Μετάβαση σε περιεχόμενο

Λοιμώδης μονοπυρήνωση


Recommended Posts

Μανούλες καλησπέρα μόλις με πήρανε από τον παιδικό και με ενημέρωσαν ότι ένα παιδάκι από την τάξη του Δημητράκη μου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από Λοιμώδη μονοπυρήνωση "γνωστή ως «ασθένεια του φιλιού», η οποία, αν και μεταδίδεται με την ανταλλαγή σάλιου, εμφανίζεται σε λίγα άτομα, καθώς οι περισσότεροι διαθέτουμε «άμυνες» που δεν επιτρέπουν στον ιό να εκδηλωθεί".Πήρα την μητέρα μου που δουλεύει στο Παίδων και μου είπε ότι όντως ρώτησε και υπάρχει φοβερή έξαρση και ότι το νοσοκομείο είναι γεμάτο.Οπότε χρειάζεται προσοχή και ενημέρωση στα παιδιά μας να μην χρησιμοποιούν τα ίδια ποτηράκια-κουταλάκια κτλ.Βέβαια όσο πιο μικρό είναι ένα παιδάκι τόσο πιο ελαφριά την περνάει.Επιπλέον μέσα από το ιντερνετ διάβασα ότι δεν είναι σαφές αν το κολλήσει μια έγκυος αν και τι επιπτώσεις έχει-μπορεί και καμιά.

Τα γράφω αυτά για να σας ας ενημερώνω για να προσέχουμε λίγο παραπάνω και όχι για να σας αγχώσω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπορεις να κανεις εξεταση αιματος να δεις αν την εχεις περασει.

Igg και Igm για τον ιο Epstein-Barr.

Οι περισσοτεροι την εχουμε περασει και ας μην το ξερουμε.

Επισης την περνας μονο μια φορα στη ζωη σου...(εκτος και αν εισαι γκαντεμης που το απευχομαι)

Εμενα ο γιος μου νοσησε περυσι τον Ιουνιο και ειλικρινα δεν ηξερα που την κολλησε μιας και δεν πηγαινε παιδικο.Του κρατησε 10 μερες και επαθε διαφορα...στοματιτιδα,σε ολο το σωμα εξανθημα, μυκητες στο πουλακι του και μικρη διογκωση σπληνα και συκωτιου. δεν τα γραφω για να σε τρομαξω απλα για να ξερεις τι περιπου πρεπει να περιμενεις πανω κατω αν νοσησει το παιδακι σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ Panayiota καλά κάνεις και μου τα γράφεις για να ξέρω όντως τι να περιμένω.Θα ταλαιπωρήθηκε πολύ ο μικρός σου φαντάζομαι ε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αχ το παιδακι μου οταν πηγαινε παιδικο σταθμο περασε και εμενα και μαλιστα νοσηλευτικε και στο νοσοκομειο μιας και ειχε και τους αδενες πρισμενους και πολυ πυρετο...μακρυα μακρυα σας λεω..και περαστικα να ειναι και καλο θα ηταν και οι παιδικοι σταθμοι να ενημερωνουν οτι υπαρχει κρουσμα...σε εμας δεν ειχαν πει τπτ..κοντεψαμε να τρελαθουμε και μαλιστα νοσηλευτικε και 2 φορες το παιδι μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

την ειχα περασει πριν 20 χρονια οταν ημουν 5 χρονων κκαι πολυ πολυ σοβαρα με 41 πυρετο για μερες αποδυναμωθηκαν τα παντα επαθα κ υμενιτιδα κ καθησα στο κρεββατι καιρο... το θυμαμαι ακομα!

ποπο κολλαει κ απο τα σταγονιδια σαλιου που ειναι στον αερα ειχαμε ενημερωσει το νηπιαγωγειο κ δεν πηγα για 1 μηνα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τελικά από αυτά που μου γράφετε δεν είναι και πολύ εύκολη η ανάρρωση της.Ευτυχώ και σήμερα είμαστε καλά αλλά αγχώνομαι.Χθες μου παραπονέθηκε ότι τον πονάει ο λαιμός του,του έκανα ένα χαμομηλάκι με μέλι και όλα οκ.Μακάρι να την γλυτώσουμε γιατί φοβάμαι και για μένα.Πάντως και μπροστά μου στον παιδικό παίρνει όποιο ποτηράκι-μπιμπερό βρει και πίνει.Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις πληροφορίες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ Panayiota καλά κάνεις και μου τα γράφεις για να ξέρω όντως τι να περιμένω.Θα ταλαιπωρήθηκε πολύ ο μικρός σου φαντάζομαι ε;

Βασικα ταλαιπωρηθηκε γιατι δεν ξεραμε τι εχει...

Στην αρχη μας ειπαν ιωση 3 ημερων, μετα ιωση 5 ημερων και μετα καναμε μονο_τεστ και ειδαμε οτι επαθε λοιμ.μον.

Απλα επειδη εβγαλε ολα αυτα τα εξανθηματα ειχε φοβερη ενοχληση στο φαγητο και εχασε και κανα κιλακι (το πηρε βεβαια αμεσως με το που αναρρωσε), και επισης καθε φορα που εκανε τσισα του ψιλοεκλαιγε γιατι ετσουζαν οι μυκητες.

Εμεις τον ειχαμε συνεχεια αγκαλιτσα για να μην πολυκουραζεται και παθει καμια υποτροπη και γενικως τη βγαλαμε λάδι!!!!

Ειχα και το μωρο τοτε που ηταν 6 μηνων και ειχα τρελαθει μη μου κολλησει..αλλα ευτυχως δεν κολλησε.

Ελπιζω να μην κολλησει το αγορακι σου και γενικα να παει καλα η χρονια σας απο αρρωστιες γαιτι απο οτι βλεπω εισαι εγκυουλα.Με το καλο!!! :):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτα μου,την καλύτερη ευχή έδωσες,μια χρονιά χωρίς αρρώστιες!!!!!Να χαίρεσαι και εσύ τα παιδάκια σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια πηγα κ εγώ γιατρό σήμερα! Ολα καλά μας είπε.  Τράχηλο με εξέτασε κολπικά 36.  Πολύ ζωηρή μας είπε ήταν η μπεμπούλα μας👧🏼🎀 Βγήκαν κ τα αποτελέσματα απο Νιπτ ολα καλά κ εκει.  Για την καλλιέργεια μ είπε αφου αγχώνομαι κ το σκεφτομαι να παω σε δεκα μερες να την κανω γιατι δεν μπορούσε σημερα να συνταγογράφησει. Β επιπέδου μετα τις 18/6 μ ειπε να κλείσω ραντεβου 
    • Έλα ρρρεεεέ!! Να τα χαίρεσαι πραγματικά!! Αχχχχχ.. πόσο χαίρομαι για εσάς βρε Κατερίνα μου!!! Πολύ συγκινήθηκα και γέλασα με τις περιγραφές σου!! Φτου φτου φτου τα παιδάκια υγεία να έχουν πάντα στη ζωή τους!! Να είστε και εσείς πάντα καλά να τα καμαρώνετε για μια ολόκληρη ζωή!!🥰 Εγώ ακόμα εδώ στον αγώνα για ένα παιδάκι, όπως τα ήξερες, δεν άλλαξε κάτι.. αν και καταφέραμε μια εγκυμοσύνη πέρσι δυστυχώς σταμάτησε η καρδούλα του μερικές μέρες πριν την αυχενική.. αλλά έχει η ζωή..! Θα έρθει κάποια στιγμή! Και αν όχι, καλά να είμαστε με τον άντρα μου, υγιείς και αγαπημένοι..!
    • Καρότσι ψάχνω τώρα!!! Μάρσιπο και καλαθούνα θα μου φέρουν!
    • Ααα εγω μπρούμυτα δεν μπορούσα ποτε να κοιμηθώ νιωθω δεν μπορω να παρω ανάσα 😅 ναι είναι θέμα τώρα αυτό είναι η αλήθεια.. αν δεν βολεύεσαι για να κοιμηθείς.. και όσο μεγαλώνει η κοιλιά ακόμα πιο ζόρι
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...