Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Σ'αυτην την ηλικια η μικρη μου μολις ειχε αρχισει να πιανει.

Οποτε επελεξα μικρα και ελαφρια παιχνιδακια για να μπορει να τα κραταει.

Τα κρεμαστα βολευουν πολυ γιατι και να τα αφησει το μωρο απο το χερακι του δεν πεφτουν.

Εμεις την ειχαμε βγαλει με κατι κυλινδρικα πυργακια και πανινα κουκλακια.

Επισης τα χρωματα παιζουν μεγαλυτερο ρολο.Να επιλεγεις πολυχρωμα παιχνιδια και να δειχνεις στη μικρη σου πως να τα παιζει και αυτη...

Δημοσίευση

Εγω σ΄αυτη την ηλικια την αφησα να ασχολειτε με το γυμναστήριο της . Το κοιτουσε , χτυπουσε με τα ποδαράκια και τα χερια (Στην αρχη οχι τοσο συνειδητά αλλα σιγα σιγα το κατάλαβε) και της αρεσε πολυ . Ετσι αρχισε να εκπαιδευεται και γυρισε μπρουμυτα-ανάσκελα το οποιο την ξετρέλανε και ολη μερα μετα βρηκαμε δουλειά :laugh:

Εμενα ακομα και τωρα δεν ειναι μωρο να παιξει με παιχνιδια . Τα βαριεται ολα πολυ ευκολα . Το γυμναστήριο της αρεσε και ειναι το μονο παιχνιδι που εβγαλε τα λεφτά του !

Υπάρχουν πολλοι τυποι , μπορεις να παρεις μαζι με παπλωματάκι ή να βρεις καποιο πιο οικονομικο και να την βαλεις πανω σε δικό σας παπλωματάκι .

Δημοσίευση

Εμενα σ' αυτή την ηλικία προσπαθούσε να γυρίσει απο ανάσκελα μπρούμυτα και το ανάποδο.

Της άρεσε πολύ να κάθεται στο κρεβάτι και να παίζουμε. Θέλει όμως πολυ προσοχή μην έχετε καμια πτώση.

Επίσης της άρεσαν τα πολύχρωμα παιχνίδια! Κάτι κλειδιά της fisher price και επίσης ένα πάνινο βιβλιαράκι.

Ξετρελενόταν να της κρατάω περιοδικά και να της γυρίζω της σελίδες. Μην της τα δώσεις όμως να τα κρατήσει γιατι μπορεί να κόψει κανα κομμάτι.

Απο τον έκτο μήνα περίπου εφάρμοσα το εξής: Έβαλα στο πάτωμα ένα κουβερλί με τα παιχνίδια της εκεί και παίζει αρκετή ώρα. Νοιώθει πιο ελεύθερη και της αρέσει.

Είναι στη φάση τώρα που θέλει να μπουσουλήσει!

Προσπαθεί και νευριάζει...

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΤΟΥ ΠΗΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΦΙΣΕΡ ΠΡΑΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ...ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΩΠΟ ΤΟΥ!!!

www.fisher-price.gr ΜΠΕΣ ΕΔΩ Κ ΕΧΕΙ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ!!

Δημοσίευση

εγω σαυτην την ηλικια του ειχα παρει το γυμναστηριο εχει και παπλωματακι αν θες με διαφορετικες υφες και υφασματα για να πιανει και κρεμαστα πολυχρωμα παιχνιδακια

επεισης επειδη βαριοταν και βαριεται ευκολα κανω αυτοσχεδια παιχνιδια

του τραγουδουσα,τον χορευα,τον επαιζα στο κρεβατι,του ειχα παρει κουδουνιστρα πανινη καρπου,πανινα παιχνιδια που μπορουσε να πιασει και οταν πλεον γυρισε μπρουμυτα εφτιαξα ενα παρκο στο πατωμα με παλιο παπλωμα και μαξιλαρες γυρω γυρω,μπαλιτσες μεσα και καναμε ατελειωτα παιχνιδια

Δημοσίευση

εγω του ειχα παρει τη φαρμα της fisher price...

το βολευτικα γιατι βγαζει συνεχομενη μουσικη για 10 λεπτα..

το θεμα ειναι μεχρι να κατσει στο πωπο του...

παντως παιρνεις παιρνεις παιχνιδια κ αυτα ουτε που ασχολουνται..

τα βαριουνται ολα...

δωσε το τηλεκοντρολ κ παρτουσ την ψυχη

Δημοσίευση

αχχχχχ αυτη η φαρμα ακομη ζει!!!!!!!! τωρα πριν μια βδομαδα την ξανα ανακαλυψε αλλα για πολυ λιγο χιχιχιχι

οσο για το τηλεκοντρολ ενα μου το εσπασε πετα πετα ο μικρος μου επεσε και κανα δυο φορες εμενα παει.....

Δημοσίευση

δες αυτο το αρχειο,ειναι απο την Α παιδ.κλινικη Πανεπιστημιου Αθηνων,με βαση αυτο το σχεδιαγραμμα μπορεις να ψαξεις τα παιχνιδια.

Επισης,μπορεις να το πας βολτιτσα με μαρσιπο σε καποιο παρκο,πλατεια ,πεζοδρομο και να του περιγραφεις αυτα που βλεπετε,ετσι του δινεις ερεθισματα.Εγω θα προτεινα ανοιχτους χωρους και οχι μεγαλα εμπορικα κεντρα τυπου Mall,εκει ειναι σαν τρελοκομειο για ενα τοσο μικρο παιδι (αποψη μου),θελει να το εντασσεις σταδιακα στον "εξω" κοσμο. Πολυ κουβεντα κ βλεματικη επαφη,οχι πολλα αντικειμενα,ας πουμε 3 παιχνιδακια,με 2-3 ηχους και τα βασικα χρωματα,να παιζει με αυτα αρκετα ετσι ωστε να τα αναγνωριζει,επισης να εχουν διαφορες υφες.Εχει η fisher price αρκετα τετοια(mobiles).Παιξε εσυ με αυτα και σιγα σιγα θα αναλαει και μονο του :)

Εγω θυμαμαι του εκανα ασκησεις με ενα κοκκινο μπαλονι (κλασσικο αυτο),το ανεβοκατεβαζα,το πηγαινα δεξια αριστερα, του εβαζα καποιους ηχους απο ζωακια, και του τραγουδουσα .

Επισης -αν και ειναι νωρις ακομα για σας- θα σου συστηνα το "πρωτο μου γραφειο" της fisher price,αυτο παρτο μολις αρχισει να καθεται κ να στεκεται.Ειναι καταπληκτικο παιχνιδι.Ο γιος μου εχει μαθει λεξουλες απο αυτο,παιζει απο 10 μηνων σχεδον με αυτο.

Δημοσίευση

δεν μου ανεβαζει το pdf :( ειναι μεγαλο αρχειο γμτ. θα βρω το λινκ ομως!πεισμωσα!

http://www.pediatrics-uoa.edu.gr/dimosieuseis.asp.htm

εδω ειμαστε! πηγαινε στο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ,και κλικαρε στο αναπτυξη του παιδιου.

κατι ακομα,παιξε εσυ γι αυτο,ειναι νωρις για να παιξει μονο του,αρχιζουν μετα να ανακαλυπτουν τη χαρα του παιχνιδιου (λιγο πριν το χρονο συνηθως). :)

Δημοσίευση

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας

Μπεμπουλης αυτο με το παπλωμα ωραια ιδεα πολυ μου αρεσει!!

Ευκερια να παρω καινουργιο παπλωμα!!!! :):)

Αληθεια τα παιδια σας οταν αρχισαν να μπουσουλανε τα αφηνατε να πηγαινουν σε ολο το σπιτι και εισασταν απο πανω τους η τα ειχατε σε περιορισμεενο χωρο να παιζουν??????????????

Δημοσίευση

ΚΑι εμας το γυμναστηριο εβγαλε τα λευτα του . Τωρα δε χρυπαει τα κρεμασταρια με δυναμη και νευρα γιατι θελει να τα βαλλει στο στομα του και δεν μπορει. Επίσης περιμενει πως και πως να μεγαλωσει για να φτανει το μομπιλ της Fischer price αυτι με τιο τροπικο δασοσ. Θελλει να ξεπουπουλιασει το παπαγαλακι το βλεπω στις κινησεις και στα ματια του. Αλλά ναι και ο δικος μου γενικα βαριεται πολύ ευκολα!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Ναι θα τις συνεχίσουμε γιατι εχει αρκετά αέρια οπότε δεν το διακινδυνευω. 
    • Αχ τι όμορφη εμπειρία! Να την κρατήσεις στην καρδιά σου για τις δύσκολες μέρες! Με το καλό το αγοράκι σου, είναι έρωτας όπως όλα τα παιδάκια φυσικά!  Άντε να παίρνουμε σειρά... Ρένα αυριο ε; Θα είσαι 12 ακριβώς;; Νομίζω έχουμε 6 μέρες διαφορά και εγώ θα είμαι 12 ακριβώς την τρίτη που έχω την αυχενικη.
    • Καλημέρα! Εγώ σταδιακά έκοβα θηλασμούς από 9-10 μηνών. Αρχικά δεν έδινα ξένο, απλώς έκοβα τους θηλασμούς όταν έτρωγε καλύτερα το εκάστοτε γεύμα, χωρίς αντικατάσταση. Όταν μείναμε στο θηλασμό πρωί βράδυ δηλαδή κάπου 11 μηνών αρχικά έδωσα ξένο ως συμπλήρωμα μετά το θηλασμό το βράδυ και κράτησα μόνο θηλασμό το πρωί, μετά σταμάτησα το θηλασμό το βράδυ και του έδινα μόνο ξένο και τέλος τώρα στους 14 μήνες παρά έκοψα τον πρωινό θηλασμό και έδωσα κατευθείαν μπουκάλι και το πήρε μια χαρά. Να σημειώσω όμως ότι εμένα δεν μου κοιμόταν στο στήθος. Θηλαζαμε, μετά διαβάζαμε παραμύθι, μετά δόντια και μετά τον έβαζα στο κρεβατάκι του και κοιμόταν οποτε δεν το είχε συνδέσει. Επίσης από 10 μηνων δεν του δίνω γάλα κατά τη διάρκεια της νύχτας γιατί δεν το ζητούσε οπότε δεν είχα να κόψω και αυτό. Έχω την εντύπωση ότι το βασικό για να πάει καλά ο αποθηλασμος είναι η αποσύνδεση του στήθους από τον ύπνο. Δεν ξέρω αν βοήθησα. Καλή επιτυχία!
    • Καλα κορίτσια με τ μωρο ηρθαμε 😅 κ τ αντρα μ μαζί. Την έχει στο καροτσι εδω γυρω για παν ενδεχόμενο.  @Sotiria_94 γιατί εχεις αποφασισει ότι θα μείνεις σπιτι να μεγαλώνεις τ μικρό? Προσωρινό δεν είναι? Του χρόνου το Σεπτέμβριο να σκεφτεσαι οτι ανετα τον στέλνεις σχολειο κ μπορεις να κάνεις κ πάλι οτι θέλεις.  
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...