Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ


Recommended Posts

Μερικές γυναίκες αντιλαμβάνονται ενστικτωδώς πότε εγκυμονούν και συχνά είναισε θέση να υποσείξουν ακόμα και την στιγμή της σύλληψης.Για άλλες γυναίκες, όμως,τα πράγματα δεν είναι τόσο προφανή. Δέν είναι ανάγκη να "αισθάνεστε"έγκυος για να είστε πράγματι έγκυος.Παρόλο που υπάρχουν σαφή συμπτώματα που καταδεικνύουν εγκυμοσύνη,εσείς μπορείτε να μην τα παρουσιάσετε όλα ή να μην τα αντιληφθείτε.

ΠΡΩΙΜΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Μπορεί να παρουσιάσετε ένα ή δύο ή και όλα τα συμπτώματα που είναι ενδεικτικά εγκυμοσύνης.Η πρωινή αδιαθεσία είναι μια κλασσική εκδήλωση,αλλά μπορεί να μην εμφανίσετε καθόλου το σύμπτωμα αυτό.Παρομοίως, ενώ η καθυστερηση της περιόδου είναι άλλο ένα σύμπτωμα,αν έχετε ακατάστατη περίοδο δεν θα είστε σε θέση να γνωρίζετε αν έχετε καθυστέρηση επειδή είστε έγκυος ή λόγω των ανωμαλιών του κύκλου σας.

Καθυστέρηση περιόδου

Αυτή είναι μια απο τις σαφέστερες ενδείξεις της εγκυμοσύνης.Παρ όλα αυτά,υπάρχουν και άλλες αιτίες που μπορεί να ευθύνονται για την διαταραχή του κύκλου.Το στρές,κάποιες ασθένειες,η ξαφνική μεταβολή του σωματικού βάρους,η διακοπή της λήψης αντισυλληπτικών χαπιών μπορεί να διακόψουν περιστασιακά την έμμηνο ροή.Ο ανώμαλος κύκλος είναι ενα συνηθισμένο σύμπτωμα των πολυκυστικών ωοθηκών,ένα κλινικό σύνδρομο κατα την οποία μεσολαβούν αρκετοί μήνες μεταξύ των περιόδων.

Ευαισθησία στο στήθος

Τυχόν μεταβολές στο μέγεθος και στην αίσθηση του στήθους σας είναι επίσης ένα απο τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης.Λίγες μόλις μέρες μετά την σύλληψη,το στήθος θα αρχίσει να διογκώνεται προετοιμαζόμενο για την περίοδο του θηλασμού.Θα νιώθετε επίσης πόνο και βάρος.Μερικές γυναίκες αναφέρουν πως το στήθος τους έγινε πολύ ευαίσθητο και νιώθουν έντονη φαγούρα,αν και το σύμπτωμα αυτό συνήθως εξαφανίζεται έπειτα απο λίγες εβδομάδες.

Ναυτία και εμετός

Οι περισσότερες γυναίκες παραπονιούνται για αδιαθεσία στα πρώτα στάδια τηε εγκυμοσύνης τους,κυρίως μεταξύ της πέμπτης και της έκτης εβδομάδας της κύησης.Ωστόσο,το σύμπτωμα αυτό μπορεί να εμφανιστεί ήδη απο την δεύτερη εβδομάδα μετά τη σύλληψη.Η ναυτία μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και κυμαίνεται απο μια περιστασιακή αίσθηση λιποθυμίας ως μια αφόρητη ναυτία που οδηγεί σε εμετό.Σε γενικές γραμμές,τα συμπτώματα αυτά εξαφανίζονται κατα την 14η με 16η εβδομάδα της κύησης.

Κόπωση

Πολλές γυναίκες αισθάνονται υπερβολική κόπωση κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και κυρίως στην αρχή.Συνήθως οταν επιστρέφουν απο τη δουλειά τους,το μόνο που θέλουν είναι να ξαπλώσουν και να κοιμηθούν.Τα επίπεδα ενέργειας συνήθως αρχίζουν να ανεβαίνουν κατα την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Συχνή διούρηση

Μόλις δύο με τρείς εβδομάδες μετά την σύλληψη,θα ανακαλύψετε πως έχετε πολύ συχνότερα την ανάγκη απ ότι στο παρελθόν να πηγαίνετε στη τουαλέτα.Αυτό οφείλετε στην πίεση που ασκεί η διογκωμένη μήτρα στην ουροδόχο κύστη.Κατα την 14η περίπου εβδομάδα, η μήτρα αυξάνεται σε μέγεθος και φτάνει σε ψηλότερο επίπεδο μέσα στη κοιλιά,γεγονός που αναιρεί αυτο το ενοχλητικό σύμπτωμα ως τις τελευταίες εβδομάδες τηε εγκυμοσύνης που το κεφάλι του μωρού εισέρχεται βαθιά στη λεκάνη,στο κάτω μέρος της μήτρας.Αυτό προκαλεί επιπλέον πίεση στην ουροδόχο κύστη.Τα αυξανόμενα επίπεδα της προγεστερόνης προκαλούν επίσης διάταση των μυών που περιβάλλουν την κύστη,δίνοντας την ψευδή αίσθηση πως είναι πλήρης.Επιπρόσθέτως τα νεφρά σας υπερλειτουργούν,προσθέτοντας 6 με 7 λίτρα επιπλέον στην κυκλοφορία του αίματος.Ετσι αυξάνεται η ροή του αίματος στο σώμα σας.

Αλλαγές στην όσφρηση και τη γεύση

Μην εκπλαγείτε αν ξαφνικά μερικές τροφές ή οσμές σας φέρνουν ναυτία ή αν κάποιες άλλες τροφές σας προκαλούν βουλιμία.Είναι επίσης πιθανόν να νιώσετε συχνά μια μεταλλική γεύση στο στόμα σας.

Δυσκοιλιότητα

Ειναι συχνό και πρώιμο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης.Προκαλείται απο τα υψηλά επίπεδα προγεστερόνης,η οποία χαλαρώνει το έντερο και επιβραδύνει την πέψη.

Συναισθηματικές διακυμάνσεις

Καθώς οι ορμόνες κατακλύζουν το σώμα σας στην αρχή της εγκυμοσύνης σας,μπορεί να γίνετε ιδιαίτερα ευαίσθητες και ευσυγκίνητες.

Γνωρίζετε πώς...μερικές γυναίκες εμφανίζουν ήπια αιμορραγία περίπου 9 μέρες μετά την γονιμοποίηση του ωαρίου.Η αιμοραγία αυτή είναι μικρότερη απο της κανονικής περιόδου και προκαλείτε όταν το ωάριο εμφυτεύεται στα τοιχώματα της μήτρας

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Άλλο ένα ωραίο θεματάκι που άνοιξε η juliana κορίτσια. Αυτό που έχω να προσθέσω εγώ - απ΄όσα άρθρα ελληνικά και ξένα έχω διαβάσει στο ιντερνετ και εμπειρίες εγγύων - είναι ότι τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης μοιάζουν παρα πολύ με τα συμπτωματα αναμονής περιόδου, γι' αυτό και μπερδευόμαστε εύκολα, καθώς και ότι - ως επί το πλείστον - μια γυναίκα που έχει συλλάβει το καταλαβαίνει αφού περάσει μια εβδομάδα τουλάχιστον από τη μέρα σύλληψης.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να ρωτήσω κάτι σχετικό βρε κοριτσάκια? υπάρχει περίπτωση να είσαι έγκυος και να μην έχεις κανένα σύμπτωμα? ούτε να έχεις πρησμένο στήθος?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολυ ενδιαφερον το θεμα σου τζουλιανα σιγουρα πολλες κοπελες θα αναρωτιουνται για τα συμτωματα καποια σιτγμη εψαχνα κι εγω κατι τετοιο.Ας ελπισουμε οτι οσες προσπαθουν θα τα νιωσουν συντομα....:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω είχα την αισθηση οτι θα μου ερθει περιοδος κανονικα..ειχα πονακια χαμηλα, πρηξιμο στο στηθος και ολα τα σχετικα..μονο που ειχα ψιλοανακατωσουρες και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΕΥΡΑ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είχα κι εγώ νεύρα (ο άντρας μου μού έλεγε "άντε να σου ρθει να ησυχάσουμε επιτέλους" :P ) και πόνους περιόδου αλλά όχι πόνους στο στήθος. Το στήθος απλά φούσκωσε και έδειχνε πιο σφριγηλό.. Εγώ από εκεί το κατάλαβα πάντως :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Egw "epiasa" to bebe liges meres meta tin

periodo (kai asxeta me gonimes

kai agones meres),,

eixa amessotato priksimo sto stithos!!!

Gi'auto kai ekana test farmakeiou

MIA evdomada

PRIN tin periodo kai itan THETIKO..

(kai i xoriaki molis 23!!!)

Episeis eixa kai elafry pono stin koilia

apo tis prwtes meres!

O giatros mou vriskei fysika

ta symptwmata mou.

(na simiwsw oti: emena den mou emoiazan

katholou me tis periodou)

Kali epityxia sta upoloipa koritsia kai

xwris ypologismous, gia na min epiferoun

agxos!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγώ πάλι δεν είχα συμπτώματα! Το μόνο σύμπτωμα ήταν οι 4 μέρες καθυστέρησης. Ο κύκλος μου είναι ακριβείας χάνω μόνο 2 μέρες το χρόνο όταν αλλάζει ο κύκλος! Οταν μπήκα στο δεύτερο μήνα άρχισα να μην τρώω σχεδόν καθόλου. Έτρωγα 1 μπανάνα ή 1 τοστ τη μέρα. Μιλάμε για φοβερή αφαγία. Είχε καμιά σας αυτό το σύμπτωμα;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα σε όλες!

είμαι νέο μέλος αλλά παρακολουθώ καιρό τις συζητήσεις σας. Συγχαρητήρια σε όλες για το επίπεδο που κρατάτε. Δεν έχω δει πιο σοβαρό και ενδιαφέρον site.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, ελπίζω να μη φανεί χαζό, είναι αν πράγματι υπάρχουν στάσεις στο σεξ που βοηθούν τη σύλληψη.Και είναι αλήθεια ότι βοηθά το να κάθεσαι ανάποδα κατακόρυφα μετά; Μέχρι τώρα μου φαινότανε γελοία όλα αυτά αλλά επειδή έχουμε ένα μήνα που ξεκινήσαμε με τον άνδρα μου να προσπαθούμε (και αυτόν το μήνα δεν πέτυχε παρά το ότι γνώριζα ακριβώς τις γόνιμες μέρες μου)θα'θελα να ξέρω αν ισχύει.

:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Wellcome Maru!

Proswpika den pisteuw sta akrovatika,

oute sto na meineis ksaplwmeni

meta tin praksi,

oute sto na min plytheis amesws!

Pisteuw mono ((opws exw ksana-ksana-ksana pei))

mono stin thetiki mas energeia...

Den yparxei omorfotero

apo ton erwta , , kai kamia skepsi

den prepei na ton episkiazei!!!

Toso apla -telika- erxetai kai to mwro!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ti na sou pw maru lene oti den exoune sxesh alla apo palioteres mhteres eixa akousei to antitheto .egw na sou pw oti ekatsa etsi kai gelousame kai emeis :laugh: :laugh: alla den eimai bebeh an emina eksetias tou katakorifou h pou den sikonomouna amesos apo to krebati .kantw an gelate kai den se blepei kapos o antraas sou den pirazei na kathese gia 5-7 lepta etsi.h alhthia einai oti emena o antras mou mou to protine to fantazese?:laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια καλησπέρα

ξέρει καμία αν ισχύει ότι έχουμε ανεβασμένη θερμοκρασία μέχρι την μέρα περιόδου και αν μια μέρα πριν πέσει η θερμοκρασία έρχεται περίοδος ενώ αν μείνει ανεβασμένη και στην καθυστέρηση ισχύει εγκυμοσύνη ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!ΕΓΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΧΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ, ΕΜΕΤΟΥΣ, ΖΑΛΑΔΕΣ ΚΛΠ. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΦΟΒΕΡΗ ΥΠΝΗΛΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΣΤΑ. ΑΦΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΤΟ 1ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΡΙΞΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΥΠΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ, ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΝΟΣ.ΜΕ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χμμμ δηλαδή τώρα που έχω αυξημένη θερμοκρασία και έχει περάσει η ωορρηξία μου δεν παίζει σημάδι εγκυμοσύνης . Πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι την μέρα περιόδου :)

Δεύτερος μήνας προσπάθειας και το απολαμβάνω είναι γλυκιά η αναμονή

Ευχαριστώ κορίτσια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα κοριτσια το στηθος δεν μου πρηστηκε.Ειχα τρελη υπνηλια και πονακια πολυ γλυκα περιοδου.παντως με φιλες που εχω συζητησει διαφερουν απο γυναικα σε γυναικα ,μπορει και να μην εχεις συμπτωματα καθολου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημέρα,δεν αντεχω άλλο κορίτσια...γενικά τα τελευταια χρινια εχω λίγο άστατο κύκλο και πολυκυστικές, πριν ενα χρονο εκανα θεραπεια και πριν 2 μηνες δεν ειχα κύστες. συνήθως ο κύκλος μου είναι 28-35 μέρες ποτέ παραπάνω.αυτον τον μήνα έχω 13 μέρες καθυστέρηση,τρώω πολύ, συνέχεια νυστάζω,δεν μπορώ να παρω τα ποδια μου,λίγους πόνους στην κοιλιά,πόνο στην μέση και καμια φορά στην πλάτη.μετά την σεξουαλική επαφή τσούξιμο και λίγο αίμα.το θέμα ειναι οτι ο άντρας μου λέει οτι δεν είμαι έγκυος και φταίει το άγχος για την καθυστέρηση.ελευθερες επαφές έχουμε που και πού αλλα είναι σίγουρος οτι ακόμα δεν μένω έγκυος.το άλλο παράξενω ειναι οτι ενώ είμαι πάντα δυσκοίλια τωρα παω συνέχεια τουαλέτα.καφέ πινω ακόμα κανονικά,γυμναζομαι δυσκολα και κανω οτι έκανα.δεν έχω παρει τεστ.νιώθω παράξενα δεν έχω όρεξη για τίποτα..φοβάμαι μήπως είμαι έγκυος και το βλάψω με τους καφέδες και την γυμναστική..σκετομαι να πάρω τεστ..:unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μα ειναι δυνατον να εχεις 13 μερες καθυστερηση κ να μην εχεις κανει ακομη τεστ? ΔΕΝ το πιστευω! Τα τεστ φαρμακειου δειχνουν απο την 1η μερα καθυστερησης. Δεν σημαινει οτι επειδη το λεει ο αντρα σου θα ειναι κ ετσι!

Πρεπει να κανεις αμεσως τεστ γιατι εαν τελικα εισαι κ μετα την επαφη εχεις αιμα κ τσουξιμο ειναι επικυνδινο, μπορει να προκαλεσεις προβλημα στην κυηση!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσια!

Σχετικά με το κατακόρυφο... εγώ το έκανα! Δεν ξέρω αν για αυτό έμεινα έγκυος και κατά πόσο ισχύει... Το γέλιο είναι ότι καθόταν κι ο άντρας μου έτσι για να μου κάνει παρέα! :laugh: :laugh:

Σχετικά με τα συμπτώματα, εγώ δεν είχα κανένα απολύτως. Μόνο που ένιωθα κατι πονάκια στην κοιλιά λίγο διαφορετικά από όταν είναι να μου έρθει περίοδος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σ ευχαριστώ πολύ.Εχω μέρες ακόμα μπροστά μου πρέπει να βρω τρόπο να ηρεμήσω όσο γίνεται αυτό δηλαδή.Ναι τα συναισθήματα είναι πολλά.Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη να δεχθώ μια αποτυχία.Ευχομαι απλά σε πρώτο βήμα να υπάρξει η εμφύτευση.
    • Αχ.... Όσες φορές κι αν διαβάσω αναρτήσεις από κοπέλες σε αναμονή από έμβρυομεταφορά μου έρχονται όλα εκείνα τα συναισθήματα, φόβος, αγωνία, προσμονή, άγχος, ελπίδα.... Από τη μια να παίρνεις κουράγιο κι από την άλλη να γεμίζει αρνητικές σκέψεις το μυαλό...   Υπομονή κορίτσι μου! Λίγη υπομονή ακόμα.... Δεν είσαι μόνη σου...  Εύχομαι να έχεις μόνο ευχάριστα νέα σύντομα! 🍀☺️🙏🏼
    • Δεν έχω κάτι στα υπ' όψιν να βοηθήσω. Έχετε απευθυνθεί και για κρατική υιοθεσία ή ψάχνετε αποκλειστικά ιδιωτική για υιοθεσία βρέφους; Για κρατική υιοθεσία αν δεν έχετε πρόβλημα με την ηλικία θα μπορέσετε πιο εύκολα να μεγαλώσετε την οικογένεια σας!  Εμείς με τον σύζυγο είχαμε κάνει όλες τις ενέργειες για κρατική υιοθεσία και είχαμε εγκριθεί.. ήταν σχετικά απλό σαν διαδικασία και μας είχαν ενημερώσει ότι σε 1 το πολύ 1,5 χρόνο θα γινόταν αντιστοιχία με παιδάκι αλλά είχαμε επιλέξει έως 8 ετών , δηλ δε ψάχναμε αποκλειστικά βρέφος γιατί έτσι θα ήταν πολύ δύσκολο.  Ο,τι κι αν αποφασίσετε εύχομαι ολόψυχα να σας έρθουν όλα όπως τα θέλετε και να μεγαλώσει η οικογένεια σας! Θεάρεστη πράξη η υιοθεσία.... Να είστε πάντα καλά! ❤️
    • Διαβασα διάφορα για το vback....είμαι προβληματισμένη σχετικά... Είναι γενικά λίγο risky και ο γιατρός πρέπει να είναι απόλυτα καταρτισμένος σε αυτό. Ο δικός μου δε το υποστηρίζει..  Ο άντρας μου ξυπνάει 4:30 το πρωί και φεύγει στις 5:15 από το σπίτι... Επιστρέφει κάθε μέρα σχεδόν γύρω στις 18:30... Δουλεύει και τα Σάββατα, ευτυχώς όμως λιγότερες ωρες... Οπότε καταλαβαίνετε όλη μέρα σχεδόν μόνη είμαι!  Έχει ξεκινήσει κι εμένα ο "μεθυσμένος" 🤣🤣🤣 να προσπαθεί να σταθεί μόνος του χωρίς να κρατιέται... Από τις πιο δύσκολες φάσεις θεωρώ όλο αυτό, θέλει μεγάλη προσοχή να μη χτυπήσουν.  Κάνει κι εσένα αρκετές αφυπνίσεις.... Ζητάει γάλα κάθε φορά;  Χθες άπλωσε τα χεράκια του και είπε μα-μα.... Δε ξέρω αν ήταν συνειδητο ή τυχαίο.... Εγώ πάντως έλιωσα στο κλαμμα από συγκίνηση... 💙☺️ 
    • Εγω εχτές πήρα τηλ μου είπαν πως θα μου δώσουν αυτοί από το μικροβιολογικό ενώ την προηγούμενη φορά που πήγα σε άλλο μικροβιολογικό το πήρα εγω  αν και την πρώτη φορά έκανα με 75γρ γλυκόζη τώρα ο καινούργιος γιατρός μου έδωσε τα 100 γρ 😕
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...