Μετάβαση σε περιεχόμενο

Σπιτικές Τροφές


Recommended Posts

Θα γίνω μανούλα σε λίγους μήνες και έχω αγχωθεί πάρα πολύ...:eh:

Κυριώς με όλα αυτά που ακούω για διατροφικούς κώδικες και γενικά όλη τη μαυρίλα που έχει πέσει στον κόσμο...

Θέλω να θηλάσω οσο πιο πολύ γίνεται και μετά οτι του δίνω να είναι φτιαγμένο απο τα χεράκια μου..

Διάβασα σε ένα άρθρο Σπιτικές Βρεφικές Τροφές πως το μεγαλύτερο μειονέκτημα των σπιτικών τροφών είναι :

Η Αποθήκευση. Οι σπιτικές παιδικές τροφές μπορούν να χαλάσουν πιο γρήγορα από τις προ – συσκευασμένες, επίσης απαιτούν ψύξη, η οποία μπορεί να πάρει αρκετό χώρο στο ψυγείο ή τον καταψύκτη σας, ειδικά αν μαγειρεύετε πολλές μερίδες για να τις έχετε έτοιμες αργότερα. Οι προ – συσκευασμένες παιδικές τροφές δεν χρειάζονται διατήρηση στο ψυγείο μέχρι να ανοίξουν.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να τις συντηρείς χωρίς να φοβάσαι μη χαλάσουν; Έστω για 3-4 μέρες κάνει??? :dry::dry::dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

HelenMammy γεια σου! Καλώς όρισες και με το καλό το μωράκι σου!

Θήλασε όσο μπορείς και μην ακούσεις κανένα! Φαντάζομαι θα είσαι αρκετά ενημερωμένη για το θηλασμό, αν όχι, εδώ θα βρεις πολλές μανούλες που θα σε βοηθήσουν!

Για τις τροφές που λες, εγώ ποτέ μου δεν αγόρασα κάτι έτοιμο, ούτε φρούτα, ούτε σούπες-πουρέ. Αγόραζα ένα στήθος κοτόπουλο, π.χ., το έκοβα στα τέσσερα και έβαζα τα κομμάτια χωριστά στην κατάψυξη. Έβραζα ένα κομμάτι και από πάνω έβαζα ένα ειδικό δισκάκι με τρυπούλες και πάνω του τα λαχανικά: πατάτα, καρότο, κολοκυθάκι, κρεμμύδι, μαϊντανό, σέλινο, πιπεριά, ό,τι ήταν της εποχής. Μικρές ποσότητες πάντα. Έλιωνα στο μούλτι ένα μικρό μέρος του κοτόπουλου και των λαχανικών, και κρατούσα το υπόλοιπα για την επόμενη μέρα. Συνήθως έφτανε για δύο μέρες, ενώ κάποιες φορές προτιμούσα να ετοιμάζω κάθε μέρα φρέσκα λαχανικά. Στην κατάψυξη φαγητό του μωρού δεν έβαλα ποτέ μου, αν και ξέρω πάρα πολλούς που το κάνουν. Δε χρειάζεται, βέβαια, να ετοιμάσεις μεγάλες ποσότητες για την κατάψυξη. Μπορείς να έχεις 2-3 βαζάκια για ώρα ανάγκης. Γενικώς, όμως, απ' όσο ξέρω, είναι καλύτερα τα λαχανικά να λιώνονται εκείνη την ώρα και όχι εκ των προτέρων, γιατί καταστρέφονται οι βιταμίνες τους.

Όσο για το φρούτο του, πάντα του λιώναμε εμείς στο μούλτι, ενώ αν θα πηγαίναμε κάπου, έπαιρνα μπανάνα και ένα πιρούνι και του την έλιωνα επί τόπου.

Σίγουρα χρειάζεται λίγος χρόνος παραπάνω για να ετοιμάσεις το φαγητό του μωρού, αλλά όχι τόσος που να χρειάζεται να αγοράζεις έτοιμες τροφές!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...