Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αποθηλάζοντας με αγάπη !

Recommended Posts

Και κάτι ακόμη...

Όσες φορές έχω αμφιβάλει για το αν είναι φυσιολογική η νυχτερινή συμπεριφορά της το μόνο που έχω καταφέρει είναι να την αντιμετωπίζω με νεύρα και άγχος και να εκνευρίζω και τη Μαρκέλλα και να χειροτερεύει η κατάσταση.

Και αφού τελικά λύσεις χωρίς κλάμματα και νεύρα δεν υπάρχουν έχω αποφασίσει ότι ΝΑΙ είναι φυσιολογικό, τέλος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 248
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ μάλλον είμαι 'λίγη ' για να απαντήσω σε τέτοιο θέμα. Δεν ξέρω πως θα το διαχειριζόμουν σε σχέση με τον ύπνο.

Όμως μπορώ να σου πω τί έκανα για να αντιληφθεί η Ειρήνη την αλλαγή στη ρουτίνα του ύπνου. Έτσι κιαλλιώς και ο νυχτερινός αποθηλασμός μια αλλαγή δεν είναι;;

Είμαι σίγουρη πως η εδραίωση μιας νέας κατάστασης έχει να κάνει με το χαρακτήρα του κάθε παιδιού. Η Ειρήνη λοιπόν παρόλο που πίστευα πως δε θα κοιμηθεί ποτέ χωρίς στήθος το 'έκοψε' πολύ γρήγορα μέσα σε 4-5 μέρες. Της μιλούσα πολύ, της το μελετούσα όλη μέρα. Πριν ακόμη έρθει το πρώτο βράδυ της είπα 'θα πιείς λίγο γάλα και θα κοιμηθείς στο κρεβάτι σου ενώ η μαμά θα σε χαιδεύει'. Έτσι λοιπόν το πρώτο βράδυ έκλαιγε πολύ (και γω μαζί) το δέυτερο βράδυ γκρίνιαξε και το 3ο το είχε ήδη ξεχάσει. Η αλλαγές επηρεάζουν πολύ περισσότερο εμάς παρά τα μικρά μας.

Η Άννυ είναι πλέον σε ηλικία που επικοινωνεί. Αν της πεις πχ το βράδυ που θα κοιμηθεί 'τώρα γάλα θα πιούμε όταν βγει ο ήλιος' την πρώη μέρα σίγουρα θα ουρλιάζει τη 2η μέρα θα είναι όμως λίγο καλύτερα. Δεν ξέρω τι να σου πω. Νομίζω οτι δεν χρειάζεται να το πάρεις απόφασή. ΘΕΛΕΙΣ να το αλλάξείς.

Επίσης επιτρέψτε μου. Δε μπορώ να διανοηθώ πως θα γράψω μια μέρα για 'μας' εδώ.....

Ο αποθηλασμός που 'πέρασε' από το μυαλό το καλοκαίρι ενώ ήμουν στον 4ο-5ο μήνα της εγκυμοσύνης. Πέρασε και δεν 'αγγιξε' ευτυχώς γιατί το σκέφτηκα πάρα πολύ καλά. Ζύγισα τα πράγματα και φυσικά δεν άξιζε καν τον κόπο να μπω στη διαδικασία. Εξάλλου δεν αποφασίζω εγώ σ'αυτήν την περίπτωση.

:lol::lol::lol: Τα πράγματα βέβαια δεν είναι και πολύ εύκολα (το ήξερα εκ των προτέρων) αλλά με αγάπη και λίγη παραπάνω υπομονή όλα γίνονται!

ΥΓ Καμία ιδέα πως να κάνω τα μεμέ μου ίδια σε μέγεθος υπάρχει;;;; :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

grousi η μικρη μου εχει αποθηλάσει πριν περιπου ενα χρόνο , ήταν τοτε 22-23 μηνων .

Αναστασί , αναφέρομαι σε σενα μιας και νομιζω εισαι η πιο μπλοκαρισμένη . Τις μεθόδους τις ξερεις αυτες ειναι, δεν υπάρχει καποιο μυστικό , ουτε μπορει να σου πει καποιος αλλος τι ειναι καλυτερο για ΣΕΝΑ και το ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ! ΑΝ ημουν στη θεση σου , σκεφτομενη τον τροπο που ξυπναει /κοιμαται η Αννη (αυτο το σταθερο ξυπνημα σαν χρονομετρο ) θα ακολουθουσα κανονικα τη ρουτινα υπνου , θα την θηλαζα πριν παει για υπνο και σε πρωτη φαση θα προσπαθουσα να μειωσω την διαρκεια του θηλασμου . Δηλ . ξυπνάει , την βάζεις στο στηθος για 10 δευτερόλεπα και μετα την σταματάς λες τωρα θα κοιμηθουμε δεν εχει αλλο γαλα θα πιουμε το πρωι . Αν ομως η Αννη ουτως ή αλλως θηλαζε παρα πολυ μικρο διαστημα (υπάρχουν μωρα που με το που ακουμπουν την θηλη αποκοιμιουντε) τοτε θα διεκοπτα τελειως αυτον τον θηλασμο . Αγκαλια , φιλια και χαδια και νανι τωρα ειναι νυχτα . Σιγα σιγα και σταδιακα ετσι θα διαχειριζομουν ολα τα ξυπνηματα .

Καταλαβαινω αυτο που λετε , οτι η αρνηση ή απλα η ενταση τη νυχτα , φερνει εκνευρισμο και την υπολοιπη μερα αλλα να πω την αληθεια πιστευω το ακριβως αντιθετο . Οτι τις μερες που το παιδι ειναι πιο "γκρινιάρικο/απαιτητικο" τοτε εχει και τα πιο πολλα και πιο εντονα ξυπνήματα . Τοτε ειμαστε και μεις πιο κουρασμένες , δεν εχουμε τοσο υπομονή και δημιουργειτε αυτη η ενταση . Επισης εγω πιστευω οτι αυτες οι μερες ειναι οι μερες που περνουν τα αλματα ανάπτυξης . Δεν βρισκω καθολου τυχαιο οτι η Χριστιάννα μετα τον 18ο μηνα (που θεωρητικά σταματουν τα μεγαλα αλματα αναπτυξης) αλλαξε πολυ στη συμπεριφορά της , ηρεμησε και σιγα σιγα με δικη της πρωτοβουλια αποθηλασε .

Οσο για το θέμα κλάμα , ξερετε πιστευω οτι ειμαι απο αυτες που ειμαι καθετα αντιθετα προς αυτες τις τεχνικές . Ομως νομιζω οτι εδω ειναι καπως διαφορετικά τα πραγματα . Δεν αφηνουμε τα μωρα στο ελεος να κλαινε απαρηγορητα για να μαθουν αλλα ειμαστε διπλα τους , τα παρηγορουμε και προσπαθουμε να μην τα πληγωσουμε . Αν σας βοηθάει , να σας πω οτι αυριο μεθαυριο (στην ηλικια της Χριστιάννας ) θα αντιμετωπισετε κλάμματα , κρισεις θυμου κλπ τα οποια θα χετε προκαλέσει εσεις (εγω) με το να αρνηθειτε κατι που δεν το θεωρειτε σωστο . Αναστασί δες καπως ετσι και την φαση του νυχτερινου αποθηλασμου .

Axxx..Ποσα βραδια καθησμενη στην ακρη του κρεβατιου η στην πολυθρονα..η κανοντας βολτες..χαιδευα τον Χριστοφορο και ελεγα οχι αγαπη μου πιπιλα..να πινεις γαλατακι ναι..οχι πιπιλα..να κλαιει να σπαραζει, εγω εκει σταθερη να χαιδευω να μιλαω γλυκα να αγκαλιαζω..

ειναι δυσκολα..σηγα σηγα μειωθηκαν και τα ξυπνηματα και τα πιπιλισματα..

οχι αμεσως...αλλα δυσκολα..

θελει πολυ υπομονη, επιμονη και αγαπη να δωσεις στο παιδι οταν θελεις ΕΣΥ να αποθηλασεις..

την ημερα ηταν το πιο ευκολο...ξεχνιοταν και οποτε ερχοταν και ζητουσε απλα του εδινα..μετα σηγα σηγα το εκοψε μονος του..

Πιστευω πως στο Θεμα αποθηλασμος το πιο δυσκολο ειναι η νυχτα..

αλλο να κλαψουριζει γιατι κατι εχει πχ θελει χαδια, νερακι αγκαλιτσα..και αλλο να θηλαζει..η μαλλων να πιπιλαει..με τις ωρες..

Οσο για το θέμα κλάμα , ξερετε πιστευω οτι ειμαι απο αυτες που ειμαι καθετα αντιθετα προς αυτες τις τεχνικές . Ομως νομιζω οτι εδω ειναι καπως διαφορετικά τα πραγματα . Δεν αφηνουμε τα μωρα στο ελεος να κλαινε απαρηγορητα για να μαθουν αλλα ειμαστε διπλα τους , τα παρηγορουμε και προσπαθουμε να μην τα πληγωσουμε . Αν σας βοηθάει , να σας πω οτι αυριο μεθαυριο (στην ηλικια της Χριστιάννας ) θα αντιμετωπισετε κλάμματα , κρισεις θυμου κλπ τα οποια θα χετε προκαλέσει εσεις (εγω) με το να αρνηθειτε κατι που δεν το θεωρειτε σωστο . Αναστασί δες καπως ετσι και την φαση του νυχτερινου αποθηλασμου .

Δεν είναι όμως λίγο διαφορετικό το να αρνηθείς πχ μια σοκολάτα από το να αρνηθείς το στήθος σου? Εγώ δε μπορώ να τη βλέπω να κλαίει, να μου τραβάει τη μπλούζα και να μου λέει μαμά μπουτ-μπουτ. Νιώθω ότι την απογοητεύω πολύ...

Και νομίζω ότι δεν καταλαβαίνει γενικώς τι της λέω. Λίγα πράγματα... Γιαυτό λέω να περιμένω μέχρι να μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα.

Αναστασία εσύ αν νομίζεις ότι η Άννυ σε καταλαβαίνει κι εγώ νομίζω ότι μπορείς να προσπαθήσεις με πολύ κουβέντα...

Λάλα, η Χριστιάννα τους έκοψε μόνη της τους νυχτερινούς θηλασμούς μετά τους 18 μήνες?

χαιδευα τον Χριστοφορο και ελεγα οχι αγαπη μου πιπιλα..να πινεις γαλατακι ναι..οχι πιπιλα..να κλαιει να σπαραζει, εγω εκει σταθερη να χαιδευω να μιλαω γλυκα να αγκαλιαζω..

Α ρε Χρύσα...δύσκολο...

Πόσο καιρό σου πήρε?

Κι εμένα το πιπίλισμα με ενοχλεί. Αν απλώς θήλαζε και ξανακοιμόταν αμέσως δε θα έκανα τίποτα.

μαγδα δεν ξερω...δυο μηνες σηγουρα..μπορει και παραπανω...

δεν αντεχα αλλο ομως..ειχαμε φτασει να ξυπναει στις 2 και να πιπιλαει μεχρι τις 5 το πρωη και να μη μπορω ουτε πλευρο να αλλαξω..

τοτε ηταν που καταλαβα οτι πρωτα πρεπει να παει στο κρεβατι του..και μετα να αρχισουμε αποθηλασμο..

ομολογω οτι μου λειπει..συχνα ακομα και τωρα οταν ξυπναεισ τις 6 τον παιρνω μαζι μας..μου λειπε που αυτο το ζουζουνι ηταν κοντα μου, με ακουμπουσε..τοσο που ξεχναω τα παντα και λεω ελα μωρε..δεν ηταν και τιποτα..

αμα κοιμοταν η μονο θηλαζε..ουτε θα αποθηλαζα, ουτε θα τον εστελνα μονο του..δε θα με ενιαζει καθολου...

αλλα εφτασα σε σημειο να μη μπορω να χαιρομαι το παιδι μου, να κλαιει αυτος και εγω μαζι, να εχω νευαρ απο την συνεχομεν αηπνια και ειπα πως δε θα γινω ιστερικη...οποτε δεν υπηρχε αλλη λυση...το δυσκολο ηταν το βραδυ..την ημερα νομιζω οτι σε 2-3 ευδομαδες αποθηλασε μονος του....

Δε πιστευω να ηταν ετοιμος να αποθηλασει..ακομα καιτωρα οποτε τον παιρνω μαζι μας..ψαχνει να αγκαλιασει η να ακουμπισει το στηθος..το γλυκουλι μου

ΑΧ!!! Κ ΠΑΛΙ ΑΧ!!!! εχω κλεισει χρονο που δεν κοιμαμαι κ εγω πλεον....τα 3 ξυπνηματα ειναι μακρινο ονειρο...κ Μαγδα θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου...

γιατι καποια παιδια να ειναι ετσι??? αναρωτιεμαι πολλες φορες κ μετα το μετανοιωνω....

θελω να αποθηλασω το βραδυ αλλα θα περασει τοσο δυσκολα το παιδι μου κ εγω φυσικα που δεν θελω καν να το σκεφτομαι...οποτε αναιρω κ αυτην την σκεψη...

απλα δεχομαι οτι ετσι ειναι το μαναρι μου κ κανω υπομονη...οσες φορες νευριασα νυχτα, κακο σε μενα εκανα κ δεν με ωφελησε πουθενα οποτε σε καθε του ξυπνημα απλα χαμογελαω κ τον τραβαω κοντα μου...

ειναι τα δοντια? ειναι ενα κακο ονειρο? ειναι απλα αγχος?? ειναι οτιδηποτε αλλο??? δεν υπαρει μια σαφη απαντηση...αλλες φορες ζηλευω τις πιο ξεκουραστες μαμαδες αλλα σκεφτομαι μετα οτι πολλες μαμαδες που θηλαζουν περνανε τα ιδια οποτε μου περναει κ αυτο..

τι σας λεω τωρα ε??? απλα καπου να τα πω κ εγω...

αλλα εφτασα σε σημειο να μη μπορω να χαιρομαι το παιδι μου, να κλαιει αυτος και εγω μαζι, να εχω νευαρ απο την συνεχομεν αηπνια και ειπα πως δε θα γινω ιστερικη...

Χρυσα μου ετσι ακριβως ειμαι...μου εχει κακο η τοση αυπνια κ η τοση κουραση...ξημερωνει κ δεν μπορω να κουνηθω...με ποναει ολη μου η μια πλευρα απο την ακινησια...κ η μεση μου...εχω πολλες φορες νευρα που τα ξεσπαω η τα μεταφερω στον αντρα μου...δεν μπορω να ειμαι οσο ευτυχισμενη θα ηθελα με το μωρο μου κ τον αντρα μου κ γι αυτο εχω σκεφτει να αποθηλασω...αλλα αφου δεν το εχω κανει ακομα πιστευω πως δεν ειμαι 100% ετοιμη!

Καλησπέρα,

γέννησα τέλη Σεπτεμβρίου και από τότε θηλάζουμε αποκλειστικά. Λεω να ξεκινήσω τις στερεές τροφές αρχές 7ου μηνα και έχω τις εξής απορίες:

1) Δίνουμε νερό όταν αρχίζουν οι τροφές ή παίρνει όσο χρειάζετακι από το μητρικό γάλα;

2) Από ποιά ηλικία μπορεί να αρχίζει να πίνει το φρέσκο αγελαδινό που πίνουμε κ εμείς αν δε γίνει φυσικός αποθηλασμός; Θέλω να θηλάσω κ πάνω από χρόνο αλλά μάλλον θα σταματήσω εκεί για να προσπαθήσουμε για 2ο παιδάκι. Αν πάρω την πρωτοβουλία να αποθηλάσω δε θέλω να δώσω σκόνη ή εμπλουτισμένα βρεφικά γάλατα. Μπορεί μετά το χρόνο να πιεί φρέσκο;

LaLa τα φώτα σου please!!

lala,αποθηλασατε ευκολα????

νατασα,τωρα θηλαζεις και τις δυο κορες???μικρη και μεγαλη????

σοφακι και μαγδουλινι,σκεφτεστε να αποθηλασετε?????

παντως,κι εγω ειμαι αντιθετη στο να την αφηνω να κλαιει ολη νυχτα....δεν ξερω...η καθε μανουλα οτι πιστευει καλυτερο κανει.... ;) εμεις,δεν ειμαστε ετοιμες να αποθηλασουμε....κι οσες φορες το σκεφτηκα αμεσως το πηρα πισω....λεω,οταν μεγαλωσει καπως και καταλαβαινει καλυτερα να αρχισω να της εξηγω οτι σιγα-σιγα το γαλατακι τελειωνει και να αρχισουμε να αποθηλαζουμε....προς το παρον ειναι δυσκολο να της το αρνηθω.... ;) ετσι κι αλλιως τωρα που ξεκινησα δουλεια θηλαζει πολυ λιγοτερο αν και ακομα ειναι η κυρια τροφη της....ταυπολοιπα τα τρωει ολα απο λιγο....αλλα πολυ λιγο.... :P

λενιτσα,απο το χρονο και μετα μπορεις να δωσεις φρεσκο.εμενα τωρα που της δινω φυσικα δεν το πινει....μονο αν της βουταω μεσα κομματακια φρυγανια κατι τρωει..αλλιως ουτε να το δει....οσο για το νερο,εγω της ξεκινησα οταν αρχισαμε στερεες...αλλα μη νομιζεις οτι το επινε στην αρχη...μεχρι να το συνηθισει πηρε καιρο.... ;)

σοφακι και μαγδουλινι,σκεφτεστε να αποθηλασετε?????

Εγώ όχι...ούτε η συμπεθέρα από όσο ξέρω...

Λέμε για νυχτερινό αποθηλασμό μόνο. Μήπως και κοιμηθούμε ποτέ :?

Κοριτσια εμενα ο Ν. ειναι 23 μηνων.αποθηλασε 12 μηνων και ακομη εχουμε θεμα με τον υπνο. :?:?:?

Βεβαια δεν εχω αυτο με το πιπιλισμα (καταλαβαινω ακριβως πως νοιωθετε) αλλα δεν παυει να με ξυπναει 3 και 4 φορες μεσα στο βραδυ.

Τωρα δε, που εχω και το μωρο, τον εχει αναλαβει η μαμα μου η οποια επειδη βαριεται να πηγαινοερχεται κοιμαται μαζι του.

Και εγω οταν ημουνα κομματια κοιμομουνα μαζι του.Δε ξερω τι να κανω για αυτο.Το μονο που κανουμε ειναι υπομονη.

Λαλα οι θηλες μου πια ειναι μια χαρα.Γυρω στις 40 μερες φτιαξανε.Τον μικρο τον ειδε και οστεοπαθητικος.

σε ευχαριστω και παλι.

Νατασσα , Μητσακι και γω σας αγαπω :-*:-*

Κοριτσια να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα . Οπως βλεπετε απο τις εμπειριες ολων μας και τη δικη μου , τα μωρα μετα που αποθηλάζουν (νυχτερινος ή ολοκληρωτικος αποθηλασμος) δεν σταματουν να ξυπνουν τη νυχτα . Δεν υπάρχει εγγυηση οτι αφου καποια κανει νυχτερινο αποθηλασμο σιγουρα το παιδι θα κοιμαται ολη νυχτα . Ειναι στη φυση των μωρων μεχρι τα 3-4 χρονια να ξυπνουν τη νυχτα .

Εγω δεν προσπαθω να πεισω ή να αποθαρυνω καμια να κανει νυχτερινο αποθηλασμο . Το χω γραψει απο την αρχη η αποφαση πρεπει να ειναι της καθε μητέρας . Θελω ομως , αν μπορω και οσο μπορω , να στηριξω την καθε μητέρα στην αποφαση της . Εχω νιωσει τη "μοναξιά" του να μην σε καταλαβαινει κανεις , να χρειάζεται να εξηγεις ακομα και σε μητέρες που θηλάζουν και υποτιθεται πως "ξερουν" ποσο κουρασμενη εισαι και ποσο δυσκολο ειναι να εισαι ολο το βραδυ με το ενα ματι ανοιχτο . Κακα τα ψέμματα ολοι μας εχουμε την ανάγκη να μας στηρίζουν στην οποια μας αποφαση .

Κοριτσια εσεις που εχετε παιδακια γυρω στο χρονο καντε λιγο υπομονή ακομα μερικους μηνες . Ειναι δυσκολη περιοδος αυτη με τη φαση προσκόλλησης , με τα κατορθώματα , με τα δοντακια κλπ . Νομιζω ειναι απο τις πιο ζορικες περιοδους , δεν ειναι τυχαιο που ολες τοτε σκεφτομαστε να κανουμε νυχτερινο αποθηλασμο !

Σνοου , η Χριστιάννα μετα τους 15 μηνες αρχισε να ξυπναει 3-4 φορες μόνο (!!!) το βράδυ ενω πριν ειμασταν καθε ωρα ή καθε μισάωρο . Στους 20κατι μηνες ξυπναγε 1-2 φορες θηλαζε μονο τη μια την αλλη μπορει να ζητουσε νερο ή απλα μια αγκαλιτσα . Σιγα σιγα αρχισε να μην ζητα θηλασμο μεσα στη νυχτα , κοιμηθηκε καποιες μερες σερι μεχρι το πρωι (αχχχ αξεχαστες εποχες!) ωσπου και σταδιακά αποθηλασε τελειως γιατι απο τους 16 μηνες δεν θηλαζε στη διαρκεια της μερας (μονο μεσημερι για νανι) .

Παντως αν με ρωτουσατε οταν ηταν 13 μηνων θα ελεγα οτι θα αποθηλάσει στα 5 και δεν προκειτε να κοιμηθουμε ποτε το βραδυ .

Εγραφα με διακοπες , ελπιζω να βγαζετε νοημα ....

Παναγιώτα μου πολυ χαιρομαι , μπράβο , ολα καλα απο δω και περα !!! Σας βοηθησε τελικα ο οστεο ? Για πες με ενδιαφέρει !

Νατασσα , Μητσακι και γω σας αγαπω :-*:-*

Καλε κ εγω σας αγαπω! :lol::lol::lol::lol:

Οκ...να μη λεω ψεμματα..Δε σας αγαπαω κανονικα αλλα σας

εχω στην καρδια μου!!! :P

Ηθελα να σας γραψω ενα ευχαριστω γιατι

οι συμβουλες αλλα κ οι προσωπικες σκεψεις της καθεμιας με

εκαναν να σκεφτω λιγακι παραπανω και πολυ πιο ψυχραιμα το ολο θεμα...

Εχω πολλες αποριες και "ναι,αλλα!"(Λαλα μη γελας! :lol: )

ομως ακομα δεν ξερω ουτε εγω τι θελω πραγματικα κ τι δεν θελω!

Θα επανελθω οταν ξεκουβαριασω το μυαλο μου που

ειναι μπαχαλο απο πολλα...

Φιλακια σε ολες κ σε ολα τα μωρα!

καλημερα κοριτσια

δεν μπορω να σας βοηθησω καθως ειμαστε μικρακια ακομα και βυζοπιπιλουμε μεχρι τελικης πτωσεως ειδικα τη νυχτα...απλα θελω να σας πω οτι ο λογος που γραφτηκα στο φορουμ ειστε ολες εσεις που θηλαζετε,που μοιραζεστε εμπειριες και συναισθηματα,αναγνωριζω τον εαυτο μου μεσα απο τα λογια σας,με κανετε και νιωθω φυσιολογικη,οτι κανω το καλυτερο για το μωρο μου...

γιατι καποια στιγμη μπουκωνεις απο τα καλα να παθεις,ποιος σου ειπε να κοιμαστε μαζι,ακομα θηλαζεις;φτανει κοψτο-θα της κανεις κακο ,την εχεις κανει μαμοθρεφτη και τοσα αλλα!

αντε καλημερααα

Καλησπέρα,

γέννησα τέλη Σεπτεμβρίου και από τότε θηλάζουμε αποκλειστικά. Λεω να ξεκινήσω τις στερεές τροφές αρχές 7ου μηνα και έχω τις εξής απορίες:

1) Δίνουμε νερό όταν αρχίζουν οι τροφές ή παίρνει όσο χρειάζετακι από το μητρικό γάλα;

2) Από ποιά ηλικία μπορεί να αρχίζει να πίνει το φρέσκο αγελαδινό που πίνουμε κ εμείς αν δε γίνει φυσικός αποθηλασμός; Θέλω να θηλάσω κ πάνω από χρόνο αλλά μάλλον θα σταματήσω εκεί για να προσπαθήσουμε για 2ο παιδάκι. Αν πάρω την πρωτοβουλία να αποθηλάσω δε θέλω να δώσω σκόνη ή εμπλουτισμένα βρεφικά γάλατα. Μπορεί μετά το χρόνο να πιεί φρέσκο;

LaLa τα φώτα σου please!!

Καλως τη , καλη αρχη με τις στερεες :)

1) Προσφέρεις και αν θελει να πιει καλως αν οχι θα θηλάσει για να ξεδιψασει .

2) Σιγουρα μετα το χρονο καλυτερα μετα τους 15-18 μηνες .

Καλε κ εγω σας αγαπω! :lol::lol::lol::lol:

Οκ...να μη λεω ψεμματα..Δε σας αγαπαω κανονικα αλλα σας

εχω στην καρδια μου!!! :P

Ηθελα να σας γραψω ενα ευχαριστω γιατι

οι συμβουλες αλλα κ οι προσωπικες σκεψεις της καθεμιας με

εκαναν να σκεφτω λιγακι παραπανω και πολυ πιο ψυχραιμα το ολο θεμα...

Εχω πολλες αποριες και "ναι,αλλα!"(Λαλα μη γελας! :lol: )

ομως ακομα δεν ξερω ουτε εγω τι θελω πραγματικα κ τι δεν θελω!

Θα επανελθω οταν ξεκουβαριασω το μυαλο μου που

ειναι μπαχαλο απο πολλα...

Φιλακια σε ολες κ σε ολα τα μωρα!

:D:D:D

Κοριτσια να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα . Οπως βλεπετε απο τις εμπειριες ολων μας και τη δικη μου , τα μωρα μετα που αποθηλάζουν (νυχτερινος ή ολοκληρωτικος αποθηλασμος) δεν σταματουν να ξυπνουν τη νυχτα . Δεν υπάρχει εγγυηση οτι αφου καποια κανει νυχτερινο αποθηλασμο σιγουρα το παιδι θα κοιμαται ολη νυχτα .

έτσι είναι, η δικιά μου αποθήλασε 19 μηνών μόνη της (έχω γράψει την ιστορία μου σελίδες πριν!!!)

και συνέχισε να ξυπνά τα βράδια, έπινε νεράκι και ξανακοιμόταν......ακόμη και τώρα, που πλησιάζει τα 2,5 χρόνια, υπάρχουν μερικές νύχτες που θα ξυπνήσει έστω μία φορά!!! :o:o:shock::shock::shock::roll::roll::roll:

Καλημέρα σας!!!!

Είμαι και εγώ μανούλα που θηλάζω τον κανακάρη μου 12μισι μήνες!

Σας διαβάζω και πέρνω κουράγιο και δύναμη.... βλέπω οτι και άλλες περνάνε τα ίδια με εμένα και παρηγορούμαι.

Πριν από κανένα μήνα είχα βάλει σκοπό να αποθηλάσω. Είχε κάνει ο μικρός, το στήθος μου πιπίλα. Τώρα είμαστε και σε φάση που βγάζει δόντι κάθε 2-3 βδομάδες και ξέρω οτι υποφέρει το καημενούλη... αλλά με έχει ξεκάνει. Το πρωί δεν έχω τόσο μεγάλο θέμα όσο το βράδυ. Τον έχω βέβαια στο δωμάτιό του, αλλά θα ξυπνήσει 4-5 φορές και θα πιπιλάει με φοβερή μανία για κάμποση ώρα. Πολλές φορές τον έπαιρνα στο κρεβάτι μου για να κοιμάμαι τουλάχιστον όση ώρα θηλάζει... αλλά μου βγήκε ξυνό... Επειδή με έπαιρνε ο ύπνος, ο μικρός το εκμεταλευόταν και ήταν όοολη την ώρα κολλημένος στο στήθος. Ο πόνος απο το ρούφιγμα αφόρητος και σε σημείο να με πιάνουν τα κλάματα. Είχα γίνει και σαν σίγμα τελικό από την στάση που είχα. Προφανώς με ένιωθε, με μύριζε και ασυναίσθητα άρπαζε το μεμέ. Οπότε τώρα οταν ξυπνήσει τον θηλάζω καθιστή και τον επιστρέφω στο κρεβατάκι του. Τις μέρες που είναι ήρεμος και εχει ήδη ξεμυτίσει κάποιο δοντάκι θα ξυπνήσει μόνο 1 φορά για να πιπιλίσει στην ουσία για 2-3 λεπτά.

Εχω ένα πρόβλημα στο χέρι μου και πρέπει να κάνω επέμβαση οπου θα μου κάνουν τοπική αναισθησία Νόμιζα πως δεν επιτρεπόταν λόγω θηλασμού. Θέλω να βάλω αρχή και για το επόμενο νινί και ήξερα πως είτε δεν μπορείς να συλλάβεις οταν θηλάζεις, είτε αν συλλάβεις τελικά, δεν κάνει να θηλάζεις γιατί προκαλούνται συσπάσεις στην μήτρα. Είχα και την πεθερά μου, η οποία να λέει συνέχεια κόψτο και κόψτο, δεν του προσφέρεις τίποτα πλέον, κλπ. Την αγαπώ την πεθερά μου, είναι πολύ καλή και νιώθω πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία αλλά είναι λίγο άσχετη στο θέμα του θηλασμού και λέει ότι έλεγαν παλιότερα οι μανάδες τους στην εποχή τους. Δεν το έχει ψάξει καθόλου, δεν έχει ενημερωθεί... :( Παρ'ολα αυτά, με επιρρέαζε λίγο...

Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που σκεφτόμουν τον αποθηλασμό.

Όλα αυτά είναι πλέον παρελθόν! Δεν νιώθω έτοιμη να αποθηλάσω... μπορεί να το έλεγα, να νευρίαζα, να το σκεφτόμουν αλλά νομίζω πως δεν ένιωσα έτοιμη για αποθηλασμό ούτε μια στιγμή. Όπως λέει και η Λάλα είναι η ηλικία του τέτοια, που περνάμε και εμείς οι μανούλες από αυτή την φάση. Αποφάσισα να συνεχίσω όσο θέλει το μωράκι μου. Ευτυχώς ο άντρας μου και η μαμά μου, μου στέκονται πολύ και με ενθαρύνουν στο να συνεχίσω! Μίλησα και με 3 γιατρούς για το θέμα της επέμβασης και μου είπαν όλοι πως δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά θα πρέπει για εκείνη την μέρα μόνο να μην θηλάσω. Χάρηκα πάααρα πολύ!!!!

Το άλλο που με καίει είναι το εξής:

Μπορώ να μείνω έγγυος; Αν ναι, θα μπορώ να θηλάζω και μέχρι πότε;;;

Διάβασα πως κάποιες από εσας τα έχουν καταφέρει! Είναι όμως η εξαίρεση ή ο κανόνας;

Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά ήθελα να τα πω κάπου που θα με καταλάβουν και ίσως πάλι με τις πολύτιμες συμβουλές σας με βοηθήσετε! Οφείλω να πω, πως τον θηλασμό τον κατάφερα εξ'αιτίας του μάμμυ και φυσικά όλων εσάς!!!! Σας θαυμάζω όλες!!!!

Μαριλου θα σταθω μονο στο οτι δεν μπορεις να συλλαβεις οταν θηλαζεις;;;..ποιος το ειπε αυτο καλε..

ειναι πολλες εδω μεσα που συνελεβαν ενω θηλαζαν...

οσες κοπελες ανεφερε η λαλα που θηλαζουν τα μεγαλα ενω ειναι εγγυες ηγεννησαν ηδη τα δευτερα..

και εγω εμεινα εγγυος οταν θηλαζα..και μαλιστα πολυ πολυ ευκολα..

ειμασταν βεβεια σε φαση αποθηλασμου τοτε αλλα εγω τοτε ενιωσα οτι θα μπορουσα να αρχισω να προσπαθω για νινακι και οχι νωρητερα...

Οι Αθηνα η Λοβι, η Θουλη, η Αφροδιτη, ειναι τρανταχτα παραδειγματα οτι μια χαρα μενεις εγγυος οσο θηλαζεις..

η πεθερα μου εμεινε εγγυος στη κουνιαδα μου οταν ο αντρας μου ηταν 7 μηνων- ετσι αποθηλασε ο αντρα ςμου..δεν του αρεσε καθολου μαλλων το γαλα τοτε..

Ναι ο θηλαμσος προκαλει καποιες μικροσυσπασεις αλαλ δεν ειναι κατι τραγικο, εγω ειχα λιγες μου εδωσε χαπακια..αλλα τα πηρα μονο για μια ευδομαδα, μετα μου ειπε πως αφου ειμαστε σε φαση αποθηλασμου να μη τα ξαναπαρω- και επισης ο γυναικολογο ςμου δεν σχολιασε καθολου το γεγονος οτι θηλαζα και εμεινα εγγυος

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...