Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια μου μολις μπηκα στο σπιτι και ειπα να σας γραψω τα νεα μου. Καναμε την αυχενικη και κατι αλλες εξετασεις που μου εβαλε ο γιατρος. Ειναι καλα το μωρακι ειναι υγιεστατο και περιμενω την papp-a για να δουμε οτι ειναι ολα ενταξει. Το μονο που δεν μου αρεσε στον γιατρο που μου εκανε την αυχενικη ηταν το σχολιο για τα κιλα μου. Θα πω στον γιατρο μου για την β επιπεδου να με βαλει με αλλον γιατρο.

Δημοσίευση
στις Just now, ο/η eva96 είπε:

Κοριτσια μου μολις μπηκα στο σπιτι και ειπα να σας γραψω τα νεα μου. Καναμε την αυχενικη και κατι αλλες εξετασεις που μου εβαλε ο γιατρος. Ειναι καλα το μωρακι ειναι υγιεστατο και περιμενω την papp-a για να δουμε οτι ειναι ολα ενταξει. Το μονο που δεν μου αρεσε στον γιατρο που μου εκανε την αυχενικη ηταν το σχολιο για τα κιλα μου. Θα πω στον γιατρο μου για την β επιπεδου να με βαλει με αλλον γιατρο.

τέλεια τα νέα σου κορίτσι μου!!! μπράβο!! 

όσο για τον γιατρό απαράδεχτος!! Λες και δεν το βλέπουμε ότι έχουμε θέμα, πρέπει να μας το επισημάνουν... ήμαρτον... λίγη ενσυναίσθηση. 

Δημοσίευση
στις πριν 27 λεπτά, ο/η eva96 είπε:

Ωραία τα νέα σου!! Όσο για τον γιατρό... είναι ρε παιδί μου μερικοί που δεν έχουν τρόπο σωστό για να σου πουν κάτι. Μηδέν ενσυναίσθηση. Λες και δεν ξέρουμε το θέμα μας. 

Δημοσίευση
στις πριν 44 λεπτά, ο/η eva96 είπε:

Μπράβο τέλεια για το μπεμπεδακι👏🏻🙏

Ιιιιιιι τι σχόλιο έκανε;

Δημοσίευση
στις πριν 18 λεπτά, ο/η Pixies είπε:

Μπράβο τέλεια για το μπεμπεδακι👏🏻🙏

Ιιιιιιι τι σχόλιο έκανε;

Επειδη ρωτησα για το φυλο αν θα μπορουσε να μας δωσει μια εκτιμηση τι μπορει να ειναι γυρισε και μου ειπε οτι τον δουλευω και οτι ισα που μπορεσαμε να δουμε το μωρο εξαιτιας των κιλων μου οχι να δουμε το φυλο. 

Δημοσίευση

@Mantarini @το χοντρό μπιζέλι αφηστε κοριτσια κομματια με εκανε. Δηλαδη τι πιστευει οτι θελω να ειμαι ετσι; Αλλα βεβαια οταν δεν ξερεις τον αγώνα που κανει ο αλλος για να εχει σταθερο ζαχαρο, η μετρησεις, η διαιτα για να χασει κιλα δεν μπορεις να καταλαβεις τι περναει. 

Δημοσίευση

@eva96 κορίτσι μου όλα καλά! Κι εγώ σου είπα με 99 κιλά ξεκίνησα την εγκυμοσύνη και κατάφερα με συνεχή διατροφή να ζυγίζω τώρα 94 κιλά. Η γιατρός μου έχει κόλλημα με τα κιλά κι απο την πρώτη στιγμή μου έκανε νύξη ότι θα πρέπει να χάσω πολλά κιλά αν θέλω να μπορούμε να δούμε το μπεμπάκι καλά στον υπέρηχο. 

Μου τόνισε ότι ο υπέρηχος έχει περιορισμένες δυνατότητες, και μέχρι κάποια κιλά.. οπότε καλό είναι όσο λιγότερα κυλά τόσο καλύτερη απεικόνιση στον υπέρηχο. 

Οι γιατροί ειναι γιατροί, τη δουλειά τους κάνουν.. και θέλουν το καλύτερο για μας. Απλά δεν έχουν τακτ.. οκ.. όλα καλά! 

Και εμένα η αυχενική μου βγήκε εξαιρετική, με τη μόνη προϋπόθεση τα κιλά! να μην ανέβουν.. γιατί μου βγάζει προεκλαμψία αλλιώς και θέλει προσοχή. 

Εννοείται δεν μπορέσαμε να δούμε φύλο ελπίζω να δούμε κάτι περισσότερο την επόμενη Τετάρτη που έχω υπέρηχο ξανά.

Δημοσίευση
στις πριν 8 ώρες, ο/η melitiniღ είπε:

@eva96 κορίτσι μου όλα καλά! Κι εγώ σου είπα με 99 κιλά ξεκίνησα την εγκυμοσύνη και κατάφερα με συνεχή διατροφή να ζυγίζω τώρα 94 κιλά. Η γιατρός μου έχει κόλλημα με τα κιλά κι απο την πρώτη στιγμή μου έκανε νύξη ότι θα πρέπει να χάσω πολλά κιλά αν θέλω να μπορούμε να δούμε το μπεμπάκι καλά στον υπέρηχο. 

Μου τόνισε ότι ο υπέρηχος έχει περιορισμένες δυνατότητες, και μέχρι κάποια κιλά.. οπότε καλό είναι όσο λιγότερα κυλά τόσο καλύτερη απεικόνιση στον υπέρηχο. 

Οι γιατροί ειναι γιατροί, τη δουλειά τους κάνουν.. και θέλουν το καλύτερο για μας. Απλά δεν έχουν τακτ.. οκ.. όλα καλά! 

Και εμένα η αυχενική μου βγήκε εξαιρετική, με τη μόνη προϋπόθεση τα κιλά! να μην ανέβουν.. γιατί μου βγάζει προεκλαμψία αλλιώς και θέλει προσοχή. 

Εννοείται δεν μπορέσαμε να δούμε φύλο ελπίζω να δούμε κάτι περισσότερο την επόμενη Τετάρτη που έχω υπέρηχο ξανά.

Το καταλαβαινω απλα θα μπορουσε να το πει με εναν διαφορετικο τροπο πιο ευγενικο. Αυτος ηταν αγενης.

Δημοσίευση
στις πριν 11 ώρες, ο/η eva96 είπε:

Επειδη ρωτησα για το φυλο αν θα μπορουσε να μας δωσει μια εκτιμηση τι μπορει να ειναι γυρισε και μου ειπε οτι τον δουλευω και οτι ισα που μπορεσαμε να δουμε το μωρο εξαιτιας των κιλων μου οχι να δουμε το φυλο. 

Πολύ λάθος . Αυτός όχι μόνη τακτ δεν είχε το τερμάτισε . Δεν στεναχωρείς και την κοπέλα που είναι έγκυο. Της το λες όμορφα 

Δημοσίευση
στις πριν 46 λεπτά, ο/η Pixies είπε:

Πολύ λάθος . Αυτός όχι μόνη τακτ δεν είχε το τερμάτισε . Δεν στεναχωρείς και την κοπέλα που είναι έγκυο. Της το λες όμορφα 

Ουτε στον αντρα μου του αρεσε αυτη η συμπεριφορα και το συζητουσαμε μετα αφου φυγαμε απο τον γιατρο. 

Δημοσίευση
στις πριν 14 ώρες, ο/η eva96 είπε:

στις πριν 14 ώρες, ο/η eva96 είπε:

@Mantarini @το χοντρό μπιζέλι αφηστε κοριτσια κομματια με εκανε. Δηλαδη τι πιστευει οτι θελω να ειμαι ετσι; Αλλα βεβαια οταν δεν ξερεις τον αγώνα που κανει ο αλλος για να εχει σταθερο ζαχαρο, η μετρησεις, η διαιτα για να χασει κιλα δεν μπορεις να καταλαβεις τι περναει. 

Πολύ στενάχωρα πράγματα αυτά. Είναι και στον άνθρωπο να έχει μια διακριτικότητα, δεν τα διδάσκονται όμως και στις σχολές τους, να ξέρουν τι άγχος έχει μια έγκυος εκείνη τη στιγμή και πώς μπορεί να επηρεαστεί η ψυχολογία της από μια τέτοια επιεικώς άκομψη ατάκα. Τι άκομψη; Και λίγα λέω. Αλλά τέλος πάντων. @eva96 μου, μη σε παίρνει από κάτω, δεν αξίζει. Κάνεις έτσι και αλλιώς μια προσπάθεια που θέλει πολλή δύναμη και πειθαρχία. Για το γινάτι τους, δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε!

@melitiniღ, την ίδια μέρα έχουμε υπέρηχο! 🥳

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

Πολύ στενάχωρα πράγματα αυτά. Είναι και στον άνθρωπο να έχει μια διακριτικότητα, δεν τα διδάσκονται όμως και στις σχολές τους, να ξέρουν τι άγχος έχει μια έγκυος εκείνη τη στιγμή και πώς μπορεί να επηρεαστεί η ψυχολογία της από μια τέτοια επιεικώς άκομψη ατάκα. Τι άκομψη; Και λίγα λέω. Αλλά τέλος πάντων. @eva96 μου, μη σε παίρνει από κάτω, δεν αξίζει. Κάνεις έτσι και αλλιώς μια προσπάθεια που θέλει πολλή δύναμη και πειθαρχία. Για το γινάτι τους, δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε!

@melitiniღ, την ίδια μέρα έχουμε υπέρηχο! 🥳

Τελος παντων τουλαχιστον εχω καλο γυναικολογο που εχει ενσυναισθηση και οτι εχει να μου πει μου το λεει με ωραιο τροπο. Διαφορετικά δεν θα ξανα παταγα το ποδι μου στο συγκεκριμενο μαιευτηριο.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η eva96 είπε:

Τελος παντων τουλαχιστον εχω καλο γυναικολογο που εχει ενσυναισθηση και οτι εχει να μου πει μου το λεει με ωραιο τροπο. Διαφορετικά δεν θα ξανα παταγα το ποδι μου στο συγκεκριμενο μαιευτηριο.

Καλά έκανες και ζήτησες άλλον. Δεν έχει δικαίωμα να σε κάνει να νιώθεις άσχημα.

Δημοσίευση
στις πριν 8 λεπτά, ο/η Pixies είπε:

Κορίτσι με πιάνει ένας στιγμιαίος πόνο στην κοιλιά χαμηλά όταν κάνω τσίσα.
Μετα σταματάει. Μου είπε η γιατρός να κάνω γενική και καλλιέργεια ούρων .

Το έχετε πάθει;

Δεν μου εχει τυχει. Μπορει να ειναι ουρολοιμωξη.

Δημοσίευση
στις πριν 28 λεπτά, ο/η Pixies είπε:

Κορίτσι με πιάνει ένας στιγμιαίος πόνο στην κοιλιά χαμηλά όταν κάνω τσίσα.
Μετα σταματάει. Μου είπε η γιατρός να κάνω γενική και καλλιέργεια ούρων .

Το έχετε πάθει;

Χμ... παρόλο που έχω ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από ουκ ολίγες ουρολοιμώξεις, δεν είχα ποτέ τέτοιον πόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Που λογικά πρέπει είναι η κύστη;! Έχεις άλλες ενοχλήσεις; Συχνοουρία ας πούμε; Ή τα τσίσα να είναι λίγα σε σχέση με την ανάγκη που νιώθεις όταν πας τουαλέτα;

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

Χμ... παρόλο που έχω ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από ουκ ολίγες ουρολοιμώξεις, δεν είχα ποτέ τέτοιον πόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Που λογικά πρέπει είναι η κύστη;! Έχεις άλλες ενοχλήσεις; Συχνοουρία ας πούμε; Ή τα τσίσα να είναι λίγα σε σχέση με την ανάγκη που νιώθεις όταν πας τουαλέτα;

Οχι τίποτα. Ούτε τσούξιμο ούτε ενόχληση . Μόνο αυτό. 

Δημοσίευση
στις πριν 17 λεπτά, ο/η Pixies είπε:

Οχι τίποτα. Ούτε τσούξιμο ούτε ενόχληση . Μόνο αυτό. 

Καλά έκανε και σου έγραψε γενική ούρων και καλλιέργεια, γιατί απ' ό,τι βλέπω και ο πόνος στην κοιλιά είναι σύμπτωμα. Δεν μου έχει τύχει ποτέ η αλήθεια είναι. Πάντα είχα όλα (σχεδόν!) τα υπόλοιπα συμπτώματα που συνήθως αναφέρονται για την ουρολοίμωξη (άτιμες γυναικείες τουαλέτες εργασιακών χώρων...).

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η το χοντρό μπιζέλι είπε:

Καλά έκανε και σου έγραψε γενική ούρων και καλλιέργεια, γιατί απ' ό,τι βλέπω και ο πόνος στην κοιλιά είναι σύμπτωμα. Δεν μου έχει τύχει ποτέ η αλήθεια είναι. Πάντα είχα όλα (σχεδόν!) τα υπόλοιπα συμπτώματα που συνήθως αναφέρονται για την ουρολοίμωξη (άτιμες γυναικείες τουαλέτες εργασιακών χώρων...).

Την πάτησα λες ε; Ήλπιζα να μην είναι κάτι. Τέλος πάντων θα την κάνω αύριο και βλέπουμε 

Δημοσίευση

Εχθες βγηκε η papp-a ειναι καλη και το μωρακι ειναι υγιεστατο. Θα χρειαστω να παρω salospir γιατι εχω αυξημενο κίνδυνο για προεκλαμψία και θα μου δωσει οδηγιες για τα συμπληρωματα.

Δημοσίευση
στις πριν 1 ώρα, ο/η eva96 είπε:

Εχθες βγηκε η papp-a ειναι καλη και το μωρακι ειναι υγιεστατο. Θα χρειαστω να παρω salospir γιατι εχω αυξημενο κίνδυνο για προεκλαμψία και θα μου δωσει οδηγιες για τα συμπληρωματα.

Καλώς ήρθες στο κλάμπ της σαλοσπιρ! Και εγώ παίρνω, 

Δημοσίευση
στις πριν 2 ώρες, ο/η eva96 είπε:

Εγώ νόμιζα ότι είναι σπάνιο να παίρνεις Σαλοσπίρ και παίρνουμε όλες 😂😂

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
    • Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...