Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η αγάπη κάνει καλό στην υγεία


Recommended Posts

Η αγάπη κάνει καλό στην υγεία

Σκεφτόμαστε θετικά, είμαστε πιο υγιείς. Και όλα αυτά επειδή μας αγαπούν...

Ποιος δεν θέλει να είναι ερωτευμένος; Ένας αληθινός σύντροφος μας επιτρέπει να μιλάμε ατελείωτες ώρες για τη δουλειά, μας προσφέρει (συνήθως) το τελευταίο κομμάτι της πίτσας, μας κρατάει το χέρι όταν βλέπουμε θρίλερ και βρίσκει χαριτωμένα τα βαμβακερά μας εσώρουχα. Οι περισσότεροι ερευνητές ανθρώπινης συμπεριφοράς υποστηρίζουν ότι το σεξ, η καλοσύνη και η αγάπη μάς κάνουν πιο δυνατούς, με οφέλη που ξεκινούν από την ταχύτερη ανάρρωση μιας ίωσης μέχρι... τη μακροζωία.

Τα οφέλη αυτά δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, είναι και μετρήσιμα. Μια μελέτη του 2004 από το Πανεπιστήμιο του Pittsburgh έδειξε ότι οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων σε γυναίκες που έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο είναι πολύ λιγότερες απ' ό,τι σε εκείνες που βιώνουν μια κακή σχέση. Το Εθνικό Ινστιτούτο Μακροβιότητας των ΗΠΑ, παρακολουθώντας από το 1979 περισσότερα από 7 εκατομμύρια άτομα, συμπέρανε ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο, παθαίνουν λιγότερες καρδιακές προσβολές και εκδηλώνουν σπανιότερα καρκίνο. Ακόμα και πνευμονία παθαίνουν πιο σπάνια από τους εργένηδες!

Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Iowa έδειξε ότι τα ανοσοκύτταρα (δηλαδή αυτά που «επιτίθενται» στις ασθένειες) γυναικών που πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών και έχουν ευτυχισμένη ερωτική σχέση και ισορροπημένη προσωπική ζωή είναι πιο δυνατά από αυτά των γυναικών που δεν αισθάνονται ευτυχισμένες. Ορισμένοι ειδικοί, μάλιστα, θεωρούν ότι δεν είναι μακριά η εποχή που οι γιατροί θα συνιστούν έντονο σεξ, ρομαντικά διήμερα και ευτυχισμένες σχέσεις, αντί για ξεκούραση και δίαιτες για χαμηλή χοληστερίνη.

Aγκαλιαστείτε σφιχτά

Ειδικά για τις γυναίκες οι συχνές αγκαλιές με το σύντροφό τους κατεβάζουν την πίεση περίπου μία μονάδα και απελευθερώνουν μια ορμόνη, την οκυτοκίνη, η οποία λειτουργεί χαλαρωτικά και εκλύεται επίσης κατά τον οργασμό, το θηλασμό και λίγο πριν από τη γέννα λέει η Kathleen Light, PhD, καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Οι άντρες, βέβαια, δεν έχουν την ίδια οργανική αντίδραση. (Το σεξ έχει για εκείνους το ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά μια ερωτική βραδιά μπορεί να ξεκινήσει από ένα αγκάλιασμα, σωστά;) Η οκυτοκίνη συνδέεται στις γυναίκες με το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Ο θηλασμός, επίσης, συνδέεται με τη μείωση καρκινικών κυττάρων του μαστού και των πιθανοτήτων για καρκίνο του μαστού.

Η Kathleen Light συμπληρώνει: «μπορούμε να πούμε ότι η οκυτοκίνη συνδέεται με το συναισθηματικό και το σωματικό δέσιμο δύο συντρόφων. Και μπορεί η θεραπευτική της δύναμη να μην έχει ακόμα κατοχυρωθεί επιστημονικά, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα». Το κατά πόσο το σεξ κάνει από μόνο του καλό στην υγεία μας δεν μπορεί να το πει κανείς με βεβαιότητα, αυτή τη στιγμή. Παρ' όλα, αυτά σχετική έρευνα σε 2.632 γυναίκες απέδειξε ότι ένας οργασμός (ακόμα και με τη μορφή αυνανισμού) τις χαλαρώνει κατά 39%, κατά 32% τις βοηθά να κοιμηθούν καλύτερα και κατά 9% τις ανακουφίζει από τις κράμπες της περιόδου.

Eλάτε πιο κοντά

Οι ειδικοί επισημαίνουν με κάθε ευκαιρία ότι το σεξ μόνο του, όσο έντονο κι αν είναι, δεν έχει τη μαγεία μιας αληθινής σχέσης που δημιουργεί το δέσιμο. Αυτή η αίσθηση, ότι γινόμαστε ένα και ενωμένοι αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, είναι, όπως την ορίζει ο Brian Baker, Ψυχίατρος στο Πανεπιστήμιο του Toronto, μια «συνεκτικότητα»... Μια έρευνά του αποδεικνύει ότι αυτή η «συνεκτικότητα», η συνοχή των δύο συντρόφων, κάνει πολύ περισσότερο καλό στην υγεία τους απ όσο μια βραδιά εξαιρετικού σεξ. Μετρήθηκε συστηματικά η πίεση 229 άνεργων αντρών, που είχαν οικονομικά προβλήματα. Όσοι βίωναν έναν ευτυχισμένο γάμο ή μακροχρόνια σχέση είχαν μικρότερη πίεση κατά 2,5 μονάδες από τους υπόλοιπους, για περισσότερο από 12 μήνες.

Ο Brian Baker σημειώνει ακόμα ότι: «Εντυπωσιακό είναι πως αυτά τα ζευγάρια φαίνεται να κατανοούν ενστικτωδώς ότι το να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί και να έχουν κοινές δραστηριότητες τους δένει ακόμα περισσότερο και τους κάνει πιο ευτυχισμένους. Όσο για το σεξ, όσα ζευγάρια στην έρευνά μου έκαναν σπανιότερα σεξ ή όχι τόσο ικανοποιητικό δεν έδειξαν σημάδια μικρότερης συνεκτικότητας». Ίσως οι παντρεμένοι αισθάνονται ότι ζουν μέσα σε ένα «κουκούλι» που τους προστατεύει από τον έξω κόσμο. Μια ευτυχισμένη σχέση σου δίνει την ευκαιρία να επιστρέφεις σπίτι και να «γεμίζεις τις μπαταρίες σου». Πώς θα μπορούσε να μην κάνει καλό και στην υγεία μας;

Το παραπάνω άρθρο το βρήκα στο http://www.preventionmag.gr/default.php ... art_id=268 και επειδή το θεώρησα πολύ ενδιαφέρον, είπα να το μοιραστώ μαζί σας!

Αφιερωμένο σε όλες και όλους με πολλή αγάπη!! :):kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Crazy

mporw na epivevaiwsw

ooola osa mas "grafeis"...

Etsi akrivws einai...

Eimai poly erwtevmeni me to agoraki mou

kai niwthw "prostatevmeni" sto koukouli mou...!

Den fovamai tipota!

I agapi se kanei na niwtheis dynati...!

Oi filoi mou, i oikogeneia mou,

i douleia mou ola moiazoun na kyloun pio omorfa

((ta teleutaia 6 xronia!))...

Kai na skefteis pws den eimai (-imoun)

romantiki!!!

Aaaaaaaaax... I'm in love!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ!! ΣΠΙΡΤΟΥΛΗ ΜΟΥ!!! (crazy) ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.....

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑΚΙΑ..... ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ UHU ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΣ....

ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΠΤΟΗΤΟΙ....

ΓΕΛΑΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΤΡΕΛΑ!!!

ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ..... Η ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ.... ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΑΠΛΩΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ......ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ!! ΞΕΧΝΑΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.....ΧΑΛΑΡΩΝΩ..... ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ...!!!! (ΣΑΝ ΚΑΡΑΚΑΞΑ):P

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ "ΞΥΣΤΗΡΙ"...... ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ "ΠΛΑΤΟΥΛΑ" ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΩ..... ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΟΧΙ! (ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ?):blush:

ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΩ ΑΛΛΟ.... ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!:woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Crazy πάρα πολύ ωραίο άρθρο! Συμφωνώ και επαυξάνω! Εγώ θα προσθέσω κάτι διαφορετικό και όχι ιατρικό και επιστημονικό αλλά έπειτα από εμπειρίες. Όσοι άνθρωποι δέχονται αγάπη, δίνουν και αγάπη! Όσοι έχουν αληθινή και ουσιαστική σχέση με τον σύντροφό τους-σύζυγό τους, πραγματικά είναι άνθρωποι ολοκληρωμένοι και ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα! Όσοι αντίθετα βιώνουν καταστάσεις δύσκολες, καταπίεσης, δεν έχουν μία υγειή σχέση, είναι μίζεροι, κακοί, ανολοκλήρωτοι και πολλά άλλα! Ένας σύντροφος σωστός είναι μεγάλη υπόθεση και ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και παιδιά! ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δοθείτε, ερωτευτείτε, χαρίστε απλόχερα αγάπη, χωρίς ανταλλάγματα! Όποιος πέρασε από την ζωή και δεν αγαπήθηκε αλλά πολύ περισσότερο δεν έδωσε αγάπη, ήταν απλά περαστικός!

Ευχαριστούμε και πάλι για το όμορφο άρθρο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ 13!!! ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ. ΑΠΟ ΤΑ 14 ΕΓΩ, ΑΠ ΤΑ 21 ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΕΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΩΜΟΣ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΙ ΑΠ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΜΙΑ ΣΟΥΠΙΤΣΑ ΣΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ ΑΠ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΑΝΙΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ. ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΩ... ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΛΕΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΥΤΟΝ ΠΛΑΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ... ΕΝΑ ΜΩΡΟ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ. ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ. ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΦΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ... ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ...:blush: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ. ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΠΟΛΛΑ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια να 'σαστε καλά όλες με τους συντρόφους σας.. να'χετε πάντα αγάπη κι όλα τα καλά του κόσμου! :) :) :kiss:

Εμείς είμαστε μαζί 17 χρόνια... Από τα 18 εγώ, από τα 20 εκείνος.. ήμασταν συμφοιτητές. Η πρώτη μου και μοναδική σχέση (!)..:blush:

Ουσιαστικά μαζί μεγαλώσαμε κι ωριμάσαμε.. πρώτα τα φοιτητικά χρόνια, τα ανέμελα και όμορφα (κάποιοι λένε πως είναι τα καλύτερά μας χρόνια και δε θα διαφωνήσω), μετά ο στρατός (2 χρόνια που δε θέλω να θυμάμαι! :silly: ) και μετά στον αγώνα για την επαγγελματική πορεία... :unsure:

Στην αρχή τα πράγματα πήγαιναν καλά σ'αυτόν τον τομέα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν χαλάσει πολύ..τουλάχιστον όσον αφορά τον καλό μου.. Πολλές οι δυσκολίες.. νεύρα.. κακοκεφιές...χαμένος καιρός, στερήσεις σε πολλά επίπεδα.. Κι όλο αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο και στη σχέση μας.. :( Όλη αυτή η κατάσταση είναι κι ένας από τους λόγους που ακόμα δεν έχουμε παιδάκι (λόγος.. δικαιολογία είναι, λόγος δεν είναι..):(:S

Εγώ Scarlet μου, σ'αυτό με τα τριαντάφυλλα απάντησα 20 κόκκινα... Κι αυτό ίσως είναι καλό για τους άλλους, αλλά κακό για μένα... :dry:

Τέλος πάντων... ελπίζω τα πράγματα να στρώσουν στο μέλλον και να ξαναβρούμε πάλι την ηρεμία μας και "εμάς" σαν ζευγάρι, γιατί τελευταία μάλλον το'χουμε ψιλοχάσει..:huh:

Πάντως κάθε βράδυ, όταν χώνομαι κι αποκοιμιέμαι στην αγκαλιά του, όπως λέει και το Σκαρλετάκι ;), είναι σαν να μπαίνω στο κουκούλι μου... Φοβερή αίσθηση, σαν να μην υπάρχει κανείς και τίποτα στον κόσμο όλο, μόνο εμείς οι δύο.. :blush:

Συγγνώμη αν σας κούρασα.. απλά μου βγήκε κάπως σαν.. εξομολόγηση.. :unsure::dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ Ρουλιτσα μου Σκορπακια μουουουουουυο....καθολου δεν μας κουρασες και ειναι ομορφο που το μοιραστηκες μαζι μας!!!

Ετσι ειναι κι εγω με το δικο μου σκορπακι μαζι μεγαλωσαμε και ολα μονοι μας μακρια απο ολους....μα δεν μας ενοιαξε ποτε γιατι οταν τελειωνε η μερα και ειμασταν στο κρεβατι αγκαλια μονο αυτο εχει σημασια....τοσα χρονια μαζι κοντα στα 10 ειμαι 26 και το αγορακι μου 29....δεν κοιμηθηκαμε ποτε χωρις να αγκαλιαζει ολη νυχτα ο ενας τον αλλον....δεν εχουμε σταματησει να παιζουμε...δεν μας ενοιαξε ποτε αν θα εχουμε παρεα η οχι ....αν θα ειμαστε καθε μερα ολη μερα μαζι...μονο αυτο εχουμε κυριως αναγκη...

Ειναι υπεροχο να εχεις καποιον και να ειστε πραγματικα και ουσιαστικα αγαπημενοι με ολο το ειναι!!!!με προτεραιοτητα ζωης ο ενας τον αλλον....

ειμαι παρα πολυ ευτυχισμενη....τοσο που φοβαμαι παρα πολυ....σκεφτομαι δεν μπορει να ειναι αληθεια!!!!

Οτι και να γινεται δυσκολα στενοχωριεμαι γιατι η προσωπικη μου ζωη ειναι τελεια με ενα υπεροχο φρουριο γυρω γυρω....δεν θελω κανεις να το γκρεμισει...απαγορευεται...

Παντως σε καταλαβαινω....ειναι μια δυσκολη περιοδο και εμενα το σκορπακι ειχε περασει και καταλαβαινω πως ειναι τιποτα δεν υπηρχε στο μυαλο του μονο αγχος και πρβ κουβεντα για αλλα πραγματα....πνιγονται....υπομονη....το καταλαβαινει μα τα πρβ τους ριχνουν πολυ....

ΕΥΧΟΜΑΙ να τελειωσει γρηγορα η δυσκολη αυτη περιοδος μεσα απο την καρδια και την ψυχη μου!!!!

Πολυ ομορφο το αρθρο και τα πραγματα ειναι ακριβως ετσι

Σε φιλω Θειουλα μου!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΡΕ ΡΟΥΛΑΚΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΑΨΑ....!!!!:(

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ.....ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΔΟΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΑΙ.....

ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΠΑΝΙΑ... ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ....ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ....ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ..... ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.....

ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΛΕΟΝ.... ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ.....ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ "ΜΗ ΕΓΩΙΣΤΡΙΑ"....

ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ -ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ CHAT- ΝΙΩΘΩ ΛΙΓΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΨΥΧΗΣ.....

ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΤΑ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ" ΣΟΥ.... ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟ!!!

ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ...!!!!!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΜΕ....(ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΔΕ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΙΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ...:laugh: )....... ΔΕΣ ΤΟ Υ.Γ.....

ΥΓ: ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΑΓΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΜΑΣ..... ΑΚΟΥ ΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ.... ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΠΙΤΙ..... ΘΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΤΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΚΡΥΦΑ ΒΙΑΓΚΡΑ (:P )... ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ.... ΔΕ ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ.... (ΓΕΝΙΚΩΣ....)

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΘΙΣΤΕΙ Σ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΓΚΡΑ.... ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΙ "ΡΟΥΤΙΝΑ" ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ..... ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΕΑΝΙΚΑ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΑΣ ΧΡΟΝΙΑ.....:laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια, περιττό να σας πω ότι αυτή τη στιγμή κλαίω από τη συγκίνηση και από τα γέλια.. Συγκίνηση για την συμπαράστασή σας και τα καλά σας λόγια (αν και υπερβολικά βέβαια) αλλά και γέλια για το υστερόγραφο της Άρτζης! Χαχαχαχα... Ρε αθεόφοβο πλάσμα, να τον ποτίσω λες βιάγκρα;;; χαχαχαχαχα.... :P :p :P

Φιλάκια πολλά και στις δυο σας, σας αγαπώ πολύ! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Crazy μου αν μπορεις βαλε στο μπουκετο σου και λιγα ασπρα τριανταφυλλα;)

Μερικες φορες στις ανθρωπινες σχεσεις εχουμε την αναγκη και να δωσουμε και να ανταποκριθουμε στις αναγκες του αλλου αρκει αυτο να μας ζητηθει

Καλο ειναι να του δειξεις ποσο αναγκη εχεις να "παρεις" κι εσυ απ αυτον

Πιθανοτατα κατι τετοιο τον κανει να νιωσει πιο σημαντικος στη σχεση πιο ενεργος

Πιστευω πως συντομα θα το ξεπερασετε

Γιατι οταν υπαρχει στερεα βαση στη σχεση και πλουτος συναισθηματων (που εκφραζονται) ολα τ αλλα ειναι περαστικα:kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Για εμένα, μπορεί και τσάμπα να το σκέφτεσαι.. μετά από τρίμηνη καταστολή των ενδογενών ορμονών δεν ξέρεις αν θα είναι καλές οι ορμόνες στην πρώτη εμμηνόρροια για να προχωρήσετε σε διέγερση.. μίλα με το γιατρό σου κάνε τις εξετάσεις σου δείτε πως θα είναι ο κύκλος σου και το αποφασίζετε τότε με το γιατρό σου..! Εγώ τουλάχιστον και σύμφωνα με αυτά που έχουν αναφέρει κορίτσια στο παρελθόν με ενδομητριωση, αν έπαιρνα το οκ από το γιατρό μου να προχωρήσουμε θα το έκανα τώρα που θεωρητικά η ενδομητριωση είναι σε ύφεση και οι πιθανότητες καλύτερες..
    • It is one of the well-known complications following in vitro fertilization (IVF) with embryo transfer (ET). The incidence of ectopic pregnancy is estimated to be 2.1–8.6% of clinical pregnancy after IVF-ET, which is 4 times higher than natural conceptions. No significant difference could be demonstrated on the incidence of EP in fresh IVF cycles vs. frozen/thawed cycles in a large cohort of patients. Donor egg recipients were found to have a significantly lower incidence of ectopic pregnancy compared with standard IVF patients. Πηγή: Pubmed  Ισχύει.. του εναντίον δηλαδή, η εξωσωματική αυξάνει τις πιθανότητες..
    • Δε γνωρίζω ακριβώς τον λόγο, δε ξέρω να στο εξηγήσω αλλά στην εξωσωματική δεν είναι ασυνήθεις οι εξωμητριες κυήσεις.  Κουλό έτσι; Κι όμως.... 
    • Γειά σου κορίτσι μου! Καλώς ήρθες! Εδώ όλες έχουμε περάσει παρόμοιες καταστάσεις και σε καταλαβαίνουμε. Λυπαμαι για τις αποτυχιες... οι βιοχημικες είναι συνηθισμένες, δυστυχώς. Και εξωμητριες ακους ολο και πιο συχνα... Αλλα, να σε ρωτήσω, πώς σου προεκυψε εξωμητρια από εξωσωματικη; Η εξωσωματικη παρακάμπτει τις σαλπιγγες και απ αυτή την άποψη θεωρείται πιο ασφαλής, αφου η ετ γινεται απευθειας στη μητρα.  Σ αυτό που ρωτάς, να κάνεις όπως αισθάνεσαι. Αν δεν είσαι έτοιμη για νέα διέγερση, να προσπαθήσετε μόνοι σας. Σας δινει το οκ ο γιατρος; Η καλή ψυχολογία έχει μεγάλη σημασία στην εξωσωματικη, να μην πιεστεις, αν αισθάνεσαι κουρασμένη. Ύστερα είναι και το οικονομικό, που είναι υπολογίσιμο κόστος. Η ηλικία σου ποια ειναι;  Από την άλλη, σκέψου ότι τα κέντρα κλείνουν κάποια στιγμή τον Αυγουστο. Δηλαδή αν πατε τον Ιούνιο μονοι σας και δεν προκυψει, οριακά προλαβαίνετε τον Ιούλιο, αναλόγως και τις ημερομηνίες της περιόδου σου. Ζύγισε τα όλα αυτά. Πάντως ο ένας ή οι δύο μήνες δεν κάνουν την διαφορά. Εμεις εδω ειμαστε, όπου μπορούμε να βοηθήσουμε. Καλή επιτυχία.
    • @ditaki μωρε και γω εχω ενέργεια και εννοειταο δε με πήραν τα χρονια. Εσυ ομως εισαι ηδη εγκυος. Και η ολη διαδικασία της συλληψης εχει ενα αγχος. Απλα αλλο να εισαι πχ 32 και να προσπαθείς για 3ο και αλλο 36. Προσωπικά δεν εχω σκοπο να κανω ελευθερα πχ εφορου ζωης και όποτε ερθει. Αν ήμουν 32 πχ θα ελεγα οτι εχω μια 3τια ανετα μπροστα μου. Αντιθετως αν ειχα μονο ενα παιδι ναι θα προσπαθουσα οσο με επαιρνε. Και στα 40 μου ακομα. Και στα 40 φευγα. Αν ολα πήγαιναν καλα τωρα θα ειχα ηδη ενα ακομα μωρο. Αλλα τωρα δεδομενων των συνθηκων εχω ενα χρονο διάγραμμα. Αν ερθει μέχρι τότε καλως. Αν οχι παλι καλως.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...