Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μας την "έσκασε" το αυγό!


aggeloskoni

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα...

έχω καιρό να γράψω, δεν έχει σημασία, σας παρακολουθώ "από μακριά"...

ήθελα να σας πω για τη σημερινή μου εμπειρία.

Είχαμε προγραμματίσει εξωσωματική σε φυσικό κύκλο (δεν θέλω να πάρω φάρμακα), είναι η πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής για εμάς μετά από ενάμιση χρόνο φυσικών προσπαθειών. Είχαμε πει στις 8μιση το πρωί να είμαστε εκεί με τον άντρα μου, από τις 6μιση είχα αρχίσει να έχω αφόρητους πόνους. Τελικά όταν πήγαμε μου είπε ο γιατρός ότι το ωοθηλάκιο "έσκασε" 2 ώρες νωρίτερα (όντως την ώρα που πονούσα) και πάμε για τον άλλο μήνα!

Έχει τύχει σε καμιά σας κάτι τέτοιο;

Μου είπε ότι πάντα παίζει αυτή η πιθανότητα στο φυσικό κύκλο (να χάσουν για λίγο την ωορρηξία). Δεν μπορούν να πάρουν το ωάριο μια μέρα νωρίτερα τότε; Πρέπει να περιμένουν να ωριμάσει στην ωορρηξία;

Αφού σπάσει το ωοθηλάκιο παίζει ακόμα η περίπτωση σύλληψης (αμέσως μετά την ωορρηξία δηλαδή) Γιατί εμείς γυρίσαμε και κάναμε και μια προσπάθεια εσω-σωματικής γονιμοποίησης (αν με πιάνετε) έτσι να μας βρίσκεται...

Τέλος πάντων, τώρα ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και είπαμε από Σεπτέμβρη πάλι! καλή τύχη σε όλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πραγματι !!αξιο αποριας!!!

αγγελοσκονη με ενδαιφερει παρα πολυ η εξωσωματικη σε φυσικο κυκλο καθως θελω να ξεκινησω τη διαδικασια απο σεπτεμβριο !!!

αν θελεις σε παρακαλω πες μου ποσο σας στοιχισε και αν θα την κανεις αθηνα ή θεσνικη...

οσο για το θεμα σου πολυ κουλο! καλα ποσες ωρες πριν σου εκαναν την ενεση pregnyl? απ ο,τι ξερω θα πρεπε να σπασει 32-35 ωρες ΜΕΤΑ....

ποσα χιλιοστα ηταν το ωοθηλακιο ;; δωσε μας καποιες πληροφοριες για να καταλαβουμε..πχ αν το ωοθηλακι ηταν 18 χιλ μπορει να περιμενε ο γιατρος να μεγαλωσει λιγο ακομα ...αν ητν ομως 22 επρεπε να στο παρουν!

δε πειραζει..δε λες παλι καλα που δεν ειχες παρει και ορμονες τζαμπα και βερεσε;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

οσο για την αλλη ερρωτηση ..ναι καλα καναντε και συνευρεθηκατε :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: καθως το ωαριακι παραμενει ενεργο 12-24 ωρες!!!!after!!! αντε και μπορει το μπεμπεδακι να σκασει χαλαρος και ωραιο ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Καρκινάκι και ευχαριστώ για την απάντησή σου...

Εγώ τελικά δεν πλήρωσα τίποτα αφού... δεν έκανα τίποτα. Πήγα, μου έκαναν τον υπέρηχο, είδαν ότι είχε σπάσει το ωοθηλάκιο και μ'έδιωξαν. Σε 10 λεπτά ήμουν σπίτι μου κι αναρωτιόμουν "τι έγινε ρε παιδιά"; σαν τον Παπαδόπουλο στους Απαράδεκτους ένα πράγμα.

Όσο για το ωοθηλάκιο δεν ξέρω πόσα χιλιοστά ήταν, είχα πάει την 7η μέρα του κύκλου μου στο γιατρό (την περασμένη Τετάρτη), είχε δει ότι ήταν 12 χιλιοστά και μου είπε κατευθείαν, "θα έρθεις την Τρίτη". Τον ρώτησα αν ενδιάμεσα θα μου κάνει άλλον υπέρηχο και μου είπε ότι δεν χρειάζεται. Μου έδωσε μια ένεση το πρωί της Κυριακής, την orgalutran (για να καθυστερήσει η ωορρηξία) και μια το βράδυ, την pregnyl και μου είπε να πάω την Τρίτη στις 8μιση το πρωί. Δυο ώρες νωρίτερα είχε γίνει η ωορρηξία και πάπαλα. Αυτό με προβλημάτισε πάντως. Κανέναν υπέρηχο ενδιάμεσα; Τόσο σίγουρος ήταν;

Τέλος πάντων, τώρα κανονίζουμε τις διακοπούλες μας και είμαι κάπως καλύτερα, οπότε σκέφτομαι μπορεί να έγινε για καλό, για να μας έρθει φυσικά το μπεμπάκι. Άντε να δούμε!

Πάντως για την τιμή μας είχε πει ότι θα μας κοστίσει περίπου 1500 ευρώ που δεν μου φάνηκαν πολλά σε σχέση με αυτά που ακούω ότι παίζουν. Στην Αθήνα (θα) την έκανα. Αν θες περισσότερες πληροφορίες για το γιατρό και το κέντρο, πες μου να σου στείλω προσωπικό μήνυμα. Εσείς πόσο καιρό προσπαθείτε και το σκέφτεσαι;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Aggeloskonh,

πραγματι μου φαινεται πολυ κουφο που απο 12 χιλιοστα χωρις υπερηχο σου εκανε pregnyl μετα απο 6 μερες....αυτος στανταρ μετρουσε οτι εφοσον λογικα το ωοθηλακιο μεγαλωνει περι τα 2mm καθημερινα εκανε τους υπολογισμους του...ομως υπαρχει και η περιπτωση να μη μεγαλωνε ή να εσακγε...τί να πω, χωρις να θελω να σε προκαταβαλω μου φαινεται λιγο κουλο... για να καταλαβεις εγω σε διαδικασια σπερματεγχυσης με παρακολουθουσε απο 13 mm μεχρι να γινει 22 mm καθε 2 μερες .... και μετα μου εκανε τη Pregnyl....

ευτυχως που δεν ειχες παρει τπτ φαρμακα.

Εμεις εχουμε το γνωστο θεμαολιγοσπερμιας μετα απο χιλιων κοπων και βασανων φτασαμε το σπερμα 9 εκατομυρια (δε ξερω αν θα πααραμεινει τοσο καλα...ειμασταν 2,5 για να κτββεις...)

εκανα μια σπερμ-χυση σε φυσικο κυκλο... τζιφος και τωρα ο γιατρος ειπε να κανουμε μια 2η αλλιως να παω σε εξωσωματικη σε φυσικο κυκλο σε μια Θεσσαλονικια εξωσωματικο...(δε θελω να πω ονομα λογω διαφημισης...)αν θες στο στελνω με πμ. Προσπαθουμε για παιδακι 13 μηνες ακριβως, πιεζομαστε χρονικα λογω ηλικιας μου μολις πατησα τα 36...ΖΩΗ ΝΑ ΧΩ!!!

:silly: :sil :silly: :silly:

καντε τα μπανακια σας και βουρ στο ψητο απο Σεοτεμβρη!!καλη επιτυχιααααααα :woohoo: :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

aggeloskoni εάν επιχειρήσεις ξανά φυσικό κύκλο να απαιτήσεις τουλάχιστον 3 υπερήχους κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του..αυγού, και οπωσδήποτε εξέταση οιστραδιόλης που θα δείξει αν είναι ώριμο και πότε. Καλύτερα επίλεξε γιατρό με εμπειρία στους φυσικούς.. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια, ευχαριστώ και τις δυο σας για το ενδιαφέρον.

Δεν θέλω να αλλάξω γιατρό, έχω αλλάξει πάνω από 6 και δεν αντέχω άλλο.Αυτός είναι ο μοναδικός που εμπιστεύτηκα επειδή πάνω από επιστήμονας μου φάνηκε και άνθρωπος.

Την οιστραδιόλη την εξετάσαμε πριν ξεκινήσω και μου είπε ότι ήταν πολύ καλή. Όσο για τους έξτρα υπερήχους, την επόμενη φορά (μακάρι να μην υπάρξει και να είνω έγκυος φυσικά στο ενδιάμεσο!) θα επιμείνω να τους κάνουμε.

Κι εγώ το Μάιο έγινα 36 και αγχώθηκα πολύ... προσπαθούμε κι εμείς ενάμιση χρόνο τώρα και δεν είναι εύκολο να μένεις ψύχραιμη όλο αυτό το διάστημα. Ειδικά τώρα που παντρευτήκαμε (το Φεβρουάριο που μας πέρασε) και όλοι ρωτάνε (ειδικά τα πεθερικά, οι δικοί μου ξέρουν) τι γίνεται με το θέμα παιδί και "γιατί δεν βάζουμε μπρος!" Ναι αυτούς, περιμέναμε να μας το πουν. Είχαμε ένα χρόνο πριν το γάμο που προσπαθούσαμε και δεν ήξερε κανείς τίποτα (δεν με πρήζανε κιόλας, καλύτερα).

Όμως αποφάσισα πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και δεν έχει νόημα να εκβιάζεις καταστάσεις. Αν θέλει να έρθει, θα έρθει. Θα πάμε να γυρίσουμε τις παραλίες και να χαλαρώσουμε και θα προσευχόμαστε ο καλός Θεούλης να μας το στείλει φυσιολογικά.

Καλή τύχη και πάλι σε όλες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...