Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ωτίτιδα


popaki

Recommended Posts

Κορίτσια μου ο Χρηστάκης μου αρρώστησε, έχουμε ωτίτιδα και δυστυχώς πήραμε την πρώτη μας αντιβίωση :(

Αφού έβγαλε τα κάτω τα δοντάκια και ηρέμησε πολύ για 3-4 μέρες ξεκίνησε η ανησυχία για τα πάνω, βγήκαν και τα πάνω αλλά έκανε πυρετό χθες, νόμιζα οτι είναι απο τα δοντάκια του εδωσα αντιπυρετικό αλλά το βράδυ ξυπνησε με κλάματα και τρόμαξα να τον ηρεμήσω, πήγαμε στο γιατρό και τελικά το ένα αυτάκι είναι ερεθισμένο. ο καημένος γκρινιάζει μαραζώνει απο τον πυρετό και μόλις παίρνει σιροπάκι συνερχεται ,παίζει, γελάει και μετά ξανα γκρίνια κ.τ.λ.

Είμαι πολυ στεναχωρημένη, εντάξει αρρώσταίνουν τα μωρά αλλά δεν σας κρύβω οτι αισθάνομαι ενοχές, αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος, τι δεν πρόσεξα και μήπως φταίω εγώ που ταλαιπωρείται το μωράκι μου. :(

ψάχνω στο ιντερνετ για να μάθω,

δεν τον πρόσεξα και κρύωσε; δεν του τα καθάριζα καλά ή του τα καθάριζα περισσότερο απο οτι έπρεπε; υπάρχει περίπτωση να είναι και απο τα δοντάκια; δεν ξέρω και μη με παρεξηγείται αλλά είναι η πρώτη μας φορά που αρρωσταίνουμε... έχετε εμπειρία;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είχε και η μικρή μου ωτίτιδα πριν κανένα μήνα.

Καταρχήν μην αγχώνεσαι και μη σκέφτεσαι έτσι!

Ωτίτιδες παθαίνουν τα μωράκια όταν έχουν μυξούλες και επειδή δεν μπορούν ανα φυσήξουν τη μυτούλα τους οι μυξούλες κατεβαίνουν προς τα αυτάκια κι έτσι αυτά μαζεύουν υγρό και έχουμε την ωτίτιδα..Εμείς είμασταν με ορό και ρουφήχτρα όλη μέρα αλλά και πάλι την πάθαμε και πήραμε και αντιβίωση. Τώρα πέρασε και είμαστε μια χαρά. Μπορεί να είναι κάποια ιωσούλα, θα περάσει..

Όλα μια χαρά τα έκανες άλλα έτσι είναι τα μωράκια...αρρωσταίνουν και ξανά και γίνονται καλά και πάλι...μη στενοχωριέσαι πολλά μωράκια παίρνουν αντιβίωση ακόμη και μόλις γεννηθούν :)

Περαστικά σας! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ πολύ MariaIoanna,

κι ο γιατρός τα ίδια μου είπε άσχετα αν εγω η τρελή σκέφτομαι τα δικά μου! κι εμεις με τον ορό είμαστε καθέ μέρα αλλα την πατησαμε!

Περαστικά να ναι...

Φιλιά στη μικρή σου! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμεις παθαμε τρεις. τη μια με το που γεννηθηκε- νοσηλευτικε στη ΜΕΝΝ

καταρχας οταν υποψιαζεσαι ωτιτιδα να πηγαινεις το μωρο σε ΩΡΛ, γιατι οι παιδιατροι δινουν γεννικα αντιβιωση ενω ενας καλος ΩΡΛ θα καθορησειτην αιτια και το ειδις. Αν ειναι δηλαδη μεση ή εξωτερικη. Αυτο το καταλαβαινεις αμα ο μικρος τραβαει το αυτακι του και γκρινιαζει. Επισης μπορεις να πιεσεις το σημειο πισω απο τον λοβο,αμα ουρλιαζει σφαιρα στον ΩΡλ.

Επισης ξεχνας μπατονετες κλπ. καθαρηζεις με ενα βαμβακακι η με μια απαλη γαζουλα μονο οτι υπαρχει εξω τιποτα αλλο. και φυσικα ορο στην μυτη- κατι σαν ελευθερη παλη το ξερω- αλλα αυτο το κανεις ηδη. Μην σε ανισυχει δεν κανεις κατι καθος, τα μωρα το παθαινουν απλα φροντιζε να του καθαρηζεις την μυτουλα και προλυπτικα οχι μονο οταν εχει μηξες. και το σημαντικοτερο...οταν κανεις μπανιο το μωρο προσοχη να μην μπαινει μεσα νερο. Αμα θες βουλωνε του τα αυτακια με λαδομενα βαμβακακια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

popaki περαστικά σας!!όπως στο λένε τα κορίτσια είναι...ένα σοκ στην πρώτη αντιβίωση το παθαίνεις η αλήθεια είναι!Σίγουρα δε φταις πουθενά, παιδιά είναι αρωσταίνουν΄..μην ανησυχείς όλα καλά θα πάνε και πάλι περαστικά!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα Ποπάκι και περαστικά στο μωράκι σου

Αχ αυτή η ωτίτιδα!Εμένα ο μικρός μου την πέρασε δύο φορές ήταν ερεθισμένα και τα δυο αυτάκια του πολύ λίγο και ευτυχώς που ήταν ήπιας μορφής και πήρε αντιβίωση για πολύ λίγο. Το ίδιο αναρρωτιόμουν και εγώ με εσένα τι έκανα λάθος αλλά η γιατρός που είπε πολλά πιθανά αίτια. Αυτό που κάνω είναι να του καθαρίζω μετά το μπάνιο πολύ καλά τα αυτάκια του απο το νεράκι, όταν πρέπει να χρηστιμοποιήσω φυσιολ.ορό έχω τον μικρό πάντα όρθιο και όχι ξαπλωμένο και ανα τρίτη ημέρα με μια βατονέτα (αυτες για μωρά) αφου της έχω βάλει λίγο καθαρό οινόπνευμα περνάω απέξω το αυτάκι του. ΜΟΝΟ απέξω και ΠΟΤΕ μεσα ολα αυτά κατ΄εντολή γιατρού. Όταν είχε ωτίτιδα όταν τον κάναμε μπάνιο τα αυτάκια του τα είχαμε καλυμμένα ώστε να μην μπαίνει νερό μέσα καθόλου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καθε νεα μανουλα οταν αρρωσταινει το παδακι της στεναχωριρετε καιναι ειναι λογικο να μην ξερεις τι να ανεις ειδικα ο πονος του αυτιου ειναι αστα να πανε .Η αιτια για πονο στο αυτι κατα μερος ειναι απο τη μυτουλα δνε μπορουν να φυσηξουν τη μητουλα και ετσι παρουσιαζουν προβλημα στα αυτια .Επισης ποτε μπατονετες ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα αυτακια τα καθαριζουμε με την πετσετουλα πταν τα κανουμε μπανιο και καθαριζουμε μονο το κερακι σκοπος ειναι να διωξουμε το κερακιμε τη μπατονετα εχουμε τα αντιθετα αποτελεσματα το σπρωχνουεμ προς τα μεσα.Ορο χρειαζετε συνεχεια και υπαρχει ακι ενα διαλυμα το οποιο το φτοιαχνουν στα φαρμακεια αλαλ θα πρπει να ρωτησεις το παιδιατρο για την αναλογια εμενα ο Σταυρος που ειναι 5 ετων βαζυμε σε μισο μπουκαλι των 500γραμμ. μισο Οτριβιν και ενα ολοκληρο καραμαντ και του βαζω 2 cc 3 φορες τη ημερα αλλα συ ξαναλεω ειναιμμεγαλος δνε ξερω αν σε τοσο μωρο επιτρεπετε το καραμαντ.

Επισης για τον πονο depon - ponstan και προσοχη Οχι σταγονες στα αυτια του παιδιου και στο λεω γιατι θα ακουσεις πολαλ απο καποιες μεγαλες γιαγιαδες .Περαστικα και συντομα θα αναρωσει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΟΝΤΙΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΛΙΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΩΤΙΤΙΔΑ..

ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΕΣΥ...

ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ..ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ Κ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΟΥ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια και για τις συμβουλές σας,

πάμε καλύτερα ευτυχώς, πυρετό δεν ξαναέκανε, η γκρίνια είναι ελάχιστη θα έλεγα απλά ημασταν που ήμασταν κολλημένοι τώρα γίναμε αυτοκόλλητοι! έκανε όμως λίγο διάρροια κ ίσως είναι από την αντιβίωση, μίλησα στον γιατρό κι αν συνεχίσει θα την αλλάξουμε. Σε 15 μέρες 4 δόντια και πάμε για άλλα δυο στο καπάκι,συν το αυτάκι μας, τι ζόρι τραβάει το πουλάκι μου! Πάλι καλά είμαστε ειδικά απο θέμα γκρίνιας αφού έχουμε και τις στιγμές μας που ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια και ξεχνάμε τον πόνο!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η διάρροια είναι από την αντιβίωση και εμάς η μικρή είχε και μας είπε ο γιατρός ότι είναι από την αντιβίωση. Όλα καλά λοιπόν!! Περαστικά σας! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα και περαστικά στο παιδάκι σου!

Για να διατηρούνται καθαρά τα αυτάκια του μωρού και να μην πιάνουν κεράκι, πρέπει να καθαρίζουμε καλά τις μυτούλες με φυσιολογικό ορό (που ήδη κάνετε). Επίσης να μη χρησιμοποιείς μπατονέτες γιατί αντί να καθαρίζουν, σπρώχνουν βαθύτερα τη βρωμιά! Απλά να καθαρίζεις τα αυτάκια του μετά το μπάνιο με την πετσετούλα του. Επίσης ο παιδίατρος μας έχει πει ότι μπορούμε να βάζουμε στα αυτάκια τους δυο-τρείς σταγόνες ελαιόλαδο τρείς φορές την ημέρα γιατί το ελαιόλαδο βοηθάει στα καθαρισμό των αυτιών καθώς το κεράκι που έχει συσσωρευτεί, γλιστράει και βγαίνει έξω από τ' αυτάκι.

Επίσης αν πίνει γάλα με το μπιμπερό, να φροντίζεις την ώρα που το πίνει να είναι λίγο ανασηκωμένη η πλάτη του (μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαξιλάρι)γιατί να μη πηγαίνει το υγρό στο αυτί και φράζει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απλά να καθαρίζεις τα αυτάκια του μετά το μπάνιο με την πετσετούλα του. Επίσης ο παιδίατρος μας έχει πει ότι μπορούμε να βάζουμε στα αυτάκια τους δυο-τρείς σταγόνες ελαιόλαδο

εγω του τα καθαριζω με ενα καθαρο χαρτομαντυλο, η πετσε ατ εινα ιπολυ χοντρη και δεν μαζευει ολα τα υγρα...επισης αν βαλεις λαδομενα βαμβακακια εχει το ισο αποτελεσμα με τις σταγονες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια αυτο με την μπατονέτα το ήξερα οτι δεν κάνει και απο τότε που γεννήθηκε με πετσετούλα τον σκούπιζα αλλά τελευταία κάποιες φορες υπέκειψα στον πειρασμό να βάλω μπατονέτα ίσα ισα για να πάρω το κεράκι βλακεία μου, τέλος πάντων κομμένες οι μπατονέτες και θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας.

κάπου διαβασα κι εγω οτι δεν κάνει να πίνει γάλα ξαπλωμένο το μωρό αλλά δεν διευκρινιζε για μπουκάλι η θηλασμό, εγώ τον θηλάζω αποκλειστικά και όποτε θέλει να κοιμηθεί θηλάζει ξάπλα, όπως και να εχει για καλο και για κακό θα τον παίρνω αγκαλίτσα αυτες τις μέρες να τρώει.

Απο στερεές τροφες πάλι, τίποτα κορίτσια. 5 κουταλάκια ετρωγε ολο κι όλο και τώρα ουτε το κουτάλι θελει να βλέπει. δεν θέλω να τον πιέσω (οχι οτι μπορω κιόλας, σαν κλεινει το στομα δεν ανοίγει ουτε με λοστο! αφου τσατιζεται και γκρινιαζει με κλειστό το στομα στην θεα του κουταλιου).Ευτυχώς στο στήθος όχι απλα κάθεται όρμάει κιολας, τουλαχιστον να είναι γεματο το στομαχάκι του, αντιβίωση παίρνει, βέβαια θα ήταν καλυτερα να έτρωγε φαγάκι να τον πιάσει καλύτερα αλλά τι να τον κάνω...Είναι μαμαγαλατας! :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...