Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ.....


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑ........ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΜΑΝΟΥΛΑ.......ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.......ΘΗΛΑΖΩ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΜΟΥ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΑ Ν ΑΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΩ.......ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ......ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ........ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ......ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ.......ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ??????ΤΥΡΙ??????ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ???????

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γειά σου Έλενα!

Τελείωσαν οι απορίες της εγκύου και άρχισαν οι απορίες της μαμάς!

Να σου ζήσει ο μικρούλης σου!

Εμένα ο γιατρός μου, μου είπε όχι φασόλια (μόνο φασόλια, τα υπόλοιπα όσπρια επιτρέπονταν), αρακά, λάχανο, κουνουπίδι και καυτερά. Επίσης μου είπε πορτοκάλια, μανταρίνια και λοιπά εσπεριδοειδή με μέτρο, γιατί προκαλούν αφρώδεις κενώσεις στο μωρό, με αποτέλεσμα να συγκαίγεται. Άλλοι λένε όχι στα γαλακτοκομικά και στα αναψυκτικά, όχι στη σοκολάτα, κ.λπ.

Εγώ στην αρχή έκανα αποχή από αυτά που μου είπε ο γιατρός μου, μια που προκαλούν πάρα πολλά αέρια και δεν ήθελα να κάνω κολικούς στον μικρό μου. Μετά άρχισα σιγά-σιγά να τα προσθέτω στη διατροφή μου, είδα ότι δεν τον πειράζουν και τα καταναλώνω κανονικά.

Μια φορά είχα φάει τούρτα σοκολάτα και ήταν ανήσυχος και το συνέδεσα μ' αυτό, οπότε την έκοψα για λίγο καιρό, και μετά την ξανάρχισα χωρίς πρόβλημα.

Καφέ πάλι έχω να γευτώ... πολύ καιρό... Είπα να αρχίσω να πίνω ένα ελαφρύ νες όταν άρχισα σχολείο, αλλά έκανε σαν τρελός και το σταμάτησα... Μια ιδέα είναι όλα, βέβαια.

Γενικά, απ' όσο ξέρω, στον θηλασμό δεν απαγορεύεται κάτι, εκτός αν αποδειχθεί ότι κάτι πειράζει το μωρό, οπότε το σταματάς.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα μου ειχε απαγορεψει εκτος απο οσπρια, τα κερασια και τις φραουλες επειδη προκαλουν ευκολα αλλεργια στα μωρα, και τωρα μεχρι 2 ετων μου απαγορεψε να του τα δωσω. ξυπνανε καποιες αλλεργιες στα παιδια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα παντα μπορεις να τρως στον θηλασμο, δεν υπαρχουν τροφες που απαγορευονται. Αν δεις οτι κατι ενοχλει το μικρουλη σου απλα το αποφευγεις. Εγω ετρωγα τα παντα και επινα ακομα και καφε και ολα οκ. Καλους θηλασμους και να σου ζησει το μωρακι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμένα η μαία μου είχε πει να μη τρώω λάχανο, φασόλια γιατί προκαλούν αέρια στο παιδί.....τα απέφυγα στον γιο μου.....στην κόρη μου έτρωγα τα πάντα.....καφέ μπορείς να πιείς αφού έχεις θηλάσει, αλλά αν θηλάζεις κάθε μία ώρα, άστο καλύτερα :roll::roll::roll:

να σου ζήσει :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τα πάντα μπορείτε να τρώτε στο θηλασμό. Τίποτα δεν απαγορεύεται με βάση κάποια επιστημονική μελέτη.

Απλά ίσως το σωστό είναι να υπάρχει μέτρο. Δεν θα φάτε δηλ 5 κιλά σκορδαλιά, γιατί όπως θα πειράξει εσάς, έτσι θα πειράξει και το μωράκι, θα έχει αέρια και επειδή είναι πιο ευαισθητο το πεπτικό του ίσως και να γκρινιάξει. Η γκρίνια ενος μωρού όμως δεν χρειάζεται πάντα να συνδέεται άμεσα με το τι φάγατε.

Αν φυσικά παρατηρήσεις ότι τρώγοντας επανειλημμένα συγκεκριμένη τροφή και το μωρό αντιδρά τότε καλό είναι να περιορίσεις αυτη την τροφή στο διαιτολόγιο σου.

Άλλωστε η ποικιλία στις τροφές δίνει ποικιλία και στη γεύση του μητρικού γαλακτος, και προετοιμάζεται καλύτερα το μωρό για την εισαγωγή στις στερεές.

Το ιδανικό πάντα φυσικά είναι μια ισορροπημενη διατροφή, τώρα ποσο εφικτό είναι αυτό είναι άλλο θέμα.

Μην κάνουμε όμως τον θηλασμό ένα θέμα περίπλοκο που κάνεις τις γυναίκες να αγχώνονται για το τι θα φάνε, τι θα πιούνε και ούτω καθεξής.

Ρίξε μια ματιά εδώ http://kellymom.com/nutrition/mothers-diet/mom-diet/

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 1 month later...

Καλό είναι να μην τρως πολλά όσπρια ειδικά φασόλια και πολλά λαδερα .οπως σου είπαν μπορείς να τα τρως όλα αλλα με μέτρο .πολυ καλό κάνει ο τραχανάς , η μπίρα χωρίς αλκοολ και αρκετές σουπίτσες .

Να θηλάσεις όσο μπορείς είναι οτι καλύτερο .και για τους δύο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σοκολάτα, καφέδες, αλκοολ, τσιγάρο, κουκια και φάβα νομίζω. Δεν θυμάμαι. Όλα τα υπόλοιπα επιτρέπονται μέχρι να δεις ότι κάτι πειράζει το μωρο. Σοκολάτα μπορείς να φας λίγη αλλα μην το παρακάνεις λογω περιεκτικοτητας σε καφεινη. Καφέ μπορείς ντεκαφεινε ή γαλλικό ελαφρυ. Μην σε αγχώνει το φαγητό καθόλου - νερό να πίνεις αρκετό και φαγητα με μπόλικες βιταμίνες. Συμφωνώ με fotini80. Μέσω του θηλασμού μαθαίνει τις γεύσεις και είναι πιο εύκολη η μεταβαση στις στερεές.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω πινω καφε....φραπεδακι για την ακριβεια.. εχω θεμα με το κεφαλι....αν ξυπνησω κ δεν πιω θα με ποναει το κεφαλι 2ημερες....απλα πινω 1....εχει τυχει να πιω κ 2 δεν την ενοχλησε....οσο πιο υγειηνη διατροφη κανουμε τοσο καλυτερο γιαυτα....εμεις εχουμε αλλεργια κ δεν τρωω πολλα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...