Μετάβαση σε περιεχόμενο

Διάστημα Λοχείας:ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?!?!?!?


Moraxella

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.Είμαι μια προσεχώς μανούλα με άπειρες απορίες!

Μια απο αυτές έχει σχέση με τις 40 ημέρες λοχείας!Ξέρω οτι το θέμα είναι και επιστημονικό αλλά και θρησκευτικό!

Ξέρει καμία μανούλα τι ισχύει και τι 'πρέπει' ή 'δεν πρέπει'?Και για την μαμά αλλά και για το μωράκι εννοείται!!

Ανυπομονώ να διαβάσω τις εμπειρίες/γνώσεις σας!!

Πολλά φιλάκια :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το θεμα ειναι πιο πολυ θρησκευτικο κατα τη γνωμη μου...Εκει δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν ακολουθησα ποτε αυτο που "προτεινει"(ή μαλλον "επιβαλλει") η θρησκεια.

Απο ιατρικης πλευρας "επιβαλλεται" να βγαλεις το μωρο σου εξω σε μερα με ηλιο,χωρις βροχη ή παγωνια.Ακομα κ αν κανει κρυο,ντυμενο καλα και βολτα!Καλο ειναι ομως να μην το πας σε κλειστους χωρους κ σε πολυκοσμια για τους 1ους μηνες ή/κ την περιοδο ιωσεων και αν γινεται μακρια απο παιδακια...

Σου γραφω λιγακι βιαστικα...Τις λεξεις που εβαλα σε εισαγωγικα,καταλαβαινεις φανταζομαι το γιατι...Δικο σου μωρακι ειναι εσυ θα αποφασισεςι τι πρεπει να κανεις!Με το καλο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σύμφωνα με την Εκκλησία, η λεχώνα και το νεογνό απαγορεύεται να μπουν μέσα σε ναό ή να συμμετέχουν σε κάποιο μυστήριο τις πρώτες σαράντα μέρες από τη γέννα. Αυτό είναι κατάλοιπο των περί καθαρότητας αντιλήψεων της Παλαιάς Διαθήκης, όπου η λεχώνα, λόγω του αίματος που έχανε, αλλά και λόγω της πράξης της γέννησης, θεωρούνταν ακάθαρτη. Η λαϊκή φαντασία πλούτισε αυτές τις αντιλήψεις, πιστεύοντας ότι η λεχώνα περιτριγυρίζεται από κακά πνεύματα! Γι' αυτό και πολλοί βάζουν "ματάκι" στη λεχώνα και στο μωρό, ή λένε ότι "δεν κάνει" να μένουν τα ρούχα απλωμένα το βράδι, γιατί τα "μολύνουν" τα κακά πνεύματα! :lol:

Πολλοί σύγχρονοι και μοντέρνοι θεολόγοι απορρίπτουν τον αποκλεισμό της λεχώνας και του μωρού από την Εκκλησία για τις πρώτες σαράντα μέρες. Πολλές γυναίκες πηγαίνουν κανονικά στην εκκλησία κατά την περίοδο της λοχείας, και όταν σαραντίσουν πηγαίνουν με το μωρό στην εκκλησία και παίρνουν την ευχή από τον ιερέα. Το να πάρεις, βέβαια, το μωρό στην εκκλησία πριν τις σαράντα μέρες, δεν ενδείκνυται, γιατί είναι κλειστός χώρος με πολύ κόσμο και έτσι είναι επικίνδυνο να κολλήσει κάποια ίωση, κ.λπ. Βάλε και το λιβάνι, που δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, ειδικά αν πρόκειται για μικρό ναό.

Όσο για τον εγκλεισμό στο σπίτι, αυτό δεν είναι θρησκευτικό, αλλά λαϊκό έθιμο. Η Εκκλησία δεν υποχρεώνει τη λεχώνα να μένει κλεισμένη στο σπίτι τις πρώτες σαράντα μέρες! Η λαϊκή προκατάληψη και δεισιδαιμονία την υποχρεώνει. Π.χ. στην Κύπρο, ούτε στο σπίτι έμεναν ποτέ κλεισμένες οι λεχώνες, ούτε ματάκια έβαζαν, ούτε αγχώνονταν με το πότε θα απλώσουν τα ρούχα, ούτε τίποτα. Είναι καθαρά θέμα λαϊκής παράδοσης.

Για τα ιατρικά, συμφωνώ απόλυτα με την Αναστασία.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κατα τη γνωμη μου καλο ειναι να ρωτησεις τον παιδιατρο σου να σου δωσει πληροφοριες γιατι καθε μωρακι αντιμετωπιζει διαφορετικες παραμετρους. Για παραδειγμα εμενα μου ειχε πει να μην τα βγαλω εξω γιατι ηταν προωρα και φοβοταν τις ιωσεις. Εκεινος θα σε καθοδηγησει σωστα γιατι θα ξερει το μωρακι σου καλυτερα. Ποτε δεν εκατσα να ακουσω τη θεια ή τη μαμα ή την πεθερα γιατι ετσι θα ειχα τρελαθει. Παντα και σε ολα συμβουλευομουν το γιατρο και αυτο ειχα να τους αντικρουσω, ειδικα στην πεθερα. Με το καλο το μωρακι σου!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...