Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα σας! Και καλο μηνα! Ηθελα να μοιραστω μαζι σας ενα προβλημα που εχω εδω και καποιο καιρο για να με βοηθησετε...Μετα την επαφη εδω και καποιους μηνες παθαινω ουρολοιμωξη και οπως καταλαβαινετε ειναι επωδυνο....αν και πηγαινω τουαλετα μετα και πλενομαι δεν βλεπω καποια βελτιωση και οπως ξερετε δεν ειναι και οτι καλυτερο να παιρνω συνεχεια αντιβιωση...περασε καποια κατι αντιστοιχο με αυτο??σας ευχαριστω

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσι!!Εγώ πάθαινα συνέχεια ουρολοιμώξεις!!Αυτό που με βοήθησε ήταν κάτι βιταμίνες με εκχύλισμα cranbberry.Επίσης  μπορείς να τρωως κρανμπερι,μύρτιλα αποξηραμένα κάθε μέρα.Πολύ νεράκι(μη κρατάς  τα ούρα σου).Ρώτα τον γυναικολόγο σου γιατί και μένα αυτός μου πρότεινε αυτές τις βιταμίνες.Οταν πέρνεις την θεραπεία μετά κάνεις επανέλεγχο καλλιέργεια ούρων?

Δημοσίευση
στις πριν 4 ώρες, ο/η stasoula είπε:

Καλημερα σας! Και καλο μηνα! Ηθελα να μοιραστω μαζι σας ενα προβλημα που εχω εδω και καποιο καιρο για να με βοηθησετε...Μετα την επαφη εδω και καποιους μηνες παθαινω ουρολοιμωξη και οπως καταλαβαινετε ειναι επωδυνο....αν και πηγαινω τουαλετα μετα και πλενομαι δεν βλεπω καποια βελτιωση και οπως ξερετε δεν ειναι και οτι καλυτερο να παιρνω συνεχεια αντιβιωση...περασε καποια κατι αντιστοιχο με αυτο??σας ευχαριστω

Πραγματικα, ακου την συμβουλη μου. Ειχα σχεδον 3 χρονια ουρολοιμωξεις. Επαιρνα αντιβιωση κ σε μια βδομαδα, ειχα ξανα συμπτωματα. Ειχα παρει 13 αντιβιωσεις σε 3 χρονια (πραγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ). Σε οποιον γιατρο πηγαινα μου ελεγε οτι εχω ουρολοιμωξη, μου εκανε αντιβιογραμμα κ μου εδινε αντιβιωση (χαιρω πολυ-το ηξερα οτι εχω). Κ τους ελεγα η δολια "μη μου δινετε αλλη αντιβιωση, αφου την παιρνω κ σε μια βδομαδα εχω ξανα". Οσπου αποφασισα να παω σε εναν πολυ καλο γιατρο στην αλλη ακρη της ελλαδας κ σωθηκα!!! "Τι αντιβιωση κοπελα μου??" μου ειπε. "Εσυ απλα εχεις γινει τοσο ευαισθητη στο μικροβιο που ο παραμικρος ερεθισμος στον κολπο σου, αφηνει το μικροβιο να ξαναεισβαλει μεσα σου". Η κυρια φυσικα αιτια ερεθισμου ειναι το σεξ. "Θα παιρνεις αυτα τα ηπια αντισιπτικα χαπακια μετα την επαφη κ θα εισαι μια χαρα". Ουτε αντιβιωσεις, ουτε τιποτα. ΣΩΘΗΚΑ κ εδω κ 5 χρονια δεν ξαναεπαθα τιποτα. Το μαγικο χαπι λεγεται "furolin". Ειναι ηπιο αντισηπτικο των ουροφορων οδων κ αν διαβασετε τις παρενεργειες....ειναι λιγοτερες κ απο το ντεπον.. Επαιρνα για 10 ημερες μισο χαπακι κ υστερα επαιρνα μισο χαπι μετα το σεξ. Ενιωσα κατευθειαν ανακουφιση γιατι δεν ειχα πια τσουξιμο μετα το σεξ!! Το επαιρνα σιγουρα 1 χρονο κ αργοτερα μονο οταν εκρινα οτι εχω "ταλαιπωρησει" αρκετα τον κολπο μου..μετα το σταματησα εντελως.. ρωτα καποιον γιατρο κ θα με θυμηθεις.. αλλη μια κοπελα εχω γνωρισει με το ιδιο προβλημα κ το ξεπερασε με την ιδια θεραπεια.. πινε παρα πολλα νερα κ κανε 2 φορες τη εβδομαδα κολπικες πλυσεις με χαμομηλι μεχρι να ξεκινησεις θεραπεια.. ευχομαι να σε βοηθησα!! 

Δημοσίευση

Καλημέρα! Πάθαινα παλιότερα και εγώ, υποτροπιάζουσα ουρολοίμωξη λεγεται. Αποκτάς ευαισθησία και παθαίνεις από το τίποτα ουρολοιμώξεις. Εγώ πήρα χημειοπροφύλαξη, δλδ πήρα bactrimel 1 χάπι για 3 μήνες περίπου, αν θυμάμαι καλά, γτ πέρασαν αρκετά χρόνια, αλλά από τότε είμαι καλά. Δες και αυτό μήπως σε βοηθήσει. http://www.gaiamaternity.gr/MD/sites/default/files/pdf/Protocols/loimokseis ouropoitikou.pdf Από αντιβίωση τι παίρνεις συνήθως?Μετά από αντιβιόγραμμα ή απλά σου δίνει κάποια? Πρέπει να ξέρεις ποιο μικρόβιο είναι πάντως και το αντιβιόγραμμα θα δείξει σε ποια αντιβίωση είναι πιο ευαίσθητο. Και όπως είπαν τα κορίτσια να πίνεις πολύ νερό και να μην κρατάς τα ούρα πολλές ώρες. Να σκεφτείς μια φορά που ταξίδευα δεν ήπια καθόλου σχεδόν νερό και δεν πήγα τουαλέτα και το βράδυ είχα τσούξιμο.

Δημοσίευση

Eμένα μου είχαν πει μετά από κάθε επαφή να πέρνω ένα χάπι αντιβίωση και τα furolin.Αλλά φοβήθηκα να τα πίνω συνέχεια.Δεν είχα ψαχτεί να πω την αλήθεια τι ακριβώς χάπια ήταν ta fyrolin.Τα χω ακόμα στο ντουλάπι μου.Είμαστε πιστεύω ευαίσθητες.Και το χαμομηλακι που λέει το κορίτσι μας ίσως βοηθήσει ή έχει κολπικές πλύσεις το φραμακείο αλλά κοστίζουν τα άτιμα.Πάρε φακελάκια χαμομηλιού και κάνε εξωτερικές πλυσεις!!

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η marillia είπε:

Eμένα μου είχαν πει μετά από κάθε επαφή να πέρνω ένα χάπι αντιβίωση και τα furolin.Αλλά φοβήθηκα να τα πίνω συνέχεια.Δεν είχα ψαχτεί να πω την αλήθεια τι ακριβώς χάπια ήταν ta fyrolin.Τα χω ακόμα στο ντουλάπι μου.Είμαστε πιστεύω ευαίσθητες.Και το χαμομηλακι που λέει το κορίτσι μας ίσως βοηθήσει ή έχει κολπικές πλύσεις το φραμακείο αλλά κοστίζουν τα άτιμα.Πάρε φακελάκια χαμομηλιού και κάνε εξωτερικές πλυσεις!!

Α, το ιδιο που πηρα εγω, το furolin!! Απλα εμενα δε μου ειπαν για αντιβιωση.. παντως να σας πω κατι? Οταν υπαρχει τοσο μεγαλο προβλημα κ οι ουρολοιμωξεις υποτροπιαζουν συνεχεια, θελει προσοχη γιατι μπορει να επιρρεαστουν ακομα κ τα νεφρα.. απο την αλλη, οι συνεχες αντιβιωσεις ειναι ο,τι χειροτερο για το συκωτι κ για την αμυνα του οργανισμου.. οποτε αυτη η θεραπεια, ειναι αυτη με τις λιγοτερες παρενεργειες, η πιο οικονομικη κ το κυριοτερο η πιο απατελεσματικη. Στην ουσια προλαμβανει μια νεα ουρολοιμωξη.

Δημοσίευση

Γεια σου κοπελα μου..καταρχας μην πανικοβαλεσαι..ευτυχως εγω δεν εχω τοσο άσχημη εμπειρία..θα σου πω όμως τι αντιμετώπιζαμε με την μητέρα μου..πάθαινε διαρκώς και έφτασε σε σημείο να της γυρίσει και σε πυελονεφριτιδα..πολυ σοβαρή κατασταση..αφου ανακαλύψαμε πως υπαρχει μια κοιλη μεσα στην κύστη που συγκρατεί τα ουρά οποτε και τα μικρόβια της ειπαν πως το μονο πράγμα που μπορει να κανει για να προφυλλασετε ειναι να περνει καθημερινά απο το φαρμακειο σκονη cranberry που σου είπε και η κοπελα πιο πάνω..αποδεδειγμένα βοηθά και δεν ειναι φάρμακο..εγινε ανθεκτική στις αντιβιωσεις τοσα χρονια και τελικά με την βοήθεια του cramberry εχει να πάθει πάνω απο δυο χρονια..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ασεεε τι τραβηξαμε. εμας μας βρηκαν πολυ μικρο ρινικο οστο στην β επιπεδου και αναγκαστικα επρεπε να κανουμε. η διαδικασια δν ειναι κατι σου παιρνουν απλα αιμα, απλα ειναι οτι περιμενεις με αγωνια τα αποτελεσματα τα οποαι αν βγουν θετικα μετα προτεινει ο γιατρος αμνιοπαρακεντηση για να παρεις αποτελεσμα. εμεις καναμε το πρωτο πακετο κοστισε περιπου 400 ευρω
    • Καλέ αυτός μου ανεβάζει την πίεση κάθε φορά με αυτά που μου λέει.. & όχι μόνο τη δική μου.. 🤣  Για τον ομφάλιο μου είπε απλά ότι το μωρό αν είναι τυλιγμένο κάνα δύο φορές μπορεί να υπάρχει θέμα στην έξοδο στο φυσιολογικό τοκετό, αν είναι κοντός ο λόρος θα το σφίξει, ενώ αν είναι μακρύς δεν υπάρχει θέμα.. αλλά λέει αυτό δεν το ξέρουμε από πριν.. Μου ήρθε να του πω "τώρα μας υποχρέωσες".. 🤣 Που γεννάω εε;; 😆 Επαρχεία... Στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Εντωμεταξύ η πίεση μου μετρημένη σήμερα το πρωί.. όχι ότι τις άλλες μέρες διαφέρει δηλαδή... Σε αυτόν όμως η πίεση 15.. 🥴🥴🥴 Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το τέλος όλα θα πάνε καλά.!!! 🙏🏼
    • Χαχαχ πες του γιατρέ μάλλον κάτι άλλο φταίει που ανεβάζω πίεση🤣 ε δεν είναι τυχαίο, μάλλον σε αγχώνει!! Ελπίζω να μην ανέβει κ μη σε πάει για καισαρική τζάμπα!🙏 Πού γεννάς γιατί δε θυμάμαι; Αθήνα ή αλλού; Για τον ομφάλιο λώρο γιατί αγχώθηκες; Δεν επηρεάζει σε κάτι το μωρό, εκτός αν έχει στρίψει ο ομφάλιος λώρος με τον εαυτό του κ δε μπορεί να περάσει οξυγόνο ή φαγητό στο μωρό. Στο μωρό αν τυλιχτεί δε μας πειράζει. Εμένα ένα παιδί γεννήθηκε κ με τυλιγμένο λώρο αν θυμάμαι καλά
    • Εγώ κορίτσια με το γιατρό θα παίξω ξύλο στο τέλος! 🤣 Χώρια που με τρομοκράτησε τζάμπα τώρα που πήγα, ότι το μωρό μπορεί να έχει τυλιχθεί με τον ομφάλιο.. τελικά καμία σχέση.. η γυναικολόγος μου που το είδε μετά μου είπε καμία σχέση.. εντάξει δεν είχα τρελές απαιτήσεις από τον υπέρηχο του νοσοκομείο αλλά όχι να μου λέει τέτοια να με τρομάζει.  Έχει φαγωθεί ότι υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσω προεκλαμψία και σώνει και ντε τώρα κοιτάω την πίεση κάθε μέρα γιατί αν ανέβει απότομα θα με πάει για καισαρική χωρίς δεύτερη σκέψη.  Εντωμεταξύ η πίεση μου μια χαρά είναι.. μόνο όταν πηγαίνω στο νοσοκομείο ανεβάζω πίεση... τυχαίο;; Δεν ξέρω..
    • Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για την συμβουλή! ❤️ ευχομαι και σε εσενα τα καλυτερα!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...