Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Θα το έχετε δει στα ράφια των ψυγείων στα σουπερμάρκετ ή στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλά πιθανότατα να μην γνωρίζετε τίποτα για τη γεύση του, τη μυρωδιά του και την υφή του, όπως και για τη θρεπτική του αξία.

Το κεφίρ είναι ένα είδος ροφήματος με καταγωγή από τον Καύκασο, που προκύπτει έπειτα από ζύμωση ορισμένων συστατικών και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο χώρο της διατροφής.

Είναι σαν γάλα χαμηλό σε λακτόζη, βελτιώνει την υγεία του πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος, την κίνηση του εντέρου κι έχει διουρητικές ιδιότητες.

Θεωρείται μια από τις καλύτερες προβιοτικές και αντιοξειδωτικές πλήρεις τροφές, αφού είναι πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπαρών, ασβεστίου, βιταμινών και βιοτίνης, ενώ γεμίζει τον οργανισμό με «καλούς» μικροοργανισμούς ή αλλιώς «καλά» βακτήρια.

Το κεφίρ μπορείτε να το παρασκευάσετε και μόνοι σας στο σπίτι με την πιο απλή και εύκολη συνταγή, μιας και το μόνο που απαιτείται για να γίνει είναι ένα λίτρα κρύο, φρέσκο γάλα και 100 γραμμάρια κεφιροκόκκοι (μείγμα μυκήτων και βακτηρίων σε μορφή μαγιάς).

  • Βάλτε το κρύο γάλα σε ένα πλαστικό τάπερ και προσθέστε τους κεφιροκόκκους.
  • Κλείστε το αεροστεγώς και διατηρήστε το εκτός ψυγείου για δύο ημέρες, για να γίνει η ζύμωση.
  • Στη συνέχεια, στραγγίστε το με πλαστικό σουρωτήρι και διατηρήστε το κεφίρ σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο. Θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 2-3 μέρες
  • Οσο για τους κόκκους; Μην τους πετάξετε γιατί μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε εκ νέου για την παρασκευή κεφίρ, αφού μετά από κάθε καλλιέργεια αυτοί πολλαπλασιάζονται.

kefir_2.jpg

ΠΗΓΗ


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Υ.Γ. είχα πάει και εγώ σε αυτόν στην Α επιπέδου (δεν ξέρω αν είχαμε και τον ίδιο γιατρό). Καλός μου φάνηκε, αλλά τώρα άλλαξα γιατρό και έκανα την Β σε έναν καθηγητή σε νοσοκομείο εκτός Αθηνών, που μου φάνηκε καλύτερος. Αν θες να στον συστήσω μήπως μπορεί να σε δει έκτακτα λόγο της κατάστασης πες μου να σου στείλω πμ.
    • Δεν ξέρω τι εξέταση χρειάζεται ακριβώς αλλά ξέρω από φίλη που είχε πολύ κακή Β' επιπέδου λογο οστών και δυσαναλογία ανάπτυξης, πράγμα που συναντιέται σε πολλά σύνδρομα. Αυτή έκανε αμνιοπαρακέντηση που πρέπει να πήρε ένα μήνα και παράλληλα γονιδιακό έλεγχο των γονιών που πήρε πολύ καιρό (και πολλά λεφτά) γιατί από ότι κατάλαβα κάνανε πολλά τεστ για να δουν αν θα χτυπήσει κάτι. Τελικά έτυχε και γέννησε πρόωρα το μωράκι της και μετά βγήκε η απάντηση από τον γονιδιακό έλεγχο των γονιών, όπου βρέθηκε μία άγνωστη μετάλλαξη που δεν ήξεραν αν όντως προκαλεί κάποιο πρόβλημα και τι. Να μην στα πολυλογω τελικά το παιδί είναι μια χαρά 😊 Σε λίγο κλείνει τα 2.  Κάνε ότι εξετάσεις χρειαστούν και μία προσευχή στην Παναγία να πάνε όλα καλά ❤️ Αν θες δεύτερη γνώμη και από άλλον εμβρυολογο απλά ανέβαλε την αμνιο σε αυτόν. Βρες μία δικαιολογία ότι κάτι σου έτυχε και δεν μπορείς εκείνη την μέρα. 
    • @evaa__ να τους απαντάς οπως τους αξίζει μη κρατάς τους τύπους αυτοί οι άνθρωποι δε καταλαβαίνουν απο ευγένεια. Σου φτάνουν τα δικά σ δε θα σκας και με το τι λέει ο καθένας..ούτως ή άλλως όλοι αυτοί π γίνονται πικρόχολοι, είναι απλά αποτυχημένοι στα υπόλοιπα κι απλά επικεντρωνονται στο ένα και μόνο π έχουν καταφέρει οι ίδιοι. 
    • Α και γιορτή και γενέθλια μαζί ❤️ Να την χαίρεσαι κορίτσι μου 😊 Χαίρομαι που γυρίσατε σπίτι σας! Σαν το σπίτι μας πουθενά (και ας θέλει και καθάρισμα 😅) Φιλιά στην μπουμπού σου 😘
    • Α άρα άμα ξαπλώνεις ανάσκελα μπορεί να λιποθυμήσεις; Ποπο! Αν γυρίσεις καταλάθος στον ύπνο σου; Νιώθεις κάπως και ξαναγυρνας στο πλάι;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...