Μετάβαση σε περιεχόμενο

Υπάρχει άραγε οργανισμός που βοηθάει την ανύπαντρη μητέρα

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα, 

Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω όλη τη ζωή μου και να καταλήξω να αποκτήσω τύψεις! Είμαι μονογονέας,μεγάλωσα το παιδί (από γάμο)μου μόνη μου στο εξωτερικό, ο πατέρας δεν πληρώνει διατροφή . Κάνω το τραγικό λάθος και μετά από 10 χρόνια επιστρέφω Ελλάδα για να καταλήξω άνεργη, να με εκμεταλλεύονται σε δουλειές και να μην παίρνω τα δεδουλευμένα μου! Για κακή μου τύχη ξαναέμπλεξα με Έλληνα που κατέληξε ευθυνόφοβος, έμεινα έγγυος και δεν αναλαμβάνει τίποτα ίσα ίσα θέλει και τεστ dna ( θα συζούσαμε κιόλας) και με παρακάλαγε να το ρίξω ! Ο γιατρός στο νοσοκομείο δεν ανελάβε την έκτρωση λόγω προβλήματος υγείας , ναι αλλά εγώ είμαι άνεργη! Ποιος θα αναλάμβανε τα έξοδα + την πιθανότητα επιπλοκής σε ιδιώτη ; Πριν αναφερθεί συγγενείς κτλ , δεν υπάρχει βοήθεια. Έκανα μια έρευνα να δω αν βοηθάνε κάποιοι οργανισμοί και οι απαντήσεις ήταν γελοίες. Δεν διαμένω Αθήνα!!!!Ναι,  δεν είναι Ελλάδα μόνο η Αθήνα! Η κιβωτός του κόσμου θα πρεπε να αφαιρέσει το ψέμα που λέει στην σελίδα της. Η hope gennesis βοηθάει μόνο τις προστατευόμενες περιοχές ( ότι δηλώσεις, γιατί πολλοί δεν μένουν καν εκεί και έχουν παχυλούς μισθούς). Η αποστολή μου είπε το εξής: ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΣ. Έπαθα την πλάκα μου ζώντας 10 χρόνια έξω να ακούσω την γελοία κυριούλα στο τηλέφωνο να μιλάει έτσι!  Το ερώτημα μου είναι το εξής: Υπάρχει άραγε κανένας σύλλογος που κάνει όντως όσα λέει και παρέχει πραγματική βοήθεια σε ανύπαντρες μητέρες + αγέννητο παιδί που ζουν επαρχία και που έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ; Ευχαριστώ!!!

Δημοσίευση
στις πριν 11 λεπτά, ο/η Sofia Kas είπε:

Καλησπέρα, 

Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω όλη τη ζωή μου και να καταλήξω να αποκτήσω τύψεις! Είμαι μονογονέας,μεγάλωσα το παιδί (από γάμο)μου μόνη μου στο εξωτερικό, ο πατέρας δεν πληρώνει διατροφή . Κάνω το τραγικό λάθος και μετά από 10 χρόνια επιστρέφω Ελλάδα για να καταλήξω άνεργη, να με εκμεταλλεύονται σε δουλειές και να μην παίρνω τα δεδουλευμένα μου! Για κακή μου τύχη ξαναέμπλεξα με Έλληνα που κατέληξε ευθυνόφοβος, έμεινα έγγυος και δεν αναλαμβάνει τίποτα ίσα ίσα θέλει και τεστ dna ( θα συζούσαμε κιόλας) και με παρακάλαγε να το ρίξω ! Ο γιατρός στο νοσοκομείο δεν ανελάβε την έκτρωση λόγω προβλήματος υγείας , ναι αλλά εγώ είμαι άνεργη! Ποιος θα αναλάμβανε τα έξοδα + την πιθανότητα επιπλοκής σε ιδιώτη ; Πριν αναφερθεί συγγενείς κτλ , δεν υπάρχει βοήθεια. Έκανα μια έρευνα να δω αν βοηθάνε κάποιοι οργανισμοί και οι απαντήσεις ήταν γελοίες. Δεν διαμένω Αθήνα!!!!Ναι,  δεν είναι Ελλάδα μόνο η Αθήνα! Η κιβωτός του κόσμου θα πρεπε να αφαιρέσει το ψέμα που λέει στην σελίδα της. Η hope gennesis βοηθάει μόνο τις προστατευόμενες περιοχές ( ότι δηλώσεις, γιατί πολλοί δεν μένουν καν εκεί και έχουν παχυλούς μισθούς). Η αποστολή μου είπε το εξής: ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΣ. Έπαθα την πλάκα μου ζώντας 10 χρόνια έξω να ακούσω την γελοία κυριούλα στο τηλέφωνο να μιλάει έτσι!  Το ερώτημα μου είναι το εξής: Υπάρχει άραγε κανένας σύλλογος που κάνει όντως όσα λέει και παρέχει πραγματική βοήθεια σε ανύπαντρες μητέρες + αγέννητο παιδί που ζουν επαρχία και που έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ; Ευχαριστώ!!!

Καλησπέρα! Δεν έχω εμπειρία ούτε προσωπική ούτε από κοντινό μου πρόσωπο οπότε θα σου πω πράγματα που μόνο ακουστά έχω κ ίσως να μην είναι κ απόλυτα σωστά. Για ρίξε μια ματιά εδώ

https://www.iatronet.gr/author/241/agkalia-syllogos-prostasias-agennitoy-paidioy.html

https://www.agalia.org.gr/  (νομίζω πρόκειται για τον ίδιο οργανισμό)

https://kvmhtera.gr/index.php?detail_id=22 Αυτό είναι το γνωστό ίδρυμα μητέρα (στους Αγ.Αναργύρους ΟΧΙ το νοσοκομείο) που πέρα από υιοθεσίες κλπ φροντίζει και για την προστασία μητέρων σε ανάγκη. Βέβαια είναι Αθήνα αλλά ίσως να έχουν κάποια καθοδήγηση να σου δώσουν.

https://singleparent.gr/voitheia/allileggii/sillogoi-monogoneikwn-oikogeneiwn

Ίσως να ξεκίναγες από το τελευταίο όπου θα βρεις κ άλλους γονείς να μιλήσεις... Σου εύχομαι να μπορέσεις να βγάλεις άκρη και να κάνεις ό,τι θεωρείς εσύ σωστό.

Επειδή δεν κατάλαβα αν ακόμη σκέφτεσαι τη διακοπή της κύησης (συγνώμη αλλά δεν μου ήταν ξεκάθαρο) θέλω να πω ότι είναι καθαρά δικό σου δικαίωμα να αποφασίσεις αν θα γεννήσεις ένα παιδί ή όχι και μην μπεις στη διαδικασία να απολογείσαι. Επίσης (επειδή το ακούω συχνά κ ίσως κ εσύ) το ότι κάποιοι προσπαθούν κ δυσκολεύονται (όπως εγώ) ΔΕΝ είναι επιχείρημα για να κρατήσει ένα παιδί μια γυναίκα που δεν το θέλει... Σου εύχομαι να βρεις τη δύναμη και την σωστή καθοδήγηση για να είσαι πρώτα εσύ καλά γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να στηρίξεις το / τα παιδί / παιδιά σου... 

Δημοσίευση
στις πριν 20 λεπτά, ο/η Sofia Kas είπε:

Καλησπέρα, 

https://www.agalia.org.gr/.   Σε αυτό το σύλλογο δοκίμασες; Επίσης στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου σου;

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η Tokyo είπε:

Καλησπέρα! Δεν έχω εμπειρία ούτε προσωπική ούτε από κοντινό μου πρόσωπο οπότε θα σου πω πράγματα που μόνο ακουστά έχω κ ίσως να μην είναι κ απόλυτα σωστά. Για ρίξε μια ματιά εδώ

https://www.iatronet.gr/author/241/agkalia-syllogos-prostasias-agennitoy-paidioy.html

https://kvmhtera.gr/index.php?detail_id=22 Αυτό είναι το γνωστό ίδρυμα μητέρα (στους Αγ.Αναργύρους ΟΧΙ το νοσοκομείο) που πέρα από υιοθεσίες κλπ φροντίζει και για την προστασία μητέρων σε ανάγκη. Βέβαια είναι Αθήνα αλλά ίσως να έχουν κάποια καθοδήγηση να σου δώσουν.

Ίσως να ξεκίναγες από το τελευταίο όπου θα βρεις κ άλλους γονείς να μιλήσεις... Σου εύχομαι να μπορέσεις να βγάλεις άκρη και να κάνεις ό,τι θεωρείς εσύ σωστό.

Επειδή δεν κατάλαβα αν ακόμη σκέφτεσαι τη διακοπή της κύησης (συγνώμη αλλά δεν μου ήταν ξεκάθαρο) θέλω να πω ότι είναι καθαρά δικό σου δικαίωμα να αποφασίσεις αν θα γεννήσεις ένα παιδί ή όχι και μην μπεις στη διαδικασία να απολογείσαι. Επίσης (επειδή το ακούω συχνά κ ίσως κ εσύ) το ότι κάποιοι προσπαθούν κ δυσκολεύονται (όπως εγώ) ΔΕΝ είναι επιχείρημα για να κρατήσει ένα παιδί μια γυναίκα που δεν το θέλει... Σου εύχομαι να βρεις τη δύναμη και την σωστή καθοδήγηση για να είσαι πρώτα εσύ καλά γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να στηρίξεις το / τα παιδί / παιδιά σου... 

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σου ! Έχω μια βδομάδα περιθώριο για την έκτρωση. Οι εξετάσεις που θέλουν να κάνω για το μωρό δεν καλύπτονται όλες από το νοσοκομείο και κοστίζουν μέχρι στιγμής 200 ευρώ του πρώτου τριμήνου! Εγώ γέννησα Γερμανία οπότε όλα αυτά μου φαίνονται περίεργα! Με την αγκαλιά έχω επικοινωνήσει , αλλά μου λένε να αναφερθώ στον Δήμο πρώτα , αλλά εγώ δεν είμαι μόνιμη κάτοικος της περιοχής! Θα κάνω μια κίνηση αύριο !Δυστυχώς στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται με ρατσισμό η μονογονέας και πόσο μάλλον η ανύπαντρη μέλλουσα μητέρα! Ποτέ δεν σκέφτηκαν να δοθούν προνόμια και ευκολίες... Άραγε με το ρυθμό των διαζυγίων και της απαξίωσης του γάμου θα γεννιούνται στην Ελλάδα παιδιά;

Δημοσίευση
στις πριν 3 ώρες, ο/η Tokyo είπε:

Ξέχασα να αναφερθώ για το Μητέρα , αν και δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά συγγενικό μου πρόσωπο που  έπαθε σχεδόν το ίδιο πήγε στο Μητέρα για βοήθεια!Είναι πολύ αυστηρές και προωθούν έντονα την υιοθεσία , η ηλικία μου και  η εμπειρία μου δεν θα άντεχε μια τέτοια κατάσταση!

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η Sofia Kas είπε:

Καλησπέρα, 

Κορίτσι μου το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι αν αποφασίσεις να κρατήσεις το παιδί- το οποίο δε μου είναι ξεκάθαρο και φυσικά δεν θα κρίνω την όποια επιλογή η οποία είναι καθαρά δική σου, είναι ότι μπορείς να υποχρεώσεις τον πατέρα δικαστικά σε διατροφή και τα έξοδα τοκετού κλπ και δική σου διατροφή για κάποιο διάστημα. Έστω εκ των υστέρων θα πάρεις τα χρήματα. Και υπάρχει δυνατότητα να ζητήσεις νομική βοήθεια ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσεις. Στο Πρωτοδικείο του τόπου κατοικίας σου θα απευθυνθείς. 

Ελπίζω να πάνε όλα καλά. 

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Νομιζω οτι λιγο πολυ ολες εχουμε νιωσει κατι παρομοιο. Μετα τη γεννα προσωπικα περασα μια δυσκολη περιοδο παρολο που ειχα βοηθεια απο τη μητερα μου και ειχα και την τυχη να εχω τον αντρα μου στο σπιτι για σχεδον 2 μηνες. Τις πρωτες μερες ειδικα οταν γυρισαμε σπιτι εκλαιγα πολυ συχνα. Εννοειται οτι οταν γινεσαι μανουλα χανεις καποια κομματια του εαυτου σου οπως τον ηξερες πριν αλλα βρισκεις καποια καινουρια που ειναι εξισου ομορφα. Θυμαμαι που κοιτουσα τον μικρο μου και σκεφτομουν οτι αισθανομαι σαν να μη θυμαμαι καν πως ηταν η ζωη μου πριν χωρις αυτον, ενιωθα σαν να τον ειχαμε απο παντα. Τωρα η ζωη ειναι γενικα απαιτητικη, ο καθενας εχει τις υποχρεωσεις και τα τρεξιματα του ομως οπως ειπε και η κοπελς παραπανω θα χτισεις μια νεα καθημερινοτητα στην οποια θα ενταξεις και το παιδακι σου και ολα θα ειναι τελεια. Κι εγω τον πηγαινα καθε μερα κουνιες και ειχαμε γνωριστει με καποιες μανουλες, δε γιναμε φιλες ομως ηξερα οτι θα παω εκει και θα πω και μια κουβεντα. Με το καλο το μωρακι σου ευχομαι. 
    • Αρχικά να πω την αλήθεια η μητρότητα είναι μια αρκετά απαιτητική «κατάσταση»  από την άποψη ότι είσαι η μαμά και το βάρος πέφτει στην μαμά και το μπαμπά φυσικά.    όμως είναι περισσότερο στη μαμά. Γιατί η μαμά θα είναι στο σπίτι όσο ο μπαμπάς θα είναι δουλειά.    εγώ έχω 3 παιδιά.    άπειρες φορές έχω νιώσει μόνη κ ίσως και καθημερινά από την άποψη ότι κ μένα οι συγγενείς μου μένουν κοντά αλλά έχουν κ εκείνοι τη ζωη τους δεν μπορούν καθημερινές να μου κάνουν παρέα να πω μια κουβέντα να πιω ένα καφέ (έχουν το πρόγραμμα τους, έχουν τις δουλειές τους κτλ κτλ)  η κόρη μου έγινε 6 κ της λέω κάθε μέρα πόσο τυχερή νιώθω που υπάρχει κ μπορώ να πω μια κουβέντα με κάποιον που με καταλαβαίνει.  Ο ένας ο γιος μου είναι 3.5 κ δν μπορεί να κάνει κάποια ουσιαστική συζήτηση κ το άλλο παιδάκι μου είναι 6 μηνών δεν μιλάει καν 😁 Καμία φίλη μου δεν είναι μητέρα (είμαι 30) κ κανένα συγγενικό μου πρόσωπο που είναι κοντά. Plus μένω στο εξωτερικό κ φαντάζεσαι πόσο πιο δύσκολο είναι.    εμένα τα παιδιά μου είναι η παρέα μου κ πραγματικά είναι όλη μου η μέρα. Προσωπικά μεγαλώνω τα παιδιά μου εδώ και 6 χρόνια άρα 6 χρόνια είμαι στο σπίτι. Σαφώς υπάρχουν στιγμές μοναξιάς από την άποψη ότι θέλεις έναν ενήλικα να συναναστρεφείς να πιεις ένα καφέ κάτι.    αλλά είναι στιγμές.    αν δεν ήταν η κόρη μου τόσο μεγάλη ίσως να μιλούσα στα ντουβάρια που λέει ο λόγος 🤣   το άλλο που κάνω κ μας βοηθάει όλους είναι να τα βγάζω έξω όλη την ημέρα (3ωρες τουλάχιστον) άρα παίρνουμε αέρα βλέπουμε κόσμο.    μετά από κάθε γέννα μου αντιμετώπιζα έτσι ψυχολογικά προβλήματα. Με το που πήγαινε να νυχτώσει έκλαιγα, στεναχωριόμουν, ένιωθα μόνη μου πολύ έντονα.    ευτυχώς μετά τις 50 μέρες καλυτέρεψα.    Δεν βοηθάει που κ ο άντρας μου γυρνάει 11-12 το βράδυ. Αλλά οκ είναι όλα μια συνήθεια εν τέλη.    τώρα είμαι πολύ καλύτερα που έχουν στρώσει οι ορμόνες. Δεν θα σκεφτώ δλδ τέτοια αρνητικά συναισθήματα συχνά.    (οι φίλες μου όλες μένουν στην Ελλάδα άρα μόνο τηλεφωνικά ή με βιντεοκλήσεις μπορώ να τους μιλήσω κάτι είναι κ αυτό όμως από το τίποτα 🙏🏼🩷).    τον πρώτο καιρό να έχεις παρέα συνέχεια ( την πρώτη εβδομάδα η μαμά μου κοιμόταν σπίτι μας για να με βοηθάει γιατί όπως είπα έχω 3 παιδιά άρα ήταν πολύ εξουθενωτικό μέχρι να μαζέψω δυνάμεις από τη γέννα)    Και θα πω αυτό που πάντα λέω κ στον εαυτό μου! Αν σου δίνουν τη βοήθεια τους να την παίρνεις κ να μην ντρέπεσαι. (Είμαι ένας άνθρωπος που ούτε στην μαμά μου δεν θα πω να έρθει να με βοηθήσει ή πχ στις αδερφές μου. Μόνο αν οι ίδιοι θελήσουν από μόνοι τους να έρθουν τότε θα έρθουν. Κ αυτό θεωρώ ότι είναι μειονέκτημά μου κ είναι κ εγωισμός γιατί εν τέλη θαρρώ απλά ότι δεν ξέρω να ζητάω βοήθεια ή ότι έχω εγωισμό και δεν ζητάω βοήθεια. Από την άλλη έχω την τιμή να λέω ότι τα κατάφερα μόνη μου με 3 παιδιά κάθε μέρα όλη μέρα. Τα αγαπάω τόσο πολύ μου αρέσουν τόσο πολύ τα παιδιά που ξεχνάω πολύ εύκολα αυτή τη μοναξιά)    μακρυγορησα με το καλό εύχομαι 🩷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...