Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πιου-πιου

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  1290
 • Έγινε μέλος

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  12

Πιου-πιου last won the day on 9 Αυγούστου

Πιου-πιου had the most liked content!

Βαθμός Δημοφιλίας

981 Excellent

1 Ακόλουθος

Σχετικά με Πιου-πιου

 • Ιδιότητα
  Platinum Member

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

1973 προβολές προφίλ
 1. Πιου-πιου

  Κυστική Ινωση

  Κορίτσι μου εμένα ο γιατρός μου μου πρότεινε να κάνω για αρχή την εξέταση και εγώ και ο σύζυγος όπως συνταγογραφειται από τον ΕΟΠΥΥ και καλύπτει το 75/100 των μεταλλάξεων εφόσον γίνει και από τους δύο. Βρήκα όμως με 130 ευρώ σε πολύ αξιόπιστο εργαστήριο και έκανα μόνο εγώ για το 100/100 των μεταλλάξεων. Η απόφαση είναι δική σας φυσικά. Πάντως είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη κληρονομική ασθένεια μετά τη μεσογειακή. Σαφώς δεν μπορώ να έχω άποψη για το πόσο σημαντικό είναι γιατί όντως πρόσφατα μπήκε στον προγεννητικό. Μια πρώτη ξαδέρφη ανακάλυψε ότι είναι φορέας στην τρίτη εγκυμοσύνη της. Ίσως για αυτό εγώ την έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. Κανένα προβλήμα δεν υπάρχει απλά τα 2 από τα παιδιά είναι φορείς δηλαδή το κληρονόμησαν το γονίδιο.
 2. Πιου-πιου

  Φόβος για τοξόπλασμα πριν τη συλληψη

  Συμφωνώ απόλυτα! Γιατί να βασανίζεσαι; Και επίσης γιατί να μην ξέρεις τώρα που είναι πρόσφατο αλλά να περιμένεις τον προγεννητικό; Όσον αφορά τις απορίες αν επηρεάζει τόσι νωρίς καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό σου. Είναι πολύ ειδικό θέμα και λίγο δύσκολο να γνωρίζει κάποια. Έχω την εντύπωση όμως ότι το τοξόπλασμα κολλάει από τις ακαθαρσίες των γάτων. Τώρα να υπήρχανακαθαρσίες και να τις πάτησες; Επίσης λίγο το ιοδιο της θάλασσας που ξεπλένει τα μικρόβια με την παλίρροια. Λίγο που οι γάτες νομίζω δεν προτιμούν για πολύ ώρα την ακρογιαλιά. Το βλέπω πολύ δύσκολο φίλη μου.
 3. Πιου-πιου

  Βλαστοκύστς 6 ημερών

  Με το καλό να πας να τα βάλεις την κατάλληλη στιγμή! Και μην τα φοβάσαι σφαίρα πάνε τα παγωτακια μας! Ευτυχώς μέχρι τώρα όλα πάνε πολύ καλά. Ούτε εγώ το πιστεύω ότι ήταν μια κατεψυγμένη κιόλας βλαστοκυστη που "ζωντάνεψε" και τώρα κλωτσαει τόσο! Πραγματικά είναι ένα θαύμα. Άλλωστε θαύμα είναι η ίδια η ζωή. Να τον χαίρεσαι και όλα με το καλό.
 4. Πιου-πιου

  Βλαστοκύστς 6 ημερών

  Τα εμβρυακια αποψυχονται αμέσως σε 2 ώρες από την απόψυξη μπορούν να μεταφερθούν στη μήτρα, οπότε όχι δεν γίνονται 6ης μέρας. 6ης μέρας καταψυχονται εξ αρχής. Δηλαδή αν ένα έμβρυο δεν έχει γίνει βλαστοκυστη την 5η μέρα το αφήνουν μήπως γίνει την επόμενη μέρα την 6η και το καταψυχουν την 6η. Αυτό με τη χρωσομοσωμιακη έχει προκύψει από μελέτες κυρίως αμερικανικές. Γιατί εκεί συνηθίζουν να εξετάζουν όλα τα έμβρυα και να τα βάζουν σε επόμενο κύκλο. Σύμφωνα με τις μελέτες τα έμβρυα 6ης μέρας που αναπτύσσονται πιο αργά (slow growers τα ονομάζουν) έχουν ένα λίγο μεγαλύτερο ποσοστό χρωμοσωμιακης σε σχέση με τα fast growers που γίνονται βλαστοκυστη την 5η ημέρα. Αλλά είναι πολύ μικρό από 5-10/100. Να φανταστείς ότι υπάρχουν βλαστοκυστες 7ης ημέρας (που έγιναν δηλαδή βλαστοκυστες την 7η) που έχουν δώσει υγιέστατα μωράκια.
 5. Πιου-πιου

  Χειρουργός Μαστολογος

  Να είσαι πάντα καλά!!!
 6. Πιου-πιου

  Βλαστοκύστς 6 ημερών

  Εγώ φίλη μου ξένες μελέτες έχω διαβάσει κυρίως αμερικανικές γιατί εκεί κυρίως προχωράνε τις βλαστοκυστες και 6η αλλά και 7η ημέρα αν χρειαστεί. Και γω δεν έκανα φρέσκο κύκλο λόγω υπερδιέγερσης. Freeze all εκανα μόνο με κατεψυγμένα δηλαδή πήγα. Έχω δει ότι ειδικά αν κάνεις κύκλο κατεψυγμένων με day 6 έχουν ίδια ποσοστά εμφυτευσιμοτητας με της 5ης ημέρας, αλλά ένα 5-10/100 περισσότερο να μην είναι οκ χρωμοσωμιακα. Γιατί θα βάλεις τότε 6ης και δε βάζεις 5ης αφού έχεις; Είναι πιο καλές σε βαθμό; Να μην ανησυχείς πάντως. Είσαι μόνο 36! Εγώ είχα καλές βλαστοκυστουλες στα 39. Οπότε σίγουρα εσένα στα 36 σούπερ θα είναι. Όσο για τις εξηγήσεις; 😂😂😂😂 Αφού τους τρέλανα με τις ερωτήσεις και τις μελέτες ας έκαναν και αλλιώς. Όλα θα πάνε καλά! Καλή επιτυχία σου εύχομαι ολόψυχα. Και να ξέρεις σφαίρα πάνε τα κατεψυγμένα! Μη σε ανησυχεί αυτό καθόλου.
 7. Πιου-πιου

  Βλαστοκύστς 6 ημερών

  Εγώ έχω μια στο ψυγείο. Βέβαια είμαι έγκυος τώρα με 5ης ημέρας. Ο εμβρυολογος και ο γιατρός μου είχαν πει ότι απλά έχει λίγο λιγότερες πιθανότητες από της 5ης μέρας. Στο εξωτερικό πάντως έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Απλά εδώ στα περισσότερα εμβρυολογικα δεν τα αφήνουν 6ης ημέρας. Είναι κατεψυγμένες ή θα τις βάλεις άμεσα;
 8. Ρε παιδιά ότι να είναι ο καθένας. Εγώ έχω πληρώσει την κρύο συντήρηση για 5 χρονια θεωρητικά. Αν περάσει η 5ετια θα μου ζητήσουν επιπλέον χρήματα και αν θελήσω να μείνει και άλλο στο ψυγείο. @Zeta. μου πολλά πολλά φιλάκια σε σένα και το μπεμπακο. Γυρίσατε σπίτι σας πιστεύω πια. ❤️❤️❤️❤️❤️
 9. Αντζυ μου εγώ έδωσα για ωοληψια καταψυξη και εμβρυομεταφορα 2600. Τα 1400 στο γιατρό. Τα υπόλοιπα στο Μαιευτήριο. Στη δεύτερη ετ έδωσα 610 για την ακρίβεια. 310 στο Μαιευτήριο και 300 στο γιατρό. Προφανώς η αμοιβή των γιατρών είναι τελείως διαφορετική. Το Μαιευτήριο πρέπει να παίρνει τα ίδια. Γιατί όλα είναι με αποδείξεις τις οποίες πήγα και στον ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση.
 10. Την καταψυξη την έχετε πληρώσει; Μήπως σου την χρεωσουν εκ των υστέρων Εγώ πλήρωσα από 600 ευρώ για την ετ στο Μητέρα. Το Μαιευτήριο και το γιατρό συνολικά. Την πρώτη φορά μου είχαν χρεώσει και την κατάψυξη όμως. Δε μου πήραν τα χρήματα στην ωοληψια με τη λογική ότι δεν ήξεραν πόσα έμβρυα θα μείνουν τελικά.
 11. Πιου-πιου

  Υψηλή Χοριακη

  Εσύ τότε κράτα μόνο το ότι ανέβηκε και είναι μια χαρά. Μετά τις 6000 μονάδες η χοριακη δεν είναι ενδεικτική. Μόνο αν κάτι πηγαίνει άσχημα βλέπουμε ότι πέφτει. Αν είναι δίδυμα θα το δείτε στον υπέρηχο!
 12. Πιου-πιου

  Υψηλή Χοριακη

  Κορίτσι μου μια χαρά είναι η χοριακη σου. Αφού είσαι 5 και πλέον. Σε αυτή τη φάση εφόσον φάνηκε ο σάκος δεν κάνουμε πλέον χοριακη δεν έχει νόημα γιατί μόνο σε ειδικές και μάλλον δυσάρεστες περιπτώσεις μπορεί να βγεί συμπέρασμα από τη χοριακη σε αυτό το στάδιο (και δε θέλουμε κάτι τέτοιο). Σου είπε ο γιατρός σου να την κάνεις για κάποιο λόγο;
 13. Σάνσα μου πού είσαι; Τί κάνεις; Σε σκέφτομαι πάντα όπως και όλα τα κορίτσια! Εύχομαι όλες να είμαστε το συντομότερο στη θέση της Ζέτας.
 14. Ζετακι μου μπράβο!!! Να σας ζήσει ο πρίγκηπας σας! Να είναι πάντα γερός και τυχερός! Και σεις για να τον χαρείτε. Πολύ συγκινήθηκα και χάρηκα! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Έχεις όλες μου τις ευχές και τα φιλιά μου!!!
 15. Θυμάμαι Ζέτα μου και τις αποτυχίες και τις αγωνίες. Όπως θυμάμαι και τη μέρα που είχες τα τέλεια αποτελέσματα της βιοψίας! Άντε με το καλό και να έρθει ο μπέμπης βλέπω έχει βολευτει για τα καλά! @konstantinaVE μην απογοητεύσαι κορίτσι μου. Όλες έχουμε περάσει πολλά. Θα έρθει η στιγμή που θα χαμογελάσεις και συ. Βασικά θα έρθει η στιγμή που θα χαμογελάσουμε όλες μας. Εύχομαι ολόψυχα να πετύχει αυτή τη φορά. Αλλά μην λες ότι είναι η τελευταία σου ευκαιρία. Έχω καταλάβει ότι έχεις καιρό ευτυχώς και υπάρχουν εναλλακτικές πολλές. Που όμως δεν συζητάμε τώρα. Τώρα ευχόμαστε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Και να πετύχει αυτή η προσπάθεια.
×
×
 • Προσθήκη...