Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΙΔΗΡΟΥ?

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια.

Θηλάζω αποκλειστικά τη μικρή επτά μήνες. Προχθές που πήγαμε στο παιδίατρο μου είπε οτι μετά τους εξη μήνες τα αποθέματα σιδήρου στο μωρό τελειώνουν και καθώς το μητρικό γάλα δεν περιέχει σίδηρο πρέπει η μικρή να πάρει σίδηρο...

Έχει παρατηρηθεί μου είπε πως τα μωρά που θηλάζουν μετά το εξάμηνο παρουσιάζουν συμπτώματα αναιμίας.

Και σκεύτομαι...Ωραία έχει παρατηρηθεί δηλαδή δεν παρουσιάζουν όοολα τα μωράκια συμπτώματα αναιμίας οκ? Δηλαδή τα υπόλοιπα που δέν έχουν πρόβλημα προληπτικά θα πρέπει να πάρουν σίδηρο? Δεν μου ακούγεται σωστό

Μανούλες που θηλάζετε για περισσότερο απο έξη μήνες δίνεται συμπλήρωμα σιδήρου στο μωρό?

Βέβαια δεν θέλω να κάνω του κεφαλιού μου... Αλλα προβληματίζομαι...

Βοηθήστε με...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η γνωστή καραμέλα .

Να πεις στο γιατρο σου οτι γιαυτο κανουμε εισαγωγή τροφων για να αναπληρωσει το μωρο το σιδηρο . Το μητρικό γαλα μπορει να μην εχει τοσο σιδηρο οσο το ξένο αλλα απο το μητρικό ειναι αποροφησιμος !!!

Δεν εδωσα και δεν υπάρχει περιπτωση να δωσω κατι ..προληπτικά ! Καπου ειχα βαλει ενα αρθρο που εξηγουσε τι κανει η εξτρα χορήγηση σιδήρου . Δεν κανει καθολου καλο !

Να ξερεις επισης οτι ολα αυτα τα σκευασματα σιδηρου ειναι γεμάτα parabens και λοιπα Ε .

ΑΜΑΝΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!Κ ΕΓΩ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΙΔΗΡΟ!ΕΠΕΙΣΗΣ ΑΠΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Κ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Α-D!

ΟΠΩΣ Κ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ,ΤΟ ΣΙΔΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Κ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ!

ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΠ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΔΕ ΠΕΡΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟ!

ΕΞΑΛΟΥ ΔΕ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ??

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΛΕΕΙ Ο Γ ΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙ!

ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

Και εμενα στους 6 μηνες μου το ειπε ο παιδιατρος και.. αλλαξα παιδιατρο!!! οπως λες δεν ειναι δεδομενο αυτο και μαλλιστα στην ηλικια αυτη εισααγονται οι στερεες τροφες για να καλυψουν αυτες τις "ελειψεις". Η υπερβολικη υπαρξη σιδηρου (πραγμα πολυ πιθανο αν δωθει το συμληρωμα) δημιουργει προβληματα στον οργανισμο οπως η μη αποροφηση του ασβεστιου. Δεν πρεπει ποτε να παιρνουμε συμπληρωματα "υποθετικα", χωρις να ειναι διαπιστωμενη η αναγκη τους δηλαδη. Προτεινω να μην το δεχτεις και απλα να εχεις δεινεις στο μωρακι σου τροφες που περιεχουν σιδηρο (ουτε αυτες αρκουν δηλαδη???)

συμφωνω με τα παραπανω! το μητρικο γαλα μετα τους 6 μηνες μπορει να περιεχει λιγοτερο σιδηρο απο τα τυποποιημενα αλλα αποροφαται απο τον οργανισμο στο μεγιστο βαθμο! εγω 18 μηνες που θηλαζω δεν εχω δωσει και δεν θα δωσω αν δεν υπαρχει πραγαματικη αναγκη!

συμφωνα με τις εργαστηριακες εξετασεις της μικρης ειμαστε οριακα στην τιμη του σιδηρου αλλα εχουμε γεματες αποθηκες!

δεν μπορω να καταλαβψ πως συστηνεις κατι χωρις εργαστηρικο ελεγχο! εσυ θα επαιρνες σιδηρο χωρις να κανεις εξετασεις?

φανατζομαι πως οχι! δυστηχως ειμαστε πιονια τους πολλες φορες!

Αχ βρε κορίτσια... και εγώ δεν θέλω να δώσω συπλήρωμα σιδήρου. Θεωρώ οτι η φύση είναι σοφή αλλα προβληματίζομαι... Λαλα θα με ενδιέφερε να παραθέσεις το άρθρο αν σου είναι εύκολο. Επίσης η μικρή δεν είναι πολύ θερμή στις στέρεες. Εντάξει τρώει αλλα λίγο.. Περισσότερο τρώει απο άλλους. Τι να κάνω? Ο σύζηγος επιμένει να ακούσουμε την παιδίατρο. Κάτι επίσημο υπάρχει? Πραγματικά δεν θέλω να κάνω του κεφαλιού μου.

Τουλάχιστον υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στο παιδί κάποια συμπτώματα εξωτερικά που να δείχνουν την έλλειψη σιδήρου Νομίζω οτι απο εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε... Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας....

Και εμένα η παιδιατρος μου είπε για το σιδηρο- αλλά μου είπε οτι τα μωράκια που γεννιουνται λιγότερο απο 3 κιλά και θηλάζουν έχουν την ταση να εμφανίζουν ΠΡΟΣΟΧΗ οχι οτι ντε κα καλά θα εμφανήσουν αλλά εχουν την τάση, Αλλά αφου παίρνω εγώ σιδηρο- για λόγους δικούς μου- ειχα και εχω πολύ χαμηλο, ο μικρός δεν χρειάζετε να παιρνει. Θα ξεκινήσει κανονικά φρούτα και λαχανικά απο το 6 μηνο και μετα βλέποντας και κάνοντας.

ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟ...

ΔΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΧΩ ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ,ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ...

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΨΩ ΤΟΥ ΜΠΕΜΠΗ ΜΟΥ...

(ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΑΙΔΑΚΙ,ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΚΟ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ...ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΕΡΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ...)

amanda έγραψε:

Τουλάχιστον υπάρχουν κάποιες ενδείξεις στο παιδί κάποια συμπτώματα εξωτερικά που να δείχνουν την έλλειψη σιδήρου Νομίζω οτι απο εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε... Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας....

Χλομώ προσωπο , ατονη , με μαυρους κύκλους γυρω απο τα ματια .

Εμενα δεν ετρωγε μεχρι προσφατα και τωρα ακομα δεν μπορω να πω οτι τρωει μεγαλη ποσοτητα κρέατος ! Δεν ανησυχω καθολου αφου την βλέπω μες τη δραστηριοτητα ολη μερα και με το μαγουλο κοκκινο !

Εχω ψαξει παντου και δεν βρισκω το αρθρο γμτ :(

Boymama ειδικά για αυτά δεν ειναι τα ποσοστα. Είναι αυτά που τους συμβουλέυουν στα συνέδρια και στις ημερίδες που διοργανώνου. Αν η ταδε ερευνα εδειξε αυτό πρέπει να χορηγηθει σιδηρος κλπ κλπ. Ο καθε γιατρός εξαλλου συστήνει διαφορετικό σκευασμα. Η ουσία ειναι οτι η ιατρική κοινότητα έχει αυτήν την οδηγία. Φυσικά εσύ σαν μητέρα αποφασηζεις. Το συζητάς, ενημερώνεσε ζυγήζεις τα υπέρ & τα κατα και ανάλογα πραττεις.

boymamma έγραψε:

...ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΕΡΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ...)

Δεν ειναι αυτο ! Απλα η "παλιά σχολη" εδινε πιο ευκολα συμπληρώματα τους τα χαν περάσει ως πανάκεια . Οι νεες ερευνες διχνουν οτι δεν ειναι ετσι τα πράγματα .

Διαβασε αυτο http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=3&id=242&st=2

ΛΑΛΑ ΑΝ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΡΙΧΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ,ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ ΠΟΛΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑΚΑΛΟ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΝΩ ΣΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝ Κ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΙΝΕ...ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ Κ ΕΓΩ ΔΟΞΕ ΤΟ ΘΕΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ....

ΜΕ ΞΕΡΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΠΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ...

ΟΥΦ...ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ...ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΤΩΡΑ....ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩ Κ ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ....

ΕΞΑΛΟΥ ΕΓΩ ΤΡΩΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΣ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΛΠ ΑΡΑ ΠΕΡΝΕΙ Κ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ????

Sorry λλά ειδικά για την βιταμήνη D εγω δεν το καταλαβαίνω. Εχουμε δωρεαν οση θέλουμε. Βγάλτο λιγο να τον δει ο ηλιος. Βλέπω πτο τα μωράκια μας εχουν και ηδια ηλικία. Εγω το βάζω καπελάκι και τοβ βγάζψ ειτε πρωή, πρίν 1,5 ωρα γυρήσαμε απο βόλτα στον φούρνο για χωμί και για καμια ωρίτσα το απογευμα οταν χαμηλώνει αρκετα ο ήλιος.

Αυτες οι βιταμίνες δεν ειναι καλά αποροφήσιμες . Γενικα νομιζω οτι στην Ελλάδα δεν χρειάζεται ειδικά η D . Να βγάζεις καθε μερα τη μικρουλα εξω να την βλέπει ο ηλιος !

Ξερω παιδίατρο που εδινε στα μωρα της βιταμίνη D . Δεν το κανουν παντα απο συμφέροντα απλα και αυτοι προσπαθουν για το καλύτερο αλλα πολυ ...τεχνιτά . Μια ωρα ήλιος την ημέρα ειναι οσο μια κουταλία ή χαπάκι βιταμινης !

Καλημέρα, εμάς πάντως ο παιδίατρος δεν μας είπε τίποτα για σίδηρο και ξέρει ότι ακόμη την θηλάζω, το μόνο που της δίνω είναι η βιταμίνη D και αυτό γιατί εδώ στις βόρειες χώρες δεν έχει πολύ ήλιο για να παραχθεί η βιταμίνη έτσι θα πρέπει να παίρνει ώστε να αποφευχθεί η ραχίτης, η βιταμίνη Κ δίνετε μόνο 3 φορές μία μετά την γέννα και μετά στις 2 επόμενες επισκέψεις δλδ στην συμπλήρωση του 1ου μήνα!!!

Αλλά χωρίς να κάνετε εξετάσεις για να δείτε αν όντως έχει έλλειψη σιδήρου πώς θα δώσετε? :ohmy: ρώτα τον μήπως να κάνατε καμμιά εξέταση πριν?!!!

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟ ΜΠΕΜΠΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΜΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ..ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΜΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΥΞΑΚΙ ΚΑΙ ΒΗΧΑΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ ΜΗ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΕΙ...

ΠΑΝΤΩΣ Κ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΙΚΤΕΡΟ...

Κορίτσια μου αν και δεν είμαι η πλέον αρμόδια να σας πω αν κάνει τα μωράκια που θηλάζουν να παίρνουν σίδηρο, καθώς θήλασα μόνο 50 μέρες, θα σας πω το εξής...

Με το που σταμάτησα το θηλασμό και άρχισα να δίνω ξένο γάλα στο κοριτσάκι μου, ο παιδίατρος μας συνέστησε απαραιτήτως να της δίνω τέσσερις σταγονίτσες σίδηρο Ferrum Hausmann κάθε πρωί πριν το πρώτο γεύμα και μια σταγονίτσα Aquasol βιταμίνες A+D...

Και κάθε φορά που έρχεται μου επισημαίνει χωρίς καν να τον ρωτήσω ότι συνεχίζουμε κανονικά σίδηρο και βιταμίνες...Δεν ξέρω βρε κορίτσια αν είναι σωστό ή λάθος, εγώ πάντως της δίνω...Τον εμπιστεύομαι το γιατρό μου!

Δεν ξέρω αν μου τα δίνει επειδή πίνει ξένο γάλα, πάντως τις δίνω στην μπέμπα μου από 2 μηνών σχεδόν.

boymamma έγραψε:

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟ ΜΠΕΜΠΗ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΜΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ..ΤΟΝ ΕΒΓΑΖΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΜΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΥΞΑΚΙ ΚΑΙ ΒΗΧΑΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ ΜΗ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΕΙ...

ΠΑΝΤΩΣ Κ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΘΑΛΑΜΟ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΙΚΤΕΡΟ...

Αχ οχι ! Να τον βγάζεις δεν προκειτε να πάθει τιποτα ! Αντιθετα ο καθαρος αερας θα τον βοηθησει παρα πολυ .

καλά ειδικά τα γαλατα σκόνη ειναι εμπλουτισμενα με σιδηρο γιατι σου δινει και επιπλέων;;;;

Γενηκα βιταμηνες κλπ συμπληρωματα τα δίνανε παλία που η διστροφή δεν ήταν καλή οσο στις μερες μας. Ειδικά για τα φτωχα στρωμματα. Πρίν 30-40 χρόνια και παραπάνω υπηρχε μεγάλο ποσοστο βρεφηκής θνησυμότητας και η διατροφή των μαναδων ειχε ελλέιψεις. Τοτε δινανε και στα μωράκια στερεες τροφες πιο νωρίς ( κρεμες αλευρα κλπ κλπ)Πάντως οπως λέγανε και οι αρχαιοι οικ εν το πολλω το ευ.

ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΛΑΛΑ?ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ...

ΔΕ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ..ΕΝΩ ΝΥΣΤΑΖΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΞΥΠΝΑΓΕ ΑΠ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια καλημέρα κι από μένα!  @Demy93 δύσκολο που δεν έχεις κανέναν να το κρατήσει το μωρό. Ούτε κι εγώ έχω αλλά τουλάχιστον θα αργήσω να γυρίσω στη δουλειά. Πότε λες να ξεκινήσεις;  @Barbiee όντως μικρή μικρή ξεκίνησες!! Εύχομαι να κάνεις όσα θελήσεις! 5 αδέρφια είστε και είσαι το μόνο κορίτσι;  χαρά στο κουράγιο σου!! @Elk μια χαρά μεγαλώνει το μωράκι σου 🥰🥰🥰 @μαμά12345ωραιοτατη ηλικία τα 30!!νεοτατη είσαι! Είναι καθαρά στο μυαλό σου! 
    • Κορίτσι μου το άγχος ευθύνεται για πολλά. Μπορεί όλα οργανικά να είναι κομπλέ και λόγω άγχους να υπάρχουν ανωμαλίες στον κύκλο και να επηρεάζονται οι ορμόνες κλπ και φυσικά και μία σύλληψη. Για το πολύ νωρίς που έρχεται η περίοδος ίσως να ευθύνονται και περισσότερα οιστρογόνα, που φυσικά προκαλούνται και από το στρες και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες, πχ προιόντα που χρησιμοποιούμε στο σώμα, στο σπίτι κλπ. Αλλά απ' ότι λες έχεις κάνει ορμονικές και ήταν όλα οκ;;  Τότε θα πω, ας φύγει αυτή η περίοδος, πήγαινε κάνε κανένα χαλαρωτικό μασαζάκι, ζεστά μπανάκια, αναπνοές και πάμε για Δεκέμβρη!!
    • Αχ ηρέμησα τ΄ωρα που άκουσα και τη δική σου πλευρά ❤️ Χθες ο γιατρός σοκαρίστηκε κι ο ίδιος όταν είδε το νούμερο, γούρλωσαν τα μάτια του, αλλά λέει σ αυτή τη φάση δε μπορούμε να κάνουμε και κάτι γιατί δεν υπάρχει κάποια ασφαλής αγωγή για εγκυμονούσες, κι ούτως ή άλλως είναι αναμενόμενο όπως είπαμε στο 3ο τρίμηνο να αυξάνεται. Το μόνο που μου είπε είναι να προσέχω τη διατροφή όσο μπορώ, δλδ κομμένη η φέτα ή αν θέλω violife vegan και πολύ μου είναι 😂😂 Επίσης με ρώτησε τι είχα φάει πριν τις εξετάσεις κι η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη μέρα είχα φάει μπριζολάκια και κάτι πατατάκια.... 🤭🤭🤭 Ντάξει ο άνθρωπος έβαλε τα γέλια με την πάρτη μου, μου λέει "ε τι περίμενες μετά απ αυτά που έφαγες" 🤣🤣🤣 Τώρα θα το δούμε μετά τη γέννα με εξετάσεις αίματος.
    • Καλημέρα κορίτσια μου!!  Δυστυχώς είχα και εγώ κάποια νέα που με πανικοβαλαν τη παρασκευή στο γιατρό άσχετα με τις αντιστάσεις στις μητριαιες.. για αυτό και χάθηκα λίγο.. είμαι στο τρέξιμο όλη την εβδομάδα μιλώντας με επαγγελματίες υγείας ψάχνοντας λύσεις.. που πιστεύω να πάνε όλα καλά τώρα, θα δείξει όμως πως θα πάει και τι θα γίνει... Δεν είμαι έτοιμη να το συζητήσω ακόμα... Διαβάζοντας και κάποια δικά σας νέα άλλο τόσο εκνευρίζομαι με τους γιατρούς που υπάρχουν εκεί έξω... Δεν θα επεκταθώ περισσότερο καθώς δεν θέλω να στεναχωρήσω και καμιά σας.. ας γεννησουμε όλες με το καλό να πάνε όλα κατ'ευχήν για όλες μας, να κρατήσουμε υγιή μωράκια στην αγκαλιά μας και τότε θα είμαι χείμαρρος.. Να σας πω όμως ότι η μικρούλα μας είναι μια χαρά, επανέλαβα και το Doppler, μίλησα και με αγγειολογο.. τσάμπα ανησύχησα.. όλα καλά! 2.200kg και 0,570 η αριστερή μητριαια και 0,600+ η δεξιά.. κατά μέσο όρο δηλαδή γιατί τις μετρήσαμε καμία 10αρια φορές τουλάχιστον.. Τη Τρίτη που μας πέρασε έκανα και καρδιοτοκογραφημα, όλα καλά, 25/11 έχουμε πάλι καρδιοτοκογραφημα και υπέρηχο.. και αρχές Δεκέμβρη ξανά υπέρηχο..  @MarMar90 μου είδα και τα δικά σου νέα.. τα κορίτσια με κάλυψαν πλήρως.. θα πω μόνο ότι λυπάμαι για το γιατρό σας και για αυτό που σας κάνει ψυχολογικά τώρα στο τέλος.. δεν θα πω κάτι άλλο γιατί δε θα σταματήσω να βρίζω μέχρι αύριο..!! Βέβαια τα έχω μαζεμένα και από τον δικό μου... Anyway..! Σήμερα δεν έχεις το δεύτερο Doppler;; Περιμένω να διαβάσω νέα σου!!! Ευχαριστώ και για τη σκέψη κοριτσάκι μου..! ❤️❤️❤️
    • Ίσως να φταίει κ το τρελό άγχος για τα πάντα γιατί οι εξετ΄ασεις πάντα βγαίνουν οκ. Ξέρω θα σας φαίνεται πολύ κουλό να μην έβρισκαν κάτι αλλά το έχω αποδεχθεί τόσα χρόνια, στην αρχή ένιωθα πολύ μειονεκτικά ΄΄οντας στην εφηβεία. Κ όταν έμεινα έγκυος κ εκείνο τον κύκλο είχα ενδιάμεσα αιμορραγία κ δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε την 1η μέρα περιόδου!!!  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...