Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ :D ΜΩΡΑΚΙΑ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ... ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!!!

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια.

να σας πω- η μικρη θελει τις περισσοτερες φορες να πινει ξαπλωμενη το γαλα της- γιατι ζεσταινεται στα χερια μου- πειραζει???? μετα την σηκωνω να ρευτει βεβαια.

κατα τα αλλα εμεις αποφασισαμε να την βαφτισουμε 1 Οκτωβρη τελικα. τοτε βολευει τον νονό και άλλους φιλους μας.

τιποτα δεν εχω κανει ακομη. μπομπο σκεφτομαι να παρω απο το χαμογελο του παιδιου ή καποιο αλλο κεντρο δημιουργικής απασχολησης για παιδια εδω στο νομό. αν κ προτιμω απ'το χαμογελο, μιας κ κινδυνευει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 729
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κουκιδα δεν νομιζω πως πειραζει να της το δινεις ξαπλωμενη, ακομη καλυτερα μπορεις να το δινεις στο ρηλαξ σε ποιο καθιστη σταση....

γεια σας κοριτσακια μου!!! τι κανετε? χαθηκα λιγο γιατι παλευω εδω με το μπεμπη μου μηπως και βαλουμε μερικα γραμμαρια και οι ωρες του φαγητου εγιναν πιο συχνες...και καθε μια ωρα μπορει να τρωει... δεν καταφερα με και πολλα αλλα κατι εγινε...σημερα ειχαμε εμβολιο και ζυγαρια... πηγαμε 5530, μεσα σε 17 μερες εβαλε 200 γραμ. γαλα σκονη δεν την θελει με τιποτα και η μονη ελπιδα μπας και βαλει λιγο παραπανω θα ειναι τον αλλο μηνα που θα βαλουμε φρουτακια... μας ειπε πως θα αρχιζαμε τον 6 αλλα τωρα με αυτα τα κιλα θα ξεκινησουμε τον 5. το μωρο ομως μπορει να μην βαζει κιλα αλλα η ορεξη του εχει φτιαξει αρκετα...

μαρακι εγω την ειχα ρωτησει για γαλα υγρο μετα τον 6 αλλα εμεις εχουμε το θεμα με την αλλεργια και για κανονικο γαλα θα δουμε για μετα τον χρονο.. αλλα δεν νομιζω να μην μπορεις να δωσεις...

ααααααααα την περασμενη βδομαδα ειχα και περιοδο πρωτη φορα, μιλαμε καθολου γαλα δεν ειχα εκεινες τις πρωτες μερες...το μωρο τρελενοτανε στην πεινα...θηλαζε με τις ωρες και τιποτα αλλα σκονη δεν επινε..... :lol::lol::lol: τι θα κανω με αυτο το παιδι.. :D:D:D

κουκιδακι εγω τον θηλασω ξαπλωμενο τα βραδια και μετα καμμια φορα με παιρνει ο υπνος και δεν τον σηκωνω να ρευτει...κακος βεβαια αλλα δεν νομιζω να ειναι και τοσο προβλημα...φιλακια τσουπρες

για το ρυζαλευρο ξερω οτι προτιμαται γιατι ειναι αθωα τροφη οσον αφορα τις αλλεργιες.και ειναι πιο δεκτικη για να μαθει το παιδι το κουταλι απο το φρουτο που ξινιζει.αυτα εμαθα απο το ιντερνετ και συμφωνω με το γιατρο μου που δινει πρωτα αυτο ενω εδω στο βολο δινουν πρωτα φρουτα.

τα φρουτα ειδικα για τον μικρο μου που ειναι αλλεργικος τα φοβαμαι οποτε λιγο αργοτερα καλυτερα.

καλημερουδια!!!! dolfin και μενα ειναι αλλεργικος αλλα καλυτερα φρουτα παρα ρυζαλευρο...γνωμη μου!!! τι γαλα δεινεις στο μικρο για την αλλεργια?? του αρεσε η ζοριστηκες για να το συνηθησει??

και μεις σταματησαμε την αποστειρωση απο χθες :D:D

καλημερα κ απο μενα..τι κανετε?εμενα ο μπεμπης ειναι 3,5μηνων(11-04-11) ειμαστε στα 5900 κ τρωμε μονο ξενο γαλατακι..πριν 1μηνα σταματησαμε το μητρικο γιατι δεν ηθελε το στηθος...θα ρχισουμε κρεμα στον 6ο και τωρα εχουν πρηστει τα ουλακια του και εχουμε πολυ γκρινιααα...ειναι κληρονομικο χαρισμα να βγαζουμε δοντακια τοσο νωρις!!

γεια σου τανιαχαν νασου ζησει ο μπεμπης σου!!!!ετσι ξαφνικα απο μονος του δεν ηθελε να θηλασει αλλο η του εδεινες και μπουκαλι???

καλημερα κοριτσια τι νεα???????????τονιαχαν θα τα λεμε και απο δω τωρα καλωσηρθες!!!!!!!!!!!!!!!!!!οσο αφορα το ρυζαλευρο της μπουμπους μου της αρεσει πολυ και δεν με χαλαει να παρει μερικα γραμμαριακια παραπανω ουτως η αλλιως θα την ετρωγε καποια στιγμη και αυτην και την φαριν λακτε και την μπισκοτοκρεμα και ολες της υπολοιπες οποτε γιατι οχι απο τωρα,α!σημερα φαγαμε φρουτακια μισο μηλο μισο αχλαδι και μιση μπανανα ηταν να της δωσω 2 με 3 κουταλιτσες αλλα της αρεσε πολυ και της εδωσα 6 και αυριο 10 με 12 και μεθαυριο ολα αυτα τα φρουτακια απο μισα......σε 10 με 15 μερες μετα ξεκιναμε και χορτοσουπες...........κουκι και εμενα ζεστενεται παρα πολυ και δεν θελει πολλα χερια και ετσι την ταιζω στο ριλαξ και ειναι κυρια..........

καλημερούδια!

ρε παιδιά τι έχει η βανίλια ρυζάλευρο κ την αποφεύγουν μερικές μαμάδες? απ'ό,τι είδα στις αναλογίες, δεν είναι ιδιαίτερα θερμιδική κ ούτε συνεπώς έχει τόσο ζάχαρη όση κάποιοι νομίζουν...

mammys love αναφέρεις μπισκοτόκρεμα, φαρίν λακτέ και τα τοιαύτα, ωστόσο εκεί έχω όντως μια απορία :roll:

μήπως αυτού του είδους οι "κονσέρβες" είναι όντως πιο θερμιδικές κ πρέπει να τις αποφύγουμε? εγώ πάντως αυτό κατάλαβα απο την παιδίατρο. μάλλον δεν θα φάμε ποτέ αυτές τις υπέροχες γεύσεις κρεμών που τάιζαν κάποτε σ'εμάς! :cry: χαλάλι όμως, γιατί μάλλον είναι περιττά.

σήμερα του έδωσα μήλο-αχλάδι αλλά δεν τρελάθηκε απ'τη χαρά του... μάλλον δεν του πολυάρεσαν τα φρούτα κ περισσότερο η υφή που είχαν. ίδωμεν! ακολούθησα την οδό που λέει πρώτα αχλάδι-μήλο για 3-4 μέρες κ στο τέλος θα του προσθέσω πορτοκαλάκι κ μετά μπανανα.

φιλάκια μαμάδες κ μπεμπάκια!

τι να σου πω βρε ντεμυ δεν ξερω η καθεμια μας κανει της επιλογες της και σωστα πραττει εγω προσωπικα θα δωσω και φαριν λακτε και μπισκοτοκρεμα οπως εδωσα και στον γιο μου ...δεν επαθε τιποτα και ουτε εγινε σουμο :lol::lol: απλα δεμενος ειναι....μετα τον 6 θα μπει και γιαουρτακι αλλη μια επιλογη............α!η φανη με το αιτημα φιλιασ στο fb εγω ειμαι.......

ok! το είδα κ το τσέκαρα. ξέρω κι εγώ, λίγο μπέρδεμα είναι με τις κρεμες. ουσιαστικά οι γιατροί τις αποφεύγουν μην τυχόν κ υπάρχει τάση παχυσαρκίας. αν κ μου φαίνεται πρέπει να κρίνουν ανά περίπτωση.πχ σε ένα μωράκι πιο αδύνατο γιατί να μη δίνουν μπισκοτόκρεμα? τη συγκεκριμένη όμως δεν μπορούμε να την κάνουμε κ εμείς με τα μπισκότα τα μιράντα+γάλα? εννοώ αντί για σκόνη? :?:

εμένα πάντως για τη βαν-ρυζάλευρο τρελαίνεται! μια χαρά την τρώει! τώρα για νεότερα επί των κρεμών, θα σας πω όταν πάμε κατά 20 Αυγούστου.

οκ.....αυτο με το γαλα και τα μπισκοτα που λες του το ειχα κανει και ομολογω οτι δεν του πολυαρεσε,ενω την μπισκοτοκρεμα την καταβροχθηζε ,οτι αρεσει στο καθενα!περι ορεξεως............ :lol::lol: ευτηχως εχουμε αρκετες επιλογες οι μανες :D και οτι μας αρεσει και μας βολεψει θα κανουμε...φιλακια σε ολες

καλα Demaki τι τοπίο είναι αυτο στο avatar σου? παραδεισος!

να σας ρωτησω- που τα αλεθετε τα φρουτακια? στο μουλτι κανει? πρεπει να ειμαστε προσεκτικές με τα κομματακια ε? μην εχει κανενα μεσα κ πνιγει το παιδι. για πειτε.

σημερα θα παμε στη θαλασσα και μαλλον θα την βρεξω την φουσκα. για να δουμε!

εμεις εχουμε παιδιατρο μεσα στη βδομαδα- οπότε ανυπομονώ!!!!!!!! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/

maria σε καμια περιπτωση δεν νομιζω να σου επιτρεψει να μην δωσεις σκονη μετα το 6μηνο. κανονικα μεχρι τον χρονο πινουν γαλα σκονη κ καλο ειναι μεχρι το 18μηνο γιατι ακομη το παιδι δεν τρωει απ ολα κ η σκονη ειναι πιο πλουσια σε σιδηρο , κτλ

καλησπέρα !!! βρε konstantinos, οσο περνάει ο καιρός, αυτο το θεμα με απασχολεί αρκετά...

σκεφτομαι δηλαδή τον 6ο μηνα χαλαρά να εισαγω κρεμες κλπ και τον 7ο να αρχισω να δινω χαλαρά υγρο γαλα αραιωμένο (Nounou ή Nestle) και να αποθηλάσω ομαλά (για την ψυχολογια του τσιχλάκου) ως τον 8ο - 9ο ... αφού θα εχουν μπει και οι στερεες, δεν θα παίρνει πια αρκετά απαραίτητα συστατικά απο τετοια διατροφή ;;;; :roll:

ετσι το σκέφτομαι, δεν ξερω ακομα τι θα κανω βέβαια...

εψαξα και εδώ στο μαμυ αντιστοιχο ποστ, βρηκα παλαιότερη αναρτηση και ειδα οτι στις 5-6 απαντήσεις, μόνο η μία κοπελα ειχε δωσει υγρο γαλα μετα το 6μηνο και της πηγαν ολα καλά (και απο αλλεργίες και γενικα απο διατροφική καλυψη του μωρού της...) τι να πω... ειναι ομως εντονα στο μυαλό μου... αντε να γυρισει η παιδιατρος να της τα πω να ξαλαφρώσω....!!!!!

ο αντρας μου παντως συμφωνεί μαζί μου :x:x:x:x ...για να δουμε η παιδίατρος :lol::lol:

κατα τα αλλα ησυχία και προετοιμασίες περισσοτερες για το ταξίδι του γαμου της αδελφής μου στην Κερκυρα παρα για τα βαφτισια μας θα ελεγα... φορεματα, χτενισματα και δεν συμμαζεύεται... :lol:

τελικα θα παμε απο Αθήνα - Πατρα οδικως και μετα 6 ωρες ΚΑΡΑΒΑΚΙ μεχρι την Κέρκυρα... σα να πηγαίνουμε 5ημερη θα ειναι... θα ειμαστε εμεις οι τρεις (Φωτης-Μαρια-Τσιχλακος), η αδελφή μου με τον αντρα της και την φρεσκια ανηψούλα μας και οι γονείς μας με την εφηβη αδελφή μας... ΣΟΥΠΕΡ!!!! αχαχαχαχαχα :lol: θα τρελαθούμε στις φωτό και στις χαζομάρες ....!!!!!!!!

Koukida αυτό είναι από Ρώμη. κοντά στο κολοσσαίο έχει είσοδο για να δεις ένα ρωμαϊκό παλάτι αν θυμαμαι καλά, το οποίο είναι ατελείωτη έκταση με κατάλοιπα των κτισμάτων κ πανέμορφα κηπάκια [smilie=love7.gif] θα ανεβάσω τίποτα τέτοιο στο φέις.

Μαράκι σούπερ θα είναι ο γάμος της αδελφής! μου αρέσουν κάτι τέτοιες εκδρομές που ξεκινούν όλοι μαζί, έχει χαβαλέ στην πορεία!!!

καληνύχτες πολλές!

καλημερα... μαρια πολυ ωραιο το σκεπτικο σου για αποθηλασμο καπως ετσι σκεφτομαι κ γω αλλα με την διαφορα οτι θα δινω σκονη μεχρι τον χρονο απ την στιγμη που θα αποθηλασω!

για πιο λογο δεν θελεις να δωσεις σκονη κ θελεις να δωσεις ετοιμο γαλα δεν εχω καταλαβει :roll:

καλημέρα!

Koukida ξέχασα να σου πω χτες ότι το multi δεν κάνει για τη φρουτόκρεμα.. το δοκίμασα κ μένουν τα κομματάκια ολόκληρα.. έχω κ ένα άλλο εργαλείο χρήσιμο αρκετά της mulinex, το turbomix plus. με αυτό τα λιώνω, μέσα στο μπωλ που έχει η συσκευή.

μάκια!

καλημερααα..τι κανετε?εμεις μια χατα εαν εξαιρεσουμε την γκρινια του μπεμπη...ο μπεμπης απο το μαιευτηριο δεν του πολυαρεσε ο θηλασμοε κ μετα οταν δεν ηθελε στηξθος το εβγαζα με θηλαδστρο ωσπου τραυματιστηκε η θηλη κ στραματησα,....κριμα μεν αλλα δεν σαντεχα τον πονο τωρα του δινω frisolac...σχετικα με τις κρεμες εμεις θα αρχισουμε απο τον 6ο..η γιατρος ειπε οτι οσο πιο αργα εισαγουμε τροφες τοσο καλυτερα..στον 1οι μου γιο ειχαμε αρχισει απο τον 5ο...

ααα.. γεννησα στις 11 απριλιου κ τον μικροι θα τον βαπτισουμε Απολλωνα..

καλη σας μερα..

HELLOOOOOOOOOOO !

σαμπως εγω ξερω βρε Κωνσταντίνος γιατι δεν θελω σκονη γαλα...;;;; :lol: (αλήθεια τωρα)....

τρωω κατι κολληματα ωρες ωρες, αντικειμενικά ανεξήγητα... αλλα αμα μου μπει κατι στο μυαλό παει κόλλησα! θα σκασω αμα δεν το κανω (ή δεν γινεται τελικά)... !!!!!!

demaki τρελή εκδρομή λεμε ! και θα παντρευτουν εκεί στο κλασικό "ποντικονήσι" ... :x:x:x

και η Ρώμη ομως .... μούρλια... !!!! πηγαμε 3ημερο του μελλιτος και πετυχαμε τον σεισμό τοτε στην Λάκουιλα.... γι αυτο δεν παμε αλλωστε και Σαντορίνη... απο την γκαντεμιά μας θα ενεργοποιηθεί το ηφαίστειο :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

τονιαχαν με το καλό τα βαφτισια σας ! και μας η παιδιατρος ειπε οτι δεν βιαζεται για τις στερεες, εφοσον εχει καλο βαρος το μωρό... :geek:

...φανταζομαι θα ειστε ΟΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ πια... :mrgreen: πρασινη εγινα απο τη ζήλια μου :mrgreen:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::x:x

γεια σας κι απο μας! τι κανετε?? εγω ολη μερα δενω φιογκους και φιογκακια... :D:D:D τελικα εχουν πολλη δουλεια και εγω νομιζα οτι θα ξεμπερδευα τσακα τσακα.., αγγουρια!! το βραδακι παλι περιμενουμε παρεουλα για μπυρες στη βεραντα... χτες ημασταν εξω βολτιτσα για ουζακι στη θαλασσα, ειχε να βγει και μερες ο μικρος, το καταευχαρισυηθηκαμε οικογενειακως!!

κρεμες κι εμας μας ειπε οσο αργοτερα τοσο καλυτερα! ;);)

γεια σας κοριτσια!εμεις σημερα πηγαμε αθηνα τσακ μπαμ να δουμε τα διδυμακια των φιλων μας.ομορφουλια ειναι.ειδικα η μπουμπου που θα βαφτισουμε εχει ξανθα μαλλακια κ γαλανα ματακια!αλλα ρε γμτ,πολυ υπερπροστατευτικη η μανα τους...καταρχην δεν μας αφησε να παρουμε το μπεμπη μαζι,μην κολλησουν τπτ τα δικα της..λες κ θα πηγαινε ο δικος μας να τα φιλαει..κ γενικα την ειδα πολυ υστερικη.anyway,η καθεμια οπως νομιζει..

κατα τα αλλα καλα,ηρεμια!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...