Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εμενα μου αρεσουν πολυ τα δυο ονοματα... αλλα δεν μου αρεσει να τα συνδυαζω... τον γιο μου τον βαπτισα Μιχαηλ Αγγελο αλλα τον φωναζουμε Μιχαλη... θα ηθελα σε ολα μου τα παιδια να δωσω δυο ονοματα γιατι μου αρεσει και εγω προσωπικα θεωρω οτι προσθετει κυρος... θα ηθελα ομως αυτα τα ονοματα που θα επιλεξω να εχουν γιορτη... για το παιδακι μου που μεγαλωνωντας θα με ρωτησει γιατι εκεινος δεν εχει γιορτη... βεβαια θα γιορταζουμε το πρωτο ονομα, αυτο που θα ακουγεται...!!!

Οσο για το Νεφελη συμφωνω... εχω κι'εγω παραδειγμα...! :silly:

Δημοσίευση

kai emena maresoun ta 2 onomata alla akeraia,k ego ithela na tin po konstantina eleni alla tha tin fonaza eite konstantina eite k ta 2 oloklira ,ax koritsia ekane o mpampas mou gkafa,trogame me tous filous pou exoun eggoni tin ntorita k gurnaei xaritologontas k leei ma kala ti einai afto to ntorita san alogo akougete (apo to ntoris),dagkothika milame!

Δημοσίευση

Εμένα Νεφέλη με λένε :P Πριν 20 χρόνια ήταν ένα πολύ ''πρωτοποριακό''και σπάνιο όνομα,όπως το Αλέξανδρος,το Ιάσωνας,το Ναταλία κτλ ;) Τώρα πως κατέληξα Νέλλυ είναι άλλη ιστορία :P :silly: Τα τελευταία χρόνια τα αρχαία ονόματα έχουν έρθει περισσότερο στην μόδα αλλά για εμένα ,παρότι ακούγονται περισσότερο,δεν παύουν να είναι όμορφα :)

Την μικρή μας την βαφτίσαμε Άννα Αγάπη.Για τους γονείς μου είναι η Αννούλα,για εμένα είναι και τα δυο,για τον μελλοντικό περίγυρο της εδώ στην Γαλλία θα είναι η Annie ;) To Aγάπη είναι συμβολικό ;)

Όσο για τους συνδιασμούς που ανέφερε η Γιώτα...

Μερικοί είναι ωραίοι,κάποιοι άλλοι όχι.Αν ταιριάζουν τα ονόματα και το αποτέλεσμα της ένωσης τους είναι εύηχο,γιατι όχι; ;)

Μια γνωστή μου βάφτισε το μωρό της Δήμητρα Ιουλία και το φωνάζει...Δημηλία :x Όταν ο συνδιασμός έχει γελοίο αποτέλεσμα δεν μου αρέσει :blink:

Δημοσίευση

γεια και απο εμενα.το ονομα αυτο δεν το εχω ακουση ποτε.παντο εγω οταν εμηνα εγκυος ηταν να το βγαλω δυο ονοματα.τα ειχα ταξη στον εαυτο μου.ελεγα λειπων αν ειναι κοριτσι να το πω εβελιν (ευαγγελια-γεωργια) μου αρεσε και μου αρεση παρα πολυ.αλλα τελικα εκανα αγορι.τελως πανων,δικη σου ειναι η αποφαση και εσυ θα αποφσησεις.καλο ονομα οπως και να εχει :woohoo: :kiss:

Δημοσίευση

Δημηλία;;;;;;; Χα χα χα χα!!!!!!!!!!

Σε μία τάξη στο σχολείο έχουμε τα εξής ονόματα: Ναταλία, Θέμις, Μόδεστος, Κενδέας, Στέφανος, Χρύσανθος, Ζωή, Θεοσία (όπως το διαβάζετε), κι όλα αυτά μόνο σε μία τάξη!!!!!!!

Καλά, να μην πω για μία άλλη τάξη, που δύο μαθητές επειδή δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους τα φέρνουν μαζί τους. Το ένα αγοράκι το λένε Ερνέστο και το άλλο Ελένειο!!!!!!!

Δημοσίευση

hope_89 έγραψε:

Εμένα Νεφέλη με λένε :P Πριν 20 χρόνια ήταν ένα πολύ ''πρωτοποριακό''και σπάνιο όνομα,όπως το Αλέξανδρος,το Ιάσωνας,το Ναταλία κτλ ;) Τώρα πως κατέληξα Νέλλυ είναι άλλη ιστορία :P :silly: Τα τελευταία χρόνια τα αρχαία ονόματα έχουν έρθει περισσότερο στην μόδα αλλά για εμένα ,παρότι ακούγονται περισσότερο,δεν παύουν να είναι όμορφα :)

Την μικρή μας την βαφτίσαμε Άννα Αγάπη.Για τους γονείς μου είναι η Αννούλα,για εμένα είναι και τα δυο,για τον μελλοντικό περίγυρο της εδώ στην Γαλλία θα είναι η Annie ;) To Aγάπη είναι συμβολικό ;)

Όσο για τους συνδιασμούς που ανέφερε η Γιώτα...

Μερικοί είναι ωραίοι,κάποιοι άλλοι όχι.Αν ταιριάζουν τα ονόματα και το αποτέλεσμα της ένωσης τους είναι εύηχο,γιατι όχι; ;)

Μια γνωστή μου βάφτισε το μωρό της Δήμητρα Ιουλία και το φωνάζει...Δημηλία :x Όταν ο συνδιασμός έχει γελοίο αποτέλεσμα δεν μου αρέσει :blink:

Θα συμφωνησω μαζι σου, τουλαχιστον οσον αφορα τα κοριτσιστικα ονοματα, για τα αγορακια δεν το συζητω, ιδιαιτερα οταν το πρωτο ονομα ειναι το Μαρια ταιριαζει πολυ... παρ'ολα αυτα εγω θα το κρατουσα ακεραιο...!!!

Ξερω κοπελα που τη λενε Σταυρουλα Βυθλεεμ :blink: και τη φωναζουν Σταβυ :S Παντως ειναι πρωτοτυπο...!!! :silly:

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Δημηλία;;;;;;; Χα χα χα χα!!!!!!!!!!

Σε μία τάξη στο σχολείο έχουμε τα εξής ονόματα: Ναταλία, Θέμις, Μόδεστος, Κενδέας, Στέφανος, Χρύσανθος, Ζωή, Θεοσία (όπως το διαβάζετε), κι όλα αυτά μόνο σε μία τάξη!!!!!!!

Καλά, να μην πω για μία άλλη τάξη, που δύο μαθητές επειδή δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους τα φέρνουν μαζί τους. Το ένα αγοράκι το λένε Ερνέστο και το άλλο Ελένειο!!!!!!!

AI ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΧΩ ΛΥΘΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ΤΟ ΕΛΕΝΕΙΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ΜΑΛΛΟΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΗΣ Ε`???? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ΑΧ ΣΕ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΓΕΙ!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ.

ΤΗΝ ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΕΙΡΗΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΡΡΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΟΝΟΜΑ...

ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΩ :(:(:(:(

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΟΡΤΗ :(

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΛΙΝΔΡΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ... :blush:

ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ...

ΝΕΦΕΛΗ, ΑΡΙΑΔΝΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΑΓΑΠΗ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΤΛ.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!

Δημοσίευση

εγω εχω ακουσει το ονομα Θεμιστοκλία,δεν το ειχα ξανα ακουσει αλλα δε μου αρεσε καθολου!!!!αντε ο Θεμιστοκλης,μια χαρα ειναι,αλλα η Θεμιστοκλια?????

εχω μια ξαδερφη που τη βαφτισανε Κυματή και τη φωναζουν ματινα..

εχω ακουσει στο σχολειο το απαισιο ονομα Κυράτσω,(κοπελα ειναι,φαντασου να την αποκαλουσαν χαιδευτηκα Κυρατσούλα!!!!....βεβαια τη φωναζαμε Σουλα)

και επισης εχω ακουσει και το ονομα Τάλω,που ειναι χαιδευτηκο του Ευθαλεια..αν ειναι δυνατον,τετοιο ωραιο ονομα να κακοποιησουν ετσι!!!

Δημοσίευση

alkost έγραψε:

εγω εχω ακουσει το ονομα Θεμιστοκλία,δεν το ειχα ξανα ακουσει αλλα δε μου αρεσε καθολου!!!!αντε ο Θεμιστοκλης,μια χαρα ειναι,αλλα η Θεμιστοκλια?????

εχω μια ξαδερφη που τη βαφτισανε Κυματή και τη φωναζουν ματινα..

εχω ακουσει στο σχολειο το απαισιο ονομα Κυράτσω,(κοπελα ειναι,φαντασου να την αποκαλουσαν χαιδευτηκα Κυρατσούλα!!!!....βεβαια τη φωναζαμε Σουλα)

και επισης εχω ακουσει και το ονομα Τάλω,που ειναι χαιδευτηκο του Ευθαλεια..αν ειναι δυνατον,τετοιο ωραιο ονομα να κακοποιησουν ετσι!!!

YΠΑΡΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΥΡΑΤΣΩ??????????????????

Ε,ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ!!! ΕΧΩ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!!!!! ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ 3 ΑΝΗΨΙΑ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ

ΜΙΧΑΗΛΙΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευση

Και μένα με διασκεδάζετε βρε κορίτσια.... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Δημηλία, Κυράτσω, Ελένειος

ΈΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Νορμάλ ονόματα δεν υπάρχουν???

Το Αλίνδρα δε μου αρέσει, καλύτερα να την ονομάσεις Αλεξάνδρα να γιορτάζει κιόλας και να μην την κοροιδεύουν τα παιδάκια....άποψη μου!

Μου αρέσουν πολύ Μελίνα, Νεφέλη, Κλειώ, Νιόβη και το Μελιτίνα.....

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα όνομα...είναι πολύ νωρίς εξάλλου!

Αν είναι αγόρι θα είναι Ορέστης ή Αλέξανδρος.....

Τι λέτε εσεις???Ποια προτιμάτε???

Φυσικά στην Κύπρο δεν έχει γεμίσει ο τόπος Νεφέλες και Ναταλίες γιατί συνήθως βγάζουν τα ονόματα των παππούδων ακόμα....και πιο πιθανόν είναι τα Γεωργία, Ελένη, Κωνσταντίνα κλπ. συνηθισμένα δηλαδή.

Και το Ισιδώρα είναι ωραίο!!!!!!

dev141pr___.png

Δημοσίευση

Maρίνα εμένα μου αρέσει το Ορέστης πολύ! :laugh: Εντάξει, το Αλέξανδρος είναι σταθερή αξία :)

Την αδερφή μου την λένε Θεσσαλονίκη :silly: Αλλά την φωνάζουμε απο την αρχή Νίκη ;)

Μια ξαδέρφη μου την λένε Βαλάντω :x Την είχαν τάξει στην Αγία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου...Θα μπορούσαν κάλλιστα να την βγάλουν Ειρήνη που είναι καταπληκτικό όνομα ή έστω να την φωνάζουν Βάλια. :blink: Θυμάμαι οτι απ μικρή έλεγε πως δεν της αρέσει το όνομα της. :huh:

Δημοσίευση

λοιπον να σας εξηγησω κατι ,οταν ταζεις να βαλεις ονομα το παιδι σου στην αγια Ειρηνη την Χρυσοβαλαντου ,το βαζεις Χρυσοβαλαντου διοτι αυτο την ξεχωριζει κ την καθοριζει κ οχι Ειρηνη,το ειχα διαβασε ιπρο ετων σε ενα εντυπο που εκδιδει η μονη

Δημοσίευση

Και μένα την αδερφή μου την έταξαν στην Αγ.Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου όμως την βαφτίσαμε Ειρήνη και όχι Βαλάντω....και εννοείτε την φωνάζουμε Ειρήνη.

Και μένα με τάξανε στην Αγ.Μαρίνα.......αν δεν με είχαν τάξει θα με έλεγαν Αυγή που ήταν η γιαγιά μου... :x μπλιαχ

Ευτυχώς!!!!!!!!!

Από τα γυναικεία ποιο σου αρέσει???

Και το Ορέστης ή το Αλέξανδρος σου αρέσει περισσότερο???

Δεν ξέρω...έχεις παιδάκια??Είσαι εγκυούλα???

dev141pr___.png

Δημοσίευση

Όταν ονομάσαμε την αδερφή μου, πριν 20 χρόνια δεν είχαν τέτοιο κόλλημα με το Χρυσοβαλάντω....

Και τάζεις το παιδί σου και η Αγία το γνωρίζει.........γι' αυτό και στο δίνει γερό!!!!!δεν χρειάζεται να το μάθει όλος ο κόσμος...ιδιοτροπία οι παπάδες!!!!Νευρίασα τώρα........

Και γω το διάβασα αυτό και δε συμφωνώ καθόλου......

Δηλαδή αν θέλω πχ να τάξω το παιδί μου στον Αγ.Γεράσιμο τον Ιορδανίτη θα τον φωνάζω Ιορδάνη μήπως και νομίζουν πως το' ταξα σε άλλον Αγ.Γεράσιμο????Αιντε......

Το Ναπολέων είναι πολύ παράξενο και πρωτότυπο!!!!!! :cheer:

dev141pr___.png

Δημοσίευση

ΠΡΙΝ 4 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΚΥΠΡΟ ΠΟΛΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ

ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΕΛΛΑΔΑ..ΑΚΟΥ ΟΝΟΜΑ!!!!ΠΕΡΙΕΡΓΟ Κ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ...

ΕΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΜΠΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Κ ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ..

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ Κ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΑΠΛΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ.Κ ΟΤΑΝ ''ΦΥΓΕΙ''ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.

ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΜΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Κ ΕΤΣΙ ΒΑΦΤΗΣΑ ΤΟΝ ΥΙΟ ΜΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ(Κ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ)!!

ΟΜΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Κ

ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Νόμιζα ότι στην Ελλάδα που όσο να ναι, είναι πιο εξελιγμένα τα πράγματα απ'την Κύπρο θα είχαν ξεκολήσει απ'τα ονόματα των παππούδων και τις τιμές προς αυτούς...Τελικά όμως όλοι θέλουν να βγει το όνομα τους!!!!

Πόσο εγωιστικό είναι αυτό???

Οκ οι γονείς προσφέρουν στα παιδιά τους όσα μπορούν αλλά να ζητάνε όνομα για δήθεν σεβασμό και εκτίμηση δεν το καταλαβαίνω!!!!!

Η εκτίμηση φαίνεται από αλλού!Δηλαδή μπορώ να συμπεριφέρομαι χάλια στα πεθερικά να μην θέλω να τους δω και να τους εκτιμήσω με το όνομα του παιδιού μου?????

Πολύ αστείο!!!

Εγώ θα δώσω όνομα που αρέσει σε μένα στο παιδί μου και όχι για να χαρούν κάποιοι...........άποψη μου!!!Ευτυχώς και ο άντρας μου δεν έχει κόλλημα να βγάλει το μπαμπά του!ΕΥΡΙΠΙΔΗ........... :x:x:x

dev141pr___.png

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @giotoulini και εγω τα ίδια είμαι πονάει η πλάτη  είτε καθιστή είτε ξαπλα  είτε όρθια.. κάθε στιγμή.. έχω αϋπνίες εδώ κ 2 μήνες.. υπομονή πάει πέρασε ο 15αυγουστος.. προχωράμε ....
    • Καλησπέρα κορίτσια και πάλι! Τώρα κατάφερα να δω λίγο τι έχει συμβεί όλο αυτό τον καιρό με τη βοήθεια του chatgpt φυσικά 😅 @Kiddo συγγνώμη που επιστρέφω στο θέμα, λυπάμαι για το σκυλάκο σας 💔  Μιλήσατε για κιλά εγκυμοσύνης, εγώ κορίτσια μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευγνώμων με το πως διαχειρίστηκε το σώμα μου την εγκυμοσύνη και τη λοχεία ως προς τα κιλά - έβαλα 15/16 κιλά σύνολο, τα οποία έχασα σταδιακά τις πρώτες εβδομάδες χωρίς κάποια διατροφή, τουναντίον έτρωγα τον αγλέωρα λόγω μαραθώνιων θηλασμού, αλλά πιστεύω ότι ακρι΄βως αυτό συνέβαλε ο θηλασμός να συνεχιστούν οι συσπάσεις της μήτρας και το ότι έπινα πάρα πολύ νερό. Κάπου τον Μάιο ήμουν και 2 κιλά πιο κάτω από πέρυσι πριν μεινω έγκυος! Τα ξανάβαλα όμως όταν πήγαμε Ελλάδα τον Ιούλιο 🤭  🤭   🤭   🤭   🤭  Αχ ο ύπνος.... πονεμένη ιστορία...! εμάς ο μικρός μέχρι και τον 3, αρχές 4ου μήνα, σταδιακά αύξανε το σερί του. Θυμάμαι (σαν μια αιωνιότητα μου φαίνεται τώρα...) ότι έκανε 4/5 ώρες σερ΄ι, μετά πρώτη αφύπνιση,  μετά 3/2 σερί, αφύπνιση, και τέλος 1/2 ώρες πριν την τελική αφύπνιση το πρωί. Από την αρχή είχαμε βραδινή ρουτίνα 7-8μμ και συνήθως ξυπνούσε για πρωί 6-7πμ. Την οποία βραδινή ρουτίνα τη διατηρούμε μέχρι και σήμερα, με κάποιες διακυμάνσεις τώρα το καλοκαίρι που νυχτώνει πιο αργά, αλλά το τι συμβαίνει το βράδυ έιναι άλλη ιστορία 😅 Που λέτε εκείς κάπου τέλος 3ου αρχες 4ου μήνα, εκεί που βλέπαμε το βραδινό σερί ολοένα να αυξάνεται, μπαμ μας τα σκάει μια παλλινδρόμηση ύπνου, από την οποία δε ξέρω αν βγήκαμε και ποτέ 😅 θυμάμαι τον πρώτο καιρό που κράτητησε για κάνα μήνα, ξυπνούσε καθε 30/40 λεπτά! κορίτσια τα είχαμε δει όλα.... εν τω μεταξύ όχι απλά ξυπνούσε αλλά δεν ηρεμούσε καποιες φορές ούτε με θηλασμό, ούτε με λίκνισμα, ούτε με τίποτα....! ο σύζυξ κι εγώ τα είχαμε δει όλα! δραματικές καταστάσεις και φυσικά ήμασταν σα ζόμπι μονίμως... Ημερίσιους ύπνους κι εκεί παλλινδ΄ρομηση, από 1-1.5 ωρα περίπου ο καθένας, ξαφνικά 20/30 λεπτά με το ζόρι στο λίκνο του.... για να κοιμηθεί 1-2 ώρες μόνο πάνω μου κολλημένη στον καναπέ... Φτάσαμε μέσα Ιουνίου κι ήμασταν ακόμα έτσι και άρχισα να σκέφτομαι να απευθυνθώ σε κάποια ειδικό ύπνου που να είναι και παιδοψυχολόγος όπως με συμβούλευσαν εδώ. Βέβαια η παιδίατρός μας είπε ότι κάτω του έτους, η εκπαίδευση ύπνου είναι ανούσια... Κι είπα να την εμπιστευτω.... Απλά επειδή πλησίαζαν οι διακοπές εκτός έδρας άρχισα να αγχώνομαι για το πως θα την παλέψουμε σε διαφορετικές συνθήκες απ αυτές του σπιτιού μας... Εν τέλει να μη σας τα πολυλογώ, όσο ήμασταν εκτός σπιτιού, στα σπίτια παππούδων και έπειτα στις διακοπές, ο ύπνος βελτιώθηκε! κι όταν λέω βελτιώθηκε, μη νομίζετε ότι επιστρέψαμε ποτέ σ αυτό που τώρα φαντάζει σουπερ λουξ ΄φαση 4/5 σερί, αλλά τλχ κάνει 3 ώρες μέχρι την πρώτη αφύπνιση 🤪 το λες και πολυτελεια χαχαχα πλέον, στις περιόδους ηρεμίας, εκτός αλμάτων/οδοντοφυιας/κτλ δλδ, θα κάνει 2-3 αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου και κοιμάται 2-3 ημερίσιους, στο σύνολό τους 3 με 3.5 ώρες. Θεωρώ ότι είμαστε καλά, αλλά σίγουρα θέλουμε και το καλύτερο γιατί η εξάντληση έχει χτυπήσει κόκκινο! Ειδικά σε συνδυασμό με τη δουλειά..... Τώρα έχουμε επιστρεψει στο σπίτι μας και είπαμε με το συζυξ οτι θα κοιμαται στο δωματιο του, στο κρεβάτι του, γιατί 1) ούτως η αλλως δε χωράει στο λίκνο πλεον, 2) κατα τη διάρκεια της διαμονής μας εκτός σπιτιού άλλαξε πάρα πολλά κρεβάτια και παρκοκρέβατα, οπότε είδαμε ότι μπορεί να προσαρμοστεί, άλλες φορε΄ς πετυχημένα κι άλλες καταστροφικές χαχαχαχα, και 3) ε θέλουμε κι εμείς το κρεβάτι μας πίσω 😅 δλδ είμαστε οκ να κοιμάται μαζί μας απ τις 5πμ και μετά, αλλά όλο το βράδυ είναι δύσκολη πίστα.... έτσι ήμασταν μέχρι πρότινος, τώρα έχει 5 μέρες που κάνουμε αυτή την πρόσπαθεια στο δωμάτιό του. Οι πρώτες 2 μέρες ήταν χαλια, ξυπνούσε κάθε 30/40 λεπτά όπως εκείνη η περίοδος που σας έγραψα πιο πάνω.... Ζόμπι mode ξανά και ξανά... Μετά την 3η μέρα ξύπνησε μόνο 1 φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δε ξαναγινε τούτο κυρίες και κύριοι!! Αλλά χθες που ήταν η 4η βραδιά, ξύπνησε 4 φορές. Απόψε, κοιμάτια ήδη 2 ώρες, δε ξέρω πως θα πάει, αλλά έχουμε πει με το συζυξ να το παλέψουμε 10 μέρες για να εδραιωθεί η συνήθεια. Επίσης, σ όλο αυτό ήθελα να σας γράψω και μια ακόμα σημαντική απόφαση που πήρα γιατί θεωρω ότι επηρεάζει πολύ τον ύπνο... ο θηλασμός! Δε ξέρω για σας κορίτσια, εγώ ευτυχώς από την αρχή το βρήκαμε πάρα πολυ καλα με τον μικρό μου, δε δυσκολευτηκα, παραμένει μια όμροφη εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι λόγω του ότι τον κοιμιζα με το θηλασμό, τον άφηνα στο στήθος όλη νύχτα (open bar που λέω κι εγώ!), κάπως εδραιώθηκε γι αυτόν και έγινε ο μονος τροπος για να κοιμηθεί. Σε κάποια φάση δε μπορούσε να τον κοιμησει ο μπαμπας του γιατί έψαχνε το στήθος μόνιμα. Οπότε άρχισα στις διακοπές να εισάγω κι άλλους τρόπους, όπως το πατ πατ στον πωπό, φιλάκια στο κεφαλάκι και σσσσσ, να μου κρατάει το χέρι καθώς κουρνιάζει στο πλάι (το οποίο μου το "έδειξε" ο ίδιος) και άρχισα να "αφαιρώ" το θηλασμό σαν μέθοδο κοιμισης, με εξαιρέση τις νύχτες που είχε κανει εμβόλιο και ανέβασε πυρετό κι όταν τον πονούσαν τα δοντα΄κια. Φτάνοντας στο σήμερα, αποφάσισα να κάνω κυρίως άντληση από εδώ και πέρα, και θηλασμό 1-2 φορές τη μέρα. Ο στόχος μου είναι να αποθηλάσω πλήρως γιατί θα πάει και βρεφικό το Σεπτέμβρη, οπότε θα αρχίσουμε και τη φόρμουλα από βδομάδα. Έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα γι αυτη μου την απόφαση, γιατί πραγματικά ο θηλασμός πηγε πάρα πολύ καλά, και παρα τους μαραθωνιους, τα δαγκώματα τους τελευταιούς μηνες λογω δοντιών, και κυρίως το δέσιμο με το μωράκι μου, πιστεύω οτι έκανε τον κύκλο του για εμάς. Στον αντίποδα, αυτό που με χαροποιεί είναι να βλέπω τον μικρό φουλ περηφανο όταν πίνει το γάλα απ το μπουκάλι, πλεον το κραταει μονος του και τα βράδια πριν παει για ύπνο, πινει το γαλα του ενώ διαβάζουμε βιβλίο αγκαλιά και μου χαμογελάει και λιώνω! Νιώθω δλδ, ότι παρα του ότι μιεώνεται ο θηλασμός, διατηρούμε με αυτό τον τρόπο την επαφή με αγκαλιά και φιλάκια, ενώ ο ίδιος χτιζει την ανεξαρτησία και τη λεπτή κινητικότητα πίνοντας το γαλα του "μόνος" του 💙  Σε άλλα νεα, με την τριχόπτωση πως τα πατε;; Κορίτσια εγώ από τον 5ο μήνα μαζεύω κουβάρια μαλλιά απ το πάτωμα.... πολύ με ανησυχεί αυτή η κατάσταση... έχω μαλλιά στο κεφαλι μου παραδόξως, αλλά πεφτουν πολλά. Παίρνω ακόμα σιδήρο και βαζω κι ενα σερουμ, αλλά βελτίωση δε βλέπω.  Επίσης έχετε αδιαθετήσει; Ξέρω ότι γενικά όσο θηλάζουμε καθυστερεί να επανέλθει και το σύστημα, αλλά βλέπω και κάποιες κοπέλες που τους ήρθε στο 2ο μήνα πχ... 😬 δε περίμενα ότι θα το πω ποτέ αυτό, αλλά θα ήθελα να μου έρθει γιατί η ορμονική τρέλα του postpartum δεν αστειεύεται! έχω γενικά πολλή οργή κι ανυπομονησία προς τους ανθρώπους, πολλές φορές και προς το σύζυγο, αλλά τλχ τα συζητάμε μαζί και το βρίσκουμε. Δε μ αναγνωρίζω! 😭  Τελος, επειδή έγραψα ήδη παρα πολλά, να μη σας κουράζω, σ΄υντομο update για το μωράκι μου: Αισίως 7,5 μηνών! Με βάση τις μετρήσεις της παιδιάτρου την περασμένη βδομα΄δα: 8.700 κιλά και 76εκ. Έβγαλε τα 2 κάτω δοντάκια 5.5 μηνών, κι από τότε φαίνεται ότι τον ζορίζουν τα πάνω, οπότε μαλλον τα περιμένουμε κι αυτά. Γυρνάει απο μπρουμυτα ανασκελα και τουμπαλιν, σαν τον Τομ Κρουζ στις επικυνδυνες αποστολες 🤣🤣 Δε μπουσουλάει ακόμα, αλλά σηκώνει τον πωπό του και στην προσπάθεια του να μπουσουλήσει εμπρός, πάει με την όπισθεν χαχαχα είναι πολύ αστείο, αλλα΄ο γλυκούλης νευριάζει γιατί προφανώς άλλη κατεύθυνση θέλει να πάρει! Αυτά κορίτσια μου, σας καληνυχτω, πάω να εκμεταλευτώ τον χρόνο που απομένει μέχρι την πρώτη αφύπνιση! 🙏🤞
    • Ααα @ΜαρίαΔημήτρης οπως λενε και οι μεγαλυτεροι τα καλοκαιρινα μωρα μεγαλωνουν πιο γρηγορα και ξεπεταγονται πριν το καταλαβεις. Μαλλον εχουν δικιο γιατι ολες το παρατηρουμε. 
    • @Diwni μου να δεις που στις διακοπες θα ηρεμησει και στο ευχομαι ολοψυχα για να περασετε καλα. Ειναι του εξω και της βολτας η μπεμπας σου πιστευω θα κοιμαται αρκετα και θα ειναι ηρεμη. Αχου ψυχουλα μου δυσκολευεται ν κοιμηθει ισως και κλαιει. Πως την ηρεμεις την βαζεις στο στηθος;; Ρε σεις δεν ειναι υπεροχο που προσπαθουν τα μικρουλικα ολο κατι να κανουν. Να γυρισουν να πιασουν να μιλησουν κλπ. Πριν κιγους μηνες αναρωτιομασταν τι κανανε μεσα στην κοιλια ακομα και τωρα κανουν χαμο. Το αστειο της υποθεσης ο μπεμπεκος μ χθες το βραδυ κατα τις 4 ξυπνησε για γαλα, σταυροκοπιομασταν με τον αντρα μου ειχε να το κανει απο νεογεννητο. Ευτυχως ξανακοιμηθηκε αφου χλαπακιασε. 
    • Πάλι καλά που το νιώθεις! Κουράγιο θα πω. Εγώ αν και δεν το παθαίνω αυτό, με βολεύει γενικά να κάθομαι στο πλάι. Ξεκουράζεται καλύτερα έτσι η κοιλιά. 23η εγώ και έχω αρχίσει και ζοριζομαι για τα καλά 😕 Πως θα αντέξουμε μέχρι το τέλος; 😅 Στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν θυμάμαι να είχα τόσο θέμα, αλλά τότε αραζα με τις ώρες στον καναπέ, τώρα όλο στο πόδι είμαι 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...