Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εχω μπερδευτει....

Στην αρχη διαβασα για 1 κενωση με πρασινα κακα και φτανοντας στο τελος διαβαζω για υπερπαραγωγή , αλλεργιες κλπ .

Βοηθησε με λιγο να καταλαβω . Ποσες μερες κανει το μωρο πρασινα κακα? Σε ολες τις κενωσεις ? Εχει βλέννες ? Εχεις δει καποια αλλαγη στη συμπεριφορά του μωρου ?

Δημοσίευση

Καλησπερα lala. Απο το σαβατο μας κανει πρασινουλικα κακακια, δεν εχει βλεννα ουτε αιμα. Λερωνει κανονικα τις πανες της 6-7 φορες, πυρετο δεν εχει κανει ουτε αλλαξε κατι στην συμπεριφορα της. Ειναι ζωηρουλα και καθολου κλαψιαρα. Ο γιατρος μου ειπε να προσεξω το γαλα για σημερα αφου καναμε την εξεταση για το γαλα στις 34ημερες γεννησης και ηταν φυσιολογικη. Δε ξερω γιατι μου ειπε διαιτα για σημερα, παντως ειναι φανατικος υποστηρικτης του θηλασμου. Αυριο ετσι και αλλιως θα την δει και αλλος παιδιατρος του ικα αφου θα παμε για τα εμβολια.

Δημοσίευση

Να ρωτισω κατι..οταν λες πρασινουλικα..τι ακριβως ειναι πρασινοκιτρικα, κιτρινα τα οποια πρασινιζουν μετα απο λιγο;;;

αν ειναι πρασινοκιτρινα ειναι ΟΚ εμας ηταν παντα πρασινοκιτρινα.

Παντως δεν ξερω τα πρασινωπα κακα δεν εχουν σχεση με αλλεργιες τουλαχιστον απο οσο ξερω γιατι εμεις θεματα με αλλεργιες εχουμε παρα πολλα

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια. Γυρισαμε το μεσημερι απο τους γιατρους μες στη κουραση και στο κλαμα. Τελος καλο ολα καλα!Τα κακακια της Σαντυς μου τελικαν ηταν ακινδυνα!!! Κατι που εφαγα της τα "χρωματισαν", μου ειπε οτι ειναι απολυτως φυσιολογικο απλως κατι που εφαγα της το προκαλλεσε. Αποκλεισαμε την πιθανοτητα κρυωματος αφου δεν ειχε πυρετο και την περιπτωση αλλεργιας αφου δεν εχει κανει ουτε εμετους ουτε διαρροιες. Ουφφφ ηρεμησα καπως! Ειναι ακομη πρασινοκιτρινα αλλα θα αλλαξουν. Σαν καινουργιος προς το μωρο γιατρος τον ρωτησα για τη πολυ αυστηρη διατροφη που κανω και μου απαντησε : " Η μαμα παντα πρεπει ναναι ηρεμη για να θηλασει το παιδακι της. Η περιορισμενη διατροφη της προκαλλει αγχος και το αγχος κοβει το γαλα, γιαυτο φαε οτι θελεις αρκει να μη βαραινουν εσενα και το πλασματακι σου" και με ρωταει : "καλα τοσο καιρο δεν εχεις φαει τηγανιτες πατατες και παγωτο σοκολατα?" και μολις του ειπα οχι γελαγε. Κοριτσια αντε και αυριο περιμενω τα αποτελεσματα του θυρεοειδη να ειναι φυσιολογικη για να ηρεμησω και εγω και να μην ταλαιπωρηθει και αυτη αλλο.

Σας ευχαριστω, σας χιλιοευχαριστω ολες σας που μου συμπαρασταθηκατε με τις απαντησεις σας. Καντε μια προσευχουλα για τη μικρη μου Σαντυ αυριο να εχουμε καλα αποτελεσματα στις εξετασεις της. Σας ευχαριστω και παλι

Δημοσίευση

Ολα καλα δηλαδη μπραβο σας...σοβαρα τοσο καιρο δεν εφαγες παγωτο????πως αντεξες???εγω αν δεν κατεβασω τουλαχιστον 2 κατι παθαινω.Παντως μπραβο και στον γιατρο που ειναι υπερ του θυλασμου...αντε και απο δω και περα ολα να ειναι κιτρινα....

Δημοσίευση

alekagala έγραψε:

Κατι που εφαγα της τα "χρωματισαν", μου ειπε οτι ειναι απολυτως φυσιολογικο απλως κατι που εφαγα της το προκαλλεσε.

Εφαγες δηλ κατι πράσινο και τα κακα εγιναν πράσινα ? :dry:

Συγνωμη αλλα αυτη η απαντηση δεν ειναι σωστή . Ετσι ήθελε να με πεισει και η μαια μου , οτι το αγγουρι που ετρωγα εκανε πρασινα τα κακα της μικρης μου ! Ειχα καραμπινάτη υπερπαραγωγή !

Ειναι λιγα τα φρουτα-λαχανικα πχ οι πιπεριες φλωρίνης , που αλλοιωνουν ελαφρα το χρωμα στα κακά του μωρου .

Αποκλεισαμε την πιθανοτητα κρυωματος αφου δεν ειχε πυρετο και την περιπτωση αλλεργιας αφου δεν εχει κανει ουτε εμετους ουτε διαρροιες.

Τα μωρα που θηλάζουν περνουν πολυ ευκολα τις ιωσεις και μπορει να μην εκδηλώσουν κανενα αλλο συμπτωμα . Ο θηλασμος τα βοηθά !

Στην περιπτωση αλλεργιας τωρα , δεν ειναι "υποχρεωτικό" το μωρο να κανει εμμετους , διαρροιες ή να εχει δερματικά προβλήματα . Αυτα συνήθως εμφανιζονται με το ξενο γαλα .

Τα πράσινα κακα δειχνουν οτι υπάρχει ερεθισμος στο εντεράκι του μωρου .

Δεν ειμαι γιατρος , δεν σου λεω να μην ακουσεις τις οδηγιες του γιατρου σου , αλλα θα σου πω να εισαι σε επιφυλακή . Αν θελεις να συζητησουμε λιγο ξανα το θεμα υπερπαραγωγή .

Δημοσίευση

θα συμφωνήσω με την Lala,

εμείς κάποια στιγμή στον 2ο μήνα που είχαμε θέμα με πράσινα κακάκια η παιδίατρος μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι από κάτι που έφαγα εγώ.

Τελικά σε εμάς μάλλον ήταν κρύωμα, τα πράσινα κακάκια κράτησαν 2 μέρες και από τότε δεν τα ξαναείδαμε.

Εύχομαι να είναι όλα καλά :)

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια μολις την κοιμησα και ηρθα να σας πω μια καλημερα. Τα πρασινα κακα συνεχιζουν και σημερα..... Στις 12 εχω τις απαντησεις απο το θυρεοειδη στα χερια μου και στις 12:30 παλι παιδιατρο για να τις ελεγξει. Σαν καινουργια μαμα τον πιστεψα για τα κακα (μου ειπε οτι σε 2-3 μερες θαναι ενταξει και ηδη περασαν οι 3 και παμε για τεταρτη μερα) αλλα παλι περασα μια μερα βρεγμενη!!! Ανα δυο ωρες τρεχουν και τα δυο μου στηθη μικρη ροη για κανενα 5λεπτο και μετα σταματανε. Δεν εχω πονο απλως εκεινη την ωρα ειναι πρισμενα και μολις τρεξουν ηρεμουν. Λετε αυτο να ειναι υπερπαραγωγη??? Σημερα που θα παω θα τον ρωτησω γιατι εχω περιπου μια βδομαδα που μου συμβαινει αυτο και επισης θα τον ρωτησω και παλι για την διατροφη επειδη δεν τρωω ψαρι μηπως πρεπει να παρω καποιο συμπληρωμα.

Μιληστε μου λιγο για την υπερπαραγωγη να ξερω και τι θα πω αν μου πει τιποτα περιεργο....

Δημοσίευση

Γραψε μας ποσα γευματα κανει το μωρο σου στο 24ωρο (καθε ποτε θηλάζει, αν θηλαζει το πρωι πιο συχνα - σε τι διαστήματα , αν το βραδυ πιο αραια κλπ) , αν θηλαζει απο το ενα στηθος καθε φορα , ποση ωρα θηλάζει , ποσες πανες βρέχει , ποσες λερωνει με κακα , κανει κακα μετα τον θηλασμο , αν εχει αερια . Φαντάζομαι για να τρεχει το στηθος ανα διωρο , το μωρο θηλάζει πιο αραια . Το οτι μετα απο 2 μηνες θηλασμου απο το στηθος τρεχει γαλα , μπορει να ειναι ενα σημαδι υπερπαραγωγής . Γραψε μας και τα παραπανω και θα το συζητήσουμε :)

Δημοσίευση

Να σου πω την αληθεια δεν εχω μετρησει ποσες φορες θηλαζει και καθε ποτε γιατι μολις γκρινιαξει τσουπ την βαζω στο στηθος. Σημερα σηκωθηκε στις 8 εφαγε ενα 10λεπτο εκανε κακα της γλαροκοιμηθηκε και τωρα 10:15 εφαγε παλι 10λεπτο αλλα δεν εχει κανει κακα της ακομη. Κακα της κανει σχεδον ανα δευτερο στηθος εκτος απο το βραδυ που σπανια κανει (αν κανει κατα τις 7 το ξημερωμα). Θα τις μετρησω και θα τις καταγραψω και θα σου πω.

Δημοσίευση

Γεια σας και παλι. Συγνωμη που δεν σας απαντησα νωριτερα αλλα τρεχουμε σε γιατρους, βρηκαν στη Σαντυ θυροειδη και ειμαστε στην τσιτα.

Τα πρασινοκιτρινα κακα συνεχιζονται κανονικοτατα και αρχιζαν και κιτρινιζαν για να πω την αληθεια, ομως πριν απο λιγο εκανε καταπρασινα και τρομοκρατηθηκα παλι. Δεν ξερω τι να κανω ο παιδιατρος με καθυσηχαζει λεγοντας μου οτι δεν ειναι τιποτα.

Lala μου τα κατεγραψα ετσι και αλλιως επειδη θα παω δουλεια ποσα μπιμπερο θα γεμιζω για να την ταιζει ο μπαμπας της. Λοιπον την θηλαζω ανα μια με μιαμιση ωρα το πρωι περιπου 5 με 10 λεπτα. Το απογευμα πιο αραια περιπου στις 3ωρες παλι απο 5εως 10λεπτα και το βραδυ τελευταιο δειπνο-βυζακι στις 11 μετα απο 5 ωρες σηκωνεται για να ξαναφαει και κραταει 2ωρες και μετα ξυπναει κανονικα για πρωι οπου ακολουθει σχεδον πιστα μπορω να πω το ιδιο προγραμμα. Κανει κακα της 4-5φορες και πριν την ταισω και μολις την ταισω, και πιπι της 4-5φορες. Αερια εχουμε συνηθως τα ξημερωματα κατα τις 4 με 5 το πρωι ειναι οι ωρες που κοιμαται πιο πολυ, καμια φορα την ενοχλουν και κλαιει αλλα ξανακοιμαται μολις της "αφησει". Δηλαδη την ταιζω 8 με 9 φορες. Ελπιζω να εγραψα οτι ζητησες.

Βοηθησε με γιατι θα τρελαθω με τη σκατουλα μου!

Δημοσίευση

Λοιπον ειμαι σχεδον βεβαια οτι εχεις υπερπαραγωγή . Αυτο δειχνουν και τα κακα που πανε να κιτρινήσουν αλλα πρασινιζουν παλι .

Στα πρωινά γευματα που ειναι πιο τακτικά , θα θηλάζεις ΜΟΝΟ απο το ενα στηθος και θα συνεχίζεις με το ιδιο μεχρι ενα διαστημα πχ 3-4 ωρες . Θα δεις τι γινετε με τα κακα και θα συνεχίσεις . Το αλλο στηθος θα πρηζεται και ισως θα τρεχει γιαυτο θα βγαζεις λιγο γαλα με το χερι , ετσι ωστε να ανακουφίζεσαι . Τα υπολοιπα γευματα επειδη ειναι πιο αραια θα τα αφησουμε ως εχει προς το παρον και αν δεν διορθωθουν τα κακα θα δουμε.

Μην αγχωνεσαι η υπερπαραγωγή ειναι κατι που αντιμετωπιζεται ευκολα :)

Δημοσίευση

Lala μου σε χιλιοευχαριστω. Το ξημερωμα που της ηρθε η ορεξη για κακακια ηταν κιτρινοπρασινα μεν αλλα κιτρινιζαν πιο πολυ. Ακολουθω πιστα τις συμβουλες σου αλλα θελω να σου κανω και καποιες αλλες ερωτησουλες :

1. Επειδη θα παω δουλεια ποσες ωρες αντεχω με το γαλα χωρις να το βγαλω, μεχρι 4ωρες ή μπορω και περισσοτερες ωρες?

2. Δεν τρωω ψαρι καθολου, μηπως θα πρεπει να ζητησω απο το παιδιατρο να μου γραψει βιταμινες για να αναπληρωνονται αυτες του ψαριου?

Αααα μη το ξεχασω ρωτησα το παιδιατρο μου για την υπερπαραγωγη του γαλακτος και μου απαντησε οτι απο τη πρωτη μεχρι την τελευταια σταγονα το γαλα της μανας ειναι θρεπτικο.... Τι να πεις!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Αυτό του ειπα,πως όλα τα κάνουμε για το μέλλον και πως πρέπει πάντα να κοιτάμε και την υγεία μας. Επίσης του είπα ότι όλα τα κάνουμε με αγάπη και από αγάπη.
    • @ΜαρίαΔημήτρης ακριβώς πλεον για όλα υπάρχουν λύσεις κ πραγματικά ειναι πολλά παιδακια ετσι. Τ εχω ακούσει αρκετές φορές να συμβαίνει..πάντως να σ πω στην τάξη της κόρης μου εχει 3 αγοράκια που ειναι σ αυτά τα κυβικά σαν τον δικό σου. Φέτος τελείωσαν τη 2α δημοτικού. Η μικρη μ που τελείωσε τ νήπιο κ ειναι ψηλό παιδακι σκεψου τα περναει. Πες του ότι δ ειναι κοντός, ειναι απλα μικροκαμωμενος και ότι οτι κανετε το κάνετε για να ειναι ενταξει μελλοντικά. Οτι τωρα είναι μια χαρά αλλα δ θέλετε να υπάρξει κατι στο μέλλον.
    • Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες. Ναι, είχαν μεγάλη διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ τους. Κρίμα... Δεν σου έδωσε ανταγωνιστές (orgalutran, cetrotide) για να καθυστερήσει τα μεγάλα να μη σπάσουν; Συμφωνώ μαζί σου ότι 9 ωοθυλάκια με χαμηλή ΑΜΗ είναι σούπερ. Το θέμα είναι ο σωστός χειρισμός, ώστε να τα πάρει. Πιθανόν να αποδώσει σε σ΄ένα και η φουλ διέγερση, γιατί έχεις ωάρια.🙏 Εγώ ήμουν πάντα βλέποντας και κάνοντας, επειδή δεν είχα πολλά ωάρια. Δεν είχα επιλογή. Με προγραμμάτιζε πάντα 2η μέρα περιόδου, αναλόγως τι έβλεπε στις ωοθήκες. Ίσως δεν έπεφτα και σε καλούς μήνες. Γι' αυτό συνήθως κατέληγα σε τροποποιημένους. Θα σου πω τι έκανα στην κόρη μου, όπου χρειάστηκα τρεις ωοληψίες για να φτάσω σε ετ. Ξεκίνησα με ΑΜΗ κάπου στο 0,85. Μ' αυτή την τιμή, περίμενε στην πρώτη διέγερση να δει πάνω από 5 ωάρια, και τελικά είδε μόλις τρία 2η μερα περιόδου. Προβληματίστηκε, δεν ήξερε αν αξίζει να προχωρησω. Εγώ, άσχετη εντελώς, δεν ήξερα τι να πω. Τελικά με πήγε με φυσικό τροποποιημένο: femara, 150 μονάδες ενέσιμο και ανταγωνιστές. Το ένα απορροφήθηκε στην πορεία, πήραμε δύο, γονιμοποιήθηκαν και τα δύο, αλλά το ένα μόνο έφτασε τριών ημερών και το κατέψυξε. Αν με ρωτάς, με την εμπειρία που έχω τώρα, δεν έπρεπε να είχα συνεχίσει εκείνον τον μήνα. Αλλά τότε, που ήταν η πρώτη φορά και ήμασταν εντελώς άσχετοι κ αθώοι, δεν μπορώ να σου περιγράψω πόση χαρά πήραμε, που, αποκεί που δεν είχαμε τίποτα, ξαφνικά υπήρχε ένα εμβρυάκι στην κατάψυξη!! Μετά μου είπε ότι οι επιλογές μας είναι ή φυσικός ή να περιμένω ένα δίμηνο τουλάχιστον για να ξανακάνω διέγερση - ήπια ή κανονική (μεσολαβούσαν και Χριστούγεννα). Κι εγώ, επειδή δεν ήθελα να περιμένω, πήγα τον επόμενο μήνα κι έκανα φυσικό. Πάλι τσαντίστηκε, γιατί θεωρούσε ότι βιάστηκα. Ωστόσο, δεν μου βγήκε σε κακό, γιατί γονιμοποιήθηκε το ένα που πήραμε κι έγινε κι αυτό εμβρυάκι τριών ημερών. Εννοείται με στενή παρακολούθηση, χωρις φάρμακα μεν, αλλά με orgalutran και ovitrelle, για να μην το χάσουμε. Και δύο μήνες μετά πήγα για νέα διέγερση, όπου έπεσα σε καλό μήνα για τα δεδομένα μου, είδαμε 7 ή 8 ωάρια κι έκανα την πρώτη και μοναδική μου πλήρη διέγερση. Με 225-300 μονάδες ενέσιμο κι ανταγωνιστές. Αυτή τη φορά πήραμε 6 ή 7 ωάρια, από αυτά τα 4 έγιναν έμβρυα τριών ημερών. Βγάλαμε και τα άλλα δύο απ' την κρυοσυντήρηση και τα αφήσαμε όλα να μεγαλώσουν. Το αποτέλεσμα ήταν 4 βλαστοκύστες, οι τρεις "άριστες", η άλλη 3ΒΑ. Έκανα 5 μέρες μετά ετ τις δύο και πέτυχε η μία. Όπως βλέπεις έκανα τα πάντα στην πρώτη εκείνη προσπάθεια. Κατάλαβα πως για πάνω από 5 ωάρια, με πήγαινε με κανονική διέγερση. Όχι ότι αυξήθηκαν αυτα τα 7-8 που είδαμε, αλλά έστω αναπτύχθηκαν σχεδόν όλα και τα πήραμε. Εκεί ίσως να σε βοηθήσει και σένα η πλήρης διέγερση, γιατί για 9 ωάρια που έχεις, δεν τα λες λίγα, αξίζει να τα χτυπήσεις με περισσότερες μονάδες. Μπορεί να προκύψουν κι άλλα δεν το ξέρεις. Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά.
    • Συνάντησα σήμερα στο φαρμακείο μια μαμά με το κοριτσάκι της που κάνει θεραπεία για καθυστέρηση της πρόωρης ανάπτυξης. Εγώ προς το παρόν θα τον πάω αύριο για ορμονολογικες και μια ακτινογραφία στο αριστερό χέρι για να δουν την οπτική ηλικία και ψάχνω να βρω για υπέρηχο θυροειδη όπου μέχρι και τέλος Αυγούστου είναι όλα κλεισμένα αναγκαστικά θα καταλήξω ιδιωτικά σε κάποια κλινική για να μην το αφήσω. Η γιατρός μου είπε πως για όλα υπάρχουν λύσεις αλλά στεναχωρηθηκα που εξηγούσα στον μικρο με απλά λόγια τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε και γιατί να το κάνουμε. Γύρισε και μου είπε και τι έγινε που είμαι κοντούλης δεν σας αρέσω? Εκεί λύγισα αλλά δεν του το έδειξα.
    • Από τη στιγμή που είναι διχοριακα διαμνιακα δε σε απασχολεί η διαφορά βάρους. Εμενα γεννήθηκαν 2690γρ ο μικρός κ 2310 η μικρή. Κ ενώ τη μικρή είχαμε στο νου μας κ λέγαμε καλό θα ήταν να είχε πάρει παραπάνω βάρος κ έλεγε μήπως τα κρατήσουμε άλλη μια βδομάδα, αλλά τελικά είχε σταματήσει να αναπτύσσεται από τον τελευταίο υπέρηχο, ο μικρός χρειάστηκε λίγες ώρες θερμοκοιτίδα για διάχυτο οξυγόνο. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...