Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βάζω όρια και λέω "όχι" χωρίς ενοχές


newagemama

Recommended Posts

Επεσαν όλοι πάνω μου αυτές τις μέρες με διάφορες απαιτήσεις και διαπίστωσα πόσο δύσκολο είναι να προστατεύσεις τα προσωπικά σου όρια και να πεις "όχι" όταν υπάρχει πίεση. Κι όταν καταφέρεις να πεις το "όχι" σωστά, είναι δύσκολο να μη νιώθεις ενοχές! Ελεος! Συμμάζεψα εδώ οδηγίες "πρώτων βοηθειών" για όσες μανούλες βρίσκονται στη ν ίδια θέση με μένα.

http://wp.me/pS7gV-1c3

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μεγαλο θεμα εθιξες τωρα!πραγματικα πολυ χρησιμο το αρθρο σου!απο προσωπικη εμπειρια(ημουν ατομο που σε καθε μου φραση το ναι ηταν πρωτο)χρειαζεται πολυ προσπαθια και κοπιαστικη δουλεια για να τα καταφερεις δεν ειναι καθολου ευκολα τα πραγματα.για μεγαλο διαστημα ενιωθα ενοχες.εχω φτασει ομως σε ενα σημειο που πραγματικα οι ενοχες που νιωθω ειναι ελαχιστες και το οχι εχει μπει και αυτο στη καθημερινοτητα μου!αξιζει το κοπο να προσπαθησεις.....εμενα προσωπικα μου πηρε κανα χρονο......δυσκολο χρονο!εξαρτατε ομως πιστευω και απο το τι ανθρωπους εχεις διπλα σου.αν εχουν συνηθισει να εκμεταλευονται την ευγενια σου(καλη η ωρα) τοτε τα πραγματα ειναι δυσκολα.σιγουρα δεν αρεσει σε κανεναν να χανει ενα ευκολο θυμα΅!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παντα ομως εξαρταται ποιος εχει απο εμας απαιτησεις!!!! γιατι αλλιως θα συμπεριφερθουμε στην οικογενεια μας και αλλιως σε καποιον γνωστο μας.

Οπως το θετεις στο αρθρο, στο τελος θα ειμαστε μονοι μας μαζι με τα θελω μας να μας κανουν παρεα!!!! :?:?

Δε λεω να ειμαστε θυματα αλλα θεωρω οτι ο κοσμος μας θα ηταν λιγουλακι καλυτερος αν καποια πραγματα τα βλεπαμε και απο τη σκοπια των αλλων και αν παντα σε μια σχεση διναμε τον καλυτερο εαυτο μας.

Προσωπικη αποψη βεβαια απο μια κοπελα που σαν μοτο εχει "κανε το καλο και ριξτο στο γυαλο". :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ για τα ενδιαφέροντα σχόλιά σας!

Panayiota, έχεις δίκιο, καλό είναι να αναγνωρίζουμε τη σκοπιά των άλλων. Τι γίνεται όμως όταν παραβιάζονται συστηματικά τα προσωπικά μας όρια γιατί δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες των άλλων και χάνουμε την επαφή με τη δική μας "σκοπιά"; Αν μέσα από την προσφορά και το "κάντο το καλό και ρίξτο στο γυαλό" νιώθουμε όμορφα, τότε οκ! Αν όμως μαζεύουμε θυμό και νιώθουμε θύματα κάτι πρέπει να κάνουμε γι΄αυτό, αυτή την περίπτωση πάει να καλύψει το άρθρο. Και γιατί να είμαστε μόνοι μαζί με τα θέλω μας; Οποιος έχει συνείδηση των "δικαιωμάτων" του κάθε άλλο παρά μόνος είναι. Πιστεύω πως οι άλλοι μας φέρονται καλύτερα όταν πρώτα εμείς φερόμαστε καλά σε μας τους ίδιους.

Μπαμπάκο85 διαπίστωσα ότι όταν υπάρχουν εύκολα θύματα υπάρχουν και βολεμένοι "θύτες"! Σωσώ ευχαριστώ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...