Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 994
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Ποια συφιλη ρε χαζο...

λαθος του νοσοκειου...

απο που και ως που;;;;

η εσυ εκανες καμια αμαρτια...η ο Α ;;;...

αυτη μονο με 1 τροπο την κολλας....

ειδικα στις μερες μας..

οσο γι ατο αλλο...για δε την ρωτησες στα ισια;;;;...

Δημοσίευση

Ε δλδ ρε Θου ξαναπας στο νοσοκομείο;;;;

'Εχω σιχαθεί μιλάμε μ'αυτά που μαθαίνω από χθες.

Να μην του χρειαστείς είναι!

Ιουλία χρόνια σου πολλά !!!!! Να σε χαίρονται οι άντρες σου και να γεμίσει το σπίτι σου τσουτσούνια!!!! :lol:

Δημοσίευση

πάντως σε μένα - δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει- μου μπήκε ιδέα τοκετού στο σπίτι, αν κάνω άλλο παιδί και αν οι εγκυμοσύνες μου είναι σαν τις προηγούμενες..στο Γ που το είπα δεν του έκανε εντύπωση..αλλού δνε τολμώ να το πω

Δημοσίευση

Αρτζι η παιδοψυχολόγος έχει παιδιά... ;););) Μάλιστα, όταν μου τα έλεγα όλα αυτλα, γυρίζω σε κάποια φάση και της λέω....

"Εσείς που το έχετε σπουδάσει και γνωρίζετε πώς πρέπει να φέρεστε, στα παιδιά σας τα εφαρμόζετε αυτά που μου λέτε";;;;; :lol::lol::lol::lol: Και μένει... :shock::shock::shock: Μου λέει "όταν η κόρη μου ήταν 2-3 χρονών ήθελα να τη βρίζω και να την πλακώνω στο ξύλο όλη μέρα, αν μπορούσα..." :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock: Έσφιγγα τα δόντια μου και το χέρι μου το έκρυβα πίσω για να συγκρατηθώ γιατί ήξερα ότι δεν θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα...κλπκλπκλπ

Επίσης ρε κορίτσια, γιατί είναι αυτονόητο ότι ο μπαμπάς θα φωνάξει στα παιδιά για να υπερασπιστεί τη μαμά;;;;; :shock::shock::shock::shock: Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι...Εγώ φανταζόμουν ότι φωνάζουν επειδή εξαντλείται η υπομονή τους...Όπως συμβαίνει και με εμάς... :roll::roll::roll::roll:

Δημοσίευση

Θούληηηηη πάλι αγόρι βρε? :o:o:o:roll::roll::roll: δεν πειράζει, μ ετο καλό να έρθει, να είναι υγιές και χαμογελαστό όπως τα άλλα :x:x

τι σύφιλη καλέ? :?

Μαρία θα κάνεις όλα αυτά???? :o:o:o:shock::shock::shock::shock:

Αναστ. :shock::shock::shock::shock: έφαγες τόσα??? :o:o:o:o:o

είσαι ψιλή όμως και δεν σου φαίνεται, οπότε τρώγε άφοβα!!! ;)

Αφρο μπράβο βρε, δεν σου είπα εγώ? ας τρώεν χωριστά! ;)

εγώ έφτιαξα πατάτες γιαχνί, να δούμε θα φάνε :roll::roll::roll: αν και σιγά το φαγητό ποιά η διατροφική του αξία? πατάτες μόνο!!! :?

Μαρία μια φορά είχες πει ότι είχες κάνει ομελέτα για μεσημεριανό, τι έβαλες μέσα? :)

Μαρίαααα δεν διαβάζεις βρε τι πόσταρε η Νατάσα στο φεις στην ομάδα της για τον τοκετό στο σπίτι?? :shock::shock::shock::shock::shock::o:o:o:o:o:o

έμεινα μιλάμε με το στόμα ανοιχτό!!!! έλεος δλδ!!! :twisted::twisted::twisted:

Δημοσίευση

Αρτζι το ποτήρι δεν θα το αφήσεις να το σπάσει, αλλά θα του εξηγήσεις ήρεμα ότι δεν είναι σωστό γιατί μπορεί να κοπεί κλπ...

Πάνω στην κουβέντα της είπα ότι η Ιωάννα χτυπιέται για να φοράει κάθε μέρα φούστα στο σχολείο και όταν ο καιρός είναι άσχημος δεν της επιτρέπω και όταν με φτάνει στα όρια μου της λέω "ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ..."Και μου είπε ότι είναι λάθος...Αφενός μπορεί να φορέσει τη φούστα με καλσόν ή κολάν...Και αφετέρου ποια είμαι εγώ που τη μηδενίζω και της λέω τι να φορέσει;;;;; :roll::roll::roll: Θα της το απαγόρευα μόνο αν μου έλεγε να φορέσει τη φούστα με γυμνά πόδια...Κάταλαβες;;;; :roll::roll::roll:

Όπως πχ βρίσκει απαράδεκτο να πιέζουμε τα παιδιά να φοράνε παντόφλες μεσα στο σπίτι ενώ γουστάρουν να περπατάνε ξυπόλητα κλπ κλπ κλπ...

Ιουλία κι εγώ τα ίδια κάνω... :oops::oops::oops: Και χειρότερα... :oops::oops::oops:

Δημοσίευση

Στάσα δεν το εξήγησα καλά ρε....Ο Γιώργος δεν φωνάζει για να απαλλάξει εμένα από αυτό το "βάρος", της φωνής...

Ενώ αυτός δεν φαίνεται να ενοχλείται από αυτά που κάνει η Ιωάννα και εκνευρίζουν εμένα, για να μην πιεστώ εγώ πιο πολύ και εξαντληθεί η υπομονή μου και στενοχωρηθώ και και και και.....

Αναλαμβάνει να την ηρεμήσει αυτός....Ενώ δεν τον ενοχλεί...Και αφού βλέπει ότι η μικρή συνεχίζει να ουρλιάζει και να χτυπιέται για να μην μπω εγώ στη μέση πάλι, γίνεται αυτός ο κακός και της βάζει τις φωνές για να μην επιβαρυνθώ εγώ πιο πολύ με τη συμπεριφορα της Ιωάννας...

Κατάλαβες;;;;; :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Μαρία είσαι τρελή που θες τοκετό στο σπίτι... :shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Δημοσίευση

Γωγώ μέχρι να εξηγήσεις εσύ στο παιδί, το έχει ήδη ρίξει :lol::lol::lol:

αλλά ρε συ, αυτά κάνεις? :o:o:o

ε τότε καλά έκανες που πήγες και κουβέντιασες μαζί της, καλό σου έκανε ;)

δλδ δεν έχω πει ποτέ στα παιδιά "επειδή το θέλω εγώ, ή έτσι επειδή το λέω εγώ" :? ......πάντα εξηγώ το γιατί, .......είναι πολύ εγωιστικό αυτό που λες "επειδή το θέλεις εσύ"!! :? ...........εγώ πάντα το εξηγώ γιατί όταν ήμουν μικρή ο μπαμπάς μου πάντα όταν τον ρωτούσαμε "γιατί?" μας έλεγε "'ετσι"....και αυτό δεν είναι απάντηση.....και προσπαθώ να μην επαναλάβω ορισμένα πράγματα που ΔΕΝ μου άρεσαν στην δική μου ηλικία....ακόμη και όταν πάμε σε ένα μαγαζί και η Ρ. θέλει κάτι και της λέω όχι και με ρωτάει γιατί, θα της εξηγήσω γιατί..."έτσι" δεν θα πω :!::!: ......μπορεί να είναι μικρά πλασματάκια, αλλά πρέπει να τους απαντάμε και εξηγούμε σαν να είναι ενήλικες.....

Δημοσίευση

den ειναι παντα ετσι τα πραγματα...

δηλαδη αν θελει καθε μερα να πηαγινει σχολειο ντυμενη πριγκιπισα θα την αφησει μονο και μονο επειδη δεν θα ειναι γυμνη?

για εμενα τα ορια καλο θα ειναι να υπαρχουν...οπως και ο σεβασμος...

και εμεις πολλες φορες της φωναζουμε ...δε γινεται να μην σεβεται το οτι ο αλλος (εγω) χρειαζομαι υπνο... να παιξει..αλλα με ηρεμια ...ουτε ολα κινουνται γυρω απο αυτη ...κι ας ειναι ετσι!

επησις καπιες φορες θα πρεπει να ισχυει ...το "αυτο που ειπα-με"

Δημοσίευση

Αρτζι δεν της λέω από την αρχή "επειδή έτσι θέλω εγώ..."

Της λέω "αγάπη μου σήμερα βρέχει, δεν μπορούμε να φορέσουμε φουστίτσα, θα βραχείς, θα κρυώσεις, θα, θα, θα, θα....Και μπορείς να φορέσεις αυτό που είναι εξίσου ωραίο..." Της προτείνω εναλλακτικές...

Αλλά αν αυτή συνεχίσει και αρίχει να χτυπιέται και να ουρλιάζει, μου γυρίζει το μάτι ανάποδα και στο τέλος της το λέω..... :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Ναι Βίκυ, εννοείται ρε....Απλώς αυτά τα εξηγείς..Κουβεντιάζεις με το παιδί...ήρεμα...Δεν του πουλάς μαγκιά..Δεν κάνεις επίδειξη δύναμης.... :roll::roll::roll::roll::roll: Κατάλαβες τι εννοώ;;;Εγώ εκεί το χάνω το παιχνίδι...Γιατί τσιτώνω αμέσως και φωνάζω.... :oops::oops::oops::oops:

Δημοσίευση

καλα βρε θου,δε της ειπες οτι δε θελεις να μαθεις φυλο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

εννοειται σουπερ ανεξαρτητα απο φυλο,αλλα αφου δεν ηθελες να μαθεις!πηγες με τα 2 ρε θηριο;;;;;;;υποκλινομαι!

εγω τοκετο στο σπιτι με την καμια ομως!! :o:o

πρωτον δεν μπορω να σκεφτομαι μη λερωσω παντου,βλακεια,ο.κ.!

δευτερον δε με χαλαει τοκλιμα στην κλινικη,μια χαρα γεννησα εκει

τριτον,λατρευω την επισκληριδιο κ αυτον που την ανακαλυψε

τεταρτον κ κυριοτερο,φοβαμαι μη τυχει κατι κ τρεχουμε κ δε φτανουμε..

Δημοσίευση

ιουλια χρονια πολλαααα..να σαι χαιρονται οι αντρες σου..με το καλο το 2 μωρακι

αργυ καλε σα αγορι το ειδα..αλλα μαλλον ειναι η συνεχεια του λωρου..βασικα θα το δειξω στις σαλονικιες κυριακη...

καλε τα δοντια του θοδωρη ειναι οκ..παντελη ειπα νομιζω

πηγα σημερα το παντελη..χαλια μαυρα :cry::cry:

το μπροστινο δοντι που απο τη μεσα μερια εχει μαυρακι θελει σφραγισμα

κ τα πισω πισω πανω δοντια..συνολο 3 σφραγισματα.. :cry::cry::cry::cry::cry:

το αλλο μηνα που θα ερθει η αδερφη θα παω κ γω για 2 μικρ σφραγισματακια κ να βγαλω ενα φρονιμητη

κ θα παρω το παντελη μπας κ κατσει αν του κανει τιποτα

νατασα για τη εγκυμοσυνη δε ξανα παω τελος..

ποτε πας για αυχενικη/?σε 2 βδομαδες?μαλλον θα σε δωσω βιβλιαριο να με γραψει κατι που δε μπορεσε χθες

δευτερα παω παλι νοσοκομειο για ενδοκρινολογο :roll:

ρε γωγω πας καλα?ποια τελεια σχεση..εγω δε πιστευω σε συμβουλο γαμου..κοροιδια το θεωρω

ιουλαι φυσικα κ της ειπα..αλλα δε ξερω..μπορει να μη φαινεται το φυλο σε αυτο..τι να πω..λιγο απογοητευτικα χθες :cry:

Δημοσίευση

Τζούλια ρε σε πείραζα για την κορούλα...Ένα τσουτσούνι να θα έχει το καμάρι σου... :lol::lol::lol::lol::x:x:x:x:x:x

Θου τα μπαλάκια δεν μπορεί να είναι α....α, τα μπαλάκια του.... :lol::lol::lol::lol::lol: Εμείς τώρα τα είδαμε τα μπαλάκια του...Στο ντόπλερ...Τώρα κατέβηκαν.... :roll::roll::roll::roll: Δεν μπορεί να φαίνονται τόσο νωρίς... :roll::roll::roll:

Θου γιατί ρε δεν πιστεύεις σε σύμβουλο γάμου;;;;; :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll: Εγώ ναι μεν ξέρω τα λάθη μου και τα λάθη του Γ, αλλά ένας σύμβουλος μπορεί να "ανοίξει" τα μάτια του άλλου και να του πει ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος και πληγώνει τον άλλον.... :roll::roll::roll::roll: Κατάλαβες;;;;

Εγώ πιστεύω στις τέλειες σχέσεις.... :x:x:x:x:lol::lol::lol: Στάσαααααααααα :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: ξέρνα ελεύθερα... :lol::lol::lol:

Δημοσίευση

α! Γωγώ σε σχέση με την Μαρτίνα και την ζήλια της προς εκείνη, τι σας είπε? τι σας συμβούλευσε? :?:

Μάγδα τι έκανες με το πόδι της Μαρκέλλας? της πονάει ακόμη?

της Ρ. όταν προκειται να περπατήσει της πονάει είτε το πόδι είτε η κοιλιά....και αν πρόκειται να φάει της πονάει η κοιλιά :roll::roll::roll: άντε τώρα να πιστέψεις αν είναι αλήθεια ή ψέματα!!! :?

Δημοσίευση

παιδια εγω αυτο που λεει η Γωγω την καταλαβαινω..

μπορει να ειναι αχωνευτη κατα τα αλλα :lol::lol::lol::lol::lol: αλλα εχει δικιο..αν εχεις ενα παιδι που σου κανει τετοια....καποια στιγμη ξεσπας..

εγω ετοιμαζω τα ρουχα του Χ απο το βραδυ..και σηγα μη τον ρωτισω αν θελει να φορεσει κατι...

αντε αν ειναι ακποιο απο τα αγαπημενα του και τσιναει..του λεω να κοιτα..θα βαλεις μπλουζ αμε τον ντοναλτ...κλπ κλπ...

μου κανει μονο ιστοριες με παπουτσια...

ειναι μερε ςπου βρεχει καταρρακτωδος και δ εθελει να βαλει γαλοτσες..και μερες που εχει καυσονα και θελει γαλοτσα...

συνηθως τον ψηνω με το καλο..αλλα εχει τυχει να του πω " ακου να σου πω..η θα φορεσεις αυτο..η θα πας ξηπολιτος..διαλεξε"..και αμα αρχισε να ουρλιαζει και να ιστεριαζει..τον σηκονω να κατευει ξηπολιτος..μανι μανι βαζει παπουτσια...

Δημοσίευση

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

βασικά για να πάει κάποιος σε σύμβουλο γάμου ή ψυχολόγο γενικότερα θα πρέπει να παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα κάπου....αν θεωρεί ότι εκείνος είναι ο τέλειος, τέλος και ο σύμβουλος!!! :roll::roll:

Θούλη γιατί απογοητεύθηκες ακριβώς??? :?

Δημοσίευση

Αρτζι ειλικρίνεια είναι η απάντηση...Μου είπε ότι πρέπει να εξηγήσω στην Ιωάννα ότι "επειδή και η μανούλα κάνει λάθη, αν αισθάνεσαι ότι σε παραμελεί ή ότι ασχολείται περισσότερο με την αδερφή σου για τον οποιοδήποτε λόγο, θέλω να έρθεις και να μου πεις ότι με χρειάζεσαι και ότι δεν σου αρέσει που ασχολούμαι περισσότερο με την αδερφή σου..." :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Και να της εξηγήσουμε ότι "ναι η ζωή μας θα αλλάξει με τον ερχομό του μπέμπη όπως αλλάζουν τα πάντα καθημερινά, αλλά θα αλλάξει προς το καλύτερο...Γιατί το αδερφάκι σου ήρθε, όπως κι εσύ, επειδή η μαμά με τον μπαμπά αγαπιούνται πολύ και με τα παιδάκια η οικογένεια δυναμώνει και δίνεται ακόμα καλύτερη..." ;);););););););)

Επίσης, για το γεγονός ότι τη χτυπάει η Μαρτίνα και η Ιωάννα μένει άπραγη ή δε με αφήνει να την μαλώσω, μου είπε να της ζητήσω "όποτε σε χτυπάει η αδερφή σου ή σου παίρνει τα παιχνίδια σου θέλω να έρχεσαι να μου το λες για να της κάνω παρατήρηση γιατί δεν είναι ασωστή συμπεριφορά αυτή..Δε διεκδικούμε κάτι με επιθετική συμπεριφορά..." κλπ κλπ κλπ

Αρτζι εγώ το πρότεινα στον Γιώργο και χάρηκε κιόλας που είμαι τόσο ανοιχτή... :shock::shock::shock: Εμείς ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουμε η αλήθεια είναι...Ολοι μας οι κβγαδες γίνονται για το τίποτα, από εκρήξεις δικές μου ή δικές του και για το σόι... :roll::roll::roll::roll::roll: Απλ'ως ΘΕΛΩ να το κοντρολάρουμε για να μη μας φθείρει αυτό.... :roll::roll::roll:

Δημοσίευση

εβαλα απο κινητ..χαλια ειναι αλλα δε τε

αναμεσα στα ποδια εχει ενα μπαλακι.κ πιο πανω αλλα δυο..τα 2 πανω ειναι ο λωρος..αλλα πιο πανω δε συνεχιζεται αρα παει κατω λογικα..αρα ειναι ο λωρος.ε?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αχ, ξέχασα να σχολιάσω για το φαγητό. Έφαγε εμάς blackberry τώρα και το έλιωσε πρώτα με το χερι και το φάγε... Έγινε μωβ παντού, χάλια 🥲 μαντεψτε τι δε θα ξαναφάει 😆 εγώ αυτά τα μπαλάκια τα κόβω στη μέση. Αν και μπορεί να τα φάει γιατί εμένα τα λιώνει με το δάχτυλο... Τέλος πάντων... Και με το μήλο φρικαρω λίγο γιατί και αυτό πνίγει εύκολα... Τι να πω... Μια ζωή στο άγχος θα είμαι. Δεν θα συνηθίσω κι αυτόν τον ήχο του gagging και 10 παιδιά να κάνω... 😁😅 Εμάς είναι το δεύτερο παιδί ρε συ... 🫣🫢😆 Δεν προλαβαίνουμε κιόλας να του βγάλουμε ο,τι τρώει... Βρήκαμε στα κακά του πλαστικό κομμάτι σακουλέ συσκευασίας... Ξέρεις σακουλάκι από λεγκο πχ. Το είχε κόψει με τα δόντια του και το φάγε το παλικάρι... Βγήκε ολόκληρο... Οπότε ναι, και χαρτί να φάει, θα λιώσει, θα το χωνέψει, κάτι θα γίνει. Είμαστε σε φάση "αρκεί να μην πνιγεί ή να καταπιεί βίδα", έχει πέσει κατά πολύ το όριο φρίκης 😆
    • Αχ, κάπως έτσι νιώθω κι εγώ με τον ύπνο. Θα δοκιμάσω κι αυτά που γράφεις να δω!!!  @MarMar90 ούτε με το μπουσουλημα ούτε γενικά μη σκας! Έχω φίλη που η κόρη της από 12 μηνών ήξερε να περπατάει, αλλά βαριοταν κι απλά έμενε στο πάτωμα. Δεν κουνούσε ρε! Τίποτα!! Απλά την βάζανε στο καρότσι και πήγαινε... Δεν κουνιόταν ρουπι. Κάποια στιγμή εκεί 16-17 μηνών κάπου μάλλον ήθελε να πάει και το πήρε απόφαση και άρχισε να κινείται... 😆 Κάθε παιδί έχει τα δικά του ψυχολογικά 😆
    • Έχω διαβάσει και συζητήσει άπειρα για τις συμπεριφορές... Είχαμε καιρό θέμα με τον μεγάλο... Μέχρι τα 3-4 χρόνια να μην ελπίζεις ότι θα πάψεις να τα λες αυτά... 🥲 Πολύ καλά τα καταφέρνετε, αλλά βλέπω κι απ' τον μεγάλο μου ότι είναι μεγάλη η πίστα αυτή. Κι εγώ θεωρώ ότι η σχολή Μοντεσσόρι είναι η καλύτερη. Να διορθώσεις την κίνηση, να δείξεις τι είναι επιτρεπτό και πώς το κάνεις, γιατί με λόγια δεν καταλαβαίνει. Είτε κρατήσεις σταθερή έκφραση και πεις όχι, είτε φωνάξεις (από τη δική μου εμπειρία κι όχι από μελέτες που έχω κάνει δηλαδή 😆) δεν θα καταλάβει και πολλά. Επίσης κάποιοι λένε ότι το "μη" δεν το ακούνε κι άμα είναι να διορθώσεις με λόγια να πεις κάτι θετικό κι όχι κάτι αρνητικό με "μη". Δηλαδή, αντί για "μην τρέχεις" να πεις "περπατάμε σιγά", ή "όχι δυνατά" να πεις "ήρεμα" κτλ κτλ... Επίσης, σημαντικό είναι να κρατήσεις όμορφο μεν αλλά σταθερό ύφος, κάπως πιο κοφτό και σοβαρό όταν οριοθετείς. Να δείξεις ότι σε ενόχλησε κι ότι είναι το όριο σου, αλλά όχι ότι μαλώνεις. Γενικά πολύ δύσκολα όλα, θέλει μονίμως να είσαι σε μια ζεν κατάσταση, χωρίς νεύρα, χωρίς κούραση και να σκέφτεσαι ότι το μωρό απλά δεν μπορεί και πρέπει να μάθει από σένα. Δύσκολο μιας και δεν είμαστε ρομπότ!  Πάντως μέχρι τα 2 έτη σίγουρα ακούει και βλέπει αλλά δεν μπορεί να τιθασεύσει την ανάγκη να κινηθεί χωρίς να καταλαβαίνει συνέπειες. Εξετάζει τα όρια σε αυτήν την ηλικία. Ύστερα, 2 χρονων διεκδικεί με τα χέρια και το σώμα, οριοθετεί με το σώμα αυθόρμητα (δαγκώνει, τραβάει, χτυπάει) γιατί ναι μεν μιλάει, αλλά δεν έχει την ικανότητα να χρησιμοποιήσει τον λόγο. Οπότε από τα 3 και μετά θα δεις προκοπή δεδομένου ότι δεν θα νυστάζει/πεινάει/ζηλεύει 😆. Το βλέπω γενικά και από τον γιο μου κι από άλλα παιδιά, και το συζητούσαμε και με τις δασκάλες του στο σχολείο, που ευτυχώς κάνανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι.
    • Κορίτσια μου! Εδώ και τρεις μέρες γράφω σβήνω και δεν έχω καταφέρει να στείλω το ρημαδι το μήνυμα!!  Ο μπέμπης εμάς είναι πλέον 11 μηνών. 9250γρ 78,5εκ. Γενικά είναι ψηλόλιγνος (σίγουρα δεν το πήρε από μένα αυτό 🤣), όχι ότι με χαλάει γιατί η μέση μου τα τραβάει όλα 😆. Δεν αγχώνομαι γενικά με το βάρος (45% στην καμπύλη) από τη στιγμή που το παιδί ψηλώνει και είναι στο 90%. Απλώς ρε παιδί μου πιο πολύ διατροφικά το σκέφτομαι, μήπως δεν απορροφάει καλά τα συστατικά ή είναι θέμα διατροφής το ότι δεν παίρνει κιλά, αλλά μάλλον τα καίει, ξέρω γω 😆 @Kiddo peaky eater... Να σου γνωρίσω τον μεγάλο μου γιο που από τους 12 μήνες μέχρι λίγο πριν αυτό το καλοκαίρι (3 χρόνων κοντά) έτρωγε αγγούρι, πεπόνι, ψωμί, κριτσινια και φυστικοβουτυρο (με το κουτάλι) στο σπίτι. Γιατί στο σχολείο έτρωγε τα πάντα και λέγανε ότι το παιδί είναι πολύ συνεργάσιμο και εύκολο στο φαγητό (άλλο παιδί μάλλον βλέπανε 😆). Να πω επίσης ότι μερικά τρόφιμα που δίνεις στην κόρη σου δεν τα ξέρω καν σα λέξεις... Δεν θυμόμουν καν να τις γράψω και τις έκανα copy paste. Φίλη, αυτά δεν τα έχω δει καν μπροστά μου: φυσαλίδες, δημητριακά καμουτ, όλυρα και σόργο. Τι είναι;🤣🤣  Κορίτσια, εμείς έχουμε θέμα με τον θηλασμό και τον ύπνο. Ενώ ο μεγάλος στον χρόνο τον έκοψε πολύ εύκολα μόνος του (ήδη είχα μειώσει πολύ εύκολα στον ένα θηλασμό πριν κοιμηθεί το βράδυ από τους 10 μήνες) ο μικρός φρικαρει και κλαίει σπαρακτικά... Ο παιδίατρος που τον είδε είπε ότι είναι φαύλος κύκλος. Κλαίει γιατί ξέρει κι έχει μάθει να παίρνει αυτό που θέλει με αυτόν τον τρόπο, και όσο δεν το παίρνει φρικαρει κιόλας, οπότε δεν ξέρω τι να κάνω... Να "ενδώσω" και να του μάθω ότι το να ζητάει με αυτόν τον τρόπο είναι οκ ή να τον ηρεμήσω με θηλασμό; Προσπαθούμε με αγκαλιά, τραγουδάκια, διάσπαση προσοχής, αλλά δεν είναι εύκολο... Θέλει εκμάθηση από την αρχή γιατί έχει μάθει να ζητάει με σπαρακτικό τρόπο αυτό που θέλει 😩😩. Επίσης, το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και με τον θηλασμό και με νανούρισμα/αγκαλιά/κούνημα, αλλά με το που τον αφήσεις κάτω στο κρεβάτι, πάει! Τέλος! Κουνιέται, φωνάζει στον ύπνο του και αν τον χαϊδεψεις σηκώνεται όρθιος και πέφτει πάνω σου με ελεύθερη πτώση... Και η φωνή δεν είναι χαριτωμένου μωρού, σα γέρος φωνάζει που έχει σπάσει τη λεκάνη του ξερωγω... Και ρε σεις, δεν είναι ότι δεν ηρεμεί χωρίς θηλασμό, αλλά τι δέσιμο είναι αυτό με την αγκαλιά; Αυτό πώς το μαθαίνουμε; Κοιμάται ανάμεσα μας για να μας νιώθει κοντά του (κι εμάς στην κούνια μας αναζητάει και ξυπνάει πιο γρήγορα, οπότε κοιμάται μαζί μας) αλλά δεν την παλεύω εγώ άλλο, να φοβάμαι στον ύπνο μου μη τυχόν και κουνηθώ και ξυπνήσει ο πασάς!  Έτοιμη να αποθηλασω δεν είμαι, βλέπω ότι το παιδί το θέλει ακόμα, αλλά ιδανικά ήθελα μέχρι τον χρόνο, άντε στον ενάμιση. Θα προτιμούσα να κοιμάται στην κούνια του, στο δωμάτιο με τον αδερφό του για να μην νιώθει κι ο μεγάλος αποξενωμένος από μας κι από κείνον. Και πλέον ο ύπνος για μας είναι βασανιστήριο. Ο σύζυγος ναι μεν είναι πολύ υποστηρικτικός και προσπαθεί πολύ να τον κοιμίσει το βράδυ, αλλά κάπως θεωρεί ότι φταίει το δέσιμο με το στήθος και ότι το έχει ηρεμιστικό και ότι είναι junkie με το πιπιλισμα και μου λέει "μήπως να το κόψεις κτλ...". Υποκατάστατα, πιπίλες, μπιμπερο δε θέλει με τίποτα. Το γάλα μου να πιει από ποτήρι επίσης με τίποτα. Θέλω να αντικαταστήσω την ανάγκη του θηλασμού, του δεσίματος με αγκαλιά και χάδια και κάπως δεν με αφήνει 😕 και πλέον νιώθω πίεση, αντί για αγάπη και στοργή και προδερμ...  Για την ώρα το βράδυ πριν κοιμηθεί θηλάζω 5 λεπτά, τον βγάζω μετά κι αν γκρινιάζει τον κάνω βόλτα πάνω κάτω. Μετά θα ξαναθηλασω ύστερα από 4 ώρες πάλι για 5 λεπτά. Αν ξυπνήσει στο ενδιάμεσο προσπαθούμε με αγκαλιά να τον κοιμισουμε. Αν είναι πάρα πολύ ανήσυχος θα τον ξαναβάλω στο στήθος. Δεν ξέρω αν θα δουλέψει... Δεν ξέρω αν τα κάνουμε καλα... Ελπίζω να δούμε λίγη προκοπή.  Νιώθω ότι το μήνυμα μου βγάζει απλά ένα άγχος!! Να πω επίσης ότι στο σχολείο του δεν κλαίει, είναι ήρεμος, δεν μας αναζητάει, ούτε το στήθος. Μήπως βγάζει και σπίτι τα άγχη του το μωρό; Δεν ξέρω...
    • Μη σε ανησυχεί, κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Το ότι δεν έχεις συμπτώματα δεν είναι κάτι αρνητικό! Ολα καλά θα ειναι
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...