Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι Γίνεται Με Το Περπάτημα


Recommended Posts

Γεια σας ,

 

θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ μαζί σας το άγχος μου ως μάνα και να ακούσω γνώμες και συμβουλές..έχω ένα κοριτσάκι 11 μηνών και 11 ημερών ακριβώς σήμερα...το άγχος μου είναι σε σχέση με το περπάτημα...δεν περπατάει ακόμα θα μου πείτε καλά είσαι με τα καλά σου 11 μηνών και θες να περπατάει κιόλας?? βλέπω όμως άλλα συνομίληκα παιδάκια που έχουν ξεκινήσει και κάνουν βηματάκια και άλλα περπατάνε κανονικά..εμένα αυτό που κάνει είναι να στέκεται στα πόδια της όρθια χωρίς όμως να σηκωθεί μόνη της την παίρνω αγκαλιά και την βάζω να πατήσει τα πόδια της κρατώντας την από τα χεράκια και επίσης να στέκεται όρθια στο τραπεζάκι του σαλονιού αρκετές φορές χωρίς να την κρατάω και άλλες να την κρατάω φοβούμενη μην πέσει...δεν μπουσουλάει..κάνει τουμπες γυρίζει μπρούμυτα και σηκώνεται..τι μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω να περπατήσει? μήπως κάτι δεν κάνω σωστά? τι να αλλάξω από όλα αυτά? η στράτα θα βοηθούσε την κατάσταση?

ευχαριστώ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μάλλον είμαι ταγμένη να απαντώ μόνο εγώ στα ποστ σου!

Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς να αγχώνεσαι. Δεν είναι και δύο χρονών η μικρή σου, έντεκα μηνών είναι, είναι απολύτως φυσιολογικό να μην περπατά ακόμα. Υπάρχουν παιδιά που πιάνονται και σηκώνονται μετά το χρόνο, ενώ άλλα, σηκώνονται από εξήμιση-εφτά μηνών. Άλλα περπατάνε εννιά μηνών, άλλα δεκαέξι μηνών. Δε σημαίνει τίποτα αυτό, ούτε και υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε τα παιδιά μας με άλλα παιδιά. Κάθε παιδάκι έχει τους ρυθμούς του!

Για τη στράτα δεν ξέρω να σου πω, δεν τη χρησιμοποίησα ποτέ, και δε τη συστήνουν και οι παιδίατροι, αλλά αυτό κυρίως για λόγους ασφάλειας. 

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν καταρχήν να σου ζήσει το καμάρι σου...Θα συμφωνήσω με η θέλω να γίνω μαμά ότι κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς.

Εμένα η μια μου περπάτησε 11 μηνών και εύκολα στις 3 μέρες έφυγε σφαίρα η άλλη όπως λες φοβόταν πήγαινε με τα γόνατα μέχρι 18 μηνών....που πήρε το θάρρος να σηκωθεί και πάλι στις αρχές το βήμα της δεν ήταν σταθερό.

Εγω για να την ενθαρρύνω την έβαζα όπως λες να στέκεται έτινα τα χέρια κοντά της για να τα πιάσει και απομακρυνόμουν καθώς πλησίαζε κάθε μέρα και πιο πολύ.Και γενικώς όποτε την έβλεπα στα γόνατα της έλεγα να πιαστεί σε ένα αντικείμενο που ήταν κοντά για να σηκωθεί και στην αρχή μάλιστα πήγαινε από αντικείμενο σε αντικείμενο ή τοιχο τοίχο...χα χα...ωραίες φάσεις μωρέ...μην αγχώνεσαι....απόλαυσε το....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις σας και τις δύο...έχω ακούσει πάντως περιπτώσεις που συνήθως δεν περπατανε στον χρόνο απλά άλλα μπουσουλάνε, άλλα παιδάκια απλά στέκονται το θέμα δηλαδή είναι ότι έχω απλά εχω ακούσει..γιατί κατά ενα περίεργο τρόπο όσες μαμάδες ξέρω στον περιγυρό μου δύο δηλαδή με τις οποίες τα παιδιά μας έχουν διαφορά περίπου 15-20 μέρες περπατάνε κανονικά..για αυτό προβληματιζομαι..τις τελευταίες 2-3 μέρες την πιέζω την δικιά μου λίγο παραπάνω να στέκεται ορθια, όταν σηκώνεται στα γόνατα την προτρέπω να με πλησιάσει αλλά το θέμα είναι ότι όταν βλέπει οτι δεν τα καταφέρνει τα παρατάει, αρχίζει και γκρινιάζει και προσπαθεί να κάνει μία κίνηση προς άλλη κατεύθυνση πιο εύκολη για αυτήν..νομίζω είναι λίγο τεμπελούλα..δεν ξέρω μήπως και το βάρος της επηρεάζει είναι 9 κιλά και εχει ύψος 74 εκατοστά..τι να πω...πάντως για την στράτα την παιδίατρο που ρώτησα με απέτρεψε λόγω του ότι γίνονται πολλά ατυχήματα στα παιδιά και ιδιαίτερα ότανυπάρχουν σκάλες στο σπίτι σαν το δικό μας..οπότε σίγουρα δεν θα πάρω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα!

 

Για το βάρος και το ύψος μια χαρά είναι η μικρή σου!Το κάθε παιδάκι περπατάει όταν είναι έτοιμο ψυχοσωματικά.Μην την πιέζεις, μπορεί έτσι να καταφέρεις το αντίθετο.Όταν κάνει κάτι μόνη της, επιβράβευσε την και ενθάρρυνε την.Μην της δείχνεις το φόβο σου και την αγωνία σου.Όπως η ομιλία έτσι και το περπάτημα, η αδρή και λεπτή κίνηση στα χέρια κ.α. για κάθε μωράκι διαφέρει το πότε θα το καταφέρει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...