Μετάβαση σε περιεχόμενο

MΗ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ!


Annna

Recommended Posts

Αυτη ηταν η απαντηση στο δικο μας σπερμοδιαγραμμα!δεν μπορεσαν να βγαλουν αποτελεσματα του σπερματος γιατι δεν γινοταν ρευστοποιηση ωστε να γινει η αναλυση.Το εχετε ακουσει ποτε αυτο? τι να σημαινει αραγε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δεν μπορω να καταλαβω βρε κοριτσι μου,και δεν σας ειπαν τιποτα δηλαδη???

ειναι κατι που ετυχε????διορθωνεται???θεωρειται ανησυχητικο απο μονο του???θα το ξανακανετε???

δε ρωτησες???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalispera,otan den reustopoieitai to sperma,yparxei synithos dyskolia sth syllipsi kai ayto giati otan ginete reysto epitrepei pio eykola na kinithoyn ta spermatozoaria!!!den einai kati fovero alla syzitise to me ton giatro soy ,kapoia lysi tha yparxei!!!!kali epityxia

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τιποτα δεν ειπαν κοριτσια.Απλα οτι δεν μπορεσε να ολοκληρωθει η εξεταση!την Δευτερα εχω κλεισει ραντεβου με τον γιατρο μου και θα τα συζητησουμε.Σκεφτηκα να κανει ο αντρας μου στο κεντρο του γιατρου μου γιατι διαβασα οτι θα μπορουσαν να το ρευστοποιησουν με καποιο υγρο (αν θυμαμαι καλα νερο ελεγε).Καλα κατι τοσο απλο και δεν ειχαν ιδεα να το κανουν?Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ

Το φυσιολογικό σπέρμα βρίσκεται σε υγρή μορφή τη στιγμή της εκσπερματίσεως , μετατρέπεται αμέσως σε «gel» μορφή και ρευστοποιείται μέσα στα 20’ από την εκσπερμάτιση . Η μη ρευστοποίηση του σπέρματος δημιουργεί ένα παχύ δείγμα που παγιδεύει τα σπερματοζωάρια και επηρεάζει τη γονιμότητά τους . Η παράταση του χρόνου ρευστοποιήσεως ( > 60’) είναι συμβατή με δυσλειτουργία του προστάτη , σε ό,τι αφορά την έκκριση των ρευστοποιητικών ενζύμων . Επειδή ο έλεγχος του σπέρματος δε γίνεται παρά μόνο σε ρευστοποιημένο δείγμα , ώστε να υπάρχει ομοιομερής κατανομή του αριθμού των σπερματοζωαρίων , όταν δεν επιτυγχάνεται αυτόματη ρευστοποίηση είναι δυνατή η τεχνητή πρόκληση ρευστοποιήσεως με την προσθήκη 0,2-0,4 ml φυσιολογικού ορού ή σιέλου ή με ισχυρή ανάδευση για 10-15 δευτερόλεπτα . Πρέπει να αναφέρεται επίσης και η παρουσία στο δείγμα αρευστοποίητων τεμαχίων ( γραμμοειδή τεμάχια βλέννης ) καθώς και η παρουσία ιξώδους .Το ιξώδες ( ή γλοιότητα ) του σπέρματος είναι διαφορετικό φαινόμενο από την πήξη του και οι δύο όροι δεν είναι ταυτόσημοι . Η αιτία του υψηλού ιξώδους , που μπορεί να παρατηρηθεί μετά την πλήρη ρευστοποίηση του σπέρματος , δεν έχει απόλυτα διευκρινισθεί και όταν Δε συνδυάζεται με μειωμένη κινητικότητα των σπερματοζωαρίων δεν φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάσει τη γονιμοποιητική ικανότητα .

Το βρηκα μεσω google http://male-subfertility.tripod.com/id17.html

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και αυτο

Η ρευστοποίηση: Το σπέρμα κατά την εκσπερμάτιση είναι υγρό, αλλά γίνεται αμέσως κολλώδες για να κολλήσει στα εσωτερικά γεννητικά όργανα της γυναίκας, ώστε να επιτευχθεί η σύλληψη και να μην κυλήσει μαζί με τα υγρά του κόλπου, ακόμη κι όταν απομακρυνθεί το πέος. Στη συνέχεια, εξαιτίας της θερμοκρασίας του κόλπου, αρχίζει να ρευστοποιείται ξανά, προκειμένου να μπορέσουν να ελευθερωθούν τα σπερματοζωάρια και να συνεχίσουν, μόνα τους πλέον, το «ταξίδι» προς το ωάριο. Ο χρόνος, λοιπόν, στον οποίο ρευστοποιείται -εκ νέου- το σπέρμα είναι μια ακόμη σημαντική παράμετρος, που κρίνει τη γονιμοποιητική ικανότητα του άνδρα.

http://www.vita.gr/html/ent/244/ent.7244.asp

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Maimoudaki αυτες τις πληροφοριες βρηκα και εγω γι΄αυτο ειπα οτι δεν ξερανε με τεχνητο τροπο να το ρευστοποιησουν?.dimitra εννοειτε οτι θα σας ενημερωσω για τα νεοτερα :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα κοριτσια.Ξανα εδω με νεοτερα...Τελικα και με μη ρευστοποιηση φαινεται αν εχει καποιος σπερματοζωαρια κτλ. Λοιπον επισκεφτηκαμε χθες τον γυναικολογο και αφου ειδε τα αποτελεσματα του σπερμοδιαγραμματος (ο αντρουλης μου θεωρουσε οτι δεν λεει τιποτα και δεν του το εδωσε καν στην αρχη αφου του ειχαν πει οτι δεν μπορεσε να ολοκληρωθει η εξεταση!!ναι ναι τα νευρακια μου εμενα! :) )μας ειπε οτι μονο η εξωσωματικη με μικρογονιποιποιηση ειναι για την περιπτωση μας!στεναχωρεθηκε ο αντρας μου γιατι θα πλακωθω στα φαρμακα.Να σας πω και γω δεν τα περιμενα τοσο χαλια τα πραγματα απο την αρχη!ελεγα ας κανουμε καμια σπερματεγχυση και βλεπουμε...στον κοσμο μου! :silly:

Ξερετε φοβαμαι λιγο τις ορμονες για καρκινο και τετοια αλλα μπορει να λεω και βλακειες δεν ξερω..

Να σας ρωτησω κατι?οταν περασω απο επιτροπη του ικα για τα φαρμακα σε ποσο καιρο εχω περιθωριο να τα χρησιμοποιησω? δηλ.μπορω και μετα απο ενα μηνα να ξεκινησω για εξωσωματικη?επισης διαβασα οτι καποια κοριτσια κανανε σε φυσικο κυκλο(αν το λεω καλα)και μαζεψανε ωαρια χωρις να παρουν ορμονες.Δεν μου το προυεινε ομως ο γιατρος και σκεφτηκα μηπως ειναι χασιμο χρονου γιατι δεν εχω σταθερες μερες στον κυκλο μου.Α!και κατι αλλο...ξερω σας επριξα με την μια αλλα με καταλαβαινετε σιγουρα ε? με την μικρογονιμοποιηση και να μην ειναι καλο το σπερμα μπορει να μεινω εγκυος?ξεχασα να σας πω οτι το δικο μου προφιλ ορμονολογικα μου ειπε οτι ειναι οκ(μου αρεσει που φοβομουνα οτι δεν θα μπορω να κανω παιδι λογω των πολλων κιλων μου τρομαρα μου!).Σας χαιρετω και αν θυμηθω καμια αλλη ερωτηση θα σας την πω μετα την δουλεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τωρα θυμηθηκα και κατι ακομη..ειπα στον γιατρο για να κανω εξεταση θρομβοφιλιας και με ρωτησε αν ειχα κατι στο παρελθον.Του ειπα οχι και δεν εδειξε ιδιαιτερο ενδιαφερον.Εγω ομως θελω να την κανω αυτη την εξεταση απλα δεν ξερω ποτε.Να την κανω πριν ξεκινησω με τα φαρμακα τις εξωσωματικης?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...