Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ


Recommended Posts

Αύριο στις 12 επειδή έχω περάσει τα 35 εδώ και 2 χρόνια.

Μια χαρά είναι η κούκλα μου αφού έχουμε κάνει αυχενική, αλλά θα πρέπει να δούμε και τα χρωμοσώματα είπε ο doctor.

Μου είπε να μην ανησυχώ αλλά δεν σας κρύβω ότι έχω άγχος!!

:unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tsofi σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και 'γω΄πλησιάζω τα 37 και δεν θα γλυτώσω την αμνιοπαρακέντηση και αρκετές φορές που το σκεύτομαι με πιάνει πανικός γιατί έχω ακούσει ότι πονάει..δεν είναι ανατριχιαστικό και καλά αυτό είναι το λιγότερο το 1 τις εκατό για αποβολή το τρέμω,τρέμω μην πάθει τίποτα το μωράκι μου!!!!!!!!!!!

Αυτή την εξέταση για τα χρωμοσώματα θα την κάνει απο το υγρό της αμνιοπαρακέντησης;

Σου εύχομαι μέσα απ'την καρδιά μου να πάνε όλα καλά και να γεννήσεις ένα υγιέστατο μωράκι!!!!!!!!!!! Το πρώτο σου; Εμένα πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά και να γεννηθεί θα είναι το πρώτο μου!!!!!!!!!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι το πρώτο! Με ιστορικό 2 αποβολών.

Κοίτα, μίλησα με γυναίκες που έκαναν και τις είδα πολύ καθυσηχαστικές.

Άσε που μου είπαν πως κρατάει 2-3 λεπτά και νιώθεις απλώς μια πίεση και όχι πόνο!

Αλλά το άγχος-άγχος!!

Θα σε ενημερώσω εκτενέστερα αύριο :)

Με το καλό να έρθει και το δικό σου μωράκι :):cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τι τραβάμε εμείς οι μάνες!!!τσόφι μου σου εύχομαι να είναι τα πιο γρήγορα 2-3 λεπτά της ζωής σου!!!όλα θα πάνε καλά!!Περιμένουμε τα καλά σου νέα λοιπόν αύριο :cheer:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τσόφι σε ευχαριστώ για την ευχούλα σου!!!!!!!!!!!

Και 'γώ είχα το καλοκαίρι μια παλίνδρομη και μάλλιστα μετά απο 4 προσπάθειες εξωσωματικής !!!!!!!!!!

Αυτό το μωράκι μου τώρα είναι απο Θαύμα με φυσιολογική σύλληψη!!!!!!!!!

Εύχομαι να μας πάνε καλά και να γεννήσουμε τα μωράκια μας και να είναι γεμάτα υγεία,η Παναγία να μας προστατεύει και εμάς και τα μωράκια μας!!!!!!!

Περιμένουμε με αγωνία νέα σου αύριο και πάρε και ένα καρματάκι για γούρι!!!!!!!!! :laugh: :laugh:

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

και γω στη θέση σου θα φοβόμουν αλλά αφού είναι για το καλό του μωρού σου αυτό να σκέφτεσαι και θα περάσει. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και δες το σαν μια προληπτική εξέταση και τίποτε άλλο.

Καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σου γράφω για να σε καθησυχάσω μιας και έκανα και γώ τη συγκεκριμένη εξέταση στην εγκυμοσύνη μου.

Καταρχάς να σου πω πως την έκανα από επιλογή.Ήμουν 22 ετών,δε συνέτρεχε κάποιος σοβαρός λόγος,απλά ήθελα να την κάνω για να νιώσω σιγουριά.

Η διαδικασία χωρίς υπερβολές διαρκεί 15 δευτερόλεπτα.Δε νιώθεις πόνο,δε νιώθεις τίποτα.Για το υπόλοιπο της ημέρας έμεινα στο σπίτι και στο κρεβάτι για να χαλαρώσω και πήρα για 3 μέρες κάτι χάπια που μου 'δωσε ο γιατρός.Την επόμενη μέρα επαμήλθα στις δραστηριότητές μου.

Τα αποτελέσματα τα πήρα μετά από 3 μέρες.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Το κάλο επίσης είναι πως θα μάθεις με 100% ακρίβεια το φύλλο του παιδιού.

Καλά αποτελέσματα

:):):)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Είμαι 35, περιμένω το πρώτο μου μωρό μετά από εξωσωματική και έκανα την αμνιοπαρακέντηση πριν 20 μέρες λόγω αυξημένης αυχενικής. Ευτυχώς τα αποτελέσματα ήταν καλά (σε 3 μέρες παίρνεις τα πρώτα, τα πιο σημαντικά και σε 2 εβδομάδες και κάποια παραπάνω για πολύ σπάνιες παθήσεις)

Η διαδικασία δεν είναι τίποτα. Αν δεν υπήρχε αυτός ο μικρός κίνδυνος, ούτε που θα το συζητούσαμε. Ουσιαστικά είναι σαν να σου κάνουν μία αιμοληψία στην κοιλιά - και μπορώ να πω ότι και το τσίμπημα είναι λιγότερο αισθητό από το τσίμπημα της φλέβασ στο χέρι. Κρατάει πολύ λίγο (1 λεπτό). ΄Μέχρι και την επόμενη μέρα ένιωθα κάτι σαν ανεπαίσθητη ενοχλησούλα τύπου περιόδου - ίσως ήταν και από το άγχος μου. Εγώ λόγω του ότι είχε προηγηθεί δυσκολία στη σύλληψη, ήμουν λίγο πιο υπερβολική. Εμεινα 5 μέρες σπίτι, εκ των οποίων τις 2 πρώτες στον καναπέ. Ο γιατρός είχε πει ότι οι 2 πρώτες μέρες είναι οι κρίσιμες και απλώς να μην ζορίζομαι και να μην κουράζομαι.

Πήρα και 3 μέρες αντιβίωση.

Μη φοβάσαι καθόλου τον πόνο πάντως - δεν είναι τίποτα

Καλή επιτυχία!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λίζα ευχαριστώ για το μήνυμα σου.

Ο πόνος είναι το τελευταίο που με απασχολεί :)

Όπως είπες και συ αν δεν υπήρχε αυτός ο μικρός κίνδυνος, ούτε που θα το συζητούσαμε. Αυτό μόνο, αν και ο γιατρός μου είναι πολύ καθησυχαστικός!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tsofi καλή επιτυχία! Σου γραφω και εγώ για να μοιραστώ μαζί σου την εμπειρία μου απο την αμνιοπαρακέντηση.

Ολη η διαδικασία διαρκεί πολύ λίγο 2-3 λεπτά γίνεται η λήψη του υγρού και ο γιατρός παρακολουθει το μωρο με υπερηχο πριν τη λήψη και μετά. Δεν πονάς σχεδόν καθόλου .

Επιστρεφοντας στο σπίτι για μια εβδομάδα χρειαζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική , όχι απότομες κίνησεις, όχι βάρη . Όσον αφορά τον κίνδυνο για αποβολή είναι έλάχιστος 0,5%.

Πήγαινε για την εξέταση με το λιγότερο άγχος και όλα θα πάνε καλά.

Περιμένουμε νέα σου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οταν εμεινα εγκυος στο Σταυρο ημουν 33 ετων ειχα μιακαλη αυχνικα και πολυ καλο και το Α τεστ ετσι δνε χρειαστηκε τοτε να κανω την αμινοπαρακεντησ .Μετα το β επιπεδου απο κομπινα του ατομου που εκανε το υπερηχο ηθελε να κανω την αμινοπαρακεντηση επειδη λεει εβλεπε κατι στη καρδια του μωρου εγω ημουν ηδη σχεδον πεντεμιση μηνων ο γυναικολογος μου δεν ειχε ενημερωθει οπως επρπε ακι οατν το βραδυ μιλησαμε και εκλαιγα και του ειπα τι ειχε συμβει μου ειεπ οτι θλει να διε το υπερηχο .Μολις το ειδε εσκασε σε γελια αυτο που υποτιθετε οτι εβλεπε στην καρσια ηταν εα φυσημα χωρις καμια σημασια και βεβαι με τη ψυχολογια που ειχα δνε με αφησε να παω να μπω .Αν βεβαια επρπε κι ητα σοβαρος ο λογος τοτεναι θα το εκανα, αλλα μονο καιμονο λογω ηλικιας και φοσον οι αλλες εξετασεις ειναι καλες δνε υπαρχει λογος .Η αμινοπαρακεντηση ειναιμια εξεταση που πρπεπεινα γινετε ανεξαρτητα απο την ηλικα οταν συτρεχει λογος αλλα δυστυχως στα περισσοτερα νοσοκομεια την κανουν γιανα παιρνουν τα χρηματα .

Σαν εξεταση ομως απο οτι ξερω και απο τη κουνιαδ αμου που ειχαν ιστορικο ο αντρας της δνε κραταει περισσοτερο απο 2 λεπτα με ολη τη διαδικασια και απλα πρπει αν εμινεις ξαπλα τη πρωτη μερα καινα παρις οτι σου πει ογιατρος .

Επισης υπαρχεικαι η ληψη τροφοβλαστη την οποια την κανεις πθιο πριν και ετσι εισια πιο ηρεμη .Αν κανω τωρα στα 39 αλλο παιδι ναι θα τη ζητησω αν θεωρησει ο γυναικολογος μου οτι υπαρχει λογος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια μου καλά, καλά πήγε.

Όντως η διαδικασία δεν κράτησε πάνω από 5 λεπτά και δεν πονάει καθόλου Την ώρα της λήψης του αμνιακού υγρού, ένιωσα ένα τράβηγμα στην κοιλιά στην δεξιά μεριά (φυσιολογικό κατά τον γιατρό) το οποίο εμφανιζόταν και χθες κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σήμερα είμαι πιο χαλαρή αλλά δεν σηκώθηκα από το κρεββάτι για προληπτικούς λόγους (για την ακρίβεια μια μακαρονάδα θα κάνω σε λίγο και μόνο αυτό) :laugh:

Η μικρή μου είναι 10-12 μέρες μεγαλύτερη, πράγμα που σημαίνει ότι την "συλλάβαμε" νωρίτερα απ'ότι υπολογίζουμε.

Πάντως την ξαναείδα και είναι μια χαρά :cheer:

Αποτελέσματα θα έχω την Τετάρτη :)

Σας ευχαριστώ όλες για την συμπαράσταση

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο Tsofi μου!!!!!!!! Όλα μια χαρά!!!!!!!!!!! :laugh: :laugh:

Ηρέμησε τώρα και με το καλό το γλυκό σου το μωρό!!!!!!!!!!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ωραία!!! σου εύχομαι καλά αποτελέσματα και κυρίως ΥΠΟΜΟΝΗ να περάσουν και αυτές οι δύο μερούλες. τεμπέλιασε λίγο ως τότε, το δικαιούσαι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπράβο Tsofi μου!!!!!!!!!!!!! Εύχομαι όλα καλά να πηγαίνουν μέχρι να κρατήσεις το μωράκι σου στα χέρια σου!!!!!!!!!!!!!!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ :kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Χεχε τυχερούλα..οκ εντάξει δεν είναι και κάτι τρομερό αλλά ούτε και ευχάριστο.. @Χρύσακι στη σύσπαση θα νιώσεις ότι η κοιλιά σου γίνεται πολύ σκληρή σε εκείνο το σημείο σαν πέτρα και ότι σε πιέζει και μπορεί να νιώσεις σα να σου κόβεται η αναπνοή.. δε νομίζω ότι η σύσπαση braxton hick συνοδεύεται με πόνο... Τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ τις συσπάσεις.. πλέον τις έχω συνηθίσει και αφού είναι ακανόνιστες και λίγες είναι φυσιολογικό..όταν γίνουν τακτικές και αρχίζει να αυξάνει η συχνότητά τους λογικά είναι συσπάσεις τοκετού και εκεί θα υπάρχει έντονη δυσφορία και πόνος..
    • Είμαι σε σοκ δεν το πιστεύω πως είχε τέτοια εξέλιξη η εγκυμοσύνη σου πραγματικά δεν το πίστευα και στην βδομαδα που είσαι λυπάμαι παρά παρά πολύ δεν ξέρω γιατί πρέπει να μείνεις τόσο στο νοσοκομείο, γνωρίζω κοπέλα που πήγε για αυχενική την βρήκαν θέμα με το μωρακι και έπρεπε να το πάρουν πήγε στο ΡΕΑ το έκανε και βγήκε την ίδια μέρα  επειδή μπαίνω και διαβάζω στην ομάδα που είσαι διάβασα όλο το στορι με τα πεθερικά σου και την ανησυχία σου για την αρνητική ενέργεια που έβγαλαν για το μωρακι σου πως δεν χάρηκαν και ότι μπήκατε νωρίς στην διαδικασία για δεύτερο μωρακι + τα έξοδα που θα έχετε και στεναχωρέθηκα όταν διάβασα το πως ένιωθες και ότι είχες ένα φόβο πως θα πας για αυχενική και δεν θα ακούσεις καρδούλα.. αλλά πραγματικά πίστευα πως οι ορμόνες που σε επηρεάζει να νιώθεις έτσι και ότι πιέστηκες που ήσουν σε έναν περιβάλλον που δεν ένιωθες άνετα και ευχάριστα..  Αλλά δυστηχως έκανα τόσο λαθος.. το είχες καταλαβει ότι κάτι δεν πάει καλά το ένστικτο σου έπεσε μέσα πραγματικά στεναχωρέθηκα σου στέλνω μια αγκαλιά παρε τον χρόνο σου κορίτσι μου να ξέρεις δεν εκανες τίποτα λαθος εσυ είσαι μια υπέροχη μανούλα για την κόρη σου και πολύ πολύ δυνατή θα δωσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά 
    • Κορίτσι μου σε νιώθω τόσο πολύ και πραγματικά λυπάμαι που το βιώνεις και πάλι αυτό το πραγματικά δυσβάχτο και άδικο γεγονός.... Γνώμη μου, επειδή σε μένα δεν έδωσαν την επιλογή της απόξεσης τότε και πήρα τα χάπια (χ2 γιατί το πρώτο πρωτόκολλο δεν έπιασε γιατί ήμουν κι εγώ σχεδόν 11εβδ τότε), χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, είναι πολύ επώδυνη και κυρίως ψυχολογικά βαριά διαδικασία... Μπορώ να σου στείλω σε προσωπικό μήνυμα την εμπειρία μου, αλλά να είσαι προετοιμασμένη ότι ίσως αυτή η οδός πολύ πιθανόν να σε κάνει χειρότερα ψυχολογικά και σωματικά... 😢  
    • Εγω έχω πάρει ένα που λέγεται "Η βίβλος της φροντίδας του μωρού"..Καλό είναι,πιάνει αρκετά θέματα και για την αρχή κ αργότερα..
    • Αυτό το έχω απορία κ εγώ..συσπάσεις ακούω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι..Με πιάνουν καμιά φορά τπτ περίεργα κ λέω λες να είναι;;;🤔
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...