Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΟΟΟΣΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ!!

ΕΓΩ ΘΗΛΑΣΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΙ ΕΠΑΘΑ Κ ΕΠΡΕΠΕ

ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ Κ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!

ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ....

ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΥΥ...

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ Κ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ

ΘΗΛΑΖΕ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΛΕΣ Κ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣΕ...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΠΗΚΕ ΜΑΧΑΙΡΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΜΕ ΧΑΠΙΑ...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ Η ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΚΑΜΠΑΖΑ Κ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ

ΘΗΛΑΣΜΟ!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΚΑΛΙΑ Κ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΝΙΩΣΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΤΙ ΤΟ

ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ!

ΓΕΝΝΑΩ ΠΑΛΙ ΙΟΥΛΙΟΥ Κ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΟΟΟΟΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ

ΜΠΟΡΩ.......

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΟΟΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ???

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟΤΕ????

• Απαντήσεις 248
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

όχι σ'ευχαριστώ! :) Απορρησα γιατί τα παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να πίνουν γάλα τουλάχιστον μέχρι τα 5 γιατί ποσότητες του ασβεστίου που χρειάζονται είναι τεράστιες για να καλύπτονται μόνο από άλλες τροφές. Εγώ έκανα αγώνα με τον γιο μου να πιει γάλα όταν του έκοψα το μπουκάλι στα 3,5 του χρόνια δεν ήθελε με τίποτα να πίνει με το ποτήρι. ακόμα και τώρα το πινει μόνο με coco pops. άσε μεγάλη ταλαιπωρία...

Δημοσίευση

marimari έγραψε:

Ηθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι:

Είναι ...φυσιολογικό(!) τώρα που ο σποράκος μου μπαίνει στον 6ο

και πρέπει να ξεκινήσει φρούτα , να ΜΗΝ θέλω να τον ταίσω? Είναι ...φυσιολογική αυτή η (κατά τ'άλλα εγωιστική!) άρνηση μου προς τις τροφές?

Σκέφτομαι μήπως τις προτιμήσει, μήπως με αρνηθεί και τέτοια χαζά... Σας έχει συμβεί? (μην γελάτε, σας βλέπω!)

Ευχαριστώ..

Εμενα οχι δεν μου χει συμβει . Δεν ετρωγε βεβαια ουτως ή αλλως αλλα γενικά δεν ενιωσα τετοια συναισθηματα και νιωθω και μια χαρά τωρα που αποθηλάζει .

Παντως οι σκεψεις σου ειναι χαζουλες , το μωρο σου ποτε δεν θα σε αρνηθει και δεν χρειαζεται να μπαινεις σε τετοια λογική .

Δημοσίευση

ΒΙΚΥ 2 έγραψε:

αλλα για πες μου γιατι ολοι μου λενε για το κουραγιο ;;;; ειναι οι μαγικες στιγμες μες στην ημερα μου !!δεν κανω κατι που χρειαζεται κουραγιο δεν το βλεπω ετσι !! το απολαμβανω γιατι ξερω οτι καποτε θα τελειωσει και δεν θα ερθω τοσο κοντα με τα μωρακια μου !!μακαρι να βλεπαμε τα παντα γυρω μας ετσι οτι καποτε θα τελειωσουν και θα ηταν καλυτερη η ζωη μας !!

και γω έτσι νιώθω. Όλοι με λυπούνται και με κοιτάνε με συμπόνια όταν τους λέω ότι ξυπνάω 134565,3344 φορές μες τη νύχτα. Παρόλα αυτά πιο πολύ λυπάμαι όταν βλέπω ένα βρεφάκι μπουκομένο με ένα μπιμπερό ενώ θα μπορούσε να πίνει φρέσκο γαλατάκι στην αγκαλίτσα της μαμάς του, παρά εμένα.

Δημοσίευση

mariagl έγραψε:

όχι σ'ευχαριστώ! :)Απορρησα γιατί τα παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να πίνουν γάλα τουλάχιστον μέχρι τα 5 γιατί ποσότητες του ασβεστίου που χρειάζονται είναι τεράστιες για να καλύπτονται μόνο από άλλες τροφές. Εγώ έκανα αγώνα με τον γιο μου να πιει γάλα όταν του έκοψα το μπουκάλι στα 3,5 του χρόνια δεν ήθελε με τίποτα να πίνει με το ποτήρι. ακόμα και τώρα το πινει μόνο με coco pops. άσε μεγάλη ταλαιπωρία...

Ποιος το λεει αυτο ?? Δεν ισχυει κατι τετοιο ...

Δημοσίευση

Marimari εγώ της ξεκίνησα τροφές στον 8ο. Προσπάθησα δηλαδη. Τζαμπα. Λίγο στον 11ο μήνα άρχισε να τρώει και τώρα πάλι μου το έκοψε.

Όπως μου είπαν στον παιδικό σήμερα, έχει δυνατή προσωπικότητα. Σίγουρα ο θηλασμός φταίει!!! :)

Από το άγχος μου που δεν τρωει προσεξα ότι το προσφέρω το στήθος στο παιδι. Να την αφησω να μου έρθει με την κουβέρτα της για να θηλάσει, παρόλο που το γάλα είναι η μοναδική της τροφή;

Δημοσίευση

Γιωτάκι το τι εγινε δεν το σχολιάζω , οτι εγινε εγινε . Απλα να ξερεις μηπως (φτου φτου μακρια) σου ξαναχριαστει , οτι υπάρχουν φαρμακα συμβατά με το θηλασμο .

Κοιτα για μενα ειναι πιο ευκολο να θηλάζεις και να εχεις και ενα μεγαλυτερο παιδακι . Δεν χανεις χρονο πολυτιμο με αποστειρωσεις , πλυσιματα κλπ . Την ωρα που θηλάζεις μπορεις να διαβάζεις ενα βιβλιο ή να παιζεις με το ελευθερο χερι κατι με τον μικρο σου .

Γενικα πιστευω πως ο θηλασμος ειναι δυσκολος ίσως στην αρχη αλλα μετα ξεκουραση για τη μητέρα .

Με το καλο να ερθει και το δευτερο μωράκι σου :)

Δημοσίευση

AthinaK έγραψε:

Από το άγχος μου που δεν τρωει προσεξα ότι το προσφέρω το στήθος στο παιδι. Να την αφησω να μου έρθει με την κουβέρτα της για να θηλάσει, παρόλο που το γάλα είναι η μοναδική της τροφή;

Ξεκινας αποθηλασμο ? Γιατι να μην προσφερεις στηθος ειδικα τωρα που η μικρη περνα δυσκολα ?

Δημοσίευση

τι δεν ισχύει? ότι χρειαζόμαστε 1000mg ασβεστίου την ημέρα δεδομένου ότι λαμβάνουμε και αρκετή βιταμίνη D για να μπορέσει ο οργανισμός να απορροφήσει το ασβέστιο? και πως μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι καθημερινά οι τροφές που δίνουμε στα παιδιά μας καλύπτουν το ασβέστιο που χρειάζεται? Πρέπει οπωσδήποτε και τα παιδιά και εμείς οι μεγάλοι να πίνουμε 1 ποτήρι γάλα, έτσι λαμβάνουμε περίπου 300mg ασβεστίου. Το υπόλοιπο τώρα ας ελπίσουμε ότι το παίρνουμε από τις τροφές..

Δημοσίευση

LaLa γίνεται να αποθηλάσεις ένα μωρό τη νύχτα ή τουλάχιστον να μειώσεις τους θηλασμούς? Ξέρω ότι δεν πρέπει να το κάνεις σε μωρό κάτω του ενός έτους. Ο δικός μου όμως χρόνισε και το βιολί βιολάκι. Ξυπνάει μέχρι τις 6 το πρωί καμιά 3-4 φορές και από τις 6-9 ανά μία ή μισή ώρα. :dry: Επειδή δεν αντέχω τα κλάμματα γιαυτό δεν κάνω τίποτα. Υπάρχει κανέναν ανώδυνος τρόπος?

Δημοσίευση

Κ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝΕ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ

ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ???ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΨΑΝΕ ΜΑΧΑΙΡΙ

ΜΕ ΧΑΠΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ Κ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΑ Κ ΠΟΝΑΓΑ ΕΝΩ ΟΤΑΝ

ΘΗΛΑΖΑ ΔΕΝ ΠΟΝΑΓΑ Κ ΕΝΙΩΘΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ Κ ΑΝ

ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...

ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΜΠΑΙΝΩ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

mariagl έγραψε:

τι δεν ισχύει? ότι χρειαζόμαστε 1000mg ασβεστίου την ημέρα δεδομένου ότι λαμβάνουμε και αρκετή βιταμίνη D για να μπορέσει ο οργανισμός να απορροφήσει το ασβέστιο? και πως μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι καθημερινά οι τροφές που δίνουμε στα παιδιά μας καλύπτουν το ασβέστιο που χρειάζεται? Πρέπει οπωσδήποτε και τα παιδιά και εμείς οι μεγάλοι να πίνουμε 1 ποτήρι γάλα, έτσι λαμβάνουμε περίπου 300mg ασβεστίου. Το υπόλοιπο τώρα ας ελπίσουμε ότι το παίρνουμε από τις τροφές..

Δεν ισχυει αυτο που λες για την ηλικια των 5 ετων . Κανονικα "μετα το τελος του θηλασμου" (φυσικος αποθηλασμος) ο ανθρωπος δεν χρειαζεται αλλο γαλα .

Τα 300mg ασβεστιου , οπως ειπα και πιο πανω τα παιρνεις απο μια φετα με ταχίνι ή ενα σπιρτοκουτο τυρι ή ενα γιαουρτάκι ή μπροκολο .

Εγω γιαυτο γενικα ΦΩΝΑΖΩ να ταιζουμε τα παιδια μας σωστες τροφες και οχι ανοησιες .

Επισης οι Ελληνες θα πρεπει να μαθουν να βγαζουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ το παιδι τους βολτα . Να τα βλεπει ο ηλιος τα παιδάκια και οχι να τα πηγαινουμε σε μπουντρουμια παιδοτοπους . Ξεφυγα ...

Δημοσίευση

papaki70 έγραψε:

LaLa γίνεται να αποθηλάσεις ένα μωρό τη νύχτα ή τουλάχιστον να μειώσεις τους θηλασμούς? Ξέρω ότι δεν πρέπει να το κάνεις σε μωρό κάτω του ενός έτους. Ο δικός μου όμως χρόνισε και το βιολί βιολάκι. Ξυπνάει μέχρι τις 6 το πρωί καμιά 3-4 φορές και από τις 6-9 ανά μία ή μισή ώρα. :dry: Επειδή δεν αντέχω τα κλάμματα γιαυτό δεν κάνω τίποτα. Υπάρχει κανέναν ανώδυνος τρόπος?

Τυπικα υπάρχει , θα γράψω αργοτερα . Επειδη και γω το χα σκεφτει γιατι περνουσα τα ιδια θα σου πω οτι εκ θαυματος μια μερα οταν ηταν 15 μηνων κοιμηθηκε 5 ωρες σερι ! :woohoo: Απο κει και περα αρχισε να στρωνει και να ξεστρωνει ενιοτε με τον υπνο της και ευτυχως δεν χρειαστηκε να κανω τιποτα γιατι δεν ξερω αν ειχα το κουράγιο .

Παμε πισινα τωρα !!!

Δημοσίευση

ΕΜΕΝΑ ΔΟΞΑΣΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ 19 ΜΗΝΩΝ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ,ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ Κ ΥΓΙΗΝΑ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΩ???

Κ ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ

ΚΑ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Κ ΤΗ ΦΥΣΗ???ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ!!!

Δημοσίευση

καλά μιλάς σοβαρά? αυτό που λες δεν ισχύει!! αν διαβάσεις πιο προσεκτικά λέω ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 1000mg ασβεστίου ( οι γιατροι το λένε) και ότι τα 300 βρισκονται σε ένα ποτήρι γάλα. και σε ποια γιαουρτάκια αναφέρεσαι? όσο για τη δυσανεξία στη λακτόζη το άρθρο που μου έστειλες αναφέρεται σε μερική δυσανεξία στη λακτόζη κάτι εντελώς διαφορετικό.

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

mariagl έγραψε:

[/quote:13kg3pyv]

Αχ LaLa ξέφυγες αλλά έχεις δίκιο. Το παιδί μου θα γίνει αντικοινωνικό γιατί χειμωνιάτικα το πάρκο είναι όλο δικό μας! Ούτε ένα παιδάκι!!! Στους παιδότοπους δεν το πάω ούτε απ'έξω!

Δημοσίευση

yiotaki!!!! έγραψε:

ΕΜΕΝΑ ΔΟΞΑΣΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ 19 ΜΗΝΩΝ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ,ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ Κ ΥΓΙΗΝΑ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΩ???

Κ ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ

ΚΑ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Κ ΤΗ ΦΥΣΗ???ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ!!!

Υπάρχει κα ταχίνι σκέτο του το αλοιφεις στο ψωμί. Υπάρχει και ταχινομερέντα στα βιολογικα (μιαμ μιαμ). Αν θες στο φαγητό του βάζε σουσάμι ή στη σαλάτα του ή δώστου ένα κουλούρι θεσσαλονίκης για πρωινό. Αυτά

Δημοσίευση

mariagl έγραψε:

καλά μιλάς σοβαρά? αυτό που λες δεν ισχύει!! αν διαβάσεις πιο προσεκτικά λέω ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 1000mg ασβεστίου ( οι γιατροι το λένε) και ότι τα 300 βρισκονται σε ένα ποτήρι γάλα. και σε ποια γιαουρτάκια αναφέρεσαι? όσο για τη δυσανεξία στη λακτόζη το άρθρο που μου έστειλες αναφέρεται σε μερική δυσανεξία στη λακτόζη κάτι εντελώς διαφορετικό.

Πολυ σοβαρά ! Ισχυουν και τα εφαρμοζω στην κορη μου που αποθηλάζει και δεν πινει αλλο γαλα. Τα περισσοτερα παιδακια της ηλικιας της μικρης μου και μεγαλυτερα δεν εχουν προβλημα ελλειψης ασβεστιου αλλα ελλειψης σιδήρου διοτι κανουν λαθος διατροφη με πολλα γαλακτοκομικά !

Σ΄αυτα που λεω συμφωνει και η παιδιατρος μου .

Οσο για το αρθρο η αληθεια ειναι οτι δεν το διαβασα καλα τι λεει (ειπα οτι ειναι το πρωτο γκουγκλαρισμα) θα το ξανακοιτάξω .

Δημοσίευση

κοιτα είναι γεγονός ότι χωρίς το γάλα ο άνθρωπος είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να καταφέρει να καταναλώνει καθημερινά τροφές που να του παρεχουν τα 1000mg ασβεστίου που χρειάζεται. τώρα αν εσύ είσαι σίγουρη ότι το καταφέρνεις με την μικρή χωρίς γάλα μπράβο σου και καλά κάνεις. Μην λες όμως ότι δεν χρειαζόμαστε όλοι μας το γάλα ΄ή τουλάχιστον διευκρίνιζε αυτά που λες γιατί διαβάζουν τόσες νέες μαμάδες οι οποίες επηρεάζονται. Και δεν είναι ευκολο στην εργαζόμενη μητέρα να κάθεται με το σταγονόμετρο να υπολογίζει πόσο ασβέστιο περιέχουν οι τροφές που μαγειρέυει. Δε ξέρω αν φαίνομαι κακοπροαίρετη ειλικρινά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου...

Δημοσίευση

mariagl το θεμα δεν ειναι μονο να υπολογιζεις το ασβεστιο...ειναι να μην το συνδιαζεις με λαθος τροφες ωστε να μπορει να απορροφηθει απο τον οργανισμο! ;)

παντως αυτο που λεει η Λαλα για το γαλα μετα απο ΦΥΣΙΚΟ αποθηλασμο το εχω ξαναδιαβασει αρκετες φορες...μου εχει πει κο παιδιατρος πως το γαλα ειναι απο τις πιο "αχρηστες" πηγες ασβεστιου!

επισης(ψιλοασχετοσχετικο) η μαια στην εγκυμοσυνη μου ελεγε πως μου αρκει ενα κομματι κασερι!ουτε γαλα ουτε συμπληρωματα ασβεστιου!

η αληθεια ομως ειναι οτι μεγαλωσαμε με την ψευδαισθηση οτι θα παθουμε κατι χωρις αυτο!ακομα θυμαμαι τη μανα μου να μου χωνει ενα καλαμακι στο στομα πριν καν ανοιξω τα ματια μου!!! :P :woohoo:

νομιζω οτι ξεφυγαμε ομως απο το θεμα που μιλαει για αποθηλασμο! :)

Δημοσίευση

Anastacia συμφωνώ για τον συνδιασμο. όμως κορίτσια σας παρακαλώ βρείτε μου ένα άρθρο ή έρευνα που να λέει ότι το γάλα είναι άχρηση πηγή ασβεστίου. Θα το διαβάσω σίγουρα (θα πρέπει να ταίσω την Αναστάσία σε λίγο την κόρη μου ;) ) αν θέλετε διαβάστε το άρθρο του link

http://www.mednutrition.gr/content/view/878/147/

Δημοσίευση

ειπα τα λογια του παιδιατρου : Απο τις πιο "αχρηστες"!!!!

εχεις δικιο να ζητας αρθρο αλλα δυστυχως δεν εχω χερια ή χρονο!

θα σου γραψει υποθετω αργοτερα η λαλα!!!

μου εχει λειψει τοοοοοοοσο πολυ το γαλα(η μπεμπα εχει αλλεργια οποτε απεχω!)που τρεχουν τα σςαλια μου!!!! :laugh:

γαλαγαλαγαλαγαλα γααααααλαααααααα!!!

γαλα με πιτσα

γαλα με σοκολατα

γαλα με τυριιιιιιι! :silly: :laugh:

Δημοσίευση

Βρέφη

0-6 μηνών 400

6-12 μηνών 600

Παιδιά

1-5 ετών 800

6-10 ετών 800-1200

Εφηβεία

11-24 ετών 1200-1500

αυτε οι τιμες παιζουν κατα 100-200 πανω κατω!

το ασβεστιο μπορουμε να το βρουμε σε παρα πολλα τροφιμα που θα τα καταλωνουμε σε καθημερινη βαση!

ισως καποιες μερες περισοτερο και καποιες λιγοτερο!

Γιαούρτι

Τυρί κιτρινο

Παρμεζάνα

Μαύρο ψωμί 1 φέτα 30 γραμ. 40

Σαρδέλες

Σοκολάτα γάλακτος

Σουσάμι

Αμύγδαλα

μπροκολο

λαχανικα

σπανακι

λαχανακια

οσπρια

θαλασσινα

αν εχουμε ενα υγιεινο διαιτολογιο τοτε δεν χρειαζομαστε το γαλα

πχ.

ψαρι 2/εβ

σαλατα καθημερινα

1γιαουρτι καθημερινα

μακαρονια με τυρι

1 κουλουρι θεσαλονικης που περιεχει μπολικο σουσαμι

1 σοκολατακι

λιγο μαυρι ψωμι με κιτρινο τυρι

ξηροι καρποι

σπανακοπιτα

ταχινι

κ.α

και φυσικα ηλιος!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Τα διάβασα ρε κορίτσι..Πφφ τι να πω. Ετσι όπως τα λες φαίνεται σαν να θέλει να σε βάλει καισαρική στις 38 εβδομάδες. Γιατί να το δεχτείς; Αν υπάρχει κάποιο θέμα οκ, πχ με την πίεση κλπ δε ξέρω τι γίνεται, αλλά αν λέει μια το ένα μια το άλλο δε φαίνονται λίγο σαν δικαιολογίες; Δηλαδή κ η γιατρός σου η άλλη γιατί λέει ότι δεν υπάρχει θέμα να πας φυσιολογικά ; Δεν ξέρει αυτή; Αυτό για την προεκλαμψία νομίζω είναι πιο σοβαρό, αλλά είναι σίγουρο ότι έχεις; Ή το υποθέτει ο γιατρός επειδή έκανες πίεση 15; Επίσης δε γεννάς μόνο αν στις 39 εβδομάδες αρχίσει το κεφάλι να φαίνεται κ βγει με ένα σπρώξιμο. Γιατί μόνο τότε; Για να μη ζοριστείς το λέει κ ανεβάσεις πίεση; Γιατί αλλιώς μπορείς να γεννήσεις κ 41 εβδομάδες κ να κάνεις κ ώρες, να μη βγει με ένα σπρώξιμο. Τώρα αν όντως είναι υπέρ του φυσιολογικού και βλέπει κάτι, εννοείται να μην το ρισκάρεις κ να πας για καισαρική όποτε σου πει!! Δεν παίζουν μ αυτά!! Πάντως κ για το μικρόβιο κι εγώ έχω ακούσει ότι παίρνεις απλά μια αντιβίωση εκείνη την ώρα κ γεννάς κανονικά..τώρα δεν παίρνω κ όρκο, δεν είμαι γιατρός. Γενικά αυτόν σαν γιατρό τον ξέρεις; Είναι καλός; Αν τον εμπιστεύεσαι θα σου έλεγα άκου ό,τι σου πει κ καντο. Αν έχεις αμφιβολίες δε ξέρω, καλά κάνεις κ το ψάχνεις  Εγω δεν αμφισβήτησα ποτέ τον γιατρό μου, έχω καταλάβει όμως με 3 γέννες ότι είναι υπέρ του φυσιολογικού, είναι χαλαρός γενικα, ίσως παραπάνω αποσο θα’θελα, αλλά δε σε αγχώνει κ θα πάει καισαρική μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος . Ποτε έχεις ΠΗΤ θύμισε μου; Κ πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
    • Κορίτσια τι κάνετε? Πως είστε όσο περνάει ο καιρός? Εγω εχω αρχίσει και βαραίνω και δυσκολεύομαι σιγά σιγά.. Εχω κατι πόνους σαν μυϊκούς θα τους περιεγραφα, χαμηλα στην κοιλιά αριστερά μονο στις κινήσεις. Σκέφτομαι μηπως εχει σχέση με την τομη της προηγούμενης καισαρικής μου. Εαν καποια εχει ξανακάνει καισαρική, ειχε ποτέ τετοια ενόχληση? @Elk μου εσυ που εχεις κανει καισαρικες είχες ποτε κάτι παρόμοιο?
    • Τελεια, εγώ μένω Αιγάλεω και είμαι φιλόλογος χρόνια σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα αλλά τώρα με κάλεσαν αναπληρώτρια στην Δ φάση και πηγαινοέρχομαι Θήβα!
    • Σήμερα είχα άλλη μια συνάντηση με το γιατρό του νοσοκομείο που θα με ξεγεννήσει... καλά που δεν παίξαμε ξύλο. Φίλε οι άνθρωποι εκεί μέσα πρέπει να κουβαλάνε πολλά κιλά κόμπλεξ.. γενικά οι γιατροί..    Ακούστε να δείτε τώρα.. την προηγούμενη Τρίτη που πήγα για καρδιοτοκογράφο άρχισε να μου λέει τι σκέφτομαι, και αν το σκέφτομαι καλά τι θέλω να κάνω, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό... του λέω γιατρέ τι να σου πω, δεν ξέρω.. εγώ άγνοια κινδύνου έχω, δεν έχω ξανά γεννήσει για να ξέρω τι θέλω, ότι μου πεις εσύ θα κάνουμε.. αν μπορούμε να το πάμε φυσιολογικά, θα το πάμε φυσιολογικά, αν πάλι όχι για το χ - ψ λόγο το πάμε καισαρική. Μου κάνει τον υπέρηχο μου λέει βλέπω τον λόρο γύρω στο λαιμό του μωρού, σου το είπε αυτό η γυναικολόγος σου; (έχω εξωτερικό γιατρό και συνεργάζονται αυτοί μεταξύ τους).. Λέω όχι, πριν δύο εβδομάδες που με είδε δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ότι είναι όλα μια χαρά και η μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά. Αααα μου λέει εδώ ο λόρος είναι μπερδεμένος.. εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού θα δούμε πως θα πράξουμε.. του λέω τι εννοείς γιατρέ; Του λέει ο άντρας μου, τι θες να πεις γιατρέ με αυτό; Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Και λέει αυτός: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση αν ο λόρος είναι κοντός να δυσκολευτεί στην έξοδο το μωρό αλλά αυτό θα το διαχειριστώ εγώ.. αν είναι μεγάλος ο λόρος είναι οκ! Και του λέει ο άντρας μου, αυτό πως μπορούμε να το γνωρίζουμε; Δεν μπορούμε του λέει ο γιατρός.. Άντε πάνε εσύ και βγάλε άκρη μετά..   Ακούω εγώ αυτά, με έχει αγχώσει καλά καλά και πάω να μου μετρήσει την πίεση η μαία. Μου βγάζει την πίεση 15 τη μεγάλη.. ααα μου λέει αυτός με τέτοια πίεση δεν πάμε με τπτ σε φυσιολογικό τοκετό, υπήρχει θέμα, έχεις χαμηλό ποσοστό για προεκλαμψία, συν ότι είσαι ηλικιακά μεγάλη, είσαι και από εξωσωματική.. Του λέω γιατρέ η πίεση μου καταρχάς δεν είναι αυτή.. η πίεση μου τόσο καιρό είναι στο 12 και τώρα την τελευταία εβδομάδα max 13.. δεν είναι με τπτ στο 15. Ααα μου λέει δεν ξέρεις εσύ.. η πίεση σου είναι αυτή που βλέπω εγώ τώρα.. γιατί όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού στα ζόρια τέτοια πίεση θα ανεβάσεις μπορεί και πάρα πάνω.. λέω καλά.. εσύ ξέρεις. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού που ήταν το σημερινό και φεύγουμε.    Εντωμεταξύ με το που φεύγουμε από αυτόν πάμε καρφί στη εξωτερική γυναικολόγο μου γιατί ήθελε σώνει και ντε να βγάλει 3D φωτογραφίες τη μικρή.. τόσο καιρό δεν μπορούσε γιατί το σκατό είχε μονίμως τα χέρια και τα πόδια του μπροστά στα μούτρα της.! 🤣   Πάμε λοιπόν, της λέμε το και το έγινε στο γιατρό, μας είπε αυτά κι αυτά, μας άγχωσε για το λόρο, μιας και ήρθαμε για τις φωτογραφίες δες και για το λόρο ρε Μαρία. Κοιτάει η γυναίκα, όλα καλά, μπόρεσε επιτέλους την έβγαλε και κάνα δυο φωτογραφίες βλέπει και το λόρο, εννοείται μια χαρά, δεν ήταν τυλιγμένος πουθενά απλά ήταν μπροστά στο πρόσωπο και στο λαιμό του μωρού.. μου δίνει να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού και φεύγουμε. Εντωμεταξύ πριν φύγουμε γυρίζει και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογικό τοκετό, η ηλικία σου είναι μια χαρά, εδώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος γιατρός ξεγέννησε φυσιολογικά κοπέλα 45 χρονών.. η εξωσωματική δεν παίζει ρόλο, η πίεση οκ! από τη στιγμή που δεν δείχνει να ανεβαίνει δεν υπάρχει θέμα, το παρακολουθείς αλλά μέχρι εκεί.. το μωρό έχει πάρει ήδη θέση, δεν βρίσκω το λόγο μου λέει γιατί να μη σε πάει φυσιολογικά. 🤓   Βγαίνουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, στρεπτόκοκκος β θετική.. Μιλάω με τη Μαρία μου λέει θα πάρεις κολπική κρέμα απλά, δεν θα σου δώσω αντιβίωση, δεν είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να πανικοβληθείς, υπάρχει στη χλωρίδα του κόλπου, απλά και αντιβίωση να σου δώσω τώρα μέχρι τη γέννα μπορεί να ξανά εμφανιστεί, να ξέρεις μόνο ότι σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση. Της λέω οκ! και κλείνω το τηλέφωνο.    Πάμε στο σήμερα.. Πάω στο νοσοκομείο, ο γιατρός με "μούτρα" παρεξηγημένος...   Μου λέει πως είσαι, εεε λέω γιατρέ καλά, αλλά είναι πρωί ακόμα δεν έχει αρχίσει αυτή να κουνιέται και ανησυχώ.. μου λέει θα βάλουμε τον καρδιοτοκογράφο θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείς.. Μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο με το που ακούω καρδούλα ησυχάζω, του λέω τώρα που ακούω καρδούλα όλα καλά.. Μου λέει γιατί αγχώνεσαι.. εεε λέω γιατρέ λίγα γίνονται κάθε μέρα, τόσα ακούμε.. μου λέει πότε θα ξεαγχωθείς εσύ.. λέω όταν θα πάρω τη μικρή στα χέρια μου.. Εεε μου λέει πολύ αγχώνεσαι.. λέω γιατρέ εσύ με αγχώνεις, εγώ μου λέει γιατί, γιατί του λέω την προηγούμενη φορά με τις πιέσεις και το λόρο με άγχωσες.. εεε μου λέει μια μπούρδα είπα κι εγώ για το λόρο μην το δένεις κόμπο, άλλο ο 2D υπέρηχος άλλο ο 3D της Μαρίας.. Μου ήρθε να του πω μωρέ μαλάκα, αν είναι έτσι τότε τι την λες την παπαριά και τζάμπα τον άλλο τον αγχώνεις. 🤯   Έρχετε και ο άντρας μου μέσα, τελειώνει με τον υπέρηχο που μου έκανε, μου μετράει και την πίεση και μας λέει πάμε στο γραφείο. Λέει ραντεβού την άλλη Τρίτη τι ώρα;; Λέω γιατρέ ότι ώρα σε βολεύει.. Όλα καλά;;; Και λέει αυτός ναι όλα καλά, ο καρδιοτοκογράφος οκ! η πίεση καλούτσικη, το αμνιακό εντάξει.. Λέω γιατρέ τι θα κάνουμε με το θέμα του τοκετού;; Και αρχίζει αυτός.. πήγες λέει στη Μαρία και την είπες για το λόρο και καλά ότι παίρνω λόγια από αυτόν και τα μεταφέρω στη Μαρία.. Του λέω καταρχάς στη Μαρία δεν πήγα για το λόρο αλλά για τις φωτογραφίες.. και μιας και πήγα είπα να δει και το λόρο.. σου είπε μου λέει η Μαρία ότι με το μικρόβιο που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Λέω όχι, το μόνο που μου είπε ήταν να πάρω την κολπική κρέμα και αν σπάσουν τα νερά να πάρω ενδοφλέβια αντιβίωση αυτό.. Του λέω γιατρέ δεν θα με ξεγεννήσει η Μαρία, εσύ θα με ξεγεννήσεις, εγώ από σένα περιμένω να μου πεις τι θα κάνουμε, εγώ δεν ξέρω, ούτε αποφασίζω μόνη μου. Μου λέει αυτός δεν σου είπε η Μαρία ότι με τόσους σοβαρούς παράγοντες που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Του λέω όχι, δεν μου το ανέφερε ποτέ αυτό. Πετάγεται ο άντρας μου και λέει η Μαρία σε τέτοια βγάζει τον κώλο της απ' έξω, δεν είναι αυτή που ξεγεννάει αλλά εσύ. Λέει αυτός εγώ νόμιζα ότι γνώριζες τους κινδύνους, του λέω όχι.. γι' αυτό περιμένω εσένα να μου πεις.. Αρχίζει αυτός να λέει σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχει ανάγκη από πελατολόγιο, ότι και καλά αν θέλουμε να πάμε σε άλλο γιατρό μπορούμε, ότι αυτός είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και τα ποσοστά του είναι υψηλά οπότε δεν τρελένεται να τα χαλάει με καισαρικές, σαν να λέει ότι εμείς υπαινισώμαστε ότι μας πάει για καισαρική καθαρά για χρηματικό σκοπό.. καμία σχέση εμείς εντωμεταξύ.. και κάθομαι και σκέφτομαι εγώ εκείνη την ώρα.. τι λέει ο άνθρωπος;;; 🤯🤯🤯   Του λέω γιατρέ, ούτε εχθρό σε βλέπω, ούτε κόντρα θέλω να σου πάω.. Δυστυχώς εδώ το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος που θα σε αναλάβει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννα, αναγκαστικά πας αλλού. Εγώ εσένα διάλεξα και δεν έχω θέμα μαζί σου, ίσα ίσα, απλά περιμένω ξεκάθαρες κουβέντες, να ξέρω εξ αρχής πως θα πορευθούμε, δεν είμαι εγώ γιατρός, εσύ είσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα. Κσι μου λέει θα μπορούσα τώρα να σου βάλω προγραμματισμένη καισαρική στις 38 εβδομάδες αλλά δεν σε βάζω ακόμη γιατί θέλω να το δούμε πως θα πάει βδομάδα με τη βδομάδα.. αν δούμε ότι όλα πάνε καλά και φτάσεις 39 εβδομάδες και το κεφάλι έχει αρχίσει και φαίνεται και με ένα σπρώξιμο βγει το μωρό εννοείται δεν σε βάζω στο μαχαίρι.. Εεε λέω πες με έτσι να καταλάβω, εξηγημένες κουβέντες..    Με έσκασε κορίτσια.. όχι τπτ άλλο, τώρα ξέρω ότι περιμένει τουλάχιστον να πάμε 38 εβδομάδες, ότι έχει σκοπό να με πάει με καισαρική, αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα με την υγεία μου και την υγεία του μωρού.. Δηλαδή τόσο δύσκολο τους είναι να μιλήσουν νορμάλ αυτοί οι άνθρωποι;;;   Sorry για το σεντόνι.. 😅
    • Ναι ρε γαμώτο! Εδώ στο τέρμα Θεού, αρχές Αλάχ που ζω.. δεν υπάρχει γυναικολόγος που ταυτόχρονα να είναι και μαιευτήρας. Οπότε έχεις άλλον έξω που σε παρακολουθεί και τον πληρώνεις αδρά.. ιδιώτη.... και πας σε άλλον προς το τέλος της εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο για να σε ξεγεννήσει.  Εγώ αυτή η γιατρός που έχω γενικά, η γυναικολόγος μου, ασχολείται κυρίως με εγκυμοσύνες και ότι αφορά τους μεγάλους υπερήχους, αυτόν τον γιατρό που είναι στο νοσοκομείο τον ξέρει γιατί ήταν συμφοιτητές στην ιατρική. Οπότε την αρχή της εγκυμοσύνης την αναλαμβάνει αυτή και το τέλος, τη γέννα δηλαδή την αναλαμβάνει αυτός. Εννοείται ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν και άλλοι γιατροί, απλά αυτός είναι το όνομα και ο καλύτερος εκεί μέσα. Αυτός είναι ο μόνος που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά είναι δυστυχώς λίγο παρμένος από ότι καταλάβατε.. δηλαδή θέλεις διερμηνέα για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής κάθε φορά. Δεν μιλάει ξεκάθαρα. Είναι πολύ παρεξηγήσημος, δεν είμαι η μόνη δηλαδή που έχω θέματα μαζί του, οι περισσότερες κοπέλες είναι.. και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει είτε άντρες είτε γυναίκες να είναι στα πρόθυρα τσακωμού μαζί του. Ναι! η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε εξ αρχής να μου πει σε πάω σε καισαρική, κάτι το οποίο δεν κάνει.. θέλει να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου στις εβδομάδες που έρχονται και ανάλογα θα πράξει. Εντάξει σε αυτό του βγάζω το καπέλο, απλά το θέμα είναι ότι πρέπει όπως είπα να μυρίζεις τα νύχια σου για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Την απόξεση που χρειάστηκε να κάνω στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτός μου την έκανε, και έκανε πολύ καλή δουλειά, γι' αυτό και τον εμπιστεύομαι, γι' αυτό και τον επέλεξα, αλλά ξέρω ότι είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...