Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εκανα το εμβολιο της νεας γριπης!

Recommended Posts

Καλημερα σε ολα τα κοριτσια!!!!!!

Σημερα το πρωι εκανα το εμβολιο!Εχω ενα αγορακι 2 μηνων και φοβομουν πολυ!Ηδη εμεις εχουμε αρκετα κρουσματα εδω και μαλιστα πολυ κοντινα ατομα.Οποτε πηραμε την αποφαση να το κανουμε και εγω και ο αντρας μου αλλα και η πεθερα μου που κραταει το παιδι καποιες ωρες καμια φορα.Μαλιστα προχθες βρηκα και το γυναικολογο μου στον δρομο και μου ειπε οτι το εκανε και αυτος αλλα και η γυναικα του(και αυτη γιατρος)και το εχουνε κανει και αλλοι φιλοι μας γιατροι.

Σας στελνω το μηνυμα για να σας επηρεασω θετικα πανω σ΄αυτο το θεμα.Και γω δεν ειμαι σιγουρη 100% αλλα λεω πανω απ'ολα η ασφαλεια του μπεμπη!Να μετριασω οσο γινεται τις πιθανοτητες.

Καλημερα και φιλια σε ολες σας!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalimera maraki!

kai ego den xero ti na kano..eimai ston 7..29 evdomadon,ti na kano?

o giatros mu leei oxi..mono an imoun sto proto trimino na to ekana..alla den xero..fovamai..akouw kai diafora..o adelfos mu einai ximikos se farmakeutiki polu gnosti etairia,kai mu leei oxi...!eimai dixasmeni...!

εγω ακομα δεν μπορω να πω οτι θεωρω ασφαλες το εμβόλιο βλεπεις υπαρχει ακι αυτη η κοντρα μεταξυ λουμοξολογων και απλων γιατρων που και οι ιδιοι σε μπερδευουν .

Εγω βεβαια δνε εκαν ουτε ο απλο της γριπης ουτε στο μικρο το εκανα αφουειναιπανω απο 5 δεν ξερω αν θα το κανει το πλο ο αντρας μου .Δεν ξερω καθε μερα κλεινουν ολο και περισσοτερες ταξεις εδωστο ολυμπιακο χωριο σημερα το ενα σχολειο απο ταδυο που στεγαζονται στην ιδια σχολικη μοναδα .

Μαρακι και εμεις το σκεφτομαστε εντονα..ο αντρας μου ειναι καθετος υπερ του εμβολιου .. εγω το σκεφτομαι ακομα..

θα πρέπει όμως πάνω από όλα να σκεφτομαστε τα μωρα..

Κοριτσια ελπιζω να αποφασισαμε το σωστο!Ολα για το μωρο μας!

Manm αν ημουνα εγκυος τωρα ισως να μην το εκανα.Αλλα θα προσεχα πολυ.Οπως και εκανα δηλαδη οταν ημουνα.Και μαλιστα ειχανε κολλησει το καλοκαιρι πολλοι φιλοι μας και ειχαμε τρομαξει γιατι ακομη δεν ειχαμε δει αν ειναι επικυνδινο.Παντως ενιωθα και νιωθω πολυ στρεσσαρισμενη απο αυτο το πραγμα βρε παιδι μου.Να μην μπορεις να κυκλοφορησεις ανετα.Συνεχεια με μαντιλακια και απολυμαντικα!Ελεος πια.....

συγνωμη κοριτσια και εγω αγαπαω το μωρο μου και θελω φυσικα να την προστατεψω και γιαυτο ρωτησα την παιδιατρο μας αν πρεπει να το κανει η μικρη κ μου ειπε κατηγορηματικα οχι,δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος πιο αρμοδιος απο τον παιδιατρο που παρακολουθει το καθε παιδακι ως προς τη ληψη της αποφασης του να κανει το παιδι το εμβολιο ή οχι..

Τα μωρά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τη νέα γρίπη.Εδώ καλά καλά δε ξέρουμε τις επιπτώσεις που έχει θα το κάνουμε και σε παιδιά???ΑΠΑΠΑΠΑ!!!Και εγώ πάντως απο πολύ έως πάρα πλύ αρνητική είμαι...Πολύ προσοχή θέλει και θα το περάσουμε και αυτό...Ελπίζω....

Εγώ δεν έχω παιδάκια, και δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα αν είχα. Αλλά βλέπω ότι η γρίππη αυτή είναι ήπιας μορφής, και δεν είναι θανατηφόρα, ή, τέλος πάντων, είναι όσο θανατηφόρα είναι και η κανονική γρίππη. Όσοι πέθαναν από τη νέα γρίππη είχαν κάποιο επιπλέον σοβαρό πρόβλημα υγείας (καρδιοπάθειες, αναπνευστικά προβλήματα)και είναι πολύ πιθανόν να είχαν πεθάνει και από την κανονική γρίππη.

Γιατί ποτέ δεν έκλεισε τάξη σχολείου επειδή τα παιδιά αρρώστησαν από κανονική γρίππη; Γιατί η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως "πανδημία", από τη στιγμή που η νέα γρίππη είναι ελεγχόμενη, θεραπεύσιμη και οι θάνατοι ελάχιστοι, σε σχέση με επιδημίες γρίππης του παρελθόντος; Είναι μια καθαρά εκφοβιστική εκστρατεία για να πουληθούν τα εμβόλια. Έτσι το βλέπω εγώ...

Μαράκι, ελπίζω να πάνε όλα καλά!!!!!!!

Θσ υμφωνισω απολυτα μετην Αννα- Μαρια!!! Ασε που απο τροχαια πανε περισσοτεροι ανθρωπη...γιατι δεν επιβαλλουν απαγορευση κοικλοφοριας χαχαχα!!! Παιδια ηρεμια, κλειστε την τηλεωραση...στα νοσοκομεια παντα τετοια εποχη γινετε το αδιαχωρηο.!!! Εγω δεν το κανω!! και αμα ειναι να παω απο τη νεα γριπη ασ παω...θα πουν και το ονομα σμου στις ειδησεις χιχιχι!!!

Κοριτσια οπως βλεπετε υπαρχει μεγαλη παραπληροφορηση.Ακομη και γω που το εκανα δεν ξερω αν εκανα καλα!Οτι αποφαση και να παρουν οσοι εχουνε παιδακια θα ειναι γιατι θελουνε το καλο τους!Οποια και ειναι αυτη.Εμεις πηραμε αυτη δηλαδη να το κανουμε.Οταν γυρω μας γινεται χαμος.Φυσικα για το μωρο.Γιατι αν κολλησει θα χρειαζεται ενδονοσοκομειακη παρακολουθηση.Αυτα μας τα ειπε ο παιδιατρος μας savropinguine μου.Και επειδη και μεις τον εμπιστευομαστε τον ακουσαμε.Οπως και μια πολυ καλη φιλη μας παιδιατρος στο Παιδων και εχει και παιδακι 1 ετους το εκανε και αυτη.Φυσικα στο παιδι δεν θα δοκιμαζα τιποτα ποτε.Ενα μωρο το περναει πιο δυσκολα απ'οτ εμεις.Σημερα μια αλλη υπαλληλος του αντρα μου που καθοτανε στη δουλεια διπλα ακριβως στην κοπελα που κολλησανε τα παιδακια της εχει την μικρη(9μηνων)απ'το πρωι χαλια στον γιατρο με 39 πυρετο ακατεβατο διάρροια χαλια.Περιμενουνε αποτελεσματα.

Το εμβολιο το κανουμε για να μην το μεταδωσουμε σε ευπαθης ομαδες οχι για να μην πεθανουμε.Εμεις δεν θα παθουμε κατι.Οπως σας ειπα εχει κολλησει πολυς κοσμος γυρω μου.Φιλοι πολυ κοντινοι και συναδελφοι.

Εσείς που έχετε βρέφη κάτω από έξι μηνών θα το κάνετε το εμβόλιο της νέας γρίπης;

Το δικό μου είναι 4 μηνών και ανησυχώ για αυτό γιατί είναι πολύ μικρό σε περίπτωση που κολλήσει τον καινούριο ιό.

Αν και μέχρι τώρα ήμουν εναντίον του νέου εμβολίου για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει, σκέφτομαι πως πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσω την υγεία του παιδιού μου.

maraki_1978 έγραψε:

Κοριτσια οπως βλεπετε υπαρχει μεγαλη παραπληροφορηση.Ακομη και γω που το εκανα δεν ξερω αν εκανα καλα!Οτι αποφαση και να παρουν οσοι εχουνε παιδακια θα ειναι γιατι θελουνε το καλο τους!Οποια και ειναι αυτη.Εμεις πηραμε αυτη δηλαδη να το κανουμε.Οταν γυρω μας γινεται χαμος.Φυσικα για το μωρο.Γιατι αν κολλησει θα χρειαζεται ενδονοσοκομειακη παρακολουθηση.Αυτα μας τα ειπε ο παιδιατρος μας savropinguine μου.Και επειδη και μεις τον εμπιστευομαστε τον ακουσαμε.Οπως και μια πολυ καλη φιλη μας παιδιατρος στο Παιδων και εχει και παιδακι 1 ετους το εκανε και αυτη.Φυσικα στο παιδι δεν θα δοκιμαζα τιποτα ποτε.Ενα μωρο το περναει πιο δυσκολα απ'οτ εμεις.Σημερα μια αλλη υπαλληλος του αντρα μου που καθοτανε στη δουλεια διπλα ακριβως στην κοπελα που κολλησανε τα παιδακια της εχει την μικρη(9μηνων)απ'το πρωι χαλια στον γιατρο με 39 πυρετο ακατεβατο διάρροια χαλια.Περιμενουνε αποτελεσματα.

μα....λεμε ακριβως το ιδιο.....εσας σας ειπε η παιδιατρος να το κανετε ...εμας μας ειπαν οχι (παιδιατρος,παθολογος)...αυτο λεω εσυ εμπιστευεσαι τη γιατρο σας και εγω τη δικια μας....

κορίτσια καλησπέρα και από μένα. Εγώ δουλεύω σε παιδιατρικό νοσοκομείο και είμαι απόλυτα εκτεθημένη όχι μόνο στην γρίπη αλλά σε κάθε είδους μικρόβιο. Ναι όντως γίνεται χαμός στα νοσοκομεία και κάθε μέρα τα κρούσματα αυξάνονται. Όμως τα συμπτώματα είναι ήπια και αντιμετωπίζονται εύκολα. Αποφάσισα να μην το κάνω απλά αποφεύγω ανθρώπους στον περήγυρό μου που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες. Αν είναι να πάθω κάτι ας το πάθω απο την γρίπη και όχι από κάποιο εμβόλιο που έχει δοκιμαστεί μόνο 6 μήνες. Δεν ξέρω αν κάνω καλά και πως θα αντιδρούσα αν είχα παιδί αλλά για την ώρα αυτή είναι η απόφασή μου.

De tha to kano oute ego oute fusika kai i mikri mou, akoma kai an o giatros epimeinei. Den to empisteuomai kai de tha mpo sto tripaki tou fobou tou mipos kai tou an.

Auti bebaia eiani i diki mou apofasi i kathemia apofasizei kai prattei. :)

Olos o kosmos fwnazei na mhn kanoume to emvolio....egw eida ena vinteo sto YouTube Kai epatha sok!!!!dn yparxei periptwsh na to kanw...grafei analitika tis ousies pou exei kauri prokalei h Kathe Mia...epishs akousa oti to kanoun Gia na skitwsoun kosmo!!!!paliotera kapou size ginei Kati paromio olos o kosmos etrexe Gia to emvolio k eixan polous nekrous!!!!o kosmos ta evale me tous giatrous k me tous pantes!!!Twra Gia na to kaneis upografeis oti perneis thn euthini olh pane sou!!!auto leei polla!!!!kaneis omws pragmatikA den xerei ti paizei Pisa apo Olla auta.....

Eleria βαλε εδω το βιντεακι να το δουμε και μεις να μαθουμε...εγω παλαιοτερα οταν ρωτησα τον παιδιατρο μου ειπε οτι ειναι υπερβολες..τωρα αυριο θα τον ρωτησω και θα σας πω...αλλα τι παρενεργειες να εχει?και για το εμβολιο του τραχηλου ελεγαν οτι προκαλει παραλυση αλλα ολος ο κοσμος το εκανε και γω αναμεσα τους και ειμαστε μια χαρα...

110183 έγραψε:

Eleria βαλε εδω το βιντεακι να το δουμε και μεις να μαθουμε...εγω παλαιοτερα οταν ρωτησα τον παιδιατρο μου ειπε οτι ειναι υπερβολες..τωρα αυριο θα τον ρωτησω και θα σας πω...αλλα τι παρενεργειες να εχει?και για το εμβολιο του τραχηλου ελεγαν οτι προκαλει παραλυση αλλα ολος ο κοσμος το εκανε και γω αναμεσα τους και ειμαστε μια χαρα...

καλή μου είμαι στην Δουλεια τώρα..κ μπαίνω από το κινητό....αν προλάβω θα το βάλω το βράδυ αλλιώς αύριο μεσημερακι.....

Κοριτσια ζω ακομη και ας εκανα το εμβολιο........(και ελπιζω να συνεχισω)

και φυσικα δεν με βαλανε να υπογραψω κατι οταν πηγα να το κανω......

Νομιζω οτι αυτα ανηκουν στην σφαιρα της φαντασιας.Εγω και παλι το ξαναλεω αν δεν ειχα τοσο μικρο παιδι δεν θα το εκανα.Θα προτιμουσα να την περασω.Αλλα οταν ενα μωρο 2 μηνων δεν εχει ανοσια τι κανεις?Οσοι δεν εχετε μωρα σ'άυτη την ηλικια και δεν εχετε προβληματα υγειας φυσικα και δεν χρειαζεται να το κανετε.Αλλα το εμβολιο δεν ειναι και τα ξαναειπα πιο πανω για να μην πεθανουμε εμεις που ειμαστε υγιεις αλλα για να μην πεθανουμε τους αλλους που ειναι πιο ευαισθητοι και για να μην γινει διασπορα του ιου.Φυσικα και η κοινη γριπη ειναι θανατηφορα για καποιους και πεθαινει κοσμος καθε χρονο απο αυτη και γιάυτο υπαρχει και το αντιστοιχο εμβολιο.

Επισης σου δινουν το φυλλο οδηγιων του φαρμακου και λεει ολες τις πιθανες παρενεργειες και ενα χαρτι οτι το εκανες.Αυτο που συμπληρωνει ο γιατρος ειναι αν εχεις αλλεργιες κλπ αν ανηκεις σε ευπαθη ομαδα αλλα δεν το υπογραφεις.

Καλησπερα κοριτσια, εμεις δεν προκειται να κανουμε το εμβολιο αυτο. Το επισημο χαρτι με τις παρενεργειες και τις προφυλαξεις (το οποιο απο οτι εχω μαθει απο την παιδιατρο μας ΔΕΝ εχει κυκλοφορησει στην Ελλαδα) αναγραφει σαφεστατα οτι ειδικα για ΕΓΚΥΕΣ και γυναικες που ΘΗΛΑΖΟΥΝ το εμβολιο ΔΕ θα επρεπε να γινεται. Επισης αναγραφει οτι για παιδια κατω των 4 ετων ΔΕΝ ειναι δοκιμασμενο και για αυτο το λογο ΔΕΝ προτεινεται.

Με λιγα λογια οι ευπαθεις ομαδεσ για τις οποιες εχει γινει τοσος ντορος οτι πρεπει να το κανουν, στο χαρτι αυτο λεει το αντιθετο...

Δε θα εκανα ποτε κατι για το οποιο υπαρχουν τοσες αντιφατικες γνωμες.

Κοριτσάκια μου θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα όσα έχω ενημερωθεί σχετικά με το εμβόλιο και εμένα προσωπικά αλλα και την οικογενειά μου μας επηρέασαν για να πάρουμε την αποφαση μας.

Ο αδερφός του άντρα μου είναι μοριακός βιολόγος-γεννετιτής και στο ινστιτούτο που εργάζεται τους έφεραν εμβόλιμα να μελετήσουν τις παρενέργειες, αυτό λοιπόν που μας είπε είναι:

α) ο βαθμός θνησιμότητας είναι σχεδόν όσος και αυτός της κοινής γρίπης για τις ευπαθής ομάδες (1-2%) απλα επειδή δεν έχουμε αντισώματα του νέου ιου θα νοσήσουν πολλοί οπότε αυτό το 1% θα φαίνεται μεγάλο νούμερο.

β) οι παρενέργειες του εμβολίου είναι πολύ πιο επιβλαβής απ'ότι ο ίδιος ο ιός στην μορφή που είναι σήμερα.

γ) "καλύτερα να νοσήσουμε" σε αυτό το στάδιο και να αποκτήσουμε αντισώματα μόνοι μας παρά να περιμένουμε...γιατί φοβούνται τις μεταλλάξεις του ιου οτι θα είναι πιο σοβαρές, βέβαια αυτό είναι σαν να σου λέει κάνε το εμβόλιο...όπως το εκλαμβάνει κανείς!

Εγώ επειδή δουλεύω στην tv και ενημερώθηκα απο πολύ πολύ γνωστό δημοσιογράφο άκουσα το άλλο κουφό...οτι η Ελλάδα εκανε παραγγελίες εμβολίων για 8 εκατομμύρια ευρώ και πρέπει πάση θυσία να τα διαθέσει γι'αυτό και προβάλλεται σαν "τρέξτε να προλάβετε τον κίνδυνο".

Τελος πάντων μετά απο όσα άκουσα και την άρνηση 3 γιατρών μου να το κάνω (γυναικολόγος-αιματολόγος-διαβητολόγος) εννοείται πως δεν το κάνω.

Πραγματικά δεν θέλω να αγχωσω καμια σας ούτε και να "χαλαρώσω" καμία, αναφέρομαι απλα στην προσωπική μου γνώμη και πως επηρεάστηκε!

maraki_1978 έγραψε:

Επισης σου δινουν το φυλλο οδηγιων του φαρμακου και λεει ολες τις πιθανες παρενεργειες και ενα χαρτι οτι το εκανες.Αυτο που συμπληρωνει ο γιατρος ειναι αν εχεις αλλεργιες κλπ αν ανηκεις σε ευπαθη ομαδα αλλα δεν το υπογραφεις.
. Εμένα αυτά μου είπε ο μπαμπάς που δουλεύει στο νοσοκομείο!!!!και τα είδα.....δν τα έβγαλα Μονή μου....ο κάθε ένας έχει την άποψη του και λογικό....φιλία!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Είμαι και εγώ υπέρ των νέων γιατρών.. εν προκειμένω όμως είναι θέμα νοοτροπίας/κουλτούρας.. στην Ελλάδα σχεδόν το 70% καταλήγει με κ.τ χωρίς να συμπεριλάβουμε ποσοστά άλλων ιατρικών παρεμβάσεων.. δεν είναι τυχαίο.. Ο γιατρός εντωμεταξυ είναι 32-33.. τώρα τελειώνει την ειδικότητα και φεύγει Αγγλία αρχές '25 για ειδίκευση εμβρυομητρικου δίπλα στο Κύπρο Νικολαιδη.. φοιτητή ιατρικής μου μένει μόνο να δοκιμάσω..🤣🤣🤣 Όντως μαργαριτάρι ακούσαμε.. αλλά δεν είναι ώρα ακόμα.. ας γεννησουμε με το καλό και θα σας τα πω όλα!! Ευτυχώς ο άντρας μου με στηρίζει και είναι μαζί μου..! Sorry δεν προσπαθώ να σας το παίξω μυστήρια και έτσι..😅 απλά δεν έχω αντοχές να συνεχίζω να υπερασπίζομαι και να εξηγώ τις επιλογές μου.. Όχι όχι.. τη παρασκευή ο γιατρός..!! Άσχετα με τις αρτηρίες... Στο δεύτερο Doppler και στον αγγειολογο που πήγαμε μου είπαν σχεδόν το ίδιο πράγμα.. πιθανόν το μωράκι πίεζε τις αρτηρίες την ώρα της μέτρησης και αν δεν τις ξαναμετρησε ο εμβρυομητρικος τη πρώτη φορά (όντως μια φορά πήρε μέτρηση, είχε πολύ κόσμο) να έδειξε ψευδώς αυξημένες αντιστάσεις.. ο δε αγγειολογος εκνευρίστηκε κιόλας γιατί λέει πάνε αγχωνουν τις γυναίκες ενώ δεν είναι κάν η ειδικότητα των εμβρυομητρικων να μετράνε τις αρτηρίες και τις αντιστάσεις!! Δεν είναι πήρα μια μέτρηση τυχαία και αυτό είναι.. Αλλά δεν στέλνουν τις γυναίκες σε αγγειολογους ώστε να γίνει αξιόπιστα και η μέτρηση.. Τεσπα όχι καλά είμαι τώρα! Έχω κάνει τα πλάνα μου και τις επιλογές μου... απλά κουρασμένη ψυχολογικά νοιωθω από το στρες όλης της εβδομάδας.. να σκεφτείς αν δεν ήμουν σε κάποιο ραντεβού, σχεδόν όλη μέρα ήμουν στα τηλέφωνα και έκοβα βόλτες πάνω κάτω στο σαλόνι.. τα πόδια μου πόνεσαν από το τόσο περπάτημα!! 😂 Εντωμεταξυ έχετε πιάσει και ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης βρε κορίτσια μου... P.S Έτσι για το κερασάκι στη τούρτα.. ο σύζυγος λίγο νωρίτερα βγήκε θετικός στο covid!! 😱 Έτσι για να κλείσει όμορφα αυτή η υπέροχη εβδομάδα..!! 😅 Ευτυχώς έκανα δύο τέστ διαφορετικών εταιρειών και είμαι αρνητική.. Τώρα καραντίνα και από απόσταση.. πφφφφ..
    • Ουφφ όλα καλά με εξετάσεις girls νομιζω 🙏🏼 Μικρόβια τίποτα, κατακερματισμός πολύ καλά 10%. Άρα στη δική μου περίπτωση μπορεί τελικά να ήταν όλα τυχαία τι να πω.  Ο,τι προλαβαίνω από αυτόν τον μήνα 😂 ωορρηξία ή έγινε χθες η σήμερα 
    • χαχαχαχ αστα να παν... χαρά στο κουράγιο μου δε λες τίποτα...   καλά σίγουρα θα θέλω αργότερα...προς το παρόν όμως ούτε να το σκέφτομαι 😂
    • εσυ ίσως η μεγαλύτερη και εγώ η μικρότερη μάλλον 😍 καλά ναι δεν είναι τραγικό αλλά υπέθεσα ότι θα κάτσει για λίγο στον μπαμπά του 🤷
    • Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...