Μετάβαση σε περιεχόμενο

δεν κοιμαμαι τωρα πια τα βραδια...


Recommended Posts

Γεια σε όλες τις μανούλες,

Ρε κορίτσια έχω ένα θέμα με τη μπουμπου μου. Είναι 6 ½ μηνών και πρόσφατα σε φάση που αρχίσαμε να στρώνουμε με το πρόγραμμα μας (2-3 μέρες κόψαμε και το μεταμεσονύκτιο τάισμα και άρχισα τον αποθηλασμό) αρρώστησε. Όποτε ξαναφαγαμε λίγο στήθος, κοιμόμασταν και αγκαλίτσα….

Τώρα που έγινε καλά έχει αρχίσει να ξυπναει το βράδυ και να κλαίει. Ειδικά κατά τις 3,30 που ήταν η ώρα θηλασμού, αν δεν την πάρω αγκαλιά δεν σταματαει το κλάμα. Της δίνω μπουκάλι, τρώει αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα της.

Τι να κάνω πώς να την ξανά βάλω σε σειρά.

Πήρα το βιβλίο «κοιμήσου παιδί μου» αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το εφαρμόσω.

Το ξενύχτι πάει και έρχεται….και νομίζω ότι θα καταρρεύσω σε καποια φάση.

Καμία ιδέα?

:?:i-)i-)i-)i-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα σου. Καταρχήν να χαίρεσαι την μπεμπούλα σου.

Θα σου συστήσω 3 πράγματα: υπομονή, υπομονή και υπομονή...Ξέρω οτι είναι πολύ κοινότυπο αυτό που λέω αλλά τι άλλο μπορείς να κάνεις...

Εμένα ο μπόμπιράς μου είναι 17 μηνών και ακόμα ξυπνάει τη νύχτα. Όχι για να φάει ή για να πιεί, αλλά απ΄οτι έχω καταλάβει είναι απλά και μόνο θέμα ανασφάλειας. Κάποιες φορές βέβαια το παίρνει και σερί και προλαβαίνω να ξεκουραστώ λιγάκι.

Εσένα είναι βέβαια και μικρή ακόμα και ενδέχεται να μην μπορεί να κόψει ακόμα το μεταμεσονύχτιο τάισμα. Δοκίμασες να δίνεις κιντερτε μπας και το βαρεθεί και δεν ξαναξυπνήσει? Σε ορισμένες περιπτώσεις πιάνει, κάποια μωρά έτσι κόβουνε το νυχτερινό μαμ.

Αλλά αν διαπιστώσεις οτι δεν είναι θέμα φαγητού, ξέρω οτι είναι δύσκολο πολύ να ξυπνάς συνέχεια και να νανουρίζεις, ξανά και ξανά, δεν μπορώ να σου δώσω λύση σ' αυτό, παρά μόνο να σε παρηγορήσω λέγοντάς σου οτι πολλέεεεεεεεεεεεες μανούλες είμαστε έτσι!

Πάντως απο προσωπική μου εμπειρία, μήνα με τον μήνα παρατηρώ οτι ο ύπνος του είναι όλο και καλύτερος, 3 μέρες σερί, 1 μέρα λίγο ξενύχτι, καμιά μέρα 2-3 ενδιάμεσα ξυπνήματα, μετά άντε πάλι 2-3 μέρες σερί, σιγά σιγά στρώνει. Γι αυτό και σου συνέστησα υπομονή.

Όσο για το βιβλίο που λες, δεν τόλμησα να το αγοράσω. Δεν κατακρίνω τις μανούλες που το εφαρμόζουν, απλά και εγώ και ο μπαμπάς δεν θέλουμε και δεν αντέχουμε να τον αφήσουμε να κλαίει, γι αυτό και μόνο. Ούτε μπορώ να κρίνω αν είναι καλό ή κακό εφόσον δεν το έχω διαβάσει, απλά έχω ακούσει γνώμες που δεν με ενθάρρυναν να το πάρω.

Ελπίζω να σου έδωσα λίγο κουράγιο τουλάχιστον, εύχομαι να στρώσει γρήγορα η μικρή σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου μανούλα!!Εμείς είμαστε 10 μηνών και σερί κοιμήθηκα 1-2 νύχτες μόνο!!Τις καλές μέρες ξυπνάει μέχρι 2 φορές,τις συνηθισμένες μέρες 3-4 και τις κακές μέχρι και 10 φορές!!!!Η μικρή σου είναι σε ηλικία που αρχίζει να βγάζει δόντια!Μήπως αυτό την ενοχλεί???Πάντως πέρα από υπομονή δεν μπορείς να κάνεις κάτι..Το πήρα κι εγώ το βιβλίο,το διάβασα,το δοκίμασα και το μετάνιωσα!!Τα έκανα χειρότερα τα πράγματα...αντί να ξυπνάει και με το που τον παίρνω αγκαλιά να ξανακοιμάται,ξυπνούσε με τρελά κλάματα και δεν ηρεμούσε με τίποτα οπότε τα παράτησα!!Δοκίμασε να την ξεγελάς με νεράκι και αγκαλίτσα,μπορεί να της στοίχισε και ο αποθηλασμός και νιώθει ανασφάλεια...Τα μωράκια μας πιστεύω ότι περισσότερο θέλουν την επαφή με την μανούλα και όχι το φαγητό...Να την χαίρεσαι!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να χαίρεστε τα μωράκια σας κορίτσια και giam ένα έχω να σου πω: Welcome to the club!!!! :lol:

Εμένα ο γιος μου είναι 18,5 μηνών και κοιμήθηκα σερί μόνο μια φορά!!!Και θυμάμαι ότι είχα ξυπνήσει το πρωι και ένιωθα περίεργα!! Έτρεξα στο κρεβάτι του να δω αν είναι καλά..!!Εμείς θηλάζουμε ακόμα μεσα στη νύχτα, όχι για να κοιμηθεί.Προσωπική μου άποψη είναι οτι τα μωράκια μας δεν ξυπνάνε γιατί πεινάνε αλλά μάλλον γιατί θέλουν να μας νιώθουν..είχα ακούσει και όταν τον θηλαζα για να κοιμηθεί "δώστου φαγητό να χορτάσει και να δεις που θα κοιμηθεί"..τίποτα δεν πιάνει!!είτε χορτάτος είναι, είτε κουρασμένος, είτε δε φάει καλά, θα ξυπνήσει 2-3 φορές..απλά τώρα στην ηλικία που είναι μου έχει γίνει συνήθεια και ξυπνάω εντελώς μηχανικά..φυσικά εγώ κάνω το άλλο (λάθος) και τον βάζω στο κρεβάτι μας και νομίζω έμαθε..αλλά σιγά..το μάθημα και το ξεμάθημα είναι δίπλα δίπλα λέει μια παροιμία!!

Όσο για το βιβλίο, το πήρα και εγώ και το διάβασα όλο.Ο άντρας μου δεν ήταν δεκτικός εξ αρχής αλλά εγώ αφού το διάβασα τότε σχημάτισα άποψη και πολύ υποκειμενικά θα σου πω ότι διαφωνώ και είμαι κάθετη σε πολλά θέματα που αναφέρει.Τέλοσπαντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας..Εξάλλου κάποιες μανούλες είδαν αποτελέσματα οπότε είναι αναλογα με την προσωπική άποψη του καθενός.

Πιστεύω όμως ότι η κορούλα σου είναι όντως πολύ μικρούλα..μπορεί και να θέλει απλά να σε νιώθει, μάλλον δεν ήταν ετοιμη όμως να κόψει και το θηλασμό, ίσως και συνδυασμός αυτών...

Όπως και να 'χει να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη που ξενυχτάς!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Giam καλημερα!Αν κ σου ειχα γραψει σε τι λυση προχωρησα εγω με τις μικρες μου,αποφασισα να τα σβησω αφου καποιες μανουλες θεωρησαν σωστο αντι να δωσουν τη συμβουλη τους να σχολιασουν αυτες των αλλων...Νομιζα ανταλλασουμε αποψεις για να βοηθαμε αλλες μανουλες κ οχι να ειρωνευομαστε.Γλυκια μου Παναγιωτα το παραδειγμα με τον αντρα σου που παραθετεις ειναι λιγο ακυρο καλη μου,αλλα κι αυτο προσωπικη αποψη ειναι.

Υπομονη λοιπον Giam κ ευχομαι να στρωσετε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ. ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

ΜΑΡΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΚΕΦΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΠΙΠΙΛΑ. ΟΠΟΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ « ΚΛΑΙΕΙ 1’ ΜΕΤΑ 3’ ΜΕΤΑ 5’» ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΣΚΕΦΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΦΟΥ ΣΚΕΦΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΚΙ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΜΠΕΡΔΕΨΩ ΤΟ ΜΩΡΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΙ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΦΟΥ ΦΑΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ ΠΙΝΕΙ.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΩΡΕΣ ΝΑ ΝΑΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσακι μου ολα τα μπορει μια μαμα!!!

Εγω ξενυχταω απο το Μαρτιο του 2009.

Τοτε γεννησα το 1ο μου παιδακι.

Μολις αρχισε καπως να κοιμαται ο μεγαλος γεννησα το 2ο.

Τωρα ο μικρος χρονιζει και ακομη ξυπναει να θηλασσει.

Μου φαινεται εντελως κουτο να αφησω ενα μωρο να κλαει επειδη πειναει ή επειδη με εχει αναγκη ή τελος παντων για καποιο λογο ξυπναει.

Δηλαδη αν ο αντρας μου αρρωσταινε και μου ζητουσε να του κανω τσαι στις 3 η ωρα τα ξημερωματα θα τον αφηνα να παρακαλαει μεχρι να τον παρει ο υπνος;;;; :roll::roll::roll:

Προσωπικη αποψη βεβαια.ΝΑ επισημανω οτι δεν δουλευω αλλα και μεσα στη μερα μη νομιζεις οτι κοιμαμαι και πολυ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια… απο ότι μου είπε ο γιατρός, συνήθως όταν υπαρχει εξωμήτρια κύηση στην σάλπιγγα σημαίνει ότι υπάρχει κάποια παθολογία εκεί, παρόλο που στην δίκη μου περίπτωση δεν φάνηκε στην σαλπιγγογραφια. Μου είπε ότι η καλύτερη λύση είναι η λαπαροσκόπηση, για να δει τι ακριβώς συμβαίνει… τελικά βρήκε ενδομητριωση! Ήμουν τυχερη στην ατυχία μου… Η δίκη μου ήταν πολύ ύπουλη δεν φαινόταν σε κανένα υπέρηχο, είχα πάει σε 4 γιατρούς. Γενικά οι πιθανότητες για εξωμητριο είναι μικρές αλλά δυστυχώς μπορεί να συμβεί.  Τώρα σχετικά με το ερώτημα εξωσωματική ΄ή όχι ακόμα, σκέφτομαι απ τη μια ότι δεν θέλω να περιμένω πάλι μήνα μήνα και να έρχονται απογοητεύσεις… μετά λέω, μήπως συμβεί κ σε εμένα το ‘θαυμα’ με φυσική σύλληψη? Η αλήθεια είναι ότι επειδή είχα αυτές τις ατυχίες στις 2 εμβρυομεταφορες που έκανα, μου έχει δημιουργηθεί μια φοβία, τρέμω μην μείνω έγκυος και συμβεί κάτι κακό παλι… θα συμβουλευτώ σίγουρα τον γιατρό μου απλά τα επεξεργάζομαι όλα. Α η ηλικία μου είναι 33! 
    • Καλημέρα...και εγώ αύριο ήθελα αλλα δεν ξέρω αν είναι ανοιχτά τα μικροβιολογικά ή εχουν ακόμα απεργία... οπότε θα πάω τρίτη για σίγουρα...θα κάνω και εξετάσεις μαζί... βέβαια ιδανικά θα ηταν αύριο γιατί έχω και ραντεβού στο γιατρό...αλλα δεν πειράζει! @Elk δεν το σκέφτηκα καν για ασφάλεια στη συρταριέρα...μια απλη συρταριέρα έκανα...τωρα για όταν μεγαλώσει πως θα τα καταφέρω δεν ξέρω 😂  
    • Κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξη! ❤️ Έχετε όλες τα δίκια σας ✨ ειδικά στέκομαι σ αυτό που είπε η @Katiana1987 δε θέλω να στεναχωρώ το μπιζελακι μου με τις δικές μου ανησυχίες, όπως και να χει και το στρες επηρεάζει κάπως. Απλά το θέλω τόσο πολύ ρε γαμώτο που τώρα που το ζω πάλι κάτι βρίσκω να ανησυχώ 😅 ας απολαύσουμε λοιπόν το ταξίδι 🌈 Επανέλαβε μαζί μου @Naty_: Σήμερα είμαι έγκυος και μεγαλώνω το όμορφο και υγιές μπιζελακι μου  Σήμερα είμαι έγκυος και μεγαλώνω το όμορφο και υγιές μπιζελακι μου  Σήμερα είμαι έγκυος και μεγαλώνω το όμορφο και υγιές μπιζελακι μου  Τρελαααααα 🤣🤣🤣🤣 @Diwni έχεις δίκιο, γι'αυτό τον πήρα το γιατρό, ήξερα ότι θα μου την πει, και θα μ έβαζε στη θέση μου 😅 Τι θα χουν ακούσει κι αυτοί οι άνθρωποι! @Naty_ λυπάμαι για τη φίλη που έδωσε βαρύτητα σε άσχετα στοιχεία απ' το να σου σταθεί. Όπως είπαν και τα άλλα κορίτσια, όπου νιώθουμε ασφάλεια και οπότε είμαστε έτοιμες να μιλάμε. Δεν υπάρχει λάθος και σωστό στις ανακοινώσεις, όπως αισθάνεται κανείς, κι ότι έχεις ανάγκη τη δεδομένη στιγμή ❤️  
    • Καλέ γιατί το προδικάζεις;;; Όλα καλά θα είναι. Αφού μετριέσαι και ψιλό προσέχεις! Πόσες μέρες κάνουν να βγουν;;; Άσε!!! Εγώ δεν πολύ ξυπνάω για τουαλέτα. Αν ξυπνήσω, θα είναι μια φορά. Αλλά για την αλλαγή πλευρού... σε νοιώθω! Για τη θάλασσα όπως είπα ίσως είναι λίγο υπερ προστατευτικός!
    • Καλέ τι χαζά είναι αυτά;;; Δηλαδή αν αύριο αισθάνεσαι τελείως "καλά" θα μπεις ξανά στο ίδιο τριπάκι;;; Συμπτώματα είναι! Τη μια μέρα θα έχεις το ένα, την άλλη το άλλο και κάποια άλλη μέρα δε θα έχεις τίποτα!!! Για ηρέμησε σε παρακαλώ πολύ και μη μου αγχώνεις και στεναχωρείς το μπιζελάκι σου!!! Όσο για την ανακοίνωση... όπως, όποτε και σε όποιον θέλεις εσύ και μόνο θα το πεις!!! Σιγά μην καταπιεστούμε και για αυτό!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...