Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εσεις είχατε Μαία?


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα σας. Είμαι στην 29η εβδομαδα κ ετοιμαζομαι κ εγω σιγα σιγα για την υπέροχη στιγμή που θα κρατήσω τον μικρό μου αγκαλιά!!!

Την προηγούμενη εβδομαδα πήγα σε μια συγκέντρωση των καταστημάτων Prenatale για τις μελλοντικές μαμάδες!!

Μας μίλησε μία Μαία γενικά για την εγκυμοσύνη κ για τον ερχομό του μωρου μας αλλά πιο πολύ στάθηκε στον μητρικό θηλασμό.

Τα έλεγε πολυ ωραία αλλα εμένα μου φάνηκαν βουνό...σκεφτομαι πως θα είναι πολύ χρήσιμη η βοήθεια της τις πρώτες μέρες με το νεογέννητο.

Όταν κουβέντιασα με τον γυναικολόγο μου κ τον ρώτησα αν πρέπει να εχω μαια δική μου την ώρα που θα γεννάω μου είπε πως είναι τζάμπα λεφτά μιας κ στην κλινική θα έχει ένα σωρό κ αφού θα κάνω κ επισκληρίδιο δεν χρείαζομαι!!! Ίσως να έχει δίκιο αλλά μετά....????

Όταν παίρνεις τον μπόμπιρα στο σπίτι τι κάνεις???

Θα είναι η μητέρα μου τις πρώτες μέρες μαζι μου, έχω κ κουνιάδα κ ξαδέρφη που πρόσφατα έγιναν μαμάδες αλλά δεν ξέρω αν της εμπιστεύομαι όσο μία ειδικό!!!!

Έσεις βρε κορίτσια τι λέτε??? Τι κανατε όταν γεννήσατε ή τι έχετε σκοπό να κάνετε???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω αν και αργω ακομα εχω Π.Η.Τ 25/11 λεω να παρω μαια. Αν και δεν εχω προσωπικη εμπειρεια απο τοκετο μιας και ειναι το πρωτο μου παιδακι νομιζω οτι ειναι αλλιως να εχεις μια μαια πανω απο το κεφαλι σου αυτες τις ωρες και οτι δεν θα νοιωθω καλα αν καθε λιγο και λιγακι ερχεται και μια διαφορετικη που θα την βλεπω και πρωτη φορα να κοιταει να δει πως προχωραει ο τοκετος. Ο γιατρος δεν ειναι ολες τις ωρες απο πανω σου απο οτι εχω ακουσει απο φιλες μου που γεννησαν προσφατα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kalhspera kai apo emena ...Emeis edo sthn Dania an kanoume fisiologiko toketo gename mono me maia kai an auth krinei oti kati den paei kala tote fonazei giatro....ego pantos theoro perito na pareis maia efoson tha exeis giatro....alla kala einai na kaneis oti esy aisthanese kalytera kai auto pou tha se kanei na niotheis pio asfaleis oste na mhn exeis kai akomh 1 prostheto anxos kai skepsh.....Sou euxomai na gennhshs me ena pono kai oti epithimhs gia to moraki-a sou...

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kai ego tha sou elega oti einai peritto,toulaxiston ekei pou gennisa ego ola ta koritsia itan uperoxa k erxotan k i proistemeni,eilikrina pernoun polu sovara ti douleia tous ka bravo tous,egina kolos k vraki me oles,vevea etsi eimai ego opote einai ligo upokeimeniko...pantos eilikrina to theoro peritto eksodo..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και εγω πιστεύω οτι είναι περιττό να έχεις μαια μιάς και στην κλινική θα έχουν και οτι θές θα τις ρωτάς.Κοστίζει και πολύ απ'ότι ξέρω,κάπου 150 ευρώ.

Δεν ξέρω που μένεις αλλά αν υπάρχει κάποιο ΠΙΚΠΑ στην πόλη σου εκεί κανουν μαθήματα στις μέλλουσες μαμάδες ,τα οποία είναι δωρεάν, και μαθαίνουν όλα οσα πρέπει να ξέρει κανείς για τη φροντίδα του μωρού,τον θηλασμό,και μαθήματα ανώδυνου τοκετού.Είναι πολύ ωραια και γνωρίζεις και άλλες κοπέλες.Ψάξε το,αξίζει τον κόπο!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

egw tha sou elega an theleis na exeis bres mia pou na kaneis apo tora mathimata anodinou toketo ,xriazete na ksereis kapoia pragmata akoma kai episkliridio na kaneis ...den bgenei mono tou esu bohthas esy sproxneis .inai kalo na exeis dipla sou ena atomo pou empisteuese gia na se bohthisei se aythn thn fash ths gennas .einai kalo na thn exeis ekei na se bohthisei me ton thhlasmo efoson theleis ,tha einai ekeinh pou tha balei tis fones an sto feroun xortato .

gennika einai kalo efoson theleis na exeis enan diko sou anthropo gnosth ths katastashs twn meytiriwn kai twn pragmatwn ayton .edw dioume tosa leyta se ksenodoxia politlias giati na mhn doseis leuta se enan anthropo pou tha se bohthisei ousiastika .

akoma kai sto spiti tha theleis upostiriksh kai einai oti kalutero na exeis ena gnosth ths katastashs kai na mhn akous to makri kai to konto tou kathena .

egw den eixa maia sthn genna mou dikia mou alla eutixos petixa mia kalh ekei ,otan efiga apo to nosokomio hthela polu na eperna kai mia maia mazi mou sto spiti mazi me to mwro .

a kai kati teleuteo o giatros erxete sthn genna mono otan einai etimo na gennithei to mwro ,dipla sou olh thn wra thn maia exeis ,ekeinos einai kapou perna ana mia wra na dei ti ginete an proxoraei h upothesh kai ton fonazoun otan eisai eteimh na genniseis ....diladi sto telos stis eksothiseis .h maia einai polu shmantikh einai o anthropos sou ekeinh thn wra .

toulaxiston etsi to biosa egw .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω δεν ηξερα τιποτα γι αυτα και στην τελευταια επισκεψη με ρωτησε ο γιατρος μου αν θα ηθελα. Ειπα ναι βεβαια γιατι ηθελα να εχω καποιον κοντα μου την ωρα των ωδυνων και ετσι κ εγινε. Ειναι το μονο για το οποιο δεν μετανιωσα ποτέ και αν ξαναποφασισω να μεινω εγκυος και παλι θα ψαξω να βρω την ιδια η καποια αλλη τοσο καλή. Ηταν φοβερη ειχα στηριξη και ιδιως ψυχολογική που ειναι βασικό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το παν ειναι να βρεις μια καλή μαια ! Να ειναι σωστή στη δουλειά της και να ταιριάξουν και τα χνώτα σας !!!

Δυστυχως στα ιδιωτικά μαευτηρια επικρατει η κατασταση που περιγράφει η Αφροδίτη . Υπάρχουν σιγουρα και πολυ αξιολογες μαιες αλλα εισαι σιγουρη οτι θα τις πετυχεις ?

Η μαια θα σε βοηθήσει, θα σε στηριξει και θα σε εμψυχώσει σε ολα τα θεματα που αφορουν τον τοκετό , τον θηλασμο και τη φροντιδα του μωρου.

Δυστυχως βεβαια υπάρχουν και αυτες που δεν εχουν γνωση απο το θηλασμο και εχουν οδηγήσει πολλες κοπελες σε αποθηλασμο με τις λανθασμένες οδηγιες ...

Πρεπει να βρεις μια σωστή επαγγελματία με γνωσεις !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω ημουν απο τις τυχερες. Ηταν απ την αρχη μεχρι το τελος μαζί μου. καθισα μια εβδομαδα στο μαιευτηριο λογω ικτερου κ ηταν εκει μαζί μου. Βεβαια δεν ηταν του μαιευτηριου ηταν του γιατρου μου αλλα μπορειτε να ρωτησετε τον γιατρο σας αν εχει καποια αξιολογη. Εμενα ηταν μαζί μου απ την ωρα που μπηκα αυτη με ξυρισε κ με ετοιμασε κ με βοηθησε απιστευτα στον τοκετο παρολο που ηταν δυσκολο γιατι τελικα παρολο τον ορο την πηραν με βεντουζα αλλα και παλι με βοηθησε και πριν και κατα την διαρκεια κ μετα. Ειναι τα μονα λεφτα που δεν μετανιωσα καθολου που εδωσα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ολυμπία μου γεια σου κι από μένα!! Εμένα ο γιατρός μου έχει μαία! Είναι μικρή και πολύ καλή στην δουλειά της! Μας κάνει και κάποιες ενημερώσεις τώρα που πλησιάζει η ώρα.. Ο γιατρός μας είπε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την πάρουμε στον τοκετό! Με τον άντρα μου πάντως που το συζήτησα εγώ θα χρειαστώ κάποιο άτομο πιο γνώριμο εκείνες τις ώρες όπως και να με στηρίξει στον θηλασμό, γιατί απ'όσο ξέρω στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι .. άστα να πάνε! Δεν βοηθάνε καθόλου απ'όσο ξέρω! Ενώ η δικιά μου, εφόσον θα πληρωθεί κιόλας, θα κάνει άλλη δουλειά! Γιατρός πάει 1700 ευρώ και η μαία 300 ευρώ! Σύνολο 2000!! Στα τόσα που θα δώσουμε .. μου έχουν πει ότι η μαία είναι η μόνη που αξίζει τα λεφτά της! Σου εύχομαι να πάρεις την καλύτερη επιλογή για σένα και το μωράκι σου.. Καλή συνέχεια ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

i gnwmi mou einai na pareis mia maia...egw den eixa giati den iksera giati den mou eipane...kai an kai eixa poli eukolo toketo pisteyw oti tha me boithouse poli sto thema tou thilasmou pou den eixa tin ipomoni na ta kataferw moni mou!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα JOVANNA,

Διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με το γυναικολόγο σου!

Οι μαίες στα μαιευτήρια δεν είναι σωστά ενημερωμένες και δεν δείχνουν προσωπικό ενδιαφέρον για εσένα..Σπάνια θα πετύχεις καλή.

Η γνώμη μου είναι οτι ο μόνος άνθρωπος που αξίζει τα χρήματα του είναι η προσωπική μαία.Με αυτήν είσαι όλη την ώρα και αν υπάρχει καλή χημεία μεταξύ σας( θα το διαπιστώσεις από την πρώτη σας επαφή αυτο) θα σε εμψυχώνει και θα σε βοηθήσει κατά τον τοκετό αλλά και μετά.

Έκανα μαθήματα ανώδυνου τοκετού ( ψυχοπροφύλαξης λέγονται ) και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τη μάια μου.

Ήταν σε όλο τον τοκετό μαζι μου και με εμψύχωνε , με ηρεμούσε και με βοήθησε να κατέβει το μωράκι γιατί ήταν ψηλά.Γέννησα φυσιολογικά και χωρίς επισκληρίδιο.

Ο γιατρός ήρθε την ώρα που έπρεπε να σπρώξω και σε 5 λεπτα τελειώσαμε!

Τα χρήματα που ζητάνε δεν είναι υπέρογκα?Το κόστος της μαίας είναι πολύ μικρότερο και αξίζει να το διαθέσεις.

Όσο αφορά το θηλασμό , μαζί της κατάφερα και θήλασα και με βοήθησε ακόμη και στη φροντίδα του νεογνού.

Αν βρείς καλή , να μην την αφήσεις.

Είμαι από τη Θεσσαλονίκη , για οτιδήποτε θέλεις να ρωτήσεις στείλε μηνυμα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ξαναγράφω για 2η φορά το μήνυμα καθότι το site μπλόκαρε πάλι και δεν έγινε η δημοσίευση!!!!!!!

Εγώ και στις 2 εγκυμοσύνες μου δεν είχα μαία γιατί και οι 2 ήταν καλές. Στον 1ο τοκετό η μαία του νοσοκομείου η οποία ήταν και η προισταμ,ένη ήταν τέλεια. Όταν όμως πήγαμε σπίτι με τον γιο μου επειδή έκλαιγε και δεν ξέραμε γιατί (επειδή πεινούσε έκλαιγε και εμείς χαμπάρι δεν πήραμε!!! :( ) φωνάξαμε μαία η οποία μλου έμαθε να θηλάζω σωσγτά και ερχόταν 2 φορές την εβδομάδα τον ζύγιζε, τον εξέταζε, μου έδειξε αασκήσεις για να επανέλθει η μήτρα πιο γρήγορα κλπ. με λίγα λόγια με βοήθησε πολύ.

Στον 2ο τοκετό μέσα σε 30 λεπτά γέννησα, μέχρι να πω κίμινο, οπότε δεν χρειάστηκα και τα περί θηλασμού τα ήξερα από την πρώτη φορά.

Αν θέλεις να πάρεις μαία θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στο ΕΥΤΟΚΙΑ www.eutokia.gr για να σε διαφωτήσουν είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού και υπέρ του θηλασμού.

Θα συμφωνήσω και την LaLA στο να τύχεις καλή μαία η οποία να είναι υπέρ του θηλασμού γιατί η αδελφή μου είχε μία η οποία της είπε: γιατί να θηλάσεις δώσε από το μπουκάλι είναι καλύτερα!!!!! :ohmy::S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...