Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΟΙ ΘΗΛΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΑ......


Recommended Posts

κοριτσια εχω θεμα,

θηλαζω σχεδον 7 μηνες,

αλλα εκτος απο αυτο κανω και την πιπιλα της μικρης.

δεν κοιμαται με τιποτα αν δεν πιπιλισει λιγο την θηλη χωρις να πιει και γαλα,

πιπιλα δεχεται μονο αν τελειωσει με το πιπιλισμα της θηλης μου και εχει αποκοιμηθει,

τι θα κανω?

πως θα το κοψουμε αυτο??

εχω δοκιμασει ενα σωρο,

επισης και εξω βολτα να ειμαστε αν νυσταξει θελει θηλη και χωνεται μεσα στο στηθος πανω απο τα ρουχα και την ψαχνει,

αχ παναγια μου πως θα το κοψω???

εχει περασει καμια το ιδιο?το ξεπερασατε ευκολα?και πως???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ρεββεκα το περασα κι εγω αυτο, δε κοιμοταν αν δεν πιπιλιζε πρωτα το στη8ος . Την πιπιλα δε την η8ελε με τπτ.

Ωσπου μια μερα αποφασισα να βαψω τα μαλλια μου και απεφυγα να την βαλω στο στη8ος για κανα 2 μερες.

Αυτη εκλεγε οταν η8ελε να κοιμη8ει , την επερνε ο αντρας μου και την κοιμηζε αυτος :shock::shock::shock:

Ετσι για 2 μερες ξεχασε το στη8ος και της εβαλα πιπιλα και αυτο ηταν, απο τοτε χωρις πιπιλα δε κοιμαται...βεβαια εκοψα και τον 8ηλασμο.

Τωρα οταν γκρινιαζει για οποιαδηποτε λογο τσουπ τρωει την πιπιλα και ηρεμει αμεσως :lol::lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μακαρι να το εκοβε ανωδυνα!!!δεν θελω να την αφησω να κλαιει!!!

και επειδη θηλαζω ειναι τελειως διαφορετικα πεννυ μου!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

υπομονη .....εδω και 2,5 χρονια κανω υπομονη 8-)

αν δεν θελεις να το κανει εξω θα την κουνας στο καροτσι .

για το σπιτι δεν εχω να σου πω κατι ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕ. ΜΟΛΙΣ ΕΛΕΓΑ ΑΧ ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΣΟΥΠ Η ΜΑΙΜΟΥ ΠΑΛΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕ ΚΑΙ ΕΨΑΧΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ SLING ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

koριτσια ειναι οπως η πιπιλα θελει κανα 2-3 μερες; ζορι και αρνηση απο εσας και θεληση να μην ενδωσετε και μετα θα σταματησει να το ζηταει.εγω πχ εκοψα 1,5χρ την πιπιλα στο γιο μου σε 3 μερες ετσι και το στηθος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ή θα κάνεις αυτά που σου λένε παραπάνω και θα δώσεις πιπίλα

Ή θα αποδεχτείς το γεγονός ότι το μωράκι σου βρίσκει ανακούφιση, ασφάλεια, ηρεμία και γαλήνη στο στήθος σου και όχι σε ένα κομμάτι πλαστικό.

Το στήθος δεν είναι μόνο για να δίνει γάλα, αλλά και για παρηγοριά και για ανακούφιση, και γενικά για να καλύπτει ανάγκες του μωρού πέρα από τις διατροφικές.

Δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο ή μη φυσιολογικό στο πιπίλισμα του μωρού.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για διάβασε και παρακάτω:

pediatros-thes.grhttp://pediatros-thes.gr/?page_id=180

Θηλασμός δεν σημαίνει μόνο θρέψη

Η κυρίαρχη κουλτούρα του μπιμπερό μας έχει μάθει να σκεφτόμαστε τη φροντίδα του μωρού ως απλή θρέψη – τάισμα. Όταν μια μητέρα θηλάζει το δεκαοκτώ μηνών αγόρι της, οι φίλες της την αποδοκιμάζουν λέγοντας: «το γάλα σου δεν προσφέρει πια τίποτα στο παιδί» ή ότι «είναι πολύ μεγάλος για να θηλάζει» ή «πάλι θα φάει;». Πίσω από αυτές τις τοποθετήσεις κρύβεται η λανθασμένη εντύπωση ότι ο θηλασμός αφορά μόνο το γάλα και από εκείνο μόνο τα θρεπτικά του συστατικά. Το να μικραίνει κανείς το θηλασμό στις πρωτείνες και το λίπος του μητρικού γάλακτος είναι σα να μικραίνει τον έρωτα στη συνουσία και τα σπερματοζωάρια. Η γαλουχία δεν είναι μόνο φαγητό όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε οι εχθροί της και υπέρμαχοι των μπιμπερό. Το στήθος της μαμάς για ένα μωρό είναι το πρώτο και ιδανικότερο αντικείμενο εισαγωγής του στην εξωτερική πραγματικότητα. Το βρέφος σχηματίζει τον κόσμο και τον εαυτό του μέσα από αυτό. Εδώ πρόκειται για την ψυχική και συναισθηματική ωρίμανση του καινούργιου ανθρώπου, όχι απλώς για την περιεκτικότητα σε προβιοτικά.

Ο θηλασμός παίζει τουλάχιστον έξι, εξίσου σημαντικούς ρόλους:

Το ρόλο της ενυδάτωσης. Το μητρικό γάλα είναι το νερό για το βρέφος, κυρίαρχα για τους πρώτους έξι μήνες αλλά και αργότερα. Περιέχει 90% νερό, επαρκεί πλήρως για την ενυδάτωση του μωρού, ακόμα και σε συνθήκες καύσωνα. Είναι η βρύση όπου το μωρό θα ξεδιψάσει όταν ιδρώσει αφού παίξει, όταν ζεσταθεί ένα μεσημέρι καλοκαιριού. Όποτε ζεσταίνεται ζητά το στήθος της μάνας συχνότερα κι εκείνη, λόγω της αυξημένης συχνότητας, προσφέρει το αραιό, γεμάτο νερό και σάκχαρα (σαν καρπούζι!) πρώτο γάλα της!

Το ρόλο της θρέψης. Προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για τους πρώτους έξι μήνες. Διατηρεί σημαντικό ρόλο στη θρέψη του παιδιού κι έπειτα, όταν καλύπτει το 30-40% των θερμιδικών αναγκών του μωρού έως ενός έτους, το 20-30% των θερμιδικών αναγκών του νηπίου ενός με δύο ετών. Αποτελεί φαγητό ανώτερης ποιότητας από οποιοδήποτε επεξεργασμένο γάλα αγελάδας για βρέφη (ΕΓΑΒ), γιατί όλα τα συστατικά του είναι εύπεπτα, χρήσιμα και σε ισορροπία μεταξύ τους, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ΕΓΑΒ.

Το ρόλο της άμυνας. Θωρακίζει το μωρό με αντισώματα, κύτταρα, αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, ένζυμα όπως η λυσοζύμη καθόλη τη διάρκεια της γαλουχίας και όχι μόνο για τους πρώτους μήνες της. Όποτε στη δυάδα μητέρας-βρέφους περνάει ένας ιός, όποτε υπάρχουν σημάδια κρυολογήματος, το μωράκι ζητά το στήθος περισσότερο, δεν ενδιαφέρεται για άλλο φαγητό. Αυτό είναι φυσιολογικό και εντελώς επιθυμητό, για τι η φύση προνοεί ώστε το μικρό να παραμείνει ενυδατωμένο για το διάστημα της αρρώστιας του, λαμβάνοντας παράλληλα βοήθεια για να την καταπολεμήσει.

Το ρόλο της προαγωγής της ανάπτυξης του παιδιού. Το γάλα της μητέρας είναι γεμάτο από αυξητικούς παράγοντες και ορμόνες που συμπληρώνουν με φυσιολογικό τρόπο τα ανώριμα συστήματα του βρέφους και τα ωθούν σε μια ταχύτερη και πληρέστερη ανάπτυξη. Το μωρό που θηλάζει ωριμάζει σε όλους τους τομείς (γαστρεντερικό, νευρικό σύστημα, κινητικό, ομιλία κλπ) με τρόπο εντυπωσιακό, σε σύγκριση με εκείνο που πίνει ΕΓΑΒ. Πουθενά δε φαίνεται η διαφορά πιο έντονα από τη διανοητική ανάπτυξη όπου, ήδη από την ηλικία των έξι μηνών, τα βρέφη που πίνουν μπουκάλι έχουν πιθανότητα για χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης κατά πέντε μονάδες σε μέσο όρο.

Το ρόλο της συναισθηματικής κάλυψης. Η πράξη του θηλασμού έχει ίση σημασία με το μητρικό γάλα αυτό καθ’ εαυτό. Η φύση προέβλεψε το ανθρώπινο μικρό να παρηγορείται στο στήθος της μάνας του όταν χτυπήσει, όταν φοβηθεί, όταν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο και αρρωστήσει, ή και όταν βαριέται. Μητέρα και βρέφος φτιάχνουν μια δυάδα δεμένη, αρμονική, σε συνδιαλλαγή και συνεχή αλληλεπίδραση. Το πιπίλισμα στο στήθος, ο μη θρεπτικός θηλασμός, έχει μεγάλη σημασία και δεν είναι κάτι αχρείαστο. Ίσα-ίσα είναι κάτι πολύ επιθυμητό. Αρχικά, όσο εγκαθίσταται η γαλουχία, βοηθά τη μητέρα να κατεβάζει περισσότερο γάλα. Καλύπτει τις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού κάθε στιγμή, προσφέρει ασφάλεια και δίνει το καλύτερο στοματικό ερέθισμα κατά την περίοδο της έντονης ενασχόλησης του βρέφους με την περιοχή του στόματος. Αντίθετα, αχρείαστη και επιβλαβής για την υγεία είναι η τεχνητή συνήθεια της πιπίλας με την οποία οι γονείς στο δυτικό κόσμο προσπαθούν να υποκαταστήσουν μια από τις φυσιολογικές λειτουργίες του μητρικού θηλασμού. Καμία πιπίλα δε θα προσφέρει ποτέ τη μητρότητα και την αγάπη της θηλής της μαμάς.

Το ρόλο του παιχνιδιού. Το μωρό παίζει με χαρά στο στήθος της μητέρας του! Στους τρεις μήνες της ζωής του, σταματάει το πιπίλισμα για να χαμογελάσει στη μαμά του. Στους έξι μήνες, παίζει παίρνοντας και αφήνοντας κάθε τόσο τη ρόγα από τον έλεγχό του. Στους εννιά μήνες, χρησιμοποιεί τα χεράκια του για να παίξει με τις θηλές. Στους δώδεκα μήνες, βάζει τα πόδια του στο στέρνο της μαμάς, κάνει κυριολεκτικά ακροβατικά με τη ρόγα στο στόμα. Στους δεκαοκτώ μήνες, πιπιλίζει ταίζοντας ταυτόχρονα με τα δάχτυλά του το στόμα της μαμάς ή βάζοντας το παιχνίδι- γατούλα από την άλλη μεριά για να θηλάσει και εκείνο! Πρόκειται για παιχνίδι πολύ καλύτερο και ωφελιμότερο από το πιο ακριβό παιχνίδι της αγοράς, παιχνίδι ευτυχίας με το βρέφος να ελέγχει τις κινήσεις των χεριών του, να επικοινωνεί θαυμαστά, να συντονίζει τα θέλω του και την έκφρασή τους. Έχετε παρατηρήσει ένα νήπιο που θηλάζει τη μητέρα του; Παίρνει τη ρόγα στο στόμα τραγουδώντας ταυτόχρονα. Βγαίνει έξω, τη χαιδεύει με το χεράκι του απαλά. Κοιτάζει τη μαμά ρίχνοντάς της ένα χαμόγελο. Ξαναρχίζει το πιπίλισμα με το μάτι στραμμένο στην τηλεόραση. Αλλάζει στάση στριφογυρίζοντας. Ένα ατέλειωτο παιχνίδι πάνω στο στήθος με συνεχή αλληλεπίδραση, βαθιά συναισθηματική κάλυψη, επικοινωνία και κατάλληλα ερεθίσματα.

Από όλους αυτούς τους ρόλους, η συζήτηση για τη βρεφική διατροφή υποβιβάζεται εσκεμμένα σε έναν: αυτόν της θρέψης. Είναι η μόνη λειτουργία που προσφέρει και το ξένο γάλα, πάντα όμως υποδεέστερα, μη επαρκώς. Τα ΕΓΑΒ δεν προσφέρουν – παρά τις όποιες προσπάθειες – άμυνα, δεν προσφέρουν στο παιδί ανάπτυξη , δεν προσφέρουν τόσο ιδανική συναισθηματική κάλυψη, δεν προσφέρουν ερέθισμα για παιχνίδι. Συχνά οδηγούν σε καταναγκαστική ενασχόληση του παιδιού με το φαγητό, σε μονότονο άδειασμα των μπιμπερό. Δεν υπάρχει κανένα σοβαρό υποκατάστατο για τις περισσότερες από τις ισότιμες λειτουργίες του μητρικού θηλασμού. Όποτε το βρέφος ζητάει στήθος δεν το κάνει μόνο για να τραφεί. Δεν υπάρχει τίποτε εσφαλμένο στο μη θρεπτικό θηλασμό. Αντίθετα, κανένας επιβαλλόμενος περιορισμός στην συχνότητα θηλασμού, σε οποιαδήποτε ηλικία, δεν έχει βάση σε επιστημονικά και φυσιολογικά δεδομένα.

Δυστυχώς είναι πολλές οι μητέρες που, λόγω της κουλτούρας του μπιμπερό, προβληματίζονται και αισθάνονται ένοχες με το θηλασμό – πιπίλισμα. «Μα γιατί θέλει πάλι, δεν είναι ώρα του να φάει», «με χρησιμοποιεί ως πιπίλα, τι να κάνω;», «όταν πονάνε τα δοντάκια του δεν τρώει τίποτα και θέλει μόνο στήθος, τι να κάνω;» και τόσα άλλα.. Η αλήθεια είναι ότι οι μητέρες που θηλάζουν δε θα έπρεπε να νιώθουν ενοχές για το γεγονός ότι καλύπτουν πλήρως τις φυσιολογικές ανάγκες του παιδιού τους, αλλά υπερηφάνεια για όσα ανεκτίμητα του προσφέρουν κάθε στιγμή.

Στέλιος Παπαβέντσης MRCPCH DCH IBCLC 2010

Share on Facebook

Σχετικά Άρθρα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου ρε Φωτεινη με τα αρθρα του Παπ. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Υπομομη κοριτσακι μου.δε μπορεις να κανεις και πολλα.Το στηθος μας καλυπτει ολες τους τις αναγκες.

τα εχω περασει με τον μεγαλο μου γιο.

Ο μικρος αν και θηλαζει αποκλειστικα δεχτηκε πιπιλα και ετσι γλιτωσα καπως..αλλα μη νομιζεις, και αυτος ενα βυζοπιπιλισμα την ημερα θα το ριξει!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φωτεινη αυτο το αρθρο του παπαβεντζη,ειμαι φαν του!!!το διαβασα και γω πιο πριν και με καθυσηχασε αρκετα!!!

θα συνεχισω και οσο παρει!!!

για να σταματησω και να την αφησω να γκρινιαξει καποιες μερες δεν γινετε γιατι συνεχιζουμε να θηλαζουμε αποκλειστικα,και ετσι δεν ξερω αν θελει γαλα η πιπιλα οποτε τοι δινω οποτε το ζητησει!!!

υπομονη κοριτσια τι να κανουμε!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παναγιώτα και εγώ και εσύ και άλλες κοπέλες τα ίδια λέμε με τον Παπαβ, ;) απλά είπα να τον παραθέσω για ενίσχυση των λεγομένων/γραφομένων λόγω αυθεντίας.

(Διακοπές και μάμμυ;;Τελικά είναι εθισμός :lol::lol: )

Ρεββέκα χαίρομαι που το βλέπεις έτσι. :D

Είναι μικρούλι μωρέ και μπορεί να του συμβαίνουν τόσα, πχ δοντάκι, εισαγωγή στερεών (από το τικερ υποθέτω έχετε ξεκινήσει) κλπ. Οπότε ζητάει στήθος. Τώρα και να πιπιλήσει 10-20 λεπτάκια δεν νομίζω ότι χάλασε ο κόσμος.

Με τις στερεές πως πάτε; Μην ξεχνάς ότι το μητρικό γάλα και μετά τους 6 μήνες παραμένει πρωταρχική πηγή τροφής, δηλ πρώτα θηλάζεις και μετά δίνεις στερεές.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φωτεινη μου τρωμε φρουτοκρεμα και ρυζαλευρο!!τι τρωμε δηλαδη στις 10 κουταλιτσες σταματαμε!!και ολη μερα γαλα,μην σου πω καθε 2ωρο οπως πιο μικρη!!και φυσηκα ολη νυχτα καθε 2 με 3 ωρες!!ασε!!!

σε λιγο ξεκιναμε και σουπα και γιαουρτακι!!!ας ειναι!!αν το παιδακι μου νιωθει ασφαλεια ετσι ας ειμαι η πιπιλα του λοιπον!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σχεδόν 7 μηνών και 10 κουταλίτσες; Είστε σούπερ.

Είναι νωρίς για να τρώει περισσότερο.

Τώρα απλά εσύ φρόντισε να προσφέρεις ποικιλία τροφών.

Είσαι πολύ τυχερή που ξεκινήσατε τώρα γιατί μπορείς να δώσεις ένα σωρό φρουτάκια εποχής, πχ. βερύκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα. Όταν ξεκίνησε ο δικός μου είχαμε μόνο τη γνωστή τριάδα μηλο/αχλάδι/μπανάνα ενώ τώρα κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό, και έτσι και δεν βαριούνται και γνωρίζουν νέες γεύσεις που είναι πολύ σημαντικό.

Ελπίζω γρήγορα να ξεκινήσετε και κρεατάκι που είναι αναγκαίο για το σίδηρο.

Και μην επιμένεις πολύ στις χαζοκρέμες, τύπου ρυζάλευρο, γιατί μόνο περιττές θερμίδες προσφέρουν.

Και για να μην είμαστε εκτός θέματος :lol: πως πήγε χτες το πιπίλισμα; :D

Εμένα το πρωί που ξύπνησε και θηλάζαμε στο κρεβάτι έκανα το λάθος να κουνηθώ λιγάκι (είχα πιαστεί η γυναίκα) νομίζοντας ότι είχε τελειώσει ο κύριος, αλλά αυτός πιπίλιζε και μόλις έχασε το στήθος έβγαλε κάτι φωνούλες :lol::lol: Μόλις βολεύτηκα ξανασυνέχισε και αυτός τη δουλειά του 8-)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φωτεινη μου και γω πλεον κανω ξαπλωμενη τους θηλασμους!!!

εμενα αν παρει χαμπαρι οτι τραβιεμαι βαζω την πιπιλα στο στομα κατευθειαν πιπιλαει μια δυο και την φτηνει,αλλα εντωμεταξυ εχει κοιμηθει!!!

τωρα μολις το σκασα :D !!!!

σημερα ρωτησα τον γιατρο μου για το θεμα μας και μου ειπε οτι δεν θα εχω προβλημα οταν μεγαλωσει,αναπτυσει σχεσης στοργης και αγαπης με αυτον τον τροπο!!!εεεεεε τον αγαπησα ακομα πιο πολυ τον γιατρουλη μας!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια γεια σας και από εμένα..Rebbeka συγνώμη που εκμεταλλεύομαι το θέμα σου αλλα με τη ευκαιρία να σας πω ότι και με εμένα κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με μόνη διαφορά ότι ο μικρός μου είναι 14 μηνών..και αυτό που με προβληματίζει πολύ είναι ότι σκέφτομαι να κόψουμε το θηλασμό σιγά σιγά..και καλά το γάλα,θα πάρει ξένο...αυτή τη συναισθηματική κάλυψη του θηλασμού πώς την "αντικαθιστούμε"? Επειδή ακόμα και να κλαίει, τον βάζω στο στήθος για πιπίλισμα και του περνάει..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια γεια σας και από εμένα..Rebbeka συγνώμη που εκμεταλλεύομαι το θέμα σου αλλα με τη ευκαιρία να σας πω ότι και με εμένα κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με μόνη διαφορά ότι ο μικρός μου είναι 14 μηνών..και αυτό που με προβληματίζει πολύ είναι ότι σκέφτομαι να κόψουμε το θηλασμό σιγά σιγά..και καλά το γάλα,θα πάρει ξένο...αυτή τη συναισθηματική κάλυψη του θηλασμού πώς την "αντικαθιστούμε"? Επειδή ακόμα και να κλαίει, τον βάζω στο στήθος για πιπίλισμα και του περνάει..

και μ ενα με προβληματιζει αλλα πιστευω θα γινουν ολα φυσιολογικα,αφου δεν θα εχει συχνη επαφη με το στηθος για γαλα θα αρχισει να το ξεχναει υπομονη,και συνχαρητηρια!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Όχι.. γενικότερα παίρνω πολλααααά!! Αλλά μη συγκρίνεις γιατί έρχομαι και από εξωσωματική με διάφορα θέματα.. Filicine παίρνω χρόνια και λόγω στίγματος αλλά όχι ολόκληρο το χάπι γιατί είναι υπερβολική δόση.. πριν την εγκυμοσύνη έπαιρνα 1/2 χάπι μέρα παρά μέρα και έλεγχα πάντα τα αποθέματα με εξετάσεις.. στην εγκυμοσύνη τώρα παίρνω 1/2 χάπι κάθε μέρα και ότι λίγο έχουν οι πολυβιταμινες μέσα.. τα 5mg συστήνονται σε γυναίκες με ιστορικό ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα σε προηγούμενη κύηση.. αν και ξέρω ότι πολλοί γιατροί τα δίνουν επικουρικά σε όλες χωρίς να χρειάζεται συνήθως.. και ο δικός μου δηλαδή το ίδιο αλλά μετά από συζήτηση κατέληξα να παίρνω μισό που πάλι το θεωρώ πολύ προσωπικά και σύμφωνα με τις εξετάσεις μου.. Από συμπληρώματα το ίδιο.. παίρνω διάφορα.. αλλά σίδηρο μου είπαν όχι..! 🤷 Αλήθεια και τα υπόλοιπα κορίτσια... Τι σας έχουν πει εσάς ότι μπορείτε να παίρνετε από συμπληρώματα;
    • Είμαι σίγουρη ότι με καταλαβαίνεις απόλυτα αγάπη.. αισθάνομαι βέβαια άσχημα για το μωράκι αυτό ότι το αδικώ.. αλλά μέχρι την αυχενική και να δω ότι είναι υγιές, δεν μπορώ να αφήσω τον εαυτό μου να δεθεί μαζί του.. που δεν έχω "αγγίξει" κάν όσα πέρασες εσύ κοριτσάκι μου και που δεν θα ευχομουν σε κανέναν άνθρωπο ποτέ να περάσει τόσες δυσκολίες γενικά για να φτάσει να κρατήσει το μωρό του αγκαλιά... Εμένα με έχουν πάρει "χαμπάρι" αρκετοί τρίτοι και με ρωτάνε, ίσως επειδή έχω πρηστεί παααάρα πολύ και έχω βάλει κάποια κιλά.. δεν ξέρω αν φταίει η κορτιζόνη που παίρνω ή και οι διεγέρσεις που προηγήθηκαν βέβαια και η κατακράτηση που προέκυψε εξαιτίας αυτών (έχω ξεκινήσει ήδη διατροφολόγο πρώτα για το θέμα ζαχάρου να είναι υπό έλεγχο και δεύτερον για να μην παρά ξεφύγω...) Αυτή τη φορά όμως γενικότερα το παραδέχομαι και το λέω λίγο πιο εύκολα όχι γιατί θέλω να το μοιραστώ αλλά γιατί επιλέγω να πιέσω τον εαυτό μου να είναι πιο αισιόδοξος για αυτή την εγκυμοσύνη και ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι τέλους.. εύχομαι ολόψυχα να μην μου γυρίσει μπούμερανγκ...😕 Λες σε έναν χρόνο από τώρα να συζητάμε για τη διατροφή του παιδιού;;;; 😅😅😅 Αχχχ μακάρι Παναγίτσα μου!!!! 🙏🙏🙏🤞🤞🤞 Το συζητάω με μια φίλη μου που τώρα κάνει εισαγωγή στις στέρεες η οποία φοβάται πολύ ότι θα πνιγεί το μωρό αν δεν είναι αλεσμένα.. δεν δέχεται καθόλου ότι υπάρχει λογική στα κομμάτια.. εγώ βέβαια βλέπω το μωρό πάλι πνίγεται και βγάζει γουλιες.. οπότε δεν καταλαβαίνω τη διαφορά.. από τη μια έχει βάση ο φόβος της από την άλλη πιστεύω ότι είναι και θέμα παιδιάτρου να ξέρει.. τεσπα δεν το έχω ψάξει καθόλου ακόμα αλλά προς χάριν της συζήτησης τώρα.. Ξεκίνησε από τώρα ο μπαγασας τα σουρτα φέρτα έξω;;;; 😝🤣🤣🤣🤣 Στην εφηβεία ούτε που θα τον βλέπετε σπίτι!!! 🤣🤣🤣 Μπράβο το παιδί!! Τουλάχιστον ηρέμησε λίγο η ψυχούλα μου που ποναγε.. πόσα έχει βγάλει τώρα;
    • Μονο filicin παιρνεις και utrogestan; Αν θυμάμαι καλα απο τις προηγούμενες, το σίδηρο το ξεκίνησα λιγο πιο μετά. Πρωτα φιλισιν και λιγο αργότερα σιδηρο, d3 και ω3 .
    • Ζηλεύωωωωωωωωω 😀υπέροχα!!
    • Καλά μπανια κορίτσια (έστω και από εξω 😂)
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...