Μετάβαση σε περιεχόμενο

προς νεες μητερες συνεχεια...

Recommended Posts

• Απαντήσεις 194
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

dimitra23 έγραψε:

Μου άρεσε πολυ το βιντεάκι και είπα να σας το κατεβάσω....

εγώ συγκινήθηκα πάντως.......

αχ πότε θα γεννήσω...... :woohoo: :woohoo: :woohoo:

http://www.youtube.com/watch?v=VkfR9xlQ ... r_embedded

ΤΕΛΕΙΟ :kiss::kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δημητρουλα συμφωνω απολυτα,ερευνες οπως ειπαν και αλλες κοπελες,υπαρχουν πολλες,αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι υπαρχουν τοσες συνεπειες αν δεν θηλασεις,αλλωστε η καθε κοπελα κανει ο,τι καλυτερο μπορει.Για σκεφτειτε λιγο κατι αλλο τι συνεπειες εχουν στο οργανισμο οι πολλες εξωσωματικες

AthinaK έγραψε:

Όλα εδώ θα κριθούν και προτείνω να οργανώσουμε ομάδα λιθοβολισμού, κριτική επιτροπή και όλα τα σχετικά!

Καθολου θηλασμός: 3 κουτιά νεστλέ στο κεφάλι και ένα ρυζάλευρο

Μεικτός θηλασμός: 2 κουτιά, κανένα ρυζάλευρο

Θηλασμός μέχρι 6 μήνες: 1 κουτί

θηλασμός μέχρι 12 μήνες: Το περιεχόμενο, χωρίς το κουτί (κίνδυνος μην έχει λήξει)

Θηλασμός μέχρι 24 μήνες: Μόνο το κουτί, χωρίς το περιεχόμενο

Πείτε και εσείς καμια ιδεα. Πρεπει να το ληξουμε το θέμα αναίμακτα.

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Βαλε και μια φαριν λακτε για να εχει ποικιλια!!

Να σαι καλα πολυ γελασα!!! :P

tonia28 έγραψε:

Πχ "Ολες οι γυναικες μπορουν να θηλασουν,εχουν γαλα,στα παλια χρονια ολες θηλαζαν γιατι δεν ειχαν αλλη επιλογη κτλ αλλιως πως θα επιβιωνε το ανθρωπινο ειδος.."

Αυτο λοιπον μπορει να ισχυε κατα το πλειστον αλλα υπηρχαν και εξαιρεσεις και ειχαν αλλες επιλογες..Η γιαγια μου εχασε 2-3 μωρα και τα 2 που εζησαν(η μαμα μου και η θεια μου) ηταν επειδη της τα θηλαζε η γειτονισσα και καθε φορα εκλαιγε που δε μπορουσε η ιδια! Και αυτο γινοταν πολυ συχνα μου ελεγε η γιαγια μου..θηλαζε αυτη που μπορουσε τα μωρα εκεινης που δε μπορουσε!Επισης μου ελεγαν στο χωριο οτι πολλες φορες τους εδιναν γαλα απο τις γαιδαρες γιατι ηξεραν τοτε πως πλησιαζει με το ανθρωπινο και ειχαν σωθει πολλα μωρα ετσι..Ετσι επιβιωσε το ανθρωπινο ειδος... :)

Δεν διαφωνουμε ...φυσικά και υπήρχαν εξαιρέσεις και ήταν συχνο φαινομενο να θηλάζουν τα μωρά απο αλλη γυναίκα . Μην ξεχνάμε πως στις πιο ευπορες τάξεις υπήρχαν οι παραμάνες .

" Το γαλα της αγελαδας ειναι μονο για τα μοσχαρακια"...

Και της σκυλας για τα σκυλακια,αλλα η σκυλιτσα μου οταν ειχε γεννησει μαζεψε 5 γατακια που τα ειχαν πεταξει και τα θηλαζε μαζι με τα κουταβια της! Και μαλιστα τον ενα γατουλη μου τον εχουμε ακομη! ;)

Αν εβρισκα ενα ορφανό παιδάκι στο δρομο θα το θήλαζα παράλληλα με την μικρή μου.

Αυτο που λες δεν αναιρει οτι το γαλα καθε θηλαστικού εχει δημιουργηθει για το ειδος του.

Το αγελαδινο γαλα που πινουμε ειναι απο εγκυες αγελάδες . Δεν τις αφηνουν να θηλάσουν τα μωρά τους , τις γονιμοποιουν γρηγορα για να κανουν μοσχαράκια και παράλληλα τις αρμέγουν . :(

Τα μοσχαράκια πινουν σκονογαλο για να πινει ο ανθρωπος το αγελαδινο .... :S

Μια αλλη σκυλιτσα που ειχε γεννησει καπου στο εξωτερικο,βρηκε ενα νεογεννητο μωρο που το ειχε παρατησει μια 14χρονη σε ενα παρκο καταχειμωνο,και το πηγε με τα κουταβια της στο σταβλο!Ο ιδιωκτητης οταν πηγε στο σταβλο να δει τα ζωα του επαθε σοκ,πηγε το μωρο στο νοσοκομειο και εκει του ειπαν οτι η σκυλιτσα του εσωσε το νεογεννητο με τη ζεστασια και το γαλα της!

Η ιστορια του Μογλη βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα..Ειχαν βρει ενα αγορακι στη ζουγκλα το οποιο το ειχε "υιοθετησει" μια λυκαινα και το μεγαλωσε με τα λυκακια της!Φυσικα το παιδακι ηταν σε αγρια κατασταση και οταν το πηραν να το ενταξουν στην ανθρωπινη κοινωνια...πεθανε!!

Μια λεαινα επισης "υιθετησε" μια νεογεννητη αντιλοπη,τη θηλαζε,την προστατευε κι οταν την εφαγε καποιο αλλο λιονταρι εκεινη επαθε καταθλιψη...

Και αλλα πολλα παραδειγματα αλλα μακρυγορω....Η φυση λοιπον ξερει καλυτερα οντως! ;)

Δεν ξερω τι θελεις να μας δειξεις με αυτα τα παραδειγματα . Αν θελεις να πεις οτι μπορει καποιος να μεγαλώσει με γαλα εκτος του ειδους του θα συμφωνήσω . Ναι μπορει να μεγαλώσει , ειναι ομως το κατάλληλο γιαυτον ?

Επισης τα παραδειγματα που φερνεις ειναι το 0,1% και πολυ σου λεω . Δυστυχως στην Ελλάδα θηλάζει μονο το 10-15% για καποιους μηνες τα υπολοιπα μωρα πινουν ξένο γαλα . Τα μωρα που δεν θηλάζουν δεν τα χουν παρατήσει σε δαση και ρεματούλες ...

Ακομη, μολις τα μικρα τους ειναι ετοιμα να τραφουν απο αλλη τροφη,κοβουν το θηλασμο(η σκυλιτσα μου πχ τα εδιωχνε και τους γρυλιζε..)και τους φερνουν τροφη ΕΦΟΣΟΝ ομως εχουν φαει πρωτα εκεινες!

Εχεις μπει ποτε σε αεροπλάνο με το μωρο σου ? Οι οδηγιες που σου δινουν ειναι σε περίπτωση ατυχήματος , οταν πεσουν οι μασκες με το οξυγόνο ΠΡΩΤΑ θα τη βαλει η μητέρα και ΜΕΤΑ το μωρο . Πρεπει να σωθεί η μητέρα γιατι αν την βαλει πρωτα στο μωρο και χασει τις αισθησεις της το μωρο δεν ξερει τι να κανει και θα χαθουν και οι δυο.

Φυσικά και τα ζωα τρωνε πρωτα για να μπορεσουν να ζησουν και να εξασφαλισουν τη ζωή και στα μικρά τους . Οσο σκληρο και να ακουγεται τα ζωα αγαπουν βεβαια τα μικρά τους αλλα εχουν πιο αναπτυγμένο το αισθημα της επιβίωσης .

Τις προάλλες εβλεπα ενα ντοκιμαντερ απο εναν ζωολογικό κηπο . Ειχε μια χιμπατζίνα που δεν ηθελε καθολου το μωρο της . Το εδιωχνε , φωναζε και γενικα ειχε μια τοσο παραξενη συμπεριφορα . Εμενα δηλ μου φανηκε παράξενη γιατι ο υπευθυνος εκει ειπε οτι ειναι κατι πιο σπανιο μεν αλλα φυσικό και στα ζωα .

Αυτο που λες δεν αναιρει οτι το γαλα καθε θηλαστικού εχει δημιουργηθει για το ειδος του.

Το αγελαδινο γαλα που πινουμε ειναι απο εγκυες αγελάδες . Δεν τις αφηνουν να θηλάσουν τα μωρά τους , τις γονιμοποιουν γρηγορα για να κανουν μοσχαράκια και παράλληλα τις αρμέγουν . :(

:ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy::ohmy:

αληθεια???????????

EGW AUTO POU KATALABENW EINAI M THN ANAPTIKSH THS BIOMIXANIAS STO GALA KATALIKSAME KAI TA ANTHROPINA MWRA KAI TA MOSXARAKIA NA PINOUME SKONOGALA .

ANTHROPOI -MOSXARAKIA =ISOPALIA :laugh:

ANTE EMEIS TO EPILGOUM ...H AGELADA DN TO EPILEGEI GIA TO MOSXARAKI ...KRIMA KAI ADIKO :(

(MHN PAREKSIGITHW PLAKITSA KNW)

Ναι κοριτσια δυστυχώς . Το 60% της παραγωγής ειναι απο εγκυες αγελάδες .

Οι αγελάδες πλεον παράγουν 35 λιτρα γαλα την ημερα ! Αφυσικο τελειως αν σκεφτει κανεις οτι πριν 50 χρονια παρήγαγαν μονο 10 λιτρα ..οσο χρειαζοταν δηλ να πιει το μοσχαράκι .

AFRODITH έγραψε:

KAI SHMPLIRONW

DIKEOMA STON THHLASMO KAI GIA TOUS ANTHROPOUS KAI GIA TA MOSXARAKIA !!!!

Το γελάς ? Που βαλαν οι μη χαρακτηρισω τη διαφήμιση με το μοσχαράκι να κοιταει το φορτηγο με το γαλα ? Αχ τι ωραια πηραμε το γαλα απο το μοσχαράκι να το πιουμε ....

to mosxaraki koitouse malon to gala pou tou klebane :laugh: :laugh:

h agelada paragei les kai ekane tridima ...pou ta didima einai kai spania stis agelades !!!

ax ti ftene kai afta ta amira na ta ekmetaleuonte etsi......einai skliro mhn me blepeis oti kanw plakitsa ...einai polu skliro .

Κανονικά δεν πρέπει να βαζω τετοιες δυσφημιστικες φωτογραφιες μου. Εδω ειμαι μια ωρα μετά τη γεννα (συμφωνα με το ρολόι μου). Ειμαι ακόμα στο δωματιο του τοκετου, εγω το μωρο μου και ο αντρας μου.

Αχ Αθηνα τι τρυφερη φωτο ... :)

Μου λες μετα μεγαλο στηθος :dry: ...που να δεις εμας στον πρωτο μας θηλασμο ... να γελας μετα δακρυων !!!! Δεν καθομαι σωστα (ημιορθια , ημιξαπλωτη ενα πραγμα) και εχω το μωρο ξαπλωμένο πανω μου ... Λες το καημένο και προσπαθει να θηλάσει τον Ολυμπο !!! :woohoo:

thouli καλα για να φτάσουν τα ελληνικα μαευτηρια τα γερμανικά προτυπα θελουμε πολλαααα χρονια ακομα ! Παντως η αληθεια ειναι οτι θελει και συνεργασια απο τις επιτοκες ... Ποσες ελληνιδες δεχονται να γεννσουν με μαια και οχι με το γιατρο τους?? Ειναι τελειως αλλη κουλτουρα .

Για να μην λεμε ομως μονο τα κακα της Ελλάδας και τα καλα του εξωτερικου ,να σας πω οτι στη Γαλλια περισσοτερες τις μισες Γαλλιδες (πανω απο το 50%) δεν προσπαθει καν να βαλει το μωρο στο στηθος και στρεφεται κατευθειαν στην τεχνιτή τροφή ! Δεν ειναι στην κουλτούρα τους ο θηλασμος , φαινεται και σε βαθος χρονου αυτο , τα περισσοτερα μωρα μεγάλωναν με παραμάνες .

εγω που καθόμουν μονη στο δωματιο χωρις τον ξανθούλι μου!!!Γέννησα 07:55 το πρωι κ μου τον φέραν στις 14:00...ετσι λεει γινετε....

Κορίτσια λίγο άσχετο με το θέμα , αλλά Αφροδίτη φοβερή μα φοβερή φώτο προφίλ!! Έχει γίνει πολύ κουκλί!!! Να τον χαίρεσαι! Thouli και εσένα δεν πάει πίσω!! Τέλειος!! Αθηνά, η φώτο είναι όλα τα λεφτά!! Πολύ τρυφερή!! Μ'έβγαλε κι εμένα ο άντρας μου όταν φεύγαμε από το νοσοκομείο να θηλάζω τον μπέμπη γιατί μου πείναγε η αγάπη μου και είχα κάνει το χεράκι να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σηκωμένο στον μπαμπά του!! Μεγάλε.. μην μ'ενοχλείς όταν με ταίζει η μαμάκα μου!!! :laugh: :laugh: :laugh:

LaLa έγραψε:

tonia28 έγραψε:

Δεν διαφωνουμε ...φυσικά και υπήρχαν εξαιρέσεις και ήταν συχνο φαινομενο να θηλάζουν τα μωρά απο αλλη γυναίκα . Μην ξεχνάμε πως στις πιο ευπορες τάξεις υπήρχαν οι παραμάνες .

Αν εβρισκα ενα ορφανό παιδάκι στο δρομο θα το θήλαζα παράλληλα με την μικρή μου.

Δεν ξερω τι θελεις να μας δειξεις με αυτα τα παραδειγματα . Αν θελεις να πεις οτι μπορει καποιος να μεγαλώσει με γαλα εκτος του ειδους του θα συμφωνήσω . Ναι μπορει να μεγαλώσει , ειναι ομως το κατάλληλο γιαυτον ?

Επισης τα παραδειγματα που φερνεις ειναι το 0,1% και πολυ σου λεω . Δυστυχως στην Ελλάδα θηλάζει μονο το 10-15% για καποιους μηνες τα υπολοιπα μωρα πινουν ξένο γαλα . Τα μωρα που δεν θηλάζουν δεν τα χουν παρατήσει σε δαση και ρεματούλες ...

Εχεις μπει ποτε σε αεροπλάνο με το μωρο σου ? Οι οδηγιες που σου δινουν ειναι σε περίπτωση ατυχήματος , οταν πεσουν οι μασκες με το οξυγόνο ΠΡΩΤΑ θα τη βαλει η μητέρα και ΜΕΤΑ το μωρο . Πρεπει να σωθεί η μητέρα γιατι αν την βαλει πρωτα στο μωρο και χασει τις αισθησεις της το μωρο δεν ξερει τι να κανει και θα χαθουν και οι δυο.

Φυσικά και τα ζωα τρωνε πρωτα για να μπορεσουν να ζησουν και να εξασφαλισουν τη ζωή και στα μικρά τους . Οσο σκληρο και να ακουγεται τα ζωα αγαπουν βεβαια τα μικρά τους αλλα εχουν πιο αναπτυγμένο το αισθημα της επιβίωσης .

Τις προάλλες εβλεπα ενα ντοκιμαντερ απο εναν ζωολογικό κηπο . Ειχε μια χιμπατζίνα που δεν ηθελε καθολου το μωρο της . Το εδιωχνε , φωναζε και γενικα ειχε μια τοσο παραξενη συμπεριφορα . Εμενα δηλ μου φανηκε παράξενη γιατι ο υπευθυνος εκει ειπε οτι ειναι κατι πιο σπανιο μεν αλλα φυσικό και στα ζωα .[/quote:1h4e4yer]

Αυτο ακριβως θελω να πω!οτι ναι μεν ειναι η μειοψηφια,οι εξαιρεσεις αλλα υπαρχουν αυτες οι εξαιρεσεις και δε πρεπει να πανικοβαλονται με βαρυγδουπες δηλωσεις..Δε γινεται να μιλαμε με απολυτα για θεματα που δεν εχουμε σπουδασει και δεν εχουμε σφαιρικη γνωση..Δεν ειμαστε ουτε γιατροι ουτε επιστημονες!Και το περιστατικο που ειπε η ΤΕΟ το εχω ακουσει κι εγω και δε μπορω να αποκλεισω οτι συνεβει γιατι δεν ειμαι γιατρος για να αναιρεσω τοσους γιατρους που ασχοληθηκαν..μπορει να εκαναν λαθος μπορει και οχι..μπορει να ειναι 1 στο 1000000 αλλα μπορει και να συμβει!

Φυσικα και το καθε ειδος παραγει το καταλληλοτερο γαλα για αυτο, αλλα μπορει καλιστα να θρεψει και να μεγαλωσει γερα και δυνατα και αλλα ειδη οταν παραστει αναγκη..

Το τι συμβαινει με τα μοσχαρακια ειναι πραγματικα λυπηρο αλλα δε μπορουμε εμεις να κανουμε κατι γι αυτο..η μαμα που δε καταφερε να θηλασει για τον χ ψ λογο εχει αρκετο αγχος ηδη για το πως θα ταισει το μωρο της,ωστε να προσθεσει σε αυτο και το αγχος για τα μοσχαρακια..δυστυχως πλεον δεν εχουμε τη δυνατοτητα να θηλασει καποια αλλη το παιδι μας..

Μετα λεμε μη δινουμε γαλα αλλα να τους δινουμε τυρια και αλλα γαλακτοκομικα..το τυρι απο τι γινεται,το ρυζογαλο,ο τραχανας τι γαλα εχει,το γιαουρτι;

Και δεν ειναι αχρηστα+επικινδυνα ουτε το ξενο γαλα ουτε οι κρεμες οταν καποια αλλη επιλογη ειναι δυσκολη ή ανεφικτη και δε γινεται ανεξελεγκτη χρηση..αυτη λοιπον η μαμα διαβαζοντας τη λεξη αχρηστο+επικινδυνο μονο αγχος γεμιζει!

υπαρχουν κι εκεινες που τα δινουν ανεξελεγκτα επειδη βαριουνται να κανουν κατι αλλο,αλλα ειναι κι αυτες μειοψηφια και ουτως η αλλιως δεν ασχολουνται..

Γι αυτο να ενημερωνουμε προβαλοντας τα 1000 καλα του θηλασμου χωρις να πανικοβαλουμε με τραγικες κινδυνολογιες για το ξενο,οι οποιες ειναι και σπανιες!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλά, εμετός το σχόλιο! Ναι, οι γυναίκες κάθονται και βάζουν τα κλάματα με τις λεχωνες... 🙄 Άσε που πιο ψύχραιμες γυναίκες από τις μαίες δεν έχω δει.. αλλά για τις μαίες ποτέ κανείς δεν λέει τίποτα... 😒 Καλά, δε θα ρωτήσω από που έκανε αυτή τη στατιστική μελετη... αλλά προφανώς και δεν θα υπάρχουν αρκετές άμα όλοι αυτοί οι άντρες τους κάνουν μπουλινγκ... 😒
    • Ωχ τι λες ρε! Πωπω η κοπέλα... Πάλι καλά που είναι καλά και οι δύο! Ο μικρούλης λογικά θα μείνει μέρες στη ΜΕΝΝ και μπράβο στην κοπέλα που είναι ψύχραιμη!! Εύχομαι να τους πάνε όλα καλά!!  Καλά, ούτε κι εγώ την ήξερα την ένεση για το αμνιακό... Κάθε γέννα και διαφορετική! Σε κάθε ιστορία μαθαίνεις και νέα πράγματα!! 
    • Πολύ ενδιαφ΄ερον αυτό που σας είπαν... Είναι σίγουρα καλύτερο για το μωράκι να τρέφεται κατά αποκλειστικότητα από το στήθος... Απλά εχω διαβάσει τόσα πολλά... όπως ότι το μωρό μετά θέλει μόνο στήθος κι έτσι δεν μπορείς να λείψεις καθόλου από το σπίτι, ότι δε θέλουν το μπουκάλι, δε δέχονται να τα ταισει άλλος, γίνεται πιο δύσκολος ο αποθηλασμός κτλ που με έκαναν να καταλ΄ήξω σε αυτό το πλάνο. Μπορεί να λέω και βλακείες και η παιδίατρος να με συμβουλέψει διαφορετικά.. Ειλικρινά δεν ξέρω!🤦‍♀️
    • Είχα παρακολουθήσει πρόσφατα σεμινάριο για τις προκλήσεις του θηλασμού από τη la leche league Greece που ήταν απίστευτα κατατοπιστική η σύμβουλος! Επειδή κι εγώ θέλω να συμπεριλάβω το σύζυγο, είχα ρωτήσει τι και πως κι η σύμβουλος είπε ότι επειδή στην αρχή θέλουμε να αποφύγουμε σύγχυση θηλών αλλά κι επειδή το μωράκι ακόμα νομίζει ότι είναι ένα με τη μητέρα, καλό θα ήταν το πρώτο 3μηνο τλχ, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος άλλος λ΄όγος και το θέλει κι η μαμα βεβαιώς, να είναι η ίδια η αποκλειστική "τροφός". Και στο ερώτημά μου πως μπορεί να μπει κι ο μπαμπάς στο παιχνίδι μου είπε ότι μπορεί από τώρα να ξεκινήσει με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα/τραγούδι ώστε να εξοικειωθεί το μωρό απ την κοιλιά έτσι ούτως ώστε αν είναι ανήσυχο στον θηλασμό για το χψ λόγο, ο μπαμπάς να του το τραγουδάει για να το ηρεμήσει και να είναι παρόν στη διαδικασία του θηλασμού αν το θέλει. Μετά το 3μηνο σιγά σιγά μπορεί κι ο μπαμπάς να δίνει κάποια γεύματα με μπουκάλι είτε από μητρικό γάλα είτε σε σκόνη, όπως δλδ θελήσει η μαμά και τη βολευει για να αποκτήσει εξοικείωση και με τον μπαμπά ως τροφό. Εμείς θα το δοκιμάσουμε αυτό το πλάνο ας πούμε γιατί κι ο άντρας μου θα πάρει μια επεκταση της άδειας πατροτητας όταν θα ε΄ιναι με το καλό 6 μηνών ο μικρός, κι εγω θα έχω επιστρέψει στη δουλειά, οπότε θα είναι αυτός ο κύριος φροντιστής. Γι αυτό έλεγα να περιμένω λιγάκι για το θήλαστρο, βέβαια να δε τα καταφέρω ισως χρειαστεί νωρίτερα, αλλά νομίζω μπορείς να νοικιάσεις νοσοκομειακό.
    • Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...