Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βιολογικό ρυζάλευρο της Holle

Recommended Posts

ασχετο,αλλα δημητριακα γιατι οχι?η παιδιατρος μου πε οχι ακομη,αλλα κ μια διατροφολογος νεογνων κ παιδιων που ρωτησα μου πε να περιμενω ακομα.

??δεν ρωτησα γιατι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Veni να σου πω πως βλεπω εγω τα πράγματα μετα απο αρκετο ψαξιμο .

Ειμαι εντελώς αντιθετη να ξεκινήσει τροφες ενα μωρο με ρυζάλευρα κλπ ειτε θηλάζει ειτε οχι . Να του προσφέρει τι το ρυζάλευρο ?

Μετα τον 8ο που επιτρεπεται η εισοδος των δημητριακων ( bebadomama ποσο ειστε ?) τυπικά μπορει το μωρο να τρωει ενα γευμα δημητριακων .

Σκεφτειτε τι προσφέρει σε μας ενα πιατο μακαρόνια σκετα ? Θερμίδες και ενα αισθημα μη κορεσμου μετα απο λιγες ωρες !

Για να μην το παω πιο βαθια και σας θυμίσω οτι οι επεξεργασμένες τροφες (μακαρονια ασπρα , ρυζι λευκο κλπ) αυξάνουν τον κινδυνο για διαβήτη .

Σιγουρα τα ολικης αλεσης ειναι πιο "καλά" αλλα και σ΄αυτα θα επιμεινω να μην τα σερβιρετε σκέτα αλλα προσπαθηστε να βαλετε και φρουτο μεσα (στις κρέμες ) ή λαχανικα και κρέας (στα μακαρονοειδή κλπ) .

Veni εχουμε ταυτίσει το απογευματινό με κρεμες -κατι γλυκο ή γιαουρτια . Ωρα να το αλλάξουμε ! :laugh:

Αν δοκιμασεις να δωσεις πουρε κολοκύθας (που ειναι γλυκος ) , πουρε γλυκοπατάτας (σε λιγο θα βγουν στην αγορα) , πουρέ φρουτων με λιγο γιαουρτι ή μουσλι ? Δεν βλεπω τικερ ποσο ειναι το μικρο σου .

Τωρα ειδα τα τικερ σας ...

Veni δεν πνιγονται , ακομα και με τα σαλια λιωνει . Δοκιμασε την σαν σνακ οταν ειστε εκτος σπιτιου :)

Bebadomama οπως ειπα μερικοι γιατροι τα δημητριακα τα βαζουν μετα το χρονο . Καλα κανουν και για το θεμα θρεπτικής αξιας αλλα και για φοβο δυσανεξιων .

VENI έγραψε:

να ρωτησω βρε κοριτσια?με τις ρυζοκοφρετες δεν πνιγονται????? φοβαμαι να του δωσω αν και εχει 5.5 δοντια :silly: :)

Καλημέρα, ριζογκοφρέτα δίνω εγώ στην κόρη μου (βιολογική!!!!), είναι 13 μηνών και έχει μόνο 4 δοντάκια!!! (πότε θα βγάλει τά άλλα δεν ξέρω!!! :unsure: ) δεν πνίγεται, το τρώει σιγά σιγά ή της δίνω φρυγανιά παιδική, όταν βγαίνουμε έξω με το καρότσι, έτσι απασχολείτε και όλοι είναι χαρούμενοι....όταν τρώμε πρωινό όλοι μαζί - τα Σαβ/κα- τις δίνω και κασεράκι - της αρέσει -, γιατί είναι μια ζηλιάρα!!!! δεν τολμάμε να φάμε κάτι αμέσως θα τρέξει να δοκιμάσει και αυτή!!!

κοριτσια τι γιαουρτι δινετε στα μωρα σας και απο ποτε ,τα παιδικα του σουπερ μαρκετ ,απο βιολογικο μαγαζι ή οποιοδηποτε γιαουρτι τρωτε και εσεις?ειμαι εναντιον των παιδικων επιδορπιων πχ advance κ.λ.π.,στα αλλα μου παιδια εδινα το στραγγιστο που ετρωγα και εγω .ποιο ειναι αραγε σωστο? :huh:

λαλα 10μηνων ειμαστε!!!! :):)

πουρες κολοκύθας πως?μονο με κολοκυθα?εβαλα εχθες μια ολοκληρη κομματακια στην καταψυξη.αμα ειναι να δοκιμασω..γλυκοπατατες παιρνω γενικα και του δινω αλλα μεσα στο φαγητο.

και μακαρονια οταν δινω ή χυλοπιτες παντα με κρεας και λαχανικα.

γλαυκηεγω παιρνω ή φαρμα κουκακη ή το εριφι το κατσικισιο(που ελεγα θα ειναι αηδια αλλα ειναι πολυ νοστιμο)

παντως οποιο και να του δωσω πρεπει να βαλω μπανανα μεσα να γλυκισει και 1 φορα την εβδομαδα του βαζω 2 τριμμενα μπισκοτα χωρις ζαχαρη για αλλαγη! σκετο δεν το τρωει του ξινιζει!!!

Λαλα επειδη και η δικη μου παιδιατρος ειπε οτι δεν θα δωσουμε στον μικρό ρυζαλευρο - δεν ειχε δυστιχως χρονο - απο τις ελαχηστες φορες- να μουεξηγησει το γιατι, γιατι ακριβως δεν ειναι απαραιτητο. Ο μπουλικος μου εχει αλλεργια στην πρωτεινη του αγελαδινου. Μαε ειπε οτι μετα τον εκτο θα φαμε μαγειρεμενα και πολτοποιημενα φρουτα για αρχη ( μηλο, αχλαδι,μπανανα) και μετα κρεμα λαχανικων ( πατατα, μπροκολο, καροτο) και αντι για δημητριακα, μετα τον χρονο καποια οσπρια, για την ακριβεια μαυροματικα φασολια πουρε κλπ κλπ. Μου φανικε πολυ περιεργο αυτο το μενου!!!

χαχα.. Εγώ τελικά είμαι η μόνη που δεν πήρα απάντηση! Φυλάω το γαλα στην καταψυξη μέσα σε ειδικά σακουλάκια της meleda. Πώς τα ξεπαγώνω και πότε? Αν δηλαδή θέλω να χρησιμοποιήσω ένα απο αυτα το απόγευμα, πότε και πώς το ξεπαγώνω? Το αφήνω έξω από το ψυγειο για ώρες ή το βαζω σε μπεν μαρί οπως είναι?

Αν ξερεις οτι θα το χρειαστεις σιγουρα βγαλτο νωριτερα απο την καταψυξη (απο το προηγουμενο βραδυ)και βαλτο στη συντηρηση.Οταν ερθει η ωρα να το πιει, ζεστανε το κανονικα σε μπεν μαρι και φυσικα οπως ειναι με το μπουκαλι.

Αν παλι χρειαστει να βγαλεις το γαλα απο την καταψυξη και να το δωσεις αμεσα το ζεσταινεις σε μπεν μαρι παλι.

Καλο ειναι ομως να το βγαζεις νωριτερα και να το αφηνεις παντα μεσα στο ψυγειο για να ξεπαγωσει μονο του.Ποτε εκτος ψυγειου!

Ελπιζω να σε καλυψα!

LaLa έγραψε:

Τωρα ειδα τα τικερ σας ...

Veni δεν πνιγονται , ακομα και με τα σαλια λιωνει . Δοκιμασε την σαν σνακ οταν ειστε εκτος σπιτιου :)

Bebadomama οπως ειπα μερικοι γιατροι τα δημητριακα τα βαζουν μετα το χρονο . Καλα κανουν και για το θεμα θρεπτικής αξιας αλλα και για φοβο δυσανεξιων .

νομιζω για τις δυσανεξιες μας ειπε οχι ακομα,μας ειπε κιολας για το απογευματινο να μην δινω συνεχως γιαουρτι αλλα να πολτοποιω λαχανικα σαν πουρε,μαλιστα μου ειπε να αγορασω τον παλιο μυλο αυτον που ειναι χειροκινητος και να του κανω εκει τα λαχανικα του γιατι στο μπλεντερ γινονται σουπα.Ψωμι προτεινε μονο ολικης αλεσης.Να σου πω εγω αποφευγω μακαρονια ,γενικα επειδη κ στις 2 εγκυμοσυνες ο γιατρος μου μου ειπε να τρωω ολικης αλεσης ψωμι,οχι ζυμαρικα (για να μην ανεβει το ζαχαρο)σκεφτηκα οτι θα ηταν καλο να τα αποφυγω κ στον μικρο.Αβοκαντο δινετε?εγω του δινω λιγο.Και την κολοκυθα που λες εχω παρει και αζω την γιαγια του να την κανει πιτουλα μια στο τοσο με πρασο μεσα κ σπανακι.Ακομη και μπιφτεκακι που του φτιαχνω ειναι με καροτα,τοματα και οτι λαχανικο εχω.Επιμενω στα λαχανικα!εχουμε στην οικογενεια διαφορα θεματα με το εντερο και σκεφτομαι οτι ισως ολα αυτα να ειναι κληρονομικα,οποτε βασιζω και λιγο την διατροφη του στην....κληρονομικοτητα :)

Lala σε καποιο ποστ ειχες αναφερει ενα site με διατροφη,νομιζω αμερικανικο,το ειχα σωσει αλλα δεν το ρισκω.Μπορεις να το ξαναβαλεις?

α,και κατι ακομα!σορυ ξεχναω!μου ειπε οτι καλο θα ηταν να του μαθω την σαλατα.Δλδ εκτος απο τα γευματα να του φτιαχνω σαλατουλα μπροκολο και εποχης,λεει οτι πρεπει απο νωρις να του γινει συνηθεια η "εννοια" της σαλατας...ρε παιδια πως θα τα φαει ολα αυτα?πολλα δεν ειναι?

MamaToBe έγραψε:

χαχα.. Εγώ τελικά είμαι η μόνη που δεν πήρα απάντηση! Φυλάω το γαλα στην καταψυξη μέσα σε ειδικά σακουλάκια της meleda. Πώς τα ξεπαγώνω και πότε? Αν δηλαδή θέλω να χρησιμοποιήσω ένα απο αυτα το απόγευμα, πότε και πώς το ξεπαγώνω? Το αφήνω έξω από το ψυγειο για ώρες ή το βαζω σε μπεν μαρί οπως είναι?

Ε πως .. :laugh: κατι ειπαμε και για σενα ! Στα λεει αναλυτικά η lovie αλλα ηθελα να επιμείνω λιγο στο οτι δεν αντλουμε για να κανουμε κρεμες . Θα μου πεις εγω ετσι θελω ετσι θα κανω και καλα θα κανεις ! :laugh:

Γνωμη μου θα ταν να ξεκινήσεις με πιο φυσική τροφή και να μην εχεις τα μπλεξίματα θηλαστρο - αποθηκευση γαλακτος - κρεμες . Δεν ειμαστε σχεδιασμένοι να τρωμε κρέμες :)

LaLa έγραψε:

MamaToBe έγραψε:

Ε πως .. :laugh: κατι ειπαμε και για σενα ! Στα λεει αναλυτικά η lovie αλλα ηθελα να επιμείνω λιγο στο οτι δεν αντλουμε για να κανουμε κρεμες . Θα μου πεις εγω ετσι θελω ετσι θα κανω και καλα θα κανεις ! :laugh:

Γνωμη μου θα ταν να ξεκινήσεις με πιο φυσική τροφή και να μην εχεις τα μπλεξίματα θηλαστρο - αποθηκευση γαλακτος - κρεμες . Δεν ειμαστε σχεδιασμένοι να τρωμε κρέμες :)[/quote:3aztdgss]

Lovie μου σε ευχαριστώ πολύ!!! LaLa μου, θέλω δεν θέλω, δεν το τρώει το ρυζάλευρο. Απλά, επειδή το πρότεινε η γιατρός, είπα τουλάχιστο να το κάνω με το γάλα μου για να είναι όσο πιο βιολογικό γίνεται και πιο κοντά στη γεύση που έχει συνηθίσει. Για να δούμε τα αλεσμένα λαχανικά από αύριο!!!

bebadomama έγραψε:

α,και κατι ακομα!σορυ ξεχναω!μου ειπε οτι καλο θα ηταν να του μαθω την σαλατα.Δλδ εκτος απο τα γευματα να του φτιαχνω σαλατουλα μπροκολο και εποχης,λεει οτι πρεπει απο νωρις να του γινει συνηθεια η "εννοια" της σαλατας...ρε παιδια πως θα τα φαει ολα αυτα?πολλα δεν ειναι?
Της δικιας μου, της αρεσει πολυ η ντοματα και το αγγουρι!

Σαλατιτσα! :laugh: Το μπροκολο που λες το καταβροχθησε προχθες!

glayki έγραψε:

κοριτσια τι γιαουρτι δινετε στα μωρα σας και απο ποτε ,τα παιδικα του σουπερ μαρκετ ,απο βιολογικο μαγαζι ή οποιοδηποτε γιαουρτι τρωτε και εσεις?ειμαι εναντιον των παιδικων επιδορπιων πχ advance κ.λ.π.,στα αλλα μου παιδια εδινα το στραγγιστο που ετρωγα και εγω .ποιο ειναι αραγε σωστο? :huh:

επειδη εχω δωσει καποια βιολογικα γιαουρτια αλλα δεν τα τρωγε ουτε με φρουτα μεσα,βρηκα αυτα που του αρεσουν,δοκιμασε τα,ειναι πιο ηπια η γευση τους.

Fattoria scaldasole,ειναι ιταλικα απο αγελαδινο γαλα,αλλα να προσεξεις να παρεις το πληρες γιατι η συσκευασια του ειναι ιδια με το απαχο.Τα βρηκα στο αναθεματισμενο green farm :P δεν εχουν πιστοποιηση απο ΔΗΩ αλλα εχουν απο demeter,ιταλικη.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου!!  Δυστυχώς είχα και εγώ κάποια νέα που με πανικοβαλαν τη παρασκευή στο γιατρό άσχετα με τις αντιστάσεις στις μητριαιες.. για αυτό και χάθηκα λίγο.. είμαι στο τρέξιμο όλη την εβδομάδα μιλώντας με επαγγελματίες υγείας ψάχνοντας λύσεις.. που πιστεύω να πάνε όλα καλά τώρα, θα δείξει όμως πως θα πάει και τι θα γίνει... Δεν είμαι έτοιμη να το συζητήσω ακόμα... Διαβάζοντας και κάποια δικά σας νέα άλλο τόσο εκνευρίζομαι με τους γιατρούς που υπάρχουν εκεί έξω... Δεν θα επεκταθώ περισσότερο καθώς δεν θέλω να στεναχωρήσω και καμιά σας.. ας γεννησουμε όλες με το καλό να πάνε όλα κατ'ευχήν για όλες μας, να κρατήσουμε υγιή μωράκια στην αγκαλιά μας και τότε θα είμαι χείμαρρος.. Να σας πω όμως ότι η μικρούλα μας είναι μια χαρά, επανέλαβα και το Doppler, μίλησα και με αγγειολογο.. τσάμπα ανησύχησα.. όλα καλά! 2.200kg και 0,570 η αριστερή μητριαια και 0,600+ η δεξιά.. κατά μέσο όρο δηλαδή γιατί τις μετρήσαμε καμία 10αρια φορές τουλάχιστον.. Τη Τρίτη που μας πέρασε έκανα και καρδιοτοκογραφημα, όλα καλά, 25/11 έχουμε πάλι καρδιοτοκογραφημα και υπέρηχο.. και αρχές Δεκέμβρη ξανά υπέρηχο..  @MarMar90 μου είδα και τα δικά σου νέα.. τα κορίτσια με κάλυψαν πλήρως.. θα πω μόνο ότι λυπάμαι για το γιατρό σας και για αυτό που σας κάνει ψυχολογικά τώρα στο τέλος.. δεν θα πω κάτι άλλο γιατί δε θα σταματήσω να βρίζω μέχρι αύριο..!! Βέβαια τα έχω μαζεμένα και από τον δικό μου... Anyway..! Σήμερα δεν έχεις το δεύτερο Doppler;; Περιμένω να διαβάσω νέα σου!!! Ευχαριστώ και για τη σκέψη κοριτσάκι μου..! ❤️❤️❤️
    • Ίσως να φταίει κ το τρελό άγχος για τα πάντα γιατί οι εξετ΄ασεις πάντα βγαίνουν οκ. Ξέρω θα σας φαίνεται πολύ κουλό να μην έβρισκαν κάτι αλλά το έχω αποδεχθεί τόσα χρόνια, στην αρχή ένιωθα πολύ μειονεκτικά ΄΄οντας στην εφηβεία. Κ όταν έμεινα έγκυος κ εκείνο τον κύκλο είχα ενδιάμεσα αιμορραγία κ δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε την 1η μέρα περιόδου!!!  
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι ❤️ Για όλες μας πιστεύω ότι το έχουμε! η @_piripiri_ έκανε ήδη την αρχή! Για τη θέση απ'ό,τι κατάλαβα είναι το κεφάλι μεν προς τα κάτω αλλά λίγο πλάγια, δεν έχει αρχίσει να κατεβαίνει στη λεκάνη. Δεν βιάζεται όμως ο γιατρός, θα αρχίσουμε να το κοιτάμε από το επόμενο ραντεβού που είναι σε 2 εβδομάδες νομίζω   
    • 2,5 κιλάκια πλασματάκι 😍 Μπράβο βρε κορίτσι μου! Πολύ πολύ χαρούμενα τα νέα σου!! Έχει πάρει και σωστή θέση με το κεφαλάκι;;; Μου αρέσει πολύ και η αισιοδοξία σου καθώς πλησιάζει η ΠΗΤ. Να μείνεις έτσι μέχρι να κρατήσεις την μπουμπού στην αγκαλιά σου!!!❤️💗❤️
    • @Diwni Πιο παλιά ήταν ΄έτσι κ το είχα αποδεχθεί κ έπαιρνα αντισυλληπτικά για να φτιάξει. Μετά την αποβολή (Μάρτιος 2023) άλλαξε ο κύκλος κ έγινε μεγάλος που είναι το κλασσικό για ΣΠΩ. Τώρα πρώτη φορά γίνεται αλλά δεν έχω κανένα κουρ΄άγιο να ασχοληθώ απλά αφήνω να περάσει, κουράστηκα να τρέχω στους γιατρούς κ η απάντηση να είναι ναι είσαι η εξαίρεση κ πάρε χάπια για μια ζω΄η. @Elli13 Δεν βρήκα ωορρηξία κ σταμάτησα τα τεστ απ'τη στιγμή που έχω φουλ αίμα Δεν πειράζει πάμε για τον Δεκέμβριο, ίσως μας το φέρει ο Αϊ Βασίλης το μωράκι ☺️ Γενικά στο θέμα περιόδου τρέχω από τότε που μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος κ απλά ακούω συνέχεια είσαι η εξαίρεση κ έτσι λειτουργ΄εί ο κύκλος σου. Παλιά δεν με πείραζε γτ δεν προσπαθούσαμε για παιδιά
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...