Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αποθηλάζοντας με αγάπη !

Recommended Posts

εγώ τελικά έχω μπερδευτεί πολυ με το θέμα έκει που τα βάζω σε μια σειρά εκεί τα χάνω πάλι, όπως ξαναέγραψα θέλω να αποθηλάσω σε κανένα 8μηνο και πρώτος στόχος είναι να θηλάζω μόνο πρωί-βράδυ μετά που θα χρονίσει, και άσχετα απο αυτά που σκέφτομαι και επείδη θέλω το καλύτερο για το μωρό μου (και γι αυτό στο τέλος μπερδεύομαι) θα κάνω τις ερωτήσεις μου.

Καταρχάς μέχρι στιγμής θηλάζει όποτε θέλει, έχει τύχει να φάει όλο το μεσημεριανό του γεύμα και πάλι ζητησε και στήθος,τελευταία όμως δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για δικές μας τροφές, μη δει άνθρωπο να τρώει αρχίζει να μουγκρίζει και να ζητάει να του δώσουμε, για το φαί του δεν κάνει έτσι.

Σκεφτομαι να ξεκινήσω κάποιες κινήσεις απο τώρα ή είναι νωρίς ακόμα; ισχύει ότι όσο περνάει ο καιρός και κυρίως μετά το χρόνο είναι πιο δύσκολα; Στην τελευταία μηνιαία μέτρηση έχασε 250 γραμμάρια βέβαια πέρασε ιωσούλα και είχε διάρροια για μια εβδομάδα, δεν πιστεύω οτι δεν τον καλύπτει το γάλα μου απλά το αναφέρω μήπως αυτό δείχνει οτι πρέπει να επιμείνω με θηλασμό και να ξεκινήσω κάποια μείωση στους ημερήσιους θηλασμούς όταν πάρει τα πάνω του πάλι (εκτός κι αν πρέπει να επιμείνω με τροφές :unsure: ) Να σημειώσω ότι ο γιατρός δεν είπε τίποτα που έχασε γιατί και πάλι είναι καλά τα κιλά του 10350 και 78 πόντους-γεννήθηκε 3900 και 51.

Λάλα μου αισθάνομαι άσχημα για τον βομβαρδισμό ερωτήσεων αλλά αισθάνομαι περισσότερο άσχημα όταν συνειδιτοποιώ ότι δεν είμαι σίγουρη για το τι πρέπει να κάνω για το παιδί μου.

Μια συγνώμη για το "σεντόνι" και πολλά φιλιά!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 248
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σεσιλ ολες αυτο θελουμε ! Να κοιμουντε τη νυχτα :laugh:

Τι να σου πω , εγω σου δινω μια ιδεα τι μπορει να φταιει.

Εμενα βεβαια παρολο που ειμασταν ολη μερα μαζι στην ηλικια σας περνουσε αγχος αποχωρισμου , ξυπνουσε ολη νυχτα και στις 5 το πρωι ..."καλημερα σας". Δεν ξανακοιμόταν και σερνομουνα στα αγρια χαράματα .

Ποπακι καταλαβαινω οτι εχεις μπερδευτει οι περισσοτερες περνανε απο αυτη τη φαση .

Για τη "ζηλεια" που δειχνει για το φαγητο , να σου πω οτι ολα τα μωρα καποια στιγμη περνανε απο αυτη τη φάση , αλλο πιο γρηγορα αλλο πιο αργα. Αν μπορει να φαει αυτο που τρωτε μπορεις να του δωσεις ελευθερα.

Ο θηλασμος δεν προκειτε να επηρεαστει αν θηλάζεις οσο και οποτε θελει το μωρο . Ουτε και χρειάζεται να θηλάζεις περισσοτερο επειδη εχασε βάρος , αυτο ειναι φυσιολογικό και αναμενομενο. Αυτο που βοηθάει πολυ ειναι να θηλάζεις πολυ οταν εχει την ιωση το μωρο γιατι το ανακουφίζει πολυ ο θηλασμος και το βοηθάει .

Απο τη στιγμη που θελεις να θηλάσεις κανα 8μηνο ακομα τοτε δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα τωρα . Για μενα ενα "ασφαλες" χρονικο οριο αποθηλασμου (για να μην πιεστει κανεις απο τους δυο) ειναι οι 2 μηνες , αναλογα παντα το μωρο . Εχεις λοιπον πολυ χρονο μπροστα σου και δεν χρειαζεται να ανησυχεις απο τωρα .

Δεν ξερω αν ειναι πιο δυσκολο ή πιο ευκολο μετα τον χρονο αυτο εξαρταται παντα και απο το μωρο . Δεν περνανε ολα τα μωρα την ιδια χρονική περιοδο τα σταδια ανάπτυξης .

Γενικα κοριτσια , ξερω πως ειναι δυσκολο , αλλα μην ανησυχειτε για πραγματα και καταστασεις που θα γινουν σε μερικους μηνες . Τα μωρα αλλαζουν συνέχεια και ειδικά μετα το χρονο ειναι τελειως διαφορετικος ο θηλασμος μα και το μωρο !

Ποιος θα μου το λεγε εμενα οτι θα γραφω τετοια ωρα εδω γιατι εχω αυπνιες και η μικρη μου θα κοιμοταν .. :blink:

Λαλα μου, πες μου οτι μετα τον χρονο τα παιδια αλλαζουν!

Πες μου οτι και εσυ εισουν μια ταλαιπορημενη μανα που ξυπνουσε καθε βραδυ και πολλες φορες για να θηλασει!

Πες μου οτι η ζουζουνα σου μεγαλωσε και δεν σε ηθελε πια!

Να παρω κουραγιο μωρε!

πολυ πολυ καλημερα σε ολες !!!! εγω παλι κοριτσακια μου θα περιμενω να αποθηλασει οταν θα το αποφασισει μονη της η κορη μου !!δεν το ξανακανω αυτο που εκανα στην μεγαλη μου !!!! οσο καιρος κιαν χρειαστει !!!

Τελικα ο αποθηλασμος δεν σε απομακρυνει απο το μωρο σου... Σου εχει αφησει αυτο το δεσιμο κ χαιρομαι γιατι ειχα αγχωθει... Η σχεση μου με την μικρη μου ακομα ειναι ιδια παρολο που εδω κ τρεις μερες πινει μονη της το γαλα! :P

Παντως κοριτσια η πεθερα μου ειπε οτι ο αντρας μου σταματησε αμεσως τον θηλασμο με το που εμεινε εγγυος στην κουνιαδα μου. Ο καλος μου λεει δεν ηθελε το στηθος με τιποτα ουτε γαλα αντλημενο...λετε...να τ επιλεξω και εγω...μπααα οχι ακομα ειναι λιγο βαρβαρ οχι;;;;

διαβαζω απο χτεσ αυτο το ποστ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Κ ΘΗΛΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΟΟΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΓΙΟ ΘΗΛΑΣΑ 7 ΜΗΝΕΣ,ΑΠΟ 6,5 ΜΗΝΩΝ ΕΔΩΣΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙ(ΜΑΛΛΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ).ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΘΗΛΑΣΩ ΡΟΥΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ,ΚΑΙ ΕΝΟΙΩΘΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥΔΙΑΝΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ(ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΓΑΛΑ),ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ Κ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΓΚΩΝΕ.ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΥΤΕ ΠΙΠΙΛΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΝΕ ΑΠΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΘΗΛΑΣΩ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΕΠΙΝΕ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ(ΤΟ ΜΙΚΡΟ,ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΥΜΟ :lol: )ΜΕΤΑ ΕΜΑΘΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΑΛΛΑ....

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΩΡΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΩ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΙ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΜΑ ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΠΤΗΣΗ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΗΡΕΜΙΣΩ ΑΜΑ ΖΗΤΑΕΙ ΓΑΛΑ(ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ),ΘΑ ΔΟΥΜΕ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ,ΓΙΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΣΕΙ.ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΑΦΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΜΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΟΝΤΑΚΙΑ(ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΕΡ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ)

ΜΗΝ ΒΑΡΑΤΕ :P

Αφροδίτη γιατι ποιος ειπε οτι σε απομακρυνει ο αποθηλασμος απο το μωρο ?

Τα μωρα εξάλλου σ΄αυτες τις ηλικιες ξερουν πως για να επιβιωσουν πρεπει να ειναι κοντα σε εναν ενήλικα ...

Σεσιλ δεν καταλαβα τι θελεις να πεις . Να μεινεις εγκυος για να αποθηλασει ο μικρος ? :dry: Καταλαβα καλα ?

Πολλα μωρα αποθηλάζουν οταν η μαμα μενει εγκυος ειδικά μετα τον 7ο ερχεται το πρωτόγαλα που μπορει να μην τους αρεσει η γευση .

olya εκτος απο τα οικοσιτα ζώα (και για αυτα καποια οχι) τα αλλα αποθηλάζουν οταν το θελουν . Τα περισσοτερα ζωα επισης γεννιουντε με δοντάκια , μπορουν σε λιγες μερες να περπατουν και σε λιγους μηνες να βρισκουν μονα τους την τροφη τους . Αν ισχυουν αυτα και για τα μωρα σου τοτε μην θηλάζεις καθολου :P

Δεν βαρεσα , σου απάντησα ! Καλα εκανες και ειπες τη γνωμη σου , αν και δεν με εχεις πεισει οτι ειναι Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ γνωμη η απλα μεταφέρεις και δεχεσαι την γνωμη της παιδιατρου .

Οπως και να χει εγω δεν προσπαθω να σε πεισω να θηλάσεις ουτε λεπτο παραπάνω . Αυτο ειναι δικο σου θεμα !

Καταλαβαινεις ομως πως και γω τρωγομαι αν διαβάζω τετοια ;):kiss:

ΤΙ ΕΝΝΩΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ,ΙΣΩΣ ΑΝ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠ'ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ,Η ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΔΥΣΚΟΛΟ" ΝΑ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΗΛΑΖΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΛΑΣΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

olya έγραψε:

.ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΑΦΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΜΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΟΝΤΑΚΙΑ(ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΕΡ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ)

και τι γίνετε με κάποια παιδιά που γεννιούνται με δοντάκια? δεν θηλάζουν καθόλου?!!!!

και άλλα που βγάζουν από 3 μηνών?! αν η παιδίατρος ήταν υπέρ του θηλασμού δεν θα ανέφερε κάτι τέτοιο!!!

εμένα η κόρη μου δεν με δάγκωσε καθόλου!!!!

A!!!! Ευτυχως ο τζεφ δεν εχει ακομα δοντια..χιχιχιχι.

Λαλα μου δεν εχω σκοπο να αποθηλασω ακομα...απλα λεω οτι ειναι βαρβαρο πιστευω να αποθηλασεις ετσι. θα ηθελα ομως να σταματησει να ξυπναει τοσες φορες την νυχτα...μεχρι 4 αντεχω χιχιχιχι.

Δε ξερω παντως ακομα και τωρα που μεγαλωνει και ειναι ολοκληρο μωρο- ασχετπ αλλα σημερα μπουσουλησε κανονικοτατα- ειναι η αγαπημενη μου στιγμη της ημερας. Μολις βλεπει στηθος, σε οποιαδηποτε φαση και να ειναι, ακομα και ξαπλομενος μπρουμητα θα ανοιξει το στομα, θα αρπαξει το στηθος και θα θηλασει. Το γλυκουλι μου!!!!!

Ξερω οτι για να κοιμηθει καλα την νυχτα θα πρεπει να αποθηλασει, γιατι τιε περισσοτερες φορες δεν τρωει, απλα πιπιλαει για λιγη ωρα, δεν εχω το κουραγιο να του το στερισω, πραγματικα ακομα και αν αυτο σημαινει οτι γυντε σηγα σηγα κακομαθημενο.

Ελπιζω αμα χρονησει και μετα να μην εχει τετοια ανασφαλεια και να αρχησει να το κοβει μονος του σηγα σηγα

Και εγώ θα ήθελα να το κόψει από μόνη της. Τη νύχτα ξυπνάει, παίρνει την κουβέρτα της και με σπρώχνει. Πως να μη της δωσω;;;; Πάλι είμαστε σε περίεργη φάση: Βγάζουμε δόντι και μας κόλλησε ο μπαμπάς συνάχι...

Ευτυχως ποτέ δεν με είχε σαν πιπίλα. Ίσως γιατί πετούσα τόσο γάλα στο στόμα της που δεν μπορούσε να το πιπιλήσει!

Την ημέρα μέχρι το μεσημέρι δεν θέλει να φάει τίποτα άλλο πέρα από γάλα. Το απόγευμα τρώει φρούτο και λίγο φαγητό. Αυτές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Εμενα παλη τρωει τα παντα...αλλα οχι ποσοτητες. Δοκιμαζει δηλαδη, τρωει μεχρι 5 κουταλιεσ και το κλεινει.

Πως γινετε τοσο γουρουνακι δεν ξερω..μαλλον το γαλα μου που ειναι σαν νερο ειχει υπερβολικα πολλες θερμηδεσ χιχιχιχχι

• 1 month later...

κοιτουσα αυτο το θεμα και κλαιω καλε!!!!

δεν θελω να αποθηλασω

καμια φορα τι μου κανει το μικρουλακι μου και με στεναχωρει

την ημερα θηλαζουμε μπορει και 10 φορες χωρια τα βραδια

και μερικες μερες θηλαζει μονο 5 φορες και στεναχωριεμαι παρα πολυ

τη βαζω στο στηθος και τραβιεται πισω και μου ραγιζει την καρδια

οποτε το πηρα αποφαση πως αυτη θα αποφασιζει ποτε θελει μεμε

αλλα δεν θελω να σταματησει τωρα

ειμαι εγωιστρια?

ευτυχως δεν το βλεπω να σταματαμε συντομα γιατι λιγεςηταν οι μερες που εγινε αυτο ισως να εφαγε κατι αλλο παραπανω

παντως εμενα θα μου κακοφανει πολυ περισσοτερο απο οτι τη μικρη

αχ γιατι να συμβαινει αυτο

να πω και κατι ακομα

με στεναχωρει και η ιδεα ακομα του θηλασμος μονο πρωι βραδυ

βρε εχω παθει εξαρτηση

αφου κανα δυο μερες βγηκαμε εξω βολτα και τωρα που η μικρη τρωει και αλλα φαγητα της εδινα εξω κουλουρι η ψωμακι και μετα επινε νερο και για 3 η 4 ωρες που ειμασταν εξω δεν ζητουσε στηθος ενω αλλες φορες καθε 1,5 ωρα πηγαιναμε καπου να θηλασει και μου κακοφανηκε που τοσεςωρες δεν το ζητησε

αχχ θεε μου εχω μεγααααλο προβλημα

γιατρε θα γινω καλα?

thalassa έγραψε:

γιατρε θα γινω καλα?

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

χμμμμμ μάλλον είναι σοβαρή η περίπτωσή σου!!!!! :woohoo:

Argi έγραψε:

thalassa έγραψε:

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

χμμμμμ μάλλον είναι σοβαρή η περίπτωσή σου!!!!! :woohoo:[/quote:2v5av33g]

το ειχα καταλαβει :P:P

δεν γιατρευεται ε???

thalassa έγραψε:

να πω και κατι ακομα

με στεναχωρει και η ιδεα ακομα του θηλασμος μονο πρωι βραδυ

βρε εχω παθει εξαρτηση

αφου κανα δυο μερες βγηκαμε εξω βολτα και τωρα που η μικρη τρωει και αλλα φαγητα της εδινα εξω κουλουρι η ψωμακι και μετα επινε νερο και για 3 η 4 ωρες που ειμασταν εξω δεν ζητουσε στηθος ενω αλλες φορες καθε 1,5 ωρα πηγαιναμε καπου να θηλασει και μου κακοφανηκε που τοσεςωρες δεν το ζητησε

γιατρε θα γινω καλα?

:woohoo: :ohmy: :woohoo: :woohoo: :woohoo: μια από τα ίδια!

• 2 months later...

Το κοριτσάκι μου μετά από 16,5 μήνες θηλασμού, εκ των οποίων οι 14 ήταν σχεδόν αποκλειστικός θηλασμός... αποθηλάζει με αγάπη.

Βλέπω ότι κάθε μέρα θηλάζει και λιγότερο. Το ζητάει το πολύ δύο φορές τη μέρα για 2-3 λεπτά και αυτό ίσα για να πιπιλήσει. Δεν πίνει γεύμα και δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο φρέσκο γάλα.

Κορίτσια ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ! Θηλασα όσο περισσότερο μπορούσα χωρίς ψευδοθηλές και το κυριότερο, αποθήλασα χωρίς να στεναχωρήσω το μωρό μου!

Ευχηθείτε μου στο καινούριο μωράκι να πάνε όλα καλά και να καταφέρω να θηλάσω όσο διάστημα μπορέσω, χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά.

Συγχαρητηρια που αποθηλασες τοσο ομαλα!!!

Μακαρι στο επομενο παιδακι σου να μην εχεις τοσα πολλα προβληματα και να ειναι πιο ευχαριστος ο θηλασμος

• 2 weeks later...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...