Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αλλεργία στο αγελαδινό γάλα


Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια! Όπως είπα και πρόσφατα σε ανακοίνωσή μου, είμαι μανούλα και έχω ένα αγοράκι 5 μηνών! Η διατροφή του μέχρι και την περασμένη Παρασκευή ήταν αποκλειστικός θηλασμός. Από το Σάββατο ξεκινήσαμε να τρώμε "ριζάλευρο βανίλια".

Όμως από την ημέρα που γεννήθηκε το μωράκι μας είχε αρκετές αναγωγές. Όταν 40ημερών το είδε η παιδίατρος μου είχε πει να κόψω από την διατροφή μου το αγελαδινό γάλα και θα δω βελτίωση, και όντως είχε δίκιο. Εκτός του ότι κόπηκαν μαχαίρι και οι κολικοί. Πριν 1 μήνα ξεκίνησα να τρώω πάλι γαλακτοκομικά από αγελάδα γιατί θα ξεκινούσαμε κρέμες και θέλαμε να δούμε την αντίδραση του παιδιού με αυτή τη διατροφή. Αλλά δεν είχε κάποια αλλαγή ιδιαίτερη. Το Σάββατο όμως που του έδωσα την κρέμα εμφάνισε πολύ έντονη κοκκινίλα γύρω από το πρόσωπό του, η οποία έφευγε μετά από 1 ώρα και η παιδίατρος μου είπε πως μάλλον είναι δερματικό και να τον παρακολουθώ μήπως εξελιχθεί. Μέχρι και την Δευτέρα το ίδιο. Εχθές όμως το παιδί κοκκίνισε σε όλο του το σώμα, παντού μέχρι και στο πουλάκι του και η παιδίατρος μας είπε να κόψουμε αυτή την κρέμα, να πάρουμε κρέμα χωρίς γάλα και να του δώσουμε fenistil σταγόνες. Μέχρι σήμερα το πρωί είχε γίνει καλά.

Θα πρέπει να κάνουμε μια εξέταση "ραστ" μου την είπε η παιδίατρος. Ξέρετε τι ακριβώς είναι και πόσο κοστίζει? Και αν δείξει ότι το παιδί έχει αλλεργία στο γάλα, θα είναι αλλεργικός για όλη του τη ζωή?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

fatsoula.aik.1981 καλημέρα!!!!

Τα ραστ είναι αιματολογική εξέταση που δείχνει γενικά αν είσαι αλλεργικός σε κάτι κ το βαθμό αλλεργίας! Τα ραστ δεν μπορούν να δείξουν όμως αν είσαι αλλεργικός στο γάλα της αγελάδας παρά μόνο σε μερικά αλλεργιογόνα (όπως αν θυμάμαι καλά γύρη, κάποια φάρμακα κ ίσως κάτι άλλο που δεν θυμάμαι )…αν βγουν θετικά καλό θα είναι να προχωρήσεις σε πατς τεστ που είναι τεστ στο δέρμα για να δεις αν η αλλεργία είναι όντως στο γάλα!! Εγώ είδα κ αλλεργιολόγο ο οποίος είναι πιο ειδικός κ μου ξαναέκανε τα τεστ (στο μωρό μου)…. Τα οποία ήταν αρνητικά….. καλό θα είναι βέβαια για ένα διάστημα να μείνει μακριά από αλλεργιογόνα φαγητά για την αποσυμφόρηση του οργανισμού από αυτά για να μην γίνουν μόνιμες οι αλλεργίες (αυτό υποστηρίζουν οι παιδογαστρεντερολόγοι… πήγαμε κ σε τέτοιον)

Πόσο κοστίζουν δεν ξέρω γιατί τα έκανα στο Παίδων. Ίσως να είναι λίγο ακριβά.

Επειδή είμαι παθούσα… από 2 μηνών ξεκίνησε ο γολγοθάς μου κ είχα κόψει όχι μόνο γαλακτοκομικά αλλά τα πάντα.. τρεφόμουν μόνο με κοτόπουλο, πατάτα, καρότο, μήλο, αχλάδι, μπανάνα μέχρι να πάει 7 μηνών που έκοψα τον θηλασμό, σου εύχομαι να περάσει γρήγορα.

Συνήθως υποχωρούν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους αλλά κάνε τις εξετάσεις για να δείς αν είναι έτσι… που στο εύχομαι!

Εμείς στο χρόνο περίπου ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε τα φαγητά μέχρι τότε ειδική διατροφή….. σήμερα όμως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα κ δόξα το Θεό μεγαλώνουμε γιατί είχαμε μείνει λίγο πίσω!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου και απο μένα,

και η δικιά μου η μικρή είχε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Το διαπίστωσα και εγώ 6 μηνών με την πρώτη φορά που δοκίμασε κρέμα ρυζάλευρο με κοκκινίλες στο κορμάκι της οπως και εσύ που υποχωρούσαν μετά απο μισή με μια ώρα. Μέχρι τότε και εμείς αποκλειστικός θηλασμός μόνο που εγώ έτρωγα κανονικά τα πάντα. Η παιδίατρος μας είπε να την σταματήσουμε και μας συνέστησε αλλεργιολόγο. Η αλλεργιολογος έκανε της μικρής κάποια δερματικά τεστ οπου φάνηκε η αλλεργία στο γάλα και κάναμε και αιματολογικές εξετάσεις που φάνηκε σε ποιες πρωτείνες του γάλακτος είχε αλλεργία και σε τι ποσοστό. Συνεχίσαμε τον μητρικό θηλασμό, φαγητό κανονικά και μόνο υποαλλεργική κρέμα. Οταν έκλεισε χρόνο επαναλάβαμε τις αιματολογικές οπου έδειξαν οτι εκεί που είχε αλλεργία οι δείκτες είχαν σχεδόν μηδενιστεί και τα δερματικά τεστ ήταν πια αρνητικά.

Να ξέρεις οτι στα περισσότερα παιδάκια στον πρώτο χρόνο υποχωρεί η αλλεργία στο γάλα και μόνο σε ένα μικρό ποσοστό υποχωρεί μέχρι να κλείσουν και τον δεύτερο χρόνο. Οπότε μην ανησυχείς.

Εγώ θήλασσα μέχρι 15 μηνών και μετά συνέχισε με κανονικό γάλα σε σκόνη, απλά οπως μου είχε πει η αλλεργιολόγος η μετάβαση έπρεπε να γίνει σταδιακά οπότε απο 13 μηνών μαζί με μητρικό γάλα της πρόσθετα σταδιακά υποαλλεργικό μέχρι τους 15 οπου ήπιε μόνο υποαλλεργικό και μετά ξανά έκανα mix υποαλλεργικό με κανονοκό και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Δεν έφαγε άλλες κρέμες πέρα απο την υποαλλεργική όπως φαριν λακτέ ή μπισκοτόκρεμα αλλά μετά τους 15 μηνες έτρωγε γιαουρτάκι κανονικά.

Θα δεις ολα θα περάσουν απλά κάποια φαγητά ισως τα φάει λίγο αργότερα. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα,μην σε ανησυχει,θα περασει,κι εμενα εχει αλλεργια στο γαλα,στα σιτηρα κ στο αυγο,κ ειναι τωρα 16 μηνων σχεδον.κοντα στα 2 θα περασει.εμενα εκανε ραστ κ εδειξε οτι εχει αλλεργια στο γαλα κ στα σιτηρα,αλλα πρεπει να το κανεις μετα τους 6 μηνες γιατι πιο πριν δεν φαινεται αν εχει,ετσι μου ειπαν.εξω που εκανα αυτην την εξεταση αλλα για γαλα κ για σιτηρα μου κοστισε γυρω στα 90 ευρω.λογικα αν κανεις μονο για γαλα ισως να ειναι πιο λιγο.τωρα που πηγαμε στο παιδων στον αλλεργιολογο που την παρακολουθει τις επαναλαβαμε κ μας κοστισαν 140 γιατι τις στελνουν στο πανεπιστημιο μου ειπαν,αλλα καναμε κ για αλλα τροφιμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Όπως καταλαβαίνεται σαν νέα μαμά αγχώθηκα λιγάκι. Και στην παιδίατρο έκανα κάποιες ερωτήσεις, αλλά μου έρχονται οι απορίες μια μια, μπορώ συνέχεια να την ενοχλώ κι αυτή? :) Πάντως μου λύθηκαν πολλές απορίες με τις απαντήσεις σας.

Τώρα όσο για το ότι το rast γίνεται μετά τον 6ο μήνα, δεν ξέρω. Η παιδίατρος μου είπε να το κάνουμε την Δευτέρα που μας έρχεται και το παιδί τότε θα είναι 5μηνών και 1ας εβδομάδας. Επίσης μας είπε ότι μπορούμε να το γράψουμε και ότι θα πληρώσουμε συμμετοχή 15% μόνο. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Anyway, ειλικρινά για το παιδί μου θα δώσω τα πάντα όσα κι αν είναι, φαντάζομαι πως όλες μας έτσι σκεφτόμαστε....

Ξέρει καμιά σας: η κρέμα βανίλια της ΓΙΩΤΗΣ περιέχει και γάλα στα συστατικά της?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εννοειται οτι θα τα δωσουμε ολα για τα παιδακια μας!!!δυστυχως εχει γαλα μεσα η κρεμα βανιλια,μονο το ρυζαλευρο δεν εχει...τα εψαχνα κ τα ξαναεψαχνα αλλα μονο στο φαρμακειο μπορεις να βρεις χωρις γαλα.αν θες να σου πω καμια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τελικά το έψαξα κι εγώ. Όντως έχει γάλα. σε ευχαριστώ alexandra04.

Σήμερα βγήκαν και οι εξετάσεις του. Έχει αλλεργία στο γάλα 4ου βαθμού μας είπε η παιδίατρος, δηλαδή αρκετά αυξημένη. Έχει αλλεργία και στο αυγό κυρίως στο ασπράδι 2ου βαθμού, δηλαδή μέτρια.

Μας είπε να συνεχίσω να το θηλάζω, αλλά να κόψω γαλακτοκομικά και αυγά. Τα αυγά νομίζω θα μου λείψουν κορίτσια... Και επίσης, μας είπε να πάρουμε και ειδικό γάλα για να του δίνω συμπλήρωμα.

Όσο για κρέμα είχα πάρει σκέτο ριζάλευρο της NUTRICIA και το κάνω με φρούτα και του αρέσει πολύ. Αλλά μπορώ να πάρω και την SINLAC, αλλά και οποιαδήποτε κρέμα εμπορίου που να μην περιέχει γάλα ή ακόμα και ίχνη γάλακτος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

υπομονη χρειαζεται,εμενα ειναι κ στα σιτηρα κ δεν μπορει να φαει ουτε μακαρονια,ουτε μπισκοτο ουετ τιποτα...αλλη μια ωραια κρεμουλα ειναι η ΗUMANA μηλο.η sinlac ηταν πολυ γλυκια για τα γουστα της δικια μου.ιχνη γαλακτος γραφει κ στο ρυζαλευρο γιωτης που παιρνω,της Nutricia δεν το γραφει;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...