Μετάβαση σε περιεχόμενο

Αποθηλάζοντας με αγάπη !

Recommended Posts

Εχουμε πλεον αναλύσει τον αποκλειστικό θηλασμο , τον θηλασμο και στερεες τροφες , το θηλασμο μετα το χρονο ,τα διαφορα "προβληματα" και ειδικες καταστάσεις θηλασμου .

Βλέπω ομως οτι υπάρχει "ανάγκη" να πουμε καποια πραγματα για τον αποθηλασμο , να ανταλλαξουμε γνωμες και σκέψεις , να βοηθήσουμε η μια την αλλη σ΄αυτο το κομμάτι του θηλασμου .

Οπως στο θηλασμο , ετσι και στον αποθηλασμο , η μητέρα ειναι εκεινη που θα αποφασίσει ΑΝ θα θηλάσει και ΠΟΤΕ θα αποθηλασει . ΚΑΝΕΙΣ αλλος δεν εχει το δικαιωμα και η αποφαση της πρεπει να ειναι σεβαστή απο ΟΛΟΥΣ !

Οπως ομορφα ξεκινησε αυτη η σχεση (ναι με τα οποια προβληματάκια της) ετσι ομορφα πρεπει να τελειωσει και για τους δυο . Με τον θηλασμο η μητέρα δεν χρειαζεται να κανει πολλα για να δειξει την αγαπη της , να νιωσει το μωρο την τρυφεροτητα , τη στοργή , την ασφαλεια και τη σιγουριά . Σηκώνοντας απλα την μπλουζα και κρατώντας το μωρο τρυφερά κοντα της μπορει να μεταγγισει ολη την αγάπη της , να ηρεμησει το μωρο και να το κανει να νιωσει σιγουρο "Η μαμα ειναι εδω" !

Αποθηλάζοντας πρεπει το μωρο να νιωθει ολα αυτα τα συναισθήματα που ενιωθε και οταν θηλαζε ! Το μονο που αλλαζει ειναι οτι δεν πινει το γαλα της μαμας , για ολα τα αλλα πρεπει να νιωθει το ιδιο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 248
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κορίτσια έτσι είναι .

Θέλει πρώτα αγάπη και μετά υπομόνη.

Δε γινεται από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει το χρόνο του.

Lala καλημέρα.

Αχ, βρε Λαλα!

Ετσι ειναι!

Απο τον 8 μηνα δινω ξενο το βραδυ(ποτε το πινει ποτε οχι) και αυτο οπως ξερεις ηθελα να αποθηλασω(και θελω).

Το μωρο ομως δεν θελει!

Ετσι, αφησα και εγω την κατασταση στο χερι της!

Δεν βρισκω τον λογο, αναπασα στιγμη, οταν το εχει αναγκη, να μην βρει την φωλια, την αγκαλια και το στηθος της μανουλας!

Ακομη και δουλεια να παω, μια φορα την ημερα,δυο, οσες θελει, εκει θα ειναι το μεμε, δικο της!

Εχτες καθομουν στον καναπε, και ηρθε, μου κατεβασε την μπλουζα και πιπιλισε λιγο, σε μια σταση πολυ γελια!

Την χαϊδευα και ενιωθα τοσο ομορφα!

Μπορει το παιδι να ειναι κολλημενο πανω μου, μπορει να θελει βυζακι για να συνελθει αλλα ξερω οτι αυτες οι στιγμες κυλανε σαν νερο και θα μεγαλωσει,(οπως μεγαλωσε χωρις να το καταλαβω περασε ενας χρονος) και καποια στιγμη δεν θα θελει!

Εγω θα αναπολω αυτες τις υπεροχες στιγμες με το παιδι!

Ευχαριστω ξανα το θεο που με αξιωσε να ειμαι απο τις γυναικες που "ειχαν γαλα" και να θηλασω το παιδι μου!

Θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στο παρεακι εδω, που με βοηθησε πολυ ψυχολογικα ετσι ωστε να μην τα παρατησω!

Καλημέρα Παναγιωτα μου :)

Γραψε οποτε μπορεις , αν μπορεις τη δικη σου εμπειρια με τον αποθηλασμο . Νομιζω θα βοηθήσει πολλες κοπελες που βρισκονται στην ιδια θεση .

καλημερα καιαπο μενα !!! η πρωτη μου κορη αποθηλασε 2,5 ετων βεβαια εγω θηλαζω περιπου 4 χρονια τωρα καθως εχω αλλο ενα κοριτσακι , θηλαζα σε ολη την δευτερη εγκυμοσυνη , μετα θηλαζα και τα δυο για καποιους μηνες αλλα ομολογω πως εγω το πηρα κατακαρδα και οχι η κορη μου !!! ηταν περισοτερο δυσκολο για μενα παρα για εκεινη !! ευυχως που το παιδι το πηρε καλα να λεμε γιατι εγω κοντεψα να τρελαθω !! ευτυχως που θηλαζει ακομα και η μικρη γιατι αν σταματησει και αυτη ;;;;;; μαλλον θα κανω και τριτο!!!

ΒΙΚΥ 2 έγραψε:

καλημερα καιαπο μενα !!! η πρωτη μου κορη αποθηλασε 2,5 ετων βεβαια εγω θηλαζω περιπου 4 χρονια τωρα καθως εχω αλλο ενα κοριτσακι , θηλαζα σε ολη την δευτερη εγκυμοσυνη , μετα θηλαζα και τα δυο για καποιους μηνες αλλα ομολογω πως εγω το πηρα κατακαρδα και οχι η κορη μου !!! ηταν περισοτερο δυσκολο για μενα παρα για εκεινη !! ευυχως που το παιδι το πηρε καλα να λεμε γιατι εγω κοντεψα να τρελαθω !! ευτυχως που θηλαζει ακομα και η μικρη γιατι αν σταματησει και αυτη ;;;;;; μαλλον θα κανω και τριτο!!!

Συγχαρητήρια !!!!

Η εμπειρια σου θα μας φανει πολυ χρησιμη , πολλες κοπελες ενδιαφερονται για tantem nursing , ισως ανοιξουμε και ξεχωριστο θεμα .

Τελικα η "μεγάλη" πως αποθήλασε ?

LaLa έγραψε:

Εχουμε πλεον αναλύσει τον αποκλειστικό θηλασμο , τον θηλασμο και στερεες τροφες , το θηλασμο μετα το χρονο ,τα διαφορα "προβληματα" και ειδικες καταστάσεις θηλασμου .

Βλέπω ομως οτι υπάρχει "ανάγκη" να πουμε καποια πραγματα για τον αποθηλασμο , να ανταλλαξουμε γνωμες και σκέψεις , να βοηθήσουμε η μια την αλλη σ΄αυτο το κομμάτι του θηλασμου .

Οπως στο θηλασμο , ετσι και στον αποθηλασμο , η μητέρα ειναι εκεινη που θα αποφασίσει ΑΝ θα θηλάσει και ΠΟΤΕ θα αποθηλασει . ΚΑΝΕΙΣ αλλος δεν εχει το δικαιωμα και η αποφαση της πρεπει να ειναι σεβαστή απο ΟΛΟΥΣ !

Οπως ομορφα ξεκινησε αυτη η σχεση (ναι με τα οποια προβληματάκια της) ετσι ομορφα πρεπει να τελειωσει και για τους δυο . Με τον θηλασμο η μητέρα δεν χρειαζεται να κανει πολλα για να δειξει την αγαπη της , να νιωσει το μωρο την τρυφεροτητα , τη στοργή , την ασφαλεια και τη σιγουριά . Σηκώνοντας απλα την μπλουζα και κρατώντας το μωρο τρυφερά κοντα της μπορει να μεταγγισει ολη την αγάπη της , να ηρεμησει το μωρο και να το κανει να νιωσει σιγουρο "Η μαμα ειναι εδω" !

Αποθηλάζοντας πρεπει το μωρο να νιωθει ολα αυτα τα συναισθήματα που ενιωθε και οταν θηλαζε ! Το μονο που αλλαζει ειναι οτι δεν πινει το γαλα της μαμας , για ολα τα αλλα πρεπει να νιωθει το ιδιο .

Αν και πιστευω οτι εχω ακομη καιρο για να φτασω σε αυτη τη στιγμη ...με εχεις κατασυγκινησει..

Με αγχωνει και πληγωνει η σκεψη οτι θα ερθει αυτη η στιγμη...

Ισως πολλες φορε σκφτομαι και περισσοτερο τον εαυτο μου... :blush: ..πως θα νιωσω εγω αποθηλαζωντας ..παρα το μωρο μου..

Ναι ντρεπομαι..αλλα το λεω...

Ειμαι σιγουρη οτι ειτε εμτη βοηθεια σας..ειτε με την απιστευτη αγαπη που εχω νιωσει για αυτο το πλασματακι..θα καταφερω να του μεταβιβαζω και αλλιως την αγαπη μου..

Με πολλες αγκαλιες και αμετρητα χαδια..

Αλλα πραγματικα με αγχωνει....

Δε θελω να νιωσει οτι δεν του δινω και που δικαιουται..

Δε θελω να νιωσει ..οτι μετα απο τοσο καιρο..κατι τοσο δικο της ...της το στερω...!

Αλλα και γω πως θα καλυψω το κενο που θα ερθει οταν ληξει αυτη η μοναδικη ,για μενα εμπειρια..

Τη λατρευω...

αχχχχχ λαλα ηταν πολυ σχημο και καπως αποτομο !! γεννησα την μικρη οκτωβρη και μεχρι τα χριστουγεννα θηλαζα και τις δυο ομως η μεγαλη επαθε στοματητιδα !! αν κολαγε το μολις δυο μηνων μωρο θα επρεπε να μπουμε στο παιδων γιτι δεν θα μπορουσε να θηλασει και επερνε ορο για 10 μερες τουλαχιστον οποτε και θα αδυνατιζε και μπορει να ξεχνουσε τον θηλασμο !!! σκεφτηκα λοιπον οτι θα ηταν προτιμοτερο να αταματησει η μεγαλη που θηλαζα για 2,5 χρονια παρα το μωρακι που το ειχε περισοτερο αναγκη αφου ηταν και η τροφη του ενω η αλλη ετρωγε και αλλα πραγματα !!! αυτο που με ενοχλησε πιο πολυ ηταν οτι την σταματησα εγω ενω παντα ελεγα θα την αφησω να αποφασισει μονη της κατι που σιγουρα θα κανω στην μικρη μου !!! ακομα σκεφτομαι τις δικες μας στιγμες με την μεγαλη και μου λειπουν πολυ πολυ !!

καλημέρα κοριτσια εμεις αποθηλάσαμε 15 μηνών κ ηταν κατι που το θέλαμε κ οι δυο μας. Η μικρή απο μόνη της ειχε αρχίσει κ μειωνε τα γευματα απο το στήθος κ ετσι βαλαμε σιγα σιγα το ξένο γάλα κ πραγματικά δεν με ταλαιπώρησε καθολου ηρθε ετσι απλά απο μόνο του. Τώρα παρολο που παιρνει το μπουκαλι της και το πινει μόνη της οταν θελει την μανουλα το πρωί ερχεται κ καθομαστε αγκαλιτσα στον καναπέ και το πινουμε. Το βράδυ παλι την παιρνω αγκαλίτσα κ την χαλαρώνω κ ετσι παλι σιγα σιγα το πινουμε κ ηρεμει κ αυτη κ εγω

καλημερα!

παρολη τη μελαγχολια που μου προκαλει το θεμα,συγκινουμαι απ'τα κοριτσια που ηδηγραψαν!!!

βεβαια εγω δε θα σας χρειαστω για συμβουλες τα επομενα 1+11 χρονια!!! :P

ε...μετα..στο γυμνασιο,θα αποθηλασω με...ομαλο ρυθμο! :laugh:

πολυ χρησιμο το ποστ...γραψτε μας εμπειριες...εγω την θηλαζω αποκλειστικα ομως λογω καποιων σεμιναριων που παρακολουθω την αφηνω και βγαζω γαλα με το θηλαστρο...ε οσο λειπω ειμαι χαλια...γιατι ο θηλασμος με εχει δεσει παρα πολυ μαζι της...ωρες-ωρες σκεφτομαι οτι δεν θελω να σταματησω το θηλασμο ποτε... :woohoo: αλλα μετα σκεφτομαι οτι θα την κοροιδευουν οι φιλοι της οταν θα λεει οτι πινει ακομα το γαλα της μαμας... :laugh:

γραψτε μας λοιπον πως μπορουμε καποια στιγμη να σταματησουμε τον θηλασμο ομορφα και ομαλα και χωρις να δημιουργηθουν ψυχολιγικα ουτε στα μωρα αλλα ουτε και σε μας...

λαλα καποα στιγμη θελω να μου στειλεις ποτε αρχισες και τι ταιζες την δικια σου...ενδιαφερομαι παρα πολυ να μου πεις για να μου δωσεις ιδεες... :)

Αχ μωρε δυσκολος ο αποθηλασμος. Το σκεφτομαι και στεναχωριεμαι απο τωρα... Οταν κανει τα χειλακια του δεξια αριστερα ψαχνοντας για στηθος πως να αρνηθεις??? :( Η κουμπαρα μου θηλαζε 13 μηνες. Ετυχε να φυγει επειγοντως στο εξωτερικο και κρατησε την κορη της ο πεθερος της... Ουτε αποθηκη ουτε τιποτα... Κι ετσι αποθηλασε.. Ειναι κι αυτος ενας τροπος? Η ειναι λιγο βαρβαρο?? Η μικρη δεν εβλεπε την μαμα της οποτε δεν ενοιωσε και απορριψη η κανω λαθος? Δεν ξερω..

Lala εισαι τρομερη! Ευχαριστω που ανοιξες αυτο το θεμα, διαβαζοντας αυτο που εγραψες κ αυτα που εγραψαν τα κοριτσια νοιωθω ηδη καλυτερα...

Δεν υπαρχει καλυτερο συναισθημα απο το θηλασμο δεν αντιλεγω!

Ξερω οτι δημιουργει ψυχολογικα προβληματα στην μικρη το να της δινω μπουκαλι κ να μην πινει απο το στηθος μου. Το γαλα μου ηδη εχει αρχισεινα αραιωνει κ ισως για αυτο να μου ξυπναει το βραδυ. Γιατι το πρωι που την θηλαζω κ την αφηνω στην μανα μου κατα τις 9.30 αρχιζει κ της κλαιει κ της δινει την φρουτοκρεμα (την θηλαζω κατα τις 8). Ισως απο μονη της σιγα σιγα να σταματησει. Θα προσπαθω να της δινω μπουκαλι με στοργη κ αγαπη, κανοντας τον κλοουν πχ και βλεποντας.

Με τρελαινει οταν ψαχνει το στηθος μου, νοιωθω πολυ δεμενη μαζι της... αλλα αν χρειαστει να την κρατησει η μανα μου ενα βραδυ ή πρωι τι θα γινει?

Πολύ ωραίο θεματάκι :)

Μπράβο Lala

Εγώ προσωπικά δεν σκέφτομαι ακόμα τον αποθηλασμό

αλλά θα ήθελα να είμαι ενημερωμένη από μαμάδες που έχουν

αποθηλάσει φυσικά για όταν και αν χρειαστεί ;)

Έμενα γιατί μου προκαλεί θλίψη ότι το παιδί μου δεν θα με "θέλει" άλλο για να καλύψει τις ανάγκες του??? Εδώ και 3 μήνες οι θηλές μου είναι κλάφτα χαράλαμπε (LaLa ακόμα το ίδιο βιολί μια φτιάχνει η μία μια χαλάει η άλλη). Καλέ μιλάμε για πόνο και δεν μου πέρασε ούτε μια στιγμή από το μυαλό να διακόψω! Τον έχω ανάγκη πιο πολύ απ'οτι έχει αυτός εμένα. Ακούω για αποθηλασμό και νομίζω ότι θα συμβεί όταν πάει φαντάρος :P:dry: Αχ καλό κουράγιο σε όλες όσες αποθηλάζετε.

Καλημερα κοριτσια. Ο μικρος μου αποθηλασε οταν ηταν σχεδον 8 μηνων. Γενικα δεν ηταν μωρο που ξυπνουσε πολλες φορες το βραδυ για να θηλασει και κοιμοταν αρκετα καλα.Μια μερα ξαφνικα, του εβαζα το στηθος στο στομα κ το κρατουσε χωρις να κανει τιποτα και μετα εκανε πρρρρρρρρρρρρρρ κ το εφτυνε!!!! Αυτο γινοταν ολη μερα για 4 μερες συνεχομενες. Την 5η μερα του εδωσα ενα μπουκαλι με ξενο γαλα κ το ρουφηξε αμεσως ΟΛΟ!!

Να σας πω την αληθεια, ημουν μια κοπελα που ακομα κ οταν ημουν εγκυος θεωρουσα το θηλασμο σαν κατι το οποιο ποτε δε θα εκανα, σαν κατι τρομερα δυσκολο κ ακατορθωτο. Δεν ηθελα να δοκιμασω καν. Με την επιμονη του αντρα μου ομως (κυριως) και χωρις καθολου στηριξη απο τους δικους μου ανθρωπους τον θηλασα τοσο καιρο.

Ηταν κατι που με στεναχωρησε πολυ ομως, ηθελα να τον θηλασω τουλαχιστον μεχρι το χρονο. Δεν ξερω τι εκανα λαθος η αν επρεπε να προσπαθησω κ αλλο, αλλα ακομα κ σημερα που το σκεφτομαι με στεναχωρει κ νιωθω οτι κατι εκανα λαθος. Το επομενο θελω να το θηλασω πολυ περισσοτερο..

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΛΑΛΑ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΕΒΓΑΖΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΙΑ 9 1/2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ. ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΗΛΑΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑ. ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΜΩΣ 9 ΜΗΝΕΣ. ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ 9 ΜΗΝΩΝ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ!!!

Γεια σας κορίτσια,

και εγώ θηλάζω αποκλειστικά την κόρη μου και γίνεται 4 μηνών την επόμενη εβδομάδα. Συμφωνώ ότι με τον θηλασμό δένεται η μήτερα με το παιδί και ενδεχομένως παίρνει πολλά απο τα αντισώματα της μητέρας, όμως ειλικρινά νομίζω ότι του έχουμε δώσει πολύ μεγαλύτερο βάρος απ' όσο πρέπει. θέλω να πω ότι η μικρή μου αρρώστησε παρόλο που τη θήλαζα και είμασταν με μάσκα 3 εβδομάδες ενώ ο γιος μου που δεν τον θήλασα έκανε για πρώτη φορά μάσκα 4 χρονών και αρρώστησε για πρώτη φορά 13 μηνών. εγώ θα τη θηλάσω έναν μήνα ακόμα και μετά σιγά σιγά θα της δίνω και άπό το μπουκάλι γιατί πρέπει να συνηθίσει και αυτό. ξέρω μωρά που θήλαζαν μέχρι 11-12 μηνών και τώρα δεν πίνουν γάλα γιατί δε θέλουν το μπουκάλι. Μια χαρά μεγαλώνουν και τα μωρά που πίνουν ξένο γάλα. Τα παιδιά ξέρουν αν και πόσο τα αγαπάμε είτε τα θηλάσουμε είτε όχι.

Lala μου αν κατάλαβα καλά αποφάσισες να αποθηλάσεις;;;;

Αν και έχουμε διαφωνήσει αρκετές φορές, θέλω να σου πω συγχαρητήρια που κατάφερες και θήλασες το κοριτσάκι σου τόόόόόσο πολύ..Μπράβο και στις δυο σας!!!!

Αλλά και σε όλες τις κοπέλες που τα κατάφεραν!!!

Εγώ δεν κατάφερα να θηλάσω το κοριτσάκι μου...Τα παράτησα στην πρώτη δύσκολη στιμή και κατέφυγα στην εύκολη λύση του θήλαστρου, θα μου επιτρέψεις πρώτα ο Θεός όταν κάνω το 2ο, να σε βομβαρδίσω με ερωτήσεις Lala για να τα καταφέρω...Βλέπεις, όσο ήμουν έγκυος, δε διάβαζα τα θέματα για θηλασμό, καθώς θεωρούσα ότι ήταν έυκολη υπόθεση...Διαψεύστηκα με το χειρότερο τρόπο!! :(:(:(:(

Και όταν πλέον την είχα στην αγκαλιά μου, δεν είχα καν το χρόνο να μπω να μου δώσετε συμβουλές...Και φανταστείτε ότι όταν άρχισε να μου κόβεται το γάλα, την έβαζα στο στήθος και ξέραμε και οι δύο πώς πρέπει να θηλάσει..Αλλά... :(:(:( Και τώρα εκεί που καθόματσε αγκαλίτσα, μου κατεβάζει το φανελάκι μου και με φιλάει στο στήθος... :(:(:( Δε φαντάζεστε πόσο πληγώνομαι και πόσο μετανιώνω που δεν το πάλεψα... :(:(:(

Ελπίζω στο 2ο να με δεχτείτε στην παρέα σας και να μου δώσετε τα φώτα σας....

Συγχαρητήρια σε όλες και πάλι...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...