Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ. ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΛΑΣΜΟΥ ΕΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΜΠΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ.ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΔΕΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΕΤΡΩΓΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΡΟΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΟΠΟΤΕ ΕΒΓΑΖΑ ΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΛΑΣΩ.

• Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ. ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΛΑΣΜΟΥ ΕΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΜΠΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ.ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΔΕΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΕΤΡΩΓΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΡΟΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΟΠΟΤΕ ΕΒΓΑΖΑ ΤΟ ΣΟΥΤΙΕΝ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΛΑΣΩ.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Λενάκι26, αφού μένεις στη Γερμανία είναι εύκολο να βρεις την μπύρα ERDINGER Hefeweizen χωρίς αλκοόλ (alkoholfrei), έχει βιταμίνες και όντως βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος! Την έπινα πολύ συχνά, όταν γέννησα τον γιο μου, τον οποίο κατάφερα και θήλασα για 5 μήνες - αν και δεν μου αρέσει η hefeweizen, μου την είχε συστήσει μια μαία. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει η συγκεκριμένη, αλλά όταν ήρθα Ελλάδα αγόραζα μπίρα χωρίς αλκοόλ και ήταν και αυτή αποτελεσματική.

Το γεγονός είναι ότι κάθε φορά που έπινα είχα πάρα πολύ γάλα! μου φάνηκε απίστευτο! Την συγκεκριμένη μπίρα, όμως, πρέπει να την αγοράσεις τώρα γιατί κυκλοφορεί, δυστυχώς, μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες!!

Δημοσίευση

Λενάκι26, αφού μένεις στη Γερμανία είναι εύκολο να βρεις την μπύρα ERDINGER Hefeweizen χωρίς αλκοόλ (alkoholfrei), έχει βιταμίνες και όντως βοηθάει στην παραγωγή γάλακτος! Την έπινα πολύ συχνά, όταν γέννησα τον γιο μου, τον οποίο κατάφερα και θήλασα για 5 μήνες - αν και δεν μου αρέσει η hefeweizen, μου την είχε συστήσει μια μαία. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει η συγκεκριμένη, αλλά όταν ήρθα Ελλάδα αγόραζα μπίρα χωρίς αλκοόλ και ήταν και αυτή αποτελεσματική.

Το γεγονός είναι ότι κάθε φορά που έπινα είχα πάρα πολύ γάλα! μου φάνηκε απίστευτο! Την συγκεκριμένη μπίρα, όμως, πρέπει να την αγοράσεις τώρα γιατί κυκλοφορεί, δυστυχώς, μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες!!

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Τα υγρά και οι σουπες βοηθουν στην παραγωγή γαλακτος . Αν υπάρχει ομως θεμα για αυξηση παραγωγής -λιγο γάλα η μπυρα χωρις αλκοολ (πάντα!)δεν μπορει να βοηθήσει . Ουσιαστικά ειναι μυθος οτι η μπύρα βοηθάει :) Μονο η ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ σε ταμπλέτες αυξάνει την παραγωγή . :)

Δημοσίευση

Τα υγρά και οι σουπες βοηθουν στην παραγωγή γαλακτος . Αν υπάρχει ομως θεμα για αυξηση παραγωγής -λιγο γάλα η μπυρα χωρις αλκοολ (πάντα!)δεν μπορει να βοηθήσει . Ουσιαστικά ειναι μυθος οτι η μπύρα βοηθάει :) Μονο η ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ σε ταμπλέτες αυξάνει την παραγωγή . :)

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Και εγώ πριν μια βδομάδα σχεδον εκλεισα 5 μηνες και μπηκα στους 6, και μου συμβαίνει το ιδιο πράγμα καπου 2 βδομάδες τωρα (να βγαίνει υγρό ή άσπρες σταγόνες οταν πιεστεί το στηθος μου). Δεν εχω ιδεα γιατι δεν εχω ξαναμεινει εγκυος, αλλα σκεφτηκα πως μαλλον φυσιολογικο ειναι, με τοσες αλλαγες στο σωμα αυτο ειναι το λιγοτερο. Δεν εχω δει ακομα το γιατρο μου για να τον ρωτησω, εγω δεν ανησυχώ, η κουνιάδα μου μου ειπε πως δεν ειναι φυσιολογικο κι εχει κανει 2 παιδιά, αλλα δεν καταφερε να με ανησυχησει.

Ηθελα να σας ρωτησω, κατι σχεδον ασχετο, ποσο καιρό μετα τον τοκετο επιτρεπεται να κανεις μαστογραφία; Θα ηθελα να κανω καποια στιγμή, δεν εχω ξανακάνει και τον Οκτωβρη κλεινω τα 29. Τστ ΠΑΠ πάλι ποτε θα μπορεσω να ξανακανω;

Δημοσίευση

Και εγώ πριν μια βδομάδα σχεδον εκλεισα 5 μηνες και μπηκα στους 6, και μου συμβαίνει το ιδιο πράγμα καπου 2 βδομάδες τωρα (να βγαίνει υγρό ή άσπρες σταγόνες οταν πιεστεί το στηθος μου). Δεν εχω ιδεα γιατι δεν εχω ξαναμεινει εγκυος, αλλα σκεφτηκα πως μαλλον φυσιολογικο ειναι, με τοσες αλλαγες στο σωμα αυτο ειναι το λιγοτερο. Δεν εχω δει ακομα το γιατρο μου για να τον ρωτησω, εγω δεν ανησυχώ, η κουνιάδα μου μου ειπε πως δεν ειναι φυσιολογικο κι εχει κανει 2 παιδιά, αλλα δεν καταφερε να με ανησυχησει.

Ηθελα να σας ρωτησω, κατι σχεδον ασχετο, ποσο καιρό μετα τον τοκετο επιτρεπεται να κανεις μαστογραφία; Θα ηθελα να κανω καποια στιγμή, δεν εχω ξανακάνει και τον Οκτωβρη κλεινω τα 29. Τστ ΠΑΠ πάλι ποτε θα μπορεσω να ξανακανω;

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Καλημέρα.Είσαι μικρη για να κάνεις από τώρα μαστογραφία,εκτός και αν υπάρχει ιστορικο στην οικογένειά σου με καρκίνο.Όσο για το τεστ ΠΑΠ θα κάνεις στην πρώτη σου επίσκεψη στο γυναικολόγο μετά τις 40 μερες από την γέννα.Το υγρο που τρέχει απο τις θηλές σου είναι φυσιολογικότατο.Προετοιμάσου γιατί σε λιγο καιρό δεν θα είναι σταγόνες αλλά ποτάμι.

Δημοσίευση

Καλημέρα.Είσαι μικρη για να κάνεις από τώρα μαστογραφία,εκτός και αν υπάρχει ιστορικο στην οικογένειά σου με καρκίνο.Όσο για το τεστ ΠΑΠ θα κάνεις στην πρώτη σου επίσκεψη στο γυναικολόγο μετά τις 40 μερες από την γέννα.Το υγρο που τρέχει απο τις θηλές σου είναι φυσιολογικότατο.Προετοιμάσου γιατί σε λιγο καιρό δεν θα είναι σταγόνες αλλά ποτάμι.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Χαχα... Δεν πειράζει. Αν ειναι ποτάμι, μαλλον θα ειναι για καλο!

Εχουμε καποιου ειδους ιστορικό στην οικογένεια, η γιαγιά μου είχε πριν 12 χρονια (στα 70 της) εμφανισει καλοηθη ογκο και της αφαιρεσαν τμημα του στηθους της. Πονεμένη ιστορία... Απο οτι φαίνεται τωρα εχει το ιδιο και η πεθερά μου και εχει φοβηθει το ματι μου.

Δημοσίευση

Εχουμε καποιου ειδους ιστορικό στην οικογένεια, η γιαγιά μου είχε πριν 12 χρονια (στα 70 της) εμφανισει καλοηθη ογκο και της αφαιρεσαν τμημα του στηθους της. Πονεμένη ιστορία... Απο οτι φαίνεται τωρα εχει το ιδιο και η πεθερά μου και εχει φοβηθει το ματι μου.

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Valina, σε εμένα ο γιατρός μου είπε να κάνω Test Pap ένα 6μήνο μετά τον τοκετό. Όσο για τις σταγόνες του γάλακτος, μέχρι πριν μερικές μέρες που είχα πάρει αγκαλιά τη μικρή και πιέστηκε το στήθος μου είδα μια σταγονίτσα στην μπλούζα μου. Είχα πάρει χάπια για τη διακοπή του θηλασμού στις 25/3 αλλά ο γιατρός με καθησύχασε ότι ακόμη και 6 μήνες (ίσως και παραπάνω) μετά τη διακοπή του θηλασμού θα βγαίνουν τέτοιες σταγονίτσες.

Δημοσίευση

Valina, σε εμένα ο γιατρός μου είπε να κάνω Test Pap ένα 6μήνο μετά τον τοκετό. Όσο για τις σταγόνες του γάλακτος, μέχρι πριν μερικές μέρες που είχα πάρει αγκαλιά τη μικρή και πιέστηκε το στήθος μου είδα μια σταγονίτσα στην μπλούζα μου. Είχα πάρει χάπια για τη διακοπή του θηλασμού στις 25/3 αλλά ο γιατρός με καθησύχασε ότι ακόμη και 6 μήνες (ίσως και παραπάνω) μετά τη διακοπή του θηλασμού θα βγαίνουν τέτοιες σταγονίτσες.

Δημοσίευση

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημερα και χρονια πολλα! Να κανω την χαζη ερωτηση, εφοσον εχεις το ατου του θηλασμου γιατι δεν τη βαζεις να κανετε συγκοιμηση; Να κοιμασαι και εσυ και να θηλαζει, πιπιλαει κι αυτη και να μενει ηρεμη στο κρεβατι; Τα παιδια στη συγκοιμηση δεν μπαινουν στη διαδικασια να ξεσηκωνονται. Παραμενουν ηρεμα. Τουλαχιστον κι οι βοηθοι μητροτητας, συμβουλοι θηλασμου κλπ αυτο λενε. Δεν εχω ακουσει ποτε θηλαζον βρεφος να κανει συγκοιμηση και να μενει ξυπνιο (και σε εγρηγορση εννοω) 5ωρες. Πιστευω να μην ειστε παγκοσμια πρωτη 😂😂. Οντως ειναι βασανιστηριο το καθε μερα υπνος στις 5. Βασικα πως ειναι δυνατον να λειτουργεις μετα μεσα στη μερα; Και τα δικα μου δεν κοιμουνται, αλλα τουλαχιστον ξαπλωναμε και ξαπλωνουμε και θηλαζουν, οποτε κι εγω οταν δεν την παλευω κλεινω ματακια και βλεπω ονειρα (κανονικα και με το νομο) κι ας τα αυτα μουτσου μουτσου στο βυζι🤣🤣. Και παλι σερνομαι μες στη μερα φυσικα 😅, αλλα τουλαχιστον το βραδυ δεν εχει σηκωμα απο το κρεβατι που πραγματικα αδυνατω σωματικα και πνευματικα, ουτε να κανουν τη νυχτα μερα. Απο νεογεννητα και τα τρια ετσι τα κανω. Θεωρω αν το κανετε, θα σωθεις. Σιγουρα θα θελει επιμονη στην αρχη γιατι τωρα εχει χασει τον κιρκαδιο ρυθμο, αλλα πλεον ειναι και σε ηλικια να της εξηγεις οτι ειναι νυχτα τωρα, ησυχια κι η μαμα κοιμαται. Κλειστα φωτα, ησυχια και να κλεινεις τα ματια σου και να παραμενει κι αυτη ξαπλωμενη στο στηθος. Βασικα νομιζω πως στα θηλαζοντα αυτος ειναι ο Παραδεισος τους. Θα την καταβρει κι αυτη. 
    • Κοριτσια μου χρονια πολλα και καλα χριστουγεννα. Τι κανετε; Πως περνατε; Εμεις φτασαμε αισιως στις 27+2 και σε δυο εβδομαδες εχουμε ραντεβου με τον γιατρο να δουμε την μπεμπα.
    • Ωωω!! Σ' ευχαριστώ πολύ!! 🥰🥰 Αυτό με το φαγητό το κάνει και εμάς όταν την έχω αγκαλιά πχ ή ελεύθερη και με βλέπει με τσιμπολογαω, το θέλει και αυτή!! 😆 Της δίνω το τρώει.. Και μπορεί το ίδιο ακριβώς εντωμεταξυ τρόφιμο, στο καρεκλακι του φαγητού της, να το πετάει..😂 αυτό με μίσος όπως λες!! 😂 Ότι του φανεί..🤪 Ναι ναι party animal αυτή εδώ.. άσε με! Είναι βασανιστήριο ρε συ.. και ίσα ότι το είχαμε στρώσει, μου κοιμόταν το αργότερο 12-1 το βράδυ και σερί μέχρι 7-8 το πρωί, από το Νοέμβριο και μετά γμθκε ο Δίας πάλι.. τώρα είτε κοιμηθεί γύρω στις 11 το βράδυ θα μου ξυπνήσει περίπου γύρω στις 1-2 τα ξημερώματα και θα μου μείνει ξύπνια μέχρι 7-8 το πρωί είτε που δεν θα κοιμηθεί καθόλου και θα μου το πάει σερί μέχρι τα ξημερώματα γύρω στις 5-6.. προσπαθώ να της το στρώσω τώρα πάλι αλλά μέχρι να το στρώσουμε φοβάμαι θα μας βρει κάτι άλλο πάλι..😅 μέσα στη μέρα κοιμάται μόνο μια φορά γύρω στις 4-5 το μεσημέροαπόγευμα δηλαδή κανά 2ωρο.. αυτό από το πρωί..  Θα ρωτήσω και στο παιδότοπο που έχει κοντά στην παιδίατρο που έχω δει.. θα δείξει! Α όχι στο πάτωμα δεν μου το έχει κάνει.. αλλά δεν μου το κάνει μόνο για πλάκα, μου το κάνει και όταν νευριάζει που δεν της δίνω πχ το κινητό που κρατάω ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κρατάω και το θέλει ή όταν δεν την αφήνω να κάνει αυτό που θέλει πχ να βάλει το τηλεκοντρόλ στο στόμα, νευριάζει με ένα κλαψο-γκρινιασμα και μου δίνει κουτουλιές ή θα αρχίσει να φωνάζει "εεεεε!!" όλο νεύρα και θα βαράει με τα χέρια τον εαυτό της στη κοιλιά..🤭🤭 (δικό μου παιδί ξεκάθαρα..🤪😅😅) και εγώ ξέχασα να ρωτήσω το Δεκέμβρη που πήγαμε.. αν το θυμηθείς, πες μου τι σας είπε! Καλή δύναμη και εσείς με τον αποθηλασμο..💪💪
    • Γεια σου Elen .... Υπομονή θα πω...πάλι γυρνάνε τα συμπτώματα που είχαμε στην αρχή έχω παρατηρήσει,και εγώ νιώθω αυτό το κάψιμο κάπως και αρκετή δυσκολία στη χώνεψη 🫣 εγώ είμαι στην 33η τώρα... Εύχομαι και εγώ να περάσετε όλες όμορφα και ξεκούραστα!!!❤️
    • Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...