Μετάβαση σε περιεχόμενο

DNA fragmentation στο σπέρμα!!!!!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?!?!?!


Moraxella

Recommended Posts

Χθές πήγαμε στον γιατρό μας για να μας πει τι δεν πήγε καλά και δεν πέτυχε η προσπάθεια!Και χωρίς καμία άλλη κουβέντα μας είπε οτι του εμβρυολόγου του έκανε εντύπωση πόσο γρήγορα τα σπερματοζωάρια χασανε την κινητικότητα τους!!!!

Εδώ να σας αναφέρω οτι ο σύζυγος έχει ένα ολίγον χάλια σπερμοδιάγραμμα,με κυρσοκίλη και χάλια κινητικότητα.Οπότε μας είπε να κάνουμε αυτή την εξέταση.Κατ'ευθείαν όμως είπε ότι αν το ποσοστό κατακερματισμού είναι μεγάλο,δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά!!!!!!!!!!!!!Κάτι βιταμίνες για 3 μήνες και βλέπουμε.....

Όταν τον ρώτησα γιατί πήγε αμέσως στο πιο άσχημο σενάριο δεν κατάλαβα να μου απάντησε....

Υπάρχει κανένας στο forum με αυτή την εμπειρία?!??!?!?

Ομολογώ οτι το περίμενα αυτό σαν εξέλιξη αλλά όχι να πάμε και στο χειρότερο σενάριο απο την αρχή!Απο την άλλη μας έδωσε μια απάντηση για την αποτυχία και δεν μας είπε να συνεχίσουμε κάνοντας το ίδιο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα μην απογοητευεσαι οι γυναικολόγοι δεν είναι ειδικοί τόσο στο σπέρμα. Η εμπειρια μου απο άλλες κοπέλες λέει να πας και σε ανοσολόγο. Αυτός που εξειδικεύεται σ αυτά είναι μόνο ο Τσιλιβάκος στο Locus medicus 2106981332 μόνο σ αυτον να πας απο το κέντρο είναι φθηνός και θα σε κατευθύνει σωστά να δυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να βρεθεί λύση είναι επιστήμωνας. Μην κάνεις όμως εξωσωματική στο ιδιο κέντρο ο Καπτετανιος που συνεργάζεται δεν είναι καλός. Πάρε την γνώμη του Τσιλιβάκου κι αν δεν σου κάνει 50€ θα χασετε. Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο όμως.

Φιλάκια υπομονή και καλή συνέχεια.

ευχομαι να βγειτε γρήγορα απο το αδιέξοδο, εμεις τα καταφέμε κι εχουμε την κορούλα μας εδώ και 3 μήνες.

Ολα διορθωνονται με τη βοηθεια του θεού και του κατάλληλου γιατρού.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η αλήθεια είναι οτι όταν έψαχνα για δουλειά -είμαι κατά κάποιον τρόπο του επαγγέλματος-τον είχα γνωρίσει και μου άρεσε σαν άνθρωπος.Την εξέταση θα την κάνουμε στο κέντρο IVF μιάς και έχει γενετιστή.Θα πάω όμως σίγουρα για μια δεύτερη γνώμη.Σε ευχαριστώ πολύ και να σου ζήσει η μπέμπα σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Moraxella καταρχήν λυπάμαι για το αποτέλεσμα, αλλά μην το βάλεις κάτω, όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται σήμερα. Σχετικά με το dna fragmentation, η αλήθεια είναι ότι όταν η απόπτωση του σπέρματος είναι πάνω από 40%, είναι πιθανόν τα έμβρυα που προκύπτουν να μην έχουν τη δυναμική να προχωρήσουν. Οι ουρολόγοι συστήνουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά και συχνά έχουν αποτέλεσμα. Μην προδικάζεις όμως από τώρα, δεν έχει βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης. Και στο κάτω κάτω ένα γερό θέλουμε, τι στο καλό, δε θα βρεθεί;(είμαι κι εγώ παθούσα από πρόβλημα στο σπέρμα..)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αχ κοριτσια αυτο ειναι ενα θεμα που καιει και τη δικη μου "οικογενεια". Ο αντρας μου εχει προβλημα με το σπερμα του και εκανε εγχειριση κιρσοκηλης πριν 7 μηνες, ειχε και στους 2 ορχεις. Σημερα εδωσε σπερμα για να δουμε αν βελτιωθηκε τιποτα αλλα ειμαι πολυ απαισιοδοξη. Δεν νομιζω να εχει βελτιωση, αλλωστε ειχε κινητικοτητα μονο 4%, ποσο να εγινε; Και 20% να εχει παει, παλι φυσιολογικη κυηση δεν προκειται να υπαρξει. Επισης υπαρχει προβλημα και στον αριθμο των σπερματοζωαριων και πολυ φοβαμαι οτι θα ταλαιπωρηθουμε πολυ. Ακομη και η ηλικια του ειναι αρνητικος παραγοντας, ειναι 43 ετων. Μαλλον στην υιοθεσια μας βλεπω να καταφευγουμε.Καλη επιτυχια σε ολες μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

λαμπρινη δε γνωριζω πιο ειδικα για το προβλημα σας αν και εμεις εχπυμε μεγαλο προβλημα με το σπερμα ολιγοασθενοσπερμια οποτε καταλαβαινεις παιδευομαστε... σου ευχομαι καλη επιτυχια :)

Βασιλικη το προβλημα με το σπερμα σας αν και οκ σοβαρο ομως υπαρχει τροπος συλληψης με μικρογονιμοποιηση(εξωσωματικη) γιατι δε το ψαχνετε; οχι οτι εχω κατι με την υιοθεσια προς Θεου αλλα θελω να πω οτι πλεον η επιστημη εχει προχωρησει πολυ και ειδικα θεματα του σπερματος βοηθιουνται πολυ, παντως κοριστσια εμας ο γιατρος μας ντοπαρε με καρνιτινες και εβιολ και οντως η κινητικοτητα ανηλθε στα ανωτερα φυσιολογικα...οκ εγκυος δεν εχω μεινει ακομα αλλα ειδα οτι η θεραπεια βοηθα πολυ την κινητικοτητα ειδικα... :lol:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Κορίτσια συγνώμη που χάθηκα αλλά 'έφυγε' η γιαγιάκα μου οπότε ήμουν κάπως... :(

Και οχι την εξέταση δεν κάναμε ακόμα άλλα δεν υπάρχει και καθόλου όρεξη για απολύτως τίποτα.Την εξέταση την ακύρωσα 2 φόρες μιας και θέλει καθημερινή επάφη ή εκσπερμάτωση για 7 συνεχόμενες μέρες!!!!Αν μου το έλεγαν κάποτε αυτό θα γέλαγα αφού θα ήταν εντολή γιατρού αλλά τώρα που τέτοια...

Το θέμα είναι οτι πρεπει να την κάνουμε αφού η θεραπεία πρέπει να γίνει 3 μήνες και μετά να κάνουμε την 2 προσπάθεια IVF.Πάντως απο ότι έχω ακούσει και μου είπε η γενετίστρια του κέντρου το αποτέλεσμα είναι patient specific.Σε άλλους δηλαδή κάτι κάνουν οι βιταμίνες και καρνιτίνες σε άλλους όμως απολύτως τίποτα!!!!

Και έχεις και την πεθερά (που δεν ξέρει για την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια) να σε πρήζει για εγγονάκι... :(:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

anemos78 και ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας. Πηραμε τα αποτελεσματα και ειναι οντως βελτιωμενα, σχεδον τριπλασιαστηκαν οι αριθμοι, κιν 20% (ηταν 4%) και αριθμος 38000000 (ηταν 8000000). Ενω ημουν ετοιμη να κλεισω ραντεβου για εξωσωματικη, ο ουρολογος ειπε στον αντρα μου οτι ενδεχεται να βελτιωθουν περισσοτερο οι αριθμοι και ειναι νωρις να σκεφτομαστε για εξωσωματικη, αφου η πληρης βελτιωση θα ερθει σε ενα χρονο, περιπου Οκτωβριο κλεινει χρονο η επεμβαση. Θεωρει οτι καναμε νωρις και την εξεταση. Πραγματι ελπιδοφορο μηνυμα, που δεν περιμενα, αλλα εγω θελω να κανω μωρο ΤΩΡΑ!Ειπε να κανουμε ελευθερα ολο το καλοκαιρι, να ξεαγχωθουμε τωρα που δεν θα δουλευουμε, ειμαστε εκπαιδευτικοι, και ξανασυζηταμε απο Σεπτεμβριο.Παλι αναμονη λοιπον!

Moraxella συγνωμη αν εισεβαλα στο θεμα σου, αλλα μιας και ενδιαφερθηκαν τα κοριτσια θελησα να απαντησω!Συλλυπητηρια για τη γιαγιουλα σου, ο Θεος να την αναπαυει!

Ασε την πεθερα σου να λεει, κι εμενα ελεγε αλλα μια φορα της τα ειπα χοντρα και δεν ξαναειπε!

Να κανετε οτι πρεπει σε μια φαση που θα ειστε ηρεμοι και αισιοδοξοι, χωρις αγχος. Αν δεν σας κυνηγαει η ηλικια αφηστε το για καποια περιοδο που θα νιωθετε καλυτερα, δωστε ενα χρονικο περιθωριο στον εαυτο σας να συνελθει καπως! Καλη επιτυχια σου ευχομαι, καταλαβαινω τι περνας! Μακαρι να σου πανε ολα καλα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...