Μετάβαση σε περιεχόμενο

Παιδί και ακαταστασία στο σπίτι


newagemama

Recommended Posts

Μια άλλη ματιά στην ακαταστασία που υπάρχει συνήθως σ΄ ένα σπίτι με μικρά παιδιά:

http://wp.me/pS7gV-16S

Από τη στιγμή που το διάβασα αντιμετωπίζω με μεγαλύτερη ανοχή το χαμό που κάνουν οι γοργονίτσες στο σπίτι. Η 8χρονη γοργονίτσα έχει αρχίσει να συμμαζεύει (φυσικά με "συνοπτικές διαδικασίες")! Η μικρή ακόμα αρνείται και προφασίζεται διάφορα ("με πονάει το αυτί', "πεινάω τώρα" κλπ). Εχει βρει καμιά μανούλα τον τρόπο να κάνει τα παιδιά πιο συνεργάσιμα στο θέμα του συμμαζέματος;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ωραίο!

Πιστεύω ότι δεν πρέπει να γινόμαστε υστερικοί με την καθαριότητα και το συμμάζεμα. Άλλωστε, το σπίτι και τα πράγματα είναι για να τα ζούμε, όχι για να τα υπηρετούμε. Δε θα πετάξω απ' τη χαρά μου αν σκιστεί η ταπετσαρία του καναπέ ή αν ο τοίχος γεμίσει δακτυλιές που δε βγαίνουν, αλλά άνθρωποι ζουν μέσα στο σπίτι, δεν είναι μια αποστειρωμένη κάψουλα.

Π.χ. προχτές ήρθε η μάνα μου να με βοηθήσει με τις δουλειές και μου δείχνει ένα τραπεζάκι και μου λέει "ααα, το έγδαρες". Ε, και λοιπόν; Αν δεν είναι φθαρμένα (δεν εννοώ ερείπια) τα πράγματα, τότε πώς θα είναι ζωντανά;

Θα προσπαθήσω να βάλω κάποια όρια στα παιδιά μου, π.χ. δεν σπάμε όλα τα γυάλινα αντικείμενα που βρίσκουμε στο δρόμο μας, αλλά δε θέλω να τα αναγκάσω να ζουν σε μια γυάλα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα παντως καθε σημαδακι πανω στην τραπεζαρια,στον τοιχο,στον καναπε...μου θυμιζει και μια στιγμη που περασε!καθε σημαδακι εχει την δικια του ιστορια!και τις θυμομαστε καθε φορα που τα βλεπουμε!σε καμια περιπτωση το σπιτι μας δεν ειναι ερειπιο αλλα το οτι η κορη μου εσπασε το καλο και ακριβο κοκκινο μου βαζο πριν απο λιγες μερες δεν ειναι και τοσο σημαντικο μπροστα στην ευτυχια που ενιωθε ανοιγοντας την καινουργια της κουκλα και καταλαθος το σκουντηξε κι επεσε!!!!!!οι ανθρωποι "φευγουν","χανονται" και μενουν τα καλοσημαζεμενα σπιτια!μ'αρεσει να ζουμε την καθε μας στιγμη μεσα στο σπιτι!!!!!η ζωη ειναι τοσο δα μικρη για να τη σπαταλαμε σε τετοια πραγματα!βεβαια μπορει να μιλαω εκ του ασφαλους γιατι η κορη μου εκτος απο μια ανακατωσουρα που δημιουργει στο περασμα της δεν κανει γενικα ζημιες αλλα....δεν ξερω πως θα το αντιμετωπιζα διαφορετικα!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ωραίο κειμενάκι newagemama

Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει τρόπος και στο λέει ένα παιδί που ακόμα και τώρα που έγινε μαμά είναι ακόμα ακατάστατο.Για εμάς τους ακατάστατους ανθρώπους η "ακαταστασία " μας είναι η δικιά σας "τάξη" :D .Βάζω στοίχημα πως οι μικρές γοργονίτσες σου μέσα στην ακαταστασία τους ξέρουν ακριβώς σε ποιο σημείο του "βουνού" να ψάξουν ;) για να βρουν τα πράγματα τους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ ωραίο το άρθρο κ βάζει σε σκέψεις όλες τις υποχόνδριες μανούλες(όπως έμένα)κ τις απενοχοποιεί από τον κατεναγκασμό της τάξης!!!!!!!!!!!Πάρόλα αυτά κάποιες φορές γίνεται ανυποφόρη η ακαταστασία.... :lol::lol::lol::lol::lol::lol: Αχ να είναι γερά τα πουλάκια μου κ να τα κάνουν όλα γης μαδιάμ!!!!!!!!!1 :P:P:P:P:P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliet, mariannap, KTK, Θέλω να γίνω μαμά, ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να αντιμετωπίσω την ακαταστασία με μαμαδίστικο χιούμορ και "μεγαλοψυχία" αλλά παθαίνω black out όταν εκτός από τα "κανονικά" παιχνίδια βλέπω διασκορπισμένα στο σπίτι σεντόνια, πετσέτες, τραπεζομάντηλα, κουζινικά (τα αληθινά εννοώ), καρέκλες αναποδογυρισμένες κοκ. Εκεί σταματάει ο νους και θα βάλω φωνή, δεν θα αντέξω άλλη μεγαλοψυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...