Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Ενα τραγικό περιστατικό, με θύμα τον Φράνκι Ντελγκάντο, από το Χιούστον του Τέξας, έγινε η αφορμή για να έρθει ξανά στην επιφάνεια το φαινόμενο του δευτερεύοντος ή ξηρού πνιγμού, εξαιτίας του οποίου το τετράχρονο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή, μια εβδομάδα σχεδόν αφότου πήγε μαζί με την οικογένεια του για μπάνιο στο φράγμα του Τέξας Σίτι.

Το φαινόμενο αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να ακολουθήσει έως τρία 24ωρα μετά από ένα (φαινομενικά ανώδυνο) επεισόδιο πνιγμού, όταν κάποιος μετά από καταβύθιση, έχει καταπιεί πολύ νερό, το οποίο ερεθίζει και συσσωρεύεται στους πνεύμονες.

Την ιστορία του μικρού Φράνκι Ντελγκάντο, που βλέπετε παρακάτω, διάβασε και ο Γκάρον Βέγκα, ο οποίος χάρη στην περιγραφή του περιστατικού από τους γονείς του τετράχρονου, έσπευσε με το γιο του Τζίο στο νοσοκομείο του Κολοράντο και κατάφερε να τον σώσει.

NQN0ohu.jpg

«Ο μικρός τους γιος έσωσε τη ζωή του δικού μας γιου», είπε χαρακτηριστικά ο Γκάρον Βέγκα στο ABC 13 και συμπλήρωσε, πως αν δεν είχε πει στη σύζυγο του ότι ο δύο ετών Τζίο κατάπιε νερό κι εκείνη δεν είχε διαβάσει το άρθρο, θα το είχαν εκτιμήσει ως απλή αδιαθεσία.

Οι γιατροί από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν την κρίσιμη κατάσταση του μικρού και μιλώντας στον πατέρα του Τζίο, του είπαν ότι αν δεν τον είχε πάει στο νοσοκομείο, δεν θα άντεχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οσο για τους γονείς του Φράνκι Ντελγκάντο, που έχασε τη ζωή του εξαιτίας του ξηρού πνιγμού, αποφάσισαν να μιλήσουν δημόσια για το χαμό του γιου τους, προκειμένου να αφυπνίσουν κι άλλους γονείς ως προς αυτό το σπάνιο περιστατικό, που όμως μπορεί να συμβεί.


Δείτε ολόκληρο το άρθρο

  • Απαντήσεις

    • Υ.Γ. είχα πάει και εγώ σε αυτόν στην Α επιπέδου (δεν ξέρω αν είχαμε και τον ίδιο γιατρό). Καλός μου φάνηκε, αλλά τώρα άλλαξα γιατρό και έκανα την Β σε έναν καθηγητή σε νοσοκομείο εκτός Αθηνών, που μου φάνηκε καλύτερος. Αν θες να στον συστήσω μήπως μπορεί να σε δει έκτακτα λόγο της κατάστασης πες μου να σου στείλω πμ.
    • Δεν ξέρω τι εξέταση χρειάζεται ακριβώς αλλά ξέρω από φίλη που είχε πολύ κακή Β' επιπέδου λογο οστών και δυσαναλογία ανάπτυξης, πράγμα που συναντιέται σε πολλά σύνδρομα. Αυτή έκανε αμνιοπαρακέντηση που πρέπει να πήρε ένα μήνα και παράλληλα γονιδιακό έλεγχο των γονιών που πήρε πολύ καιρό (και πολλά λεφτά) γιατί από ότι κατάλαβα κάνανε πολλά τεστ για να δουν αν θα χτυπήσει κάτι. Τελικά έτυχε και γέννησε πρόωρα το μωράκι της και μετά βγήκε η απάντηση από τον γονιδιακό έλεγχο των γονιών, όπου βρέθηκε μία άγνωστη μετάλλαξη που δεν ήξεραν αν όντως προκαλεί κάποιο πρόβλημα και τι. Να μην στα πολυλογω τελικά το παιδί είναι μια χαρά 😊 Σε λίγο κλείνει τα 2.  Κάνε ότι εξετάσεις χρειαστούν και μία προσευχή στην Παναγία να πάνε όλα καλά ❤️ Αν θες δεύτερη γνώμη και από άλλον εμβρυολογο απλά ανέβαλε την αμνιο σε αυτόν. Βρες μία δικαιολογία ότι κάτι σου έτυχε και δεν μπορείς εκείνη την μέρα. 
    • @evaa__ να τους απαντάς οπως τους αξίζει μη κρατάς τους τύπους αυτοί οι άνθρωποι δε καταλαβαίνουν απο ευγένεια. Σου φτάνουν τα δικά σ δε θα σκας και με το τι λέει ο καθένας..ούτως ή άλλως όλοι αυτοί π γίνονται πικρόχολοι, είναι απλά αποτυχημένοι στα υπόλοιπα κι απλά επικεντρωνονται στο ένα και μόνο π έχουν καταφέρει οι ίδιοι. 
    • Α και γιορτή και γενέθλια μαζί ❤️ Να την χαίρεσαι κορίτσι μου 😊 Χαίρομαι που γυρίσατε σπίτι σας! Σαν το σπίτι μας πουθενά (και ας θέλει και καθάρισμα 😅) Φιλιά στην μπουμπού σου 😘
    • Α άρα άμα ξαπλώνεις ανάσκελα μπορεί να λιποθυμήσεις; Ποπο! Αν γυρίσεις καταλάθος στον ύπνο σου; Νιώθεις κάπως και ξαναγυρνας στο πλάι;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...