφού επέμεινα για ακομα μια φορά οτι θέλω να είμαι ξύπνια, εκεινοι μου είπαν οτι θα μου κάνουν μια ελαφρά μέθη μέχρι να ετοιμαστεί η ραχιαία, μου έριξαν κάτι στον ορό και το επόμενο που θυμάμαι ήταν τον εαυτό μου στο δωμάτιο ανάνηψης και φυσικά το μωρό να έχει φύγει από την κοιλιά μου...

Οι δικαιολογίες τους ήταν διάφορες, ότι κινδυνευα να πάθω υποταση αν έκανα ραχιαια (προβλημα που ποτέ δεν είχα στο παρελθον), ότι το έκαναν για την ασφαλεια μου κλπ κλπ

Η ουσία ειναι οτι πρώτα εκβιάστηκα ψυχολογικά κι επειτα μου επέβαλαν κάτι χωρίς τη συγκατάθεση μου...

Με μια λέξη ένιωσα εξαπατημένη.

Άρα δεν έπαθες υπόταση από τη στιγμή που σου έκαναν τη μέθη μέχρι που ξύπνησες.. Κινδύνευες απλά..

Γιατί αν σου λέγανε ότι έπεσε ξαφνικά πολύ η πίεσή σου, πέσανε οι παλμοί οι δικοί σου και του παιδιού, ή ότι άλλο σοβαρό θα μπορούσε να προκύψει, ήθελες δεν ήθελες θα σου την κάνανε την ολική για άμεση και γρήγορη επέμβαση. Μέχρι να ετοιμαστεί, να γίνει και να πιάσει η ραχιαία θα χανόταν πολύτιμος χρόνος! Αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ! Με το ίσως και το μπορεί σε ανάγκασαν να υποβληθείς σε κάτι παρά τη θέλησή σου!

Και τα έχω πάρει πολύ στο κρανίο γιατί έχω κι εγώ πολύ δυσάρεστη εμπειρία από τον αναισθησιολόγο που μου έκανε την επισκληρίδιο! Καμία σχέση βέβαια με τη δική σου εξαπάτηση, καμία σχέση με παρενέργειες της αναισθησίας. Κάτι άλλο, εξίσου άσχημο..

Εντελώς αναίσθητοι και ο δικός μου και ο δικός σου αναισθησιολόγος!!!

Αϊ στο καλό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αυτό που μου περνάει από το μυαλό είναι μήπως ο αναισθησιολόγος δεν είχε την ανάλογη εμπειρία και φοβόταν μήπως σου κάνει κακό!!! Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά και των δύο γιατρών. Νομικά δεν θα στηριχθεί η αγωγή σου γι αυτό μην μπεις στον κόπο να ξαναζήσεις την εμπειρία αυτή χωρίς αποτέλεσμα. Προσπάθησε να το ξεπεράσεις, να απολάυσεις τα παιδάκια σου και να μην κοιτάς πίσω στην άσχημη εμπειρία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΜΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΑΧΙΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΙ.ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΠ' ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΟΥ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ.ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ..!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:angry:

ΑΦΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΕΚΕΙ??????????

ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ

ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΙΣΑΡΚΗ ΘΕΩΡΗΤΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΙΚΑ.;)

ΚΑΙ Η ΚΑΙΣΑΡΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΥΣΚΗΡΙΔΙΟ.

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΣΟΥ!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπη μου καταρχην να σου ζησουν τα κοριτσακια σου και κατα δευτερον....ΤΙ ΚΑΘΙΚΙ!!!!!!!!Κοροτσι μου χωρις 2η σκεψη να τους κυνηγησεις νομικα γιατι τετοιοι αλητες δεν πρεπει να ασκουν την ιατρικη και να παιζουν μαζι μας!σαν δεν ντρεπονται!να τους κανεις μυνηση οπωσδηποτε!!!!!συγχηστηκα και μονο που το διαβασα!να σαι καλα κοπελα μου και εσυ και τα παιδακια σου και να μην τους αφησεις!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

gioupi έγραψε:

Αγαπητή Αναστ8677 καλώς ήρθες σε αυτή τη μεγάλη παρέα!

Καταρχήν να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου και να είναι πάντα υγειές και τυχερό.

Αυτό που περιγράφεις είναι απαράδεκτο και πολύ λυπάμαι που το πέρασες. Ένα όμως θα σου γράψω για "παρηγοριά": Σκέφτηκες το ενδεχόμενο ο αναισθησιολόγος να ήταν πολύ άπειρος στη ραχιαία αναισθησία ή επισκληρίδιο και να αισθανόταν ανασφάλεια να στην κάνει μήπως σου δημιουργήσει - Προκαλέσει ζημιά? Εάν συνέβει κάτι τέτοιο καλύτερα που σου κάνανε ολική εάν και θα έπρεπε να έχεις ενημερωθεί πολύ ενωρίτερα από το γιατρό σου και να πας σε άλλο μαιευτήριο να γεννήσεις.

Σημασία έχει ότι εσύ και το παιδάκι σου είστε καλά :)

gioupi μου αν ο εν λογω αναισθησιολογος δεν ηξερε αλλη μεθοδο αναισθησιας να τα μαζεψει και να τραβηξει σπιτι του,γιατι εχει να κανει με ανθρωπους!μονο τα γαιδουρια μαθαινουν εναν δρομο και αυτο ακολουθουν!(η συγχυση μου δεν αφορα εσενα αλλα αυτο το βοδι τον γιατρο που με χει κανει εξαλλη!)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mama marilenas

Θα συμφωνησω 100% - από την άλλη βεβαια, ακόμα κι αν για τον Α ή Β λόγο ο συγκεκριμενος αναισθησιολογος δεν ηταν γνωστης αυτης της μεθοδου, οφειλε να το πει νωριτερα στο γιατρο μου, να του πει "δεν αναλαμβανω, τέλος". Όχι παραμυθια και διαβεβαιωσεις για τοσο καιρό και τη μέρα του χειρουργειου ένα φιάσκο...:angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειλικρινά δεν ξέρω άν η ιστορία σου είναι για "γέλια" ή για κλάματα...Τι να πώ ρε παιδάκι μου????Απορώ ποιος τους δίνει τα διπλώματα....Ευτυχώς όλα πέρασαν και νομίζω πως πλέον αυτό μετράει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια, σας ευχαριστω για τις ευχες σας και την υποστηριξη σας.

Ειμαι τοσο φορτισμενη με αυτο το θέμα...

Σημερα που εχω ραντεβου με το γιατρο μου ειμαι αποφασισμενη να μη δειλιασω και να του τα πω εξω από τα δοντια - άλλωστε δε θα με ξαναδει.

Δεν εχω καταληξει μεσα μου ποιος από τους δυο φερει τη μεγαλυτερη ευθυνη, σιγουρα ο αναισθησιολογος φερθηκε εντελως αντιδεοντολογικά και απανθρωπα - από την άλλη ο γιατρος μου ήταν υπευθυνος μέχρι να γεννηθει το μωρό, αυτός έπρεπε να κάνει καποιες σημαντικες επιλογές, να με οδηγησει σε μια διαδικασία οχι απλά ασφαλη αλλά και ηρεμη, πραγμα που τελικά δεν έκανε.

Καποιες φορές λες "ειναι να μη μου τύχει", από την άλλη ομως σε μεγαλο βαθμο ίσως ειναι στο χέρι μας να εξασφαλισουμε οτι δεν θα εχουμε δυσαρεστες εκπληξεις μεσα στην αιθουσα τοκετου. Πρεπει να δινουμε στους γιατρους μας να καταλαβαινουν οτι ειμαστε συνειδητοποιημένες, οτι έχουμε δικαιωμα στο καλυτερο, στην καλυτερη δυνατη φροντιδα τη στιγμη που φερνουμε στον κόσμο το παιδι μας. Να μην αντιμετωπιζομαστε σαν ένα "νουμερο" στο αρχειο του, να έχουμε την απαιτηση να μας φερεται μεχρι τέλους ανθρώπινα, υπολογιζοντας τα συναισθηματα μας.

Αν εχουμε αμφιβολιες για ολα τα παραπανω ίσως δεν πρεπει να δισταζουμε να αλλαζουμε γιατρο, ειναι δικαιωμα μας.

Το λάθος το δικο μου ήταν οτι εμπιστεύτηκα τυφλά το γιατρο μου, ειχα σταματησει να ασκω κριτικη απεναντι του...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μα καλά περίμεναν τα τελευταία 5' για να σου πουν οτι θα σου κάνουν ολική; Οι γιατροί ασκουν λειτούργημα δε λέω, αλλα δεν είναι και θεοί.. Δε σου έδωσαν καν το δικαιωμα να διαλέξεις.Ελεος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια πηγα κ εγώ γιατρό σήμερα! Ολα καλά μας είπε.  Τράχηλο με εξέτασε κολπικά 36.  Πολύ ζωηρή μας είπε ήταν η μπεμπούλα μας👧🏼🎀 Βγήκαν κ τα αποτελέσματα απο Νιπτ ολα καλά κ εκει.  Για την καλλιέργεια μ είπε αφου αγχώνομαι κ το σκεφτομαι να παω σε δεκα μερες να την κανω γιατι δεν μπορούσε σημερα να συνταγογράφησει. Β επιπέδου μετα τις 18/6 μ ειπε να κλείσω ραντεβου 
    • Έλα ρρρεεεέ!! Να τα χαίρεσαι πραγματικά!! Αχχχχχ.. πόσο χαίρομαι για εσάς βρε Κατερίνα μου!!! Πολύ συγκινήθηκα και γέλασα με τις περιγραφές σου!! Φτου φτου φτου τα παιδάκια υγεία να έχουν πάντα στη ζωή τους!! Να είστε και εσείς πάντα καλά να τα καμαρώνετε για μια ολόκληρη ζωή!!🥰 Εγώ ακόμα εδώ στον αγώνα για ένα παιδάκι, όπως τα ήξερες, δεν άλλαξε κάτι.. αν και καταφέραμε μια εγκυμοσύνη πέρσι δυστυχώς σταμάτησε η καρδούλα του μερικές μέρες πριν την αυχενική.. αλλά έχει η ζωή..! Θα έρθει κάποια στιγμή! Και αν όχι, καλά να είμαστε με τον άντρα μου, υγιείς και αγαπημένοι..!
    • Καρότσι ψάχνω τώρα!!! Μάρσιπο και καλαθούνα θα μου φέρουν!
    • Ααα εγω μπρούμυτα δεν μπορούσα ποτε να κοιμηθώ νιωθω δεν μπορω να παρω ανάσα 😅 ναι είναι θέμα τώρα αυτό είναι η αλήθεια.. αν δεν βολεύεσαι για να κοιμηθείς.. και όσο μεγαλώνει η κοιλιά ακόμα πιο ζόρι
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...