Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΕΡΙ ΞΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ..

Recommended Posts

Ελενη δεν ξέρω γιατί τσατίστηκες γιατί πολύ απλά δεν κρίνω καμιας την απάντηση ούτε έχω όρεξη για τσακωμούς.΄Είπες πως έχι ημερομηνια λήξης και η μπεμπούλα ειπε πως δεν προσφέρει τίποτεκαι επειδη είχα αντίθετηγνώμη ην εξέφρασα. Δε νομίζω να είναι τοσο κακό αυτο.Εσυ από που ειδες ότι έχω όρεξη για τσακωμό..δεν κατάλαβα..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 84
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

να πω και εγω την γνωμη μου χωρις να λιθοβοληθω???

εγω εχω να πω (παροτι δεν θηλασα!!!!) οτι το μητρικο γαλα και ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο μπορει να προσφερει μια μανα στο παιδι της

εμενα ο μπεμπης μου πηρε ξενο γαλα και φυσικα δεν επαθε τιποτα αυτο αυτονοητο.δεν θεωρησα ποτε οτι δινω κατι αχρηστο στο παιδι μου για τον εξης απλουστατο λογο οτι αν δεν υπηρχαν αυτα τα γαλατα δεν θα επιβιωνε και αν δεν υπηρχαν και εκεινα που ειναι ειδικα φτιαγμενα για την παλινδρομηση δεν θα την ξεπερνουσε

επισης καπου ακουσα για το θεμα της παλινδρομησης.η παλινδρομηση δεν γινεται απο το γαλα γεννιεσαι μαυτην,δεν χαλαει ο σφιχτηρας του οισοφαγου αν πιει ενα μωρο ξενο γαλα γεννιεται με χαλαρο σφικτηρα και στην πορεια φτιαχνει

στην περιπτωση που μια γυναικα δεν μπορει να θηλασει ειτε ψυχικα ειτε λογω υγιειας η πολυ απλα δεν θελει να θηλασει(γιατι και αυτο μπορει να ισχυει)το ξενο γαλα ειναι αυτο που θα δωσει στο μωρο οτι χρειαζεται για να μεγαλωσει και να ανπτυχθει μπορει να μην ειναι ισαξιο του μητρικου(που δεν ειναι αναμφιβολα)αλλα δεν παυει να ειναι και αυτο ενα γαλα σαν ολα τα αλλα και δεν καταλαβαινω το εξης και αν μπορει καποια παρακαλω ας μου λυσει την απορια!!!

εχω ακουσει οτι το μωρο πρεπει να το θηλαζεις μεχρι 2 ετων(και ξερω γυναικες που το εχουν κανει)και οτι το γαλα της μανας εξακολουθει να δινει στο παιδι πολυτιμα στοιχεια.οταν σταματησει μια γυναικα τον θηλασμο ειτε στις 40 μερες ειτε στους 6 μηνες και μετα δινει ξενο τοτε ξαφνικα γινεται καλης ποιοτητας το ξενο?? (και προς θεου δεν αναφερομαι σε καμια απο το site για να μην παρεξηγηθω μιλαω γενικα)

ΚΟΙΤΑ, ΦΑΝΗ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ! ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ Ο ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΗΣΜΟΣ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΗΛΑΖΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ. ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ! ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΦΕΣ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ,ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ! Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ! ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΜΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ Η ΟΣΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΑΡΚΕΤΑ!ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΟΛΛΕΣ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΑΝΤΑΡΟΙ! ΜΟΝΟ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ! ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ!

Tirogaridaki ούτε εγώ ανέφερα ότι το μητρικό γάλα δεν προσφέρει τίποτα..Ίσα ίσα που είπα ότι είναι Θρεπτικό, υγιεινό και αναντικατάστατο...Απλώς ανέφερα ότι θεωρώ μετά από έναν χρόνο θηλασμού δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη έχει προσφέρει στο μωρό...Έχω ακούσει πολλούς παιδιάτρους να λένε ότι με τους 8 μήνες αποκλειστικού θηλασμού το παιδί παίρνει όλα όσα χρειάζεται, μετά προαιρετικά μπορείς να συνεχίσεις...Αντίθετα, το βιβλιάριο υγείας γράφει ότι ο μητρικός θηλασμός μέχρι ενός έτους είναι το ιδανικότερο...Δεν κατάλαβα..

Και όσον αφορά στα "τάχα ψυχολογικά προβλήματα" που είναι απλώς μια πρόφαση για διακοπή του θηλασμού, σου εύχομαι ποτέ να μην περάσεις αυτό που πέρασα εγώ ούσα λεχώνα...Εσύ που δεν έχεις κανένα ψυχολογικό πρόβλημα και είσαι τόσο υπέρ του μακροχρόνιου αποκλειστικού θηλασμού μπορείς να θηλάσεις τα επόμενα παιδιά σου μέχρι να τελειώσουν το λύκειο... Είναι στη διακριτική ευχαίρια του καθενός να αποφασίσει τι θα κάνει με το παιδί του...

πω πω βρε κοριτσια!

μην ανοιγετε τετοια συζητηση!

πασαν αντιθετη αποψη τιμμωρειται με υποβιβασμο βαθμων καρματος!:ohmy:

εγω αποτελω ολοζωνtανο παραδειγμα!(μαλλον προς αποφυγην) κ να σκεφτειτε οτι θηλαζω κιολας!:laugh:

σημειωση:

ξερετε τι αποδεικνυει η κατακορυφη μειωση του καρματος απο συγκεκριμενα ατομα,εμπαθεια!:(

αρα δεν υπαρχουν δημοκρατικες αποψεις εδω μεσα!

οταν τιμμωρρησε με εμμονη,τονιζω,για αυτα που λες,δεν με ενδιαφερει λοιπον κατι τετοιο,γιατι αντιθετα,εγω ειμαι ενας απολυτα δημοκρατικος ανθρωπος που σεβομαι την οποιαδηποτε αποψη κ χαιρομαι οταν ο συνομιλητης την εκφραζει ελευθερα

κ δυστυχως αυτο με αναγκασε να ειναι κ η τελευταια φορα που αναφερομαι στο συγκεκριμενο θεμα η μαλλον θα προτιμισω να ειμαι απλως αναγνωστης -επισκεπτης του site

εντελως φιλικα,

Θαλεια

Θάλεια μου είχα διαβάσει και παλαιότερο ποστ δικό σου που ρωτούσες αν το γάλα σου είναι καλό και είχαν πέσει όλες να σε φάνε...Εγώ προσωπικά με το κάρμα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και δε με ενδιαφέρει αν μου το ανεβάσουν στο +100 ή μου το ρίξουν στο -300...

Κι εμένα κάτι τέτοιες εμμονές και απολυτότητες με εκνευρίζουν, γι'αυτό δεν έμπαινα για πολύ καιρό στην παρέα σας και μου φαίνεται ότι μάλλον την ίδια τακτική θα ακολουθήσω και τώρα..

Για πρώτη φορά λοιπόν θα "πειράξω" το κάρμα κάποιου και αυτό θα είναι το δικό σου...Και ναι, θα σου δώσω τη θετική μου ψήφο:laugh: ...:laugh: :laugh: ;) ;) ;)

Πω πω κοριτσια, καθεστε κ κανετε συζητηση η οποια δεν προκειται να βγαλει πουθενα. Ξεκολληστε λιγο, η καθε μανα κανει οτι θεωρει καλυτερο για την ιδια κ το μωρο της. Καμια δεν εχει να αποδειξει τιποτα στην αλλη κ κακως μπαινετε σαυτο το τριπακι. Εννοείται πως η μάνα που θηλαζει θεωρει πως κανει ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για το μωρο της, το ιδιο κ η μανουλα που δινει μπουκαλι. Ειναι η αποψη και η επιλογη της καθε μιας κ πρεπει να γινεται σεβαστη. Και ξαναλεω, ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ. Η καθεμια πιστευει πως ειναι η καλυτερη μανουλα, οποτε ολο αυτο ειναι ενας φαυλος κυκλος.

mpempoula16 έγραψε:

Tirogaridaki ούτε εγώ ανέφερα ότι το μητρικό γάλα δεν προσφέρει τίποτα..Ίσα ίσα που είπα ότι είναι Θρεπτικό, υγιεινό και αναντικατάστατο...Απλώς ανέφερα ότι θεωρώ μετά από έναν χρόνο θηλασμού δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη έχει προσφέρει στο μωρό...Έχω ακούσει πολλούς παιδιάτρους να λένε ότι με τους 8 μήνες αποκλειστικού θηλασμού το παιδί παίρνει όλα όσα χρειάζεται, μετά προαιρετικά μπορείς να συνεχίσεις...Αντίθετα, το βιβλιάριο υγείας γράφει ότι ο μητρικός θηλασμός μέχρι ενός έτους είναι το ιδανικότερο...Δεν κατάλαβα..

Και όσον αφορά στα "τάχα ψυχολογικά προβλήματα" που είναι απλώς μια πρόφαση για διακοπή του θηλασμού, σου εύχομαι ποτέ να μην περάσεις αυτό που πέρασα εγώ ούσα λεχώνα...Εσύ που δεν έχεις κανένα ψυχολογικό πρόβλημα και είσαι τόσο υπέρ του μακροχρόνιου αποκλειστικού θηλασμού μπορείς να θηλάσεις τα επόμενα παιδιά σου μέχρι να τελειώσουν το λύκειο... Είναι στη διακριτική ευχαίρια του καθενός να αποφασίσει τι θα κάνει με το παιδί του...

Μπεμπούλα να λοιπόν που παρεξηγήθηκα χωρίς λόγο..όταν λέω ψυχολογικά δεν εννοώ τα δικά μας , που αν πας στο τόπικ με τα ψυχολογικά θα δεις ότι εγώ πρώτη πρώτη πέρασα τα δικά μου ψυχολογικά. Αναφερόμουν στα ψυχολογικά που υποτίθεται ότι παθαίνουν τα παιδιά αν συνεχίσουν να θηλάζουν μετά το χρόνο(γιατί ναι..το άκουσα κ αυτό !!) και φυσικά εννοούσα αυτό που είπες και διευκρίνισες σε αυτό το σου το μήνυμα. Είπες δηλαδή ότι το γάλα πάυει να ΄προσφέρει και πολλά από ένα σημείο κ μετά. Λάθος κατάλαβα; και γι αυτό είπα εγώ πως όσο μεγαλώνει και θηλάζει ένα μωρο τόσο το γάλα ακολουθεί τις αναπτυξιακές ανάγκες του μωρού. Αυτά είπα στο προηγούμενο μήνυμα..όχι κάτι άλλο! Νομίζω πως προκύπτουν παρεξηγήσεις από το πουθενά...γιατί ούτε όρεξη για καυγά έχω(και νομίζω πως το έχω δείξει σε πάρα πολλές απαντήσεις μου ) ούτε έχω σκοπό να μειώσω καμία μητέρα. Το πάλεψα πάρα πολύ τα λόγια μου να μην μειώνουν καμία μητέρα..δεν ξέρω πως βρέθηκα να θεωρούμαι ότι κάνω κάτι τετοιο..ειλικρινα!! Κι από κάτιτέτοιες παρεξηγήσεις καταλήγει ένα θέμα να γίνεται..αρένα..κρίμα!

thalia7 έγραψε:

πω πω βρε κοριτσια!

μην ανοιγετε τετοια συζητηση!

πασαν αντιθετη αποψη τιμμωρειται με υποβιβασμο βαθμων καρματος!:ohmy:

εγω αποτελω ολοζωνtανο παραδειγμα!(μαλλον προς αποφυγην) κ να σκεφτειτε οτι θηλαζω κιολας!:laugh:

σημειωση:

ξερετε τι αποδεικνυει η κατακορυφη μειωση του καρματος απο συγκεκριμενα ατομα,εμπαθεια!:(

αρα δεν υπαρχουν δημοκρατικες αποψεις εδω μεσα!

οταν τιμμωρρησε με εμμονη,τονιζω,για αυτα που λες,δεν με ενδιαφερει λοιπον κατι τετοιο,γιατι αντιθετα,εγω ειμαι ενας απολυτα δημοκρατικος ανθρωπος που σεβομαι την οποιαδηποτε αποψη κ χαιρομαι οταν ο συνομιλητης την εκφραζει ελευθερα

κ δυστυχως αυτο με αναγκασε να ειναι κ η τελευταια φορα που αναφερομαι στο συγκεκριμενο θεμα η μαλλον θα προτιμισω να ειμαι απλως αναγνωστης -επισκεπτης του site

εντελως φιλικα,

Θαλεια

se genikes grammes shmfwnw .

auto pou ktalabenw einai oti akoma kai oi thhlazouses blepoume me diaforetiko mati ton thhlasmo .den xriazete na skotonomaste .

ti kala pou tha htan na antalasame apopseis MONO .na elega egw pos to blepw na elege h ...tade pos kai na mhlousame omorfa .alla ayto den mporei na ginei eukola ston graptw logo giati den blepoume to prosopo den akome thn xria kai ton tono ths fonhs den blepoum tis ekfraseis kai pos legonte pola pragmata .kai hremiste den linoume to mesanatoliko!!!!

Α, εγώ κατάλαβα ότι αναφερόσουν σε ψυχολογικά προβλήματα των γυναικών που αποφασίζουν να σταματήσουν το θηλασμό..όπως για παράδειγμα εγώ που προέκυψε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα στην οικογένειά μου και όπως ήταν φυσικό είχα την ψυχολογία αυτή...

Εν πάσει περιπτώση κι εγώ θαυμάζω τις μητέρες που έχουν την υπομονή και το κουράγιο να θηλάσουν τόσο καιρό και μακάρι να θήλαζα κι εγώ για ένα εξάμηνο το κοριτσάκι μου..Αλλά νομίζω ότι δε θα άντεχα πάνω από 8 μήνες...

Και ναι, όντως είπα ότι θεωρώ ότι μετά τον 1 χρόνο το παιδί δεν έχει λόγο να θηλάσει, γιατί ό,τι ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ υπάρχει στο γάλα το μητρικό το έχει πάρει..Έχω ακούσει και παιδιάτρους να το λένε..Προς Θεού, δεν είπα ότι επειδή πιστεύω εγώ αυτό, προτρέπω τις κοπέλες που θηλάζουν παραπάνω να σταματήσουν...Εγώ είπα απλώς τη γνώμη μου και φυσικά δεν θέλω να παρεξηγηθώ και να μαλώσω με καμία κοπέλα εδώ μέσα...

Όσο για τα ψυχολογικά προβλήματα που δήθεν προκαλεί ο μακροχρόνιος θηλασμός στα θηλάζοντα μωρά, δε συμφωνώ...Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δυσκολεύονται έπειτα να περάσουν στο μπιμπερό ή στο ποτήρι..

Και όπως ξαναείπα κάθε μάνα κρίνει πώς πρέπει να μεγαλώσει το βλαστάρι της...ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ ομως είτε θηλάζουμε είτε όχι είμαστε ΙΚΑΝΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ...

thalia7 το κάρμα σου αυξάνεται αργά αλλά σταθερά! Μωρέ θα στο πάω εγώ στο άπειρο! ;) Κι ας στοιχίσει του δικού μου! :P

Αχ... Τα ίδια και τα ίδια...:unsure:

Έτσι.. κάτι για αλλαγή? Να ευθυμίσουμε βρε κορίτσια μου? :huh:

ΑΝΘΗ μια χαρά τα λες στο μηνυματάκι σου, αλλά προβλέπεται να μπαχαλιάζεται και το δικό σου θέμα!

Κρίμα, μόνο αυτό!

Κορίτσια συγγνωμη που υπήρχε αυτή η παρεξήγηση και γ....... και αυτό το θέμα...Για μενα θεωρείται λήξαν και δεν είχα σκοπό να τσακωθώ με καμία...Κι εγώ απόψεις θέλω να ανταλλάσουμε και τίποτα παραπάνω...

Αφροδιτάκι συμφωνώ μαζί σου απόλυτα...Κι ας θηλάζεις τον παίδαρο σου μέχρι να πάει φαντάρος...;) ;)

Ιφιγένεια ναι..κάθε φοράπου ανοίγει τέτοιο θέμα όλο κα κάτι στραβα θα πάε, όμως πιστεύω αυτο που είπε η Αφροδίτη..επειδ΄πρόκετα για φλεγον θέμα (τι γίνεται και μου τρώει τα γράμμα τα ρε γαμώτο..!!) συχνά μιλάμε με ενταση αι πολύ εύκολα θιγόμαστε..φταίει κ το γεγονός ότι δενμπορο΄μ να δούμε το πρόσωπο της ΄λλης κι έτσι προκύπτυν οιπαξηγήσεις..όμς νομίζω ότι η ουσία δεν έχει αλλάξει..κι ξέρω πως ΄λες πλέον γνωρίζουμε τη σημασίατουθηλασμύα αλλ και (τι θα γίνει με τα γράμματααααα εεεε;;;;) πόσο σημαντικός κα σεβαστός είνα ο ρόλος της άθε μητέρας! Κολλάμε όμως σε λεπτομέρειες αν και θεωρώ πως κουβεντούλα μέσ στο μέλι δε γίνται!!!! Ανθωποι είμαστε,όχι θεοί!

Ifigeneia έγραψε:

thalia7 το κάρμα σου αυξάνεται αργά αλλά σταθερά! Μωρέ θα στο πάω εγώ στο άπειρο! ;) Κι ας στοιχίσει του δικού μου! :P

Αχ... Τα ίδια και τα ίδια...:unsure:

Έτσι.. κάτι για αλλαγή? Να ευθυμίσουμε βρε κορίτσια μου? :huh:

ΑΝΘΗ μια χαρά τα λες στο μηνυματάκι σου, αλλά προβλέπεται να μπαχαλιάζεται και το δικό σου θέμα!

Κρίμα, μόνο αυτό!

kala mazi skeutomastan ayto gia thn thalia :laugh:

ti nea pws ta pernate? etsi na allaksoume thema :)

egw pantos barethika shmera ......

εγω λεω να κανουμε ενα group να ανεβασουμε το καρμα της thalia7!

Thalia7 θα ακολουθησω το παραδειγμα της Ιφιγενειας,θα σου δωσω μια πολυτιμη θετικη ψηφο:laugh: :laugh:

ελεος με το καρμα!!!

Εγώ θήλασα την μικρή μου για 3-4 μήνες όχι αποκλειστικά (μισό δικό μου,μισό ξένο), δεν τα κατάφερα, πέρασα και εγώ μεγάλο ζόρι, στενοχωριόμουν, έσκαγα που δεν τα κατάφερνα, ένιωθα άχρηστη και κακή μάνα..

Μετά την τάιζα μόνο με ξένο και το παιδάκι μου μια χαρά είναι! Μην ξεχνάτε οτι ζούμε στο 2009! Κλωνοποιούν ανθρωπους,τροποποιούν γενετικά τα πάντα! λέτε να μην έχουν καταφέρει οι επιστήμονες να φτιάξουν γάλα που να πλησιάζει το μητρικό??? Πραγματικά το πιστεύετε???? Οχι γιατί εγώ σαν επιστήμονας πιστεύω πως υπάρχουν κ καλύτερα του μητρικού!!!

Τέλος πάντων, με το ξένο μου κοιμάται όλο το βράδυ, τα γεύματα έγιναν 5 με συγκεκριμένες ποσότητες κ εγώ δεν εχω μονίμως την αγωνία αν έχει χορτάσει.. ;)

Στο δεύτερο πρώτα ο Θεός, ακόμα και να μου φτάνει το γάλα γιατί στο πρώτο δεν τα πήγα καθόλου καλά, θα το θηλάσω κανα δίμηνο το πολύ και μετά ξένο, θεωρώ οτι το παιδί αγχωνόταν με τον θηλασμό ποτέ δεν χόρταινε και εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα απο αυτά που έκανα στην καθημερινότητα.. Εμένα προσωπικά αυτό με πίεζε πολυ..

Ελπίζω να μην αρχίσετε να μου την πέφτετε, απλώς σας έγραψα πως είμαι εγώ με το παιδί μου..

Ανθή μου καλησπέρα,πραγματικα οταν διαβασα το μηνυμα σου ένιωσα ασχημα. Συγνωμη αν αθελα μας το παρατραβηξαμε.Οπως ανεφερες κι εσυ ο θηλασμος ειναι δυσκολη υποθεση και μεχρι να εδραιωθει η γαλουχία είναι ακομα δυσκολότερα τα πραγματα.(ψυχολογία,νευρα,κλαμα κλπ). Για την περιπτωση μου να σου πω οτι αν δεν ηταν το μαμμυ αποκλειεται να θηλαζα μεχρι τωρα. Δε βρηκα υποστηριξη ουτε απο τον αντρα μου και δε θα τα καταφερνα. Επειδη ο θηλασμος για μενα και για πολλα κοριτσια εδω ειναι πολυ σημαντικός καποιεσ φορες γινομαστε λιγο υπερβολικές αλλα αυτο γινεται για να δωσουμε κουραγιο η μια στην άλλη. Δε νομίζω πως καποια μανουλα εδω θα έκανε κατι με σκοπο να στεναχωρησει μια άλλη μανούλα έστω και άθελα της. Με λιγα λογια , στο μαμμυ οι μανουλες που θηλαζουν δινουν κουραγιο η μια στην άλλη και αυτο καμια φορα δημιουργει παρεξηγησεις. Προς Θεου το τι γαλα πινει το παιδι κανει μια μάνα καλή ή κακιά? Συγνώμη πάντως αν έστω και άθελα μας σε προσβαλαμε.Ειλικρινά

eleni_dms έγραψε:

Κλωνοποιούν ανθρωπους,τροποποιούν γενετικά τα πάντα! λέτε να μην έχουν καταφέρει οι επιστήμονες να φτιάξουν γάλα που να πλησιάζει το μητρικό??? Πραγματικά το πιστεύετε???? Οχι γιατί εγώ σαν επιστήμονας πιστεύω πως υπάρχουν κ καλύτερα του μητρικού!!!

Προσωπικά...ναι το πιστεύω..όχι μόνο το πιστεύω αλλά είναι και η πραγματικότητα. Κάποια πράγματα απλώς είναι μοναδικά...όπως ο βασιλικός πολτός.Ειναι κάτι που το παίρνεις όπως είναι από τη φύση και το καταναλώνεις και είναι ένας μοναδικά απίστευτος συνδυασμός βιταμινών και ιχοστοιχειών που μόνο η φύση μπορεί να φτιάξει τόσο έξυπνα...ας μην βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τον άνθρωπο με τη φύση!!Ετσι ισχυει και για το μητρικό γάλα.

ΦΑΝΗ ΜΟΥ, ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ. ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΟΜΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΘΥΧΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΛΑΘΟΣ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΩΡΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΥΧΡΑΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!

Ρε συ Ελενάκι...μην σκας μωρέ..:) Ξέρω πολύ καλά πως το ίντερνετ είναι τόσο ψυχρό..τόσο παρεξηγήσιμο που είναι πολύ λογικό να συμβαίνουν αυτά. :) Να ξέρεις τουλάχιστον για μένα, ότι ποτέ μα ποτέ δεν έχω σκοπό να θίξω κανέναν μα κανέναν, πόσο μάλλον εσένα που σε έχω πιο κοντά μου όντας Ροδίτισσα!!χεχεχεχε...:) (πρέπει να βρεθούμε κάποια στιγμή!!!απαιτείται!!! :) ) Πες ότι δεν έγινε!!:) Φιλάκια!

κορίτσια καλησπέρα.....

εγώ θήλασα τον μπέμπη 10 και μισό μήνες.

τους τρεις πρώτους μήνες έτρωγα τα πάντα τους υπόλοιπους έκανα συγκεκριμένη διατροφή λόγω αλλαργικής πρωκτοκολίτιδας του μπέμπη.δηλαδή δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα.

Από την π΄ρωτη μέρα δεν είχα κανένα πρόβλημα με το θηλασμό (μου ελιχε πεί και ο παιδίατρος να κάνω κάτι μαλλάξεις στο στήθος 1 μήνα πριν γεννήσω και να βάζω στη θηλή αλκόλη και γλυκερίνη) οπότε δεν μάτωσαν και γενικότερα ήμουν τυχερη.

Δεν έβαλα καμία φορά αποστείρωση γιατί όλο αυτό να είναι καθαρό το μπιμπερό να έχει βράσει το νερό σωστα όλη η διαδικασί με άγχωνε.Ενώ κάνεις τρείς φορές μπάνιο την ημέρα και τελείωσε.Όποτε πεινάσει το βγάζεις και τον ταίζεις. Εδώ βόλτα ήθελα να πάω και ήμουν όκ πήγαινα στα αμ'αξι και τον ταίζα κάθε 1 ώρα.

Δεν ξύπνησε ποτέ την νύχτα.Τελευταίο γεύμα ήταν στις 11 και κατά τις 5:30 το πρωί ξυπνούσε έκανε περίεργα τα χειλάκια του και εγώ τον ένιωθα και πεταγόμουν έτρωγε και νάνι μετά.

Ο γιατρός δεν με άφησε να του δώσω υποαλλεργικό γιατί έλεγε αφού κάνω δίαιτα δεν περνάει λακτόζη στον οργανισμό του σε αντίθεση με τα ξένα γάλατα που παρασκευαζόνταν στις ίδιες δεξαμενες.π.χ. όταν δώσαμε ρυζάλευρο πρώτη φορά ενώ δεν περιείχε γάλα έπαθε αλλεργία γιατί φτιαχνόταν στα ίδια καζάνια.

Επίσης κάτι διάβασα για τα νεφρά.Το μωρό δεν κάνει να φάει αλάτι εως 3 ετών.Όταν γεννιέται ένα μωρό ο ρυθμός μεταβολισμού του αλατίου είναι στο 25%. Αυτό σημαίνει (ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ) οτι αν τρώει αλάτι δεν μεταβολίζετε σωστα με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στα νεφρα και επιληπτικές κρίσεις.Τα γάλατα σε σκόνη δεν γνωρίζω καθόλου τι παίζε απλά ξέρω ότι τα νούμερα που έχουν έξω τα κουτία έχουν σχέση με το αλάτι. Τώρα εγω που θα δώσω υποαλλεργικό ενώ θα έπρεπε να πάρει το 3 νούμερο μου είπε να πάρω το 2 και σκεφτείτε ειναι 16 μηνών. Το αγελαδινό γάλα περιέχει αλάτι.

Όλες οι μάνες κάνουν αυτό που πιστευούν καλύτερα για το ζουζουνάκι τους αλλιώς δεν θα τα φέρναμε και στη ζωή.Σκεφτείτε ότι εξώ εκει γεννιούνται μωράκια και τα πετάνε στα σκουπίδια και άλλοι τα κακοποιούν. Μην σκέφτετε καμιά σας ότι αν δεν θηλάζεις είναι κακό ή αν θηλάζεις είναι καλό. Φέραμε στο κόσμο τα αγγελούδια μας γιατί τα αγαπάμε. Εγώ σκέφτομαι έτσι γιατί έχασα και ένα παιδάκι.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...