Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟ


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια...

θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ. Είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου.

Το πρώτο για διάφορους λόγους (γεννήθηκε μικρούλης, έπαθε ίκτερο, άγχος να πάρει βάρος, μη φαγανό μωρό και κακές θηλές) ξεκίνησα από την αρχή σχεδόν και από διάφορες συμβουλές που έκανα το λάθο να ακούσω να του βγάζω με θήλαστρο. Πήρα επαγγελματικό και έβγαζα μέχρι 10 μηνών ,είχα και τράπεζα και φάγαμε μέχρι 12 μηνών μανουλίσιο γαλατάκι αλλά έτσι με μπιμπερό.

Τ'ωρα θέλω να το αποφύγω , έστω τους πρώτους 3 μήνες που θα είμαι σπίτι, μετά όταν θα λείπω να πίνει και με μπιμπερό δικό μου γάλα που θα βγάζω (εάν έχω ακόμα δουλεία όπως πάνε τα πράγματα).

εχω εισέρχουσες θηλές και η μαία λέει ότι θα είναι δύσκολο να πιάζει, έχει εμπειρία καμία?

το σύστημα εξώθησης θηλών της medela που φοράς μέσα από το σουτιέν κάνει δουλεία , ξέρει καμιά?

το άλλο της chicco που τα πατάς (σαν καραμούτζα είναι εκενίνη την ώρα το κάνεις)και βγάζει τις θηλές, το έχετε δοκιμάσει?

αν χρειαστώ μπουκάλι, τις πρώτες μέρες να πάρω της medela που είναι για μητρικό γάλα? δεν πέφτει αυτόματα όταν το γυρνάς και το παιδί μαθαίνει να τραβάει, βέβαια η θηλή του είναι μεγάλη...

βηθείστε με εάν έχετε εμπειρία εισέρχουσων θηλών...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλό να υποδεχτείς το δεύτερο μωράκι σου!

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις εισέχουσες θηλές, το παν είναι η σωστή στάση θηλασμού και το σωστό πιάσιμο καθώς το μωρό πιάνει όλη τη θηλαία άλω και όχι μόνο τη ρώγα.

Θα σου πρότεινα να πας σε συναντήσεις της LLL για να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Δες εδώ: http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%C ... %87%CE%AE/

κι εδώ: http://www.lllgreece.org/synanteseis

κι εδώ είναι οι τοπικές ομάδες υποστήριξης θηλασμού και μητρότητας που λειτουργούν μέσω facebook:

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%C ... %89%CE%BD/

Όλα τα παραπάνω προσφέρονται εντελώς δωρεάν.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστώ πολύ,η αληθεία είναι ότι πολλές γυναίκες μου λένε ότι είναι δύσκολο να θηλάσω και αγχώνομαι...

ψάχνω και εγώ στο internet, ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κυκλοφορεί πολύ ράδιο αρβύλα, μην ακούς και μη μείνεις μόνο στο διάβασμα, πήγαινε σε συναντήσεις της LLL αν υπάρχει κάποια κοντά στην περιοχή σου, θα γνωρίσεις έτσι κάποια σύμβουλο που θα μπορεί να σε βοηθήσει και τηλεφωνικώς και από κοντά. Επίσης να ξέρεις πως πολλές μαμάδες από το δίκτυο υποστήριξης στο facebook διατίθενται ακόμα και να έρθουν στο μαιευτήριο για βοήθεια. Αλήθεια που μένεις?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με έναν σύλλογο τη Φαιναρέτη. Μπορούν να σε βοηθήσουν και τηλεφωνικά (δηλ, να σου δώσουν κάποιες πρώτες οδηγίες και να λύσουν τις απορίες σου) ή από κοντά αν βρισκεσαι σε περιοχή γύρω από τη Ν. Σμύρνη. Παρέχουν βοήθεια δωρεάν και εμένα προσωπικά με είχαν βοηθήσει πάρα πολύ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστώ κορίτσια,

έχω αρχίσει και ενημερώνομαι και βλέπω την κα.Πατσούρου στο you tube που βοηθάει πολύ. Για τις συναντήσεις που λέτε δεν μένω Αθήνα και είναι πιο δύσκολο.

Χτες μίλησα όμως με μια μαια, είδε και τις θηλές μου και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι έχουν μεγάλη διάμετρο και δεν είναι εισέρχουσες απλά συμφωνεί με τη μαία του γιατρού που είπε ότι αν πάρει μπουκάλι στο μαιευτήριο το μωρό μετά είναι πιο δύσκολο. Είπε να επιμένω όπως, που θα το κάνω,απλά πρότεινε σαν βοήθεια να βά λω το μωρό (εάν έχει στραβώσει ήδη) όταν θα πεινάει πολύ ώστε με το αίσθημα επιβίωσης να βουτήξει το στηθος. Το έχετε δοκιμάσει? η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν ότι εάν εκνευριστεί θα είναι αργά πια να το πιάσει...

sorry ρωτάω από τώρα ώστε να έχω μια γνώμη γιατι το παιχνίδι θα παιχτεί τις πρώτες 10 μέρες πιστευώ και δεν θα έχω πολύ χρόνο να μπαίνω τότε να ρωτάω..

Ευχαρισ΄τω και πάλι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα,

και μένα μου είχαν πει ότι έχω εισέχουσες θηλές και θα βοηθούσαν αν χρησιμοποιούσα τις ψευδοθηλές, το έκανα τις 3 πρώτες μέρες από την γέννηση του γιου μου και δεν ήταν και ό,τι καλύτερο.....το παιδί δυσκολευόταν να πιεί....οπότε και κάλεσα μαία στο σπίτι, η οποία και με βοήθησε αρκετά, μου έδειξε πώς να θηλάζει το παιδί σωστά....από τότε δεν είχα κανένα πρόβλημα.....

αυτό με την πείνα δεν νομίζω να βοηθήσει γιατί μπορεί, όπως λες, το παιδί από εκνευρισμό να μην μπορέσει να θηλάσει σωστά :? ....πάλι εξαρτάται από το παιδί!.....

αλλά πώς ορίζει η μαία την πείνα? δλδ πότε θα φάει το παιδί? θα το αφήσεις να κλαίει με τις ώρες μόνο και μόνο για να μπορέσει να θηλάσει? :?

αθτό που λέει η samarcande να προσπαθήσεις να κάνεις δλδ να πιάσει και την άλω, όχι μόνο την ρώγα :!::!:

το μπουκάλι εγώ θα το απέφευγα στην αρχή, μήπως και πάθει σύγχυση θηλών.....

έχεις χρόνο να βρεις μια καλή μαία να σε βοήθήσει :);)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

argi ευχαριστώ,

καλέ η μαία δεν είπε να το αφησω να κλαίει και σίγουρα όχι από την αρχή. απλα πρότεινε σαν τελευταία λύση να δοκιμάσω όταν τη δω πχ να βάζει τα χερακια στο στόμα της και να ζητάει αλλά όχι και να την αφήσω να κλαίει. εύχομαι να τα καταφέρω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συγχαρητήρια κορίτσι μου, να ζήσετε 💞 όλο χαρές να έχουμε σ αυτό το φόρουμ ✨✨ Βουρ στο ψητό τώρα και σας εύχομαι να έχετε κι άλλες χαρές σύντομα 🤰🏼🔜 🤞
    • Κορίτσια τι κάνετε ;;  συγχαρητήρια σε όσες είδατε θετικά τεστακια ή κάνατε υπερήχους κ είδατε τα φασόλια σας !! Ποσό μα ποσό χαίρομαι για την καθεμία ξεχωριστά όταν βλέπω κάποια να ανεβάζει θετικό τεστ !!! οι υπόλοιπες εύχομαι κ πάλι από καρδιάς του χρόνου το Πάσχα να κρατάμε μωράκια ή να τα έχουμε στις κοιλιές μας !!  Στα δικά μου νέα , την 31η ημέρα μου ήρθε περίοδος (3 μέρες καθυστέρηση με αρνητικά τεστ) το πήρα λίγο βαριά ωστόσο δεν ήθελα να το δείξω λόγω των ημερών… μετα πήγαμε ένα 3ημερο κ εκεί μου έκανε πρόταση κ επίσημα με δαχτυλίδι ο άντρας μου κ όλα άλλαξαν ! Στη συνέχεια πήγα κ στους δικούς μου κ καταχάρηκα!  γυρνώντας στην καθημερινότητα ξεκίνησα τα τεστακια ωορρηξίας και σήμερα βρήκα το καραθετικο, πήρα άδεια από τη δουλειά που δουλεύω όλη μέρα εκτος σπιτιού, για μια ώρα (με δικαιολογία ότι να ναι) κ έτρεξα για λίγες τρελίτσες … αύριο αντίστοιχα κ ο άντρας μου δουλεύει όλη μέρα, όποτε ελπιζω να μπορέσει μια ώρα να πάρει για να κάνουμε λίγες ακόμη να αυξήσουμε πιθανότητες ! ελπιζω βγαίνοντας αυτός ο μήνας να έρθουν κ αλλά θετικά τεστακια κ μωράκια στις κοιλίτσες !
    • Κοριτσαρες μου!!!  Τι κάνετε καλέ?! Διαβάζω πόση ώρα ! Να πω κάτι αρχήν στην Μαρίνα μας @marinamanoulitsa μου να χαίρεσαι το αντράκι σου .γερό τυχερό και ευλογημένο να είναι. Εμένα σήμερα έχει γενέθλια ο γιος μου και είχα λίγο κόσμο σπίτι και αύριο έχουμε το πάρτι και για αυτό χάθηκα αυτές τις μέρες ,έτρεχα για τις λεπτομέρειες.. Κατά τ αλλά όπως σας.ειχα πει έχω γίνει σαν μπαλόνι. Έχω πρηστεί και στο πρόσωπο και εννοείται κοιλιά που μπαμ!   @Kate1992 πριν κάποιο καιρό όταν κάναμε τις πρώτες μας προσπάθειες για δεύτερο παιδί είχα ένα πολυ δύσκολο βακτήριο. Τότε είχα ενημερώσει τον γιατρό για τις προθέσεις μου και επειδή έπρεπε να πάρω οπωσδήποτε αντιβίωση μου έδωσε ακριβώς την ίδια που έδωσε τώρα και σε σένα. Επειδή δεν ήξερα αν είμαι η δεν είμαι έγκυος ο γιατρός μου είπε θα την πάρεις άφοβα αυτή. Και έτσι έκανα. Βέβαια έγκυος δεν ήμουν τότε αλλά ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν γυναικολόγος με ειδίκευση στην γυναικεία Ουρολογία. Οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρει! Μην μου αγχώνεσαι!!!
    • Εμένα έπαιρνε 50 ευρώ επίσκεψη βέβαια όχι σε κάθε ραντεβού, σίγουρα δεν χρέωσε 4 κ 1000€ καισαρική. Εκείνη την εποχή έλεγαν τα κορίτσια στη συζήτηση με τα δίδυμα ποσα της τάξεως των 2000-2500 ευρώ κ λέω μια χαρά είμαστε!!!😱😱😱
    • Αυτό με τα σουτιέν πονεμένη ιστορία! 😂Έχω στήθος γενικά και τώρα με την εγκυμοσύνη έχει βαρύνει κι άλλο. Εννοείται πως κανονικό σουτιέν δεν παίζει να βάλω, αθλητικά μόνο και πάλι με ζορίζουν!  Ελπίζω να μπαίνω στο μαγιό μου 😅 @Katiana1987 μωρέ την απολαμβάνω τη διαδρομή αλλά είμαι και καμμένη, γι’ αυτό λέω να περάσουν αυτές οι μέρες χαχα @Kate1992 κορίτσι μου μην αγχώνεσαι σίγουρα δεν είναι κάτι σοβαρό, θα κάνεις τη θεραπεία σου και όλα καλα. Γενικά παίζει πολύ στην εγκυμοσύνη βακτήρια/μύκητες. Αλλάζει το ph του κόλπου. Εγώ παίρνω και προβιοτικά γιατί ταλαιπωρούμαι συχνά από candida και ενδεχομένως να έχω και τώρα. Στο επόμενο τρίμηνο θα κάνω καλλιέργεια και παπ.  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...