Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ


Recommended Posts

Κοριτσια καλησπέρα,αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως καταλαβαίνουμε αν ένα μπεμπάκι τρέφεται καλά μόνο με αποκλεισικό θηλασμο? , ποιές τροφές βοηθάνε περισσότερο? ποσα γραμμάρια θα πρέπει να πέρνουν κάθε μέρα ?ας με βοηθήσουν κάποιες ποιο παλιές .πως θα μπορέσω να παρατείνω τον θηλασμό για αρκετούς μήνες ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου ελλι να σου ζησει το μωρακι σου.εγω την θηλαζα αποκλειστικα χωρις συμπληρωμα για 5 μηνες ειχα πολυ γαλα οποτε την εφτανε και επινε καθε 3 ωρες θα δεις αν δεν γκρινιαζει και καθε ποσες ωρες θα τρωει και θα καταλαβεις αν χορτενει.για τα γραμμαρια δεν μπορεις να ξερεις οταν θηλαζεις μονο οσο πινει αστο στο στηθος σου αν χορτασει θα σταματησει.οσο για τις τροφες απεφυγε τα γαλακτοκομικα,σκορδο,κρεμυδι ωμα και τις σοκολατες.εχεις γαλα?ελπιζω να σε βοηθησα λιγο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σε ευχαριστώ πολύ ektor την θηλάζω κάθε 3 ώρες .Κάποιες φορές (σπάνια) διαμαρτυρεται και στις 2 ώρες αλλά προσπαθώ να την κρατήσω αν δεν γκριάζει αρκετά ώστε να μην συνηθίζει ποιο νωρίς να τρώει κατά τα άλλα πόσα γραμμάρια θα πρέπει να παίρνει κάθε μέρα ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή ελλι να σου ζήσει το μπεμπακι σου και σου εύχομαι ότι καλύτερο. Εμείς θηλαζουμε οπσως θα δεις στο τικετακι μας 14 μήνες τώρα αποκλειστικά, με μαστιτιδες πετρώματα κτλ και τώρα που έμεινα έγκυος συνεχίζουμε και βλέπουμε στην πορεία για ποτέ θα το σταματησουμε. Όπως καταλαβαίνεις είμαι φανατική του αποκλειστικού θηλασμού!!! Λοιπόν ξεκιναω και ελπίζω να σε καλύψω. Με τον θηλασμο δεν καταλαιβαινεις ποσότητα που δίνεις στο μωρό αλλα καταλαβαίνεις αν το μωρο κλαίει και το βάζεις στο στήθος και τρώει. Με το θηλασμο πρέπει να ξεχάσεις ωράρια και να μην κοιτάς το ρολόι, μπορεί να υπάρχει περίοδος που θα τρώει σταθερά ανα 3 ή 4 ώρες αλλα και πέριοδος που θα έχει άλμα ανάπτυξης και να ζητάει κάθε 1 ή 2 ώρες γιατί δεν του φτάνει η ποσότητα. Αλλα όσο το βάζεις τόσο κατεβαζει το στήθος γάλα. Και μην μπεις ποτέ στο τριπακι, δεν χορταινει θα δώσω συμπλήρωμα, γιατί έτσι θα οδηγηθεις σιγά σιγά σε απογαλακτισμό. ποτέ δεν στερηθηκα κανένα φαγητό και δεν πρέπει να βγάλεις κανένα φαγητο απο την διατροφή σου να τρως απο όλα.για να βοηθήσεις την παραγωγή σου μπορεί να πάρεις χαπάκια μαγιάς μπύρας ή υπάρχουν και κάποια τσαγακια. Καλο είναι και πολλές σούπες και υγρά. Τέλος το θηλασμο θα τον παρατεινεις αν βάζεις το μωρό στο στήθος και να μην το δίνεις ξένο, τόσο απλά!! Εμένα με είχε βοηθήσει πολυ στην αρχη αλλα ακομα το συμβουλευομαι ένα forum http://www.mitrikosthilasmos.com . Ελπίζω να σε βοήθησα και ότι χρειαζεσαι εδώ είμαστε να σε κατατοπισουμε.. Φιλακια και καλή επιτυχία! Να θυμάσαι ότι ο θηλασμος χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πολλή πολλή αγάπη!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και να σου ζήσει το μπεμπάκι!!!!

Θα συμφωνήσω με την mam nantia. Θηλασα και εγώ αποκλειστικά 14 μήνες και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα!

Αν βλέπεις όμωςε οτι το μωράκι σου ζητάει γαλατάκι, μην του στερεις....ισως στο προηγούμενο γευμα δεν έφαγε καλά και πείνασε νωρίτερα. Τα ωράρια μπαίνουν ΜΟΝΟ στην διατροφή με ξένο γάλα που γνωρίζεις τις ποσότητες που καταναλώνει. Επίσης το μητρικό γάλα είναι πιο ελαφρύ και πιο ευπεπτο από την φόρμουλα οπότε είναι λογικό ίσως να πεινάσει νωρίτερα από το 3ωρο...

Για να βλέπεις οτι το νεογέννητο τρεφεται σωστά θα πρέπει να έχει κάθε μέρα τουλάχιστον 7-8 πάνες βρεγμένες και 2-3 με κακάκια.

Ευχομαι καλή συνέχεια!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!Να σου ζησει το μωρακι σου!

Για να πετυχεις αποκλειστικο θηλασμο πρεπει να ξεχασεις χρονομετρα,ζυγαριες και συμβουλες που ερχονται σε συκρουση με τα θελω του παιδιου σου!

Θα θηλαζεις ΟΠΟΤΕ και για ΟΣΟ θελει το παιδι σου.Αν κοιταζεις το ρολοι κ σκεφτεις πως περασαν πχ μονο 1 ή 2 ωρες κ πως μαλλον δε χορτασε κ πως μαλλον δεν "εχεις πολυ γαλα" τοτε πιθανοτατα θα το χασεις το παιχνιδι...Πολλες κοπελες εχουν ζησει μαραθωνιους θηλασμους τους πρωτους μηνες...το μωρο "σκουλαρικι" στο στηθος.Αυτο δε σημαινει πως ειχαν ή δεν ειχαν γαλα.

Την παραγωγη σου ΔΕΝ χρειαζεται να την αυξησεις με τροφες ή μαγια μπυρας εκτος κ αν εχεις καποιο ιδιαιτερο θεματακι.

Αν βαζεις το μωρο στο στηθος οπως σου ειπα παραπανω τοτε η παραγωγη θα ακολουθει την ζητηση και αυτο ακριβως(τιποτα παραπανω ή λιγοτερο) ειναι το ζητουμενο!Σκεψου πως κ η υπερπαραγωγη δεν ειναι οτι καλυτερο για πολλους λογους(το μωρο δε θα τρεφεται σωστα,θα πινει "ελαφρυ" γαλα,εσυ ισως θα εχεις προβλημα γτ ισως δε θα σου αδειαζει καλα το στηθος,η ροη θα ειναι πολυ αυξημενη κ θα πνιγεται κλπ)...

Δεν ξερω αν κανω καλα που σου γραφω πολλα...Καμια φορα οσο λιγοτερες πληροφοριες παιρνεις τοσο πιο χαλαρη εισαι...

Εχε στο νου σου:

Θηλασμος ανεμποδιστος.ΟΠΟΤΕ και ΟΣΟ χρονο θελει το μωρο.Αυτο θα το προτεινα τους 2 πρωτους μηνες αλλα κ μετα προσαρμοζεις αναλογα..

Μετρα πανες!6-8 βρεγμενες πανες την μερα ειναι ενδειξη πως το μωρο τρεφεται σωστα!

Ζυγιση 1 φορα το ΜΗΝΑ!Δε χρειαζεται πιο συχνα γτ θα αγχωνεσαι αδικα!(αν θελεις γραψε μας την ηλικια κ τις ζυγισεις του μωρου,ποσες φορες θηλαζει,ποσες πανες βρεχει)

Να ακους το μπεμπακι σου κ το ενστικτο σου!Μην αγχωνεσαι!Η φυση σου εχει δωσει την δυνατοτητα να θρεψεις το μωρο σου!

Και ενα site το οποιο εγω θεωρω "ναο" του θηλασμου! :D:P

http://www.kellymom.com/index.html

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

A!Καλο θα ηταν βεβαια να τρεφεσαι σωστα κ να πινεις πολυ νερο για να μην αφυδατωνεσαι εσυ!

Οταν λεω "σωστα" δεν εννοω να μην τρως χαζομαρουλες!Εγω στην αρχη μονο γλυκα κ τζανκ ηθελα να τρωω! :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου και παλι ελλι μου.μια χαρα τοτε αφου τρωει καθε 3 ωρες παει να πει οτι χορτενει αλλα και στις 2 ωρες να πειναει παλι φυσιολογικο ειναι μην αχγωνεσαι.ποσο ειναι το μωρακι σου?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις συμβουλές σας και για τις άμεσες απαντήσεις σας .Anastasia & mam Nantia με καθησυχάσατε πάρα πολύ .Η μπέμπα είναι 43 ημερών και γεννήθηκε 3200 και τώρα είναι 5600 .Το λάθος μου είναι που την ζυγίζω κάθε λίγο και λιγάκι γιατί αγχώνομαι .Έχουμε 6-8 βρεγμένες πάνε ςκάθε μέρα και 1-2 πάνες με κακάκια.Απλά φοβάμαι μην και δεν χορταίνει κάποια στιγμή και δεν παίρνει το ανάλογο βάρος και χρειαστεί να πάρει ξένο γάλα θέλω να το παλέψω πολύ ώστε να την θηλάσω αποκλειστικά όσο πάει γιατι το θέλω πάρα πάρα πολύ και σας θαυμάζω και σας ζηλεύω με την καλή έννοια που τα έχετε καταφέρει τόσους μήνες γι αυτό και ζήτησα τις γνώσεις σας ως πιο έμπειρες και πάλι σας ευχαριστώ πολύ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Koπελα μου η μπεμπουλα σου σε 1,5 μηνα πηρε 2,5 κιλα!!!Ειναι ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!

Μα γτ να σκεφτεσαι πως δε χορταινει???Κ αν δε χορτασει θα στο πει,με τον τροπο της!Θα ζητησει γαλα ξανα κ ξανα!Και εσυ αν θα τη βαλεις στο στηθος θα παραγεις το γαλα που πρεπει!

Κοιτα,ΟΛΕΣ ειχαμε τις ανησυχιες κ τις αμφιβολιες μας!Ολες αντιμετωπισαμε προβληματακια,κουραση κλπκλπ!

Δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο αλλα αξιζει τον κοπο!

Εχω θηλασει απειρες φορες κ καποιες στιγμες εβλεπα 2 αδεια σακουλακια(τα μεμε μου) κ ελεγα αποκλειεται να βρει κ αλλο γαλα εκει μεσα!Κ ομως παντα εβρισκε κ συνεχιζει 2 χρ μετα να βρισκει!!!! ;):D

Καλη συνεχεια κ ειμαστε εδω οτι χρειαστεις!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καταρχην ελλι21 να σου ζησει η μικρη σου!ευχομαι να τα καταφερετε με τον θηλασμο!

Maryloo28 με το καλο να δεχτεις το δευτερο μωρακι σου!

Κοριτσια συγχαριτηρια που επιμενετε με τον θηλασμο!πραγματικα θαυμαζω την δυναμη της θελησης που εχετε!θελω κι εγω πολυ να θηλασω και διαβαζω σαν τρελλη οτιδηποτε βρεθει μπροστα μου και μπορει να βοηθησει..το σαιτ του μητρικου θηλασμου ειναι εξαιρετικα χρησιμο..αυτο που με φοβιζει εμενα ειναι αυτο που λενε οτι το γαλα μου μπορει να μην ειναι αρκετο και να δωσω απο την αρχη και γαλα φορμουλας για συμπληρωμα..πιστευετε οτι ειναι αλλη μια προπαγανδα η οντως μπορει να συμβαινει ? και κατι αλλο..ισχυει αυτο που λενε οτι αν περασεις καποια στεναχωρια η στρεσς μπορει να κοπει το γαλα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σας κοπελες!

δεν εχω κατι να προσθεσω η nantia,mariloy kai anastasia ηταν κατατοπιστικοτατες..

ξεχνα τα προγραμματα και τις ωρες, καθε μωρο διαφορετικο και οι αναγκες του ιδιαιτερες..

εγω οποτε γκρινιαζε να σου πω την αληθεια την εβαζα στο στηθος (βλεπεις βεβαια αν την ενοχλει και τιποτε αλλο οπως πανα,θερμοκρασια κτλ) και κεινη παντα ακομα και τωρα... ηρεμει!

Aggt μην σε φοβιζει τιποτα...

βαζε ανεμποδιστα το μωρο στο στηθος εκεινο θα ρυθμισει με βαση τις αναγκες του την παραγωγη σου

και αυτο που λενε με το αγχος και τη στεναχωρια δεν ισχυει...

δεν ειναι βρυση να την κλεισεις να κοπει η ροη..

οσο θα θηλαζει το μωρο ελευθερα θα εχεις γαλα

μην ξεχνας να τρως σωστα και να πινεις υγρα και να κοιμασαι οποτε και το μωρο,

θα βοηθησεις το σωμα σου να ανταπεξελθει καλυτερα στην κουραση των πρωτων ημερων

ο θηλασμος θελει υπομονη...

με το καλο το μωρο σου!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελλι και aggt όπως βλέπετε οι παλιές μανούλες δεν έχουν κανένα άγχος για το θυλασμο, και εσείς ετσι να ειστε και σας τα παρουσιάζουμε τόσο απλά γιατί τόσο απλά είναι! Κάθε αρχή και δύσκολη όπως λέει και η παροιμία βέβαια αλλα μιλάμε για το πρώτο 10ημερο. Και εμείς στην αρχη με το που εκλαιγε αν δεν ήταν απο την πάνα ή να ζεσταινεται ή να κρυωνει, στο βυζί. Γιατί το στήθος για τα μπεμπακια μας είναι εκτός απο το φαΐ τους και η παρηγοριά τους, αν πονάει η κοιλιτσα, αν φοβούνται ή απλά αν θέλουν να νιώσουν την μαμα!! Ελλι καλη συνέχεια και η μπεμπα σου είναι σούπερ στα κιλάκια της, μην την μετράς συνέχεια, όταν πάτε παιδιατρο αρκεί. Aggt με το καλο το μωράκι σου και θα τα καταφέρεις μην έχεις άγχος, τόσες τα καταφέραμε! Και ότι χρειάζεται όπως βλέπετε έχετε την βοήθεια μας!! Φιλακια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Gerani και Mam nantia, ευχαριστω πολυ!

Θελω παρα πολυ να θηλασω και πραγματικα θα κανω τα παντα γι αυτο..

Οταν γεννησω κι εγω με το καλο θα μου δωσετε τα φωτα σας ...

Ευχαριστω πολυ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 6 months later...

βοηθεια για αλλη μια φορα.κλεινουμε σχεδον τον 3ο μηνα θηλασμου και μαλλον περναμε αλμα αναπτυξης :?: .τρωμε πολυ συχνα χωρις ωραρια αλλα τα τζιτζακια μας ειναι πλεον αδεια και τα δυο γιατι τα αδειασε η μπεμπα και δειχνει συνεχεια να πειναει κ αλλο :!: την βαζω στο στηθος οποτε το ζηταει αλλα δεν ξερω αν βρισκει κατι να φαει.στον 3ο μηνα αυξανεται το γαλα η οχι και θα χρειαστουμε συμπληρωμα.να πω οτι βρεχουμε πανες κανονικα και κανουμε και 2-3 φορες κακακια την ημερα και μεχρι τωρα καθε μηνα περναμε απο 1 κιλο.τι γινεται με το στηθος μου που ειναι αδειο σαν σακουλακι τρωει τιποτα αραγε οταν την βαζω ενω ειναι αδειο :roll:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τουιτι, μια χαρα φαινεται να τρωει η μικρη..γιατι αγχωνεσαι?το στηθος δεν "αποθηκευει" γαλα.παραγει εκεινη την ωρα ..φρεσκο πραγμα!δεν εχει ωραριο..οποτε την βαλεις στο στηθος θα βρισκει γαλα και θα πινει..πολυ πιθανο να περνατε αλματακι..σιγουρα βεβαια μετα τον τριτο μηνα ζητανε παραπανω καποια μωρακια αλλα εφοσον θηλαζεις και μαλιστα αποκλειστικα δεν βλεπω καποιο λογο να μειωθηκε η παραγωγη..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θα αυξηθει ομως η παραγωγη μου αν την βαζω στο στηθος για να καλυπτει τις αναγκες της μικρης η θα ημαστε ολη μερα με γκρινια και στο βυζι χωρις αποτελεσμα νομιζα οτι το γαλα αυξανεται μονο στην αρχη τις πρψτες 40 μερες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και επισης μια απορια τωρα το βραδυ δεν ξυπναει για να φαει παντα.καποιες μερες ξυπναει μια φορα και τρωει απο την μια μερια και κοιμαται αλλα δεν ξυπναει καθε βραδυ υπαρχουν κ βραδια που δεν ξυπναει καθολου αυτο θα μειωσει την παραγωγη μηπως πρεπει να την ξυπναω για να φαει για να μην μειωθει το γαλα μου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τουίτι, κι εγώ τις ίδιες απορίες και τους ίδιους προβληματισμούς είχα, αλλά τελικά το φιλοσόφησα: το μωρό μου ξέρει καλύτερα και η φύση έχει προνοήσει!

Εγώ όταν είχα πάθει γαστρεντερίτιδα και συνέχιζα να θηλάζω, έβλεπα το στήθος μου να κρέμεται πιο άδειο κι από ένα άδειο σακί... Αλλά ο μικρός έτρωγε κανονικά και δε γκρίνιαζε! Όπως λέει και η Αγγελική, την ώρα του θηλασμού "κατεβαίνει" το γάλα. Εγώ το νιώθω να κατεβαίνει με κάτι σαν κάψιμο στο στήθος, σαν πόνο, πολύ ελαφρύ, βέβαια.

Όσο για τον ύπνο του μωρού που λες, θα έπρεπε αυτό να σε καθησυχάζει! Αφού κοιμάται όλο το βράδι σημαίνει ότι είναι χορτάτη! Αν αισθάνεσαι το στήθος σου να πετρώνει, τότε ίσως θα μπορούσες να το βγάζεις με θήλαστρο ή με το πιέζεις για να βγαίνει λίγο και να ανακουφίζεσαι. Εγώ καμιά φορά αν βαριέμαι να βγάλω με το θήλαστρο, μπορεί να τον ξυπνήσω για να φάει για να είμαι και σίγουρη ότι δε θα ξυπνήσω στις τρεις το πρωί από το κλάμα του Αντρέα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας :D ! πραγματικα περνω κουραγιο .κ εγω νιωθω αυτο το καψιμο-πονο που λες και στις δυο μεριες καθε φορα που βαζω την μπουμπου στο στηθος και τα πρωινα που ειμαι πρησμενη λογο συμφορησης απο την μερια που δεν τρωει τρεχει το στηθος απο μονο του!απο εκει και μετα την υπολοιπη ημερα τρωει συνεχεια η μπουμπου οποτε τα αισθανομαι μονιμως αδεια τα τζιτζομπουκαλα μας μεχρι να κοιμηθει ξανα για βραδυ :D !αχ ειναι τοσο ωραιος ο θηλασμος αλλα και τοσο αγχωτικος αν δεν εχεις σωστη ενημερωση...ευτυχως που ειστε και εσεις και περνουμε κουραγιο οι καινουργιες τρελομανουλες! :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ να σου πω την αλήθεια ποτέ δεν αγχώθηκα για το αν έχω γάλα. Αγχώθηκα για οτ ότι μπορεί να μου κοπεί, όχι όμως για το αν έχω.

Τώρα εμένα ο μικρός είναι σταθερός στο βάρος του εδώ και ένα μήνα περίπου. Έχει κολλήσει στα έξι κιλά και κάτι και δε βάζει. Τον ζύγισε ο παιδίατρος, τον ζύγισαν οι νοσοκόμες στο νοσοκομείο που πηγαίνουμε για τα εμβόλια, και κανείς δεν είπε τη μαγική λέξη "συμπλήρωμα". Ο παιδίατρος μου είπε ότι το μωρό είναι υπερκινητικό, καίει πάρα πολλές θερμίδες έτσι όπως χτυπιέται όλη μέρα, και αφού ψηλώνει, είναι ήρεμος, ευχαριστημένος, χορτάτος, κοιμάται πολλές ώρες, κάνει κακά και τσίσα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Συνήθως πιανόμαστε από ένα σημείο, π.χ. τα κιλά ή τη γκρίνια και λέμε "α, δε χορταίνει" και τσουπ! να το συμπλήρωμα, ενώ το θέμα πρέπει να το βλέπουμε σφαιρικά για να το βλέπουμε σωστά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κ εγω δεν θα αγχωνομουν αν δεν με επρηζαν ολοι οι γυρω και μου δημιουργουν ανασφαλειες οτι δεν φτανει το γαλα μου και οτι δεν ειναι καλο και χρειαζεται ντε και καλα συμλπηρωμα γιατι κανεις τους βεβαια δεν εχει θηλασει και με κοιταν σαν εξωγηινη που το προσπαθω τοσο πολυ!γιατι κακα τα ψεματα σχεδον 3 μηνες τωρα δεν εχω βγει απο το σπιτι για να τα καταφερω!ποσο μηνων ειναι το μπουμπουκι σου και ειστε 6 κιλα γιατι εμεις την αλλη παρασκευη γινομαστε 3 μηνων και μαλλον θα ημαστε στα ιδια κυβικα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε κι εμένα όλοι τα ίδια μου λένε! Η πεθερά ειδικά τους πρώτους δυόμιση μήνες, έπαιρνε τηλέφωνο σχεδόν επί καθημερινής βάσης και έλεγε και σ' εμένα και στον άντρα μου να δώσουμε συμπλήρωμα, γιατί δεν ξέρουμε αν χορταίνει το μωρό και να δίνουμε συμπλήρωμα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, και κάθε τρεις ώρες να θηλάζω, όχι πιο συχνά και στα ενδιάμεσα να δίνω κιντέρτε, κι άλλα τέτοια. Κι η μάνα μου συνέχεια με έπρηζε με διάφορα του στιλ "είσαι σίγουρη ότι χορταίνει; Έχεις γάλα;". Και σήμερα που ήρθε να τον κρατήσει για λίγο, τον θήλαζα πριν φύγω και μου λέει "βρίσκει άραγε γάλα να πιεί;". Μου ήρθε να της κοπανήσω το μωρό στο κεφάλι (αυτό είχα πρόχειρο εκείνη την ώρα).

Και φυσικά όλοι οι γύρω μου με κοιτάνε σαν εξωγήινη, γιατί οι περισσότερες γυναίκες σταματάνε το θηλασμό πάρα πολύ νωρίς, στον ένα μήνα, στις σαράντα μέρες, άντε στο τρίμηνο... Σε όσες μου λένε "καλά, είναι τεσσάρων μηνών το μωρό και ΑΚΟΜΑ θηλάζεις;;;;;" τους απαντώ "μα αφού το μωρό είναι ΜΟΝΟ τεσσάρων μηνών, φυσικά και ακόμα θηλάζω".

Ο Αντρέας είναι τεσσάρων μηνών και κάτι. Κι εμένα όταν ήταν τριών μηνών έγινε έξι κιλά, κι από τότε κόλλησε η ζυγαριά! Αφού, όμως, βλέπω ότι όλα τα άλλα είναι εντάξει, ότι εγώ έχω γάλα κι αφού κι ο παιδίατρος έχει την ίδια άποψη, ούτε που μου περνά απ' το μυαλό να δώσω συμπλήρωμα. Γιατί άλλωστε; Για να χορταίνει; Αφού μια χαρά χορταίνει! Για να παχύνει; Τι είμαι, η μάγισσα στο παραμύθι με τον Χάνσελ και τη Γκρέτελ που που τάιζε τα μωρά για να παχύνουν και να τα φάει; Άλλωστε, σε ένα μήνα θ' αρχίσουμε στερεές και θα του δώσουμε ώθηση που λέει κι ο παιδίατρος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Α, γιατί δε βγαίνεις καθόλου απ' το σπίτι; Εγώ λίγο μετά που έγινε τριών μηνών επέστρεψα στη δουλειά και άρχισα να βγάζω με το θήλαστρο. Μεγάααλη εφεύρεση το θήλαστρο!

Αλλά και με το μωρό δε βγαίνετε; Δεν πηγαίνετε βόλτες;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χα χα!ε οχι και το μωρο στο κεφαλι που σου εχει φυγει ο πισιν... να φτασεις μεχρι εδω!αχ τι παρηγορια που εισαι!ειχα μπει στο τρυπακι να την ζυγιζω αλλα εβλεπα οτι η ζυγαρια δεν ανεβαινε καθολου και το σταματησα να το κανω (μονο οταν την ζυγιζει η παιδιατρος μας)γιατι κοντευα να τρελαθω απτην αγωνια αν θα παρει βαρος σε συνδιασμο με το πρηξημο των γυρω για το μη καταλληλο γαλα μου! :evil::evil: και θα ξανα πω οτι ευτυχως που υπαρχετε κ εσεις και ξεστραβωνομαστε επιτελους!οσο για τις βολτες στην καστορια εχει λιγο ψοφο ακομα και μεχρι πριν λιγες μερες και χιονια ειχα και ενα θεματακι με!την καισαρικη και δεν πολυ μετακινιομουν κανα δυο μερες που δεν φυσουσε σαν τρελος ο αερας βεβαια βγηκαμε.ελπιζω να φτιαξει λιγο ο καιρος γιατι εχω λαλησει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...