Μετάβαση σε περιεχόμενο

προς νεες μητερες συνεχεια...

Recommended Posts

LaLa έγραψε:

Στη συγκεκριμένη περιπτωση δεν εγινε καμια μας απολυτη , αντιγραφή απο αρθρο γνωστου παιδιατρου ήταν αυτα .

Εγω ακομα περιμένω να μας πεις τι εχει το μωράκι ...

ΑΜΑΝ ΡΕ LALA!

ΛΥΣΣΑΞΕΣ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΝ ΠΩ .....ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ?

ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΕΧΕΙ :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 194
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

den kserw an einai sxetiko alla thn prwth mera pou ton eixane sthn MEN tou dosane gala ekei kai to ebgale (emeto) ton afisane ston oro gia wres na strosei to stomaxaki tou kai meta me piezane aytoi (paidiatroi) na paw na to hhlazw giati to stomaxaki tou tha epanerxotane grigorotera apo to gala mou .ontos se mia mera apoklistikhs sitishs dikhs mou ton bgalame apo thn MEN .

Φυσικά και εχει σημασια ! Εγω πιστευω οτι απλα αυθαιρετεις με αυτα που λες και δεν εχεις καταλάβει ακριβως τι εχει το μωρο . Δεν ειναι δυνατον το μητρικό γαλα να κανει κακο στο μωρο και να το βοηθάει το ξενο !!!

Το διαταυτα ειναι οτι τα μωρα του ανθρωπου σχεδιαστηκαν για να πινουν το γαλα της μαμας τους οπως και τα μοσχαράκια της αγελαδίτσας κλπ κλπ.

Γιατι να διαδίδεις κατι που δεν το ξερεις σιγουρα ? Ποιος ο σκοπος σου ?

Νομιζω οτι εχει χαθει το νοημα του τοπικ. Εξ αρχης ηθελε να παραθεσει τους πιθανους κινδυνους που προερχονται απο το ξενο γαλα και στην πορια αντιστραφηκε για τον αν ειναι καλος ο θηλασμος. Εχεις δικιο ΤΕΟ COOL. Ολοι ξερουμε οτι ειναι καλος ο θηλασμος οποτε ας στραφει παλι το ενδιαφερον στο αρχικο θεμα.

Ειμαι απο τα παιδια που θηλασαν 6 μηνες οχι αποκλειστικα και ακομα δε θελω service. Σκυλι βγηκα :woohoo: :woohoo:

papaki70 έγραψε:

[quote

Ειμαι απο τα παιδια που θηλασαν 6 μηνες οχι αποκλειστικα και ακομα δε θελω service. Σκυλι βγηκα :woohoo: :woohoo:

LaLa έγραψε:

Φυσικά και εχει σημασια ! Εγω πιστευω οτι απλα αυθαιρετεις με αυτα που λες και δεν εχεις καταλάβει ακριβως τι εχει το μωρο . Δεν ειναι δυνατον το μητρικό γαλα να κανει κακο στο μωρο και να το βοηθάει το ξενο !!!

Το διαταυτα ειναι οτι τα μωρα του ανθρωπου σχεδιαστηκαν για να πινουν το γαλα της μαμας τους οπως και τα μοσχαράκια της αγελαδίτσας κλπ κλπ.

Γιατι να διαδίδεις κατι που δεν το ξερεις σιγουρα ? Ποιος ο σκοπος σου ?

ΕΧΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΓΑΛΑΤΑ...

:P:P:P:P:P

papaki70 έγραψε:

Νομιζω οτι εχει χαθει το νοημα του τοπικ. Εξ αρχης ηθελε να παραθεσει τους πιθανους κινδυνους που προερχονται απο το ξενο γαλα και στην πορια αντιστραφηκε για τον αν ειναι καλος ο θηλασμος. Εχεις δικιο ΤΕΟ COOL. Ολοι ξερουμε οτι ειναι καλος ο θηλασμος οποτε ας στραφει παλι το ενδιαφερον στο αρχικο θεμα.

papaki70, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΘΗΛΑΣΜΟ :P:P

Παρολο που εχεις εταιρεια με γαλατα :P εγω θα σου πω καποια πραγματα ωστε να τα πας καλυτερα την επομενη φορα γιατι ουσιαστικά δεν είχες κανενα προβλημα.

TEO COOL έγραψε:

Ο ΘΟΔΩΡΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΣΩΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΛΕΩΝ....

Υπάρχουν μαμαδες που ταιζουν διδυμα .. Το βάρος δεν παιζει κανενα ρολο , καθε μαμα μπορει να ανταποκριθει στις ανάγκες του δικου της μωρου .

TEO COOL έγραψε:

ΕΓΩ ΘΗΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ. ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΤΙΠΟΤΑ.

ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΝ ΠΑΘΩ ΜΑΣΤΙΤΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ.

Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΜΕ ΒΥΖΑΙΝΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΟΣΕΤΕ ΛΥΣΗ......

Θηλάζουν γυναικες με εισέχουσες θηλες χωρις κανενα προβλημα . Το μωρο δεν πιανει την θηλη αλλα την θηλαια αλω . Αν το μωρο πιασει τη θηλη τοτε θα σε τραυματισει και δεν θα τρεφεται σωστά . Το μονο που επρεπε να γινει ήταν να μπει το μωρο σωστά στο στηθος .

ΒΑΛΑΜΕ ΨΕΥΤΟΘΗΛΗ, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΚΑΘΟΤΑΝ.ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΑ ΤΡΩΕΙ 18O mL.

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ.ΕΒΓΑΖΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ 40 ML.

Δεν υπάρχει μωρο που δεν εχει υπομονή . Τα μωρα εχουν ανεπτυγμένο το αισθημα της επιβίωσης . Πρεπει να τραφουν για να επιβιώσουν . Φυσικά αν για μερες τρεφόταν μονο απο μπουκάλι μπορει να επαθε συγχιση θηλής ή να περιμενε ευκολη ροη .

Εβγαζες γαλα με ακατάλληλο θηλαστρο (μονο τα νοσοκομειακα ειναι κατάλληλα εφαρμοζοντας ομως πρωτοκολο αντλήσεων ) χωρις να υπάρχει λογος .

Για να δουμε αν το μωρο τρεφεται σωστά μετράμε τις πανες που αφοδευει και ουρει . Δεν χρειαζεται το θηλαστρο ουτε κανενα αλλο τεχνητο μεσον .

ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΜΕΓΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΑ.....

ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ....ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...

Οι ψυχολόγοι , η ΑΑΠ , ο ΠΟΥ , η Unicef και αλλοι διεθνεις οργανισμοι συστηνουν το θηλασμο μεχρι τα 2 ετη .

Ε θα βασιστώ στα δικά τους λεγομενα και οχι στις δικες σου υποθέσεις :P

Βασικα να πω κατι???? :blush::blush: Το παιδακι μου ειναι μαμοθρευτο (αφου τρεφεται απο τη μαμα του :woohoo: :woohoo: ). Ελα πλακα κανω μη βαρατε..Αντιθετως απο τη δικη μου εμπειρια παρολο που ειναι συνεχεια μαζι μου ειναι απο τα μωρα που απλωνουν τα χερια να τον παρουν, σουπερ κοινωνικος,γελαει σε ολους και ειναι ολη μερα μες την τρελλη χαρα. Εχω δει και αλλα μωρα που δεν θηλαζουν και μολις παει ενας ξενος να τα μιλησει βαζουν τα κλαμματα, ή για να χαμογελασει πρεπει να κανουν τον καραγκιοζη. Ειναι αναλογα το παιδακι..Ας μη τα βαζουμε σε ενα καλαθι τα μωρα που θηλαζουν ειναι μαμοθρευτα και αυτα που δεν θηλαζουν ειναι ανεξαρτητα, ειναι ατοπο.

papaki70 έγραψε:

Βασικα να πω κατι???? :blush::blush: Το παιδακι μου ειναι μαμοθρευτο (αφου τρεφεται απο τη μαμα του :woohoo: :woohoo: ). Ελα πλακα κανω μη βαρατε..Αντιθετως απο τη δικη μου εμπειρια παρολο που ειναι συνεχεια μαζι μου ειναι απο τα μωρα που απλωνουν τα χερια να τον παρουν, σουπερ κοινωνικος,γελαει σε ολους και ειναι ολη μερα μες την τρελλη χαρα. Εχω δει και αλλα μωρα που δεν θηλαζουν και μολις παει ενας ξενος να τα μιλησει βαζουν τα κλαμματα, ή για να χαμογελασει πρεπει να κανουν τον καραγκιοζη. Ειναι αναλογα το παιδακι..Ας μη τα βαζουμε σε ενα καλαθι τα μωρα που θηλαζουν ειναι μαμοθρευτα και αυτα που δεν θηλαζουν ειναι ανεξαρτητα, ειναι ατοπο.

παπάκι ο δικός μου αν κ ήταν κολλημένος με το στηθος μου, έχει γινει πολυ γκομενιάρης....και εννοώ όταν πάμε βόλτα αρχιζει και καμακώνει ότι θυληκό περάσει.Έχουμε ιδιαίτερη προτοιμησει στην ηλικία απο μπέμπες μέχρι 20άρες.Αφού ειμαστε έξω μια μέρα κ τομ αφηνω ένα λεπτο εκεινη την στιγμη περνάει μια μικρούλα και την πήρε απο πίσω...ούτε που τον ενδιέφερα εγω.... :unsure::S:S:S:S:S.Μέχρι και η μαμά της έμεινε...και του έλεγε ''καλέ απο τώρα?''.

Το ξανθουμπαμπουράκι μου ειναι όλη μου η ζωή!

Τώρα να πω και εγώ κάτι;;;; Τι σχέση έχει ο θηλασμός με τον χαρακτήρα του παιδιού; Εμείς που μιλάμε μεταξύ μας και έχουμε αυτές τις απόψεις, δηλώνουμε αν μας θήλασε ή όχι η μητέρα μας;;;;;

Είμαι η Αθηνά και θηλασα 6 μήνες. Μιλάω κάθε μέρα με τη μάνα μου στο τηλέφωνο από 1 εως 100 φορές. Διαφωνούμε σε πολλά θέματα. Μήπως να πηγαίνω με τα νερά της επειδή με θήλασε;

Ο θηλασμός δεν καλύπτει κενά. Δημιουργεί καινούρια συναισθήματα. Η αγκαλιά της μητέρας είναι ανοιχτή για το παιδί όταν εκείνο τη χρειάζεται και όχι σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του γείτονα.

Παπάκι πάρε ένα κάρμα γιατί έχεις ωραία φωτογραφία!

ραφαέλ έγραψε:

papaki70 έγραψε:

παπάκι ο δικός μου αν κ ήταν κολλημένος με το στηθος μου, έχει γινει πολυ γκομενιάρης....και εννοώ όταν πάμε βόλτα αρχιζει και καμακώνει ότι θυληκό περάσει.Έχουμε ιδιαίτερη προτοιμησει στην ηλικία απο μπέμπες μέχρι 20άρες.Αφού ειμαστε έξω μια μέρα κ τομ αφηνω ένα λεπτο εκεινη την στιγμη περνάει μια μικρούλα και την πήρε απο πίσω...ούτε που τον ενδιέφερα εγω.... :unsure::S:S:S:S:S.Μέχρι και η μαμά της έμεινε...και του έλεγε ''καλέ απο τώρα?''.

Το ξανθουμπαμπουράκι μου ειναι όλη μου η ζωή![/quote:356l98p8]

Μη γελασεις τωρα καταλαβα τι ειναι το καρμα :blink::blush: thanks..

ραφαελ βαλτου τσιγκινο βρακακι αντι για πανα για να σαι σιγουρη! :woohoo: :silly:

καλημέρα!

ποπο ρε κορίτσια κάθε φορά που ανοίγει καινούργιο θέμα προς συζήτηση για το θηλασμό τρελλαίνεστε!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Η αποψή μου είναι οτι, ότι μαθαίνει κανείς καλο είναι!

Απο εκεί και πέρα ο καθένας είναι σε θέση να κρίνει πόσο σημαντικό είναι αυτο που κάνει η όχι!

Προσωπικά θεωρώ ευλογία το να θηλάσω την μικρή μου νεράιδα οταν γεννηθεί, αλλα αν για κάποιο λόγο δεν θα γίνει δεν θα φοβηθώ να της δώσω ξένο γαλα οταν επρόκειτο για την επιβίωση του παιδιού μου!

Πιστεύω οτι όλες μας γνωρίζουμε πόσο καλό και σημαντικό είναι να θηλάσουμε το νεογέννητο μωράκι μας , αλλα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν γίνετε και αυτά τα παιδιά μεγαλώσαν χωρις προβλήματα!

Θεωρώ οτι οταν μια μανούλα θέλει πολύ να θηλάσει θα θηλάσει!( υπάρχουν και οι εξαιρέσεις φυσικά).

Επίσης εγώ αυτό που κάνω σαν καινουργια μέλουσα μανουλα είναι να ενημερώνομαι απο τώρα είτε απο τις μαίες της κλινικής που θα γεννήσω, είτε απο το μευαιτήρα μου! είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι άνθρωποι που θα μας περιθάλψουν, τις αποφάσεις και τις επιλόγές που έχουμε κάνει!

Ακόμα και για την πιθανή προετοιμασία στηθους ρώτησα για όσο καιρό θα είμαι ακόμα έγκυος , αλλα ο γιατρός μου ηταν κατηγοριματικός στο να μην κάνω τίποτα!

φιλάκια πολλά σε όλες τις μέλλουσες μανούλες και φυσικά σε όλες τις ήδη υπάρχουσες μανούλες!!!!!

:kiss::kiss::kiss:

εγω κοριτσια εχω μια απορια,στο μαιευτηριο μας ελεγαν το 3ο 24ωρο θα κατεβασετε γαλα,ακομα κ η γυναικολογος με ειπε μη το ζοριζεις το μωρο με αποκλειστικο(αν κ το ειπε διστακτικα),κ φυσικα 3 24ωρα εβαλα το μωρο μια φορα στο στηθος,κ μετα ξαφνικα αρχισαν να μας φερνουν τα μωρα μεσα στα ξημερωματα για να συνηθισουμε κ μας τα αφηναν για κανα διωρο,το βιβλιο που διαβαζω τωρα λεει αλλα,κ απορω οι μαιες δεν ειναι πιστοποιημενες συμβουλοι θηλασμου?αληθεια που σπουδαζουν?λιγο ασχετο με το θεμα αλλα θα ηθελα μια απαντηση...

Μου άρεσε πολυ το βιντεάκι και είπα να σας το κατεβάσω....

εγώ συγκινήθηκα πάντως.......

αχ πότε θα γεννήσω...... :woohoo: :woohoo: :woohoo:

http://www.youtube.com/watch?v=VkfR9xlQ ... r_embedded

savropinguinos έγραψε:

εγω κοριτσια εχω μια απορια,στο μαιευτηριο μας ελεγαν το 3ο 24ωρο θα κατεβασετε γαλα,ακομα κ η γυναικολογος με ειπε μη το ζοριζεις το μωρο με αποκλειστικο(αν κ το ειπε διστακτικα),κ φυσικα 3 24ωρα εβαλα το μωρο μια φορα στο στηθος,κ μετα ξαφνικα αρχισαν να μας φερνουν τα μωρα μεσα στα ξημερωματα για να συνηθισουμε κ μας τα αφηναν για κανα διωρο,το βιβλιο που διαβαζω τωρα λεει αλλα,κ απορω οι μαιες δεν ειναι πιστοποιημενες συμβουλοι θηλασμου?αληθεια που σπουδαζουν?λιγο ασχετο με το θεμα αλλα θα ηθελα μια απαντηση...

σαβροπιγκουίνε μου όχι δεν ειναι συμβουλοι θηλασμού...τις προάλλες πήγε σαν νοσοκόμα μια φιλη μου σε μεγαλο μαιυτηριο εδω στην αθήνα....έχει σπουδάσει νοσοκόμα αλλά όχι για το τμημα μαιευτικης.

Η μαια του γιατρου μας ξέρει απο θηλασμό!

Το κορυφαίο είναι ότι μου είπε ότον ειναι στα μωράκια μέσα κάποιες ήλιθιες φωνάζουν πολύ γιατι κλαινε τα μωρά...κοινώς τα φωνάζουν κ τα μαλώνουν.Η ίδια σοκαρίστικε με το θέαμα.Την ρώτησα αμα τα βαράνε και μου είπε όχι.Λεω μετα ευτυχώς που δεν τα δέρνουν για να ηρεμήσουν και αυτες....έχουν δύσκολη δουλεια να κάνουν....κουραστική!!!

Να πω κατι και εγω..

Λεμε οτι στην Ευρωπη θηλαζουν τα παιδια τους σε μεγαλυτερο ποσοστο απ οτι στην Ελλαδα.

Εχετε σκεφτει ποσο καθονται πχ στην Γερμανια και ποσο στην Ελλαδα οι μανουλες?Και βεβαιως δε μιλαω για τους δημοσιους υπαλληλους αλλα τους ιδιωτικους.Στην Ελλαδα η μητροτητα ειναι καταρα οσον αφορα την εργασια.Ξερετε ποσες μανουλες γυριζουν αρων αρων στις 40 μερες μονο κ μονο απο φοβο να μην τις διωξουν??Εγω προσωπικα ξερω καμια δεκαρια.

Συγκεκριμενα μια φιλη μου γυρισε σε κομμωτηριο στις 45 μερες για 8ωρο.Και μου ειπε, ρε Χαρα πως να το θηλασω??Μεχρι να εδραιωθει καλα καλα η γαλουχια πρεπει να γυρισω για δουλεια.Και πες οτι το θηλαζω, με τι κουραση θα επιστρεψω πισω??Η θα παρω το θηλαστρο??που??

Αυτο ειναι ενα παραδειγμα...δυστυχως εχω παρομοια με καθηγητρια αγγλικων με πωλητριες κλπ.Το ικα μας δινει 63 μερες και εγω εχω την ευλογια να εχω το 6μηνο του οαεδ(το οποιο δε το παιρνουν αρκετες λογω φοβου).

Οπως γνωριζετε οι περισσοτερες απο τη στιγμη που γυρνας ως μανα η αντιμετωπιση ειναι διαφορετικη..

Περα λοιπον απο υην λανθασμενη ενημερωση περι θηλασμου, υπαρχει και αυτη η κατηγορια των γυναικων που δεν θηλασαν...

ΥΓ Το αρθρο καταπληκτικο, μακαρι να το εδιναν οι γυναικολογοι στην πρωτη επισκεψη.Εγω το κρατησα κ θα το στειλω σε 2-3 εγκυουλες που γνωριζω

xntou έγραψε:

Να πω κατι και εγω..

Λεμε οτι στην Ευρωπη θηλαζουν τα παιδια τους σε μεγαλυτερο ποσοστο απ οτι στην Ελλαδα.

Εχετε σκεφτει ποσο καθονται πχ στην Γερμανια και ποσο στην Ελλαδα οι μανουλες?Και βεβαιως δε μιλαω για τους δημοσιους υπαλληλους αλλα τους ιδιωτικους.Στην Ελλαδα η μητροτητα ειναι καταρα οσον αφορα την εργασια.Ξερετε ποσες μανουλες γυριζουν αρων αρων στις 40 μερες μονο κ μονο απο φοβο να μην τις διωξουν??Εγω προσωπικα ξερω καμια δεκαρια.

Συγκεκριμενα μια φιλη μου γυρισε σε κομμωτηριο στις 45 μερες για 8ωρο.Και μου ειπε, ρε Χαρα πως να το θηλασω??Μεχρι να εδραιωθει καλα καλα η γαλουχια πρεπει να γυρισω για δουλεια.Και πες οτι το θηλαζω, με τι κουραση θα επιστρεψω πισω??Η θα παρω το θηλαστρο??που??

Αυτο ειναι ενα παραδειγμα...δυστυχως εχω παρομοια με καθηγητρια αγγλικων με πωλητριες κλπ.Το ικα μας δινει 63 μερες και εγω εχω την ευλογια να εχω το 6μηνο του οαεδ(το οποιο δε το παιρνουν αρκετες λογω φοβου).

Οπως γνωριζετε οι περισσοτερες απο τη στιγμη που γυρνας ως μανα η αντιμετωπιση ειναι διαφορετικη..

Περα λοιπον απο υην λανθασμενη ενημερωση περι θηλασμου, υπαρχει και αυτη η κατηγορια των γυναικων που δεν θηλασαν...

ΥΓ Το αρθρο καταπληκτικο, μακαρι να το εδιναν οι γυναικολογοι στην πρωτη επισκεψη.Εγω το κρατησα κ θα το στειλω σε 2-3 εγκυουλες που γνωριζω

αστα και εγώ κομμώτρια είμαι και δυστηχώς είναι και δικό μου γιαυτό ουτε άδεια μητρότητας θα έχω.πρέπει να πάω στη δουλειά με το που θα σαραντήσουμε!

ΘΑ κοιτάξω να αφήνω γάλα οταν θα λείπω, θα πάρω θήλαστρο και θα προσπαθήσω να το συνδιασω έτσι!

το μόνο που εύχομαι είναι να μην δυσκολέψω τη μικρη μου που θα τη θηλάζω απο το στήθος και θα πρέπει να της βάζω και μπουκάλι.

Θα το παλέψω όμως!

Κοριτσακια μου καλημερα! Εχω διαβασει απο χθες το αρθρο αλλα δεν προλαβα να απαντησω! Καταρχας το αρθρο αυτο ειναι μια ερευνα. Μια ερευνα δεν σημαινει απαραιτητα αποτελεσμα. Επισης σε μια ερευνα παιζει ρολο απο που προέρχεται. Γι αυτο μην τρελαίνεστε! Εφοσον ο γιατρος αυτος ειναι υπερ του θηλασμου λογικο ειναι να παρουσιαζει μια ερευνα που να αναφερει τα κατα του ξενου γαλακτος. Ολες ξερουμε το όφελος που προσφέρει ο θηλασμος. Απ την στιγμη ομως που ο ανθρωπος αποφασισε να απαρνηθει τη φυση επρεπε να δημιουργηθουν υποκαταστατα. Καποια χρονια πριν ο θηλασμος ηταν αυτονοητος γιατι ηταν ο μοναδικος τροπος επιβίωσης του μωρου και μαλιστα μεχρι να παει 2,5 ετων. Τοτε δηλαδη υπηρχε ενημερωση? Οχι! Απλα δεν υπηρχε εναλλακτική. Σημερα υπαρχει ενημερωση κατα τη γνωμη μου αλλα υπαρχει εναλλακτική, η ευκολη λυση οπως ειπε και καποια κοπελα που ειναι το ξενο γαλα. Ακομα δεν υπαρχει στηριξη οπως πολυ σωστα ειπε η AthinaK γι αυτο και οι περισσοτερες δεν θηλαζουμε. Οταν λεω στηριξη εννοω απο παντου! Απο τους γιατρους, απο την κοινωνια, απο τους συγγενεις κτλ. Μεγαλος παραγοντας επισης ειναι και αυτος που έθεσε η xntou. Δεν νομιζω οτι δεν εχουμε ενημερωση. Ισα ισα που εχουμε φτασει στο σημειο να ειμαστε καχύποπτοι με τα παντα. Παμε στο γιατρο μας λεει θετικα υπαρχει η καχυποψια για το αντιθετο. παμε στο γιατρο μας λεει αρνητικα και παλι ειμαστε καχυποπτοι γιατι πιστευουμε το αντιθετο. Στο θεμα του θηλασμου οταν ενας γιατρος εχει 100 γυναικες που δεν θηλαζουν σιγα μην ασχοληθεί με τη μια που θελει να θηλασει. Δεν ειναι οτι δεν εχουν γνωση αλλα λειτουργουν με βαση το συνολο. Δεν θα ασχοληθουν πολυ απλα. Παλι πολλα ειπα ε! :P :laugh: Στο θεμα θηλασμος έπαιξαν ρολο πολυ παραγοντες. Γι αυτο και αλλαγή ηταν καθοριστική. Οπως ειπα ξερουμε τα υπερ του θηλασμου. Απο κει και περα η καθεμια μας λειτουργει με βαση τα δικα της δεδομένα και τις συνθήκες. Ολες κανουμε το καλυτερο για τα παιδια μας! Δεν τίθεται θεμα επι αυτού!

Και γω κορίτσια πήρα το 6μηνο και τωρα φυσικά ειμαι ταεμιο ανεργιας...φαντάζομε ότι καταλάβατε...πήρα τον μπ@@λο!!!Και μάλλιστα μου είπαν ας πρόσεχα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• @Naty_Ναι, ναι εξετάσεις ορμονικές όσες φορές κ να έχω κάνει είναι κομπλέ. Τώρα δεν μπορώ να κάνω κ κάθε μ΄έρα αν αλλάζει από μέρα σε μέρα το άγχος μου!!! Κ σκ΄έψου παίρνω κ τα inofert plus που μου ρύθμισαν πο΄λύ τον κύκλο. Για το άγχος δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι έτσι είμαι σαν άνθρωπος. Αν αυτό φταίει που δεν έρχεται εγκυμοσύνη δεν μπορώ να το ελέγξω, τι ψυχοθεραπεία έχω κάνει, τι βελονισμό, τι γιόγκα εεεεε είμαι αγχώδης κ control freak θα μείνω άκληρη 😅 Ας ελπίσω στην εξωσωματική να παρακάπτονται όοολα αυτά με τόσα ΄χάπια μπας κ πετύχει!!! Εσύ είπες αυτόν τον μήνα δεν προσπαθείτε, καλά δεν θυμάμαι? Ας ελπίσουμε για Δεκέμβριο 🙏  🥰
    • προκάλεσα την τύχη μου, άσε! 🤣🤣🤣 ο γιατρός παίζει ακόμα να γελάει απο χθες  🤣🤣🤣 Μα τι να κάνω του λέω γιατρέ μου, φιλοξενούσαμε για 4 μέρες τον κολλητό μου που είναι χορτοφάγος πιο πριν και προφανώς μαγειρεύαμε χορτοφαγικά, οπότε τη μέρα που έφυγε, λιγουρεύτηκα μπριζολάκια 😅 καλά για τη φέτα, εγώ στο πρώτο τρίμηνο είχα αποστροφή κι είχα στεναχωρεθεί! δεν έχω δοκιμάσει φέτα Καλαβρύτων, θα το σημειώσω για όταν έρθω Ελλάδα 😅
    • χαχαχαχα...Μα κι εσύ πατατάκια και μπριζολάκια πριν από εξετάσεις χοληστερίνης....;;; Ε είστε προκλητική κυρία μου!🤪 Πάντως τώρα που είπες για τη φέτα... Αν μπορώ να κατονομάσω ένα φαγητό που ζητούσα και ζητάω ακατάπαυστα τώρα στην εγκυμοσύνη, αυτό είναι ξεκάθαρα η φέτα Καλαβρύτων. Δεν ξέρω τι έχω πάθει. Πάντα μου άρεσε, αλλά τώρα το τερμάτισα! 😂
    • Να στε καλά βρε κορίτσια που μας τα εξηγείτε τόσο απλά και κατανοητά ❤️🙏 Κι εγώ χθες λοιπόν που συζητήσαμε το πλάνο τοκετού πήγα "διαβασμένη" (και καλά 😅) με βάση αυτά που γράψατε κι εσείς και έχω ακούσει απ τις μαίες. Του είπα ότι επιθυμώ να περάσουμε τον καθετήρα κάπου στην αρχή, (3-5 διαστολή πχ) για να είμαι έτοιμη όποτε το επιθυμώ. Ο γιατρός είπε ότι έχω δύο επιλογές, είτε να μου κάνουν έγχυση την αναισθησία ανα 2 ώρες, είτε να έχω ένα χειριστήριο που θα συνδέεται με τον καθετήρα και να ελέγχω εγώ πότε θέλω να λάβω αναισθησία ανάλογα με τις αντοχές μου στον πόνο. Δε το ήξερα αυτό, λέγεται "Intermittent epidural bolus" 🤷‍♀️ φυσικά θα πρέπει να φωνάζω και τη μαία πριν το κάνω για να ελέγχει αν έχει περάσει το κατάλληλο διάστημα, κτλ. @Kallia.Geo απορία νούμερο 3434543656 😅 Πως θα ξέρεις να περιμένεις σπίτι μέχρι διαστολή 5; Με βάση τη συχνότητα των συσπάσεων να φανταστώ; @_piripiri_ Πέθανα με την αντίδραση του μεγάλου σου γιου! Ο γλυκούλης, δε ξέρει τι τον περιμένει χαχαχαχα καλά κι εγώ όταν πήγα να δω τον αδερφό μου στο μαιευτήριο, ήμουν φουλ μουτρομένη και μάλιστα έχει απαθανατιστεί και σε φώτο η μούρη μου με τον αδερφό μου στην αγκαλιά 🤣🤣🤣 καλά εγώ βέβαια είχα μούτρα γιατί μου έλεγαν ότι είναι κοριτσάκι και προφανώς ξενέρωσα όταν έμαθα την αλήθεια 😅 Ακόμα και σήμερα, ρωτάω τους γονείς μου για ποιο λόγο μου το έκαναν αυτό κι απλά λένε ότι μου έλεγαν αυτό που ήθελα να ακούσω, νομίζοντας ότι θα το ξεχάσω όταν έρθει ο αδερφός μου 🤣 παιδικά τραύματα 😵
    • Η διατροφή καλά πάει...αλλά πεινάω συνεχώς 🤣🤣 κοιτάω να περπατάω κιόλας περισσότερο...πάω όπου μπορώ μόνο με τα πόδια... Καλά έκανες και εσύ και πέταξες τα τεστ!!!απλά να απολαμβάνουμε τον έρωτα...είναι τόσο όμορφο!!!! Επιτέλους Παρασκευή να ησυχάσουμε έστω μια ημέρα από τα διαβάσματα....είμαι πολύ πιεσμένη γιατί και τα δύο γράφουν τεστ...ειδικά ο μεγάλος πρώτη γυμνασίου πολύ διάβασμα!!!!καμία σχέση με το δημοτικό! @Elli13 βρήκες νωρίς το θετικό τεστ εγκυμοσύνης Ε;;; Ποια μέρα είπες;;;για να ξέρω πότε να αρχίσω και εγώ τα τεστ 😜😜 αν και δεν κάνω ωορρηξίας....βάση ημερολογίου θα το δω
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...