Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ιούνης, μπρατσακια, μπανακια, περιμένουμε πολλά καλοκαιρινά μωράκια!!!🌊⛱️🌊🏖️

Recommended Posts

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Antonia2 είπε:

Κορτσι μου ευχομαι να πανε ολα καλα! εχουμε ακουσει κι αλλες περιπτωσεις με λιγοτερο βαρος κι ολα ηταν μια χαρα!! ευχομαι και σ εσας να μην υπαρχει θεμα!!!🙏🙏🙏❤️

Ευχαριστώ θα μάθω από βδομαδα που θα πάω για doppler τι να πω… αγχώθηκα λίγο 😕

Δημοσίευση
στις πριν 23 λεπτά, ο/η Raf123 είπε:

Κορίτσια είμαι χαρούμενη!!! ❤️❤️❤️Σήμερα το μωρό μου ήταν φρόνιμο! Ακούσαμε 2 φορες την καρδούλα τη μια φορά 172 την άλλη 175 μου είπε ειναι φυσιολογικό!! Άντε να βγουν κ τα αποτελέσματα να μας φύγει το άγχος!!! 

Όπως τα αγόρια μου.. μια χαρά είναι το ζουζούνι.. θα του το πω ότι το κατηγορουσατε όταν γεννηθεί 🤣🤣

στις πριν 1 ώρα, ο/η Antonia2 είπε:

λεγε λεγε θα το πιστεψω στο τελος!!!!!!!! 🤣🤣 νομιζω το μπουμπουκι μας θα ερθει προς το τελος του χρονου! να γινει η επεμβαση και η αποθεραπεια και ολα θα γινουν!!!!!😁😁😁

ετσι σε θελω!!!!!👌👌ολα καλα που λεει και ο ΣΑΚΗΗΗΗΗΣΣΣΣΣ!!!!!!😅

🤣🤣🤣 τελειωσαν και οι αντιδρασεις!!!!!! κι εδω σχεδον σε ολα εχει διπλασιαστει η τιμη!! πηραμε κεμπαπ-σουβλακια οταν ηρθαν οι δικοι μου (πακετο για το σπιτι) και δωσαμε 30 ευρω! δεν πηγαιναμε εξω καλυτερα να φαμε;;;;

Ευχαριστουμε!!! οταν εχω νεα θα σας πω!!!!❤️😃

θετικη σκεψη και πιστη!!!!! ολα θα πανε καλα!!!!!🙏❤️❤️❤️ στελνω θετικα vibes!!!!

Γιατι να μην το πιστέψεις;  έχεις την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου δίπλα σου .. όλα τέλεια θα πάνε ❤️❤️❤️

στις πριν 47 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Τι κάνετε κορίτσια ; Εγώ πήγα γιατρό γυναικολόγο σήμερα μου είπε τελικά ότι το μωρο έχει λιγότερα γραμμάρια από αυτό που θα έπρεπε να είναι στην βδομαδα που είμαι και μου είπε να πάω σε μια βδομαδα για doppler 

Και μένα ο μικρός μου σαν γατί ήταν που γεννήθηκε.. 2850 .. τώρα είναι ένα μωρό δραστηριο και πανέξυπνο.. ολα μια χαρά θσ είναι θα το δεις 

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η marinamanoulitsa είπε:

Έχω ένα αιγοκερακι μικρό κορίτσια... Πολύ νεύρο και πολύ πείσμα!!ας πούμε ακόμα 7 χρόνων δεν θέλει με τίποτα το μπάνιο και να του κόβεις τα νύχια ! Αλλά πολυυυ γλυκούλης ακόμα έρχεται με φιλάει και μου λέει "μαμά είσαι το αγαπητούλι μου" ε και λιώνω 😍😍

Έλιωσα 🥰🥰🥰🥰

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Elk είπε:

Τι κάνετε κορίτσια ; Εγώ πήγα γιατρό γυναικολόγο σήμερα μου είπε τελικά ότι το μωρο έχει λιγότερα γραμμάρια από αυτό που θα έπρεπε να είναι στην βδομαδα που είμαι και μου είπε να πάω σε μια βδομαδα για doppler 

Δεν είναι κάτι κορίτσι μου νομίζω!! Πόσες εβδομαδες είσαι τώρα;; Και πόση απόκλιση έχει το μωρό; 

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια!!! Σήμερα είχα ραντεβού στο κέντρο εξωσωματικής του Αλέξανδρας... Μου είπαν ότι είναι λίγο αυξημένη η fsh πράγμα πολύ φυσιολογικό για την ηλικία μου απλά υπάρχει πιθανότητα να μην πάρω έγκριση από την επιτροπή γιατί η fsh είναι 2 μονάδες πάνω από το όριο της επιτροπής μου πρότειναν να κάνω αναζωογόνηση ωοθηκών (prp)  μου είπαν οτι δεν είναι κάτι δεσμευτικό ούτε είναι σίγουρο ότι θα έχω αποτέλεσμα αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διορθωθεί και η fsh... Η prp είναι μια μέθοδος που δεν γίνεται στο νοσοκομείο γίνεται από μια εταιρεία του εξωτερικού και κοστίζει 400 ευρώ τα οποία τα παίρνει η εταιρεία το Αλέξανδρας δεν παίρνει λεφτά για την όλη διαδικασία και σκέφτομαι αφού η υπόλοιπη διαδικασία θα είναι εντελώς δωρεάν (αν περάσω επιτροπή) να την κάνω.. Περιμένουν την Δευτέρα να τους πάρω τηλέφωνο να τους δώσω το τελικό οκ για να κανονίσουμε την διαδικασία..

Δημοσίευση
στις πριν 18 λεπτά, ο/η Raf123 είπε:

Δεν είναι κάτι κορίτσι μου νομίζω!! Πόσες εβδομαδες είσαι τώρα;; Και πόση απόκλιση έχει το μωρό; 

@Nandia- λέτε ρε κορίτσια; προβληματίστηκα αρκετά είμαι 29εβδομαδων και 4 μερες και η Μπέμπα ειναι 1200γρ έπρεπε να είναι μου είπε 1350 γρ

πριν 3 βδομαδες που είχα πάει ήταν 778γρ τι να πω δεν ξέρω 

την Τρίτη έκλεισα ραντεβού για doppler να με δει εμβρυολογος γιατί μου είπε ο γιατρός μου ότι τα μετράει αλλιώς εκεινος έχει και πιο εξειδικευμένα μηχάνημα αυτός θα μας πει σίγουρα.. 

Δημοσίευση
στις πριν 10 λεπτά, ο/η Elk είπε:

@Nandia- λέτε ρε κορίτσια; προβληματίστηκα αρκετά είμαι 29εβδομαδων και 4 μερες και η Μπέμπα ειναι 1200γρ έπρεπε να είναι μου είπε 1350 γρ

την Τρίτη έκλεισα ραντεβού για doppler να με δει εμβρυολογος γιατί μου είπε ο γιατρός μου ότι τα μετράει αλλιώς εκεινος έχει και πιο εξειδικευμένα μηχάνημα αυτός θα μας πει σίγουρα.. 

Οι υπέρηχοι δεν είναι πάντα σωστοί μην αγχώνεσαι…! Εμένα εκείνη στην αυχενική με άγχωσε καλά καλά κ μετά μου έλεγε ότι έχουν πάντα limitation γιατί τα μωρά είναι μικρούλια!! Όλα καλά θα είναι κορίτσι μου!! Μην αγχώνεσαι θα το βλέπετε ισως πάρει τα πάνω του πιο μετα!!! 

Δημοσίευση
στις πριν 20 λεπτά, ο/η Raf123 είπε:

Οι υπέρηχοι δεν είναι πάντα σωστοί μην αγχώνεσαι…! Εμένα εκείνη στην αυχενική με άγχωσε καλά καλά κ μετά μου έλεγε ότι έχουν πάντα limitation γιατί τα μωρά είναι μικρούλια!! Όλα καλά θα είναι κορίτσι μου!! Μην αγχώνεσαι θα το βλέπετε ισως πάρει τα πάνω του πιο μετα!!! 

Λένε μετά την 30 εβδομάδα παίρνουν πιο πολλά γραμμάτια τώρα δεν μπορω να κάνω κάτι θα περιμένω να δω τι θα μου πει την Τρίτη… βλέπεις έκανε και διατροφη τρομάρα μου για το ζαχαρο να μην βγει μεγάλο το μωρο και τελικά σήμερα μου είπε εεε εντάξει είναι το ζαχαρο λίγο τσιμπημένο αλλά δεν έχει σοβαρό θέμα και φάε κάτι παρά πάνω και μόνο 4-5 κιλά πήρες ; ( Κοντεύω να κλεισω τον 7 μήνα )Και εσυ πρέπει να πεινουσες… και φαε λίγα μακαρονια πιο πολλά και κανένα παγωτινι  αλλά όχι κάθε μέρα μου είπε η Ενδοκρινολογος τόσο καιρό με είχαν τρομάξει με το φαγητό και με το ζαχαρο και τώρα μου λένε εντάξει μωρέ δεν ειναι τοσο θέμα.. ότι να ναι αφού είχε να με δει από 7 εβδομάδων που να ήξερε ότι δεν έχω πάρει κιλά.. 

Πάντως διάβασα που πήγες γιατρό άκουσες καρδούλα ήταν καλή οι παλμοί τουτώρα λογικά έτυχε εκείνη την μέρα κράτησε και πολύ ώρα η εξέταση σου εμένα μισή ώρα με είχε εκεί… ισως να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του… 

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Λένε μετά την 30 εβδομάδα παίρνουν πιο πολλά γραμμάτια τώρα δεν μπορω να κάνω κάτι θα περιμένω να δω τι θα μου πει την Τρίτη… βλέπεις έκανε και διατροφη τρομάρα μου για το ζαχαρο να μην βγει μεγάλο το μωρο και τελικά σήμερα μου είπε εεε εντάξει είναι το ζαχαρο λίγο τσιμπημένο αλλά δεν έχει σοβαρό θέμα και φάε κάτι παρά πάνω και μόνο 4-5 κιλά πήρες ; ( Κοντεύω να κλεισω τον 7 μήνα )Και εσυ πρέπει να πεινουσες… και φαε λίγα μακαρονια πιο πολλά και κανένα παγωτινι  αλλά όχι κάθε μέρα μου είπε η Ενδοκρινολογος τόσο καιρό με είχαν τρομάξει με το φαγητό και με το ζαχαρο και τώρα μου λένε εντάξει μωρέ δεν ειναι τοσο θέμα.. ότι να ναι αφού είχε να με δει από 7 εβδομάδων που να ήξερε ότι δεν έχω πάρει κιλά.. 

Πάντως διάβασα που πήγες γιατρό άκουσες καρδούλα ήταν καλή οι παλμοί τουτώρα λογικά έτυχε εκείνη την μέρα κράτησε και πολύ ώρα η εξέταση σου εμένα μισή ώρα με είχε εκεί… ισως να έπαιξε και αυτό τον ρόλο του… 

Α καλά αυτή η ενδοκρινολόγος!!! Ελεος!! Κορίτσι μου να τρως απλά ξερεις δεν είσαι παιδάκι με μέτρο όταν ξερεις ότι εχεις θεματάκι θα προσεχείς!! Θα φας 1-2 φορες την εβδομάδα το παγωτο δεν θα τρως κάθε μέρα…εγώ που δεν έχω ζάχαρο θα κάνω από του υδατάνθρακες που τρώω χαχαχα αφού δε θέλω να τρώω κρέας κ ψάρια όλο λαχανικά φρούτα οσπρια κ άντε μακαρονια με κιμα (το μόνο σε κρέας) τίποτα άλλο!! Εγώ έχασα 3 κιλά έβαλα το ένα! Η αλήθεια είναι ότι δε μου φαίνεται ακόμα…

κρατησε 2 ώρες…αλλά τα έλεγξε όλα εγκέφαλο, συκώτι, καρδιά, πόδια, χέρια, κρανίο, μυτούλα, νεφρά, ουροδόχο κύστη την αιμάτωση σε κάθε όργανο! Δεν ήταν κ σε καλή θέση κ όλο το σπρώχνε με τον υπέρηχο η χτυπούσε  τη κοιλια μου! Σήμερα που πήγα στη γιατρο ήταν οι παλμοί 172-175 το μέτρησε 3 φορες εκεί κυμαινοταν! Κ ήταν κ σε πολύ καλή θέση για αυχενική! Στην αυχενική μας γυρνούσε την πλάτη χαχαχα 

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η Raf123 είπε:

Α καλά αυτή η ενδοκρινολόγος!!! Ελεος!! Κορίτσι μου να τρως απλά ξερεις δεν είσαι παιδάκι με μέτρο όταν ξερεις ότι εχεις θεματάκι θα προσεχείς!! Θα φας 1-2 φορες την εβδομάδα το παγωτο δεν θα τρως κάθε μέρα…εγώ που δεν έχω ζάχαρο θα κάνω από του υδατάνθρακες που τρώω χαχαχα αφού δε θέλω να τρώω κρέας κ ψάρια όλο λαχανικά φρούτα οσπρια κ άντε μακαρονια με κιμα (το μόνο σε κρέας) τίποτα άλλο!! Εγώ έχασα 3 κιλά έβαλα το ένα! Η αλήθεια είναι ότι δε μου φαίνεται ακόμα…

κρατησε 2 ώρες…αλλά τα έλεγξε όλα εγκέφαλο, συκώτι, καρδιά, πόδια, χέρια, κρανίο, μυτούλα, νεφρά, ουροδόχο κύστη την αιμάτωση σε κάθε όργανο! Δεν ήταν κ σε καλή θέση κ όλο το σπρώχνε με τον υπέρηχο η χτυπούσε  τη κοιλια μου! Σήμερα που πήγα στη γιατρο ήταν οι παλμοί 172-175 το μέτρησε 3 φορες εκεί κυμαινοταν! Κ ήταν κ σε πολύ καλή θέση για αυχενική! Στην αυχενική μας γυρνούσε την πλάτη χαχαχα 

Μια χαρά θα πάνε όλα θα κανείς και την εξέταση αίματος για να είσαι σίγουρη να αποκλείσετε κάθε πιθανότητα 😊

οταν σε τρομάζουν η γιατρός και σου λέει λίγο φαγητό θα έχει θέμα το μωρο φοβομουν και εγώ να φάω με τρόμαξε έπρεπε να ακούσω το ένστικτο μου τελικά αφού πίστευα ότι ήταν λίγο έπρεπε να φάω πιο πολύ… με ξεκίνησε διατροφη 14 εβδομάδων.. ούτε οι εμετοί δεν μου είχαν σταματήσει τότε..  Άσε να φάω και αν δεις μετά ότι πάει να ξεφύγει πες μου μαζέψου δεν χρειαζόμουν διατροφη ρε κορίτσια αυτό κατάλαβα εγώ αλλά και τι να με πει τώρα… που πριν μεινω εγκυος έτρωγα τουλάχιστον την διπλάσια ποσότητα σε φαει και με την εγκυμοσύνη τα έκοψα μαχαίρι ; Νομίζω έπαθε και σοκ οργανισμός μου από την μια μέρα στην άλλη… αφού με ρώτησε ποσο πιο πολύ ετρωγα πριν ; Και λέω ετρωγα πολύ αλλά δεν μου φαινόταν λόγο το ότι δεν είχα πολλά κιλά.. περιμένω τώρα μέχρι την Τρίτη να δω τι θα γίνει ελπίζω να το βρει οκ ο εμβρυολογος 

Δημοσίευση

Κορίτσια εγώ έχω χαθεί δεν έχω όρεξη ούτε από το κρεβάτι να σηκωθώ συνέχεια εμετό δεν μπορώ να βάλω τίποτα στο στόμα μου και ζαλάδες το σιρόπι τίποτα δεν έκανε τώρα μου έδωσε υπόθετα vertirosan φοβάμαι να τα πάρω τα έχει πάρεις κάνεις είδε αποτελέσματα 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Elk είπε:

Καλα εχω ακούσει πολλές φορές που το έδειχνε πιο λίγα γραμμάρια το μωρο αλλά τελικά ηταν μια χαρα.. να σκεφτεσαι θετικα

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η Xristina_B είπε:

Κορίτσια εγώ έχω χαθεί δεν έχω όρεξη ούτε από το κρεβάτι να σηκωθώ συνέχεια εμετό δεν μπορώ να βάλω τίποτα στο στόμα μου και ζαλάδες το σιρόπι τίποτα δεν έκανε τώρα μου έδωσε υπόθετα vertirosan φοβάμαι να τα πάρω τα έχει πάρεις κάνεις είδε αποτελέσματα 

Πωωω θα σε ταλαιπωρήσει πολύ το μικρό..  υπομονή..  για τα υποθετα δεν ξέρω για να σε βοηθήσω 

Δημοσίευση
στις πριν 7 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Μια χαρά θα πάνε όλα θα κανείς και την εξέταση αίματος για να είσαι σίγουρη να αποκλείσετε κάθε πιθανότητα 😊

οταν σε τρομάζουν η γιατρός και σου λέει λίγο φαγητό θα έχει θέμα το μωρο φοβομουν και εγώ να φάω με τρόμαξε έπρεπε να ακούσω το ένστικτο μου τελικά αφού πίστευα ότι ήταν λίγο έπρεπε να φάω πιο πολύ… με ξεκίνησε διατροφη 14 εβδομάδων.. ούτε οι εμετοί δεν μου είχαν σταματήσει τότε..  Άσε να φάω και αν δεις μετά ότι πάει να ξεφύγει πες μου μαζέψου δεν χρειαζόμουν διατροφη ρε κορίτσια αυτό κατάλαβα εγώ αλλά και τι να με πει τώρα… που πριν μεινω εγκυος έτρωγα τουλάχιστον την διπλάσια ποσότητα σε φαει και με την εγκυμοσύνη τα έκοψα μαχαίρι ; Νομίζω έπαθε και σοκ οργανισμός μου από την μια μέρα στην άλλη… αφού με ρώτησε ποσο πιο πολύ ετρωγα πριν ; Και λέω ετρωγα πολύ αλλά δεν μου φαινόταν λόγο το ότι δεν είχα πολλά κιλά.. περιμένω τώρα μέχρι την Τρίτη να δω τι θα γίνει ελπίζω να το βρει οκ ο εμβρυολογος 

Ξεκίνησες πολλά κιλά και σε τρόμαξαν από την αρχή; πάντως να ξέρεις ότι δεν είναι λόγω έλλειψης φαγητού που το μωρό δεν παίρνει όσο βάρος θέλετε. Πολλές γυναίκες δεν παίρνουν βάρος στην εγκυμοσύνη αλλά το μωρό τρώει από τις ίδιες εκτός αν υπάρχει σοβαρό θέμα χαμηλού βάρους (λιποβαρεις γυναίκες πριν την κύηση). Εγώ πιστεύω ότι μπορεί απλά το μωρό να είναι ένα λίγο πιο μικρό μωρό ή να αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό ή οι μετρήσεις να έχουν πέσει έξω. Δεν είναι τόσο ακριβείας έτσι κι αλλιώς.

Κατά τα άλλα δίαιτα στην εγκυμοσύνη δεν κάνουμε, το να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή που να καλύπτει τις απαραίτητες θερμίδες και την φυσιολογική αναλογία υδατανθρακων είναι άλλο. Η ενδικρινολογος δε σου είχε φυσιολογική δίαιτα; Ο διαβήτης μπορεί να κάνει πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά μωρά. Δεν κάνει πάντα πολύ μεγάλα. Δεν κάνετε εξετάσεις για τη γλυκόζη κανονικά κάθε μήνα; είχες πριν την εγκυμοσύνη αυξημένη γλυκόζη; 

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η Elk είπε:

Ρε συ μην αγχώνεσαι. Εμένα σε ένα υπέρηχο έβγαινε ότι το μωρό έχασε βάρος! Αλλά μου είπε ξεκάθαρα ότι προφανώς δεν μπορούν να μετρήσουν σωστά τις διαστάσεις (το βάρος προκύπτει από εξίσωση οπότε αν μια μεταβλητή δεν μετρηθεί σωστά βγαίνει λάθος). Όντως όλα ήταν μια χαρά.

Παρόλα αυτά συμφωνώ που σε έστειλε για ντοπλερ θα δείτε καλύτερα τις αρτηρίες κλπ κ πως τρέφεται το μωρό. Καλύτερα να είσαι σίγουρη. Αλλά ειλικρινά αυτά είναι τόσο κατά προσέγγιση που δεν χρειάζεται να  ανησυχείς!

Δημοσίευση
στις πριν 1 λεπτό, ο/η Nandia- είπε:

Καλα εχω ακούσει πολλές φορές που το έδειχνε πιο λίγα γραμμάρια το μωρο αλλά τελικά ηταν μια χαρα.. να σκεφτεσαι θετικα

Μακάρι να ειμαι σε αυτήν την περίπτωση και εγώ το μόνο που με νοιάζει είναι να μην έχει κάποιο πρόβλημα τώρα αν είναι μόνο λίγο πιο μικρό δεν θα είναι και το πρωτο μωρο που γεννιέται μικρούλα αρκεί  να μην έχει πρόβλημα υγείας αυτό με ενδιαφέρει εμένα 

Δημοσίευση
στις πριν 6 λεπτά, ο/η MyNa είπε:

Ξεκίνησες πολλά κιλά και σε τρόμαξαν από την αρχή; πάντως να ξέρεις ότι δεν είναι λόγω έλλειψης φαγητού που το μωρό δεν παίρνει όσο βάρος θέλετε. Πολλές γυναίκες δεν παίρνουν βάρος στην εγκυμοσύνη αλλά το μωρό τρώει από τις ίδιες εκτός αν υπάρχει σοβαρό θέμα χαμηλού βάρους (λιποβαρεις γυναίκες πριν την κύηση). Εγώ πιστεύω ότι μπορεί απλά το μωρό να είναι ένα λίγο πιο μικρό μωρό ή να αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό ή οι μετρήσεις να έχουν πέσει έξω. Δεν είναι τόσο ακριβείας έτσι κι αλλιώς.

Κατά τα άλλα δίαιτα στην εγκυμοσύνη δεν κάνουμε, το να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή που να καλύπτει τις απαραίτητες θερμίδες και την φυσιολογική αναλογία υδατανθρακων είναι άλλο. Η ενδικρινολογος δε σου είχε φυσιολογική δίαιτα; Ο διαβήτης μπορεί να κάνει πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά μωρά. Δεν κάνει πάντα πολύ μεγάλα. Δεν κάνετε εξετάσεις για τη γλυκόζη κανονικά κάθε μήνα; είχες πριν την εγκυμοσύνη αυξημένη γλυκόζη; 

@Elk Αυτό ήθελα να πω κ γω δεν έχει σχεση με την διατροφή! Σημασία έχει η λειτουργία της μητριαιας αρτηρίας (αν τη γράφω σωστά) κ του πλακούντα. Από εκεί παίρνει το μωρό!

Επίσης φαντάσου ότι μου έλεγαν θα βγει 3100 ως το τέλος κ βγήκε 3400!

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η Tokyo είπε:

Ρε συ μην αγχώνεσαι. Εμένα σε ένα υπέρηχο έβγαινε ότι το μωρό έχασε βάρος! Αλλά μου είπε ξεκάθαρα ότι προφανώς δεν μπορούν να μετρήσουν σωστά τις διαστάσεις (το βάρος προκύπτει από εξίσωση οπότε αν μια μεταβλητή δεν μετρηθεί σωστά βγαίνει λάθος). Όντως όλα ήταν μια χαρά.

Παρόλα αυτά συμφωνώ που σε έστειλε για ντοπλερ θα δείτε καλύτερα τις αρτηρίες κλπ κ πως τρέφεται το μωρό. Καλύτερα να είσαι σίγουρη. Αλλά ειλικρινά αυτά είναι τόσο κατά προσέγγιση που δεν χρειάζεται να  ανησυχείς!

Κι εμένα ο εμβρυομητρικος στο ντοπλερ μέτρησε τη μπέμπα στο ίδιο βάρος (50g λιγότερο μάλιστα) σε σχέση με το γυναικολόγο μια εβδομάδα μετά, λες και είχε χάσει λίγο βάρος. Αλλά είναι οι αποκλίσεις οι φυσιολογικές. Πήγα ξανά στο γυναικολόγο 3 εβδομάδες μετά το ντοπλερ και μου λέει 2900 και του λέω νομίζω υπερβάλλεις 😂 και μου λέει συνήθως μου βγαίνουν όντως λίγο μεγαλύτερα από την πραγματικότητα λόγω μηχανημάτων και μετρήσεων, οπότε ας το υπολογίσουμε γύρω 2700 στο μυαλό μας. Συμβαίνουν αυτά. 

Δημοσίευση
στις πριν 4 λεπτά, ο/η MyNa είπε:

Όχι δεν είχα πολλά κιλά όταν ξεκίνησα την εγκυμοσυνη 58-59 κιλά ημουν περιπου 1,64 ύψος και τώρα είμαι 64 και σε λιγο μπαίνω στο 8 μηνα 

εγω την ρώτησα αν φταίει το ζαχαρο για τα χαμηλά γραμμάρια του μωρού με είπε το ζαχαρο οχι δεν φταίει.. για τα πολλά γραμμάρια φταίει το ζαχαρο (έτσι μου είπε τώρα τι να σου πω… ) αλλά αν δεν τρέφεσαι σωστά αυτό μπορεί να φταίει.. την διατροφη μου την έδωσε εκείνη μάλλον έπρεπε να πάω σε διατροφολόγο 

Ναι μπορεί και πιο πολύ να έτρωγα πάλι τόσο να ηταν το μωρο μπορεί να μην έπαιζε ρόλο και δεν πρόκριτε να μάθω κιολας απλά ξέρεις με τρώει τώρα μέσα μου επειδή ένιωθα ότι πεινουσα και δεν έτρωγα πιο πολύ πάντα σηκώνουν από το τραπέζι με το να μην έχω χορτάσει και νιωθω τύψεις ότι μπορεί να φταίω εγώ τελικά 

Έκανα κάθε μήνα εξέταση αίματος για το ζαχαρο και ούρων επισης έκανα μετρησεις ζαχαρου 3 φορές την μέρα μόνη μου με μηχάνημα και ήταν καλές 

τωρα έκανα καμπύλη ζαχαρου ήταν λιγο τσιμπημένο αλλά όχι τόσο ώστε να ειναι σοβαρό πρόβλημα για εμένα και το μωρο και για αυτό τώρα μου έδωσε και πιο πολύ υδατάνθρακα και μου έλαβε και μια στο τόσο λιγο κέικ ή κανένα παγωτινη να τρώω 

Δημοσίευση
στις πριν 26 λεπτά, ο/η Tokyo είπε:

@Elk Αυτό ήθελα να πω κ γω δεν έχει σχεση με την διατροφή! Σημασία έχει η λειτουργία της μητριαιας αρτηρίας (αν τη γράφω σωστά) κ του πλακούντα. Από εκεί παίρνει το μωρό!

Επίσης φαντάσου ότι μου έλεγαν θα βγει 3100 ως το τέλος κ βγήκε 3400!

Μακάρι ρε κορίτσια να έχουν απόκλιση οι μετρησεις και να φταίει αυτό 😊

Θα πάω την Τρίτη να με δει ο εμβρυολογος να κάνουμε την doppler να έχουμε λίγο πιο καλές μετρησεις 

Έχω διαβάσει και άλλη περίπτωση να λένε είναι μικρό και τελικά όταν γεννιέται το μωρακι να είναι καλό στα κιλά του 

Δημοσίευση
στις πριν 37 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Μακάρι να ειμαι σε αυτήν την περίπτωση και εγώ το μόνο που με νοιάζει είναι να μην έχει κάποιο πρόβλημα τώρα αν είναι μόνο λίγο πιο μικρό δεν θα είναι και το πρωτο μωρο που γεννιέται μικρούλα αρκεί  να μην έχει πρόβλημα υγείας αυτό με ενδιαφέρει εμένα 

Μια χαρά θα είναι.. μην σκέφτεσαι αρνητικά.. 

Δημοσίευση
στις πριν 16 λεπτά, ο/η Elk είπε:

Όχι δεν είχα πολλά κιλά όταν ξεκίνησα την εγκυμοσυνη 58-59 κιλά ημουν περιπου 1,64 ύψος και τώρα είμαι 64 και σε λιγο μπαίνω στο 8 μηνα 

εγω την ρώτησα αν φταίει το ζαχαρο για τα χαμηλά γραμμάρια του μωρού με είπε το ζαχαρο οχι δεν φταίει.. για τα πολλά γραμμάρια φταίει το ζαχαρο (έτσι μου είπε τώρα τι να σου πω… ) αλλά αν δεν τρέφεσαι σωστά αυτό μπορεί να φταίει.. την διατροφη μου την έδωσε εκείνη μάλλον έπρεπε να πάω σε διατροφολόγο 

Ναι μπορεί και πιο πολύ να έτρωγα πάλι τόσο να ηταν το μωρο μπορεί να μην έπαιζε ρόλο και δεν πρόκριτε να μάθω κιολας απλά ξέρεις με τρώει τώρα μέσα μου επειδή ένιωθα ότι πεινουσα και δεν έτρωγα πιο πολύ πάντα σηκώνουν από το τραπέζι με το να μην έχω χορτάσει και νιωθω τύψεις ότι μπορεί να φταίω εγώ τελικά 

Έκανα κάθε μήνα εξέταση αίματος για το ζαχαρο και ούρων επισης έκανα μετρησεις ζαχαρου 3 φορές την μέρα μόνη μου με μηχάνημα και ήταν καλές 

τωρα έκανα καμπύλη ζαχαρου ήταν λιγο τσιμπημένο αλλά όχι τόσο ώστε να ειναι σοβαρό πρόβλημα για εμένα και το μωρο και για αυτό τώρα μου έδωσε και πιο πολύ υδατάνθρακα και μου έλαβε και μια στο τόσο λιγο κέικ ή κανένα παγωτινη να τρώω 

Κι εγώ διαιτολόγος είμαι και για το διαβήτη έχουμε διδαχτεί ότι μπορεί να προκαλέσει και μεγαλύτερα και μικρότερα μωρά. Το ίδιο ισχύει και για τις παχύσαρκες ή υπέρβαρες γυναίκες. Το να μην τρεφεσαι σωστά θερμιδικα αντιθέτως έχουμε διδαχτεί ότι δε φταίει εκτός από πολύ σοβαρό υποσιτισμό στον οποίο θα έχανες βάρος, δε θα έπαιρνες απλά λίγο. Το να προσέχεις το διαβήτη είτε είναι σοβαρός είτε όχι δεν είναι μόνο για το μέγεθος του μωρού. Αυτό είναι το λιγότερο στην πραγματικότητα, οπότε καλά κάνεις να το προσέχεις αν έχεις τάση. Σκέψου ότι τώρα είναι τσιμπημένο μετά από σοβαρή καταπίεση και προσοχή. Κι εγω σε διάφορες φάσεις πειναω κι άλλο στην εγκυμοσύνη κι ας τρώω φυσιολογικά, όμως δεν υπάρχει κάποια οδηγία που να λέει τρώμε μέχρι να αισθανθούμε απαραίτητα ότι χορτάσαμε αλλιώς υποσιτιζομαστε. Αυτό εξαρτάται και από τις ορμόνες, την τάση κάθε ανθρώπου κλπ. Κατά τα άλλα αν αισθάνεσαι ότι τρως υπερβολικά λίγο, επειδή το φαγητό πρέπει να μας προκαλεί και ικανοποίηση όντως πρέπει να αυξήσεις ποσότητες, με προσοχή στο γλυκαιμικο δείκτη πάλι. Δε σημαίνει ότι αν τρως λίγο τρως καλά κι αν τρως πολύ τρως άσχημα. Θέλει προσοχή στο τι τρως και μεγαλύτερη χαλαρότητα με τις ποσότητες που τρως. Ολα αυτά τα λέω άσχετα με το μέγεθος του μωρού που πιστεύω ότι θα ειναι φυσιολογικό τελικά. Απλά νιώθω ότι καταπιεστηκες πολύ με το φαγητό και τώρα λες και καταπιέστηκα και δημιουργεί πρόβλημα στο μωρό. Δε δημιουργεί αυτό θέμα στο μωρό, σκέτη καταπίεση σε εσένα και γι αυτό να το αλλάξεις. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια μου τώρα μπόρεσα ν μπω ν σας διαβάσω!!! Ποιες περιμένουμε ακόμα;;  τα δικά μας νέα είναι πως σήμερα πήγαμε στην παιδίατρο, είναι όλα τέλεια μας είπε , η μπουμπου ανέκτησε το βάρος της γέννησης της ήδη , πράγμα που γενικά περιμένουν ν συμβεί στις 15-20 μέρες ! Γεννήθηκε 3280 κ εν τέλει ύψος 51εκ κ όχι 49 που μας την έβγαλαν στο νοσοκομείο! Γενικά πάμε πολύ κλ!!  @Θέτις Κ. διάβασα ότι το μωράκι σ θεριεύει το βράδυ! Ν σ πω πως κ μένα η μικρή μ έτσι είναι! Το πρωί μια χαρά ήσυχη κ συνεργάσιμη κ μετά το βράδυ σεληνιαζεται!! Μ το εξήγησε όμως η παιδίατρος σήμερα κ μ είπε πως ο εγκέφαλος τ μωρού μέσα στην ημέρα δέχεται πολλές πληροφορίες κ το βράδυ που είναι ώρα ηρεμίας ο εγκέφαλος για να επεξεργαστεί όλα αυτά υπερδιεγειρεται γ αυτό κ όλη αυτή η ανησυχία !!!  επίσης κ γω θηλάζω . Έπεσα όμως στη παγίδα τ νοσοκομείου κ εδώσα κ συμπλήρωμα!! Φυσικά τώρα προσπαθώ ν κατακτήσω αποκλειστικό θηλασμό οπότε έχουμε δρόμο μπροστά μας!!!  Τι άλλο να σας πω; Η μικρή νινου κ εμάς είναι έρωτας!! Τη χαζεύουμε Μ τον άντρα μ ν κάνει γκριμάτσες όλη την ώρα!!! 💗💗💗 φυσικά έχουμε κ την προσαρμογή μ το σκυλάκι μας! Το καημένο τις πρώτες δύο μέρες από το άγχος τ κ το στρες του κατουρούσε αίμα !!!ευτυχώς δείχνει ν φτιάχνει όλο αυτό!!!  Αυτά κορίτσια από εμένα!! 🥰🥰 περιμένουμε νεακια από τις υπόλοιπες 🙏🧿🥰❤️
    • Καλησπέρα κορίτσια ! Πως είστε ;; εμείς είμαστε εκτός έδρας, Αθήνα συγκεκριμένα κ έχω ξεβολευτει από άποψη κρεβατιού κ μαξιλαριών … Κ εγώ στον ύπνο χρειάζομαι οπωσδήποτε 2 αν όχι 3… ένα στο κεφάλι κ ένα σε πόδι/ αγκαλιά κάπως να βολευτώ …  Β επιπέδου κάνατε ;  εγώ εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα έχω .. ελπίζω να είναι καλός ο αιματοκρίτης γιατί κ εμένα λιγάκι έπεσε κ μου το έκανε πρωί βράδυ, βέβαια με τα ακτινίδια κ τα δαμάσκηνα δεν βασανίζομαι ευτυχώς με δυσκοιλιότητα .. πήρατε τίποτα εσείς για να σας βοηθήσει; Είναι πολύ βασανιστικό..  
    • Καλο κουραγιο Χρυσα μου!!! σε θαυμαζω πραγματικα π τα φερνεις ολα βολτα!!! 🙌🤩👏😍 Εγω οπως εχεις καταλαβει δν ειχα κανει τπτ αλλα ηρθαν γ πρωτοχρονια οι δικοι μου κ εμεινε η μαμα σ εμας κ βοηθαει σε ολα! Ευτυχως μας εδωσαν πολλα κορμακια, φορμακια, σελτεδακια κ γνκως πολλα χρησιμα πραγματα κ μπαινει το ενα πλυντηριο μετα το αλλο!! Αλλα δε μπορω ν κανω κ πολλα κ μου φωναζουν συνεχεια οταν σηκωνομαι ν βοηθησω σε κατι γτ φοβουνται συζυγος κ μαμα μη γεννησω προωρα... Τωρα ειμαι σε φαση ετοιμασιας της βαλιτσας του μαιευτηριου, παρηγγειλα νυχτικα θηλασμου, θελω ν παρω κ κρεμα γ τις θηλες κ να συγκεντρωσω τα πραγματα γ τα μικρουλια..
    • Απόλυτα κατανοητός ο φόβος σου αλλά όλα είναι καλά κ στις εξετάσεις σου, ίσως ήταν απλά θέμα χρόνου να έρθει άλλο ένα μωράκι που θα μείνει. Και θα είναι αυτό! Όλα θα πάνε καλά!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...