Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα.

Διαβασα τα ποσταρίσματά σας και αυτό που θα ήθελα να προσθέσω,ως παιδαγωγός κ έχοντας στην τάξη μου παιδάκια με τραυλισμό,είναι ότι το πρόβλημα αρχικα αξιολογείται από λογοπαιδικό κ στη συνέχεια,εαν κριθεί απαραίτητη η παρακολούθηση τους ,αυτό γίνεται στην ηλικία των 4ων ετών.

Πιο πριν δεν υπάρχει λόγος για λογοθεραπεία γιατί το πρόβλημα πολλές φορες ,υποχωρεί μόνο του.

Μην τα επιπλήτετε όταν τραυλίζουν,μην τους κάνετε υποδείξεις πως να μιλούν.Τα στρεσσάρετε περισσότερο...

Συνεχίστε να τους μιλάτε κανονικά,δηλ.ο λόγος σας να εχει μια συνεχή ροή.

Να είστε ήρεμοι γιατί τους δημιουργείτε άγχος κ συνεχίζουν να τραυλίζουν.

Όλα θα πάνε καλά κ δεν πιστεύω ότι είναι μόνιμο.:)

• Απαντήσεις 180
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα.

Διαβασα τα ποσταρίσματά σας και αυτό που θα ήθελα να προσθέσω,ως παιδαγωγός κ έχοντας στην τάξη μου παιδάκια με τραυλισμό,είναι ότι το πρόβλημα αρχικα αξιολογείται από λογοπαιδικό κ στη συνέχεια,εαν κριθεί απαραίτητη η παρακολούθηση τους ,αυτό γίνεται στην ηλικία των 4ων ετών.

Πιο πριν δεν υπάρχει λόγος για λογοθεραπεία γιατί το πρόβλημα πολλές φορες ,υποχωρεί μόνο του.

Μην τα επιπλήτετε όταν τραυλίζουν,μην τους κάνετε υποδείξεις πως να μιλούν.Τα στρεσσάρετε περισσότερο...

Συνεχίστε να τους μιλάτε κανονικά,δηλ.ο λόγος σας να εχει μια συνεχή ροή.

Να είστε ήρεμοι γιατί τους δημιουργείτε άγχος κ συνεχίζουν να τραυλίζουν.

Όλα θα πάνε καλά κ δεν πιστεύω ότι είναι μόνιμο.:)

Δημοσίευση

adkat μια απο τα ιδια ..το 3μερο ηταν φρικτο ...δεν ειπε ουτε μια λεξη χωρις να τραυλισει..και εμεις ειμαστε σε κατασταση πανικου.

σημερα δεν τον εστειλα και στον παιδικο σταθμο....μην με ρωτησεις δεν ξερω γιατι ....φοβηθηκα μην τον κοροιδεψουν τα παιδια μαλλον..:( :(

το παιδι πηγε και σε λογοθεραπευτη και σε ψυχολογο αλλα μας ειπαν τα ιδια..τωρα θα ερθουμε αθηνα σε καμια βδομαδα για να παμε σε ενα λογοθεραπευτικο κεντρο το οποιο λενε ειναι καταπληκτικο..γινετε σοβαρη και υπευθυνη δουλεια...περιμενω τηλεφωνο τους για ραντεβου.

δεν ξερω ..τι να πω..:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Δημοσίευση

adkat μια απο τα ιδια ..το 3μερο ηταν φρικτο ...δεν ειπε ουτε μια λεξη χωρις να τραυλισει..και εμεις ειμαστε σε κατασταση πανικου.

σημερα δεν τον εστειλα και στον παιδικο σταθμο....μην με ρωτησεις δεν ξερω γιατι ....φοβηθηκα μην τον κοροιδεψουν τα παιδια μαλλον..:( :(

το παιδι πηγε και σε λογοθεραπευτη και σε ψυχολογο αλλα μας ειπαν τα ιδια..τωρα θα ερθουμε αθηνα σε καμια βδομαδα για να παμε σε ενα λογοθεραπευτικο κεντρο το οποιο λενε ειναι καταπληκτικο..γινετε σοβαρη και υπευθυνη δουλεια...περιμενω τηλεφωνο τους για ραντεβου.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Μίλησα με το σύζυγό μου πριν από κάποια ώρα (κρατάει τα παιδιά εκείος το πρωί που δουλεύω , είναι μαθηματικός και εργάζεται σε φροντιστήριο και ξεκινούν από το μεσημέρι και μετά)και τα είχε πάει στην παιδική χαρά. Του φάνηκε ότι ήταν λίγο καλύτερα ο μικρός. Έχουμε παρατηρήσει ότι όταν βγάζει την ενεργητικότητά του είναι πιο χαλαρός και μιλάει καλύτερα.

Ας κάνουμε ότι μπορούμε για τα αγγελούδια μας.

Δημοσίευση

Μίλησα με το σύζυγό μου πριν από κάποια ώρα (κρατάει τα παιδιά εκείος το πρωί που δουλεύω , είναι μαθηματικός και εργάζεται σε φροντιστήριο και ξεκινούν από το μεσημέρι και μετά)και τα είχε πάει στην παιδική χαρά. Του φάνηκε ότι ήταν λίγο καλύτερα ο μικρός. Έχουμε παρατηρήσει ότι όταν βγάζει την ενεργητικότητά του είναι πιο χαλαρός και μιλάει καλύτερα.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

NAI αλλα κανενας απο οσους εχω παει δεν μου ειπε γιατι μπορει να περασει 1 βδομαδα και να τραυλισει ελαχιστα και μετα να τραυλιζει συνεχεια...

και πανω που πηγαμε να χαρουμε λιγο...

Δημοσίευση

NAI αλλα κανενας απο οσους εχω παει δεν μου ειπε γιατι μπορει να περασει 1 βδομαδα και να τραυλισει ελαχιστα και μετα να τραυλιζει συνεχεια...

Δημοσίευση

Δημοσίευση

τελικα μιλησα με το ευ λογον στην αθηνα..οι ανθρωποι ηταν εκπληκτικοι και μου μιλουσαν 2 ωρες στο τηλεφωνο.

το κακο ειναι οτι ως τα 4 δεν γινετε ΤΙΠΟΤΑ.Μετα τα 4 ξεκιναει η θεραπεια.

μπορει να προηλθε απο πολλα πραγματα και μας ειπαν να ειμαστε αισιοδοξοι και να κανουμε υπομονη.

οπου και να τον παμε δεν θα βρουμε ακρη πρεπει να μεγαλωσει..και εμεις να μην δειχνουμε το αγχος μας στο παιδι...

Δημοσίευση

τελικα μιλησα με το ευ λογον στην αθηνα..οι ανθρωποι ηταν εκπληκτικοι και μου μιλουσαν 2 ωρες στο τηλεφωνο.

μπορει να προηλθε απο πολλα πραγματα και μας ειπαν να ειμαστε αισιοδοξοι και να κανουμε υπομονη.

οπου και να τον παμε δεν θα βρουμε ακρη πρεπει να μεγαλωσει..και εμεις να μην δειχνουμε το αγχος μας στο παιδι...

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Κι εμείς δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Δεν τον μαλώνουμε και κάνει τα πιο απίθανα και αψυχολογητα πράγματα. Όπως μου τα λες μάλλον πρέπει να περιμένουμε. Σκεφτόμουν μήπως αν βάζαμε δραστηριότητες όπως ζωγραφική, πλαστελίνες κλπ ηρεμούσαν λιγάκι. Δεν ξέρω τι να πω και τι να κάνω. Πως να μη δείχνω άγχος, όταν ανησυχώ ή όταν δε βλέπω καλυτέρευση;

Δημοσίευση

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Κι εμείς δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Δεν τον μαλώνουμε και κάνει τα πιο απίθανα και αψυχολογητα πράγματα. Όπως μου τα λες μάλλον πρέπει να περιμένουμε. Σκεφτόμουν μήπως αν βάζαμε δραστηριότητες όπως ζωγραφική, πλαστελίνες κλπ ηρεμούσαν λιγάκι. Δεν ξέρω τι να πω και τι να κάνω. Πως να μη δείχνω άγχος, όταν ανησυχώ ή όταν δε βλέπω καλυτέρευση;

Δημοσίευση

Δημοσίευση

adkat prepei na "maloneis" to paidi sou me tropo.dhladi den tha tou baleis tis fones alla tha to piaseis kai tha tou peis oti ayto pou ekane htan aparadekto kai oti den to perimenes apo ayto.tha ton baleis timoria parnontas tou ena paixnidi kai teteia pragmata me hremo diko sou tropo.den xriazonte fones kai tromos mono na katalabei hrema oti kapoia pragmata den epitreponte.apo oti katalabenw an den hremisete eseis den tha hremisei kai ayto giati sas blepei kai katalabenei.sto katw katw den einai arwsto xalaroste ligo den exei aniath asthenia phstepseme einai polu kala kai as eyxaristite ton theo pou einai ygiestatos.shgnomh an sas malono alla xalaroste ligo gia na mhn dimiourgite perissotero anxos sto paidi oti anhsixite oti kati exei kai einai kako.den einai tipota sobaro ayto na tou dosete na katalabei oti opos ala paidakia einai aristeroxera auto mhlaei etsei otan anxonete.an to paidi phstepsei ston eyato tou tha kalhterepsei.

Δημοσίευση

adkat prepei na "maloneis" to paidi sou me tropo.dhladi den tha tou baleis tis fones alla tha to piaseis kai tha tou peis oti ayto pou ekane htan aparadekto kai oti den to perimenes apo ayto.tha ton baleis timoria parnontas tou ena paixnidi kai teteia pragmata me hremo diko sou tropo.den xriazonte fones kai tromos mono na katalabei hrema oti kapoia pragmata den epitreponte.apo oti katalabenw an den hremisete eseis den tha hremisei kai ayto giati sas blepei kai katalabenei.sto katw katw den einai arwsto xalaroste ligo den exei aniath asthenia phstepseme einai polu kala kai as eyxaristite ton theo pou einai ygiestatos.shgnomh an sas malono alla xalaroste ligo gia na mhn dimiourgite perissotero anxos sto paidi oti anhsixite oti kati exei kai einai kako.den einai tipota sobaro ayto na tou dosete na katalabei oti opos ala paidakia einai aristeroxera auto mhlaei etsei otan anxonete.an to paidi phstepsei ston eyato tou tha kalhterepsei.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Καλημέρα

Δεν το θέλω να αγχώνομαι, αλλά μου "βγαίνει". Το καταλαβαίνω ότι το παοδί δεν είναι άρρωστο, αλλά όταν πρόκειται για το δικό σου παιδί όλα σου φαίνονται πολύ σημαντικά και τα προβλήματα τεράστια!!!! Μερικές φορές μου δίνει την εντύπωση ότι περνά από το μυαλό του πως δεν το αγαπάμε. Αν ήμουν σίγουρη ότι ξέρει πως τον λατρεύουμε και δεν έχει ποτέ καμιά αμφιβολία γι' αυτό, ακόμη κι όταν τον μαλώνουμε, ίσως να μην το έκανα τόσο μεγάλο θέμα. Και σίγουρα έχεις δίκιο στο ότι αν δεν ηρεμήσουμε πρώτα εμείς δε θα ηρεμήσει και το παιδί.

Ευχαριστώ για όλα.

Δημοσίευση

Καλημέρα

Δεν το θέλω να αγχώνομαι, αλλά μου "βγαίνει". Το καταλαβαίνω ότι το παοδί δεν είναι άρρωστο, αλλά όταν πρόκειται για το δικό σου παιδί όλα σου φαίνονται πολύ σημαντικά και τα προβλήματα τεράστια!!!! Μερικές φορές μου δίνει την εντύπωση ότι περνά από το μυαλό του πως δεν το αγαπάμε. Αν ήμουν σίγουρη ότι ξέρει πως τον λατρεύουμε και δεν έχει ποτέ καμιά αμφιβολία γι' αυτό, ακόμη κι όταν τον μαλώνουμε, ίσως να μην το έκανα τόσο μεγάλο θέμα. Και σίγουρα έχεις δίκιο στο ότι αν δεν ηρεμήσουμε πρώτα εμείς δε θα ηρεμήσει και το παιδί.

Ευχαριστώ για όλα.

Δημοσίευση

Καλημέρα

Ευχαριστώ για όλα.

Δημοσίευση

AFRODITH έγραψε:

Sandy7280 δεν είμαι σκληροπυρηνική απέχω πολύ από αυτόν τον ορο. το μήνυμα σου για όποιον το προσέξει είναι πολύ κατανοητό για τον τρόπο που τα λες και τι θες να πεις. αυτό που έχω παρατηρήσει ώμος και αυτό που βλέπω κατά κόρον εδώ μέσα είναι ότι οι περισσότερες στέκονται σε μια λέξη άντε δυο. αυτό φοβόμουν μην γίνει με το μήνυμα σου και κολλήσουν στην λέξη «μιμητισμός» χωρίς να δούνε τι εννοούσες .αυτό συμβαίνει και στα μηνύματα μου κολλάνε σε μια δυο λέξεις και χάνουν το νόημα . αυτό που πάντα θέλω εδώ μέσα είναι όταν υπάρχει μια ασινενοισια μεταξύ δυο μελών να τα βρίσκουν μόνοι τους γιατί μόνο αυτοί ξέρουν πως έγραψαν η μια στην άλλη και τι εννοούσαν . όταν μπαίνουν στην μέση και άλλες δεν διευκολύνουν την κατάσταση να καθαρίσει αλλά την εμποδίζουν. ο γραπτός λόγος είναι πιο παρεξηγήσιμος από τον προφορικό και καλό θα είναι να μην εντείνουμε τέτοιες καταστάσεις.

Όσο για την άποψη ότι γίνομε απότομη πολλές φορές θα προτιμούσα η κοπέλες που το πιστεύουν αυτό να ανατρέξουν στο παρελθόν για να δούνε πόσες φορές παρεξηγήθηκαν οι απόψεις μου από τέτοιες καταστάσεις. και εγώ έχω παρατηρήσει με την σειρά μου ότι κάποιες κοπέλες εδώ μέσα παρεξηγούνε εύκολα και «κράζουν» με το καλημέρα χωρίς να το πολυσκεφτούνε ,αυτό είναι ακόμα πιο άσχημο .εγώ αν έχω έρθει σε αντιπαράθεση εδώ μέσα είναι για θέματα απόψεων πάνω σε έναν λογικό διάλογο δεν έθιξα ποτέ προσωπικότητες με λόγια «είσαι πολύ απότομη και είναι άσχημο αυτό»η από άλλο θέμα να θυμηθώ τα προσβλητικά λόγια περί «επιθετικότητας ,αγένειας ,έλλειψη σεβασμού κα »εγώ αυτήν την στιγμή βλέπω επιθετικότητα σε ένα μήνυμα από την κορυφή έως τα νύχια. αλλά δεν με πειράζει αν αυτήν είναι η άποψη σου για μένα έχει καλός, αν και δεν με ξέρεις ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ στο chat. δεν ψάχνω εδώ μέσα για την αποδοχή από όλους έχω την αποδοχή από της κοπέλες που με ξέρουν τόσο καιρό εδώ μέσα και έχουμε μιλήσει. θα προτιμούσα να διαβάσω την άποψη σου για το θέμα της κοπέλας και όχι να αναλωθείς στο πόσο κακός χαρακτήρας είμαι. ως εδώ με αυτό δεν αναλώνομαι άλλο.

δεν είπα ότι είμαι ειδικός σε αυτό το θέμα ,απλά σαν άνθρωπος με πείρα πάνω σε αυτό και με καθοδήγηση από γιατρούς προσπάθησα να εξηγήσω σε μια μητέρα που της είναι κάτι άγνωστο αυτό που περνάει τώρα κάποια πράγματα. Όπως μας είπε και η ίδια εισέπραξε τον πρώτο ρατσισμό και τρόμο «κολλήματος» από πολύ κοντινό της πρόσωπο και αυτό πονάει πολύ όταν σε προδίδουν οι δικοί σου. γιαυτο μην με λέτε εμένα σκληρή ,απλά ξέρω τι την περιμένει . όσο για την φράση «όλες μανούλες είμαστε και το καλό του παιδιού μας θέλουμε» συμφωνώ η περισσότερες αυτό θέλουμε . δες και την κολλητή της κοπέλας που το καλό το παιδιού της είναι να μην κολλήσει .

Κορίτσια καλημέρα,

επειδή διάβασα όλα όσα έγραψε η Αφροδίτη, θεωρώ πως ως εδώ έχει δίκιο κ ιδιαιτέρως σε όσα έχει γράψει στο παραπάνω μήνυμα.

Είστε όλες λογικές κοπέλες. Ας μην δημιουργούμε ένταση. Όσες μπορούν ας βοηθήσουν στην Stardust.

Φιλιά σε όλες

Δημοσίευση

AFRODITH έγραψε:

Sandy7280 δεν είμαι σκληροπυρηνική απέχω πολύ από αυτόν τον ορο. το μήνυμα σου για όποιον το προσέξει είναι πολύ κατανοητό για τον τρόπο που τα λες και τι θες να πεις. αυτό που έχω παρατηρήσει ώμος και αυτό που βλέπω κατά κόρον εδώ μέσα είναι ότι οι περισσότερες στέκονται σε μια λέξη άντε δυο. αυτό φοβόμουν μην γίνει με το μήνυμα σου και κολλήσουν στην λέξη «μιμητισμός» χωρίς να δούνε τι εννοούσες .αυτό συμβαίνει και στα μηνύματα μου κολλάνε σε μια δυο λέξεις και χάνουν το νόημα . αυτό που πάντα θέλω εδώ μέσα είναι όταν υπάρχει μια ασινενοισια μεταξύ δυο μελών να τα βρίσκουν μόνοι τους γιατί μόνο αυτοί ξέρουν πως έγραψαν η μια στην άλλη και τι εννοούσαν . όταν μπαίνουν στην μέση και άλλες δεν διευκολύνουν την κατάσταση να καθαρίσει αλλά την εμποδίζουν. ο γραπτός λόγος είναι πιο παρεξηγήσιμος από τον προφορικό και καλό θα είναι να μην εντείνουμε τέτοιες καταστάσεις.

Όσο για την άποψη ότι γίνομε απότομη πολλές φορές θα προτιμούσα η κοπέλες που το πιστεύουν αυτό να ανατρέξουν στο παρελθόν για να δούνε πόσες φορές παρεξηγήθηκαν οι απόψεις μου από τέτοιες καταστάσεις. και εγώ έχω παρατηρήσει με την σειρά μου ότι κάποιες κοπέλες εδώ μέσα παρεξηγούνε εύκολα και «κράζουν» με το καλημέρα χωρίς να το πολυσκεφτούνε ,αυτό είναι ακόμα πιο άσχημο .εγώ αν έχω έρθει σε αντιπαράθεση εδώ μέσα είναι για θέματα απόψεων πάνω σε έναν λογικό διάλογο δεν έθιξα ποτέ προσωπικότητες με λόγια «είσαι πολύ απότομη και είναι άσχημο αυτό»η από άλλο θέμα να θυμηθώ τα προσβλητικά λόγια περί «επιθετικότητας ,αγένειας ,έλλειψη σεβασμού κα »εγώ αυτήν την στιγμή βλέπω επιθετικότητα σε ένα μήνυμα από την κορυφή έως τα νύχια. αλλά δεν με πειράζει αν αυτήν είναι η άποψη σου για μένα έχει καλός, αν και δεν με ξέρεις ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ στο chat. δεν ψάχνω εδώ μέσα για την αποδοχή από όλους έχω την αποδοχή από της κοπέλες που με ξέρουν τόσο καιρό εδώ μέσα και έχουμε μιλήσει. θα προτιμούσα να διαβάσω την άποψη σου για το θέμα της κοπέλας και όχι να αναλωθείς στο πόσο κακός χαρακτήρας είμαι. ως εδώ με αυτό δεν αναλώνομαι άλλο.

δεν είπα ότι είμαι ειδικός σε αυτό το θέμα ,απλά σαν άνθρωπος με πείρα πάνω σε αυτό και με καθοδήγηση από γιατρούς προσπάθησα να εξηγήσω σε μια μητέρα που της είναι κάτι άγνωστο αυτό που περνάει τώρα κάποια πράγματα. Όπως μας είπε και η ίδια εισέπραξε τον πρώτο ρατσισμό και τρόμο «κολλήματος» από πολύ κοντινό της πρόσωπο και αυτό πονάει πολύ όταν σε προδίδουν οι δικοί σου. γιαυτο μην με λέτε εμένα σκληρή ,απλά ξέρω τι την περιμένει . όσο για την φράση «όλες μανούλες είμαστε και το καλό του παιδιού μας θέλουμε» συμφωνώ η περισσότερες αυτό θέλουμε . δες και την κολλητή της κοπέλας που το καλό το παιδιού της είναι να μην κολλήσει .

Κορίτσια καλημέρα,

επειδή διάβασα όλα όσα έγραψε η Αφροδίτη, θεωρώ πως ως εδώ έχει δίκιο κ ιδιαιτέρως σε όσα έχει γράψει στο παραπάνω μήνυμα.

Είστε όλες λογικές κοπέλες. Ας μην δημιουργούμε ένταση. Όσες μπορούν ας βοηθήσουν στην Stardust.

Φιλιά σε όλες

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια τι κάνετε? Πως είστε όσο περνάει ο καιρός? Εγω εχω αρχίσει και βαραίνω και δυσκολεύομαι σιγά σιγά.. Εχω κατι πόνους σαν μυϊκούς θα τους περιεγραφα, χαμηλα στην κοιλιά αριστερά μονο στις κινήσεις. Σκέφτομαι μηπως εχει σχέση με την τομη της προηγούμενης καισαρικής μου. Εαν καποια εχει ξανακάνει καισαρική, ειχε ποτέ τετοια ενόχληση? @Elk μου εσυ που εχεις κανει καισαρικες είχες ποτε κάτι παρόμοιο?
    • Τελεια, εγώ μένω Αιγάλεω και είμαι φιλόλογος χρόνια σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα αλλά τώρα με κάλεσαν αναπληρώτρια στην Δ φάση και πηγαινοέρχομαι Θήβα!
    • Σήμερα είχα άλλη μια συνάντηση με το γιατρό του νοσοκομείο που θα με ξεγεννήσει... καλά που δεν παίξαμε ξύλο. Φίλε οι άνθρωποι εκεί μέσα πρέπει να κουβαλάνε πολλά κιλά κόμπλεξ.. γενικά οι γιατροί..    Ακούστε να δείτε τώρα.. την προηγούμενη Τρίτη που πήγα για καρδιοτοκογράφο άρχισε να μου λέει τι σκέφτομαι, και αν το σκέφτομαι καλά τι θέλω να κάνω, καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό... του λέω γιατρέ τι να σου πω, δεν ξέρω.. εγώ άγνοια κινδύνου έχω, δεν έχω ξανά γεννήσει για να ξέρω τι θέλω, ότι μου πεις εσύ θα κάνουμε.. αν μπορούμε να το πάμε φυσιολογικά, θα το πάμε φυσιολογικά, αν πάλι όχι για το χ - ψ λόγο το πάμε καισαρική. Μου κάνει τον υπέρηχο μου λέει βλέπω τον λόρο γύρω στο λαιμό του μωρού, σου το είπε αυτό η γυναικολόγος σου; (έχω εξωτερικό γιατρό και συνεργάζονται αυτοί μεταξύ τους).. Λέω όχι, πριν δύο εβδομάδες που με είδε δεν μου είπε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα ότι είναι όλα μια χαρά και η μικρή μεγαλώνει φυσιολογικά. Αααα μου λέει εδώ ο λόρος είναι μπερδεμένος.. εντάξει δεν είναι πρόβλημα αλλά σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού θα δούμε πως θα πράξουμε.. του λέω τι εννοείς γιατρέ; Του λέει ο άντρας μου, τι θες να πεις γιατρέ με αυτό; Υπάρχει κίνδυνος για το μωρό; Και λέει αυτός: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος αλλά εκείνη την ώρα υπάρχει περίπτωση αν ο λόρος είναι κοντός να δυσκολευτεί στην έξοδο το μωρό αλλά αυτό θα το διαχειριστώ εγώ.. αν είναι μεγάλος ο λόρος είναι οκ! Και του λέει ο άντρας μου, αυτό πως μπορούμε να το γνωρίζουμε; Δεν μπορούμε του λέει ο γιατρός.. Άντε πάνε εσύ και βγάλε άκρη μετά..   Ακούω εγώ αυτά, με έχει αγχώσει καλά καλά και πάω να μου μετρήσει την πίεση η μαία. Μου βγάζει την πίεση 15 τη μεγάλη.. ααα μου λέει αυτός με τέτοια πίεση δεν πάμε με τπτ σε φυσιολογικό τοκετό, υπήρχει θέμα, έχεις χαμηλό ποσοστό για προεκλαμψία, συν ότι είσαι ηλικιακά μεγάλη, είσαι και από εξωσωματική.. Του λέω γιατρέ η πίεση μου καταρχάς δεν είναι αυτή.. η πίεση μου τόσο καιρό είναι στο 12 και τώρα την τελευταία εβδομάδα max 13.. δεν είναι με τπτ στο 15. Ααα μου λέει δεν ξέρεις εσύ.. η πίεση σου είναι αυτή που βλέπω εγώ τώρα.. γιατί όταν θα ρθει η ώρα του τοκετού στα ζόρια τέτοια πίεση θα ανεβάσεις μπορεί και πάρα πάνω.. λέω καλά.. εσύ ξέρεις. Κλείνουμε το επόμενο ραντεβού που ήταν το σημερινό και φεύγουμε.    Εντωμεταξύ με το που φεύγουμε από αυτόν πάμε καρφί στη εξωτερική γυναικολόγο μου γιατί ήθελε σώνει και ντε να βγάλει 3D φωτογραφίες τη μικρή.. τόσο καιρό δεν μπορούσε γιατί το σκατό είχε μονίμως τα χέρια και τα πόδια του μπροστά στα μούτρα της.! 🤣   Πάμε λοιπόν, της λέμε το και το έγινε στο γιατρό, μας είπε αυτά κι αυτά, μας άγχωσε για το λόρο, μιας και ήρθαμε για τις φωτογραφίες δες και για το λόρο ρε Μαρία. Κοιτάει η γυναίκα, όλα καλά, μπόρεσε επιτέλους την έβγαλε και κάνα δυο φωτογραφίες βλέπει και το λόρο, εννοείται μια χαρά, δεν ήταν τυλιγμένος πουθενά απλά ήταν μπροστά στο πρόσωπο και στο λαιμό του μωρού.. μου δίνει να κάνω καλλιέργεια κολπικού υγρού και φεύγουμε. Εντωμεταξύ πριν φύγουμε γυρίζει και μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα για φυσιολογικό τοκετό, η ηλικία σου είναι μια χαρά, εδώ την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος γιατρός ξεγέννησε φυσιολογικά κοπέλα 45 χρονών.. η εξωσωματική δεν παίζει ρόλο, η πίεση οκ! από τη στιγμή που δεν δείχνει να ανεβαίνει δεν υπάρχει θέμα, το παρακολουθείς αλλά μέχρι εκεί.. το μωρό έχει πάρει ήδη θέση, δεν βρίσκω το λόγο μου λέει γιατί να μη σε πάει φυσιολογικά. 🤓   Βγαίνουν τα αποτελέσματα της καλλιέργειας, στρεπτόκοκκος β θετική.. Μιλάω με τη Μαρία μου λέει θα πάρεις κολπική κρέμα απλά, δεν θα σου δώσω αντιβίωση, δεν είναι κάτι ανησυχητικό που θα πρέπει να πανικοβληθείς, υπάρχει στη χλωρίδα του κόλπου, απλά και αντιβίωση να σου δώσω τώρα μέχρι τη γέννα μπορεί να ξανά εμφανιστεί, να ξέρεις μόνο ότι σε περίπτωση που σπάσουν τα νερά θα πρέπει να πάρεις αμέσως ενδοφλέβια αντιβίωση. Της λέω οκ! και κλείνω το τηλέφωνο.    Πάμε στο σήμερα.. Πάω στο νοσοκομείο, ο γιατρός με "μούτρα" παρεξηγημένος...   Μου λέει πως είσαι, εεε λέω γιατρέ καλά, αλλά είναι πρωί ακόμα δεν έχει αρχίσει αυτή να κουνιέται και ανησυχώ.. μου λέει θα βάλουμε τον καρδιοτοκογράφο θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείς.. Μου βάζει τον καρδιοτοκογράφο με το που ακούω καρδούλα ησυχάζω, του λέω τώρα που ακούω καρδούλα όλα καλά.. Μου λέει γιατί αγχώνεσαι.. εεε λέω γιατρέ λίγα γίνονται κάθε μέρα, τόσα ακούμε.. μου λέει πότε θα ξεαγχωθείς εσύ.. λέω όταν θα πάρω τη μικρή στα χέρια μου.. Εεε μου λέει πολύ αγχώνεσαι.. λέω γιατρέ εσύ με αγχώνεις, εγώ μου λέει γιατί, γιατί του λέω την προηγούμενη φορά με τις πιέσεις και το λόρο με άγχωσες.. εεε μου λέει μια μπούρδα είπα κι εγώ για το λόρο μην το δένεις κόμπο, άλλο ο 2D υπέρηχος άλλο ο 3D της Μαρίας.. Μου ήρθε να του πω μωρέ μαλάκα, αν είναι έτσι τότε τι την λες την παπαριά και τζάμπα τον άλλο τον αγχώνεις. 🤯   Έρχετε και ο άντρας μου μέσα, τελειώνει με τον υπέρηχο που μου έκανε, μου μετράει και την πίεση και μας λέει πάμε στο γραφείο. Λέει ραντεβού την άλλη Τρίτη τι ώρα;; Λέω γιατρέ ότι ώρα σε βολεύει.. Όλα καλά;;; Και λέει αυτός ναι όλα καλά, ο καρδιοτοκογράφος οκ! η πίεση καλούτσικη, το αμνιακό εντάξει.. Λέω γιατρέ τι θα κάνουμε με το θέμα του τοκετού;; Και αρχίζει αυτός.. πήγες λέει στη Μαρία και την είπες για το λόρο και καλά ότι παίρνω λόγια από αυτόν και τα μεταφέρω στη Μαρία.. Του λέω καταρχάς στη Μαρία δεν πήγα για το λόρο αλλά για τις φωτογραφίες.. και μιας και πήγα είπα να δει και το λόρο.. σου είπε μου λέει η Μαρία ότι με το μικρόβιο που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Λέω όχι, το μόνο που μου είπε ήταν να πάρω την κολπική κρέμα και αν σπάσουν τα νερά να πάρω ενδοφλέβια αντιβίωση αυτό.. Του λέω γιατρέ δεν θα με ξεγεννήσει η Μαρία, εσύ θα με ξεγεννήσεις, εγώ από σένα περιμένω να μου πεις τι θα κάνουμε, εγώ δεν ξέρω, ούτε αποφασίζω μόνη μου. Μου λέει αυτός δεν σου είπε η Μαρία ότι με τόσους σοβαρούς παράγοντες που έχεις δεν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά; Του λέω όχι, δεν μου το ανέφερε ποτέ αυτό. Πετάγεται ο άντρας μου και λέει η Μαρία σε τέτοια βγάζει τον κώλο της απ' έξω, δεν είναι αυτή που ξεγεννάει αλλά εσύ. Λέει αυτός εγώ νόμιζα ότι γνώριζες τους κινδύνους, του λέω όχι.. γι' αυτό περιμένω εσένα να μου πεις.. Αρχίζει αυτός να λέει σε αυτό το σημείο, ότι δεν έχει ανάγκη από πελατολόγιο, ότι και καλά αν θέλουμε να πάμε σε άλλο γιατρό μπορούμε, ότι αυτός είναι υπερ του φυσιολογικού τοκετού και τα ποσοστά του είναι υψηλά οπότε δεν τρελένεται να τα χαλάει με καισαρικές, σαν να λέει ότι εμείς υπαινισώμαστε ότι μας πάει για καισαρική καθαρά για χρηματικό σκοπό.. καμία σχέση εμείς εντωμεταξύ.. και κάθομαι και σκέφτομαι εγώ εκείνη την ώρα.. τι λέει ο άνθρωπος;;; 🤯🤯🤯   Του λέω γιατρέ, ούτε εχθρό σε βλέπω, ούτε κόντρα θέλω να σου πάω.. Δυστυχώς εδώ το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει γυναικολόγος που θα σε αναλάβει από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννα, αναγκαστικά πας αλλού. Εγώ εσένα διάλεξα και δεν έχω θέμα μαζί σου, ίσα ίσα, απλά περιμένω ξεκάθαρες κουβέντες, να ξέρω εξ αρχής πως θα πορευθούμε, δεν είμαι εγώ γιατρός, εσύ είσαι, εσύ ξέρεις καλύτερα. Κσι μου λέει θα μπορούσα τώρα να σου βάλω προγραμματισμένη καισαρική στις 38 εβδομάδες αλλά δεν σε βάζω ακόμη γιατί θέλω να το δούμε πως θα πάει βδομάδα με τη βδομάδα.. αν δούμε ότι όλα πάνε καλά και φτάσεις 39 εβδομάδες και το κεφάλι έχει αρχίσει και φαίνεται και με ένα σπρώξιμο βγει το μωρό εννοείται δεν σε βάζω στο μαχαίρι.. Εεε λέω πες με έτσι να καταλάβω, εξηγημένες κουβέντες..    Με έσκασε κορίτσια.. όχι τπτ άλλο, τώρα ξέρω ότι περιμένει τουλάχιστον να πάμε 38 εβδομάδες, ότι έχει σκοπό να με πάει με καισαρική, αλλά αυτό θα το δούμε ανάλογα με την υγεία μου και την υγεία του μωρού.. Δηλαδή τόσο δύσκολο τους είναι να μιλήσουν νορμάλ αυτοί οι άνθρωποι;;;   Sorry για το σεντόνι.. 😅
    • Ναι ρε γαμώτο! Εδώ στο τέρμα Θεού, αρχές Αλάχ που ζω.. δεν υπάρχει γυναικολόγος που ταυτόχρονα να είναι και μαιευτήρας. Οπότε έχεις άλλον έξω που σε παρακολουθεί και τον πληρώνεις αδρά.. ιδιώτη.... και πας σε άλλον προς το τέλος της εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο για να σε ξεγεννήσει.  Εγώ αυτή η γιατρός που έχω γενικά, η γυναικολόγος μου, ασχολείται κυρίως με εγκυμοσύνες και ότι αφορά τους μεγάλους υπερήχους, αυτόν τον γιατρό που είναι στο νοσοκομείο τον ξέρει γιατί ήταν συμφοιτητές στην ιατρική. Οπότε την αρχή της εγκυμοσύνης την αναλαμβάνει αυτή και το τέλος, τη γέννα δηλαδή την αναλαμβάνει αυτός. Εννοείται ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν και άλλοι γιατροί, απλά αυτός είναι το όνομα και ο καλύτερος εκεί μέσα. Αυτός είναι ο μόνος που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, αλλά είναι δυστυχώς λίγο παρμένος από ότι καταλάβατε.. δηλαδή θέλεις διερμηνέα για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής κάθε φορά. Δεν μιλάει ξεκάθαρα. Είναι πολύ παρεξηγήσημος, δεν είμαι η μόνη δηλαδή που έχω θέματα μαζί του, οι περισσότερες κοπέλες είναι.. και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει είτε άντρες είτε γυναίκες να είναι στα πρόθυρα τσακωμού μαζί του. Ναι! η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε εξ αρχής να μου πει σε πάω σε καισαρική, κάτι το οποίο δεν κάνει.. θέλει να δει πως θα ανταποκριθεί το σώμα μου στις εβδομάδες που έρχονται και ανάλογα θα πράξει. Εντάξει σε αυτό του βγάζω το καπέλο, απλά το θέμα είναι ότι πρέπει όπως είπα να μυρίζεις τα νύχια σου για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής. Την απόξεση που χρειάστηκε να κάνω στην πρώτη εγκυμοσύνη αυτός μου την έκανε, και έκανε πολύ καλή δουλειά, γι' αυτό και τον εμπιστεύομαι, γι' αυτό και τον επέλεξα, αλλά ξέρω ότι είναι ιδιάζουσα περίπτωση.. 😅
    • @melitiniღ είχατε σόου δηλαδή 😅 εγώ δεν κατάλαβα, με συγχωρείς αν το έχεις γράψει ξανά δεν έχω δει κάτι, γιατί ενώ σε παρακολουθεί άλλη γιατρός θα γεννήσεις με άλλον γιατρό; Γενικά για μένα έχει σημασία να εμπιστεύεσαι αυτόν που θα έχεις στη γέννα, αν δηλαδή σε πάει για καισαρική να υπάρχει οντως λόγος, όχι επειδή είσαι 38 εβδομάδες. Που απ' ότι κατάλαβα βέβαια κι αυτός είπε να περιμένετε. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...